Ravivihje: Toto64 Färjestad 4.1.2021

Julkaistu:

Toto64
Engla S.S. lähellä ansaittua täysosumaa Färjestadin Toto64-avauksessa.
Färjestadin Toto64-kierros käynnistää uuden raviviikon Ruotsissa. Vihjesysteemit rakennetaan kahden varman varaan, joista Jokke Ålj (T64-3) on kohteensa selvä ennakkosuosikki ja Engla S.S. (T64-1) alustavassa jakaumassa vasta nelosuosikki.

Kiinnostavia merkkejä päivän kierroksella ovat ainakin Simb Rihanna (T64-2), Chef M.M. (T64-4) ja Broadway Sun (T64-5).

Toto64-peli sulkeutuu neljännen lähdön starttiin noin kello 20.30.


Toto64-1

7 Engla S.S. on avauskohteen kiinnostavin pelihevonen ja alustavana nelossuosikkina kiinnostava yritys vihjesysteemien ideavarmaksi. Tamma on tehnyt jatkuvasti rankkoja juoksuja, vaikka voittoja ei ole irronnutkaan. Solvallassa se jäi 09,9-avauksessa johtavan rinnalle ja kierroskin paineltiin 12,2-kyytiä, mutta tamma punnersi umpirehdisti vielä kolmantena maaliin. Toissa kerralla se avasi ja lopetti keulasta 12-vauhtia, mutta yksi oli tuona päivänä vain parempi. Per-Olof Svantessonin ajokki on rivakka kiihdyttäjä ja ohjastajan päättäväisillä ajolinjoilla keulasuosikki. Sopivalla vauhdinjaolla tamman ohittaminen ei ole vastustajille helppoa.

Ykköshaastaja 3 Jennifer Web jatkoi Gävlessä positiivisia otteitaan, vaikka suosikkina neljänneksi jäikin. Katja Melkon valmennettava tuli kolmannesta ulkoa viimeiset 800 metriä hieman alle 14-kyytiä ja ylitti maalilinjan terävällä potkulla. Örebrossa tamma voitti johtopaikalta parastaan yrittämättä. Jorma Kontion ajokki pääsee voltistakin hyvin matkaan, mutta ei taida alussa pystyä vastaamaan juoksuratojen hevosille.

11 O.M.Gemmalla on luokkaa tähän lähtöön, mutta takarivi ja sairastauko himmentävät pelillistä mielenkiintoa. Hans Crebasin suojatti löi Engla S.S.:n lokakuun Färjestadin kisassa, mutta juoksukin onnistui tuolloin aivan nappiin. Valmentaja uskoo suojattinsa tarvitsevan muutaman startin huippukuntoon noustakseen ja taktiikka on ennakkokommentien mukaan normaalia passiivisempi. 5 Fly K.Bridge hävisi Engla S.S.:lle ja O.M.Gemmalle selvästi lokakuun lopun kilpailussa ja ravilla osat eivät taida vaihtua tässäkään. Tamma oli viimeksi oikein vaisu keulapaikalta ja on pitänyt sen jälkeen viisi viikkoa taukoa. 1 Parfym Alo hävisi joulukuun alussa kymmeniä metrejä Engla S.S.:lle, eikä esittänyt viimeksikään mitään sellaista, mikä selittäisi korkean peliosuuden.

Juoksunkulku: Juoksuradoilta avataan parhaiten. Engla S.S. hakee ravatessaan johtopaikan.

Pelijakauma: Engla S.S. (14%) on selvästi alipelattu. Parfym Alon (17%) pinnat kummastuttaa.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto64-2

B-treenareiden lähdöt ovat usein varsin yllätysalttiita koitoksia. 5 Irruta Boko tähtää auton irrotessa mielipaikalleen keulaan ja olisi siitä tässä porukassa vahvoilla. Halmstadissa ruuna voitti johtopaikalta tätä tasokkaamman tehtävän. Mantorpissa se joutui juoksemaan takapareissa, eikä innostunut sieltä vastaavanlaiseen menoon. Hevonen on ottanut uransa kaikki kolme voittoa johtopaikalta, joten ohjastaja Niclas Benzonin taktiikkaa ei tarvitse arvailla. Laukka ei saa kuitenkaan yllättää.

