Ravivihje: Toto64 Östersund 24.11.2020

Julkaistu:

Toto64
Mannerheim määrää tahdin.
Tiistain Toto64-rivi ratkotaan Östersundissa. Selväpiirteisen oloisella kierroksella erottuu monta isoa suosikkia. IS-vihjesysteemeissä näistä luotetaan J.H. Mannerheimiin (T64-3), joka on tauosta huolimatta lähellä voittoa.

Alustavan pelijakauman perusteella maistuvia merkkejä kierrokselle ovat muun muassa U.R. Faxe (T64-1), Nyhet (64-1) & Gomte Godiva (T64-4). Jättiyllätys-osaston nosto on VästerboFeelsoFine (T64-1).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin 20.30.


Toto64-1

12 Nyhet on ollut hyvä molemmissa marraskuun starteissaan. Viime viikon Solvallan 86-koitoksessa ruuna jäi alussa kolmannen radan kiertolaiseksi joutuen pakittamaan viimeiseen ulos, josta teki rehdin ja pitkän kirin ollen sijoitustaan parempi. Sitä ennen Bergsåkerissa se voitti keulajuoksun jälkeen leikittelevän kevyesti. Robert Berghin valmennettava juoksee ensimmäistä kertaa stayer-matkalla, mutta vahvalle hevoselle sen luulisi olevan vain pelkkä etu ja Rikard N Skoglund kääntäneekin varhaisessa vaiheessa oikeasta ohjasta.

14 Willmer Gel teki hylkäyksestä huolimatta lupauksia herättäneen debyyttistartin Micael Ågrenin treenistä Umåkerissa. 3640 metrin perusmatkalla ajetussa lähdössä ruuna matkasi johtavan takana laukaten loppusuoralla juuri kun oli kääntämässä kiriin. Tuskin se olisi keulassa juossutta Algot Zonettia pystynyt ohittamaan, mutta menetti hyvin todennäköisen kakkossijan. Viime startista poiketen Willmer Gelilta riisutaan nyt kenkiä ja rahallisesti epäsopivasta sarjasta huolimatta Ulf Ohlssonin ajokki on korkealla.

Pienempi systeemi yritetään selvittää suosikkikaksikolla. Isompaan kaveriksi kolme liian vähälle huomiolle jäänyttä ideamerkkiä. 1 Unleash The Steel on tehnyt hyvät juoksut parissa viime startissaan ja nyt tiedossa lienee unelmareissu toisessa-kolmannessa sisällä. Kuskikin vahvistuu, sillä tänään puikkoihin hyppää Daniel Wäjersten.

8 VästerboFeelsoFine oli viime startissaan Rommessa rehellisen huono, mutta yhteen starttiin on nyt tuijotettu liikaa. Parhaimmillaan ruunan ei tarvitse hävitä tässä kenellekään ja myös sillä paranee kuski. Runsaasti ongelmista kärsinyt 5 Awaited on arvoitus, sillä aiemmin Björn Goopilla vaikuttanut ruuna tekee ensiesiintymisen uudesta tallista. Peruskapasiteetiltaan 5-vuotias on paalun hevosista kyvykkäin.

Yllättävän paljon peliä keränneet 3 Lyckans Olov ja 9 I'll Fixit jäävät varahevosiksi. Ensin mainittu kaipaisi lisää leijonan otteita voittakseen ja jälkimmäinen hävisi niin paljon Nyhetille viime viikolla Solvallassa, että tuskin parantaa riittävästi.

Juoksunkulku: Unleash The Steel lähtee ensin vetämään joukkoa. Willmer Gel voi juoksuradan paikaltaan päästä 40 metrin pakista huolimatta yllättävänkin nopeasti tuulenhalkojaksi. Nyhetilla ajetaan aikaisessa vaiheessa kohti kärkeä.

Pelijakauma: Nyhet (24%) voisi olla isompikin suosikki. I'll Fixit (16%) ja Lyckans Olov (15%) ovat liikaa pelattuja. VästerboFeelsoFine (2%) on yllätysmerkeistä kiinnostavin.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 12, 14
Suuri: 12, 14, 1, 8, 5

Toto64-2

Toisen kohteen kylmäverilähdön suosikit tulevat tutusta osoitteesta eli Öystein Tjomslandin tallista. 1 Nordsjö Vinni on lahjakas 4-vuotias, joka otti Rommen ja Hagmyrenin voittonsa näytöstyyliin. Rommen viime startissa tamma petti isona suosikkina, mutta se oli keulassa turhankin virtavana kuluttaen jo matkalla turhaan voimiaan. Ennakkokommenttien perusteella parempaa on nyt luvassa ja paperilla kaikki puoltaa. Ulf Ohlssonin ajokki pääsee paalupaikaltaan hallinnoimaan juoksua ja mailin voltissa ohittajat ovat vähissä.

