Ravivihje: Toto86 Boden 12.8.2020 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Antonio Tabac palaa voittojen tielle keskiviikkona. T86-potissa on ekstraa 578 793 euroa.
Bodenin kierroksen vahvin tukipilari on Suomessa vailla menestystä jäänyt Antonio Tabac (86-5), joka kohtaa keskiviikkona aiempaa huomattavasti kevyemmän vastuksen.

Paljon peliä kerännyt Van Gogh Z.S. (86-1) sen sijaan saa isompaan systeemiin muitakin mukaan, kun alla on pari laukkastarttia. Selvistä suosikeista luotetaan Antonio Tabacin ohella Jagger Bokoon (86-6), jolle tehtävä kolmella kilometrillä vaikuttaa melko passelilta.

Vähemmälle pelille jääneistä elävyyttä systeemeihin haetaan päätöskohteen Global Wizardilla, joka voi kaataa rivin pelatuimpiin lukeutuvan Got To Dashin. Sen ohella kierroksen alustavista suosikeista väistetään toinenkin Ulf Ohlssonin ajokki, matalammassa kylmäverikohteessa paljon peliä kerännyt Wild Donnan (86-4).


Toto86-1

Suosikki: Avauskohteessa tehtävä on varsin otollinen voittamaan tottuneelle 3 Van Gogh Z.S:lle, mutta viime aikojen suoritukset hieman mietityttävät sen kohdalla. Kesäkuun lopussa keulasta viidenneksi taipunut 6-vuotias laukkasi kärjen tuntumasta loppusuoralla Axevallassa ja viimeksi jo ennen auton irtoamista ykkösradalta. Kolmosradalta matkaan pääseminen on toki stressittömämpää ja laukkariski pienempi. Normaalina Robert Berghin ajokki ottaa keulapaikan, josta voitto olisi lähellä, mutta epävarmuustekijöiden takia isompaan systeemiin suosikki saa tällä kertaa nipun maksavampiakin kavereita.

Haastajat ja yllättäjät: Kuumansorttinen 5 Rally Funny liikkui jo toissa kerralla kaukaa takaa lopun reippaasti ja viimeksi oli 2. ulkoa helpon voiton vuoro. Kun tamman paukut saa säästettyä loppumatkalle, löytyy siltä erinomainen kiri, eikä juoksupaikan suotuisasti löytäessään se ole tässäkään ulkona kuvioista. Muutaman kuukauden tauolta tulevan 1 Pikachu Facen päivän vire on luonnollisesti hieman epäselvä, mutta asetelmat ovat tämänkaltaisia lähtöjä paljon juosseelle ruunalle mukavat. Jos suosikki ei onnistu, voittokin on täysin mahdollinen. 9 Hochthereitis Soxille lyhyt matka ei välttämättä ole suoranainen etu, mutta ruunan vire on erinomaisella tolalla. Viime startissa se nousi kaukaa takaa voittoon pitkällä kirillä ja jätti sitä ennen kuolemanpaikalta taakseen kovia hevosia. Tilastopuolelta mainittakoon, että 7-vuotias on startannut pikamatkalle kolmesti ysiradalta, joista se on voittanut kaksi ja ollut kerran kolmas. Viimeisenä lapulle nousee kelpo suorituksia kovissa 75-lähdöissä tehnyt 8 Tayson Bi, jolle lähtöpaikka tuo tosin ongelmia. Jos tuuria on hieman matkassa, kärkisija on mahdollinen. Muutaman prosentin peliosuus tuntuu hevosen kapasiteettiin nähden vaatimattomalta. Myös 7 Carisma Sisu, 11 Nolimitjimmit ja 10 Lexington Tooma ovat harkitsemisen arvoisia, jos lähtöön revittelee kunnolla.

Juoksunkulku: Neljältä sisimmältä radalta avataan hyvin. Pikachu Face voi kuskin halutessa onnistua puolustamaan johtopaikan, mutta tauko huomioiden suosikin selkä luultavasti kelpaa.

