Ravivihje: GS75 Axevalla 17.1.2021

Julkaistu:

Toto75
Oliver P.Hill jatkaa voittokulkuaan sopivassa tehtävässä.
Ruotsin raviviikko päättyy Axevallan Grand Slam 75-kierrokseen, jossa on normaaliin tapaan jaossa miljoonan euron takuupotti yhdelle ainoalle täysosumalle.

Haastavan kierroksen luottohevosina starttaavat pelikansan toimesta kakkossuosikiksi luotettu Manstone Two U. (T75-4) ja kohteensa selvä suosikki Oliver P.Hill (T75-5). Alustavasti alipelattuja merkkejä ovat ainakin Grace River (T75-1), Sahara Peyote (T75-6) ja Cayocus (T75-7).

Peliaika päättyy neljännen lähdön starttiin kello 16.


Toto75-1

Kierroksen käynnistää tasainen tammalähtö.

Aloitetaan ranking 9 Bearicecreamilla, joka palasi viimeksi tasolleen vaisumman Rommen kilpailun jälkeen. Hevonen oli sisäradalla pitkään vailla kiritiloja, mutta leiskautti väylän avauduttua porukan kovimman loppuvedon ehtien vielä kolmanneksi. Hevonen pystyy hyvänä päivänä menestymään monipuolisilla juoksunkuluilla. Joulukuun Mantorpin voitto tuli johtavan rinnalta.

Marraskuussa Johan Svenssonin talliin vaihtanut 12 Grace River on tehnyt mielenkiintoa herättävät suoritukset viime kilpailuihin ja täältäkin varhain huomioitava. Viimeksi tamma jäi kaikki voimat tallella pussiin sisäratajuoksun jälkeen. Hevonen lienee edelleen nousuvireinen pitkän tauon jäljiltä ja sopivalla juoksunkululla se parantelee Axevallan pitkällä maalisuoralla reilusti asemiaan.

1 Alfredo Saucella meni viimeksi kaikki pieleen Axevallan 75-tammalähdössä ja tuon startin voi unohtaa. Mantorpissa se jäi kiihdytyksessä porukan hännille, josta tamma nousi vahvalla päätöslenkillä vielä aivan totosijojen tuntumaan ja ylitti maalilinjankin täydellä höyryllä. Lähtöpaikka ei ole nyt optimi tasaiselle avaajalle, mutta juoksun onnistuessa Eric Martinssonin valmentama tamma tulee vahvasti loppua.

Neljäntenä merkkinä systeemeille 6 Veritas Grif, jolla olisi tässä sauma keulajuoksuun. Viimeksi se jäi viimeksi pitkäksi aikaa toiselle ilman selkää, mikä ei ole hevosen mieleen. Axevallassa se kamppaili keulasta tasaisessa rintamassa kolmanneksi. Tällä kertaa hevoselle tehdään varustemuutoksia ja ne voivat onnistuessaan tuoda tarvittavan ekstrapykälän tamman menoon.

Jim Oscarssonin talliin siirtynyt 5 Ottens Flamma voitti viimeksi melko heppoisen lähdön onnistuneen juoksun jälkeen. Hevonen parantaa starttien myötä edelleen, mutta vastus on nyt tasokkaampaa sorttia ja tamman alustava peliosuus tuntuu turhan korkealta. Varahevosen roolia on tarjolla myös 3 Kitsunelle, joka on kyvyiltään toki ihan riittävä tähän porukkaan, mutta voitot ovat melko harvinaista herkkua Bengt Bergin suojatille.

Juoksunkulku: Kitsune avaa ensimmäisenä sisälle, mutta saa ulkoa painetta ainakin Veritas Grifiltä. Bearicecreamilla saatetaan kiertää matkalla keulahevosen ulkopuolelle.

