Ravivihje: GS75 Boden 22.11.2020

Julkaistu:

Toto75
Keulapaikalla viihtyvä Ariston sunnuntain Grand Slam-kierroksen kiinnostavin varmaidea.
Viikon Grand Slam 75-rivi ratkotaan Bodenin raviradalla. Jaossa on tuttuun tapaan miljoonan euron takuupotti yhdelle ainoalle täysosumalle.

Kierroksen suuret suosikit Jaramaz Boko (T75-2) ja Selmer I.H. (T75-7) saavat vihjesysteemeissä täyden luottamuksen. Kolmannella yksinäisellä merkillä Aristonilla (T75-5) on puolestaan hyvät mahdollisuudet johtavaa sopivaa lähtöä alusta loppuun.

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Grand Slam 75-kohteisiin. Peliaika sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 16.


Toto75-1

Avauskohteen ykkösmerkiksi kohoaa 6 Zodiac Kronos. Anna Näslundin suojatti on noussut vahvaan vireeseen ja tässä lähdössä sillä on kelpo mahdollisuudet palata takaisin voittojen tielle. Viimeksi ruuna oli johtavan rinnalta hyvä neljäs häviten vain kovalle kärkitriolle. Umåkerissa se runnoi vaativissa olosuhteissa johtavan rinnalta ykköseksi. Juoksupaikalla ei ole merkitystä vahvalle hevoselle ja se kamppailee tässä tiukasti voitosta.

11 O.K.Nalan on suorittanut laadukkaalla tasolla jo pitkään. Viimeksi ruuna tuli valmentajan ajamana neljättä rataa pitkin hänniltä hyvin perille. Lokakuun alussa Skellefteåssa se runttasi ykköseksi johtavan rinnalta, joten juoksupäätä ja voitontahtoa piisaa. Rattaille hyppää vahvistukseksi Rikard N Skoglund.

4 Let's Dance L.A. on kyvyiltään riittävä hevonen tällaiseen rahasarjaan ja ehjällä juoksulla varottava. Ruuna voitti syyskuun alussa toisesta ulkoa murskatyyliin. Viimeksi se laukkasi loppukaarteessa johtavan rinnalta oltuaan vielä voimissaan. Hyvällä selkäjuoksulla menestys ei yllättäisi.

Neljäntenä merkkinä systeemeihin tauluaan parempi ja tänään ilman kaikkia kenkiä juokseva 9 Greenwich. Jorma Särkinivan ajokin kunto on kohdillaan, mutta juoksut eivät ole aina onnistuneet voiton suhteen riittävän hyvin. Viimeksi 700 metrin kiri kolmannella ilman vetoapua painoi loppumetreillä liikaa.

2 B.W.T.Dallas starttaa hyvältä paikalta ja taulu on komeassa kunnossa, mutta se ei lukeudu epäsopivassa sarjassa maistuvimpiin merkkeihin. 3 Neymar on nopeana kiihtyjänä lähdön ensimmäinen keulahevonen ja sen myötä avainroolissa juoksunkulun suhteen. Toissa kerralla se piti keulasta äärimmäisen niukkaan voittoon, mutta nyt matka on puoli kierrosta pidempi ja ruunan huumoripuoli pieni kysymysmerkki. 5 Erase the Law on pystyvä, mutta todella epävarma. Viimeksi se eteni johtavan rinnalta selvään voittoon, mutta vastuskin oli heppoinen.

Juoksunkulku: Neymar ampuu omaa vauhtiaan matkaan ja todennäköisimmin keulasta myös ajetaan. Zodiac Kronosille kelpaa paikka johtavan rinnalla, mikä hankaloittaisi O.K.Nalanin tehtävää.

