Ravivihje: Toto5 Vaggeryd 20.9.2020

Julkaistu:

Toto5
Kantens Cash korkkaa voittotilinsä Vaggerydin Toto5-kierroksella.
Sunnuntain Grand Slam 75-kierros juostaan tällä viikolla laukkakisojen puolella, jotka eivät ole Veikkauksen pelikohteena.

Päivän vihjeet suunnataan Vaggerydin Toto5-peliin. Vihjesysteemien tukipilariksi luotetaan Kantens Cash (T5-2), joka on sopivassa tehtävässä ja hyvältä lähtöpaikalta lähellä uran avausvoittoa.

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Toto5-lähtöihin. Peliaika päättyy kolmannen lähdön starttiin kello 15.45.


Toto5-1

Avauskohteen selvä ykkösmerkki on Ruotsissa mallikkailla esityksillä avannut 2 Eye on the Hill. Solvallassa tamma kilpaili tasokkaassa ikäluokkatehtävässä, jossa se lopetti pirteästi sisäratajuoksun jälkeen. Viimeksi Peter Untersteinerin suojatti tsemppasi johtavan rinnalta selvästi kakkoseksi. Tällä kertaa lähtöasemat suosivat ja vastus vaikuttaisi ennakkoon oikein sopivalta, mutta 70 prosenttia kolkutteleva peliosuus on rutinoituneempia haastajia vastaan silti turhan korkea.

6 Artemide Zack on kyvykäs tamma tähän porukkaan ja syytä huomioida varhain pitkästä tauosta huolimatta. Magnus Dahlénin suojatti kilpaili alkuvuodesta asiallisella tasolla, vaikka ei täysin lunastanutkaan pelikansan suuria odotuksia. Paluussaan se juoksee optimibalanssilla ilman kenkiä ja jenkkikärryillä. Onnistuneella juoksulla se pystyy kamppailemaan heti voitosta.

3 Bianca Sisa on napsinut viime starteissaan tasaisen hyviä sijoituksia ja nopea avaaja on maukkaista asemista kiinnostava yllätyshaku lähtöön. Toissa kerralla Årjängissa se hyökkäsi maalisuoralla voittajan näköisenä keulahevosen rinnalle, mutta ei päässyt lopulta edelle. Sitä edeltäneessä kisassa se jäi täysissä voimissa johtavan taakse pussiin. Tiedossa on jälleen tarkka juoksu sisäradalla, eikä sellaisella voittokaan olisi mahdoton ajatus.

11 Zanzibar Effellä on hyvä kilpailurutiini tasokkaammistakin tehtävistä, mutta viime aikoina onnistumiset ovat olleet harvassa. Lyhyt matka ja takarivi ovat voiton suhteen hankala yhtälö. 5 Anna S.H. oli viimeksi asiallinen keulasta ja pystynee parantamaan pienen tauon jälkeen. 4 Crazymonsterheart voitti Visbyssä selvällä erolla muihin. Viimeksi paikka johtavan rinnalla oli kärkisijojen suhteen liikaa. Totosijalle saumat onnistuneella juoksulla.

Juoksunkulku: Bianca Sisa kiihtyy reippaasti ja leikkaa ensimmäisenä sisäradalle. Lyhyellä matkalla keulataktiikkakaan ei tulisi suurena yllätyksenä, mikä mutkistaisi hieman suosikin tehtävää.

Pelijakauma: Eye on the Hill (68%) on liian suuri suosikki. Anna S.H. (10%) on myös ylipelattu. Artemide Zack (7%) ja Bianca Sisa (3%) kiinnostavat

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 6, 3
Suuri: 2, 6, 3

Toto5-2

Toisesta kohteesta poimitaan rivien varmaksi 3 Kantens Cash. Robert Berghin luotsaama ruuna kohtaa nyt erittäin sopivan vastuksen ja hyvältä lähtöpaikalta uran avausvoitto on erittäin lähellä. Viimeksi se nousi takamatkalta kakkoseksi kelpo volttituloksella. Toissa kerralla se hyökkäsi toisesta ulkoa ahnaasti ja karkasi Global Bewaren kanssa voittomatsiin muiden jäädessä selvästi. Tällä kertaa ruunalla on hyvät mahdollisuudet edetä alkumatkasta keulaan ja siitä sen ohittaminen tuntuisi mahdottomalta tehtävältä tämän lähdön vastustajille.

