Ravivihje: Toto64 Halmstad 11.1.2021

Julkaistu:

Toto64
Quantum Roc ei erehdy sopivassa tehtävässä.
Halmstadin ravirata isännöi viikon ensimmäistä Toto64-kierrosta. Vihjesysteemien luottohevosena kiihdyttää matkaan Hanna Lähdekorven valmentama Quantum Roc (T64-4), joka on normaalisuorituksella lähellä voittoa sopivassa lähdössä.

Kiinnostavia merkkejä illan riviin ovat ainakin I'm a Believer (T64-1), Rado S.W. (T64-2) ja Eagle Merci (T64-3).

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Toto64-kohteisiin. Peliaika sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 20.30.


Toto64-1

Pelin avaavassa tammalähdössä 2 Appaloosa on saanut otolliset lähtöasemat ja nousee rankingin kärkeen. Bo Falsigin suojatti juoksee nyt uransa ensimmäisen lyhyen matkan kilpailun, mutta monipuoliselle hevoselle tuo tuskin muodostuu ongelmaksi. Hevonen jatkaa iskussa viime starttien heikommista sijoituksista huolimatta, lähdöt vain ovat olleet kovia ja juoksunkulutkin menneet raskaiksi. Tällä kertaa asiallisesti avaava tamma saa automaattisesti hyvät juoksuasemat kärjen tuntumasta ja osallistuu lopussa voittokamppailuun.

1 Divane Godiva on luotettu alustavasti lähdön suosikiksi, vaikka voitot kiertävät sitkeästi Joakim Lövgrenin valmennettavaa. Viimeksi tamma oli vahva kolmas johtavan rinnalta. Toissa kerralla se riuhtaisi räväkän loppuvedon porukan hänniltä, mutta kärkipari oli ehtinyt jo karkuun. Lyhyt matka on etu ja nopea avaaja on suosikki johtopaikalle. Hevosen viimeisin voitto on lokakuulta 2019, joten ei siihen mitenkään varauksettomasti uskalla tässäkään luottaa.

Alustavasti kohteen kiinnostavin peli-idea on 7 I'm a Believer. Stefan P Pettersonin valmennettavan kunto on huomattavasti tulosrivistöä paremmalla mallilla ja vastus on viime kisoja sopivampaa luokkaa. Viimeksi tamma tuli Zeta Kronosin voittamassa lähdössä 11,7-kyytiä viimeiset 700 metriä ja punnersi kolmannen kautta hyvin perille. Solvallassa se jäi kaikki tallella pussiin johtavan kantaan. Nyt lähtö on rahallisesti aivan nappisarja ja hevonen varustetaan tähän starttiin pitkästä aikaa jenkkikärryillä. Alustava neljä prosenttia on maukas tarjous. Neljäntenä merkkinä mukaan 5 Micro Vick, joka polki Kalmarissa sijoitustaan paremmin keskijoukoista perille ja sekin saa saa pitkästä aikaa jenkkikärryt peräänsä. Sopivalla juoksunkululla tamma pystyy kirissä korkealle.

Alustavasti paljon peliä kerännyt 3 Artemide Zack jätetään vain varahevosen rooliin. Tamma teki viime startissa Ruotsin uransa parhaan juoksun kirimällä kolmannesta ulkoa lennokkaasti ykköseksi, mutta sen jälkeen starttiväliä on kertynyt viisi viikkoa, eikä sarja ole nyt rahallisesti lainkaan sopiva. Ohjastajakin heikkenee. 4 Mad Princessin nelivuotiskausi oli suuri pettymys ja uuden sesongin avaus jatkoi ponnettomien esitysten sarjaa. Tuon juoksun perusteella parannettavaa on liikaa voittoa ajatellen.

Juoksunkulku: Divane Godiva kiihtyy sisältä rivakasti ja puolustanee johtopaikan. Mad Princess voi heittää haasteen.

Pelijakauma: I'm a Believer (3%) on kanuunamerkki, myös Micro Vickissä (3%) on ideaa. Artemide Zack (26%) ja Mad Princess (11%) eivät maistu.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2, 1, 7, 5
Suuri: 2, 1, 7, 5

Toto64-2

8 Amore Passo V.W. on alustavasti kierroksen pelatuin hevonen ja vakuuttavasti esiintyneellä ruunalla on sopivassa lähdössä selkeä sauma jatkaa voittoputkea. Viimeksi hevonen runnoi tasokkaan lähdön ykköseksi johtavan rinnalta. Toissa kerralla se lähti ykkösradalta hieman hapuillen matkaan, mutta selviytyi lopulta hyviin asemiin toiseen ulos ja eteni siitä maalisuoralla varmasti kärkeen. Tällä kertaa suurimmat riskit kohdistuvat lähtöpaikkaan, joka voi nuorten ohjastajien lähdössä tuoda yllättäviäkin mutkia matkaan. Alustava peliosuus on turhan korkealla ja kannustaa varmistusten tielle.

