Ravivihje: Toto75 Solvalla 27.9.2020

Julkaistu:

Toto75
Ecurie D. loistaa Solvallan Toto75-kierroksen tähtenä.
Solvallan raviviikonloppu huipentuu sunnuntain Toto75-kierrokseen ja kahteen UET GP-karsintalähtöön.

Päivän ykköshevonen on maailmantähti Ecurie D. (T75-2), joka on itseoikeutettu varma myös 75-peliin. Vihjesysteemien toinen varma Double Exposure (T75-6) on keulapsyykillä ja alustavana kakkosuosikkina kiinnostava varmakokeilu päivän pääpeliin.

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Toto75-kohteisiin. Peliaika sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 16.


Toto75-1

Pelin avaavassa tammalähdössä kilpailee heti selkeä varmaehdokas. 5 Mellby Free on myrkyllisen nopeana avaajana kiinni keulapaikassa ja koko matkan johdossa. Viimeksi Jägersron kultadivarissa se leiskautti seiskaradaltakin johtopaikalle ja piti sen jälkeen vaivattoman oloisesti muut takanaan. Tamma on äärimmäisen suoritusvarma kilpailija, eikä esitykset juurikaan ailahtele päivän tai juoksunkulun mukaan. Björn Goopin suojatti pystyy keulasta matalaan 10-tulokseen ja silloin ohittajat ovat harvassa.

4 Racing Brodda on sekin maailmanluokan tamma, mutta lyhyt juoksumatka ei ole sille optimaalisin. Viimeksi Bergsåkerissa se ei ollut loppumetreillä ihan terävimmillään ja joutui antautumaan selästä iskeneelle Global Welcomelle. Elokuun alussa Rättvikissä tamma polki aivan poskettoman keskipitkän matkan tuloksen ja kohosi 09,2-vauhtisella päätöstuhannella upeasti kakkoseksi. Rikard N Skoglundin ajokki kyttää ensimmäisenä suosikin epäonnistumista.

Timo Nurmoksen tallin kaksikosta 10 Une Etoile Gar on löytämässä absoluuttista huippuvirettään pitkän tauon jälkeen ja silloin se pystyy murhaaviin loppuvetoihin. Tamma tuli viimeksi kolmannesta ulkoa viimeisen ringin 08,9-vauhtia ja viimeiset 600 metriä 07,2-kyytiä. 2 Hevin Boko voitti Solvallassa varmoin ottein kärkipaikalta, mutta nyt vastus tiukkenee pykälän verran, eikä keulaankaan ole normaalioloissa asiaa. Tamma saa kakkosradalta tarkan reissun kärjen tuntumassa ja kamppailee tiukasti totosijoituksista.

6 Dear Friend pärjäsi talvella Vincennesiä myöten. Viimeksi Solvallassa se näytti loppukaarteeseen asti todella voimakkaalta, mutta maalisuoralla kirivaihdetta ei yllättäen löytynytkään tilojen avauduttua. Johan Untersteinerin suojatti kellotti päätösringin 09,9-vauhtia, joten ei sitä nyt suuremmin pääse moittimaankaan. Tamma on satsatessa nopea kiihdyttäjä, mutta raju panostaminen alkuun on erittäin riskialtis taktiikka nopeiden avaajien ulkopuolelta.

Juoksunkulku: Mellby Free pääsee keulapaikalle avauskaarteen aikana. Hevin Boko tai Racing Brodda juoksee johtavan rinnalla.

Pelijakauma: Mellby Free (46%) on sopivasti pelattu suosikki. Hevin Bokolta (16%) kuuluisi prosentteja Une Etoile Garille (8%).

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 5
Suuri: 5, 4, 10, 2

Toto75-2

Toinen kohde on ensimmäinen UET GP-karsinta. 3 Ecurie D. on noussut maailman parhaiden ravihevosten joukkoon jo lyhyen uransa aikana ja starttaa itseoikeutettuna varmana karsintalähtöönsä. Uran toistaiseksi ainoan tappionsa se koki Jägersron Hugo Åbergs Memorialissa. Sielläkin ori lopetti viimeisen tuhat metriä 08,4-vauhtia, josta viimeiset 700 metriä kolmatta pitkin 07,4 eli esitys oli hirmuluokkaa nelossijasta huolimatta. Viimeksi Solvallassa se viimeisteli kuntonsa vaivattomalla keulavoitolla. Hyvältä paikalta tie on jälleen auki koko matkan johtoon.