9 Sandsjöns Arras jäi viimeksi selvästi Kantens Cashin taakse, mutta seuraili sen selästä asiallisesti kolmanneksi. Johan Untersteinerin valmennettava parantaa jatkuvasti starttien myötä, mutta näistä asemista suosikin lyöminen tuntuu vaikealta tehtävältä.

8 O.M.Gemma tulee Hans Crebasin mielenkiintoisesta tammakatrasta ja kamppailee nappijuoksulla vähintään totosijoituksista. Viimeksi se sai myöhään kiritilaa johtavan takaa, eikä aivan ehtinyt voittoon asti.

7 Kinas Turbo Viking on hienossa iskussa ja pystyy kärkisijoille vastuksen koventuessakin. Viimeksi Åmålissa se nappasi uran avausvoiton hienon kirin päätteeksi. Vaggerydissä ruuna hehkutti keulassa menestyjän näköisenä, mutta ravi hukkui maalisuoralla ja totosija vaihtui hylkäykseen. Startin onnistuessa nopea avaaja pääsee juoksuradalta hyviin asemiin.

10 Stepping Party on sijottunut tasaisen varmasti kärjen tuntumaan ja pystyy tässäkin totosijakamppailuun. 1 Listas Ice Glide sai toissa kerralla keulassa painetta koko matkan ja tsemppasi siihen nähden hyvin kakkoseksi. Totosija ei yllättäisi tässäkään. 6 Pure Islet voitti viime vierailunsa Vaggerydissä selvällä marginaalilla, mutta viimeksi meno oli nahkeaa joukon hännillä. Menestys yllättäisi suoraan tauolta.

Juoksunkulku: Listas Ice Glide avaa sisältä hyvin, mutta Kinas Turbo Viking on nopein ohjastajan onnistuessa juoksuradalta. Robert Bergh ajaa suosikilla aktiivisesti.

Pelijakauma: Kantens Cash (43%) on hieman alipelattu suosikki. Pure Islet (13%) ja Sandsjöns Arras (27%) ovat ylipelattuja.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-3

Montélähdössä huippukuntoinen 14 Quite A Quality on lähellä voittoa pitkästä takamatkasta huolimatta. Ruuna voitti heinäkuussa Halmstadissa vastaanlaisen tehtävän varmoin ottein. Silloin ohjastaja kierrätti ajokkinsa hyviin iskuasemiin jo päätöskierroksen alussa ja voitto tuli lopulta selvällä marginaalilla. Tingsrydissä se työntyi tasokkaan porukan ykköseksi aivan maalilinjan kohdalla. Nyt vastus on huomattavasti kevyempi, mutta pitkältä pakilta juoksunkulkuun liittyy aina omat haasteensa ja varmistukset ovat paikallaan.

10 Bransbys Jukebox on äitynyt komeaan vireeseen ja etumatkansa turvin erittäin vaarallinen vastus suosikillekin. Kalmarin voitossa se punnersi johtavan rinnalta hienosti ykköseksi. Viimeksi se lukeutui pelihevosiin kärrylähdönkin puolella ja tulitti joukon hänniltä hirmuisella kirillä kolmanneksi. Startin onnistuessa se voi tehdä heti alussa ratkaisevan eron suosikkiin nähden.

Paalun voitokkaista menijöistä kiinnostavin on 4 Enorm Då, jonka montédebyytti päättyi viimeksi murskavoittoon. Ruuna on osoittanut kelpo virettä kärrylähtöjenkin puolella ja ohjaksissa jatkaa tuttu Egon Bengtsson.

5 Fashion Fine Wine on kerännyt rutiinia montén puolelta ihan asiallisilla esityksillä. Tällä kertaa ruunalta riisutaan kaikki kengät pois ja lajin elittiin lukeutuva Sofia Adolfsson jatkaa ohjaksissa.

15 Valter L.P.C. on löytänyt menestyksekkään uran raviratsastuksen puolelta ja pystyy onnistuneella reissulla nousemaan totosijakamppailuun mukaan. Ruunan vire oli kukkeimmillaan keskikesällä, kun se ravasi montéssa komean kolmen voiton putken. Viime aikoina vire on hieman tasaantunut.

