Ravivihje: GS75 Boden 3.1.2021

Julkaistu:

Toto75
Queen of Knights starttaa Bodenin Grand Slam 75-kierroksen ideavarmana.
Sunnuntain Grand Slam 75-kierros ajetaan Bodenin raviradalla. Vihjesysteemien luottohevosina starttaavat koko matkan johtoa tähyävät Gladys Knight (T75-2) ja alustavana kolmossuosikkina maistuva Queen of Knights (T75-4).

Kiinnostavia pelihevosia päivän riviin ovat ainakin Deviljas Oden (T75-3), Peppe Roc (T75-5) ja Callela Leonard (T75-6).

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Grand Slam 75-kohteisiin. Peliaika sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 16.


Toto75-1

Hienolla statistiikalla kilpaileva 11 Fabian B.R. on avauskohteen perusmerkki takarivin lähtöpaikasta huolimatta. Aleksi Kytölän valmennettava jatkoi joulupäivänä Umåkerissa vahvoja otteitaan kamppailemalla johtavan rinnalta kolmanneksi, vain tasokkaalle kärkiparille häviten. Ruuna jaksaa tehdä omaa juoksuaan ja pystyy menestymään monenlaisilla reissuilla.

1 NoLimitJimMit ei ole luotettavin kilpailija, mutta tehtävä olisi lähtökohdiltaan oikeinkin sopiva Gabriella Laestanderin valmennettavalle. Skellefteåssa hevonen laukkasi loppukaarteessa yllättäen johtopaikalta, kun juoksu näytti olevan vielä mukavasti hallinnassa. Toissa kerralla ruuna tuli keulapaikalta hyvin kirineen Oleander Facen ohittamaksi, mutta tuossa kilpailussa matkavauhti suosi selvästi takahevosia. Ehjällä juoksulla hyvä voittosauma.

5 Marcianoon pätee monella tapaa samat sanat kuin edellä mainittuun tallikaveriin. Epävarmuus vaivaa, mutta nykykunto riittäisi voittokamppailuunkin. Viimeksi hevonen jäi kaikki voimat tallella pussiin. Toissa kerralla vastus oli kovaa luokkaa ja taktiikkakin passiivinen. Jorma Särkinivan ajokki avaa reippaasti ja saa ravilla juoksun kärkijoukoissa.

6 Oleander Face kerää voitoillaan paljon pelikannatusta. Juoksunkulut ovat pelanneet viimeisissä vahvasti John Östmanin ajokin pussiin ja tällä kertaa tehtävä voi mennä mutkikkaammaksi nopeiden kiihdyttäjien ulkopuolelta. Viimeksi kiritilat avautuivat johtavan takaa NoLimitJimMitin laukattua ja ruuna kiitti nappijuoksusta punnertamalla niukasti ykköseksi.

9 B.W.L.Ruthless on kyvykkään hevosen maineessa, mutta voitot ovat varsin harvinaista herkkua Petri Salmelan suojatille. Ruuna pystyy parhaimmillaan väkeviin loppuvetoihin, mutta lyhyellä matkalla totosija tuntuu ensisijaiselta tavoitteelta. 2 Digital Enginelle tehdään tähän kisaan pieniä varustemuutoksia ja suosikkien epäonnistuessa se voi kärkkyä yllätystä hyvältä lähtöpaikalta. Lyhyt matka ei tosin suosi kankeaa kiihdyttäjää. 7 Araw Hoss oli nuorempana huippulahjakkuus, mutta sittemmin vaivat astuivat kuvioihin ja pilasivat lupaavasti käynnistyneen uran. Ruuna esitti viimeksi terävän loppukirin ja on sen perusteella tasaista tauluaan paremmassa kunnossa.

Juoksunkulku: Tallikaverit NoLimitJimMit ja Marciano ratkaisevat keulapaikan kohtalon, joista ensin mainitulla on etu puolellaan. Oleander Facella on riski jäädä johtavan rinnalle.

