Ravivihje: Toto64 Bergsåker 25.9.2020 – 155 473 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Elsås Storm ja Don Viking kylmäveri-illan tukipilareina.
Toto64-pelien jackpotit saivat jatkoa, sillä neloset jäivät voitto-osuudetta myös Bodenissa torstaina. Bergsåkerissa on tarjolla noin 155 000 euroa ekstrarahaa.

Illan kaikki lähdöt ajetaan kylmäveristen voimin ja aina hieman arvaamattomien tupsujalkojen ollessa kyseessä tänään voittopotit voivat kohota isoksikin.

IS-vihjesysteemeissä jackpotia lähdetään jahtaamaan lupaava Elsås Storm (T64-2) ja monten Ruotsin mestaruutta tavoitteleva Don Viking (T64-3) tukipilareina. Pienemmässä systeemissä varmana on myös Månlykke A.M. (T64-6).

Erityisen maistuvia merkkejä kierrokselle ovat muun muassa Ängsborken (T64-1), Rote Lin (T64-4), Bara Snygg (T64-4), Z.M.’s Jerven (T64-5) sekä Stumne Fyr (T64-6).

Toto64-pelin jättöaika päättyy tuttuun tyyliin lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Avauskohteen 5-vuotislähdössä kaksi hevosta erottuu muista. 4 Våler Nikolai oli vakuuttava molemmissa elokuun kisoissaan. Rättvikissä se runnoi johtavan rinnalta tyylikkäästi ykköseksi ja Solvallassa irtosi keulasta voittoon, eikä seuraavassa startissaan Ruotsin mestaruuden voittanut Månlykke A.M. saanut mitään otetta. Umåkerissa ori joutui tyytymään suursuosikkina kakkossijaan, mutta keulahevonen oli saanut vetää hiljaa ja Våler Nikolai lopetteli siinäkin kisassa 20-kyytejä. Pientä kysymysmerkkiä tuo, kun Björn Goopin ja kumppaneiden jälkeen rattaille hyppää vaihteeksi valmentaja Öystein Tjomsland. Hänen ajamanaan Våler Nikolai on voittanut viimeisestä yhdeksästä startista vain kerran.

6 Ängsborken on luokaltaan hurja peli, jonka voittosumma kirjoitettaisiin täysin eri tavoin jos se ei olisi joutunut huilaamaan lähes koko 4-vuotiskautta. Jälleen pitkältä paussilta palaavan orin kyvyistä kertoo olennaisen, että viimeisessä startissa ennen taukoaan Bergsåkerissa se haastoi tiukkaan voittomatsiin itsensä Odd Heraklesin. Alf Jonsson ei varmasti tuo tällaista poikkeuslahjakkuutta keskentekoisena kaviourille ja Ängsborken pystyy voittoon vaikkei aivan parhaimmillaan olisikaan.

Suosikkikaksikolla on omat epävarmuustekijänsä, joten systeemeihin mukaan vielä Jan-Olov Perssonin kolmikosta 3 B.W. Rune, joka kiri Rättvikissä terävästi Våler Nikolain jälkeen toiseksi. Toki ori ei ole tuon jälkeen juossut, joten starttiväliä on kertynyt jo kahdeksan viikkoa.

Juoksunkulku: Kuuden hevosen lähdöstä huolimatta vaikea arvioitava. Todennäköisesti Perssonin hevosista B.W. Runelle pedataan alussa keulapaikkaa, mutta eri asia ajetaanko siitä suosikkikaksikkoa vastaan. Toinen kysymys on pääseekö Ängsborken juoksuradalta Våler Nikolain etupuolelle.