11 Rado S.W. teki Axevallan 75-kisassa mainion juoksun, vaikka neljänneksi jäikin. Hevonen polki neljännestä ulkoa kiertelemättä perille ja nousi loppumetreillä aivan kärkirintaman tuntumaan. Tilat tulivat niin myöhään, että voimiakin saattoi jäädä varastoon. Normaalia pidempi matka ei muodostu ruunalle ongelmaksi ja Markus Niklasson on hyvä vahvistus ohjaksiin. 10 Kadett Brodde ei ole hanakka voittamaan, mutta hyvänä päivänä se kykenee haastamaan suosikkiakin. Åbyssa ruuna tuli neljännestä ulkoa vahvasti perille ja edelle jäi vain kyvykäs Gusto. Hevonen joutui jäämään välistartistaan pois, joten päivän vire on pieni kysymysmerkki.

Neljäntenä systeemeille 3 Massive Attack, joka on pilannut urallaan paljon laukkoihin, mutta kunto tuntuisi olevan juuri nyt hyvällä mallilla. Joulukuun lopulla Mantorpissa se oli sisäradalla pitkään vailla kiritilaa ja paranteli lyhyellä pätkällä terävästi viidenneksi.

Henna Halmeen ajokki 4 Teton Nikkis Man oli Åbyssa päätöskierroksen alkaessa vielä kaukana kärjestä, mutta sai päätöspuolikkalla vaihteen silmään ja nousi kuudenneksi. Voitto olisi iso yllätys, mutta sijoittuminen ei. 6 Captain Coke on rutinoitunut tanskalainen, mutta viime kisojen perusteella se ei kamppaile tämän lähdön voitosta. Charlottenlundissa ruuna jäi ulkoradan paikalta heti hännille ja tuli loistamatta perille.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole raketteja. Teton Nikkis Manilla on sauma leikata ensimmäisenä sisäradalle ja luovuttaa sitten paikkansa Amore Passo V.W.:lle. Suosikki saa tehdä keulassa oman juoksunsa.

Pelijakauma: Amore Passo V.W.:n (74%) kuuluu olla suuri suosikki, mutta ei näin selvä kuitenkaan. Massive Attackin (2%) on kelpo yllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 8, 11, 10, 3
Suuri: 8, 11, 10, 3

Toto64-3

3 Lovemelikeyoudo irtosi viimeksi uransa avausvoittoon sellaisella tyylillä, että on helppo ennustaa voittotilin karttuvan tulevaisuudessakin. Per-Emil Henrikssonin suojatti kierteli alkumatkasta kolmannen kautta keulaan ja karkasi 14,5-lopetuksessa murskaavaan voittoon. Tamma on elämänsä kunnossa ja pystyy taas kärkikamppailuun, vaikka vastus koveneekin.

9 Don't be So Shy ei ole vielä koskaan voittanut, mutta tällä kertaa tehtävä olisi vastuksen puolesta sopivampi kuin aiemmin. Örebrossa ruuna eteni alkumatkasta kolmannen kautta keulahevosen rinnalle, josta se kamppaili upeasti häviten voitonkin vasta maalikamerakuvassa. Claes Svenssonin valmennettava palasi tuohon kisaan puolentoista kuukauden tauolta, joten lyhyempi starttiväli terävöittänee otteita entisestään.

Kolmantena systeemeille 8 Eagle Merci, joka lienee kapasiteetiltaan lähdön paras hevonen, mutta kilpaileminen on ollut katkonaista ja lukuisat laukat hidastaneet tilipussin karttumista. Ruunan ura alkoi toissa vuonna vahvalla voittotehtailulla ja tuolloin se jätti taakseen myöhemmin huomattavasti kovemmalla tasolla meritoituneita hevosia Four Guys Dreamin ja Jareth Bokon johdolla. Viimeksi Charlottenlundissa hevonen jättäytyi ulkoradalta suosiolla hännille, josta se spurttasi maalisuoralla terävästi neljänneksi. Juoksunkulkuun liittyy kasiradalta jälleen suuria kysymysmerkkejä, mutta onnistuessaan ruuna pystyy tässä lähdössä korkealle.

