Ravivihje: GS75 Bollnäs 10.1.2021 – 371 138 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto75
Like a Monster on vastustajilleen painajainen.
Sunnuntain Grand Slam 75-rivi ratkotaan Bollnäsin raviradalla ja päivän pääpelissä on jaossa tuhdisti viime viikolla jakamatta jäänyttä ekstrarahaa.

Vihjesysteemien luottohevosina starttaavat Exklusiva Liss (T75-1) ja Like a Monster (T75-4). Maksavia yllätysideoita päivän riviin ovat ainakin Cinzano Frontline (T75-3), Unarmed Face (T75-6) ja Busy Doin' Nothing (T75-7).

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Grand Slam 75-kohteisiin. Peliaika sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 16.


Toto75-1

Per Linderothin valmentama 4 Exklusiva Liss palasi Bergsåkeriin viiden kuukauden tauolta niin vakuuttavassa iskussa, että se luotetaan tasaisesti pelatussa avauskohteessa varmaksi asti. Tamma joutui kiertämään avauspuolikkaan kolmatta rataa päästäkseen johtavan rinnalle, josta se pakeni lisämetreistä piittaamatta murskavoittoon. Ei ole mitään syytä olettaa, että suoritustaso ainakaan heikkenisi startti alla, päinvastoin. Lähtöpaikka on mainio ja valjakko saanee juoksun toisella radalla kärjen tuntumassa. Siitä se on kirivaiheessa vaikeasti pideltävissä.

7 Staro Nessie avaa haastajien rankingin. Joakim Elfvingin suojatti kilpailee tasaisen varmassa iskussa, mutta tällä kertaa juoksu voi mennä voittoa ajatellen turhan vaativaksi. Rommessa hevonen suoritti toisesta ulkoa kelpo kirin kolmatta ilman selkää, eikä luovuttanut missään vaiheessa. Bollnäsissä se oli johtavan takaa toinen. Rikard N Skoglundin ajokki avaa napakasti, mutta keulaan ei taida olla nyt omin avuin asiaa.

1 Global Wannabe kerää hyvistä asemista paljon peliä, vaikka tamman viime esitykset eivät ole suurempaa ekstraa tarjoilleetkaan. Viime juoksu tosin meni matkavauhdin piikkiin ja sen startin voi unohtaa. Gävlessä ja Östersundissa tamma nappasi johtopaikalta hyvät sijoitukset, mutta sai molemmissa tehdä keulapaikalla täysin omat juoksunsa. Tällä kertaa vastus on ihan asiallista luokkaa ja voitto on tiukassa, vaikka se onnistuisi keulat puolustamaankin.

2 Stiernhööks Siri ei ole ravatessaan lainkaan nolo hevonen tähän lähtöön ja lähtöpaikka suosii. Viimeksi Kajsa Frickin ajokki tuli kaukaa hänniltä omaa vauhtiaan perille ja ehti kolmanneksi. Viimeiset 800 metriä se kellotteli 14-kyytiä. Tamma kiihtyy hyvin ja juoksuasemat löytynevät tällä kertaa huomattavasti lähempänä kärkeä. 5 Zola T.P. leiskautti Eskilstunassa kevyen pistelähdön ykköseksi ja jäi toissa kerralla voimat tallella pussiin. Nyt vastus tiukkenee ja voitto tulisi pienenä yllätyksenä.

Juoksunkulku: Global Wannabe avaa parhaiten. Stiernhööks Siri voisi heittää haasteen, mutta sillä ei laukkariskin takia välttämättä satsata. Staro Nessie kiertyy toisen radan veturiksi.

Pelijakauma: Exklusiva Lissin (24%) kuuluisi erottautua suosikiksi. Global Wannabe (19%) on liikaa pelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-2

6 Wild Donnan sai Umåkerissa koko matkan painetta lähdön vakuuttavalta voittajalta Pyckolinalta, mutta kamppaili johtopaikalta hyvällä suorituksella kakkoseksi. Loppuvuodesta harvakseltaan kilpaillut tamma pystyy edelleen petraamaan lyhyemmällä starttivälillä. Nopea avaaja pyrkii juoksuradalta kärkipaikalle, josta se olisi lähellä voittoa.