6 Färsta Vilman viime startin Bergsåkerissa voi unohtaa, sillä alussa pahoin laukannut tamma tuli takajoukoissa voimia tallella maaliin. Sitä ennen Bollnäsissä 5-vuotias voitti tyylikkäästi keulajuoksun päätteeksi. Nordsjö Vinnin kukistaminen on toki hankalaa, mutta ei tallikavereiden välinen prosenttiero saisi olla ihan niin suuri kuin aamupäivän pelijakaumassa.

12 Blixen on niin kyvykäs ja vauhdikas tapaus, että se pystyisi ravia polkiessaan haastamaan Tjomslandin hevosia takamatkasta huolimatta. Nyt on kuitenkin runsaasti kysymysmerkkejä ilmassa, sillä tänään oria ajaa todella harvoin kilpaa ohjastava Mikael Björklund. Blixen jääkin vain varahevoseksi.

Jos lähtöön revittelee, niin komearaaminen 8 Moetiv ottaa pikapuolin kauden avausvoittonsa, eikä sen saisi olla vain prosentin verran pelattu.

Juoksunkulku: Nordsjö Vinni pitää keulat ja Färsta Vilma juoksee johtavan rinnalla.

Pelijakauma: Nordsjö Vinnin (44%) ja Färsta Vilman (16%) välinen prosenttiero on hieman liian suuri. 3 Förttrollad (12%) on liikaa pelattu. Jättiyllätysmerkeistä Moetiv (1%) on suotta täysin pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 1, 6
Suuri: 1, 6

Toto64-3

Lämminveristen ykkössarjassa selväksi suosikiksi erottuu 1 J.H. Mannerheim. Kovia lähtöjä kolunnut ruuna otti viime startissaan Solängetissä kauden avausvoittonsa hienolla tyylillä johtavan rinnalta. Sitä ennen saman radan kultadivarissa Daniel Wäjerstenin suojatti teki kovan kirin viimeisestä ulkoa, kuudetta sijaa korkeammalle oli vaikea nousta kiihtyvässä vauhdissa, vaikka J.H. Mannerheim 10,7-kyytiä tulikin päätöskierroksen. Starttiväliä on nyt kertynyt 12 viikkoa, mutta Wäjersten tapaa tuoda treenattavansa valmiissa iskussa radoille ja vastus on niin kevyttä sortttia, että J.H. Mannerheimin ei tarvitse olla likikään parhaimmillaan tämän porukan kukistaakseen. Ykkösradalta se on vieläpä todennäköisin keulahevonen. Yllättävän maltillisesti pelattuna ruuna on hyvä varma.

3 Clemenza Am on yksi illan mielenkiintoisimpia seurattavia. Omistajanvaihdoksen myötä takaisin Ruotsiin tullut maailmankansalainen on pärjännyt urallaan kovissakin porukoissa, mutta toki viime voitosta on aikaa jo yli kaksi vuotta. 8 Weekend Funin tulemista on odoteltu, mutta ruunalta puuttuu edelleen yksi vaihde otteistaan, vaikka viime starteissa kärkipäähän onkin sijoittunut.

Juoksunkulku: J.H. Mannerheim pitää sisäradalta keulapaikan, vaikka Weekend Funilla saatetaan ladata kovat piippuun kasiradasta huolimatta.

Pelijakauma: J.H. Mannerheimin (39%) prosentit ovat kenties tauon takia jääneet liian mataliksi.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-4

3 Super Express S.W. pilasi pelinsä lähtölaukkaan ensimmäisessä startissa Oscar Berglundin treenistä, mutta sai viimeksi Östersundissa hyvityksen voittamalla keulajuoksun päätteeksi todella helposti ja startti kävi lähinnä maksullisesta hiitistä. 3-vuotias vaikuttaa niin lahjakkaalta tapaukselta, että pitkään se ei tule näissä sarjoissa viihtymään. Vastus on illan koitoksessa niin sopivan näköinen, että Magnus A Djusen ajokki on ansaitusti jättisuosikki. Suurempaan systeemiin kuitenkin pari varmistusta, sillä Super Express S.W. on vielä sen näköinen, että laukka ei tulisi suurena yllätyksenä ja välttämättä ruuna ei pääse keulaan.