2 Hector de Sajan on luotettu alustavassa jakaumassa lähdön suosikiksi, mutta jää vihjesysteemeissä vain varahevosen rooliin. Jägersrossa se voitti kesyn lähdön vain niukasti johtopaikalta. Hevonen avaa tulisesti, mutta eteneminen on epävarman näköistä ja hyppy voi yllättää miltei koska vain. 4 Evolution on Track tulitti Halmstadissa kanuunakirillä ykköseksi oltuaan loppukaarteessa vielä koko porukan hännillä. Peter Ingvesin ajokki voi pärjätä jälleen, mutta ei ole korkealla peliosuudellaan kiinnostavimpia merkkejä. 7 Jarreau Boko on kyvyiltään asiallinen viisivuotias. Viimeksi meno oli kankean näköistä läpi matkan ja parannettavaa tuntuu olevan liikaa aivan voittoon asti yltääkseen.

Juoksunkulku: Hector de Sajan on ravatessaan tosi nopea ja avaa johtoon. Sen laukatessa Lovemelikeyoudo etenee kärkeen. Don't be So Shylla ei ujostella kiertää keulahevosen rinnalle tarpeen vaatiessa.

Pelijakauma: Hector de Sajan (28%) on väärä suosikki. Eagle Merci (5%) kuuluu aikaisin kupongeille.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 3, 9, 8
Suuri: 3, 9, 8

Toto64-4

5 Quantum Roc on 75-tasollakin mainiosti riittävä hevonen ja tässä porukassa lähes velvoitettu menestymään. Halmstadin 75-kisassa se kellotti takajoukoista viimeiset 700 metriä 11,7-kyytiä ja esitys oli tasaista sijoitusta huomattavasti parempi. Edelliskisoissa ohittamatta jäivät vain kovat Gazza B.R. ja Eros Zola, joiden veroisia ei ole tänään vastassa. Hanna Lähdekorven suojatilla on aktiviisella ajolla hyvät saumat edetä keulaan, josta se tuskin tätä lähtöä häviää. Varma.

6 In the Air Tonight on mielenkiintoinen paluumuuttaja, jonka kapasiteetti riittäisi Quantum Rociakin vastaan, mutta tähän kilpailuun se lähtee vielä selvänä haastajana. Tamma kilpaili viime kauden Ranskassa ja Belgiassa Anders Lindqvistin tallista käsin ja saalisti parhaimmillaan muutaman kolmossijan. Ennen Ranskaan lähtöä se teki vahvaa jälkeä Helena Burmanin tallista ja pärjäsi 75-tasollakin. Iskukyky on arvoitus ensimmäiseen starttiin, varsinkin kun lyhyt matka ei suosi tasaista avaajaa.

10 Bankrobber on kyvykäs hevonen, mutta suosikin lyöminen takarivistä tuntuu liian kovalta tehtävältä. Halmstadissa se voitti heppoisen lähdön väljällä marginaalilla kierrettyään kierros jäljellä johtavan rinnalle. Nyt tehtävä on huomattavasti vaativampi. 1 Hickomisschampagne pystyy nappipaikalta totokamppailuun, vaikka lyhyt matka ja ykkösrata eivät varsinaisesti suosikaan. Kalmarissa tamma jäi alkuhaparoinnin jälkeen letkan hännille, josta se polki kovassa lopetuksessa porukan mukana maaliin. 9 Key Momilta löytyisi reservistä raju loppukiri, mutta kunto on pahasti kadoksissa. Åbyssa se taipui pahoin johtavan takaa. Tamma saa nyt jenkkikärryt takaisin perään, mutta voitto olisi viime kilpailuiden perusteella suuri yllätys.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole starttiraketteja, joten Quantum Rocilla on hyvät saumat edetä alkumatkasta keulaan. Suosikki saa määritellä matkavauhdin täysin mieleisekseen.

