Ravivihje: Toto64 Gävle 3.12.2020

Julkaistu:

Toto64
NoLimitJimMit vetää lähdöstä maaliin.
Illan Toto64-kierrosta isännöi Gävle, jossa on varsinkin pelimielessä mielenkiintoiset kisat. IS-vihjesysteemien luottohevosina toimivat pohjoisesta saapuva NoLimitJimMit (T64-4) sekä tammavoltista löytyvä ideavarma Krakas (T64-1).

Maistuvia merkkejä kierrokselle ovat myös pienemmän systeemin kolmas tukipilari Ole (T64-6), Make My Dream (T64-2) ja Daysofourlives (T64-5). Kiehtovia jättiyllätyshakuja ovat ainakin Annie Flame (T64-2) ja etenkin Raw Data (T64-6).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

1 Krakas kiertyi Bergsåkerissa viimeiselle takasuoralle lähdettäessä johtavan rinnalle, josta irtosi lopullisen kirimerkin saatuaan kuin napista painamalla horisonttiin muilta. Toki heikkotasoinen pistelähtö pitikin voittaa, mutta nyt tamman otteissa oli vaihteeksi samanlaista potkua kuin parhaimmillaan. Jan Ove Olsenin suojatti lähtee voltista hyvin liikkeelle ja nappipaikalta tiedossa lienee joko keulajuoksu tai ainakin reissu sen välittömässä läheisyydessä. Eduksi on laskettava myös, ettei 4-vuotiaan kohdalla tarvitse pohtia kenkien vaikutusta, sillä viimeksi niitä on riisuttu kesäkuussa. Alustavassa pelijakaumassa vasta kolmossuosikiksi jäänyt Krakas maistuu ideavarmaksi asti.

3 Boiling Point on tulosrivistöään paremmassa iskussa. Färjestadissakin suomalaisomisteinen tamma tuli pahan alkulaukkansa jälkeen 13,2-kyytiä viimeiset 1800 metriä, vaikka jäi lopussa pussiinkin. Örebrossa Ulf Ohlsson kierrätti ajokkinsa kierros jäljellä johtavan rinnalle, josta tuli kärkirintamassa maaliin eikä hävinnyt voittoakaan paljoa. Kysymysmerkkejä on sikäli ilmassa, että Petri Salmelan treenattava joutuu juoksemaan vaihteeksi normikärryillä ja ensimmäistä kertaa sitten tammikuun kengät jalassa, lisäksi voltin kolmosrata voi aiheuttaa laukkariskiä.

7 Västerbo Jolene oli Örebrossa sijoitustaan parempi, kun alussa kolmannelle juuttunut tamma tuli porukan hänniltä pitkällä kirillä hyvin maaliin asti. Sitä ennen Rommessa se puristi rehdisti maaliin asti johtavan rinnalta. Pitkään Kajsa Frickin suojatti ei voi välttyä kirkkaimmalta kruunulta.

Kesällä Diamantstoet-karsinnankin voittanut 6 Lolita Tooma on tehnyt pirteät kirit viime starteissaan ja nyt se kokee kovan luokan kuskinparannuksen Rikard N Skoglundin hypätessä rattaille. Nopea lähtijä saanee juoksuradalta loistoreissun, mutta toki miinukseksi on laskettava, kun tammalla joudutaan ajamaan pitkästä aikaa kengät jalassa. 5 R.K. Rapida kiri Östersundissa kolmannesta ulkoa pirteästi toiseksi ja samanlaisena ainakin totosijoitus on täyttä realismia.

Juoksunkulku: Krakas yrittää torjua Lolita Tooman, jolla tosin ei välttämättä keulasta ajeta.