Pelijakauma: Våler Nikolain (63%) ja Änsborkenin (23%) välinen prosenttiero on aivan liian suuri ja jälkimmäisessä olisi ainesta ideavarmaksikin.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4, 6, 3
Suuri: 4, 6, 3

Toto64-2

6 Elsås Storm on lahjakkaan oloinen 5-vuotias, jonka rajat ovat vielä täysin katsomatta. Se on pitänyt vastustajia täysin pilkkanaan viime starteissa ja voittanut juuri niin ylivoimaisesti kuin kuskinsa Mats E Djuse on halunnut. Toki nyt on aavistuksen kovempi lähtö kuin aiemmin, mutta vielä näin matalista sarjoista Elsås Stormin pitäisi mennä vauhdilla läpi. Varmaksi.

Kovin haastaja on vasta 3-vuotias 5 Nelson Anton. Se tuli Danneron Ruotsin Kriterium-finaalissa kolmannesta ulkoa 26,5-vauhtia päätöskierroksen ollen neljäs. Toki muiden laukatkin avittivat, mutta suoritus oli joka tapauksessa positiivinen. Viimeksi Bjerkessä Norjan Kriteriumin karsinnassa ori oli poissa tolaltaan ja lähti viemään kiitolaukkaa heti lähdöstä.

1 Nordvinn kiri jo Dannerossa hyvin ja viimeksi Umåkerissa se tuli johtavan rinnalta hitaan avaustuhannen jälkeen viimeiset 1000 metriä 26,1-kyytiä häviten voiton äärimmäisen niukasti. Ennakkoinfon mukaan ruunalta riisutaan tänään ensimmäistä kertaa kaikki kengät pois.

Juoksunkulku: Nordvinn ja 4 Storm Greta kilvoittelevat johtopaikasta. Elsås Stormilla on jätetty loppukirin varaan ja todennäköisesti niin käy nytkin.

Pelijakauma: Ei isompia vääristymiä.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto64-3

Kolmas kohde on monten Ruotsin mestaruuslähtö. 150 000 kruunun ykköspalkinto lienee isoin mitä kylmäveristen montelähdöissä on koskaan maksettu.

12 Don Viking laukkasi Ylivieskan ruunaruhtinaassa hyvin todennäköisesti kokonaiskilpailun kakkossijan toisen osalähdön maalisuoralla. Se sai nopean hyvityksen kirimällä jättiyllättäjänä Bergsåkerissa ajetussa Ruotsin mestaruuslähdössä toiseksi. Mistään tuurista ei ollut kyse, vaan ruuna teki neljännestä ulkoa oikein vahvan loppuvedon. Lena Fritzin ajokki juoksi viimeksi Bollnäsissä kauden ensimmäisen montekisansa ja oli hyvä sielläkin, vaikka päätöskohteessa juokseva Hvalstad Odin niukasti ohi tulikin. Nyt sitä ei ole vastassa ja kun pelin henki on joko varma tai revitys, niin viime vuonna tässä kisassa toiseksi tullut Don Viking jää kehnosta lähtöradasta huolimatta yksinäiseksi merkiksi.

Vielä hetki sitten ei olisi uskonut, että 2 Silver Jossan tulee voittamaan Ruotsin kylmäveritammojen mestaruuslähdön, mutta se oli lopulta selityksittä paras. Toisella ilman vetoapua koko matkan juossut tamma rutisti ykköseksi ennen täydellisen reissun saanutta 7 Alfieta. Kolmanneksi tuli pienen välimatkan päässä 8 Forspärla. Nyt Silver Jossan ja Forspärla tekevät montedebyyttinsä, joten paljon on arvailujen varassa. Ensimmäistä kertaa montessa juoksee myös hyväluokkainen 6 Eldvin. Alfie on puolestaan juossut urallaan kuudesti montessa ja toistaiseksi voittotili on ratsastaja selässä vielä avaamatta.

1 Wilda Fille on monten spesialisti, joka on voittanut tämän kisan kahtena viime vuotena. Sillä on ollut ohdakkeista viime ajat ja vire on kysymysmerkki. Bollnäsissä se laukkasi pahasti lähtöön ja kulki porukkaa kiinni ottaessaan lentävän tuhat metriä noin 23-vauhtia, mutta silti loppu oli turhan vaikeaa.

