Ravivihje: Toto64 Bollnäs 13.8.2020

Julkaistu:

Toto64
Odd Herakles ei varmisteluja kaipaa.
Torstain Toto64-rivi ratkotaan Bollnäsissä, jossa kierroksen suurin tähti on jo avauskohteessa juokseva Odd Herakles. Se saa ensimmäistä kertaa kyytiinsä Jorma Kontion ja tämän hetken paras kylmäverinen toimii myös IS-vihjesysteemien läpivarmana. Toinen tukipilari on Järvsö Majlis (T64-3), joka pyrkii mailin voltissa paalulta karkuun hyviltä takamatkalaisilta.

Maistuvia merkkejä kierrokselle ovat muun muassa suomalaisomisteinen Stonetastic (T64-5), Gretzky Boko (T64-2) ja Final Dream (T64-6).

Toto64-pelin jättöaika päättyy tuttuun tyyliin lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Tämän hetken paras kylmäverinen 1 Odd Herakles on juossut viime vuoden toukokuun jälkeen statistiikalla 17 16-1-0. Ainoan tappionsa hirmu koki viime vuoden syyskuussa Turun Pohjoismaiden Mestaruudessa, jossa Tähen Toivomus oli maalissa niukasti edellä. Elitkampenin todella helposti voittanut ori teki tämän kauden vakuuttavimman suorituksensa kenties Oslo GP-päivänä Bjerkessä, jossa se meni johtavan rinnalta jäätävällä tyylillä uudet ennätysnumeronsa 18,4aly. Lars O. Romtveitin valmennettava on ollut vakuuttava myös tuoreimmissa starteissaan Jarsbergissa ja Sörlandetissa. Illan koitoksessa Odd Heraklesin kyydistä pääsee nauttimaan ensimmäistä kertaa Jorma Kontio ja sitä ei voi ainakaan heikennyksenä pitää. Varmisteleminen ei tule kyseeseen.

7 Åsrud Vilja saattaa olla puolestaan paras tällä hetkellä tammojen puolella. Sen voittokulkuun tuli särö toissa kerralla Sörlandetissa, mutta sielläkin se oli oikein hyvä toiselta ilman vetoapua. Viimeksi Årjängissa Örjan Kihlströmin ajokki haki mailin voltissa keulat jo puolikas juostuna ja alle 1.20-vauhtisen kirikierroksen päätteeksi voitti leikittelevän helposti hienolla tuloksella 20,5ly. Åsrud Vilja on hieno hevonen, mutta Odd Heraklesin kukistaminen tulisi yllätyksenä.

Juoksunkulku: Odd Herakles pitää sisäradan turvin keulat.

Pelijakauma: Ei huomauttamista. Odd Herakles (80%) on juuri niin iso suosikki kuin pitääkin.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-2

7 Kalashnikov on muutaman tasaisemman esityksen jälkeen noussut hienoon vireeseen. Viimeksi Rättvikin Klass I-karsinnassa ruuna teki kenties uransa parhaimman juoksun kiriessään neljännestä ulkoa vahvasti toiseksi. Päätöstuhannen se tuli 10,3-vauhtia. Vahvalle jyrälle keskipitkä matka sopii ja Kalashnikov on itseoikeutettu suosikki.

13 Gretzky Bokon voitto roikkuu ilmassa. Toissa kerralla Sörlandetissa se esitti takajoukoista todella terävän loppuvedon ja viimeksi Jarslbergissa tsemppasi rehdisti toiselta ilman vetoapua. Karusta lähtöpaikasta huolimatta norjalaisvierasta on pidettävä kakkossuosikkina. Timo Nurmoksen omistama ja valmentama 2 Danilo Brick on päässyt starttailemaan katkonaisesti ja tulosrivistökin on päässyt heikkoon kuntoon. On kuitenkin muistettava, että kyseessä on Kriterium-finalisti ja Mika Forssin ajokki päässee paalulta keulaan. 6 Classics Never Die jysäytti viimeksi Östersundissa totopommin kiriessään johtavan takaa uransa toiseen voittoon. Tuon jälkeen ruuna jäi kerran pois, mutta mistään vakavasta ei ollut kyse. Ulf Ohlsson jatkaa ohjissa ja Classics Never Die on perushevosia tähän lähtöön.