Pelijakauma: Van Gogh Z.S. (54%) on saanut hieman liian korkean kannatuksen. Alipelattuja ovat Pikachu Face (7%), Tayson Bi (3%) ja Hochthereitis Sox (3%).

Ranking: A) 3 B) 5, 1, 9, 8, 7, 11, 10 C) 2, 4, 6

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 3
Suuri: 3, 5, 1, 9, 8

Toto86-2

Suosikit: Illan ensimmäisestä kylmäverikohteesta erottuu melko selkeä suosikkikaksikko, mutta muillakin on mahdollisuutensa. Kuskinvahvistuksen kokeva 8 Nordby Elde oli juoksuradalta kuuma pelihevonen kesäkuun Åmålin kisassa, mutta ruuna käynnistyi silloin varsin tahmeasti ja laukkasi avauskurviin. Sen jälkeen 5-vuotias jatkoi voitolla johtavan rinnalta, mutta taipui viimeksi samalta paikalta lopussa. Magnus A. Djuse voi saada sen valmentajaa terävämmin matkaan ja kärkiporukasta voitto on mahdollinen. Viime syksynä yhteistyö tuotti voiton Gävlessä. 2 Kor Kosen mielii edellisen tavoin kärkipaikalle, josta norjalainen olisikin paha ohitettava. Kesäkuun voitossa se sai johtopaikalla painettakin, mutta vastasi hyvin maaliin saakka. Sen jälkeen hieman murheista kärsinyt ruuna laukkasi elokuun alun kisassa parijonossa viimeisellä takasuoralla ja eteni sen jälkeen hieman hakevalla ravilla kolmanneksi. Vireen pitäisi olla nyt valmentajan mukaan parempi.

Haastajat ja yllättäjät: 14 Guli Majorille sarjamääritys ei ole erityisen edullinen, mutta heinäkuussa vahvaa virettä osoittanut 5-vuotias kuuluu silti huomioida, sillä juoksuradan ansiosta etumatka edellisiin voi kaventua heti alussa. Bodenissa se hallitsi keulasta ja eteni Uumajassa johtavan takaa rinnalle viimeisen takasuoran alussa noustuaan varmaan voittoon. 1 Rappodinalle alku on ollut viime starteissa hankala ja samanlaisilla otteilla etumatkasta ei ole sille pitkää iloa. Aikaisemmin se on päässyt vastaavista asemista välillä reippaastikin liikkeelle ja mennyt Ulf Ohlssonin ajamana aina ravia. Ei siis mahdoton. Yllätysosastolta poimitaan vielä pari mukaan. 4 Stjärnvin Linn ei varsinaisesti ole voittajatyyppiä, mutta pisteli pari viikkoa sitten lopun juosten. Se pääsee voltista ripeästi matkaan ja hankkii hyvät asemat. 11 Stålville voisi myös omata takaa pienet menestyssaumat. Viime startissa se eteni takajoukoista lopussa kolmosmatsiin ja starttasi silloin Guli Majoria 20 metriä taaempaa.

Juoksunkulku: Rappodina voi parhaana päivänään pitää etumatkansa alussa, mutta todennäköisintä on, että 20 metrin suosikkikaksikosta toinen hakee keulapaikan viimeistään ensimmäisellä takasuoralla.

Pelijakauma: Nordby Elden (42%) ja Kor Kosenin (16%) ero prosenteissa on liian suuri. Stjärnvin Linn (1%) ansaitsisi hieman enemmän huomiota.