Pelijakauma: NoLimitJimMit (14%) on kiinnostavin merkki. Oleander Face (26%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 11, 1
Suuri: 11, 1

Toto75-2

Toisessa kohteessa juoksee vihjesysteemien ensimmäinen varma. 5 Gladys Knight on avannut vahvoilla esityksillä Hanna Olofssonin valmennuksesta ja menestysputki on lähellä jatkua sopivassa tehtävässä. Umåkerissa tamma ei kyennyt vastaamaan kovakuntoisen Jockes Abbottin loppurynnistykseen, mutta jätti muut selvästi taakseen. Skellefteåssa tamma kiri kolmannesta ulkoa herkästi ykköseksi. Tällä kertaa valjakolla on hyvät mahdollisuudet päästä etenemään varhain johtopaikalle, josta voitto häämöttää.

Marraskuussa voittovireen löytänyt 7 Lillamaggan saa nyt huippukuskin rattailleen ja pelaajilla on kovat odotukset valjakon iskukyvyn suhteen. Lähtöpaikka on hankala tasaiselle avaajalle ja tamma joutuu antamaan muille suosikeille alussa paljon tasoitusta. Viimeksi Bodenissa Hemmi Salminen kierrätti ajokkinsa määrätietoisesti johtavan rinnalle, josta tamma lipui äärimmäisen rehtiin voittoon.

2 High Hope Ladayn kapasiteetti riittäisi taistelemaan aivan kärkisijoista, mutta kilpailutauko luo kysymysmerkkejä muutenkin epäonnistumisherkän tamman ylle. Mertzi Lindgrenin suojatti osaa avata reippaasti ja näyttelee roolia ainakin alkumatkan tapahtumissa. Elokuun Bodenin voitto tuli helposti johtopaikalta. 1 A Cupcake pääsee sekin lujaa matkaan ja Magnus A Djusen tähtäimessä lienee paikka suosikin selässä. Kyvyt riittäisivät lähdön parhaitakin vastaan, mutta lopun puristus on arvoitus parin kuukauden tauolta.

6 B.G.Emma kierteli viimeksi kaukaa takaa rehdisti ykköseksi, mutta nyt vastus tiukkenee. Voitto olisi yllätys. 11 Korpral Zon paikkali viimeksi hyvin alkuhaparointinsa ja kiri edellä mainitun vanavedessä kakkoseksi. Sopivalla juoksunkululla ruuna voi nousta totosijojen tuntumaan.

Juoksunkulku: Sisäratojen kaksikko avaa hyvin, mutta molemmille kelvannee Gladys Knightin selkä. Lillamagganilla saatetaan kiertää johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-3

3 Ravn Kiro pääsi etenemään Bodenissa johtopaikalle päätöskierroksen alussa ja piti lopussa varmasti ykköseksi ennen rinnalla kompannutta 2 Deviljas Odenia. Ravn Kiro palasi tuohon kisaan parin kuukauden tauolta ja terävöitynee startti alla edelleen. Ohjastajakin vahvistuu Magnus A Djusen hypätessä tällä kertaa rattaille. Alustava peliosuus on kuitenkin selvästi liian korkea ja varmistukset ovat paikallaan.

2 Deviljas Oden oli viimeksi luotettu pelisuosikiksi ennen Ravn Kiroa ja taisi hävitä tuon lähdön ohjastajan turhan passiiviseen ajosuoritukseen. Jens Erikssonin ennakkokommentit ovat vahvasti revanssihenkiset ja tällä kertaa taktiikkana on ajaa terävällä avaajalla suoraviivaisesti kohti kärkipaikkaa. Siitä se kamppailisi tiukasti lähdön voitosta.

Kolmantena kupongille kovakuntoinen 4 Guldhagens Leopold, joka hakee edelleen uransa avausvoittoa. Skellefteåssa ruuna kiri vahvasti maaliin asti ja kärkipari jätti muuta porukkaa selvästi. Toissa kerralla se löi Deviljas Odenin, vaikka lähti 20 metriä taaempaa matkaan. Kunto riittäisi taatusti tähän porukkaan, mutta voitontahto on suuri kysymysmerkki. Pakkorasti silti.