Lapulle nostetaan vielä pelaamattomaksi jääneet 8 Young King ja 9 Noble Boy. Ensin mainittu juoksee ennakkoinfon mukaan ensimmäistä kertaa ilman kenkiä ja jälkimmäinen ei kykyjensä puolesta saisi olla vain prosentin hevonen.

Juoksunkulku: Danilo Brick etenee paalulta keulaan. Kalashnikovilla voidaan ajaa varhain eteenpäin mikäli vauhti rauhoittuu.

Pelijakauma: Kalashnikovin (39%) prosenteista osan voisi antaa Gretzky Bokolle (11%)

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 7, 13, 2, 6, 8, 9
Suuri: 7, 13, 2, 6, 8, 9

Toto64-3

1 Järvsö Majlis aloitti uransa voittamalla kuudesta startistaan viisi ja oli kerran toinen. Menestyskulku on sittemmin laantunut ymmärrettävästi tehtävien koventuessa. Östersundin ennätysjuoksussa kyseessä oli Tammaderbyn finaali, jossa Mats E Djusen ajokki avasi lujaa keulaan, jatkoi johtavan takana ja vaikka lopussa ankkuriköysi venyikin, niin tulos 25,7ake on kova noteeraus 4-vuotiaalle tammalle. Seuraavan starttinsa Ovikenissa Järvsö Majlis voitti keulasta yläpystyyn, toki vastuskin oli heikko. Viimeksi Hagmyrenissa se otti kilpailu-uransa ensimmäisen laukan, kun otti ritolat lähtökiihdytyksessä.

Jan-Olov Perssonin valmennettava lähtee niin hyvin matkaan, että saa loistavalta lähtöpaikaltaan heti etua muihin ja mailin voltin ollessa kyseessä, koville takamatkalaisille Järvsö Majlisin tavoittaminen voi olla tekemätön paikka. Se jääkin maltillisesti pelattuna systeemien ideavarmaksi.

6 Månremus on juossut aavistuksen kovempia lähtöjä ja on varman ykköshaastaja. Toissa kerralla se oli Årjängin T75-lähdössä johtavan takaa viides jättäen taakseen hyviä menijöitä. Viimeksi Skellefteåssa kyseessä oli hieman samanlainen tehtävä kuin tänäänkin. Ruuna juoksi viimeisen kierroksen toisella ilman vetoapua tullen hyvin perille ja oli toinen. 9 Mustang yllätti viimeksi olemalla Derbyn kolmas. Mistään tuurista ei ollut kyse, vaan ruuna teki oikeasti hyvän juoksun ja nyt kuski vahvistuu huimasti, kun valmentajan jälkeen ohjat ottaa Ove A Lindqvist. Toki on muistettava, että voittosumma lähes tuplaantui.

Kakkossijaekspertti 7 Bleke Gnisten omaa hämmentävän statistiikan. Viimeisimmän voittonsa se otti runsaat kaksi vuotta sitten, jonka jälkeen ruuna on juossut 41 starttia, joista 16 on päättynyt kakkossijaan. Rikard N Skoglundin ajokki on hyvin todennäköinen totohevonen, mutta ei mielekäs hevonen peleissä, joissa etsitään voittajaa. 13 S.T.C.C. Faksen on hyvä hevonen, mutta mailin voltissa takamatkan takarivi on kurja lähtöasetelma ja starttiväliäkin on kertynyt kuusi viikkoa.

Jos jättiyllätystä hakee niin pitkään alle tasonsa suorittaneelta 15 Järvsö Fuxilta riisutaan ennakkotietojen mukaan ensimmäistä kertaa kengät pois.

Juoksunkulku: Järvsö Majlis lähtee vetämään joukkoa eikä anna takamatkalaisten ottaa ilmaiseksi kiinni.

Pelijakauma: Järvsö Majlis (28%) on aavistuksen liian vähän pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-4

1 Gladiator Mearas on aloittanut hienoilla otteilla Magnus Träffin treenistä. Hagmyrenissa se runttasi jykevällä tyylillä toiselta ilman vetoapua selvään voittoon ja viimeksi Bergsåkerissa paiskasi neljännestä ulkoa ykköseksi. Sarjat eivät tule vastaavanlaisena ihan heti vastaan ja ruuna on ansaitustikin iso suosikki. Pientä kysymysmerkkiä tuo kuitenkin se, että tämä on Gladiator Mearasille uran ensimmäinen autolähtö ja ykkösrata voi tuoda muutenkin omat hankaluutensa.