Ranking: A) 8, 2 B) 14, 1, 4, 11 C) 5, 3, 7, 13, 9, 10

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 8, 2, 14, 1, 4, 11
Suuri: 8, 2, 14, 1, 4, 11

Toto86-3

Suosikit: 2640 metrin kisassa on vastakkain kelpo nousukkaita, joista ykkösvihjeen saa parhaista asemista keulaan luultavasti kiihdyttävä 3 Inge B.Svärlig. Alkukesän kahden helpon keulavoiton jatkoksi 5-vuotias joutui viimeksi hieman kovemmalle, mutta otti loppukaarteen alussa 2. ulkoa kärkeen runnottuaan ajettuna varman voiton. Venymistä vaaditaan, mutta siihen voi olla vielä edellytyksiä. 11 Junior Band siirtyi kesällä Robert Berghille ja on avannut voittotilinsä sen jälkeen. Molemmissa kilpailuissa se on vastannut keulasta hyvin maaliin asti, muttei takarivikään välttämättä ole sille ratkaiseva este. 5 Moogie jatkoi heinäkuun lopussa Skellefteåssa siitä mihin vuosi sitten jäi. Takarivistäkin jo ensimmäisellä takasuoralla kärkeen edennyt tamma oli lopussa ylivoimainen. Keulaan ei ehkä tällä kertaa ole asiaa, mutta Ove A. Lindqvistin ajokki on osoittanut pystyvänsä pärjäämään vaativimmillakin reissuilla.

Haastajat ja yllättäjät: Vaikka suosikkikolmikon vire vaikuttaakin vahvalta, annetaan mahdollisuus myös yllättäjille. 2 Silver Bullit voisi jossain kohtaa jo onnistuakin. Toissa kerralla huonoihin selkiin jäänyt ruuna oli viimeksi jo lähellä voittoa, mutta tuli ohitetuksi linjalla. Mika Forssin taakseen saava 4-vuotias testaa tällä kertaa mahdollisesti jenkkikärryjä. 4 Greenwich laukkasi toissa kerralla jo ennen lähtölinjaa, mutta muuten ruunan otteet ovat olleet positiivisia. Viimeksi Jorma Särkinivan ajokki ei pystynyt 2. ulkoa ohittamaan vetoapuaan lyhyellä kirillä, mutta voiton vienyt Dante Godiva onkin huomattavasti tämänkertaisia vastustajia kovempi hevonen. 12 Let's Dance L.A. on peliprosenttejaan kyvykkäämpi tapaus. Viime kerralla hänniltä aikaisin kolmannen radan kiertoon lähtenyt ruuna laukkasi loppusuoran auetessa nelossijalta. Näinkään synkän lähtöpaikan ei tarvitse olla sille ylivoimainen este. 9 Goldfever on voittanut molemmat taulussa näkyvät kisansa johtavan rinnalta. Tehtävä on tällä kertaa huomattavasti vaativampi, mutta sitkeä ori hyötyy matkasta.

Juoksunkulku: Inge B.Svärlig ottanee kolmosradalta vetotyöt heti haltuunsa, sillä ulompaa hyvin lähtevällä 6 Bottnas Estellelle kelvannee selkä. Moogie voi ajautua ensin johtavan rinnalle, mutta Junior Band saattaa myös kiertää aikaisin eteenpäin.

Pelijakauma: Suosikkitrio on erittäin tasainen, joten Moogie (35%) on jonkin verran ylipelattu. Silver Bullit (8%), Greenwich (5%) ja Let's Dance L.A. (1%) ovat hieman aliarvostettuja.

Ranking: A) 3, 11, 5 B) 2, 4, 12, 9 C) 1, 6, 8, 10

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 3, 11, 5, 2, 4, 12, 9
Suuri: 3, 11, 5, 2, 4, 12, 9