Pelijakauma: Grace River (9%) on kiinnostava merkki.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 9, 12, 1, 6
Suuri: 9, 12, 1, 6

Toto75-2

8 Gina Lollobrigida jäi Äbyssä lähtösuoran kahdessa laukassaan yli viisikymmentä metriä kärjestä, mutta paikkasi erheensä upeasti ulkoratoja pitkin ja maalissa voittajaan ei ollut eroa enää kuin hevosenmitta. Viimeiset 2000 metriä tamma kellotti väkevästi 15,5-kyytiä. Ulf Stenströmerin valmennettavalla on jälleen selkeä alkulaukan riski, mutta ehjällä juoksulla Handsome Bradin siskolla on tässä porukassa mainiot saumat uran avausvoittoon.

5 Yes Sun äityi marraskuussa hienoon menestysvireeseen parin hutistartin jälkeen. Viimeksi tamma kamppaili johtavan rinnalta vahvasti kakkoseksi ja vain selässä liftannut meni lopussa menojaan. Toissa kerralla se pääsi ensimmäisen takasuoran lopulla keulaan ja piti lopussa varmasti ykköseksi. Tamma on ensimetreillä oikein terävä ja keulasuosikki voltin vitoseltakin.

Kolmantena merkkinä mukaan 2 Uberty Face, joka kamppaili Solvallassa johtavan rinnalta vahvasti kakkoseksi. Myös Halmstadin kakkonen tuli samalta juoksupaikalta. Kunto on vahvalla mallilla ja voltin kakkosen selvittäessään Ulf Ohlssonin ajokki kamppailee tässä porukassa aivan kärkisijoista.

9 North Dakota lopetti viimeksi vahvasti löydettyään kiriväylät ja voimiakin saattoi jäädä hieman talteen. Hevonen on hyvässä kunnossa ja voi suosikkien hapuillessa kamppailla kärkisijoistakin. 7 Bottnas Gorgeousin statistiikka ei liikoja lupaile, mutta lähtö on nyt Solvallan kisoja hieman kevyempi. Roger Walmannin suojatti esitti lokakuussa viimeisestä ulkoa hyvän kirin ja meni täydellä matkalla matalan 15-tuloksen, joka on kovaa kyytiä tähän porukkaan. 11 Tessie Lock on tehnyt reippaita lopetuksia viimeisissään ja vire voi olla edelleen nousujohteinen. Lähtöpaikka on vaikea ja voittoon voi olla vaikea ehtiä. 6 Hanita Fayline meni syksyllä hyvin, mutta joulukuun startit olivat erittäin vaisua suorittamista. Parannettavaa tuntuisi olevan liikaa ja juoksurata ei erityisemmin suosi tasaista avaajaa.

Juoksunkulku: Vaikeasti arviotava kiihdytys. Sweet Susie ja Bottnas Gorgeous avaavat parhaiten, mutta selkäjuoksu lienee molempien tavoitteena. Yes Sunilla on sauma edetä keulaan.

Pelijakauma: Gina Lollobrigida (23%) on suosikeista kiinnostavin.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 8
Suuri: 8, 2, 5

Toto75-3

Kolmas kohde on pelimielessä erittäin haastava lyhyen matkan pyrähdys. Nostetaan lähdön niukaksi suosikiksi kelpo esityksellä tauolta palannut 3 Van Gils. Ohjastaja kierrätti ajokkinsa optimistisesti kierros jäljellä keulahevosen rinnalle, josta ruuna puristi hyvänä kolmosena maaliin. Tuota kilpailua edelsi neljän kuukauden starttitauko ja startti virkisti takuulla ruunan menoa. Ruuna avaa hyvin ja saa juoksupaikan läheltä kärkeä.

2 Alibi kohtaa viime startteja sopivamman vastuksen kamppailee nappipaikalta kärkisijoista. Viimeksi se seuraili Kalmarin 75-lähdössä hyvin sisärataa pitkin perille. Halmstadissa tamma otti johtavan takaa hopeaa ja edelle jäi vain kova Omega Superstar. Tamma avaa lujaa ja pystyy hyvältä paikalta korkealle. Hyvällä statistiikalla kilpaileva 5 Big Jim Pellini sijoittui viimeksi kolmanneksi maksimaalisen juoksun jälkeen. Nyt rattaille hyppää Hanna Lähdekorpi ja ruunan kunto on lienee edelleen nousussa pitkän tauon jäljiltä.