3 Klack Blixten kiri Rommessa väkevästi aidanvierustaa pitkin yllätysvoittajaksi. Ohjastaja vahvistuu selvästi Magnus A Djusen hypätessä rattaille ja reipas kiihdyttäjä kärkkyy hyvää juoksua kärkiryhmässä. 10 G.G.Qurre oli Bollnäsissä asiallisen kolmas johtavan takaa, eikä jäänyt paljoa voitostakaan tasaisessa maaliintulossa. Ori on vauhdikas ja ravivarma ja niillä ominaisuuksilla noustaan näissä lähdössä kärkikamppailuun mukaan. 5 Vårbusan saattaa olla porukan kyvykkäin hevonen, mutta epäonnistumisriski on valtava suoraan tauolta ja voltin vitosradalta. Mats E Djusen ajokki on juossut kovempiakin lähtöjä ja riittänyt aina ravatessaan. Viime huhtikuussa se löi keulasta kovia hevosia G.G.Ojjdon johdolla. Ravilla voittokaan ei saa yllättää. 8 Högheimsfax näytti marraskuun alussa parhaita puoliaan pakenemalla toisesta ulkoa selvään voittoon. Torstain Gävlen esitys jäi tasaiseksi onnistuneen sisäratajuoksun jälkeen. Tässä sillä olisi jälleen saumat tarkkaan reissuun ja hyvänä päivänä ruuna kehittää sellaisella napakan loppuvedon.

12 Nelson oli viimeksi keulasta asiallinen kakkonen, mutta nyt juoksusta tulee selvästi vaativampi. 9 Lundås Emil voittaa harvoin, mutta voi nappijuoksulla pystyä himmeämpien totosijojen paikkeille. Bollnäsissä ruuna punnersi kärkirintaman tuntumassa maaliin.

Juoksunkulku: Wild Donnan ja Klack Blixten käyvät keulakamppailun, jossa jälkimmäisellä on etu juoksuradan turvin.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Högheimsfax (2%) voisi olla pari pinnaa enemmänkin pelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 6, 3, 10
Suuri: 6, 3, 10, 5, 8

Toto75-3

Heikkotasoisen kolmannen kohteen avainhevonen on 9 Global Bitcoin. Mattias Djusen valmennettava on kapasiteetiltaan lähdön selvä ykkönen ja voittanee ehjällä suorituksella. Viimeksi tamma otti kirivaiheessa laukan, mutta tuli sen jälkeen vielä väkevästi perille, joten mistään väsymyslaukasta ei ollut kysymys. Bollnäsissä nelivuotias teki uransa toistaiseksi ainoan ehjän juoksun ja pakeni helppoon voittoon keulahevosen rinnalta. Takarivistä epäonnistumisriski on jälleen merkittävä ja alustava päälle 50 prosentin pelikannatus tuntuu korkealta.

3 Capone Vox on avannut uransa kelpo esityksillä. Viimeksi Bollnäsissä ruuna seuraili maksimisijoitukseen johtavan takaa. Toissa kerralla se tuli keulasta hyvin perille ja hävisi voitonkin vasta aivan loppumetreillä. Ensimmäinen autolähtö on pieni kysymysmerkki, mutta sen selvittäessään totosijoitus on jälleen lähellä.

1 Procedure Turn on asiallinen kiihdyttäjä, joten lähtöpaikka suosii. Ruuna palasi viimeksi Eskilstunaan pieneltä tauolta ja oli vain tasainen neljännestä ulkoa. Startti terävöitti varmasti ja suosikin epäonnistuessa se lukeutuu yhteen monista mahdollisista. 12 Viggo la Ma on tasaisen varma suorittaja, mikä on selvä etu tässä porukassa. Viimeksi ruuna seuraili sisärataa pitkin tasaisesti perille. Vastus on nyt viime kisoja selvästi sopivampi, eikä Kajsa Frickin ajokkia kannata unohtaa täältäkään. 4 Cinzano Frontline on viheliäinen veikattava äärimmäisen epävarmuutensa takia, mutta vauhdit riittäisivät mainiosti tähän lähtöön. Marraskuun Gävlen startissa se liikkui lujaa vaikeista asemista, mutta kärkipari oli jo ehtinyt karkuun. Ruuna on mennyt uransa aikana vain kahdesti ravia koko matkan, joten epäonnistumisriski on luonnollisesti taas suuri.