Toto86-4

Suosikit: Lyhyenä volttina ajettavaan 86-6:een on karsittu kahdessa eri karsintalähdössä viime viikon tiistaina. Lähtöradat on valittu sijoitusten mukaisessa järjestyksessä. 1 Oddsyn kohdalla taktiikka on selvä: yrittää johtaa koko matka. Heinäkuun starteissa tamma joutui päästämään johtopaikalta muutamia edelleen, mutta karsintalähdössä se piti varmasti pintansa ja oljenkorsia jäi vielä varastoonkin. Voittoon kestäminen vaatii ennätysparannusta, mutta siihen on edellytyksiä. 9 Guli Vinn punnersi toisen karsinnan voittajaksi varmaan tyyliin johtavan rinnalta. Nousujohteisesti kesän aikana esiintynyt ruuna on mahdollinen tässäkin, jos juoksu ei mene aivan mahdottomaksi. 10 Vännfors Stjärna voitti toissa kerralla hallitusti johtavan takaa ja kiri viime tiistaina mallikkaasti 4. ulkoa 24-vauhdilla kolmanneksi. Takakengätkin on tarkoitus riisua tällä kertaa. Jos vaikutus on toivotunlainen, pystyy tamma voittoon. Peleissä Sandra Erikssonin ajokki voi toki kuumentua liikaakin. 3 Wild Donnanin alustava suosikkiasema tuntuu hyvästä karsintaesityksestä huolimatta kummalliselta. Tamma kiri kylläkin 2. ulkoa mukavasti Oddsyn tuntumaan, mutta 4-vuotiaalle tehtävä tässä tuntuu kuitenkin aika kovalta. Kuskinvaihdokselle on annettu turhankin suuri painoarvo. Hurjilla prosenteilla se jää ulos vihjesysteemeistä.

Haastajat ja yllättäjät: Eniten pelatun sijaan isompaa systeemiä täydennetään yllättäjillä. 8 Sundbo Nova ei voinut karsinnassa keulasta mitään Guli Vinnille, mutta alhainen peliosuus tuntuu rivakasti voltista käynnistyvälle 5-vuotiaalle silti tässä houkuttelevalta. Kuskinvaihdoskin on selvästi plusmerkkinen. 2 Neon Tabac kipusi viime viikolla 4. ulkoa asiallisesti kolmanneksi, mutta heinäkuun startissa loppuveto samalta juoksupaikalta oli vielä tehokkaampi. Sellaisella ruuna voisi pystyä yllätykseen. Paikan kupongilta saa myös 13 Stålviktor, jonka vauhdit riittävät tähän ja juoksuradalta startin onnistuessa juoksupaikkakin voi löytyä puolenvälin paremmalta puolelta. Viimeksi ruuna oli hieman tasainen, mutta vaikutti terävämmältä viikkoa aikaisemmin. Silloin kolme lyhyttä laukkaa päätöspuolikkaalla veivät kärkipään sijoituksen. Myös 6 Sundbo Skipperillä olisi kykyjä, mutta erittäin epävarmalle menijälle lyhyt voltti on armoton. Virheisiin ei ole varaa.

Juoksunkulku: Oddsy pitää sisältä luultavasti kärkipaikan, vaikka 5 Willmin ja 7 Röyns Kristine käynnistyvät myös reippaasti. Ove A. Lindqvist pyrkii sen jälkeen pitämään nousujohteiselle tempolla muut loitolla. Sundbo Nova on takamatkan nopein ensi metreillä.

Pelijakauma: Oddsy (17%) ja Guli Vinn (13%) ovat alipelattuja ja voivat jäädä liikaa peleissä kuumenevan Vännfors Stjärnan (23%) varjoon. Wild Donnan (32%) on tanakasti ylipelattu. Sundbo Nova (3%) ja Stålviktor (2%) ovat maistuvia yllätysmerkkejä.

Ranking: A) 1, 9, 10 B) 3, 8, 2, 13, 6 C) 7, 5, 11, 4, 12, 14

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 1, 9, 10
Suuri: 1, 9, 10, 8, 2, 13

Toto86-5

Suosikki: Mainiot suoritukset Hagmyrenissä ja Bodenissa keulasta tehnyt 2 Antonio Tabac ei onnistunut Suomen suurkilpailuissa, mutta lähtöasetelmatkin olivat kummallakin kerralla vaikeat. Kouvolassa ori pysyi taustalla, Mikkelissä kuolemanpaikka oli liikaa kovassa tahdissa. Tällä kertaa Jörgen Westholmin suojatti pääsee huomattavasti kevyempään seuraan ja normaalina voitto on ulottuvilla. Mika Forss luotsannee harmaan oriin keulaan suoraan tai viimeistään toisessa vaiheessa. Korkeilla prosenteillakin varma.