Haastajaporukan aloittaa 1 Simb Rihanna, jolla uran avausvoitto on jäänyt vielä toistaiseksi piippuun, mutta tällä kertaa tehtävä olisi lähtökohdiltaan oikein sopiva. Tamma juoksi syyskuussa huomattavasti tasokkaammissa lähdöissä, joissa polki hyvällä tyylillä maaliin ja juoksunkulkuihinkin jäi hieman jossiteltavaa. Tällä kertaa nopea avaaja saanee juoksun johtavan takana tai jopa keulassa ja pystyy siitä paljoon. Alustava kannatus selvästi alakantissa.

4 Raj's Red Magic nappasi Åmalista yllätysvoiton vahvalla esityksellä johtavan rinnalta. Viimeksi Mantorpissa kirivaihe ei onnistunut ja hevonen tuli voimissaan maaliin Irruto Bokon tuntumassa. Vireen säilyessä ruuna on tässäkin lähdössä vahvasti kärkikamppailussa mukana.

Suurempaan systeemiin mukaan vielä pari vähän pelattua yllätysmerkkiä. 13 Morran on asiallinen hevonen ja voi kamppailla suosikkien epäonnistuessa kärkisijoistakin. Tamma sai viimeksi hyvän juoksun johtavan takana ja sai seuraili kärkiparin tuntumassa kolmantena maaliin. Kuski heikkenee valmentajan hypätessä taas rattaille. 10 Orlando Fortis paikkaili viimeksi mukavasti ensimmäisen takasuoran laukkansa. Kuski vahvistuu Jan Silvénin ottaessa ohjat.

Juoksunkulku: Simb Rihanna kiihtyy hyvin, mutta tuskin haluaa vastata Irruto Bokon määrätietoiseen vaateeseen keulapaikasta. Raj's Red Magicilla saatetaan kiertää johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Simb Rihanna (8%) on kohteen paras merkki. B.G.Arne (11%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 5, 1, 4, 13, 10
Suuri: 5, 1, 4, 13, 10

Toto64-3

Rivin ainoassa kylmäverikohteessa 9 Jokke Ålj kohtaa köykäisen vastuksen ja jää mielekkäiden varmistusten puuttuessa vihjesysteemien toiseksi varmaksi. Kyvykäs ruuna on juossut viimeisissään huomattavasti kovempia hevosia vastaan ja pärjännyt mainiosti. Viimeksi Rommessa sillä ajettiin aktiivisesti johtavan rinnalle, josta ruuna punnersi vahvan kärkikolmikon takana neljäntenä maaliin. Marraskuussa se piti keulasta ykköseksi ennen kovaluokkaista Gormia. Tällä kertaa Carl Johan Jepson kierrättänee ajokkinsa aikaisin eteenpäin mahdollisesti aina keulaan saakka ja silloin ohittajat ovat harvassa.

Tasaisen haastajaporukan aloittaa 13 M.H.Herkules, joka on nakutellut hyviä aikoja Norjan puolella ja ruuna on viime vuosina tehnyt onnistuneita ryöstöretkiä Ruotsinkin puolelle. Hevonen väläytteli kuntoaan Bjerkessä vahvalla kakkossijalla. 8 Stilig Karl on kapasiteetiltaan riittävä menijä tähän lähtöön, mutta onnistumisista on aikaa. Ruuna on terävä ensimetreillä ja saa ravilla juoksuasemat kärjen tuntumasta. 2 Xenon Gel saa Jorma Kontion takaisin rattailleen ja täysi matka sopii tasavauhtiselle puurtajalle viime kerran lyhyttä matkaa paremmin. Suosikin epäonnistuessa etumatka voi hyvinkin riittää muita vastaan. 11 Astonin viime kausi meni penkin alle ja ruuna hakee uutta vaihdetta Josefine Ivehagin tallista. Hevonen pisteli toissa syksynä täyden voltin 24,9-vauhtia läpi, joten kyytejä olisi rutkasti tähän porukkaan. 6 Acksjökungen kilpaili viime kesänä mukavassa vireessä, mutta syksy meni laukkaillessa ja hevonen palaa tähän kilpailuun pieneltä paussilta. 4 Borking kiri viimeksi mukavasti maalilinjan yli neljänneksi, mutta uran avausvoitto tuskin irtoaa vielä tästäkään lähdöstä.