Suosikkien lisäksi kupongille kolme vähemmän pelattua yllätysideaa. 11 Callum N.O. palasi viimeksi tauolta, eikä pystynyt johtavan rinnalta ymmärrettävästi kärkisijoille. Startti vei kuntoa parempaan suuntaan ja ylivauhtisessa juoksussa se nousee Axevallan pitkällä suoralla korkealle. 6 Symphonic Joker on startista todella nopea ja avainroolissa juoksunkulun suhteen. Viime suoritukset eivät ole aiheuttaneet hurraahuutoja, mutta nyt kolme starttia kropassa menossa voi olla jo uudenlaista puhtia. 7 Call the Shots on tauluaan parempi hevonen ja monté-lähdöt ovat voineet piristää myös kärrylähtöjen iskukykyä. Kaiken onnistuessa ei ulkona avoimessa lähdössä.

1 Strong Lover on kyvyiltään riittävä hevonen, mutta ykkösrata ja lyhyt juoksumatka eivät ole lainkaan sen mieleen. Kuntopuolikin on kysymysmerkki, Axevallan esitys oli oikein vaisu kolmannesta ulkoa. Mimmi Elfstrandin ajokki jää tässä vain varahevosen rooliin.

Juoksunkulku: Symphonic Joker tykittää keulaan, eikä välttämättä luovu paikastaan. Kyselijöitä voi silti rinnalle ilmaantua, eikä reipasvauhtinen juoksu yllättäisi.

Pelijakauma: Kiinnostavimmat merkit löytyvät yllättäjäosastolta Callum N.O.:n (3%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 3, 2, 5, 11
Suuri: 3, 2, 5, 11, 6, 7

Toto75-4

9 Manstone Two U. rymisteli Axevallassa uransa avausvoittoon jäätävän esityksen päätteeksi. Tamma latasi auton irrottua omaa vauhtiaan keulaan, mutta laukkasi avauskaarteeseen ja jäi kymmeniä metrejä muista. Asemat olivat vielä loppukaarteessakin erittäin tukalat, mutta tamma sai maalisuoralla siivet selkäänsä ja kuittasi vielä varmasti ykköseksi. André Eklundhin suojatti jatkaa tuon startin tapaan jenkkikärryillä ja starttivälikin on nyt hieman lyhyempi. Alustava peliosuus on sen verran alakantissa, että se jää kakkossuosikkina vihjesysteemien ideavarmaksi.

5 Harvard Student on kyvyiltään porukan parhaimmistoa, mutta valmentajavaihdoksen jälkeen nyt pieni arvoitus. Solvallassa tamma kohtasi kovia Chicharitan johdolla ja taipui hieman johtavan takaa. Hevonen juoksee alustavan ilmoitukseen mukaan jenkkikärryillä ensimmäistä kertaa ja voi päästä alkumatkasta keulaan. Tuoreiden kuntonäyttöjen puuttuessa alustava peliosuus on silti turhan korkealla.

11 Gitane d'Inverne tulitti viimeksi hyvin perille viidennestä sisälle ja voimia jäi varastoonkin. Halmstadin 75-kisassa se tuli sisäratajuoksulla tasaisesti perille. Nyt vastassa on muutamia kovia ja voitto vaatisi näistä asemista tuuriakin juoksunkulkuun. 7 Global Virgin tuli viimeksi sisärataa pitkin hyvin perille. Toissa kerralla tamma oli todella hyvä kakkonen Essie Gonzalesin takaa ja kärkikaksikko pudotti muun porukan selvästi kyydistä. Juoksun onnistuessa tässäkin totokamppailussa. 10 Garca on saanut pari starttia kroppaansa pienen hengähdystauon jälkeen ja hevoselle tehdään tällä kertaa pieniä muutoksia varustukseen. Axevallan voitto irtosi köykäisessä lähdössä helposti johtopaikalta.

