Ravivihje: Kalmar 20.11.2020 – 154 106 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Despot Power kukistaa Kurri Jarin?
Kalmar isännöi perjantain Toto64-kierrosta, jossa päävoittoluokan kesken jaettavaa lisärahaa on tarjolla yli 150 000 euroa.

Urheilulliset huippukohdat ovat kahtena viimeisenä kohteena ajettavat 3- ja 4-vuotislähdöt, joissa voittajat kuittaavat 150 000 kruunua. Myös suomalaisvärit ovat hyvin edustettuina, sillä Veijo Heiskasen & Valley Media Oy:n omistama Kurri Jari Boko (T64-6) kuuluu lähtönsä suurimpiin suosikkeihin.

Kyseisistä lähdöistä löytyy myös IS-vihjesysteemien varmat, Västerbo Lexington (T64-5) & Despot Power (T64-6). Molemmat ovat jääneet ainakin aamupäivän pelijakaumassa kummallisen vähälle huomiolle.

Varmojen lisäksi maistuvia merkkejä kierrokselle ovat etenkin Paulino (T64-4), I'm A Believer (T64-1) & Filip Winner (T64-3).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy normaaliin tapaan lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

2 Copaca Banana järjesti jättiyllätyksen Åbyssa kiriessään suoraan tauolta tasokkaan lähdön voittoon toisesta ulkoa. Tuon jälkeen viime kaudella kahdeksan kertaa voittanut ruuna jäi kertaalleen pois, mutta mistään vakavammasta ei ollut kyse. Se lähtee reippaasti liikkeelle ja tiedossa lienee reissu keulassa tai ainakin sen välittömässä läheisyydessä.

5 Amour A Belle on aloittanut Ruotsin uransa lupaavasti ja italiaano kohtaa nyt rahallisesta ylisarjasta huolimatta aiempaa helpomman porukan. Wilhelm Paal lataa taatusti kovat piippuun keulapaikka mielessään. 3 Au Pair Girl ei ole onnistunut runsaasta starttimäärästä huolimatta vielä tällä kaudella voittamaan ja kakkossijojakin on vain yksi. Luokaltaan Robert Berghin suojatti on kuitenkin riittävä hevonen tähän porukkaan ja viime kerran Jägersron startin perusteella vire on vahvasti noususuuntainen.

9 I'm A Believer kiri toissa kerralla Färjestadissa takajoukoista pirteästi 10,7-kyytiä viimeiset 400 metriä ehtien neljänneksi. Viimeksi Örebron 75-koitoksessa juoksusta tuli turhan raskas ja loppukurvissa taisi iskeä henkinenkin väsymys. Maililla takarivi on aina paha paikka, mutta todennäköisesti juoksussa tullaan pitämään tempoa yllä.

7 Call Me Brodda jäi toissa kerralla Kalmarissa niin jättihienon näköisenä pussiin johtavan taakse tasokkaassa lähdössä, että Axevallan suoritusta voi pitää pienenä pettymyksenä. Tamma sai nappijuoksun toisessa ulkona Alexi Quickin takana, mutta ei pysynyt kirivaiheessa vetoapunsa kyydissä ja joutui taipumaan lopulta kolmanneksi. Nyt vastus olisi viime startteja helpompi.

Juoksunkulku: Tulinen alkurynnistys, jossa ainakin radoilta 2,3,4 ja 5 ladataan lujaa matkaan. Veikataan, että 4 Julia Af Solnäs on kaikkein nopein ja Copaca Banana pääsee hakemaan siltä keulapaikan. Matkavauhti pysynee reippaana läpi kisan.

Pelijakauma: I'm A Believer (6%) on lähdön paras merkki.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2, 5, 3, 9, 7
Suuri: 2, 5, 3, 9, 7

Toto64-2

Toisen kohteen montelähdössä selväksi suosikiksi erottuu 6 Gigant Coger, joka teki Visbyssä mainion montedebyytin taistellessaan toiselta ilman vetoapua loppuun asti voitosta. Edelle jäi vain Red Red Raz, jonka kaltaisia hevosia ei ole nyt vastassa. Samanlaisena Anna Erixonin ajokki on liki voittoa, sillä vastustajilla on hyvin vähäisiä näyttöjä viime starteistaan.

Suosikin jälkeen hevosten paremmuusjärjestykseen laittaminen on todella haasteellista. Christian Fioren treenistä debyyttinsä tekevän 7 Au Revoire Fontin toistaiseksi ainoa Ruotsin voitto tuli juuri montelähdöstä, joten laji sopii. Ohjastajanvaihdoksen myötä osakkeet laskivat, kun taitavan Josefine Ivahagin tilalle tuli kokemattomampi kuski. 9 Zinzan Cash hävisi Visbyssä selvästi Gigant Cogerille. Nyt kuski paranee, sillä ratsaille nousee Iina Aho. 3 Havbergs Viking ei ole ollut samassa iskussa kuin kesällä, mutta tähän porukkaan ruuna on lappukamaa.