Juoksunkulku: Xenon Gel avaa johtoon, mutta voi saada haasteen ravaavalta Stilig Karlilta. Jokke Åljilla tehdään aikainen ratkaisu ja suosikki voi edetä aina keulaan asti.

Pelijakauma: Jokke Ålj (65%) on kelpo varma ainakin suoriin systeemeihin. Kyvykkään Astonin (1%) ei kuuluisi olla ihan prosentin hevonen.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-4

Neljännessä kohteessa lähtökohdat puoltavat 6 Homeland Pelliniä, jolla on vyöllään vahva kuntonäyttö Mantorpin 75-lähdöstä, jossa se spurttasi sisäratajuoksun jälkeen hyvällä tuloksella kolmanneksi. Toissa kerralla ruuna irtosi tulisesti lähtöauton takaa ja voitti keulasta parastaan antamatta. Tällä kertaa viivalla on muutamia kyvykkäitä haastajia, mutta sujuvasti keulaan päästessään Jorma Kontion ajokki olisi vaikeasti lyötävissä.

Ykköshaastaja 11 Millmighty selvitti elokuussa tiensä Norjan Derby-finaaliin ja teki loppukilpailussakin mainion juoksun alkulaukan jälkeen. Paw Mahonyn suojatti palasi Rommeen pieneltä tauolta ja eteni 12,5-lopetuksessa kakkoseksi ylivoimaisen voittajan takana. Vastus on tällä kertaa sopivan näköinen, mutta ennakkokommentit kielivät hieman normaalia passiivisemman taktiikan puolesta, jolloin suosikin tavoittaminen voi olla vaikeaa. Luokallaan silti kuponkitavaraa.

Kolmas merkki systeemeihin on alustavasti turhan pienelle huomiolle jäänyt 8 Chef M.M.. Hevonen esitti Solvallassa vahvan 13,7-vauhtisen päätöstuhannen porukan hänniltä ja nousi väkevällä loppuvedolla kakkoseksi. Ruuna avaa satsatessa lujaa ja voi pikkutuureilla saada ulkoakin hyvät juoksuasemat. Alle neljän prosentin kannatuksella mainio merkki suosikkikaksikon kylkeen.

7 Botox on hakenut kuntoaan pitkän tauon jälkeen ja jää tällä kertaa vain varahevosen rooliin tuoreiden kuntonäyttöjen puuttuessa. Viimeksi hevonen jäi johtavan rinnalle ja heitti pyyhkeen kehään jo varhain. 10 Listas Tinge Ling teki marraskuussa hyvät juoksut, mutta viimeksi tamman menossa ei ollut samanlaista potkua onnistuneesta juoksusta huolimatta. Pieni arvoitus nyt. 3 Hudzon on tasaista tauluaan parempi hevonen, mutta starttiväliä on kertynyt puolisentoista kuukautta. 4 Larry Joe ei kyennyt viimeksi pistelähdössä kärkeen hyvästä juoksusta huolimatta, mutta voi startti alla kohentaa.

Juoksunkulku: Homeland Pellini lataa keskeltä rataa keulaan ja saa Digital Boxin tai Hudzonin kantaansa. Suosikki saanee tehdä keulassa oman juoksunsa.

Pelijakauma: Chef M.M. (4%) on jäänyt alipelatuksi. Botox (16%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 6, 11, 8
Suuri: 6, 11, 8

Toto64-5

Viime kaudella Derby-karsinnassa neljänneksi sijoittunut 3 Missing Tooma on viidennen kohteen paras hevonen ja hyvistä lähtöasemista lähellä voittoa. Hevonen suoritti paluussaan asiallisen kirin neljännestä ulkoa, vaikka taukotukkoisuus lopussa näkyikin. Ennen taukoa ruuna kilpaili hurjatasoisessa Breeders' Crownin karsinnassa, jossa se polki kovan täyden matkan tuloksen, vaikka kärkisijoille ei ymmärrettävästi ollut asiaa. Startti alla kunto lienee jyrkässä noususuhdanteessa ja onnistuneella selkäreissulla viisivuotias voi olla muille mahdoton pideltävä.