Juoksunkulku: Vincitori Indika lähtee kakkoseltakin hyvin ja napannee alussa keulat. Enorm Då edennee jatkossa vetotöihin. Takamatkalaisista Bransbys Juke Box ja Quite A Quality parantelevat aktiivisesti asemiaan jo matkan aikana. Juoksunkulusta voi odottaa värikästä.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 14, 10
Suuri: 14, 10, 4, 5, 15

Toto5-4

4 Oxidizer on mielenkiintoinen Saksan tuonti ja nostetaan neljännen kohteen ideasuosikiksi. Ruotsin debyytissään se tyytyi lopussa vain seurailemaan hyvän juoksun jälkeen, mutta startti alla meno voi olla huomattavasti pirteämpää ja varustepuoli viilataan optimiin jenkkikärryillä ja ilman kenkiä. Ennakkoasetelmat haiskahtavat vahvasti menestykseltä, vaikka toki ruunan suoritustaso on viime esityksen jälkeen pieni kysymysmerkki. Rattailla Fredrik Claesson on tähän porukkaan oikein pätevä kuski.

2 Stepping Moneyboy pääsee matkaan nappiasemista ja lukeutuu pelihevosiin viime kerran epäonnistumisesta huolimatta. Ruuna sai onnistuneen juoksun kolmannessa parissa ulkona, mistä kiri vain tasaisesti kärjen tuntumaan. Päätöstuhannen se tuli 15,1-vauhtia. Färjestadissa ruuna avasi auton takaa reippaasti ja nappasi helpon keulavoiton. Huippupaikalta menestys ei yllättäisi tässäkään, vaikka poisjäännin myötä sisärata tuo pientä lisäriskiä matkaan.

14 Syria Då on kyvyiltään lähdön eliittiä, mutta synkkä lähtöpaikka mutkistaa tehtävää. Åbyssa se kohtasi aivan eri kaliiberin hevosia Diamandstoetin finaalissa. Axevallassa tamma nappasi keulasta yllätysvoiton laadukkaasta vastuksesta huolimatta. Näihin verrattuna tehtävä olisi nyt vastuksen puolesta oikein sopiva, mutta koko porukan kiertäminen vaatii aina huippusuoritusta ja starttiväliäkin on kertynyt kuusi viikkoa.

15 Peter Highness on kyvykäs menijä tähän porukkaan, mutta lähtöasemat ovat silläkin ankeat. Östersundissa ruuna jäi keulassa painamaan ohjille ja taipui jo hyvissä ajoin ulos kärkikuvioista. Visbyn 75-lähdössä se näytti takasuoralla jo taipumisen merkkejä ja laukkasikin lyhyesti, mutta tuli sen jälkeen sisärataa pitkin asiallisesti maaliin. Kyvyt riittävät tässä lähdössä pitkälle, jos William Ekbergin ajokki selvittää ulkoratojen kiertelyn.

Suosikit erottuvat selvästi muista ja voiton lipsahtaminen tämän nelikon ulkopuolelle olisi suuri yllätys.

Juoksunkulku: Stepping Moneyboy tai Oxidizer johtaa joukkoa.

Pelijakauma: Oxidizer (19%) voisi olla enemmänkin luotettu. Make Me (6%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 2, 14, 15
Suuri: 4, 2, 14, 15

Toto5-5

Päätöskohteessa 1 Adde S.H. on haavereitta lähellä voittoa. Ruuna kilpailee huippuiskussa, vaikka voitot ovatkin viime aikoina kiertäneet. Åbyssa se pisteli hurjan ajan keulapaikalta ja tuli vain selästä iskeneen Vagabond Bin ohittamaksi. Axevallassa se puolestaan kiri hänniltä vahvasti kakkoseksi. Ruuna on erittäin nopea kiihdyttäjä, mutta ykkösradalta keulapaikan puolustaminen ei ole aivan yksinkertainen tehtävä, varsinkin kun rattaille hyppää tällä kertaa valmentajaa kokemattomampi kuski. Ykkösmerkki silti.

5 Vikens High Yield on tehnyt upean sesongin, mutta viime kuukausina ruunan otteista on uupunut alkukauden loistokkuus. Axevallassa se punnersi asiallisesti kakkoseksi Athos Racen rinnalta. Juoksunkulkuun voi tällä kertaa tulla omat haasteensa nopeiden avaajien ulkopuolelta, mutta parhaimmillaan Robert Berghin suojatti pystyy todella väkeviin suorituksiin, eikä moiti raskaampaakaan reissua.