Pelijakauma: Zodiac Kronos (23%) on suosikkiosaston maistuvin. Yllättäjistä Greenwich (4%) on kelpo merkki. B.W.T.Dallas (18%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6, 11, 4, 9
Suuri: 6, 11, 4, 9

Toto75-2

Toisessa kohteessa 8 Jaramaz Boko on löytänyt kykyihinsä nähden todella helppoon lähtöön ja haavereitta sen tappioon on tässä vaikea uskoa. Oscar Berglundin huipputallin tamma lopetti viime kisassaan 800 metriä 11-vauhtia ja nousi hänniltä vahvasti kakkokseksi. Hevonen palasi tuohon kisaan vieläpä vuoden tauolta, joten vire on startti alla vahvasti noususuuntainen. Magnus A Djuse on lähdön paras ohjastaja ja valjakko edennee varhaisessa vaiheessa keulaan. Varma.

Reippaasti avaava 6 Liquify'em kärkkyy paikkaa suursuosikin takana ja siitä kakkossija olisi vahvasti haarukassa. Bodenissa tamma sai tulla kiertelemättä ja punnersi asiallisesti kakkoseksi. 7 Queen Of Knights on kapasiteetiltaan haastajaosaston parhaimmistoa, mutta tauko rasittaa, eikä lähtöpaikkakaan suosi tasaista avaajaa. Juoksun onnistuessa totosaumat. 4 Enge Astarte väläytteli alkusyksystä hyvää virettä, vaikka se ei näkynytkään tulostaululla sen suuremmin. Tamma hakee uutta puhtia Petri Rojon valmennuksesta ja hyvänä päivänä se kamppailee totosijoista tässä lähdössä. 1 A Knight's Victory on varmassa kunnossa, mutta voitot ovat olleet sen uralla harvinaista herkkua, eikä lähtöpaikkakaan suosi tahmeaa avaajaa.

Juoksunkulku: Liquify'em on eturivin nopein. Suosikilla ajettaneen aktiivisesti kohti kärkeä ja keulapaikan pitäisi olla suosiolla tarjolla.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-3

Kylmäverikohteessa rankingin kärkeen nousee huippuvireinen 12 Don Viking. Stefan Dellbron suojatti on juossut viime ajat kovemmissa tehtävissä ja tehnyt jatkuvasti vahvoja juoksuja. Viimeksi ruuna kiersi ensimmäiset 600 metriä kolmatta, jatkoi 1200 jäljellä johtavan Våler Nikolain ulkopuolelle ja punnersi siitä selvänä kakkosena maaliin. Gävlessä edelle jäivät vain todella kovat Åsrud Vilja ja Ängsborken. Hevonen pääsee voltista reippaasti matkaan ja imaisee edeltä lähtevien etumatkaa kiinni jo heti alkutohinoissa.

Ykköshaastaja 6 Forspärla oli tekemässä viimeksi Skellefteåssa elämänsä juoksua, kunnes laukkasi 50 metriä ennen maalia aivan kärkipään sijoituksen. Vastus oli tuolloin kovaa 75-tasoa Tangen Haapin johdolla. On toki syytä huomioida, että tamma kilpaili tuolloin ilman kaikkia kenkiä ja jenkkikärryillä ja nyt edessä on paluu normaaliin balanssiin. Nykykunnossaan se on silti varhain huomioitava.

7 Spang Viktorilla voisi olla juoksuradalta saumat keulajuoksuun ja siitä se heittäisi muille kovan haasteen. Hagmyrenissä ori olisi kamppaillut tiukasti totosijoista ilman maalisuoran alun laukkaa. Sitä ennen Björn Karlssonin suojatti juoksi jatkuvasti 75-lähtöjä, joissa se nappasi yhden voitonkin kesäkuun alussa Östersundissa.

Neljänkympin takamatkan hevoset ovat vaikean tehtävän edessä, kun edestä ja takaa lähtee kovia hevosia. 11 Torpa Olea voittaa harvoin, mutta tekee aina rehtejä suorituksia. 8 Björlifant hävisi viimeksi reilusti Don Vikingille samalta paalulta, mutta parantanee startti alla ja saa tällä kertaa 20 metriä etumatkaa. Voitto kuitenkin yllättäisi.