7 Gavroche Boko on kilpaillut katkonaisesti ja palaa jälleen pitkältä tauolta. Ruuna pystyisi auton takaa napakkaan avaukseen, mutta taktiikka voi olla ensimmäiseen starttiin kiltimpi. Iskukyky suuri arvoitus.

Juoksunkulku: Vaikeasti arvioitavat alkumetrit. Procedure Turn avaa mukavasti, samoin ravatessaan Cinzano Frontline. Ulkoa Gavroche Boko voi osallistua kärkipään juoksupaikkojen jakoon. Capone Voxin starttinopeus auton takaa on arvoitus, mutta todennäköisesti sekin avaa reippaasti. Global Bitcoinilla ajetaan aktiivisesti eteenpäin, jos se selvittää alkumatkan karikot.

Pelijakauma: Global Bitcoin (52%) on pelattu liian suureksi suosikiksi. Viggo la Ma (3%) ja Cinzano Frontline (1%) ovat hyviä merkkejä.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 9, 3, 1, 12, 4
Suuri: 9, 3, 1, 12, 4

Toto75-4

Neljännen kohteen voitosta ei taideta todistaa suurempaa kamppailua, mikäli 2 Like a Monster suorittaa omalla tasollaan. Jan Ollasin suojatti on kyvyiltään lähdön selvä ykköshevonen ja huippupaikalta juoksunkulkuakaan ei tarvitse suuremmin spekuloida. Rommessa ruuna lopetti kovassa lähdössä aivan kärkirintaman tuntumaan. Toissa kerralla edelle jäi vain kova kärkikaksikko ja taaksekin Hemispheren kaltaisia laatukilpureita. Tällä kertaa vastus on huomattavasti heppoisempi ja uran toinen voitto näyttää todennäköiseltä. Varma.

1 Woodland Avenue piti viimeksi hyvin vauhtinsa ja kuittasi lopussa kakkoseksi. Ruuna on saanut pari starttia kroppaan pienen tauon jälkeen ja Daniel Wäjersten vahvistaa rattailla. Uran molemmat voitot ovat tulleet johtopaikalta, joten taktiikka lienee suoraviivainen.

5 Super Hörsta on ankeaa statistiikkaansa kyvykkäämpi hevonen ja kiinnostava yritys ainakin kaksaripeleihin. Lokakuun puolivälin Östersundin kisassa se ampui ulkoradalta johtavan kantaan ja punnersi sieltä mukavasti kakkosena maaliin. Tuon startin ajanut Rikard N Skoglund palaa rattaille ja taktiikka lienee samankaltainen.

10 Tex Man Hörsta on arvottu takarivin paikalle, josta keulassa viihtyvä ruuna ei yleensä innostu parhaimpaansa. Uran avausvoitto tuli Östersundissa nimenomaan johtopaikalta. Viimeksi se oli vain tasainen hyvin vetänyttä sisärataa pitkin. 4 Prince Calle palasi jouluaattona pitkältä tauolta takaisin radoille ja suoritti kelvollisesti. Mervi Bouvinin suojatti voi startti alla parantaa merkittävästikin ja se saa tällä kertaa jenkkikärryt perään. 9 Usch sai viimeksi startin alle ja vahvistuu Emilia Leon hypätessä rattaille. Totosija olisi huippuonnistuminen.

Juoksunkulku: Woodland Avenue pyrkii torjumaan Super Hörstan ohitusyrityksen. Like a Monsterilla voidaan ajaa monenlaisella taktiikalla, mutta se saattaa edetä kärkeen jo ennen päätöskierroksen alkua.