Haastajat ja yllättäjät: Lähtöasetelmien puolesta suursuosikin vakavin haastaja voi olla sen kantaan sisälle pyrkivä 5 Workout Wonder. Viimeksi Teivossa ruuna jäi johtavan takana juostuaan lopussa voimissaan vaille kiritilaa, mutta heinäkuun aiemmissa kilpailuissa jossiteltavaa sisältä ei jäänyt. Suosikin perästä kakkossijaan olisi hyvät saumat, voitto vaatisi tämän alisuorittamista. 8 Hesiod on tehnyt Suomessa hyviä suorituksia ja pisteli lauantain Suurmestaruudessakin takaa ihan juosten perille. Jos juoksu ei mene vauhdin osalta aivan taktikoinniksi, pystyy jenkki niputtamaan suurimman osan vastustajistaan. Luotettava 6 Eder Bob ei myöskään luultavasti pääse alussa aivan parhaille paikoille, mutta pystyy kirimään lopussa totomatsiin. 11 Nobel Amokilla on kykyjä tämänkaltaiseen tehtävään, mutta tauko, takarivi ja oppilaskuski laskevat osakkeita.

Juoksunkulku: Antonio Tabac voi pystyä torjumaan ulkopuolelta reippaasti kiihdyttävät suoraankin, mutta saa suurella todennäköisyydellä haettua kaikilta kärkipaikan muutenkin. Workout Wonder voi päästä keskeltä johtavan kantaan.

Pelijakauma: Antonio Tabac (76%) on jonkin verran liikaa pelattu. Workout Wonder (4%) on haastajista aliarvostettu.

Ranking: A) 2 B) 5, 8, 6, 11, 4, 7 C) 9, 1, 3

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto86-6

Suosikki: 8 Jagger Boko ehti kesäkuussa Bodenissa takaa 75-voittajaksi, vaikka kärsi sillä kertaa varustemuutosten takia tyyliongelmista. Finaalissa päätöskierroksen alussa johtavan rinnalle kiertynyt ruuna tsemppasi lopussa kolmanneksi ja ratkaisi viimeksi lyhyellä matkalla varmasti johtavan kupeelta. Sen jälkeen 4-vuotias oli pienen haavan takia yhdestä startista pois, mutta valmentaja vakuuttaa suojattinsa olevan hyvässä vireessä. Pidempi starttiväli ei sitä haittaa, sillä kauden avauksessakin se meni vastaavalla kolmella kilometrillä heti hyvin. Hevosena Jagger Boko on vähintään yhtä hyvä kuin 20 metriä taaempaa starttaavat pelihevosetkin, ja kun Mats E. Djuse luovinee sen tässä keulaan, on normaalivireessä voitto haarukassa. Prosentit voivat päivän mittaan laskeakin, kun moni luultavasti hakee tähän kohteeseen yllätystä. Kokeillaan Jagger Bokoa siis varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 14 Euskara hyötyy lähdön osanottajista ehkä eniten matkasta, mutta kahden kuolemanpaikkavoiton jälkeen se oli heinäkuussa kerran poissa. Fredrik Wallinin tallin vire on ollut kauttaaltaan vaisu, joten ranskalaistammaankin on suhtauduttava hieman varauksella. Normaalina kärkipäähän. Pelillisesti haastajista kiinnostavimmalta tuntuukin 2 Listas Hector, joka on napannut kevyemmissä lähdöissä kolme varsin helppoa voittoa putkeen. Torniossa Kari Alapekkalan ruuna ratkaisi keskivaiheilla parijonossa juostuaan samalla matkalla vaivattomasti. Ensimmäiset keulat ottavalle suomalaiselle on tarjolla hyvä reissu. Luotettavasti esiintynyt 12 Kaptah voi kohota pitkältä takamatkaltakin kärkimatsiin, mikäli kiriin tulisi apuja. Skellefteån kolmella kilometrillä keulasta hallinnut 5-vuotias ei voinut viimeksi mitään Jackpot Vrijhoutille, joka puolestaan voitti seuraavalla kerralla 75-lähdön. Vähän pelatuista 4 Mr Sånna laukkasi viimeksi loppukaarteessa todennäköisen voiton. Takaa heinäkuun lopussa viimeisen kaarteen ongelmista huolimatta toiseksi kivunnut 9 Aperfectdream ei voinut sunnuntaina johtavan takaa mitään edessä juosseelle Livi Majestylle. Juoksuradalta Robert Bergh voi pyrkiä heti eteenpäin.