Juoksunkulku: M.G.Livin Miracle avaa keulaan, mutta luovuttaa paikkansa Harvard Studentille. Global Virginin starttinopeus on kysymysmerkki, mutta sekin irronnee hyvin matkaan ja voi osallistua alkumatkan tapahtumiin.

Pelijakauma: Manstone Two U. (21%) on kakkossuosikkina kiinnostava varmayritys.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto75-5

2 Oliver P.Hill on ehjällä juoksulla erittäin lähellä sopivan lähdön voittoa ja jää vihjesysteemien toiseksi varmaksi. Conrad Lugauerin tallin lahjakkuus jäi Åbyn alkulaukassaan tolkuttoman kauas kärjestä, mutta ajoi muut kiinni ja ehti lopussa vielä varmaan voittoon. Viimeiset 1200 metriä se kellotti 14,5-kyytiä ja sitä edelsi vielä kova kiihdytys mukaan porukkaan. Tällä kertaa lähtöpaikka mahdollistaa varmemman startin ja sen jälkeen hevosella voi ajaa keulaan tai johtavan rinnalle, josta sen pitäisi tämä lähtö hoidella. Varma.

10 Digital Luckyn kapasiteetti riittäisi jopa suosikin haastamiseen, mutta se on uusista käsistä nyt arvoitus. Hevonen teki Stefan Melanderilta kilpaillessaan oikein vahvoja juoksuja. Toissa kerralla se kamppaili hyvätasoisen lähdön kakkoseksi johtavan rinnalta. Nyt vastus on suosikkia lukuunottamatta oikein sopiva ja ruuna on lähellä ainakin kakkossijaa.

5 Trollhunter väläytteli kykyjään muutamaan otteeseen Adrian Kolgjinilta kilpaillessaan ja kilpailee nyt toista kertaa Björn Norénin käsistä. Syyskuussa se oli hyvä johtavan rinnalta ja meni hienon tuloksen märät olosuhteet huomioiden. 7 O.M.Gemma on kyvyiltään asiallinen tamma ja vahvistuu nyt Peter Ingvesillä. Färjestadissa vastus oli helpompi, mutta kiri oli suoraan tauolta vähän tukkoinen. Pystyy parempaan, mutta suosikki tuntuu normaaliolosuhteissa liian kovalta. 4 Parfym Alo onnistui viimeksi kevyemmässä lähdössä johtopaikalta. Jenkkikärryt ensimmäistä kertaa perään. 1 Simson Saar oli jälleen onnekas rata-arvonnassa ja pystyy huippupaikalta totokamppailuun. Viimeksi se oli johtavan takaa toinen.

Juoksunkulku: Simson Saar kiihtyy sisältä hyvin. Parfym Alo ei ole aiemmin avannut auton takaa kovinkaan reippaasti, mutta voi jenkeillä parantaa. Oliver P.Hill etenee jatkossa keulaan.

Pelijakauma: Oliver P.Hill (73%) on vähän ylipelattu, mutta kelpo varma vaikealla kierroksella ainakin suoriin systeemeihin. Digital Lucky (6%) olisi kiinnostavin varmistus.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-6

Kuudes kohde pyritään selvittämään kovan kaksikon voimin. 8 Vikens Fingerprint on luokkatamma ja pystyy menestymään oriita ja ruuniakin vastaan. Viimeksi Axevallassa hevonen avasi ensin johtavan rinnalle ja jatkoi myöhemmin toisessa ulkona, josta se laukkasi yllättäen viimeisellä takasuoralla. Färjestadissa se kukisti kovia kilpasiskoja johtavan rinnalta ja osoitti kunnon olevan kohdillaan. Vahva tamma ei heitä ensimmäisenä pyyhettä kehään ja suosikkiasema on ansaittu.