Pelijakauma: Like a Monster (73%) on kesyssä lähdössä ansaitusti suursuosikki.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-5

Viidentenä kohteena ajettavassa kylmäverilähdössä on kaksinkamppailun makua. 5 Kattens Moddy äityi joulukuussa hirmuvireeseen ja on vastaavanlaisella menolla jälleen vaikeasti lyötävissä. Gävlessä se joutui lähtemään kiriin melko kaukaa, mutta loppumatkasta radalla ei liikkunut kuin yksi hevonen. Bollnäsissä ruuna meni johtavan rinnalta menojaan. Ehjällä juoksulla hyvä voittosauma juoksupaikasta riippumatta.

Selvä ykköshaastaja 3 Lindens Prio Ett olisi hyvinkin voinut viimeksi jatkaa voittoputkeaan, mutta laukka johtavan rinnalta pilasi pelin viimeisellä takasuoralla. Ruuna lopetti sen jälkeen vielä niin vauhdikkaasti, että se ei laukannut väsymystään. Östersundissa ruuna taittoi taivalta kolmannessa ulkona ja oli kirivaiheessa selvästi paras. Tällä kertaa Susanne H Österlingin ajokilla on hyvät mahdollisuudet edetä keulaan ja siitä se heittäisi kivikovan haasteen suosikillekin.

Suosikkikaksikon takana tulee tasainen porukka. 10 Pyssel ei ole vielä koskaan voittanut, mutta liikkuu ajoittain sellaisia vauhteja, että joskus sekin vielä onnistuu. Rattailla kannustaa tällä kertaa voitontahtoinen Magnus A Djuse. 1 Spang Jerkeld on hyvällä paikalla, jonka nopea kiihdyttäjä pystyy myös hyödyntämään. Lokakuun Bollnäsin voitto tuli kesyssä lähdössä johtopaikalta. Nyt starttiväliä on kertynyt melkein kaksi kuukautta. 7 Odin Af Sola on tottunut pärjäämään aina kun ravi on maittanut koko matkan. Ruuna on vaihtanut tauon aikana tallia, eikä onnistuminen ole näistä lähtökohdista kovin todennäköistä.

Juoksunkulku: Lindens Prio Ett on suosikkikaksikosta alussa nopeampi ja hakee johtopaikan. Spang Jerkeld liimaantuu selkään.

Pelijakauma: Spang Jerkeld (12%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5, 3
Suuri: 5, 3

Toto75-6

Päivän Duon avauksessa 3 Ingesson on ehjällä juoksulla vaikeasti lyötävissä, etenkin kun normaalia pidempi juoksumatkakin suosii vahvaa hevosta. Ruuna sai Färjestadissa pitkästä aikaa kunnon onnistumisen, kun se ratkaisi pelin toisesta ulkoa leikittelevän helposti. Tällä kertaa sillä on hyvät mahdollisuudet edetä matkan aikana joukon johtajaksi, josta ohittajat ovat normaalijuoksulla harvassa. Viisivuotias ei kuitenkaan ole mikään luotettavin tapaus ja peliosuuden kehitystä kannattaakin iltapäivän mittaan seurailla.

5 Flame of Fortune löysi loppuvuodesta mukavan menestysvireen siirryttyään Daniel Wäjerstenin valmennukseen. Bergsåkerissa se hyökkäsi viimeisellä takasuoralla kaukaa takajoukoista kiriin ja punnersi ulommaisena varmasti ykköseksi. Tamma irtoaa auton takaa mukavasti matkaan ja kärkkyy ensimmäisenä suosikin heikompaa päivää. 11 Unarmed Face on tauluaan selvästi paremmassa kunnossa. Bergsåkerissa se tuli viimeiset 900 metriä 12,5-vauhtia kolmatta rataa pitkin. Viimeksi kärkisijoille ei ollut takajoukoista asiaa, mutta hevonen piti vauhtinsa maaliin asti. Lähtöpaikka on jälleen vaikea, mutta tuurien käydessä kunto riittäisi kärkikamppailuun.