Juoksunkulku: Vindbläsen johtaa alkumatkan, mutta Spang Viktor saattaa hakea vetotyöt haltuunsa. Don Vikingin varhainen hyökkäys kohti kärkeä ei yllättäisi.

Pelijakauma: Don Viking (32%) on maistuva suosikki. Spang Viktor (26%) ja Björlifant (9%) ovat ylipelattuja.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 12, 6
Suuri: 12, 6, 7

Toto75-4

Neljännen kohteen suosikeilla riittää kysymysmerkkejä, mikä tekee lähdöstä haastavan arvioida. Nostetaan rankingin kärkeen 5 Xanthis Excalibur, joka on löytänyt vahvan tuloskunnon siirryttyään alkukesästä Stefan Johanssonin valmennukseen. Viimeksi Bodenissa ruuna liikkui päätöspuolikkaalla omia vauhtejaan, eikä lähdön parhaasta jäänyt epäselvyyttä. Umåkerissa edelle ehti vain lahjakas Alfred Zonett muun porukan jäädessä selvästi. Onnistuneella juoksulla totosijaputki on lähellä saada jatkoa.

3 Kaj Di Quattro on vaihtanut Robert Berghin tallista Lina Tallbergerin valmennnukseen ja vastus kevenee tuntuvasti Etelä-Ruotsin lähtöihin verrattuna. Ruuna pääsi viimeksi pitkästä aikaa onnistumisen makuun ja voitti varmasti 14,5-vauhtisen päätöskierroksen jälkeen. Toissa kerralla se noteerasi kovan tuloksen tasokkaassa Breeders' Crownin välierässä. Ruuna avaa hyvin ja saa onnistuneen reissun kärjen tuntumassa.

1 Solar Wind on piristynyt selvästi siirryttyään Mika Haapakankaan treeniin, eikä ole nappipaikalta aliarvioitavissa. Viimeksi se ei ollut keulasta parhaimmillaan suoraan tauolta, mutta toissa kerran voitto tuli samalta paikalta väljään tyyliin. Ennakkokommentit povaavat positiivista suoritusta, eikä sitä olisi keulasta aivan yksinkertaista ohittaa.

Jaakko Alamäeltä debytoiva 4 Believe In Dream juoksi Suomessa tasokkaita nelivuotislähtöjä, joten vastus on tällä kertaa selvästi sopivampaa luokkaa. Tamma avaa lujaa ja pystyy heti menestymään, jos vire on kohdillaan parin kuukauden tauolta. 12 A.W.'s Fastlight palasi Bodeniin valmiissa kilpailukunnossa ja karkasi tyylikkäästi johtopaikalta. Voiton uusiminen vaatisi ylivauhtia, mutta tällä eturivillä sekään ei ole mahdottomuus. 6 Avaboy ei mahtanut viimeksi mitään Xanthis Excaliburin loppurynnistykseen, mutta oli johtavan rinnalta silti positiivinen kakkonen.

Jättiyllättäjinä mukaan vielä riviään kyvykkäämpi 2 Hattusa ja Mika Forssilla vahvistuva 8 Florianne. Ensin mainittu avasi uransa positiivisilla esityksillä, mutta sittemmin meno on hieman hyytynyt. Jälkimmäinen voi nousta kirivaiheessa korkealle, jos matkavauhti antaa siihen yhtään mahdollisuuden.

Juoksunkulku: Räväkkä avaus. Solar Wind yrittää puolustaa sisältä paikkaansa, mutta ainakin Kaj Di Quattro ja Believe Your Dream pystyvät heittämään kovan haasteen. Kova avauspuolikas ei yllättäisi.