1 Power voitti Derby-karsintansa helposti koko matkan johdon jälkeen, mutta finaalissa se ei pystynyt nousemaan takapareista kärkisijoille. Ori on tulinen lähtijä ja johtavan selän pitäessään äärimmäisen lähellä finaalipaikkaa.

4 Galantis pääsi Derby-karsinnassa takarivistä johtavan Powerin kantaan ja seuraili sieltä varmasti kakkoseksi ja finaaliin. Loppukilpailussa menestystoiveet sulivat heti lähtöhetkellä laukkaan. Ori polki sen jälkeen viimeiset 2000 metriä 13,2-kyytiä, josta jälkimmäisen tuhannen 11,2, joten kunto on edelleen kohdillaan.

2 Te Amo Corazon kiri Norjan Derbyssä hienosti totoon. Adrian Kolgjinin valmennettavat 6 Upset Face ja 5 Ubiquarian Face ovat kyvykkäitä nelivuotiaita, mutta aivan kärkisijat tulisivat viime starttien perusteella yllätyksenä.

Juoksunkulku: Ecurie D. on nopea ja ohittaa Powerin lähtökiihdytyksessä. Suursuosikki saa tehdä keulassa oman juoksun.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Ecurie D. (86%) ihan ansaitusti jättisuosikki.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-3

Toinen UET GP-karsinta. 2 Guzz Mearas kärsi Derby-karsinnassa niukan maalikameratappion Hail Marylle, mikä saattoi maksaa sille koko Derbyn voiton. Kakkossijan ja huonon arpaonnen takia se joutui finaalissa matkaan piippuhyllyn lähtöpaikalta, josta 10,2-vauhtinen päätöskierroksen kiri kantoi vahvasti aivan totosijojen tuntumaan. Tässä sillä on mahdollisuus saada kiihdytyksessä ratkaiseva etumatka pahimpaan haastajaan nähden.

1 Aetos Kronos jatkoi Derby-finaalissa poskettoman kovia esityksiään kirimällä hänniltä 7.ulkoparista päätöstuhannen koko porukan kovinta 09,7-kyytiä ehtien vielä kolmanneksi. Karsinnassakin juoksu meni poskelleen hevosen jäätyä huonolta lähtöpaikalta hännille, mutta silloin se pystyi vielä paikkaamaan tilanteen nousemalla ykköseksi. Sisäradalta juoksunkulkuu liittyy jälleen omat haasteensa, mutta vähänkään onnistuneella reissulla se kamppailee tiukasti lähdön voitosta.

5 Ultion Face on lähdön kolmas kova ja kuuluu mukaan systeemeille. Örebrossa se runnoi johtavan rinnalta väkivahvasti ja ajamattoman näköisenä ykköseksi. Derby-karsinnassa se ei voinut mitään Aetos Kronosin loppuvedolle, mutta oli hyvä kakkonen kolmannesta ulkoa. Ori on parhaimmillaan raju hevonen ja kärkkyy ensimmäisenä suosikkikaksikon epäonnistumista.

4 Gulfstream Am on huippukyvykäs, mutta äärimmäisen epävarma kilpailija. Viimeksi se pääsi alkumatkasta keulaan ja piti lopussa sopivan rahasarjan ykköseksi. Ori parantanee koko ajan starttien myötä, mutta suosikkikolmikon lyöminen on ehjälläkin juoksulla äärimmäisen kovan työn takana.

3 Belker ei ole nelivuotiaana yltänyt aikaisempien kausien huipputasolle. Viimeksi se sai sopivassa lähdössä hyvän reissun parijonossa, mutta ei pystynyt lopussa parantelemaan. Tasaiset esitykset eivät riitä näin kovassa lähdössä.