Pelijakauma: Boiling Point (36%) on liian iso suosikki. Krakas (17%) maistuu. Myös Lolita Tooma (3%) on kummallisen vähän pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-2

Myös toinen kohde on ensimmäisen tavoin rajattu tammoille. 5 Global Wannabe on parantanut pitkän taukonsa jälkeen joka starttiin ja Östersundissa oli jo voiton vuoro, kun hiljaa keulassa vetämään saanut 5-vuotias piti varmoin ottein ykköseksi. Olle Wäjersteinin ajokki lienee peruskyvyiltään lähdön paras hevonen, mutta ei se kuitenkaan sellaisia otteita ole esittänyt, että yli 60 prosentin kannatus olisi perusteltu. Keulaan ei välttämättä ole asiaa ja kysymysmerkkejä tuo myös kengillä ajo.

Hyvään vireeseen kohonnut 4 Höwings Yoki on avainasemassa lähdön juoksunkulun kannalta. Starttiraketti olisi selkäjuoksulla parhaimmillaan, mutta maililla keulataktiikka voi hyvinkin tulla kyseeseen.

10 Make My Dreamin marraskuu suhui mollivoittoisesti, sillä Solvallassa 3-vuotias laukkasi lähtöön ja Mantorpissa kaikki alkoi mennä pieleen jo ennen varsinaista starttia ja tuon kisan voi unohtaa. Tamma on muuten esittänyt niin hyviä otteita, että se kykenee nousemaan takarivistäkin kärkitaistoon ja kuskista on laskettava todella iso etu. Nuorten ohjastajien lähtöön Mats E Djuse on ylivertainen tekijä, josta kertoo tämän kauden voittomäärä 163, kun muut eivät yhteenlaskettunakaan ole päässeet sataan.

8 Annie Flamen uran avausvoitto roikkuu ilmassa. Gävlessä se kiri johtavan takaa hyvin toiseksi ja viimeksi Eskilstunassa se tuli epäonnistuneella juoksunkululla lopulta voimia tallella maaliin viidentenä häviten aamupäivän prosenttijakaumassa kahdeksan kertaa enemmän pelatulle Höwings Yokille vain kymmenyksen.

Viidentenä systeemeihin vain prosentin kannatukselle jäänyt 1 Bonkers, joka esiintyi pirteästi loppukesän ja alkusyksyn starteissaan. Viimeksi Rommessa se ei voinut olla terve ja palaakin nyt parin kuukauden paussilta. Tamma on lähdön harvoja hevosia, joilla kuskin voi sanoa vahvistuvan, sillä todella harvoin ajavan valmentajan jälkeen rattailla nähdään Joseph Taavela Ruocco.

Juoksunkulku: Höwings Yoki leiskauttaa omaa vauhtiaan keulaan. Global Wannabella tullaan vauhdilla rinnalle niitä tiedustelemaan.

Pelijakauma: Global Wannabe (63%) on aivan liian iso suosikki. Sen myötä lähes kaikki muut ovat alipelattuja, etenkin Make My Dream (10%). Annie Flame (2%) ja Bonkers (1%) ovat kiehtovia jättiyllätyshakuja.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 5, 4, 10, 8, 1
Suuri: 5, 4, 10, 8, 1

Toto64-3

Kohteiden ainoassa kylmäverilähdössä ykkösvihjeen saa 13 Läckra Lisa, joka on tehnyt vaikutuksen tuoreimmissa starteissaan. Gävlessä se leiskautti omaa vauhtiaan ykköseksi ja Östersundissa kiertyi takajoukoista viimeisellä takasuoralla toiseen ulos, josta kiri ajamatta todella helppoon voittoon. Tammalla on ennätyksiään huomattavasti kovemmat kyydit ja myös 2640 metrin matka on laskettava eduksi.

9 Björli Frida teki kovan juoksun Östersundissa tullessaan pahan alkulaukkansa jälkeen 26,2-vauhtia viimeiset 1800 metriä ja nousemalla kaukaa kulisseista neljänneksi. Tuosta startista poiketen nyt joudutaan ajamaan kengät jalassa, joka lienee miinus.