Selväksi ykköshaastajaksi erottuu yli vuoden tauosta huolimatta 6 Alesso, jonka luokasta kertoo olennaisen, että viimeisimmässä startissa se jätti selvästi taakseen Alaska Kronosin tasoisen menijän.

Suurempaan systeemiin yllätyksen toivossa muutama lisämerkki. 11 Eric Halbak teki ennen taukoaan hyvää jälkeä ja kyseessä on kehityskelpoisen oloinen aloittelija. Lähdön ainoa 3-vuotias, 12 Exklusiva Liss ei voi enää pitkään välttyä uransa avausvoitolta. Norjalaisvieras 9 New Young teki viimeksi Bjerkessä takajoukoista hyvän lopetuksen. 4 Edwardscissorhands sai Solvallassa tauolta startin alle ja samanlaisena kuin keväällä se ei ole täysin ulkona.

Juoksunkulku: Jos vähän ajava kuski saa Edwardscissorhandsin liikkelle, niin se on todennäköisesti eturivin nopein. Jatkossa Alesso voi edetä keulaan. Gladiator Mearasilla tuskin uskalletaan satsata lähtöön ja sillä pyritään vain nousemaan toiselle.

Pelijakauma: Gladiator Mearas (57%) on hieman liikaa luotettu.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 1, 6
Suuri: 1, 6, 11, 12, 9, 4

Toto64-5

Viidennessä kohteessa 2 Activist erottuu selväksi suosikiksi. Ruuna palasi toissa kerralla Solvallassa muutaman kuukauden tauolta loistoiskussa, kun se karkasi luokkahevosen tyylillä keulasta ylivoimaiseen voittoon. Viimeksi Pasi Aikion treenattava jäi lyhyen lähtölaukkansa myötä hännille, josta tehtävä oli mahdoton. Nyt kuski paranee huimasti Örjan Kihlströmin hypätessä rattaille ja Activist pääsee hyvin todennäköisesti keulaan. Varsinkin siitä se olisi liki voittoa.

Suomalaisomisteinen 3 Stonetastic on mielenkiintoinen seurattava. Ruuna teki niin upean kirin toisessa startissaan Eskilstunassa, että kyseessä ei ole sen perusteella mikään normaali kauranpurija. Tuon kisan jälkeen alkoi ongelmat ja se ei näyttänyt enää kahdessa seuraavassa startissa lainkaan priimalta, vaan ravasi huonosti ja oli muutenkin epävireisen oloinen. Se oli umpisurkea myös kauden ainoassa startissaan maaliskuussa ja palaakin nyt pitkältä tauolta uudesta tallista, sillä ruuna vaihtoi keväällä Petri Salmelan treeniin.

Dannerossa ja Östersundissa lähtölaukkoihin pilannut 7 Atlas Kronos malttoi ravata viimeksi Bergsåkerissa ja ruuna vastailikin keulasta varmaan voittoon ennen kovaa Gazoline Mearasia. Neljäntenä systeemeihin mukaan 11 Mellby Helios. Se ei ole järin ihmeellistä esittänyt viime starteissaan, mutta ruuna on kuitenkin voittanut puolet uransa starteista ja sellaista pitää aina kunnioittaa.

Juoksunkulku: Activist etenee viimeistään ensimmäisellä takasuoralla tuulenhalkojaksi. Vauhdinvaatijat voivat olla vähissä.

Pelijakauma: Stonetastic (5%) on liian vähän pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 2, 3
Suuri: 2, 3, 7, 11

Toto64-6

Päätöskohteessa rastaaminen aloitetaan 5 Vivacious Alliesta, joka parhaimmillaan ollessaan olisi hyvin lähellä voittoa tässä porukassa. Jotain tammasta on vain tällä kaudella puuttunut eikä se ole näyttänyt priimalta. Toki liikaa moittimaankaan Örjan Kihströmin ajokkia ei pääse ja se on juossut huomattavasti kovatasoisimmissa koitoksissa. Pitkälti samat sanat pätevät myös Daniel Redénin toiseen valmennettavaan, 1 Cooganiin. Myös se on luokaltaan kova menijä, mutta kolme peräkkäistä laukkastarttia ei ole sattumaa. Varsinkin viimeksi Årjängissa kaarteissa oli isoja ongelmia.