Pelijakauma: Hattusan (1%) ja Floriannen (2%) ei kuuluisi olla ihan pelaamattomia.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 5, 3, 1, 4, 12
Suuri: 5, 3, 1, 4, 12, 6, 2, 8

Toto75-5

Viidennessä kohteessa luotetaan varmaksi keulaan pyyhältävä 3 Ariston. Ruuna on osoittanut viime kisoissa vahvaa virettä ja viisivuotias tuntuu kasvavan aina monta luokkaa johtopaikalle päästessään. Hevosen kuusi viime keulajuoksua ovat tuoneet neljä voittoa ja kaksi kakkosta, joten Tuomas Pakkasen taktiikkaa ei tarvitse tässäkään arvailla. Rovaniemellä se ei päästänyt vastustajiaan missään vaiheessa edes lähelle. Vastus on kokonaisuutena melko sopivaa luokkaa ja valjakko saanee tehdä melko sopuisan juoksun johtopaikalla. Siitä sen lyöminen on vaikeaa.

11 Boogiewoogie Laday tuntuu ylipelatulta komeasta taulustaan huolimatta. Voittoputki katkesi Lahdessa erittäin vaisun esityksen pääteeksi, kun ruunan menovesi ehtyi toisesta ulkoa jo viimeisen takasuoran alussa. Sitä ennen Ilkka Kankaan valmennettava teki vahvaa työtä ja tuskinpa hevosen kanssa Bodeniin asti lähdettäisiin, jos kaikki ei olisi nyt kunnossa. Lähtöpaikka on vaikea.

10 Big Sexy Deli on löytänyt uutta puhtia menoonsa siirryttyään lokakuussa Petri Salmelan treeniin. Bodenin voitossa se eteni varhain johtopaikalle ja piti varmasti ykköseksi. Tällä kertaa juoksusta tulee haastavampi ja voitto on tiukassa. 5 Merrimac S.G. on suuri kysymysmerkki vaisun Bodenin juoksun ja sitä seuranneen puolentoista kuukauden tauon jälkeen. Roger Nilssonin suojatti on kohdannut aikaisemmin vähän kovempiakin hevosia ja pystyisi hyvänä päivänä osallistumaan kamppailuun kärkisijoista. 8 Hillbilly Bruce ei ollut Oulussa terävimmillään onnistuneen juoksun jälkeen. Paikka on nyt paha ja kuski heikkenee. 1 Cobol Performer on tauluaan kyvykkäämpi hevonen, mutta ruuna hakee vielä terävintä virettä pitkän tauon jälkeen. Huippupaikalta prosentin pelikannatus tuntuu turhan pieneltä.

Juoksunkulku: Ariston avaa keulaan, eikä luovu paikastaan. Muilla suosikeilla on heikot esitykset allaan, mikä saattaa näkyä passiivisempana taktiikkana.

Pelijakauma: Ariston (25%) on alipelattu suosikki. Cobol Performer (1%) on ylläriosaston kiinnostavin.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-6

Tuomas Pakkasella on kiinnostava pelikohde myös kuudenteen kohteeseen. 11 She is Cecilia jäi viimeksi voittovoimat tallella pussiin johtavan kantaan ja kunto tuntuisi olevan juuri nyt aivan huipussaan. Joensuussa tamma otti omansa mahtavalla kirillä neljännestä ulkoa kellottaen päätöstuhannen upeasti 11,8-kyytiä. Lähtöpaikka on hankala, mutta vähänkään onnistuneella reissulla Tuomas Pakkasen ajokki nousee taatusti mukaan voittokamppailuun.

14 Dante Godiva on luokaltaan lähdön ykköshevonen, mutta oriin iskukyky on arvoitus parin heikomman kilpailun jälkeen. Viimeksi Bodenissa se ei ollut lainkaan oma itsensä, vaan väsyi johtavan ulkopuolelta jo varhain. Lokakuun alussa Samu Sundqvistin ajokki voitti toisesta ulkoa olosuhteisiin nähden kovalla tuloksella. Ori on hyvänä päivänä tosi kova luu näihin sarjoihin.