10 Eldar teki voittostarttiensa jälkeen elämänsä juoksun toissa kerralla Rommessa, jossa ruuna kiri laukkansa jälkeen täysin toivottomilta näyttäneistä asemista vahvasti kärkirintamaan. Nyt rattaille palaa tuon startin ajanut Torbjörn Jansson ja ravilla 4-vuotias nousee korkealla. Laukkariski on kuitenkin niin iso, että alustava selvä suosikkiasemuus on hieman yllättävä.

Kohde yritetään selvittää suosikkikolmikolla. Jos niitä varmistelee niin ei kannata unohtaa ainakaan 4 Skeie Trymia, joka laukkasi Rommessa menestyjän näköisenä viimeisellä takasuoralla. Aikavertailu voi olla vaarallista, mutta toissa kesänä Momarkenissa ruuna meni tuloksen 26,9ke. 15 Nebbenes Solan on ainoa vastustaja, joka on kyennyt täydellä matkalla alle 1.28-tulokseen.

12 Klack Silverille on jäänyt viime starteissa paljon jossiteltavaa, eikä sen saisi olla sentään alle puoli prosenttia pelattu.

Juoksunkulku: Matalarahaisten kylmäverilähdön tapaan todella vaikea ennustettava. Se on ainakin varmaa, että suosikkikolmikolla käännetään aikaisessa vaiheessa reissuun.

Pelijakauma: Eldarin (37%) prosenteista voisi antaa ainakin Björli Fridalle (16%).

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 13, 9, 10
Suuri: 13, 9, 10

Toto64-4

Neljännestä kohteesta löytyy kierroksen todennäköisin voittaja ja rivin toinen varma. Viimeksi Bodenissa laukkailemaan sortunut 3 NoLimitJimMit kiri Skellefteån kovassa pronssidivisioonassa loppukurvin pienen heikon hetken jälkeen maalisuoraa lujaa ja matkan hetkenkin jatkuessa se olisi ehtinyt muutaman pykälän seitsemättä sijaa korkeammalle. Illan koitoksessa lähes kaikki puoltaa. Vastus on erittäin sopivan näköinen, kuski paranee isosti Ulf Ohlssonin ajaessa tällä kertaa ja kolmosradalta ruuna pääsee hyvin todennäköisesti mielipaikalleen keulaan, josta mailin matkalla ohittajat ovat vähissä.

2 Up To Me & 8 Minnestads Ecuador ovat parhaimmillaan pystyviä hevosia, mutta molempiin on suhtauduttava varauksella. Ensin mainitulla on poisjäänti alla ja jälkimmäisen vire on vieläkin enemmän kysymysmerkki, sillä ruuna ei varsinaisesti säkenöinyt viimeksi Ranskan Cavaillonin pikkuradalla ja tuon jälkeen se ei ole startannutkaan yli kuuteen viikkoon.

Juoksunkulku: NoLimitJimMitavaa kovassa avauksessa keulaan. Minnestads Ecuador lienee ainoa lähdön hevosista, jolla voidaan tulla antamaan painetta.

Pelijakauma: NoLimitJimMit (55%) on oikein pelattu. Up To Me (18%) on yllättävän selvä kakkossuosikki Minnestads Ecuadoriin (9%) nähden.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto64-5

Viides kohde on Klass I-karsintaa tapaninpäivän finaalikierrokselle ja urheilullisesti kyseessä on luonnollisesti illan selkeästi paras lähtö. 2 Ready Doc on voittanut kaksi viime starttiaan keulasta helppoon tyyliin ja varaa on tuntunut jäävän rutkasti. Loistopaikan saaneelle ruunalle laitetaan vaihteeksi jenkkikärryt perään, mutta miinuksena valmentaja palaa kärryille ja kenkiä ei pääse riisumaan.

7 Eddy West on ollut jo pidemmän aikaa hirmukunnossa ja viimeksikin Solvallassa ruuna voitti keulajuoksun jälkeen ilmavalla tyylillä. Valmentaja Claes Sjöström jatkaa tuon startin tavoin rattailla ja tässä tapauksessa sitä on pidettävä plussana.