8 Åsens Boggie ailahtelee, mutta suosikin epäonnistuessa sekin voi osallistua kamppailuun lähdön parhaista paloista. Viimeksi hevonen ei ollut lainkaan parhaimmillaan johtavan takaa. Toissa kerralla se laukkasi vastaavasta paikasta ainakin jonkinlaisen kärkipään sijoituksen. Rivakka avaaja voi päästä ulkoakin asemiin ja kuski vahvistuu Mats E Djusen hypätessä rattaille. 10 Topnotch Liss on tehnyt mukavat startit tauon jälkeen. Viimeksi ohjastaja kierrätti hevosen kierros jäljellä johtavan rinnalle, josta se punnersi asiallisesti neljäntenä maaliin. Tasaisemmalla reissulla sijoitus voi parantua.

7 Gorgeous Lime on tullut viimeisissään sisäratajuoksuilla hyvin perille, mutta lähtöpaikka on tällä kertaa vaikea. Tulikuuma Ulf Ohlsson hyppää rattaille, mikä näkyy alustavassa peliosuudessa liikaa.

Juoksunkulku: Sisärata kiinnostaa monia, joten alkuun voi tulla vauhtia. Vickie Frontline ja Jonatan Trot avaavat hyvin, samoin ulkoa Applejack Mile ja etenkin Åsens Boggie. Flame of Fortune voi hakea välissä keulan, mutta eiköhän Ingesson ole ravatessaan lähdön lopullinen kärkinimi.

Pelijakauma: Ingessonin (54%) peliosuus keikkuu kipurajoilla. Unarmed Face (5%), Åsens Boggie (2%) ja Topnotch Liss (3%) ovat parhaat yllätyshaut.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 3
Suuri: 3, 5, 11, 8, 10

Toto75-7

Päätöskohteessa lähtökiihdytys näyttelee suurta roolia. Nostetaan suosikiksi 6 Twinkle Face, joka teki Solvallassa vahvoja esityksiä ennen Axevallan viime laukkastarttia. Toissa kerralla tamma kiri vaikeista asemista hyvätasoisen lähdön tasapääykköseksi. Sitä edeltävässä hevonen avasi lujaa keulaan ja kamppaili kakkoseksi vain Digital Classille häviten. Nappikiihdytyksellä se voisi edetä alkumatkasta jälleen keulaan ja siitä voitto olisi lähellä. Monipuolinen hevonen pystyy menestymään toki muualtakin.

1 Dexter Brick on kilpailee sekaavaa tauluaan paremmassa iskussa. Ruunan kolme viimeistä kilpailua ovat tuoneet mukanaan niin laukkaa, paikkaa johtavan rinnalla, kuin myöhäisia kiritilojakin, joten epäonnea on ollut riittämiin. Vastus on tällä kertaa sopiva, eikä menestys yllättäisi juoksun yhtään natsatessa. Petri Salmelan tallin 2 Got To Dash on yksi eturivin nopeista avaajista ja pyrkii mielipaikalleen keulaan. Viimeksi Solvallan 75-lähdössä ruuna tuli rintaman takana hyvällä potkulla maaliin asti. Kengät ovat sille selvä miinus, mutta tehtävä olisi paperilla melko sopiva.

7 Tale of Jacks on kapasiteetiltaan lähdön parhaimmistoa, mutta terveysmurheet ovat hankaloittaneet kilpailemista. Toissa vuonna ori pärjäsi hyvin 75-tasollakin, mutta viime kaudesta tuli pannukakku laukkojen takia. Valmentaja Mikael Cedergrenin ennakkokommentit ovat startin alla varsin positiivisia ja ori voi pystyä heti kärkikamppailuun mukaan.

Kuudentena systeemeille turhan pelaamattomaksi jäänyt 4 Busy Doin' Nothing , joka pystyy tulisena kiihdyttäjänä hyödyntämään lähtöpaikkansa ja kuntokin on hyvällä mallilla. Toissa kerralla Rommessa hevonen joutui luopumaan keulapaikasta kovan prässin alla, mutta tuli raju avauskierros huomioiden vahvasti kolmantena maaliin.

3 I'll Fixit hakee vielä kuntoaan pitkän tauon jälkeen, eikä juoksumatkakaan suosi tasaista avaajaa. 8 Concrete Dee on todella kyvykäs hevonen, mutta tauko ja lähtöpaikka heikentävät mahdollisuuksia. Voittoon nouseminen vaatisi paljon tuuria ja kilpakumppanien heikompaa päivää.