4 Anthem on lähdön todennäköinen keulanimi ja siitä kärkikamppailussa mukana. Viimeksi se laukkasi johtopaikalta todennäköisen voiton maalisuoran puolivälissä, mutta vastuskin oli kevyempää lounasravitasoa. Alustava peliosuus tuntuu turhan korkealta.

8 Electric Eye Am on kyvykäs ruuna näihin sarjoihin, mutta lähtöpaikka on paha ja alkumatkaan on tiedossa reippaasti lisämetrejä. Ruunan voittotehtailu katkesi viimeksi vaisumpaan esitykseen, mikä jätti kysymysmerkkejä ilmaan päivän vireen suhteen. Ei kiinnostavimpia nyt. 12 Armani Press on synkällä paikalla, mutta hevonen olisi hyvä tähän lähtöön. Viimeksi ruuna menetti loppukaarteessa paljon vauhtia taipuvan takana, mutta tuli irti päästyään kärjen kanssa samaa kyytiä maaliin. Lähtöpaikka on tosi ankea, mutta tuurien käydessä kärkisijat eivät olisi utopiaa. 3 Crazy First Love on huomattavasti tauluaan kyvykkäämpi tapaus, mutta kunto on edelleen hakusessa pitkän tauon jälkeen. Viime vuonna ruuna väläytteli 75-sarjoissa asti. 5 Gelatolla oli viimeksi kaikki tähdet kohdillaan, kun juoksu onnistui sisäradalta nappiin ja kolmossija vaihtui voittoon yhden vastustajan maalilaukan ja toisen murtautumisen takia. Voiton uusiminen yllättäisi.

Juoksunkulku: Bicc's Hightech avaa reippaasti, mutta eiköhän johtopaikka ole tarjolla rinnalle ilmestyvälle Anthemille. Electric Eye Am pääsee ulkoa hyvin liikkeelle ja sen aktiivinen taktiikka toisi eloa avauspuolikkaalle.

Pelijakauma: She is Cecilia (12%) on huippumerkki. Anthem (30%) on liikaa pelattu. Armani Press (2%) kannattaa huomioda laajemmissa rastituksissa.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 11, 14
Suuri: 11, 14, 4, 8, 12

Toto75-7

Päätöskohteen suuri suosikki 6 Selmer I.H., ei taida olla haavereitta lyötävissä. Ingemar Hultqvistin suojatilla olisi kapasiteettinsa puolesta rahkeita kilpailla melkein missä lähdöissä tahansa, mutta ravivaikeudet ovat hidastaneet ruunan nousua aivan terävimmälle huipulle. Viimeksi se teki kaukaa takaa rehdin kirin, vaikka keulahevonen jäikin ohittamatta. Toissa kerralla se voitti keulasta aivan pystyyn. Kaiken järjen mukaan keulapaikka on jälleen tarjolla, josta tappioon on vaikea uskoa.

Haastajakatras on erittäin ympäripyöreä. 3 Remote Control on pitkästä aikaa kärrylähdön eturivissä, josta nopea avaaja saa onnistuneen juoksun sisäradalla. 2 Eder Bob seurailee kovissakin porukoissa, mutta voitot ovat harvassa. Viimeksi ori tuli kisaan viiden viikon starttivälillä ja punnersi takajoukoista kelvollisesti neljänneksi. Hevonen terävöitynee startin myötä ja nopea avaaja saa nappireissun kärjen tuntumassa. 5 Hesiod tekee tasaista jälkeä, mutta kauden avausvoitto on edelleen piipussa. Ruuna ei ole viimeisissään riittänyt suosikille, eikä mikään viittaisi siihen, että osat kääntyisivät tälläkään kertaa. 8 Cupido Sisu olisi ollut paremmalta lähtöpaikalta vahva ehdokas kaksarikamppailuun. Viimeksi ruuna otti varman voiton edettyään keulaan alkumatkan aikana.