4 Jareth Boko teki hyvät juoksut Breeders' Crown-karkeloissa. Välierässä se kiri takaporukoista pirteästi neljänneksi jättäen taakseen kovia nimiä, eikä Brother Billinkaan päänahka jäänyt kauaksi. Finaalissa kyyti oli kylmää ja ruuna jäi ravanneista viimeiseksi, mutta Kaj Widellin ajokki meni kuitenkin hienon tuloksen 12,1ake. Vastus helpottuu luonnollisesti olennaisesti noista kisoista.

3 Faster Than You ei riittänyt Solvallassa alkuunkaan Eddy Westille, mutta nyt se voi saada paremman juoksun. 5 Daysofourlivesin ainoa ”särö” voittojen täyttämässä taulussa on Åbyn 75-koitoksesta tullut nelossija, mutta tuossakin lähdössä ruuna teki mainion esityksen johtavan rinnalta. 1 Mission Beachin vastus kovenee Östersundin starteista oleellisesti, mutta tamma on mainiolta paikaltaan lapputavaraa.

Juoksunkulku: Mission Beach pitää keulapaikan, mutta välttämättä siitä ei ajeta jos esimerkiksi Ready Doc tai Eddy West tulee aikaisessa vaiheessa rinnalle. Matkavauhti pysynee reippaana läpi kisan.

Pelijakauma: Daysofourlives (8%) voisi olla enemmänkin pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 2, 7, 4, 3, 5, 1
Suuri: 2, 7, 4, 3, 5, 1

Toto64-6

11 Ole oli vielä tasapaksuhko Mantorpissa ensimmäiseen starttiin tauolta, mutta viimeksi Solvallassa ruuna kiri kaukaa takajoukoista tulisesti maalisuoraa ja vaatimattomaan sijoitukseen ei pidä yhtään tuijottaa. Nyt on käsillä kolmas startti tauolta ja kuski paranee hurjasti Rikard N Skoglundin hypätessä kärryille. Jotain 5-vuotiaan kyvyistä kertoo, että se kukisti Elitloppet-viikonlopun startissaan oikeasti hyviä hevosia ja vastus on nyt ainakin siihen verrattuna hyvin kesy.

12 Don't Be A Loserin vaatimattomaan tulosrivistöön ei pidä tuijottaa. Toissa kerrallakin Eskilstunassa ruuna kiri porukan hänniltä hyvin loppua ja viimeksi Bollnäsissä jäi voittovoimissaan umpipussiin. Myös sillä kuskinvahvistus on merkittävää luokkaa, kun valmentajan jälkeen ohjissa nähdään Mats E Djuse.

Hyvän luokan omaava 5 Bill Gates putosi Östersundissa laukkansa myötä porukan hännille, josta oli tekemässä hyvää kiriä kärkitaistoon, mutta loppukurvissa se meinasi lähteä varikolle ja menetti täysin vauhtinsa. Vahva jyrä pystyy pärjäämään vaikka johtavan rinnalta.

10 Upside Face pärjäisi jos sen tietäisi olevan yhtä hyvä kuin Örebrossa, mutta Solvallan startti toi kysymysmerkkejä, sillä ruuna oli luvattoman vaisu nappireissusta huolimatta.

3 Raw Data on aloittanut lupaavilla otteilla Klaus Kernin treenistä. Viimeksikin Solvallassa kuski oli aina väärässä paikassa väärään aikaan, mutta loppukurvissa viimeisenä ollut tamma kehitti terävän loppuvedon tullessaan porukan parasta kyytiä maalisuoraa. Uran avausvoitto tulee pikapuolin.

14 Listas Behindbars voitti Rättvikissä näytöstyyliin johtavan rinnalta ja samanlaisena tamma nousisi kolmosrivistäkin korkealle. Toki parin kuukauden tauolta vire on arvoitus. 9 Zack Bris selvitti kesällä tiensä lyhyen matkan E3-finaaliin ja se on tähän porukkaan niin kova meriitti, että ruuna otetaan systeemeihin mukaan.