Juoksunkulku: Listas Hector johtaa alun, mutta Jagger Boko etenee nopeasti rinnalle ja lienee keulassa jo avauskierroksen aikana. Euskara voi edetä 40 metristä toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Jagger Boko (38%) on ansaitusti selvä suosikki. Euskara (20%) ja Kaptah (18%) tuntuvat liikaakin pelatuilta, Listas Hector (8%) sen sijaan ansaitsisi vähän enemmänkin peliä, samoin Mr Sånna (2%).

Ranking: A) 8 B) 14, 2, 12, 4, 9, 15, 10, 5 C) 11, 6, 7, 3, 1

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto86-7

Suosikit: 5 Swagger joutui keulapaikalta liian koville vielä kesäkuun 75-sarjassa, mutta on ottanut sen jälkeen kaksi täysosumaa helppoon tyyliin. Skellefteåssa ruuna painui 4. ulkoa kärkeen loppukaarteen alussa ja jatkoi ylivoimavoittoon. Viime viikolla kärkipaikka irtosi jo avauspuolikkaan jälkeen, eikä otteitaan alati parantanut 4-vuotias ollut ohitettavissa sen jälkeen. Keskeltä Sandra Erikssonin suojatti pääsee varsin reippaasti liikkeelle ja voi olla lähdön keulahevonenkin. Voittoon ei toki vaadita välttämättä johtopaikkaa. Pieneltä paussilta Rättvikin 75-kisaan tullut 8 Faster Than You haki vetotyöt voimalla vajaat kaksi kierrosta ennen maalia, mutta taipui lopussa kolmanneksi. Robert Berghin 5-vuotiaan on helppo ennustaa vetristyvän vielä tuosta kisasta ja ulkoradasta huolimatta valjakko suunnistaa heti eteenpäin. Keulaan selvitessään ruuna voi voittaa ja muussa tapauksessa tehdä ainakin kärkihevosen tehtävästä hikisen.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Nicho Sånna on esiintynyt voittostarteissaan myös edukseen, mutta ykkösrata tietää sille luultavasti jäämistä alussa jalkoihin. Keulasta Solvallassa hallinnut ori pystyy toki sopivien väylien löytyessä pitkälle nytkin. 2 Krutov Sund palasi tauolta voittoiskussa ja vastaili Skellefteåssa johtopaikalta Confident Hossille, joka tosin repesi päätössatasella laukalle. Katkonaisesti urallaan startanneen Krutov Sundinkin askellus heikkeni hieman loppua kohti, eikä se aikaisemmin ole kovin montaa kertaa peräkkäin pysynyt ravilla koko matkaa. Kykyjensä puolesta se on toki liian vähän pelattu. 13 Yankee Blue voitti keväällä viisi kertaa putkeen, mutta kesän sijoitukset ovat olleet vaatimattomampia, kovemmasta vastuksesta ja osin hankalista juoksuistakin johtuen. Ehkä siltä kuitenkin oli voittostarttien perusteella lupa odottaa hieman parempaakin. Ilman eturivin pelihevosten kovaa kilvanajoa takaa kärkeen nouseminen on nytkin työlästä. Vähän pelatuista 3 National Night teki viimeksi 2. ulkoa kelpo suorituksen ja kokee nyt mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen. Toki ammattikuskien saavutukset sen takana ovat tähän asti olleet kehnoja. 11 Mr Alabama on siirtynyt Daniel Redéniltä muutaman vaisun suorituksen jälkeen pohjoiseen. Luokka on riittävä.