Juoksunkulku: Guzz Mearas on satsatessa erittäin nopea ja avaa keulaan. Gulfstream Am ja Ultion Face saattavat heittää haastetta alkumatkasta.

Pelijakauma: Guzz Mearasin (30%) kuuluisi olla lähdön suosikki. Gulfstream Am (8%) ja Belker (6%) eivät maistu näilläkään pinnoilla.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2, 1, 5
Suuri: 2, 1, 5

Toto75-4

11 Brunello Hall on kyvyiltään lähdön parhaimmistoa ja sopivalla juoksulla se on vaikeasti pysäytettävissä. Hagmyrenissä se otti pahan laukan alkuun, mutta paranteli loppusuoralla vielä vahvasti neljänneksi kellottaen viimeiset 1900 metriä hienosti 13-kyytiä. Tuota kisaa edelsi melkein kahden kuukauden tauko, joten ori parantanee edelleen. Lähtöpaikka on vaikea, mutta Robert Bergh antaa ajokilleen takuulla täyden mahdollisuuden.

8 Dream Creationille jäi Norjan Derbyn karsinnoissa paljon jossiteltavaa, kun se juuttui loppukaarteessa toiseen ulos taipuvan taakse pussiin. Viimeksi Solvallassa se kiertyi päätöskierroksen alkaessa johtavan rinnalle voittaen siitä helppoon tyyliin tasoltaan kevyemmän lähdön. Huippukuski jatkaa rattailla ja onnistuneella juoksulla kyvyt riittävät pitkälle tässä tehtävässä.

1 Calypso Coffee oli Axevallassa aivan ylivoimainen johtavan rinnalta. Viimeksi Birissä juoksu meni pieleen hevosen kierrellessä pitkään kolmatta rataa. Tällä kertaa Ole Johan Östren suojatti saanee juoksun vetotyöt suosiolla hallintaan ja vetää onnistuneella vauhdinjaolla pitkään.

4 Ajusco tekee laadukasta työtä aina ravatessaan ja kamppailee tässäkin totosijoituksista. Viimeksi se leiskautti hirmukirillä ykköseksi oltuaan loppukaarteessa vielä pitkän letkan viimeisenä. Nyt alla on kahden kuukauden tauko ja takamatkan sisäradalta voi tulla haasteita juoksunkulkuun.

14 Arizona Dream tulee huippukuntoisesta Timo Nurmoksen tallista ja tuntuu parantavan kaiken aikaa. Viimeksi se tuli kolmannesta ulkoa päätösringin 12,6-kyytiä ja kohosi hyvin kolmanneksi. Jättiyllättäjänä mukaan 6 Forjane de Segries, joka on pidempien matkojen puurtaja ja juoksee nyt ilman etukenkiä. Toissa kerralla se tuli hienosti 10,4-vauhtia viimeiset 800 metriä ja nousi totoon. Viimeksi menossa ei ollut samanlaista potkua toisesta ulkoa.

7 Inge B.Svärligillä on alla hieno voittoputki, mutta rima nousee nyt vastuksen puolesta. Bodenissa se hoiteli homman namujuoksulla johtavan takaa. Ei kiinnostavimpia tässä.

Juoksunkulku: Calypso Coffee ottaa joukot komentoon ja lähtee vetämään tasaista vauhtia. Brunello Hallilla parannellaan asemia jo matkan aikana.

Pelijakauma: Dream Creation (13%) voisi olla reilumminkin pelattu. Forjane de Segriesin (1%) ei kuuluisi olla ihan pelaamaton. Inge B.Svärlig (11%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 11, 8, 1
Suuri: 11, 8, 1, 4, 14, 6

Toto75-5

3 B.W.T.Devil on kilpaillut huippukunnossa jo pitkään ja saa ykkösvihjeen viidennessä kohteessa. Viimeksi Hagmyrenissä peli pilaantui heti lähtösuoran laukkaan. Bergsåkerissa se oli kirissä aivan omaa luokkaansa kolmannesta ulkoa ja kellotti 10,7-kyytiä viimeiset 700 metriä. Tammalla ajetaan taatusti hyvältä paikalta aktiivisesti ja etenkin keulaan päästessään se olisi vaikeasti lyötävissä.