Neljäs merkki systeemeille on 1 Jervjenta, jolla on jälleen suuri epäonnistumisriski, mutta ehjällä juoksulla pakomatkan onnistuminen ei olisi mahdoton ajatus. Taulussa näkyvä Bodenin voitto tuli johtopaikalta selvällä marginaalilla.

Stefan Buchilta debytoiva 9 G.G.Anna on vauhdeiltaan lähdön eliittiä, mutta lähtöpaikka on hankala ja ennakkokommenttien mukaan tähtäimessä on kiltti juoksu. Hyvänä päivänä tamma pystyy ohittamaan lyhyelläkin pätkällä monta vastustajaa.

Juoksunkulku: Jervjenta avaa ravatessaan johtoon ja tuskin haluaa siitä suosiolla luopua. Sen laukatessa Deviljas Oden etenee kärkipaikalle.

Pelijakauma: Ravn Kiro (64%) on reilusti liikaa pelattu. Kupongille tulevat haastajat ovat kaikki alipelattuja, kiinnostavimpana Deviljas Oden (9%).

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 3, 2, 4, 1
Suuri: 3, 2, 4, 1

Toto75-4

Alustavassa jakaumassa vasta kolmossuosikiksi jäänyt 8 Queen Of Knights on päivän kiinnostavimpia pelikohteita ja jää vihjesysteemeissä ideavarmaksi. Roger Nilssonin suojatti pääsi viimeksi juoksemaan ensimmäistä kertaa jenkkikärryillä keulapaikalle ja oli koko matkan kuin lentoon lähdössä irroten lopussa helposti muista. Valmentajan mukaan taktiikka on jälleen aktiivinen ja keulaan on ulkoradaltakin hyvät mahdollisuudet. Rattaille hyppäävä Magnus A Djuse ei ainakaan heikennä onnistumisen mahdollisuuksia.

Ykköshaastaja 15 Gun de Chanlecy on kapasiteetiltaan kova hevonen tähän lähtöön, mutta epävarmalle hevoselle kaikkien kiertäminen ei ole ihan yksinkertaista. Ori oli tekemässä Umåkerin 75-lähdössä huippujuoksua, mutta laukkasi harmittavasti maalisuoran alussa kärjen rinnalta. Skellefteåssa se oli paras johtavan ulkopuolelta. Ori joutuu antamaan alussa reilusti etumatkaa Queen Of Knightsille ja sen kiinni kurominen on jatkossa työläs tehtävä.

1 Silver And Gold on avannut uransa ihan asiallisesti, mutta peliosuus tuntuu turhan korkealta aikaisempia kovemmassa lähdössä. Lähtörata on tällä kertaa parempi kuin aikoihin ja ruuna pääsee reippaasti matkaan.

4 Let's Dance L.A. on riviään kyvykkäämpi hevonen. Viimeksi ruuna joutui juoksemaan 75-lähdössä aivan porukan hännillä, josta se ei innostunut ohittelemaan. 5 Boston Flip seuraili viimeksi hyvätasoisessa lähdössä kolmanneksi sisäratajuoksun jälkeen. Napakka avaaja voi saada taas tarkan juoksun, mutta voittaminen on Stefan Johanssonin suojatille harvinaista herkkua. 3 A.W.'s Kicklight teki viimeksi vahvan juoksun johtavan rinnalta ja hävisi voitonkin vasta viimeisellä satasella. Prosentin peliosuus on turhan matala. 9 Digital Asset on kyvyiltään riittävä, mutta parannettavaa on viime starttiin nähden turhan paljon. Silloin ruuna oli huonolla ravilla koko matkan.

Juoksunkulku: Silver And Gold yrittää puolustaa sisärataa Cobol Performeria ja Boston Flipiä vastaan. Jatkossa Queen Of Knights etenee voimalla kyselemään kärkipaikkaa ja ainakin kahdelta jälkimmäiseltä sen pitäisi olla tarjolla.