Juoksunkulku: Selmer I.H. hakee kärkipaikan avauspuolikkaan aikana ja saa tehdä keulassa täysin oman juoksun. Remote Control seuraa.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Hesiod (11%) on hieman liikaa pelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 6
Suuri: 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 6, 11, 4, 9
Toto75-2: 8
Toto75-3: 12, 6
Toto75-4: 5, 3, 1, 4, 12
Toto75-5: 3
Toto75-6: 11, 14
Toto75-7: 6
Hinta: 8,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 6, 11, 4, 9
Toto75-2: 8
Toto75-3: 12, 6, 7
Toto75-4: 5, 3, 1, 4, 12, 6, 2, 8
Toto75-5: 3
Toto75-6: 11, 14, 4, 8, 12
Toto75-7: 6
Hinta: 48,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
6 Zodiac Kronos 30%
11 O.K.Nalan 24%
4 Let's Dance L.A. 13%
2 B.W.T.Dallas 10%
9 Greenwich 8%
3 Neymar 6%
5 Erase the Law 3%
12 Maxi 3%
1 Judgeme L.A. 1%
7 Ypäjä Lamborghini 1%
8 Weasel W.F. 0,5%
10 Aphex A.F. 0,5%

Toto75-2
8 Jaramaz Boko 75%
6 Liquify'em 6%
7 Queen of Knights 6%
1 A Knight's Victory 3%
4 Enge Astarte 3%
9 Fiona Mearas 3%
12 Ellen DeGeneres 2%
2 Gobo's Niike 0,5%
3 Honesty Sisu 0,5%
5 Rowena Crown 0,5%
10 Myworsthangover 0,5%
11 Clipping Oklahoma 0%

Toto75-3
12 Don Viking 40%
6 Forspärla 28%
7 Spang Viktor 17%
8 Björlifant 5%
9 Hallsta Vinnex 3%
11 Torpa Olea 3%
1 Vindbläsen 1%
10 Tangen Piril 1%
2 Jakob Faksen 0,5%
3 Lex Odin 0,5%
4 Ognöy Emiil 0,5%
5 Gomnes Birk 0,5%

Toto75-4
5 Xanthis Excalibur 25%
3 Kaj di Quattro 23%
1 Solar Wind 15%
4 Believe Your Dream 12%
6 Avaboy 7%
12 A.W.'s Fastlight 7%
8 Florianne 5%
2 Hattusa 4%
10 Brad De Lina 1%
7 Lucias Dotter 0,5%
11 Girl on Fire 0,5%
9 Honky Tonk Angel 0%

Toto75-5
3 Ariston 38%
11 Boogiewoogie Laday* 23%
10 Big Sexy Deli 16%
5 Merrimac S.G. 10%
1 Cobol Performer 4%
8 Hillbilly Bruce 4%
4 Dyrgripen 3%
2 Comet Alley 0,5%
6 Downton Abbey C.G. 0,5%
7 Zagarolo Jet 0,5%
9 Tiia Tempest 0,5%
12 Aliceinwonderland 0%

Toto75-6
11 She is Cecilia 25%
14 Dante Godiva 22%
4 Anthem 18%
8 Electric Eye Am* 10%
12 Armani Press 5%
3 Crazy First Love 4%
5 Gelato 3%
10 Pacino Brave 3%
15 Forastero* 3%
7 Yankee Sensation 2%
9 Bajkal Graff* 2%
1 Bicc's Hightech 1%
6 Jetline 1%
13 Lennox Laday 1%
2 Master Sånna 0%

Toto75-7
6 Selmer I.H. 72%
2 Eder Bob 4%
3 Remote Control* 4%
5 Hesiod 4%
8 Cupido Sisu 4%
4 Stay Alert* 3%
9 Wasa Warrior 3%
7 Marciano 2%
12 Lexington Tooma 2%
11 Top of the World 1%
1 Flynn Boko* 0,5%
10 Rhapsody Ås 0,5%