Pelijakauma: Bankrobber (18%) on kerännyt liikaa kannatusta.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto64-5

6 Panamera äityi loppuvuodesta rajuun vireeseen ja jatkoi vahvaa menoa kauden avauskilpailussa Kalmarissakin. Ola Karlssonin suojatti lopetti porukan hänniltä päätöskilometrin 12,3-kyytiä, joista lopun 700 metriä 11,7-vauhtia kolmatta pitkin, mutta taktiikkajuoksussa sijoitusten kohentaminen oli mahdotonta. Joulukuun puolivälissä Åbyssa se lähti kiriin kaukaa neljännestä ulkoa ja lopetti tasokkaassa lähdössä aivan voittaneen Indra’s Secretin tuntumaan. Tällä kertaa vastus on viime startteja kevyempi ja hyvällä selkäreissulla ruuna jyrää jälleen lähelle voittoa.

5 Sandsjöns Enzo on luokaltaan hyvä 75-tason menijä ja pystyy tällaisessa lähdössä korkealle. Viimeksi Jägersrossa se ei mahtanut ylivoimaiselle voittajalle mitään, mutta piti asiallisesti kakkoseksi. Halmstadissa hevonen kiri neljännestä ulkoa vahvasti voittajan tuntumaan kellottaen viimeiset 700 metriä 10,8-kyytiä. Oriilla on voltista jonkinlainen laukkariski, mutta ehjällä juoksulla voittokantaan paluu ei yllättäisi.

Haastajajoukko on tasainen ja lähes kaikilla on enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä yllään.

12 Vincent As on näiden stayermatkojen erikoishevonen, mutta huippuvireeseen tuntuu olevan vielä matkaa. Mantorpissa se laukkasi loppukaarteeseen, eikä kiri enää silloin sanottavammin edennyt. Kapasiteetti on hirmuinen, eikä sitä uskalla tässä tehtävässä täysin ohittaakaan. 11 All Star ei ollut parhaimmillaan kesän kilpailuissa ja hakee uutta puhtia Roger Malmqvistin valmennuksesta. Ruuna kilpaili mahtikunnossa viime talvena näihin aikoihin voittaen Solvallassa kaksi kertaa peräkkäin. Kapasiteetti riittäisi korkealle. 9 Cantona Mearas on saanut kaksi starttia kroppaan pienen tauon jälkeen ja vire on noususuunnassa. Åbyssa se menetti hieman asemia taipuvan Global Takeoverin takana ja tuli väylien auettua asiallisesti maaliin. Ruuna on parhaimmillaan lyhyellä kirillä, jollaisella se pystyy ohittamaan koviakin hevosia.

Systeemeiltä putoavat paljon peliä keränneet 4 Stand By Ken ja 10 Global Takeover. Ensin mainittu on asiallinen kilpahevonen, mutta voitot ovat sille melko harvinaista herkkua ja lähtö on tällä kertaa turhan kova. Jälkimmäinen puolestaan on ollut suuri pettymys kahteen viimeiseen ja tämän lähdön voittaminen vaatisi huomattavaa suoritustason nousua.

Juoksunkulku: Stand By Ken hakee ravatessaan keulapaikan, mikä avaa tallikaveri Sandsjöns Enzolle selvän väylän johtopaikalle. Global Takeover voi nappistartin saadessaan tehdä määrätietoisen iskun kohti kärkeä.

Pelijakauma: All Star (3%) ja Cantona Mearas (2%) ovat kiinnostavia yllätyshakuja. Global Takeover (14%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 6, 5
Suuri: 6, 5, 12, 11, 9

Toto64-6

Päätöskohteen suosikiksi kohoaa nappiasemista starttaava 2 Racing Ribb. Adrian Kolgjinin suojatin viime voitosta on ehtinyt vierähtää jo aikaa, mutta tässä sillä olisi ehjällä juoksulla hyvä sauma palata voittokantaan. Viimeksi ruuna ei pystynyt ohituksiin kovassa 11-lopetuksessa, mutta tuli kärjen tuntumassa samaa vauhtia maaliin. Toissa kerralla hevonen oli todella hyvä pahan alkulaukan jälkeen ja tuli vielä vauhdikkaasti hänniltä perille. Aktiivinen ohjastaja hamuaa varmasti alussa kohti kärkipaikkaa ja sieltä hevonen ei olisi nykykunnossaan helposti ohitettavissa.

8 Quick Lane on rutiiniltaan kova 75-tason menijä ja pystyy tällaisessa lähdössä menestymään monenlaisella juoksunkululla. Axevallassa tuli laukka vastustajan ajettua ahtaaseen rakoon. Halmstadissa ori kiertyi kierros jäljellä johtavan rinnalle ja voitti niukasti sitkeän esityksen päätteeksi. Hevonen on tehnyt parhaat juoksunsa kengittä, joten iskukyky on nykybalanssilla pieni kysymysmerkki.