Juoksunkulku: 4 Jaguar C. Boko on eturivin nopein. Jatkossa Bill Gates saattaa edetä tuulenhalkojaksi.

Pelijakauma: Oudosti pelattu lähtö. Upside Face (31%) on viime startin jälkeen aivan liikaa luotettu. Ole (5%) ja Don't Be A Loser (8%) ovat todella maistuvia tapauksia. Ensin mainittu jääkin pienemmän systeemin ideavarmaksi. Raw Data (0,6%) on käsittämättömän unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 11
Suuri: 11, 12, 5, 10, 3, 14, 9

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 1
Toto64-2: 5, 4, 10, 8, 1
Toto64-3: 13, 9, 10
Toto64-4: 3
Toto64-5: 2, 7, 4, 3, 5, 1
Toto64-6: 11
Hinta: 9,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 1
Toto64-2: 5, 4, 10, 8, 1
Toto64-3: 13, 9, 10
Toto64-4: 3
Toto64-5: 2, 7, 4, 3, 5, 1
Toto64-6: 11, 12, 5, 10, 3, 14, 9
Hinta: 63,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
1 Krakas 25%
3 Boiling Point 25%
7 Västerbo Jolene 17%
6 Lolita Tooma 8%
5 R.K.Rapida 5%
14 Selma Töll 5%
12 Kavata Käll 4%
8 Blownaway 3%
2 Francisfromheaven 2%
15 Fröken Sting 2%
4 Edrica 1%
10 Hundredprocent Up 1%
11 Insignia 1%
9 Noblesse d'Inverne 0,5%
13 Lingbo Helen 0,5%

Toto64-2
5 Global Wannabe 34%
4 Höwings Yoki 23%
10 Make My Dream 20%
8 Annie Flame 6%
1 Bonkers 4%
9 Vision d'Inverne 4%
2 Kiki Polly Boko 2%
6 Grott Maja 2%
11 Merrie Mistique 2%
3 Silvertona 1%
7 Icona Pop 1%
12 Dream Quo Vadis 1%

Toto64-3
13 Läckra Lisa 27%
9 Björli Frida 23%
10 Eldar 19%
5 Rönningsgutten 6%
4 Skeie Trym 5%
6 Pilas Dunder 5%
15 Nebbenes Solan 4%
1 SoldhöjdensLucifer 2%
2 Engsbro Kvicken 2%
11 Marino Rasken 2%
12 Klack Silver 2%
3 Berga Moa 1%
7 Polar Scott 1%
14 Sländan 1%


Toto64-4
3 NoLimitJimMit 53%
2 Up to Me 14%
8 Minnestads Ecuador 14%
6 Carisma Sisu 8%
1 Lukas Bris 4%
5 Talassio 4%
7 Alvena Uni 1%
10 Busy Doin' Nothing 1%
11 Palermo Broline 0,5%
12 Cosmo Light 0,5%


Toto64-5
2 Ready Doc 20%
7 Eddy West 18%
4 Jareth Boko 16%
3 Faster Than You 13%
5 Daysofourlives 13%
1 Mission Beach 9%
10 Barry Wadd 3%
6 Rocky Rauk 2%
9 Global Upset 2%
12 Self Explosive 2%
8 Infinite Knight 1%
11 Imakeyouproud 1%

Toto64-6
11 Ole 20%
12 Don't be a Loser 17%
5 Bill Gates 16%
10 Upside Face 15%
3 Raw Data 5%
4 Jaguar C.Boko 4%
9 Zack Bris 4%
14 Listas Behindbars 4%
15 Harvesting Time 4%
1 Eric Halbak 3%
2 Kiss Me Quick H.C. 3%
6 Voddy Sign 2%
8 Super Cheese L.W. 2%
13 V.S.Like Hunter 1%