14 Aura S.L. on kyvyiltään lähdön ykköshevonen, mutta vaikealta paikalta haasteitakin riittää. Toissa kerralla kun tamma pääsi juoksemaan ilman kaikkia kenkiä ja jenkkikärryillä, se kiri 06,8-vauhtia viimeiset 400 metriä ja kiri vinhasti kakkoseksi. Viimeksi se jäi puurtamaan päätöskierrokselle kolmatta ilman selkää, eikä pystynyt ihan kärkeen. Jerry Riordanin suojatti on juoksun onnistuessa vaikeasti pideltävissä.

Pelillisesti lähdön maukkain merkki on 5 Jareth Boko. Viimeksi Färjestadissa sarja ei ollut kovinkaan sattuva ja moni asia meni matkalla pieleen, joten sen startin voi unohtaa. Jägersron Derby-karsinnassa se paikkasi pahan laukan kellottamalla viimeiset 2500 metriä hurjasti 12,5-vauhtia. Nyt ruuna palaa takaisin tuon startin balanssiin ja tehtävä on vastuksen puolesta sopiva.

Vihjesysteemeissä lähtö yritetään selvittää tällä kolmikolla. Seuraavana rankingissa tuleva 8 Eclipse Am kerää paljon peliä, mutta jää vaikealta paikalta vain varahevosen rooliin. Hevonen kilpailee eittämättä kovassa vireessä, mutta onnistuneen juoksun saaminen on hankalaa kasiradalta. 9 Global Wizard sai viimeksi keulassa kovaa painetta läpi matkan ja taipui maalisuoralla pahoin. Selkäjuoksulla menossa voi olla taas parempaa puhtia. 1 Enjoy´s Wifi ei ole nappipaikaltaan ihan vaaraton juoksun onnistuessa. Hagmyrenin 75-lähdössä sille jäi jossiteltavaa, kun kiritilat pysyivät kiinni loppuun asti. 10 And Stitch on ravannut kahteen viimeiseen ja tehnyt hyvät juoksut. Viimeksi se seuraili vahvasti neljänneksi kovia vastustajia vastaan.

Juoksunkulku: B.W.T.Devil kiihdyttää keulaan. Eclipse Am tai Jareth Boko juoksee johtavan rinnalla. Aura S.L. iskee kirissä.

Pelijakauma: Jareth Boko (4%) on huippumerkki. B.W.T.Devil (18%) on suosikeista kiinnostavin. Eclipse Am (19%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 3, 14, 5
Suuri: 3, 14, 5

Toto75-6

Tasokkaassa kultadivarissa avaimet ovat Daniel Redénin valmennettavien käsissä. Vihjesysteemeissä otetaan lähtöön kantaa ja luotetaan varmaksi todennäköisesti keulaan singahtava 7 Double Exposure. Finlandia-ajossa raskas rata ja pitkä kuljetus olivat tammaa vastaan ja se tuli lopussa Zarenne Fasin ohittamaksi. Toissa kerralla se voitti hurjatasoisen Hugo Åbergs Memorialin karkaamalla 06,5-lopetuksella keulasta maisemiin. Tällä kertaa juoksunkulusta voi tulla samantyyppinen ja silloin maailman kärkipään ravuri on äärimmäisen vaikeasti lyötävissä.

4 Missle Hill on Redénin tallin toinen kova ja nopea avaaja määrittelee lähdön juoksunkulkua. Viimeksi se piti keulasta helppoon voittoon, vaikka Milligan´s School lopussa lähestyikin. Toissa kerralla se nappasi Jubileumspokalenissa voiton johtavan takaa, mutta silloin kärkihevosten kinastelu tasoitti hieman sen tehtävää. Normaalimatkalla selkäjuoksu saattaa olla jälleen todennäköisin taktiikka.