Pelijakauma: Queen Of Knights (18%) on keulapsyykillä maukas merkki. Silver And Gold (28%) on kummallisen paljon pelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-5

Lyhyen matkan kisa on avoin koitos, jossa monella on mahdollisuutensa. Nostetaan rankingin kärkeen 8 Kryptonite Zon, joka saattaa ulkoakin ladata piikkipaikalle ja silloin ruuna olisi vahvoilla. Ulf Ohlssonin ajokki tuli Umåkerin joulupäivän 75-lähdössä hyvällä potkulla maaliin, kun väyliä avautui maalisuoralla. Gävlessä se voitti johtopaikalta.

2 Maxi juoksi Umåkerissa edellä mainitun kanssa samassa lähdössä ja tammalle jäi loppumetreillä hieman jossiteltavaa sisäratajuoksun jälkeen. Skellefteåssa veto kesti johtopaikalta hyvin perille asti. Tamma pääsee reippaasti matkaan ja keulat napatessaan etu siirtyisi sen puolelle.

10 B.W.T.Daenerys on aloittanut hyvin Hanna Olofssonin valmennuksesta ja kunto tuskin on neljänteen starttiin ainakaan laskusuunnassa. Umåkerissa tamma voitti oikein väljästi johtopaikalta. Tällä kertaa tehtävä on haastavampi, eikä keulaan ole asiaa. 6 Peppe Roc menee hyvin talviradoilla ja kunto on jälleen jyrkästi noususuuntainen. Petteri Joen suojatti menetti viimeksi paljon vauhtia väsyvän keulahevosen takana, mutta kiri lopun tuulispäänä aivan voittajan kupeelle. Nopea kiihdyttäjä voi saada ulkoakin kelpo juoksuasemat ja on maltillisella peliosuudella kiinnostava merkki. 4 Hillbilly Bruce osallistuu nopeana kiihdyttäjänä parhaiden juoksupaikkojen jakoon. Bodenissa ruuna punnersi johtavan takaa lopussa ykköseksi, mutta voitto olisi voinut olla tuolla juoksulla selvempikin. Viimeksi se sai tulla toista rataa kiertelemättä ja oli selvä kakkonen.

1 Nacrous teki viimeksi jenkkikärryillä vahvan kirin porukan hänniltä ja jatkaa tässä samalla varustuksella. Kunto voi olla edelleen nousussa neljänteen starttiin tauon jälkeen. 3 Pretty Boy Floyd aloitti toissa vuonna oikein lupaavasti Svante Båthin treenistä, mutta viime kaudella laukat sotkivat ja onnistumiset olivat harvassa harvassa. Arvoitus uusista käsistä, mutta ei nappijuoksulla ihan mahdoton.

Juoksunkulku: Maxi avaa hyvin, mutta Hillbilly Bruce ja Peppe Roc kamppailevat myös keulapaikasta. Kryptonite Zon voi edetä voimalla johtoon, jos sillä ladataan maksimit ulkoradan paikalta.

Pelijakauma: Peppe Roc (4%) ja Nacrous (2%) ovat kelpo yllätyshakuja.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 8, 2, 10, 6
Suuri: 8, 2, 10, 6, 4, 1, 3

Toto75-6

Avoimen sarjan peli-idea on ohittaa reilusti kannatusta kerännyt Petri Salmelan tallin kaksikko 7 Hesiod - 4 Cupido Sisu. Ensin mainittu piti viimeksi sisäradalta hyvin vauhtinsa Don Williamsin voittamassa Kavioliigassa, mutta nykypäivänä nihkeästi voittava ruuna ei ole suosikkina kiinnostavimpia merkkejä. Cupido Sisu oli puolestaan samassa lähdössä oikein hengetön johtavan takaa ja sen perusteella ruunan vire ei ole tällä hetkellä terävimmillään.

Nostetaan suosikiksi hyvin jääradoilla viihtyvä 5 Zorro Swing. Ruuna jäi Umåkerissa viimeisellä takasuoralla parijonoon kun takaa hyökättiin ja paranteli sen jälkeen takajoukoista hyvällä potkulla kuudenneksi. Bodenissa se piti muut kurissa varmasti johtopaikalta. Tällä kertaa starttiväli on viime kilpailuja sopivampi ja vahva hevonen pystyy menestymään monenlaisilla juoksuilla.