Kohteen kiinnostavin merkki on kuitenkin 9 Sahara Peyote, joka teki viimeksi vahvan juoksun tasokkaassa Sylvesterloppetissa ja voi edelleen parantaa saatuaan startin kroppaan parin kuukauden tauon jälkeen. Henna Halmeen ajokki matkasi vuoden 2020 viimeisessä lähdössä koko joukon hännillä ja paranteli sieltä kolmannen radan kautta vahvasti viidenneksi, kellottaen viimeisen tuhannen 1.13-vauhtia. Ruuna jatkaa volttilähdöstä huolimatta optimivarustuksellaan ja viime vuoden Suomen derbykolmonen pystyy tässä seurassa korkealle.

Kaksikon jälkeen tulee todella tasainen porukan ja päivän vire ratkaisee paljon. 1 Ikaros di Quattro on asiallinen 75-tasollakin kilpaillut menijä, mutta iskukyky on arvoitus pitkältä tauolta. Alustava peliosuus korkealla. 14 Aron Palema juoksi viimeksi Sahara Peyoten kanssa samassa lähdössä ja tuli viimeisestä sisältä mukavasti perille. Luokkaruuna on juossut urallaan huomattavasti tasokkaampiakin lähtöjä ja parantaa koko ajan starttien myötä. 11 Flash Håleryd on tottunut kovempiin lähtöihin, mutta vire on pieni kysymysmerkki. Parhaana päivänä ei ulkona. 15 Zephyr Kronosilla olisi koneistossaan hurja kapasiteetti, mutta epäonnistumisaltis ruuna on toivottoman vaikea veikattava. Kalmarissa hevonen ei rauhoittunut johtavan rinnalle ja kypsyi kovaan matkavauhtiin jo aikaisin. Onnistuminen taas tiukassa vaikeista asemista. 3 Wingait Erik on asiallinen kirihevonen, joka voi saada tältä paikalta nappijuoksun sisäradalla. Syyskuun Axevallan voitossa se hyökkäsi toisesta ulkoa loppukaarteessa ja kiri varmasti ykköseksi.

Juoksunkulku: Ikaros di Quattro lähtee vetämään joukkoa. Takaa voidaan tehdä jo aikaisia ratkaisuja Vikens Fingerprintin tai Sahara Peyoten johdolla.

Pelijakauma: Sahara Peyote (15%) on lähdön kiinnostavin merkki. Ikaros di Quattro (18%) ei maistu.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 8, 9
Suuri: 8, 9

Toto75-7

1 Redneck Woodland voittaa odotuksiin nähden turhan harvoin, mutta lähtökohdat puoltaisivat jälleen vahvasti menestystä. Viimeksi ruuna oli hieman sijoitustaan parempi kirittyään kolmatta rataa kiihtyvässä vauhdissa. Toissa kerralla avaus meni 08,1-vauhtiseksi ja ruuna joutui antautumaan viimeisellä satasella. Hevonen on parhaimmillaan keulasta ja Adrian Kolgjinin taktiikka on takuulla suoraviivainen. Lähtö on oikein sopiva.

Alustavaksi suosikiksi pelattu 2 Rally Gunnar ei ole parhaimmillaan kengät jalassa ja tauko tuo lisää kysymysmerkkejä ruunan ylle. Ennakkokommentit kielivät hyvistä harjoitusotteista ja se voi hyvällä juoksulla kamppailla heti sopivan lähdön kärkisijoituksista. 4 Symphonic Lincoln kehitti viimeksi johtavan takaa hyvän kirin ja ohitti kirissä kovan keulahevosen. Täydellä matkalla voitot ovat harvinaista herkkua, mutta juoksu voi onnistua taas aivan nappiin Redneck Woodlandin peesissä.

Yllätyshakuina mukaan kaksi merkkiä. 11 Cayucos on huomattavasti riviään paremmassa kunnossa ja ylivauhtisessa juoksussa pärjääminen ei saa yllättää. Åbyssa hevonen kehitti hyvän kirin porukan hänniltä. Myös Axevallassa se liikkui päätöspuolikkaalla hienoja vauhteja, mutta juoksupaikka hännillä ei mahdollistanut viidettä sijaa parempaan. 5 Vikens Brummer ei ole enää kesän huippuvedossa. Viimeksi loppuveto jäi vain tasaiseksi hyvän juoksun jälkeen. Kapasiteetti edellyttäisi selvästi parempaan.