4 Broadway Sun on Norjan viime kauden Kriterium-finalisteja, joten kapasiteetti riittää varmasti tällaiseen iltaravilähtöönkin. Ori eteni kolmivuotiskauden pääkilpailuun vahvalla juoksulla keulahevosen rinnalta, mutta oli finaalissa epäonnekas jämähdettyä takasuoralla väsyvän taakse pussiin. Ruotsin debyytissä se tuli suuremmin kiertelemättä hyvin perille ja parantaa varmasti startin saatuaan. Nopea avaaja saanee jälleen hyvän juoksun kärjen tuntumassa ja vastus on suosikkia lukuunottamatta oikein sopiva.

Sisäradoilta kiihdyttävät 2 Nisse Roc ja 1 Aces High kävivät Färjestadissa voittokamppailun, joka päättyi varmasti jälkimmäisen eduksi. Aces High on tässäkin lähdön todennäköisin keulahevonen ainakin alkuun ja voi vetää sopivalla matkavauhdilla pitkään. Tällä matkalla voitto olisi silti yllätys. Nisse Roc alkaa saada onnistumisia pitkän kuivemman jakson jälkeen ja ruunalla on hyvä kapasiteetti näihin tehtäviin. 10 Eraja Jaam juoksi Färjestadissa edellä mainitun kaksikon kanssa samassa lähdössä ja jäi kaikki tallella pussiin. Toissa kerralla Jonas Mobergin suojatti kamppaili hyvin johtavan rinnalta ja menetti kaksarisijankin vasta loppumetreillä. Ruuna pystyy tässäkin korkealle.

Suurempaan systeemiin vielä mukaan 7 Veritas Grif, joka oli viimeksi johtopaikalta asiallinen kolmas ja voi vielä parantaa lyhyemmällä starttivälillä. Tamma saa jenkkikärryt peräänsä muutaman startin tauon jälkeen.

Paljon peliä kerännelle 11 Leo Leolle on tarjolla vain varahevosen rooli, sen verran vaisu ruuna oli viimeksi toisesta ulkoa. Hevonen on tehnyt selvästi parhaat juoksunsa kengittä ja näistä lähtökohdista voitto on tiukassa.

Juoksunkulku: Aces High pitää sisältä keulapaikan ja saattaa ajaa siitä. Broadway Sun avaa reippaasti ja tähtää vähintään johtavan kantaan. Ulkoa Veritas Grif voi osallistua kiihdytyksen, jos sillä satsataan alkuun.

Pelijakauma: Broadway Sunissa (4%) ja Eraja Jaamissa (4%) on ideaa. Leo Leo (18%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 3, 4
Suuri: 3, 4, 2, 1, 10, 7

Toto64-6

Päätöskohde muuttui avoimeksi Polly Avenuen poisjäännin myötä. Rankingin aloittaa 9 Quite E.Wood, jolla onnistuminen roikkuu ilmassa. Ruuna debytoi viimeksi André Eklundhilta ja jäi voimissaan sisäradalle pussiin. Kunto ei ole ainakaan laskusuunnassa neljänteen starttiin tauon jälkeen ja vastus on sopiva.

5 Personal Goals ei ollut viimeksi montéssa parhaimmillaan, mutta edelliset kärrylähdöt kielivät hyvästä vireestä. Åbyssa ruunalle jäi rutkasti voimia varastoon ja Bjerkessä se oli hyvä neljäs erittäin tasokkaassa pronssidivisioonassa. Reipas avaaja saa juoksuasemat kärkipäästä ja pystyy paljoon.