Jos jättiyllätystä etsii, niin 4 Guli Glöd voisi olla sellainen. Ruuna on tehnyt kelpo juoksut viime startteihinsa ja se ei ole jäänyt kuudessa montestartissaan vielä toton ulkopuolelle. Toki viimeksi se on juossut kilpaa ratsastaja selässään yli kolme vuotta sitten.

Juoksunkulku: Todella hankala arvioitava. Se on ainakin varmaa, että eturivissä on säpinää, sillä koko tusina lähtee siivekkeen takaa.

Pelijakauma: Wilda Fillen (7%) prosenteissa olisi nousun varaa.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 12
Suuri: 12

Toto64-4

Moni neljännen kohteen osallistuja kohtasi viime viikolla Umåkerissa, ja siitä startista sai paljon osviittaa hevosten voimasuhteista ja nykyvireestä. Ykkösvihjeen saa 9 Rote Lin, jonka kuskin ajosuoritus kyseisessä Umåkerin lähdössä oli jokseenkin mielenkiintoinen. Sillä ajettiin voimalla 700 metrin juoksun jälkeen keulaan, mutta luovutettiin ne hetkeä myöhemmin pois statistille. Tuon jälkeen oli mahdollisuus kääntää lähdön lopulta voittaneen 14 Sundbo Novan taakse toiseen ulos, mutta sitä ei tehty. Statisti väsyi hyvissä ajoin eteen ja Rote Lin menetti kriittisiä metrejä, eikä ehtinyt hyvästä loppuvedosta huolimatta kuin toiseksi. Nyt kuski paranee, sillä kyytiin hyppää Ulf Ohlsson.

Samaisessa lähdössä 1 Bara Snyggille kävi hieman karman laki, sillä kuskinsa näytti murtautuvan kierros jäljellä väkisin sisäpareista ulos. Tamma oli tekemässä vahvaa kiriä kunnes laukkasi loppukurviin mentäessä ja ainakin sellainen kuva jäi, että erheeseen paloi voitto. 7 Brenne Bitti kiri tuossa lähdössä nappireissulla kolmanneksi ja se olisi hyvin todennäköisesti voittanut ellei ravi olisi jälleen kerran hajonnut loppumatkasta. Tauolta palannut 10 Slotts Pila sai puolestaan takajoukoista myöhään vapaat väylät ja kiri asiallisesti neljänneksi. Startti alla tamma voi parantaa oleellisestikin.

Hyväluokkaiset 11 Moi Edel ja 8 Vännfors Stjärna ovat perusmerkkejä tähän lähtöön. Lapulle vielä ison luokan kuskinparannuksen kokeva 5 Se På Mig sekä kovemmissakin lähdöissä pärjännyt 15 Tangens Lilja.

Juoksunkulku: Brenne Bitti leiskauttaa keulaan. Tällä kertaa siitä voidaan myös ajaa. Juoksunkulusta voi tulla hyvinkin levoton.

Pelijakauma: Todella oudosti pelattu koitos. Rote Lin (8%) ja Bara Snygg (4%) ovat huimassa tarjouksessa. Varsinkin Moi Edelin (19%) korkeat prosentit ihmetyttävät.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 9, 14, 7, 1
Suuri: 9, 14, 7, 1, 8, 11, 10, 5, 15

Toto64-5

Viidennen kohteen DubbelCupenin ykkösvihjeen saa norjalaisvieras 5 Z.M.'s Jerven. Ruuna voitti toissa kerralla Bodøssa keulapaikalta selvästi ja varsinkin viime startti Leangenissa teki vaikutuksen. Veronika Buggen suojatti oli vielä loppukurviin mentäessä täysin toivottomilta näyttäneissä asemissa kaukana kärjestä, mutta ehti riuskalla loppuvedollaan aidan vierustaa pitkin ykköseksi. Heikkoihin kilometriaikoihin ei pidä tuijottaa, sillä Leangenissa oli raskaat olosuhteet ja Bodø on hidas rata.