Lyhyt matka suosii 2 M.T.MightyWinneriä, mutta suoritustasoon vaaditaan parannusta voittoa ajatellen. Åbyssa se jäi hetkeksi taipuvan taakse kiinni, mutta ei esittänyt maalisuoralla erityisempää rytminvaihtoa. Toukokuun lopulla se voitti lyhyen matkan ryhmän keulapaikalta. Ruuna lähtee parhaimmillaan todella lujaa matkaan ja on avainroolissa lähdön juoksunkulun suhteen.

4 Ad Hoc on kyvykäs hevonen ja hyvältä paikalta mahdollinen pärjääjä. Viimeksi Åbyssa se eteni avauskaarteessa porukan johtoon, eikä sen jälkeen enää paikastaan luopunut. Carl Johan Jepson ajanee jälleen aktiivisella taktiikalla, mutta keulapaikalle ei taida olla nyt asiaa.

7 Can Lane pääsee sekin lujaa matkan ja pystyy värittämään alkumatkan tapahtumia. Viimeksi ruuna lopetti hänniltä tulisesti keulasta voittaneen Ad Hocin tuntumaan. Sitä edeltänyt Åbyn voitto irtosi maalisuoran mittaisella kirillä johtavan takaa.

6 Smokin Joe voitti Halmstadissa hyviä hevosia johtavan takaa. Nyt tehtävästä tulee juoksunkulun osalta huomattavasti haastavampi. 9 Randemar R.D. väläyttelee ajoittain, mutta ravivaikeudet haittaavat sen menoa. Nopean tallikaverin takaa tiedossa voisi olla herkulliset juoksuasemat. 12 Zio Tom Jet olisi kunnossa, mutta lähtöpaikka vie suurimmat menestystoiveet.

Juoksunkulku: Adde S.H. saattaa pystyä puolustamaan keulapaikan rinnalta kiihdyttävän tallikaverinsa avustuksella. Ad Hoc avaa reippaasti, samoin ulkoa Can Lane. Vikens High Yieldillä ajetaan aktiivisesti ja vauhti pysynee raikkaana läpi matkan.

Pelijakauma: Adde S.H. (31%) voisi erottua selvemmäksikin suosikiksi. Smokin Joe (13%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 5
Suuri: 1, 5, 2, 4, 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 Eye on the Hill 55%
6 Artemide Zack 20%
3 Bianca Sisa 7%
5 Anna S.H. 5%
11 Zanzibar Effe 4%
4 Crazymonsterheart 2%
8 Cinnamon Spitfire 2%
9 Golden Indra 2%
1 Cherie Kee 1%
7 Metallica I.R. 1%
10 Symphonic Ida 0,5%
12 Amber Brick 0,5%

Toto5-2
3 Kantens Cash 50%
9 Sandsjöns Arras 20%
8 O.M.Gemma 8%
7 Kinas Turbo Viking 7%
10 Stepping Party 6%
6 Pure Islet 5%
1 Listas Ice Glide 2%
2 Simson Saar 1%
4 Spinofhope L.B. 0,5%
5 Vår Amadeus 0,5%

Toto5-3
14 Quite a Quality 32%
10 Bransbys Juke Box 18%
4 Enorm Då 12%
5 Fashion Fine Wine 8%
15 Valter L.P.C. 7%
3 Bitter Tears 4%
12 Ville Ima 4%
13 K.B.Millanson 4%
2 Vincitori Indika 3%
7 Dallas S.I.R. 2%
8 Sarracenia P.R. 2%
9 Felix Am 2%
1 Mister Lee 1%
6 Domingo Frei 0,5%
11 En Rico 0,5%

Toto5-4
4 Oxidizer 32%
2 Stepping Moneyboy 30%
14 Syria Då 16%
15 Peter Highness 10%
12 Jackman 3%
6 Make Me 2%
11 Okobaloz 2%
3 Ekebo Caf 1%
8 Anemon 1%
9 Twentyfourseven DE 1%
13 Epic Victory 1%
7 Speedy Patricia 0,5%
10 Quite Solo 0,5%
1 Digital Service 0%
5 Van Gils 0%

Toto5-5
1 Adde S.H. 40%
5 Vikens High Yield 20%
2 M.T.Mighty Winner 10%
4 Ad Hoc 10%
7 Can Lane 6%
6 Smokin Joe 5%
9 Randemar R.D. 3%
12 Zio Tom Jet 3%
3 Felix V.M. 1%
10 Puccy Italia 1%
11 Demolition Man F. 1%
8 Ferrari River 0%