Alustavassa pelijakaumassa kiinnostavin merkki on kuitenkin 1 Callela Leonard, joka on Oulun kilpailun perusteella selvässä nousukunnossa. Tuolloin ruuna polki neljännestä sisältä hyvin perille, eikä hävinnyt edellään juosseelle Hesiodille kuin puoli hevosenmittaa. Ennakkotietojen mukaan hevonen kilpailee tällä kertaa alumiinikengillä viime startin rautakenkien sijaan, mikä tuo alkumetreille selvästi lisää nopeutta.

Suurempaan systeemiin mukaan vielä liian vähälle huomiolle jäänyt Ari Aatsingin tallin kaksikko. 10 Top Of The Worldin voitot ovat nykyisellään harvassa, mutta niin on monen muunkin tässä lähdössä. Joulukuun alussa Rovaniemellä se nappasi hyvän kakkosen ja sijoittui Hesiodin ja Cupido Sisun edelle. 9 Stay Alert ailahtelee, mutta hyvänä päivänä ruuna pystyy tällaisessa lähdössä kamppailemaan aivan kärkisijoistakin. Se voi saada Callela Leonardin takaa nappijuoksun ja alustava prosentin peliosuus on reilusti alakanttiin.

Juoksunkulku: Callela Leonard voi laittaa hanttiin Cupido Sisulle, mutta jälkimmäinen on todennäköinen keulanimi. Hesiod saattaa sen jälkeen hakea johtopaikan.

Pelijakauma: Callela Leonard (9%) on jäänyt liikaa suosikkien varjoon. Top Of The World (3%) ja Stay Alert (1%) ovat myös alipelattuja.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 5, 1
Suuri: 5, 1, 10, 9

Toto75-7

Päätöskohteen eturivissä on monta räväkkää kiihdyttäjää, eikä reipas avauspuolikas yllättäisi. 5 Electric Eye Am voitti kuukausi takaperin Rovaniemellä tasokkaan 75-lähdön. Kyösti Ylivallon valmennettava ei saanut mitään ilmaiseksi matkattuaan neljännessä ulkoparissa, mutta punnersi kiripuolikkaalla ulkoratojen kautta varmaan voittoon. Reipas avaaja pyrkinee tässä kohti keulapaikkaa ja sinne edetessään kärkisijoille olisi huippusaumat.

7 Al E.Gador Zet on kova hevonen pohjoisen kilparadoille ja kapasiteetti riittää menestymään monenlaisilla juoksunkuluilla. Viimeksi ruuna hyökkäsi voitokkaaseen kiriin kolmannesta ulkoa ja piti maalisuoralla ohitusta yrittäneet vuorenvarmasti takanaan. 12 Re Loven loppuveto oli viimeksi omaa luokkaansa ja kunto tuskin on ainakaan laskussa kolmanteen starttiin tauon jälkeen. Lähtöpaikka on jälleen vaikea, mutta mahdollinen alkumatkan ylivauhti petaisi maukkaita kiriasemia Magnus A Djusen ajokille. 3 Lennox Laday on joutunut jatkuvasti starttaamaan vaikeilta lähtöpaikoilta, mutta nyt asemat suosivat nopeaa avaajaa ja rehti ruuna ei jätä leikkiä kesken. Marraskuun alussa Bodenissa se leiskautti seiskaradalta kyselemättä johtoon ja irtosi lopulta johtavan takaa selvään voittoon. Juoksun onnistuessa yksi mahdollisista pärjääjistä.

Jaakko Alamäen tallin toinen edustaja 11 Bottnas Easy Cash kiri viimeksi sisärataa pitkin mukavasti perille ja voimia saattoi jäädä talteenkin. 8 Satellit L.A. pääsi paluustartissaan kierros jäljellä keulaan ja karkasi lopussa muilta. Nyt juoksusta tulee haastavampi. 1 Armani Press saa hyvältä paikalta takuuvarmasti onnistuneen reissun ja voi tarkasti ajoitetulla kirillä haastaa suosikkejakin. Viimeksi ruuna latasi kasiradaltakin keulaan ja nousi lopussa Al E.Gador Zetin tuntumaan toiseksi. 9 Atlas Eagra kiri viimeksi herkästi ykköseksi Hanna Olofssonin taidokkaan ajosuorituksen päätteeksi. Nyt rattaille hyppää viiden startin kokemuksella ohjastava Jonas Petrén.