6 Tekno Lynet olisi liki voittoa tässä porukassa samanlaisena kuin tulosrivistössä näkyvissä Rättvikin ja Lindesbergin starteissaan, mutta kahdessa viime kisassa ruuna on ollut oudon vetämätön. 7 Neon Tabac ei kakkossijasta huolimatta ollut viikko sitten Östersundissa aivan samanlainen kuin sitä edeltäneissä starteissa Hagmyrenissä ja Bollnäsissä. Nyt kyytiin hyppää taas nuo startit ajanut valmentaja Robert Skoglund. Hyväluokkainen 8 Vimse Lars on tauosta ja kehnosta lähtöpaikasta huolimatta huomioitava varhain.

1 Önnes Grimnerin kunto on kiviaitaa, mutta mailin matka ja rata yksi ovat hitaalle lähtijälle kaukana optimaalisesta. Pikamatka suosii puolestaan loistoreissun todennäköisesti saavia 2 Bäcklös Tamlinia sekä 3 Klack Blixtenia.

Juoksunkulku: Klack Blixten on alussa nopein. Sille voi kelvata Z.M.’s Jervenin selkä. Tekno Lynetilla ja Neon Tabacilla ajetaan aggressiivisesti.

Pelijakauma: Z.M.’s Jerven (13%) on maistuva merkki. Önnes Grimnerin (20%) prosentit tuntuvat liian isoilta.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 5, 6, 7, 8, 1
Suuri: 5, 6, 7, 8, 1, 2, 3

Toto64-6

Päätöskohteen 150 000 kruunun ykköspalkinnolla ajettava Sleipners Nordiska Kamp on hieno lähtö. 12 Månlykke A.M. saa täysin puhtaat paperit toissa kerran Solvallan esityksestään, vaikka toiseksi jäikin. Toisessa ulkona juossut ori kiri 20,5-vauhtia viimeiset 700 metriä, mutta keulassa juossut Våler Nikolai liukui samaa vauhtia alta pois. Bergsåkerin Ruotsin mestaruudessa Gunnar Melander haki suojatillaan vauhdikkaalla spurtilla keulapaikan 1500 metriä ennen maalia, jonka jälkeen Månlykke A.M. voitti täysin pystyyn. Joskin vastuskaan ei ollut niin kova kuin hienosta tittelistä voisi kuvitella. Ori on ansaitusti suursuosikki, mutta takamatka on aina takamatka, Melander ei ole luotettavin kuski ja vastusta ei voi väheksyä, joten suurempaan systeemiin Månlykke A.M. saa paalulta muutaman varmistuksen.

2 Stumne Fyr kohtasi suosikin Solvallassa häviten tälle selkeästi, mutta joutui taivaltamaan toisella ilman vetoapua ja silloin ne lähtivät samalta viivalta. Nyt ruuna saa 20 metriä etumatkaa. Solvallan jälkeen Stumne Fyr on ollut mainio molemmissa starteissaan. Bergenissä se raatoi 1400 metriä kolmatta ilman vetoapua tullen todella sitkeästi perille asti ja oli kolmas. Bjerkessäkin Ole Johan Östren ajokki kiri hyvin toiseksi neljännestä ulkoa.

1 U.R. Faxe on noussut hyvään vireeseen. Viimeksi Umåkerin maililla ori sai vetää avauskierroksen kohtuullisen hiljaa 24-vauhtia, jonka jälkeen irrotteli 20-kyytejä helppoon voittoon eikä Våler Nikolai saanut siitä hippaa. Lyhyempi matka sopisi paremmin kuin 2640 metriä, mutta U.F. Faxella on hyvä sauma päästä keulaan hallinnoimaan lähdön tapahtumia ja sillä on näyttöjä tämänkin matkan suorittamisesta.