4 Nettan Sånna lopetti viime viikolla Kalmarin kärrylähdössä hyvin saadessaan kiritilat. Se maistuisi pelaamattomana enemmänkin, mutta kuskilla ei ole urallaan vielä ensimmäistäkään voittoa. 11 Tadpole jäi viimeksi Kalmarin kärrylähdössä umpipussiin ja muutenkin ruuna on tauluaan parempi. Myös sen kohdalla kuski heikentää maistuvuutta, sillä Josefine Larsson palaa ohjastustehtäviin lähes kolmen vuoden tauolta.

Juoksunkulku: Haasteellinen arvioitava. Se lienee varmaa, että Gigant Cogerilla ajetaan aggressiivisesti eteenpäin.

Pelijakauma: Gigant Cogerin (67%) kuuluu olla iso suosikki, mutta aamupäivän prosentit ovat jo liikaa. Nettan Sånnan (1%) ja Tadpolen (1%) ei kuuluisi olla aivan pelaamattomia.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 6
Suuri: 6, 7, 9, 3, 4, 11

Toto64-3

Åbyssa lähtölaukkaan pilannut 3 Nadal Coger teki Visbyssä kovan esityksen, kun ensimmäisessä kurvissa pahan laukan ottanut ja muista paljon jäänyt ruuna nousi vielä viidenneksi. Sitä ennen Jägersrossa Fredrik Perssonin suojatti voitti keulajuoksun jälkeen leikittelevän kevyesti. 3-vuotias on ravia polkiessaan tässä porukassa lähellä voittoa, mutta laukka on ollut nyt niin pinnassa, että muutama varmistus on paikallaan.

Viimeksi Åbyssa kokemattomalla kuskilla ja kengät jalassa vain tasaisesti esiintynyt 7 Filip Winner kiri toissa kerralla samalla radalla johtavan takaa helposti ykköseksi ja nyt ruuna saa tuon startin tavoin kyytiinsä Stefan Perssonin sekä myös etukengät riisutaan. Tosin tuolloin oli myös jenkkikärryt, joita ei ainakaan alustavan tiedon mukaan tänään käytetä.

8 Moons Lille Olle kehitti Halmstadissa hyvän kirin neljännestä ulkoa nousemalla toiseksi lupaavan Xet Diablon jälkeen muiden jäädessä kauas taakse. Kunto on siis kohdallaan ja 2640 metrin matka sopii, mutta kasiradalta juoksun onnistuminen on iso kysymysmerkki.

5 Gumman Sisu voitti ja oli toinen Kalmarin heikkotasoisissa pistelähdöissä. Tamma osoitti riittävyytensä myös kovempia hevosia vastaan kiriessään viimeksi toisesta ulkoa positiivisesti kolmanneksi. Nyt kuski vahvistuu, sillä tänään puikkoihin hyppää Kevin Oscarsson.

Viidentenä lapulle 12 Typhoon Face, joka ei varsinaisesti säkenöinyt Charlottenlundissa debytoidessaan Viktoria Selitskan treenistä, mutta luokka on olemassa ja ruuna on pärjännyt kovemmissakin tehtävissä. Lähtöpaikka ainakin parani poisjääntien myötä oleellisesti.

Juoksunkulku: Nadal Coger avaa keulaan. Ensimmäinen kurvi on sille kriittinen paikka, joten esimerkiksi Filip Winnerilla voidaan koittaa hiillostaa. Jatkossa matkavauhti voi laskea maltilliseksi.

Pelijakauma: Filip Winner (17%) saisi olla enemmän pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 3, 7, 8, 5, 12
Suuri: 3, 7, 8, 5, 12

Toto64-4

13 Paulinon tulosrivistö ei paljoa lupaa, mutta viime viikon Åbyn 86-lähdössä se antoi myrskyvaroituksen, kun kaukana takana kuudennessa sisällä matkannut ruuna lopetti kiritilat saadessaan oikeinkin terävästi viidenneksi. Viimeiset 400 metriä kulkivat 11,7-vauhtia, vaikka tuntui saavan loikkarin kunnolla päälle vasta sata metriä ennen maalia. Pahimmilla vastustajilla on kaikilla omat kysymysmerkkinsä, joten Robert Berghin jäätävässä iskussa olevan tallin edustajassa olisi maltillisesti pelattuna ideavarmankin ainesta.