Juoksunkulku: Krutov Sund ja National Night lähtevät reippaasti, samoin keskeltä Swagger. Faster Than You suuntaa ulkoa myös eteenpäin ja voi prässätä keulaan astikin.

Pelijakauma: Oikeat ja oikein pelatut suosikit Swagger (30%) ja Faster Than You (26%).

Ranking: A) 5, 8 B) 1, 2, 13, 3, 11, 14, 12 C) 7, 6, 9, 4, 15

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 5, 8
Suuri: 5, 8

Toto86-8

Suosikit: Päätöskohteessa 3 Got To Dash on kerännyt keulapsyykillä rouheat peliprosentit ja vastapeli tuntuisi olevan paikallaan. 10 Global Wizard jäi elokuun alun 75-kisasta normaalilta vaikuttaneen lämmityksen jälkeen pois ruunan käyttäydyttyä oudosti. Kaikki on sen jälkeen taas ollut mallillaan, joten Östersundissa 3. sisällä huonoissa selissä mahdollisuutensa menettäneeltä 5-vuotiaalta on lupa odottaa hyvää suoritusta. Kesäkuussa Solvallassa se teki sitkeän suorituksen johtavan rinnalta. Suosikin takaa Mats E. Djusella on saumat luovia se heti hyviin asemiin ja ohittaa vastustajansa lopussa. Got To Dash piti Solvallassa keulasta pintansa maaliin asti, mutta loppupuolikas tultiin enää 15-vauhtia. Hieman virkeälle menijälle lyhyempi matka olisi parempi, mutta pari kierrostakin menee, jos vauhti pysyy maltillisena. Näillä prosenteilla Global Wizard tuntuu kuitenkin paljon kiinnostavammalta ja jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Verozzo siirtyi jokin aika sitten Petri Salmelalle ja nappasi heinäkuun starteissa kärkisijat. Ensin Bodenissa Jagger Bokon takana kakkosen ja viimeksi voiton kierrettyään 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kärjen tuntumaan. Hyvät asemat hankkiessaan korkealle nytkin. 5 Edfromed on tehnyt Suomessa vahvaa jälkeä. Viimeksi ruuna ylsi kuolemanpaikalta tasapääkakkoseksi ylivoimaisen Effronte Photon takana, mutta nappasi samalta paikalta voitonkin Torniossa. Se voi joutua töihin tässäkin. 7 Don Draper on ottanut voittonsa sitkeillä suorituksilla ja on Edfromedin tavoin valmis haalarihommiin. 1 Twice Kronos lukeutuu kyvyiltään lähdön parhaimmistoon. Helmikuussa pehmeästi esiintynyt ruuna tulee kuitenkin pitkältä tauolta, joten Petter Lundberg tyytynee nättiin reissuun. Ei totosijasta silti kannata suuresti yllättyä. Keväällä Uumajassa vahvasti toiseksi takaa kivunnut 8 Gorgeous L.A. oli kihisevä pelihevonen Elitloppet-viikonlopun Diamantstoet-finaaliin, mutta suoritus oli tosi kehno ja sittemmin tamma on huilannut.

Juoksunkulku: Got To Dash ladannee kolmosradalta suuremmitta ongelmitta keulaan, vaikka Twice Kronos ja Verozzokin avaavat reippaasti. Global Wizard päässee suosikin takaa hyvin läpi ja voi saada toiselle radalle vetoapua Edfromedistä tai Don Draperista.

Pelijakauma: Got To Dash (48%) on tuntuvasti liikaa luotettu, Global Wizard (14%) puolestaan ansaitsisi tuplapinnat. Verozzo (6%) on liian vähän pelattu.