7 Enjoy The Game hyökkäsi Halmstadissa 800 metriä jäljellä kolmannelle ja paranteli jatkossa neljännen ja viidennen radan kautta viimeiselle totosijalle. Lähtöpaikka on jälleen vaikea ja juoksunkulkuun tarvitaan hieman tuuriakin. Suosikkien hapuillessa 4 Tournado Dream voisi olla mielenkiintoinen yllätysidea. Ruuna kolusi loppusyksyn mittaan todella tasokkaita 75-tehtäviä, eikä riittänyt niissä kärkisijoille. Nyt vastus on sopivampi ja terävä avaaja saanee nappijuoksun aivan kärjen tuntumassa. Peter Untersteiner on mielenkiintoinen vahvistus rattailla.

6 Roofparty on asiallinen hevonen, mutta vastus tuntuu nyt liian kovalta ja voitot ovat tällä tasolla tiukassa. 3 Explosive Class debytoi uusista käsistä ja ruuna on jenkkikärryt perässä ainakin tulevaisuutta ajatellen mielenkiintoinen seurattava.

Juoksunkulku: Tournado Dream ja Roofparty käyvät kamppailun sisäradan parhaista paikoista, mutta eiköhän johtopaikka ole myöhemmin tarjolla Racing Ribbille. Quick Lane vetää toista rataa.

Pelijakauma: Racing Ribbin (28%) kuuluisi olla suosikki ennen Quick Lanea (36%).

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 2
Suuri: 2, 8, 7, 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 2, 1, 7, 5
Toto64-2: 8, 11, 10, 3
Toto64-3: 3, 9, 8
Toto64-4: 5
Toto64-5: 6, 5
Toto64-6: 2
Hinta: 9,60 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 2, 1, 7, 5
Toto64-2: 8, 11, 10, 3
Toto64-3: 3, 9, 8
Toto64-4: 5
Toto64-5: 6, 5, 12, 11, 9
Toto64-6: 2, 8, 7, 4
Hinta: 96,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
2 Appaloosa 25%
1 Divane Godiva 24%
7 I'm a Believer 18%
3 Artemide Zack 16%
5 Micro Vick 10%
4 Mad Princess 4%
6 Denco's Moon Kilab 1%
8 Jopi 1%
9 Above All 1%

Toto64-2
8 Amore Passo V.W. 58%
11 Rado S.W. 13%
10 Kadett Brodde 12%
3 Massive Attack 6%
4 Teton Nikkis Man 3%
2 A Gogo Girl 2%
6 Captain Coke 2%
1 Cerokko M. 1%
5 Nici 1%
12 La Diva 1%
7 Quantum Tanqueray 0,5%
9 Father Foura 0,5%

Toto64-3
3 Lovemelikeyoudo 25%
9 Don't be So Shy 25%
8 Eagle Merci 15%
2 Hector de Sajan 13%
4 Evolution on Track 13%
7 Jarreau Boko 5%
1 Going for Glory 2%
6 Czarine 0,5%
10 Ståhlebos Mums 0,5%
11 Ritz Happy Star 0,5%
12 Emma Mera 0,5%
5 Idon'tcare 0%

Toto64-4
5 Quantum Roc 65%
6 In the Air Tonight 10%
10 Bankrobber 9%
1 Hickomisschampagne 7%
4 Stella Pona 3%
9 Key Mom 3%
7 O.M.Escobar 1%
2 Ville Ima 0,5%
3 Andthedanceisover 0,5%
8 Kungkurt 0,5%
11 Body Contact 0,5%

Toto64-5
6 Panamera 35%
5 Sandsjöns Enzo 28%
12 Vincent As 10%
4 Stand by Ken 7%
10 Global Takeover 7%
11 All Star 6%
9 Cantona Mearas 5%
2 Elias Avant 1%
3 Piglet Pil 0,5%
7 Pokemon Ås 0,5%
1 Digital Globe 0%
8 Day Sun Dream 0%

Toto64-6
2 Racing Ribb 35%
8 Quick Lane 28%
7 Enjoy the Game 16%
4 Tournado Dream 8%
6 Roofparty 6%
3 Explosive Class 4%
1 Prince F.P.Romsås 1%
5 Ecupos Ahla 1%
9 Un Dernier Rire 0,5%
10 Dynamit Life 0,5%