Ravivihje: Toto64 Kalmar 23.7.2020

Julkaistu:

Toto64
Kalmarin luottohevosena toimii Now Or Never Flair.
Ruotsin radoilla riittää seurattavaa torstaina, sillä länsinaapurissa ajetaan peräti neljät iltaravit. T64-karuselli rantautuu tänään Kalmariin.

Kierrokselta erottuu kaksi suurta suosikkia, Image Rapida (T64-4) & Oscar L.A. (T64-6). Molemmat varmistetaan suuremmassa systeemissä, jonka ainoana tukipilarina toimii Now Or Never Flair (T64-1). Kyvykäs, mutta epävarma ruuna on ravatessaan erittäin sopivan näköisessä porukassa lähellä voittoa ja maltillisesti pelattuna käy varmaksi.

Maistuvia merkkejä kierrokselle Now Or Never Flairin lisäksi ovat muun muassa Sally’s Love (T64-2) & Arno dell’Est (T64-3). Jättiyllätysosaston poiminnat ovat Figaro Pointer (T64-2) ja Bellzap (T64-6).

T64-pelin jättöaika päättyy tuttuun tyyliin lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Avauskohde ei juuri tasollaan päätä huimaa. Kovaluokkainen 1 Now Or Never Flair alkaa pitkän suvantovaiheen jälkeen alkaa taas löytää itseään. Ruuna kiri Halmstadissa viidennestä ulkoa vahvasti kolmanneksi ja seuraavassa startissa Kalmarissa se palasikin pitkästä aikaa voittajarinkiin. Kolmannessa ulkona matkannut Joakim Lövgrenin suojatti näytti olevan paiskaamassa kohti keulapaikkaa jo viimeisellä takasuoralla, mutta loppukurvissa tutut raviongelmat astuivat kuvioihin eikä se enää vaikuttanut menestyjältä. Suoralle käännyttäessä meno parani ja ruuna näytti kovaa juoksupäätään runnomalla ykköseksi. Viimeksi Kalmarissa se tippui pahan alkulaukkansa jälkeen viimeiseksi ja peli oli mailin matkalla pelattu, mutta nousi vähintään asiallisella kirillä kuitenkin viidenneksi.

Näin sopivaan porukkaan Now Or Never Flair tuskin tulee ainakaan hetkeen pääsemään ja se on jäänyt alustavassa pelijakaumassa niin paljon suosikin varjoon, että ruuna jää riskilläkin läpivarmaksi. Riskillä sikälikin, että laukkapeikko vaanii koko ajan ja varsinkin lähtöhetki on kriittinen. Ykkösrata ei varmasti ollut toiveissa, tosin pienessä lähdössä alun voi ottaa niin varmistellen kuin pystyy eikä silti jää liian kauaksi kärjestä.

4 Gomez on lähdön toinen tällä kaudella voittanut hevonen. Sen tikku tuli Åbyn 1140 metrin sprintistä, edellistä ”normaalilähdön” voittoa pitää hakea vuodelta 2017. Toissa startissa Halmstadissa ruuna sai johtavan rinnalta selän eteensä kierros ennen maalia ja Gomez seuraili vähintään asiallisesti viidenneksi hyvätasoisessa T75-koitoksessa. Viimeksi samalla radalla se laukkasi lähtöön ja uudestaan 900 metriä ennen maalia. Laukat eivät tule yllätyksenä Gomezin kohdalla, sillä suosikin tavoin askellus on usein kaukana priimasta. Illan tehtävässä Christoffer Erikssonin ajokki pääsee hyvin todennäköisesti keulaan ja matkavauhti voi olla hyvinkin rauhallista.

6 Stand By Kenin otteista on puuttunut samanlainen loistokkuus kuin viime talvena ja tasavauhtinen menijä ei taida olla parhaimmillaan kesäkeleillä. Toki viime sijoituksiin ei pidä ihan liikaa tuijottaa, sillä juoksut ovat menneet vaikeiksi ja viimeksi Vaggerydissa se jäi umpipussiin. Johan Untersteinerin suojatti on tässä porukassa hyvin todennäköinen totohevonen. 5 Roofparty ei ole suorittanut aikoihin tasollaan. Tosin viimeksi Kalmarissa oli jo hieman näkyvissä valoa tunnelin päässä ruunan lopettaessa porukan hänniltä 10,7-kyytiä viimeiset 400 metriä.

Pelijakauma: Gomezin pinnoista (37%) pitäisi antaa osa Now Or Never Flairille (27%) ja Stand By Kenille (16%).

Juoksunkulku: Gomez nakkaa keulaan ja matkavauhti voi olla rauhallista ensimmäisen kierroksen osalta.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-2

Viime vuonna enintään 100 starttia ohjastaneille nuorille kuskeille suunnatussa lähdössä on kirjavaa porukkaa niin hevosissa kuin kuskeissakin. Lähdön ainoa 3-vuotias 4 Global Best Lover vaikuttaa kehityskykyiseltä aloittelijalta. Se on juossut muutaman kerran kovissa porukoissa ikätovereitaan vastaan ja uran voittotili on senkin vuoksi jäänyt toistaiseksi vielä avaamatta. Nyt siihen olisi ainakin vastuksen puolesta loistosauma ja jo viimeksi Jägersrossa oria ajanut Tyler Mifsud on hyvä kuski tähän lähtöön.