Juoksunkulku: Busy Doin' Nothing avaa lujaa ja on avainasemassa juoksunkulun suhteen. Keulataktiikka ei yllättäisi. Twinkle Face pyrkii alussa Got to Dashin etupuolelle ja siinä onnistuessaan se on ensimmäisenä kysymässä kärkipaikkaa.

Pelijakauma: Suosikkikolmikko on kokonaisuutena erottunut hieman liikaa muista. Tale Of Jacks (5%) ja Busy Doin' Nothing (2%) kannattaa huomioida kupongeille mukaan.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 6, 1, 2, 7, 4
Suuri: 6, 1, 2, 7, 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 4
Toto75-2: 6, 3, 10
Toto75-3: 9, 3, 1, 12, 4
Toto75-4: 2
Toto75-5: 5, 3
Toto75-6: 3
Toto75-7: 6, 1, 2, 7, 4
Hinta: 15,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 4
Toto75-2: 6, 3, 10, 5, 8
Toto75-3: 9, 3, 1, 12, 4
Toto75-4: 2
Toto75-5: 5, 3
Toto75-6: 3, 5, 11, 8, 10
Toto75-7: 6, 1, 2, 7, 4
Hinta: 125,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
4 Exklusiva Liss 38%
7 Staro Nessie 22%
1 Global Wannabe 15%
2 Stiernhööks Siri 10%
5 Zola T.P. 6%
8 Madonna Morique 3%
3 Bus 2%
10 Olmeda 2%
6 Rut Taxam 0,5%
9 Yvaine Gene 0,5%
11 New Moon 0,5%
12 Moons Gold River 0,5%

Toto75-2
6 Wild Donnan 35%
3 Klack Blixten 25%
10 G.G.Qurre 12%
5 Vårbusan 11%
8 Högheimsfax 6%
12 Nelson 4%
9 Lundås Emil 2%
1 Åttmann Ö.K. 1%
2 Maggnetta 1%
4 Trollskärs Alvin 1%
7 Se på Mig 1%
11 Klocksve Skott 1%

Toto75-3
9 Global Bitcoin 38%
3 Capone Vox 20%
1 Procedure Turn 12%
12 Viggo la Ma 11%
4 Cinzano Frontline 7%
7 Gavroche Boko 5%
8 Huttha 3%
2 Livi Passion 2%
5 Colin McRae 0,5%
6 New Holiday 0,5%
10 Åkmans Anastacia 0,5%
11 Scarlett Lie Star 0,5%

Toto75-4
2 Like a Monster 70%
1 Woodland Avenue 8%
5 Super Hörsta 5%
10 Text Man Hörsta 5%
4 Prince Calle 4%
9 Usch 3%
6 First Date 2%
3 Topover 1%
7 Olympique Girl 1%
8 Diego di Quattro 1%

Toto75-5
5 Kattens Moddy 42%
3 Lindens Prio Ett 33%
1 Spang Jerkeld 6%
10 Pyssel 6%
7 Odin Af Sola 4%
9 Pilas Dunder 4%
2 Rönningseld 2%
8 Xenon Gel 2%
4 Isilon Durin 0,5%
6 Läckra Leffe 0,5%

Toto75-6
3 Ingesson 45%
5 Flame of Fortune 14%
11 Unarmed Face 10%
7 Gorgeous Lime 5%
8 Åsens Boggie 5%
10 Topnotch Liss 5%
6 Applejack Mile 4%
4 Jonatan Trot 3%
2 Vickie Frontline 2%
12 Castleman 2%
13 Vanilla Pod 2%
1 Raw Data 1%
15 Aking Bakasyon 1%
9 Casper One 0,5%
14 Green Bax 0,5%

Toto75-7
6 Twinkle Face* 35%
1 Dexter Brick 18%
2 Got to Dash 16%
7 Tale of Jacks 9%
4 Busy Doin' Nothing 7%
3 I'll Fixit 4%
8 Concrete Dee 4%
9 Vincent Chase 3%
5 Il Mio Hooligan 2%
10 Milan Töll 1%
11 Juni Roadrunner 0,5%
12 Alvena Uni 0,5%