Juoksunkulku: Redneck Woodland avaa keulaan ja saa Symphonic Lincolnin peräänsä.

Pelijakauma: Cayocus (2%) on kiinnostava potintekijä. Rally Gunnar (31%) on väärä suosikki.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1, 2, 4, 11, 5
Suuri: 1, 2, 4, 11, 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 9, 12, 1, 6
Toto75-2: 8
Toto75-3: 3, 2, 5, 11
Toto75-4: 9
Toto75-5: 2
Toto75-6: 8, 9
Toto75-7: 1, 2, 4, 11, 5
Hinta: 16,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 9, 12, 1, 6
Toto75-2: 8, 2, 5
Toto75-3: 3, 2, 5, 11, 6, 7
Toto75-4: 9
Toto75-5: 2
Toto75-6: 8, 9
Toto75-7: 1, 2, 4, 11, 5
Hinta: 72,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
9 Bearicecream 25%
12 Grace River 16%
1 Alfredo Sauce 13%
5 Ottens Flamma 12%
6 Veritas Grif 12%
3 Kitsune 10%
11 Doyouknow 5%
2 Golden Indra 3%
7 Crazymonsterheart 2%
4 Tourzo 1%
8 S.H.T.'s Piraya 0,5%
10 Twins Zabaidee 0,5%

Toto75-2
8 Gina Lollobrigida 33%
5 Yes Sun 20%
2 Uberty Face 18%
9 North Dakota 6%
7 Bottnas Gorgeous 5%
11 Tessie Lock 5%
6 Hanita Fayline 4%
10 Alfas Kelly 3%
1 Sweet Susie 2%
12 Fade Away 2%
3 Listas Ice Glide 1%
4 Q.Allegretto 1%

Toto75-3
3 Van Gils 25%
2 Alibi 22%
5 Big Jim Pellini 13%
11 Callum N.O. 9%
1 Strong Lover 8%
6 Symphonic Joker 6%
7 Call the Shots 6%
4 Domino Brick 5%
10 Five O'Clock 3%
8 Big Marke 1%
9 T.N.T.Dynamite 1%
12 High Colours 1%

Toto75-4
9 Manstone Two U. 33%
5 Harvard Student 30%
11 Gitane d'Inverne 14%
7 Global Virgin 10%
10 Garca 5%
1 Incredible Smart 3%
2 M.G.Livin Miracle 2%
4 M.T.Kazina 1%
3 Nidalee 0,5%
6 Looklikeasymphony 0,5%
8 Eds Judy 0,5%
12 Simb Modesty 0,5%

Toto75-5
2 Oliver P.Hill 64%
10 Digital Lucky 14%
5 Trollhunter 5%
7 O.M.Gemma 5%
1 Simson Saar 4%
4 Parfym Alo 3%
8 Occasione Doc 2%
11 Staro Merlin 1%
9 Gloster Gladiator 1%
3 Mogas Sabrina 0,5%
6 Glue Boko 0,5%

Toto75-6
8 Vikens Fingerprint 33%
9 Sahara Peyote 25%
1 Ikaros di Quattro 7%
11 Flash Håleryd 6%
14 Aron Palema 6%
15 Zephyr Kronos 6%
3 Wingait Erik 4%
6 Belong Life 3%
12 Jula Downton 3%
2 Beluga Winner 2%
7 Gun Palema 2%
10 Test Drive 1%
13 Hank von Håleryd 1%
4 Lunatic Face 0,5%
5 Mr Crazed 0,5%

Toto75-7
1 Redneck Woodland 35%
2 Rally Gunnar 22%
4 Symphonic Lincoln 12%
5 Vikens Brummer 8%
11 Cayucos 7%
3 Ferrell 5%
8 Claude Debussy 5%
6 Simb Murdoch 3%
9 Glide Marke 1%
12 X.L.Bygg Palema 1%
7 Outlaw Pete 0,5%
10 Fedex Cup 0,5%