9 Milligan´s School on hirmuluokkainen menijä ja pystyisi voittokamppailuun vähänkään ylivauhtisella juoksulla. Ori on nakutellut viimeisissään vahvoja 08-vauhtisia päätöspuolikkaita ja napsinut kärkisijoja. Lähtöpaikat ovat nyt pahimpien haastajien puolella.

3 Racing Mange hävisi viimeksi lähdön jo lähtökiihdytyksessä, kun Mellby Free ehti alussa edelle. Ori seuraili jatkossa hyvin puserossa maaliin. Nopea avaaja saa asemat kärjen tuntumasta ja kamppailee totosijoituksista.

Kiritykki 10 Milliondollarrhyme oli toissa kerralla maalisuoralla ihan omaa luokkaansa. Viimeksi tasaisen raju matkavauhti ei mahdollistanut sijoitusten parantamista takajoukoista. Sama on vaarana jälleen.

Juoksunkulku: Tulinen avaus. Missle Hill saattaa pystyä ohittamaan sisäpuolelta lähtevät, mutta ulkoa Double Exposure avaa todella lujaa ja singahtaa keulaan avauskaarteessa. Matkavauhti on rauhallista, ellei pyrkivällä Rajesh Facella sitten intouduta prässäämään.

Pelijakauma: Double Exposuren (25%) kuuluisi olla suosikki keulapsyykillä.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto75-7

9 Exaudio Vici on stayermatkojen erikoishevonen ja vähänkään onnistuneella juoksulla takuulla kärkikamppailussa. Viimeksi Solvallassa se ei saanut mitään ilmaiseksi, vaan runttasi johtavan rinnalta väsymättömästi ykköseksi ja piti ulkoa ohitusta yrittäneen Ble du Gersin varmasti takanaan. Taktiikka on tässäkin aktiivinen, mutta juoksun onnistuminen ei ole mitenkään itsestäänselvää.

2 Danilo Brick on kärsinyt urallaan vaikeuksista ja kapasiteetin puolesta sarjat olisivat reilusti ylempänä. Kolmivuotiskaudella Kriterium-karsinnassa se koki vain niukan tappion Campo Bahiaa vastaan, mikä kertoo oleellisen ruunan kapasiteetista. Tällä kaudella se on päässyt vihdoin hyvään starttirytmiin ja tehnyt iltaravisarjoissa hienoa jälkeä. Lähtökiihdytyksen onnistuessa se on valmis menestymään 75-tasollakin.

15 Ble Du Gers ei päässyt Solvallassa Exaudio Vicin ohi loppumetreillä, mutta tällä kertaa se juoksee siitä startista poiketen ilman kaikkia kenkiä. Näistä asemista voittoon asti nouseminen vaatii hurjaa esitystä, joten alustavan suosikkiaseman voi kyseenalaistaa.

11 Armour As on todella kovaluokkainen nelivuotias. Toukokuussa ori kävi hienon voittokamppailun hurjaa Ecurie D.:tä vastaan, mutta jäi keulasta loppumetreillä hopealle. Viimeksi Jägersrossa se ampui viimeisellä takasuoralla tulisesti omaan kiriinsä, mutta sotkeutui askelissaan. Jerry Riordanin on tehnyt ravatessaan aina huippuesityksiä ja pystyy menestymään tässäkin juoksun onnistuessa.

14 Vagabond Bi on kilpaillut elämänsä kunnossa läpi kesän, eikä ole mahdoton voittajakaan, jos suosikit intoutuvat matkalla liian varhaiseen kilvanajoon. 1 Ready To Roll kohtaa elämänsä kovimman vastuksen, mutta lähtökohdat ykkösradalla suosivat. Ruuna juoksee nyt toista kertaa ilman kaikkia kenkiä ja rattaille hyppää Björn Goop. 13 Alone on viime vuoden derbykolmonen. Pasi Aikiolla oli suojatistaan hyviä odotuksia jo toissa kerran Jubileumspokaleniin, mikä pilaantui kuitenkin laukkaan. Oriilla on parhaimmillaan vihainen kiri juoksun onnistuessa.