7 Deep Pockets voitti kesäkuussa Bodenin hopeadivisioonan karsinnan keulasta ja oli Bergsåkerin finaaleissa hyvä toinen johtavan takaa. Viimeksi Eskilstunassa se oli samalta paikalta yllättävän pehmeä, vaikka toki noteerasi uudet ennätysnumeronsa 11,1aly.

Suosikkikolmikon luulisi riittävän pitkälle, mutta niihin kaikkiin tulee suhtautua pienellä varauksella ja neljäntenä kuiteille mukaan 3 Final Dream. Årjängin hopeadivisioonassa paikka johtavan rinnalla oli liikaa ja sitä ennen Lindesbergin kahden hiitin finaalissa ruuna sai myöhään kiritilat. Linda Sedströmin ajokki on avainroolissa juoksunkulun kannalta, sillä Final Dream ottanee starttirakettina ensimmäiset keulat eikä niitä välttämättä luovuteta pois.

Juoksunkulku: Final Dream nakkaa keulaan. Vivacious Allie etenee nopeasti rinnalle.

Pelijakauma: Ei isompia.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 5, 1, 7, 3
Suuri: 5, 1, 7, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 1
Toto64-2: 7, 13, 2, 6, 8, 9
Toto64-3: 1
Toto64-4: 1, 6
Toto64-5: 2, 3
Toto64-6: 5, 1, 7, 3
Hinta: 9,60 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 1
Toto64-2: 7, 13, 2, 6, 8, 9
Toto64-3: 1
Toto64-4: 1, 6, 11, 12, 9, 4
Toto64-5: 2, 3, 7, 11
Toto64-6: 5, 1, 7, 3
Hinta: 57,60 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
1 Odd Herakles 79%
7 Åsrud Vilja 12%
3 Tangen Haap 3%
4 Pydin 2%
6 Kleppe Fanden 1%
8 Ådne Odin 1%
2 Pave Faks 1%
5 Bellfaks 1%

Toto64-2
7 Kalashnikov 32%
13 Gretzky Boko* 18%
2 Danilo Brick 14%
6 Classics Never Die 14%
8 Young King 4%
9 Noble Boy 4%
12 Real Masterpiece 3%
1 Belinda Thrust 2%
3 Meves Vacances 2%
5 Dugur 2%
10 Kavata Käll 2%
14 Super Benny 2%
11 M.T.Knight Rider 1%


Toto64-3
1 Järvsö Majlis 33%
6 Månremus 17%
8 Mustang 13%
7 Bleke Gnisten 9%
3 Vardofjäll Svarten 6%
13 S.T.C.C.Faksen 6%
15 Järvsö Fux 4%
11 Edbest 3%
14 Thess Prinsen 3%
2 Tåga Viktor 2%
4 Elvis Tabac 1%
5 Lennart Viking 1%
12 Tippex 1%
9 Sundbo Bysen 0,5%
10 Olsbo Niclas 0,5%

Toto64-4
1 Gladiator Mearas 46%
6 Alesso 20%
4 Edwardscissorhands 5%
9 New Young 5%
11 Eric Halbak 5%
12 Exklusiva Liss 5%
5 Tintomara Hall 4%
2 Key West 3%
7 Make Someone Happy 3%
10 Dame Godiva 2%
3 Kontur 1%
8 Vikens Trader 1%

Toto64-5
2 Activist 41%
3 Stonetastic 14%
7 Atlas Kronos 13%
11 Mellby Helios 8%
15 Jamaica Boko 5%
9 Bally T.N. 3%
10 Barley Sugar 3%
1 Gin Krupa 2%
8 Joy Frances Boko 2%
12 Christer 2%
13 Ohio U.B. 2%
14 Casanova Majo 2%
4 Devil in the Sky 1%
5 Charlie Brodde 1%
6 Condior 1%

Toto64-6
5 Vivacious Allie 33%
7 Deep Pockets 19%
1 Coogan 17%
3 Final Dream 10%
6 Young da Vici 6%
2 Overtimeosåfin 4%
8 Donners Am 3%
9 Lady Zappa 2%
10 Casanova Sisu 2%
11 Havbergs Knight 2%
4 Anaheim Kemp 1%
12 Sebastian Journey 1%