Ranking: A) 10, 3 B) 4, 5, 7, 1, 8, 2 C) 9, 6, 11

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 10
Suuri: 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto86-1: 3
Toto86-2: 8, 2, 14, 1, 4, 11
Toto86-3: 3, 11, 5, 2, 4, 12, 9
Toto86-4: 1, 9, 10
Toto86-5: 2
Toto86-6: 8
Toto86-7: 5, 8
Toto86-8: 10
Hinta: 12,60 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto86-1: 3, 5, 1, 9, 8
Toto86-2: 8, 2, 14, 1, 4, 11
Toto86-3: 3, 11, 5, 2, 4, 12, 9
Toto86-4: 1, 9, 10, 8, 2, 13
Toto86-5: 2
Toto86-6: 8
Toto86-7: 5, 8
Toto86-8: 10
Hinta: 126,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto86-1
3 Van Gogh Z.S. 46%
5 Rally Funny 17%
1 Pikachu Face 10%
8 Tayson Bi 7%
9 Hochthereitis Sox 7%
7 Carisma Sisu 4%
10 Lexington Tooma 3%
11 NoLimitJimMit 3%
2 Ava 1%
4 Kentucky 1%
6 Antonio America 1%
12 Andre Agassi 0%

Toto86-2
8 Nordby Elde 33%
2 Kor Kosen 26%
14 Guli Major 15%
1 Rappodina 13%
4 Stjärnvin Linn 5%
11 Stålville 5%
3 Sundbo Rymling 1%
5 Torpa Pål 1%
7 Vindbläsen 1%
6 Svärting A.C. 0%
9 Romleskaft 0%
10 Jakob Faksen 0%
12 Harry Växus 0%
13 Sundbo Samuraj 0%

Toto86-3
3 Inge B.Svärlig 25%
11 Junior Band 22%
5 Moogie 21%
2 Silver Bullit 11%
4 Greenwich 8%
9 Goldfever 5%
12 Let's Dance L.A. 5%
1 Fiona Mearas 1%
6 Bottnas Estelle 1%
8 Simon Angel 1%
7 Lyckans Olov 0%
10 Florianne 0%

Toto86-4
1 Oddsy 26%
9 Guli Vinn 20%
10 Vännfors Stjärna 19%
3 Wild Donnan 10%
2 Neon Tabac 7%
8 Sundbo Nova 7%
13 Stålviktor 6%
6 Sundbo Skipper 3%
5 Willmin 1%
7 Röyns Kristine 1%
4 Hamjakken 0%
11 Trö Fax Stjärna 0%
12 Järvsötekno 0%
14 Vindpärla 0%

Toto86-5
2 Antonio Tabac 68%
5 Workout Wonder 9%
8 Hesiod 7%
6 Eder Bob 5%
4 Callela Leonard 3%
7 Brooklyn Hill 3%
11 Nobel Amok 3%
1 Stay Alert 1%
9 Top of the World 1%
3 Marciano 0%
10 Balfour 0%

Toto86-6
8 Jagger Boko 42%
14 Euskara 14%
2 Listas Hector* 12%
12 Kaptah 11%
4 Mr Sånna 6%
9 Aperfectdream 6%
15 Builder's Caviar 3%
5 Ediego 2%
10 Mellby Emeralds 2%
6 Cemonroc de Coeur 1%
11 Garrett Mix 1%
1 Tabriz Frontline 0%
3 Yakari 0%
7 Shiver W.F. 0%
13 Elliot Web 0%

Toto86-7
5 Swagger 29%
8 Faster Than You 26%
1 Nicho Sånna 11%
2 Krutov Sund 8%
13 Yankee Blue 8%
3 National Knight 5%
11 Mr Alabama 5%
14 Gazoline Mearas 3%
12 Kalles Caviar Ås 2%
6 Foppa Sisu 1%
7 Proud L.A. 1%
9 Gigolo Sisu 1%
4 Young Lavec 0%
10 Ikon Zon 0%
15 Nacrous 0%

Toto86-8
10 Global Wizard 29%
3 Got to Dash 27%
4 Verozzo 11%
5 Edfromed* 11%
7 Don Draper 9%
1 Twice Kronos 6%
2 Pacino Brave 3%
8 Gorgeous L.A. 3%
9 Titan As 1%
6 Bajkal Graff* 0%
11 Mr Charming 0%
12 Uomo Show 0%