2 Sally’s Love esitti huhtikuisessa Solvallan startissaan niin terävän kirin porukan hänniltä, että se taisi saada Lutfi Kolgjinin ostamaan hevosen itselleen. Uusista käsistä ei ole vielä onnistumista tullut. Vaggerydissa ruuna kompuroi keulasta laukalle viimeisellä takasuoralla ja Halmstadissa se laukkasi voimissaan loppukurvissa johtavan takaa. Jägersrossa omistaja ajoi itse. Ensimmäisen kurvin lyhyen laukan jälkeen Kolgjini alkoi prässätä rajusti keulahevosta ja Sally’s Love kulki 600 metrin palan 12,1-vauhtia. Se oli keskipitkällä matkalla liikaa ja viimeisellä takasuoralla tuli seinä vastaan. Tuon kisan voi unohtaa ja Simon Helmin ajokki pärjää tässä sakissa jos vain malttaa ravata.

11 Filip Winner on lähdön kolmas kova. Se palasi viimeksi parin Jägersrossa parin kuukauden tauolta ja esitti asiallisen kirin neljännestä ulkoa. Ruuna jatkaa kengittä ja oletettavasti parantaa saadessaan yhden startin kroppaansa huilin jälkeen. Edellä mainitun kolmikon pitäisi riittää pitkälle. Suurempaan systeemiin vielä muutama lisämerkki.

14 Guidetti Sisu on pystynyt lyömään urallaan niin kovia hevosia, että kykyjensä puolesta sen pitäisi riittää tässä sakissa. 15 Nairajah on niin juoksijan näköinen hevonen, että voittosarakkeessa oleva nolla yllättää. Nyt ruuna tekee mielenkiintoisen debyyttistartin Johan Untersteinerin treenistä ja ainakin jatkoa varten se on seurattava tapaus. 1 Bria Hagh saanee ykkösradalta loistoreissun. Jättiyllättäjinä lapulle vielä 9 Finogo Pointer & 12 In Love Silas. Niiden kuskit Joakim Granlund ja Max Karlsson ovat tähän porukkaan hyviä tekijöitä ja molemmat hevoset ovat tauluaan parempia.

Juoksunkulku: Sally’s Love on eturivin nopein. 6 Hanne Tooma tavoittelee paikkaa sen takaa. Juoksunkulusta voi tulla hyvinkin levoton.

Pelijakauma: Sally’s Love (14%) on lähdön maistuvin merkki.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 4, 2, 11
Suuri: 4, 2, 11, 14, 15, 1, 9, 12

Toto64-3

6 Arno dell’Est otti taulussa vielä näkyvät voittonsa Roomassa ja Firenzessä todella hienolla tyylillä keulapaikalta. Italian koronatauon aikana Ruotsiin muuttanut ori ei ole vielä onnistunut kahdessa Jägersron startissaan, mutta onnistuu heti kun vain ravaa. Viimeksi se otti pahan laukan ensimmäisessä kurvissa ja kulki sen jälkeen noin 11,5-vauhtia viimeiset 1500 metriä, vaikka jäi lopussa pussiinkin. Voltin sopivuus on täysi kysymysmerkki ja laukkariski lienee muutenkin isohko, mutta Christoffer Erikssonin suojatti on niin luokkahevosen oloinen, että nousee ideasuosikiksi.

5 M.T. Oscar oli todella hyvä varsinkin Halmstadin kauden avausstartissaan, jonka se vei yläpystyyn. Viimeksi Vaggerydin T86-lähdössä ori oli purjehtimassa Mika Forssin ajamana kohti voittoa, kunnes laukkasi maalisuoralla. Tuon kisan jälkeen paussia on kertynyt kuutisen viikkoa, mutta Tomas Malmqvist tapaa tuoda treenattavansa hyvinä radoille. 7 Bring Me Bajern on juossut pari viime starttiaan Klass II-karsinnoissa. Kalmarissa se oli johtavan takaa hieman onnekkaastikin laukkojen myötä toinen. Viimeksi Halmstadissa tehtävä oli vaikea porukan hänniltä, mutta hieman parempaa kiriä ruunalta olisi voinut odottaa. 8 Galantis on lähdön neljäs kova ja kilpailee tauluaan paremmassa iskussa. Se juoksi toissa startissa Solvallassa kivikovassa lähdössä, jossa ei pitänytkään riittää. Viime viikolla Axevallassa ori jäi sisäratareissun jälkeen hienon näköisenä pussiin. Voitontahtoa siinä saisi olla ripaus lisää.

Juoksunkulku: Bring Me Bajern lähtee voltista niin rivakasti liikkeelle, että voi edetä hyvinkin nopeasti keulaan.