Juoksunkulku: Raju avaus, jossa radoilta 1,2,3 ja 5 avataan lujaa. Electric Eye Am lienee lähdön lopullinen keulanimi, mutta avaus voi maksaa.

Pelijakauma: Re Love (7%) kannattaa huomioida kaikille kupongeille mukaan.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 5, 7, 12
Suuri: 5, 7, 12, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 11, 1
Toto75-2: 5
Toto75-3: 3, 2, 4, 1
Toto75-4: 8
Toto75-5: 8, 2, 10, 6
Toto75-6: 5, 1
Toto75-7: 5, 7, 12
Hinta: 19,20 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 11, 1
Toto75-2: 5
Toto75-3: 3, 2, 4, 1
Toto75-4: 8
Toto75-5: 8, 2, 10, 6, 4, 1, 3
Toto75-6: 5, 1, 10, 9
Toto75-7: 5, 7, 12, 3
Hinta: 89,60 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
11 Fabian B.R. 28%
1 NoLimitJimMit 22%
5 Marciano 15%
6 Oleander Face 15%
9 B.W.L.Ruthless 7%
2 Digital Engine 4%
3 Odin Töll 3%
7 Araw Hoss 3%
4 Waffle 1%
8 Jetline 1%
10 Roger America 0,5%
12 Buy the Law 0,5%

Toto75-2
5 Gladys Knight 50%
7 Lillamaggan 20%
1 A Cupcake 8%
2 High Hope Laday 8%
6 B.G.Emma 5%
11 Korpral Zon 3%
3 Geisha Sisu 2%
9 Vendetta Face 2%
4 Maximillion 0,5%
8 Olindos 0,5%
10 The Hot Bandit 0,5%
12 Storm Rider 0,5%

Toto75-3
3 Ravn Kiro 40%
2 Deviljas Oden 22%
4 Guldhagens Leopold 12%
1 Jervjenta 11%
9 G.G.Anna 8%
8 Polar Aurora 3%
5 Ivarsviking 2%
6 Tåga Ted 1%
7 Deviljas Hilda 1%

Toto75-4
8 Queen of Knights 33%
15 Gun de Chanlecy 24%
1 Silver and Gold 13%
5 Boston Flip 7%
3 A.W.'s Kicklight 4%
4 Let's Dance L.A. 4%
9 Digital Asset 4%
7 Gambling Face* 3%
2 Cobol Performer 2%
14 Enigma Sisu 2%
6 Crazy Honey 1%
10 Man Afraid 1%
11 Bamse Å. 1%
13 Weasel W.F. 1%
12 Boogiewoogie Laday* 0%

Toto75-5
8 Kryptonite Zon 25%
2 Maxi 20%
10 B.W.T.Daenerys 18%
6 Peppe Roc 12%
4 Hillbilly Bruce 10%
1 Nacrous 6%
3 Pretty Boy Floyd 5%
5 Madonna S.T. 2%
7 Lilla Robert 0,5%
9 Tommaso America 0,5%
11 East Jahunga 0,5%
12 Quick Right 0,5%

Toto75-6
5 Zorro Swing 30%
1 Callela Leonard 20%
7 Hesiod 20%
4 Cupido Sisu 10%
10 Top of the World 7%
9 Stay Alert* 4%
2 Hope and Dreams 3%
3 Rhapsody Ås 3%
8 Lexington Hall 1%
11 Te Quiero Grif 1%
6 Elit Håleryd 0,5%
12 Flynn Boko* 0,5%

Toto75-7
5 Electric Eye Am* 30%
7 Al E.Gador Zet* 22%
12 Re Love 15%
3 Lennox Laday 7%
8 Satellit L.A. 6%
11 Bottnas Easy Cash 6%
1 Armani Press 4%
2 Cemonroc de Coeur 4%
9 Atlas Eagra 3%
4 Pinewood Man 1%
6 Bajkal Graff* 1%
10 Dwight Sisu 1%