9 Made By Vitsand oli viimeksi Bergsåkerissa lähes kilpailukunnoton. Sitä ennen tamma voitti Östersundissa vastaavan mailin voltin keulasta helposti ja samanlaisena Rikard N Skoglundin ajokki pystyisi nytkin kärkitaistoon. Takamatkan juoksuradalta se voi ampua keulaan ohi suosikin.

15 Comte Godiva sai rata-arvonnassa mustan pekan kavioonsa. Mailin voltissa takamatkan takarivi ei kuulosta voittavalta yhdistelmältä, mutta Markus Pihlströmin tallista aloittava ruuna on peruskapasiteetiltaan niin kova hevonen, että parhaimmillaan se kykenisi nousemaan korkealle. Pitää myös muistaa, että 5-vuotias on kolunnut Etelä-Ruotsissa huomattavasti kovempia lähtöjä.

Juoksunkulku: Made By Vitsand leiskauttaa keulaan, sillä suosikilla otetaan todennäköisesti alku laukan pelossa varman päälle.

Pelijakauma: Super Express S.W. (76%) on turhan iso suosikki. Gomte Godivan (4%) prosentit voisivat olla tuplatenkin isommat.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 3
Suuri: 3, 9, 15

Toto64-5

5 Money Smile on tehnyt vaikutuksen kaikissa kolmessa startissaan. Viimeksi Rättvikissäkin se leiskautti kierros jäljellä isännän ottein keulaan halliten siitä erittäin helposti perille asti ja varaa näytti jäävän roppakaupalla. Jykeväraamisen 3-vuotiaan otteissa on niin paljon luokkahevosen leimaa, että todennäköisesti Per Linderothin suojatti tullaan vielä näkemään isommissakin otsikoissa.

4 Kissinger Boko vakuutti kahdessa ensimmäisessä startissaan, jotka se voitti hyvällä tyylillä. Viimeksi Solvallan kirkkaissa valoissa Robert Dunderin suojatti petti suosikkina jäätyään hännille, mutta kyse saattoi olla siitä, että ruuna ei enää syttynyt kilpailemaan, kun Brad De Veluwen pojalla oli jouduttu pakittamaan kolmannelta radalta takajoukkoihin. Nyt on uusi päivä ja Kissinger Boko voi päästä keulaan.

Suosikkikaksikon pitäisi riittää pitkälle, mutta otetaan lapulle vielä 11 Chestnut Bojje. Rommessa orilla ei ollut paras päivänsä, mutta sitä ennen Robert Berghin valmennettava teki pari niin hyvää suoritusta, että samanlaisena se pystyisi nousemaan takarivistä huolimatta kärkitaistoon.

Juoksunkulku: Vaikea arvioitava, sillä esimerkiksi Money Smilelle tämä on uran ensimmäinen autolähtö. Veikataan, että Kissinger Boko pääsee alkumatkasta tuulenhalkojaksi.

Pelijakauma: Ei isompaa huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 5, 4, 11
Suuri: 5, 4, 11

Toto64-6

Päätöskohteen kylmäveristen DubbelCupen-karsinnassa ykkösvihjeen saa 11 U.R. Faxe. Ori osallistui viimeksi Gävlessä kivikovaan avoimeen lähtöön, jossa sillä käännettiin optimisesti keulassa juosseen Åsrud Viljan takaa hyökkäykseen ja loppumetrit olivat hankalia. Öystein Tjomslandin treenattava oli kuitenkin kelpo viides jättäen taakseen luokkahevosia. Nyt vastus helpottuu oleellisesti ja U.R. Faxe nousee takamatkan takarivistäkin kärkipäähän. Jotain sen kyvyistä kertoo, että tulosrivistössä näkyvässä Umåkerin voittojuoksussaan ori jätti selityksittä taakseen Våler Nikolain.

Suosikiksi pelattu 3 Nordby Elde on tehnyt kelvollisia esityksiä viime starteissaan. 5-vuotias olisi keulasta paha ohitettava, mutta takamatkalla on niin nopeita lähtijöitä, että mitenkään selvä tapaus keulaan pääseminen ei ole. 6 Vestpol Gladiator hävisi viimeksi Rättvikissä selityksittä U.R. Faxelle ja tuon jälkeen ruuna on saanut vetää hetken henkeä. Rivakka kiihdyttäjä voi ampua takamatkasta huolimatta keulaan ohi Nordby Elden. Toki eri asia ajettaisiinko siitä.