Alustavassa pelijakaumassa yllättävänkin selväksi suosikiksi luotettu 4 Newlight Coger ei ole kahdessa viime startissa ollut parhaimmillaan, vaikka hyviä sijoituksia onkin napsinut. Kalmarissa se voitti keulasta vakuuttamatta heikkotasoisen koitoksen ja viimeksi Halmstadin kolmossija tuli lähinnä sen ansiosta, että viiden hevosen lähdössä pysyi ravilla. Tasollaan suorittaessaan ruuna pystyy pärjäämään ja kuski vahvistuu, sillä tänään 4-vuotiasta ajaa valmentajan jälkeen Stefan Persson.

11 Global Writer ja 15 Romero ovat luokaltaan niin kovia tekijöitä, ettei niitä voi jättää pois lapultakaan. Ensin mainittu palaa kaviourille lähes vuoden tauolta. Jälkimmäinen otti hyvin kyytiä Jägersrossa pahan lähtölaukkansa jälkeen, kunnes laukkasi loppukurvissa uudestaan menettäen erheeseen totosijoituksen.

Juoksunkulku: 2 Fiery Heart pystyy sisäradan turvin puolustamaan keulapaikan ja jatkossa ne eivät välttämättä ole tarjolla kuin tallikaveri Newlight Cogerille.

Pelijakauma: Paulino (13%) maistuu.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 13, 4, 11, 15
Suuri: 13, 4, 11, 15

Toto64-5

4 Västerbo Lexington oli tasapaksuhko toissa kerran Breeders' Crownin välierässä, mutta viime viikon Kalmarin startissa se osoitti kunnon olevan edelleen kiviaitaa. Robert Berghin suojatti otti pahan laukan ensimmäisessä kurvissa jääden muista todella paljon. Tuon jälkeen orin täytyi liikkua todella lujaa, sillä viimeisen kierroksenkin se kulki 12,4-vauhtia, vaikka vauhti loppua kohti hiljenikin. Derbyn karsinnan voittanut ja finaalissa kuudenneksi sijoittunut Västerbo Lexington on hyvin todennäköinen keulahevonen ja ohittajat ovat tässä porukassa hyvin vähissä. Jostain syystä se ei ole aamupäivän pelijakaumassa edes suosikki ja Västerbo Lexington jääkin varmaksi.

9 Oscar L.A. on noussut hienoon vireeseen. Ori voitti Hampurissa keulasta pystyyn ihan tasokkaan koitoksen ja viimeksi Jägersron 75-lähdössä kiri täysin toivottoman oloisista asemista kärkirintamaan. Nykyiskussaan Joakim Lövgrenin suojatti on selkeästi Västerbo Lexingtonin pahin uhka, tosin sen ohittaminen ulkopuolelta on haastavaa.

3 Galantis on lähdön toinen Derby-finalisti ja tuo meriitti kertoo hevosen kyvyistä olennaisen. Reilun kahden kuukauden tauolta palaava ori on todennäköinen totohevonen, mutta voittaminen on ollut sille vaikeaa läpi uran.

6 Kick The Dust Ås ei ollut viimeksi Åbyssa sen huonompi kuin voittostarteissaan. Vastus oli vain kovempi eikä juoksukaan mennyt enää yhtä suotuisasti. Vastus kovenee yhä tähän starttiin.

Juoksunkulku: Galantis avaa keulaan, jotka luovuttaa Västerbo Lexingtonille. Matkavauhti voi mennä yllättävänkin maltilliseksi, ellei Oscar L.A. kierrä pitämään tempoa yllä.

Pelijakauma: Västerbo Lexingtonin (27%) prosenteissa olisi runsaasti nousun varaa.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto64-6

2 Despot Powerin juoksu meni totaalisesti vihkoon Breeders' Crownin välierässä ja tuon kisan voi unohtaa. Ori haparoi ennen lähtölinjaa, jäi sen myötä alussa kolmannen radan kiertolaiseksi ja kirivaiheessakaan mikään ei onnistunut. Läpi kauden kivikovissa ikäluokkalähdöissä edukseen esiintynyt Readly Expressin poika oli muun muassa täyden matkan E3-finaalissa toinen samalla ajalla voittaneen Global Badmanin kanssa ja Despot Powerilla onkin kiistatta lähdön kovimmat näytöt. Kim Erikssonin ajokilla on nopeana lähtijänä hyvä sauma päästä kakkosradalta keulaan ja on siitä paha ohitettava. Despot Power jää hämmentävän maltilllisesti pelattuna varmaksi.