Juoksunkulku: Danilo Brickillä varmasti mielittäisiin alkumatkasta vetotöihin. Exaudio Vicillä kierretään varhain eteenpäin, eikä Ble du Gersilläkään voida kovin passiivisesti ajella pitkältä takamatkalta. Juoksunkulussa voidaan nähdä monelaisia vaiheita, mikä avaisi saumoja yllätysosastolle.

Pelijakauma: Ble du Gers (31%) on kyseenalainen suosikki ja sen pinnoista osa kuuluisi Exaudio Vicille (21%). Armour As (7%) saattaa jäädä unohdetuksi.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 9, 2, 15, 11
Suuri: 9, 2, 15, 11, 14, 1, 13

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 5
Toto75-2: 3
Toto75-3: 2, 1, 5
Toto75-4: 11, 8, 1
Toto75-5: 3, 14, 5
Toto75-6: 7
Toto75-7: 9, 2, 15, 11
Hinta: 5,40 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 5, 4, 10, 2
Toto75-2: 3
Toto75-3: 2, 1, 5
Toto75-4: 11, 8, 1, 4, 14, 6
Toto75-5: 3, 14, 5
Toto75-6: 7
Toto75-7: 9, 2, 15, 11, 14, 1, 13
Hinta: 75,60 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
5 Mellby Free 48%
4 Racing Brodda 16%
10 Une Etoile Gar 13%
2 Hevin Boko 10%
6 Dear Friend 5%
9 Tessy d'Ete 3%
1 I Love Paris 2%
7 Southwind Queen 1%
8 Vichy Grif 1%
3 Galactica 0,5%
11 Aleppo Pine 0,5%

Toto75-2
3 Ecurie D. 84%
1 Power 8%
4 Galantis 3%
6 Upset Face 2%
2 Te Amo Corazon 1%
5 Ubiquarian Face 1%
8 Mystic Mom 0,5%
9 Starbec's A.to Z. 0,5%
7 Dwayne Zet 0%

Toto75-3
2 Guzz Mearas 40%
1 Aetos Kronos 32%
5 Ultion Face 18%
4 Gulfstream Am 5%
3 Belker 2%
6 Exodus Brick 2%
7 Admiral Knick 0,5%
8 Aksel Pedro 0,5%

Toto75-4
11 Brunello Hall 24%
8 Dream Creation 22%
1 Calypso Coffee 15%
4 Ajusco 10%
14 Arizona Dream 10%
7 Inge B.Svärlig 6%
6 Forjane de Segries 5%
13 Bugatti Miles 2%
15 Un Mec d'Or 2%
3 Jaguar C.Boko 1%
5 Beluga Winner 1%
10 Unarmed Face 1%
2 Red Crosser 0,5%
12 Dolly Dream 0,5%
9 Global Annuity 0%

Toto75-5
3 B.W.T.Devil 26%
14 Aura S.L. 25%
5 Jareth Boko 15%
8 Eclipse Am 10%
9 Global Wizard 6%
1 Enjoy's Wifi 3%
10 And Stitch 3%
13 Vicking Trebi' 3%
2 Gigaro Am 2%
4 Ara 2%
12 Down and Dirty 2%
7 Diggerman 1%
11 Imagine Boko 1%
6 Vikens Energy 0,5%
15 Super Benny 0,5%

Toto75-6
7 Double Exposure 40%
4 Missle Hill 28%
9 Milligan's School 10%
3 Racing Mange 6%
10 Milliondollarrhyme 6%
2 Dreammoko 3%
6 Diamanten 3%
5 Generaal Bianco 2%
1 Snowstorm Hanover 1%
8 Rajesh Face 1%

Toto75-7
9 Exaudio Vici 26%
15 Ble du Gers 22%
2 Danilo Brick 18%
11 Armour As 12%
14 Vagabond Bi 7%
1 Ready to Roll 5%
13 Alone 5%
7 Master Sea 1%
12 Doctor Doxey Zenz 1%
3 Digital Science 0,5%
4 Vikens Brummer 0,5%
5 Isco Boko 0,5%
6 Ediego 0,5%
8 Kasper Trot 0,5%
10 Iller Tooma 0,5%