6 Vestpol Gladiator voitti hienolla tyylillä kevyet lähdöt sekä Hagmyrenissä että Östersundissa. Viikko sitten Östersundissa ruunalla oli edellisistä starteista poiketen kengät jalassa ja ruuna oli tasapaksumpi, vaikka menikin kelpo tuloksen 23,8ke. Ennakkoinfon mukaan nyt on merkki päällä ja kaikki kengät jäävät startin ajaksi narikkaan.

Juoksunkulku: Vestpol Gladiator nakkaa juoksuradalta keulaan. Siitä tuskin ajetaan ja jatkossa tuulenhalkojan paikalle etenee joko U.R. Faxe tai 5 Pyrmo.

Pelijakauma: Månlykke A.M. (77%) on aivan liikaa luotettu, mutta todennäköisesti prosentit tulevat laskemaan päivän mittaan. Stumne Fyr (1%) on jostain syystä täysin unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 12
Suuri: 12, 2, 1, 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 4, 6, 3
Toto64-2: 6
Toto64-3: 12
Toto64-4: 9, 14, 7, 1
Toto64-5: 5, 6, 7, 8, 1
Toto64-6: 12
Hinta: 6,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 4, 6, 3
Toto64-2: 6
Toto64-3: 12
Toto64-4: 9, 14, 7, 1, 8, 11, 10, 5, 15
Toto64-5: 5, 6, 7, 8, 1, 2, 3
Toto64-6: 12, 2, 1, 6
Hinta: 75,60 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
4 Våler Nikolai 45%
6 Ängsborken 36%
3 B.W.Rune 9%
1 Eld Rask 4%
2 Guli Roy 4%
5 Möller Tor 2%

Toto64-2
6 Elsås Storm 42%
5 Nelson Anton 23%
1 Nordvinn 14%
8 Koldemo Kristall 7%
4 Storm Greta 4%
2 Oria 2%
10 Nebbenes Solan 2%
11 Can Bo 2%
3 Eldgrej 1%
7 B.W.Anna 1%
9 Spang Jerkeld 1%
12 Knallhatten 1%

Toto64-3
12 Don Viking 30%
2 Silver Jossan 15%
1 Wilda Fille 12%
6 Eldvin 12%
7 Alfie 8%
8 Forspärla 8%
4 Guli Glöd 5%
3 Rönningsholms Bryn 2%
5 Karlängs Lill 2%
9 Hibokongen 2%
10 Jo Sefin 2%
11 Smefaksen 2%

Toto64-4
9 Rote Lin 18%
14 Sundbo Nova 17%
7 Brenne Bitti 15%
1 Bara Snygg 14%
8 Vännfors Stjärna 9%
11 Moi Edel 8%
10 Slotts Pila 4%
5 Se på Mig 3%
15 Tangens Lilja 3%
2 Järvsö Magda 2%
12 Thess Vilja 2%
13 Alf Ann 2%
3 Odexa 1%
4 Klack Soja 1%
6 Rive Rappa 1%

Toto64-5
5 Z.M.'s Jerven 22%
6 Tekno Lynet 20%
7 Neon Tabac 15%
1 Önnes Grimner 10%
8 Vimse Lars 10%
2 Bäcklös Tamlin 7%
3 Klack Blixten 5%
4 Juni Jo 4%
9 G.G.Pugh 2%
10 Vardofjäll Svarten 2%
12 Sundbo Bysen 2%
11 Nume Vinn 1%

Toto64-6
12 Månlykke A.M. 56%
2 Stumne Fyr 7%
1 U.R.Faxe 6%
6 Vestpol Gladiator 5%
5 Pyrmo 4%
9 Björs Frej 4%
14 Pave Faks 4%
7 Hvalstad Odin 3%
10 Philip Ess 3%
11 Granetta 3%
4 Husnäs Elving 2%
3 Moeses 1%
8 Gomnes Hans T. 1%
15 Hulte Magnus 1%