Kriterium-karsinnassa kolmanneksi sijoittunut 8 Ready Tonight pääsi Åbyssa vastaavista lähtökohdista hieman yllättäenkin keulaan ja ori piti hurjavauhtisessa lopetuksessa varmoin ottein muut takanaan. Tänään tarjolla lienee vain paikka johtavan rinnalla, mutta Peter Untersteinerin suojatti vaikuttaa niin luokkahevoselta, että kamppailee siitäkin kärkisijoista.

Paljon epäonnestakin kärsinyt 6 Kurri Jari Boko palasi Åbyn 86-lähdössä vihdoin seremoniarinkiin ensimmäistä kertaa sitten debyyttistarttinsa, kun Veijo Heiskasen suojatti voitti keulasta ylivoimaisesti. Kauneusvirheenä orin ravi meinasi hajota viimeisessä kurvissa. Nyt vastus kovenee ja keulaan tuskin on asiaa, ellei Despot Powerilla haluta ajaa selästä.

11 Samson on aloittanut Robert Berghin tallista kahdella murskaavalla keulavoitolla, mutta Axevallassa vastus oli todella kevyt ja viime viikon Kalmarin startissa lähes kaikki muut laukkasivat. Vastus kovenee nyt huomattavasti, lähtöpaikka on kurja ja ennakkotiedon mukaan ori juoksee tänään viime starteista poiketen kengät jalassa.

Jos suosikkinelikon ulkopuolelta hakee jättiyllättäjää, niin ainakaan 9 Japiro Staria ei kannata unohtaa. Ori paransi kengittä huomattavasti ja tykitteli Kalmarin kevyessä lähdössä aivan omia kyytejään kärkeen.

Juoksunkulku: Despot Power on alussa nopein. Kurri Jari Bokolla tullaan todennäköisesti ainakin tiedustelemaan onko keulat tarjolla. Ready Tonight etenee johtavan rinnalle ja pitää matkavauhdin tasaisen reippaana.

Pelijakauma: Despot Power (19%) on tarjouksessa.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 2
Suuri: 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 2, 5, 3, 9, 7
Toto64-2: 6
Toto64-3: 3, 7, 8, 5, 12
Toto64-4: 13, 4, 11, 15
Toto64-5: 4
Toto64-6: 2
Hinta: 10,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 2, 5, 3, 9, 7
Toto64-2: 6, 7, 9, 3, 4, 11
Toto64-3: 3, 7, 8, 5, 12
Toto64-4: 13, 4, 11, 15
Toto64-5: 4
Toto64-6: 2
Hinta: 60,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
2 Copaca Banana 25%
5 Amour a Belle 22%
3 Au Pair Girl 15%
9 I'm a Believer 14%
7 Call Me Brodda 10%
4 Julia af Solnäs 5%
8 Velasquez Gar 4%
1 Enclave 2%
6 Worth a Lot 2%
10 Karlsberg 1%

Toto64-2
6 Gigant Coger 51%
3 Havbergs Viking 7%
7 Au Revoire Font 7%
9 Zinzan Cash 7%
4 Nettan Sånna 5%
11 Tadpole 5%
1 Noble Face 4%
2 Cherie Kee 4%
5 Burn Out 4%
8 Dynamite Sand 4%
12 Dual Ignitors 2%


Toto64-3
3 Nadal Coger 36%
7 Filip Winner 24%
8 Moons Lille Olle 12%
5 Gumman Sisu 10%
12 Typhoon Face 7%
6 Classic Gal 4%
2 Yankee Bowler 3%
1 Glimma Blixten 2%
4 K.A.Tapult 1%
11 TheFaceofaJoker 1%


Toto64-4
13 Paulino 24%
4 Newlight Coger 19%
11 Global Writer 13%
15 Romero 13%
5 Alex T.H. 7%
7 Bear a Perfection 7%
2 Fiery Heart 5%
8 My Liberty 3%
9 Bellzapp 3%
3 Stern 2%
6 Lill Zacke 1%
10 Ottens Flamma 1%
12 Super Steve 1%
14 Lönshults Johannes 1%


Toto64-5
4 Västerbo Lexington 40%
9 Oscar L.A. 28%
3 Galantis 8%
6 Kick the Dust Ås 8%
5 Benjamin S.H. 4%
10 Conrads Massiv 3%
1 Gravity Pace 2%
7 M.T.Oscar 2%
12 Aragorn As 2%
2 Scorpion's Madness 1%
8 Gigantic Star 1%
11 Hillbilly Woodland 1%

Toto64-6
2 Despot Power 29%
8 Ready Tonight 27%
6 Kurri Jari Boko 23%
11 Samson 8%
4 Viva la Vida Face 3%
9 Japiro Star 3%
1 Voyager West 2%
3 Paragon Hanover 1%
5 Summer Woodland 1%
7 Dennis K. 1%
10 Amoa King 1%
12 Borups Umami 1%