3 Vikens Brummer on kapasiteetiltaan kelpo hevonen tähän lähtöön, mutta iskukyky ei ole enää kesän huippustarttien veroinen. Nopea kiihdyttäjä voi päästä tässä keulaan ja vireen löytyessä voittokaan ei yllättäisi sopivassa lähdössä. 7 Mood Indigo väläytteli viimeksi hyvää virettä kamppailemalla totoon johtavan rinnalta. Ruuna avaa asiallisesti ja kärkkyy juoksuradalta iskuasemiin. 8 Lamino kiri viimeksi tasokkaan lähdön neljänneksi ja osoitti selvää nousukuntoa. Tässä se voi saada samanlaisen sisäratajuoksun ja pystyy tuurien käydessä korkealle.

Juoksunkulku: Vikens Brummer ja Personal Goals käyvät tasaisen keulakamppailun. Johtavan rinnalle ei ole tunkua.

Pelijakauma: Polly Avenuen poisjäänti sekoittaa pakkaa. Tauluaan parempi Personal Goals (11%) voi jäädä aliarvostetuksi.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 9, 5
Suuri: 9, 5, 3, 8, 7

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 7
Toto64-2: 5, 1, 4, 13, 10
Toto64-3: 9
Toto64-4: 6, 11, 8
Toto64-5: 3, 4
Toto64-6: 9, 5
Hinta: 6,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 7
Toto64-2: 5, 1, 4, 13, 10
Toto64-3: 9
Toto64-4: 6, 11, 8
Toto64-5: 3, 4, 2, 1, 10, 7
Toto64-6: 9, 5, 3, 8, 7
Hinta: 45,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
7 Engla S.S. 33%
3 Jennifer Web 30%
11 O.M.Gemma 12%
5 Fly K.Bridge 10%
1 Parfym Alo 5%
6 Önas Olympia 3%
2 Occasione Doc 2%
4 Entereza 2%
9 Lill Betty 2%
8 Yoyo Gel 0,5%
10 Johanna Hall 0,5%

Toto64-2
5 Irruta Boko 36%
1 Simb Rihanna 20%
4 Raj's Red Magic 13%
13 Morran 8%
9 B.G.Arne 5%
10 Orlando Fortis 5%
14 Firebird Scoop 4%
11 Back on Line 3%
8 Bravo Qadir 2%
2 Junius Taj 1%
12 Mellby Devil 1%
15 Ivan 1%
6 T.N.T.Dynamite 0,5%
7 After All Flash 0,5%
3 Text Copycat 0%

Toto64-3
9 Jokke Ålj 60%
2 Xenon Gel 7%
8 Stilig Karl 7%
13 M.H.Herkules 7%
6 Acksjökungen 5%
11 Aston 4%
10 Lysjö Wilda 3%
4 Borking 2%
1 Adam Viking 1%
3 Järvsö Kristian 1%
5 Fina Boelito 1%
7 Öygard Pål 1%
12 Moe Braga 1%

Toto64-4
6 Homeland Pellini 47%
11 Millmighty 18%
8 Chef M.M. 10%
7 Botox 7%
10 Listas Tinge Ling 5%
3 Hudzon 4%
4 Larry Joe 3%
2 Vavin Love 2%
9 Domino Brick 2%
1 Digital Box 1%
5 Incredible Rex 0,5%
12 Smekeruds Bazinga 0,5%

Toto64-5
3 Missing Tooma 45%
4 Broadway Sun 12%
2 Nisse Roc 8%
11 Leo Leo 8%
10 Eraja Jaam 7%
1 Aces High 6%
7 Veritas Grif 5%
6 Quite a Charm 3%
5 Hugo Brew 2%
12 Niklas M.J. 2%
8 Definitif Launcher 1%
9 Syria A.T. 1%

Toto64-6
9 Quite E.Wood 30%
5 Personal Goals 22%
3 Vikens Brummer 20%
7 Mood Indigo 10%
8 Lamino 6%
4 M.T.Knight Rider 4%
10 El Cantante 3%
2 Dalforno 2%
6 Flash Teemer 2%
11 Hunter Mahan 1%
1 Polly Avenue 0%
12 Forever Miracle 0%