15 Gott Klirr on saanut taulunsa murheelliseen kuntoon, mutta peruskyvyiltään 5-vuotias voi olla jopa lähdön paras hevonen ja huomioitava karusta lähtöpaikasta huolimatta. 9 Joel Klipp kaipaisi lisää voitontahtoa otteisiinsa. Tänään lisäpiristystä yrittää tuoda Ulf Ohlsson, joka on laskettava isoksi vahvistukseksi. Nopea lähtijä saanee hyvän reissun. Kuudentena systeemeihin vaihteeksi jenkkikärryt peräänsä saava 5 Brenne Järven, joka kykenee viime starttejaan parempaan.

Juoksunkulku: Vestpol Gladiator lähtee niin kovaa matkaan, että se ohittaa paaluhevoset ja pääsee keulaan. Jatkossa ne voivat olla tarjolla esimerkiksi Nordby Eldelle. U.R. Faxella lähdetään varhain reissuun.

Pelijakauma: U.R. Faxen (22%) ja Nordby Elden (29%) prosentit kuuluisivat mielummin olla päinvastoin.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 11, 3, 6, 15, 9, 5
Suuri: 11, 3, 6, 15, 9, 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 12, 14
Toto64-2: 1, 6
Toto64-3: 1
Toto64-4: 3
Toto64-5: 5, 4, 11
Toto64-6: 11, 3, 6, 15, 9, 5
Hinta: 7,20 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 12, 14, 1, 8, 5
Toto64-2: 1, 6
Toto64-3: 1
Toto64-4: 3, 9, 15
Toto64-5: 5, 4, 11
Toto64-6: 11, 3, 6, 15, 9, 5
Hinta: 54,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
12 Nyhet 30%
14 Willmer Gel 25%
9 I'll Fixit 8%
1 Unleash the Steel 7%
8 VästerboFeelsoFine 7%
3 Lyckans Olov 6%
5 Awaited 6%
10 Order by Box 5%
6 Alviano 2%
7 Cash Life 1%
15 Pippi Roc 1%
2 Barkåks Nero 0,5%
4 Crescent 0,5%
11 Thebigred As 0,5%
13 Viktor Barsk 0,5%

Toto64-2
1 Nordsjö Vinni 38%
6 Färsta Vilma 21%
12 Blixen 7%
3 Förtrollad 6%
2 Hulte Annika 5%
4 Pyckolina 4%
8 Moetiv 4%
7 G.G.Hilbert 3%
9 Bara Blixten 3%
10 Tönder Ö.K. 2%
11 Eldgrej 2%
14 Pilas Dunder 2%
5 Harvs Blomma 1%
13 Yxbacka Lyrik 1%
15 Pyssel 1%

Toto64-3
1 J.H.Mannerheim 50%
3 Clemenza Am 19%
8 Weekend Fun 17%
7 Voulez Vous 7%
2 Ellieann 2%
5 Ippon Futura 2%
6 Sugarmakesmecrazy 2%
4 Orlando Triss 1%

Toto64-4
3 Super Express S.W. 59%
9 Made by Vitsand 9%
15 Comte Godiva 8%
14 Sidney Crosby 5%
8 Base Line 4%
4 Prince S.W. 3%
2 Cachi 2%
7 Giggs B.R. 2%
1 Theia 2%
5 Kalle Kanin Tooma 1%
6 Upper Class 1%
10 Global Tribunal 1%
11 Bird Parker 1%
12 Julius T.J. 1%
13 Vemyras Vilma 1%

Toto64-5
5 Money Smile 43%
4 Kissinger Boko 23%
11 Chestnut Bojje 12%
10 A Whispering Angel 7%
7 Real de Zeun 4%
1 Flicka Tabac 3%
2 VästerboIntermezzo 2%
3 Camille Frontline 2%
6 Gucci Bamboo 2%
8 Kalaxy Boko 2%


Toto64-6
11 U.R.Faxe 30%
3 Nordby Elde 19%
15 Gott Klirr 12%
6 Vestpol Gladiator 10%
9 Joel Klipp 8%
5 Brenne Järven 6%
4 Bonaldo 3%
14 Stjärnblomster 3%
1 Björlifix 2%
10 Husnäs Elving 2%
2 Järvsö Jansing 1%
7 Karlängs Linda 1%
8 Guldtopp 1%
12 Moeses 1%
13 Karlängs Lill 1%