Pelijakauma: Ei isompaa huomautettavaa. Arno dell’Est (21%) voisi olla napsun enemmän pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 6, 5, 7, 8
Suuri: 6, 5, 7, 8

Toto64-4

4 Image Rapida erottuu stayer-lähdön selväksi suosikiksi. Kovaluokkaisen menijän kauden tähänastinen huippuhetki oli maaliskuinen Klass II-finaalivoitto ja ori on ollut muutenkin vakuuttava. Stefan Perssonin ajokki tulee nousemaan vauhdilla sarjoissaan ja illan tehtävässä sen kuuluu olla liki voittoa. Kahdessa viime startissa on kuitenkin tullut lähtölaukat, ja se tuo siinä määrin kysymysmerkkejä, että Image Rapida saa yhden varmistuksen.

2 Willmer Gel teki oikein hyvät startit molemmissa taulussa näkyvissä Åbyn starteissaan. Kalmarissa ja Jägersrossa ruuna ei näyttänyt enää priimalta ja palaakin nyt noin seitsemän viikon huililta. Jos suosikilla ei ole paras päivä ja Willmer Gel pääsee tuulenhalkojaksi, niin ei pidä yllättyä jos Johan Untersteinerin suojatti vetää maaliin asti.

Juoksunkulku: Willmer Gel etenee viimeistään ensimmäisellä takasuoralla keulaan. Siitä voidaan ajaa myös Image Rapidaa vastaan.

Pelijakauma: Image Rapidan (68%) ja Willmer Gelin (14%) prosentit kuuluisivat olla lähempänä toisiaan.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 4, 2
Suuri: 4, 2

Toto64-5

10 Ofelia O.E. on kärsinyt jatkuvasti heikoista lähtöradoista ja niiltä on ollut kovissa lähdöissä vaikea pärjätä. Siksi tulosrivistöön ei kannata liikaa tuijottaa. Toissa kerrallakin Jägersrossa se lopetti pirteästi saadessaan kiritilat ja oli heti maalin jälkeen toisena. Viimeksi Vaggerydissa kohtaloksi koitui paikka johtavan rinnalla ja viimeiset sata metriä olivat työläitä. Luokkansa puolesta tamma lienee lähdön paras hevonen ja joskus juoksunkulkutuurien on käännyttävä, toki lähtöpaikka ei ole nytkään ihanteellinen.

9 Hasty Helene on ollut jo pitkään hienossa tikissä ja tehnyt jatkuvasti hyviä esityksiä. Viimeksi Halmstadin T75-lähdössäkin sillä kierrettiin kierros jäljellä johtavan rinnalle, josta tamma tuli tapansa mukaan umpirehdisti perille. Ainoastaan johtavan takana unelmareissun saanut tuli niukasti ohi. Sitä ennen Visbyssa Hasty Helene otti ansaitun voiton juostuaan taas johtavan rinnalla, jossa Fredrik Perssonin suojatti on juossut neljä viimeistä kisaansa. Sarja ei istu täydellisesti, mutta Hasty Helene on nyt niin kovassa tikissä, että pärjää tässäkin.

Lähdön kolmas kova on 7 Ritz Guiness, joka kiri Vaggerydissa takaporukoista näyttävällä tyylillä voittoon ja lopetti Solvallassa pirteästi tilaa saadessaan. Samanlaisena tamma on tässä porukassa kärkihevosia. 8 Apple Rose on luokaltaan lähdön kärkipäätä, mutta yli kahden kuukauden tauolta tuskin parhaimmillaan ja jää varahevoseksi.

Juoksunkulku: 5 Whitestripe Maid etenee paalulta keulaan alkuvaiheessa juoksua. Takamatkan kovanaamoilla voidaan ajaa varhaisessa vaiheessa eteenpäin.

Pelijakauma: Ofelia O.E. (37%) on liikaa pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 10, 9, 7
Suuri: 10, 9, 7

Toto64-6

Jo voittoprosentti kertoo, että 8 Oscar L.A. on todellinen lupaus ja on kokenut koko matkan ravia polkiessaan vasta yhden tappion. Sen ei pitäisi enää juosta näin matalissa sarjoissa ja lähdön vähäisimpään voittosummaan ei pidä tuijottaa tippaakaan. Tuoreimman voittonsa se otti Jägersrossa hienolla tyylillä toisesta ulkoa ja vaikka ori noteerasi kovan tuloksen 13,0ake, niin Joakim Lövgrenin ei tarvinnut tehdä rattailla elettäkään. Viimeksi Kalmarin Klass II-karsinnassa Oscar L.A. irtosi O.M.Faststeepin kanssa voittokamppailuun, mutta laukkasi sata metriä ennen maalia. Sellainen kuva jäi, että ori olisi tullut ohi. Oscar L.A. on itseoikeutetusti jättisuosikki sopivan näköisessä porukassa ja jää pienemmän systeemin varmaksi. Isompaan kaksi varmistusta, sillä kasirata voi aina aiheuttaa omat mutkansa eikä Oscar L.A. ole vielä varma suorittaja, vaan näyttääkin hivenen epävarmalta.

Ykköshaastaja on 5 Gigant Coger, joka on huomattavasti tulosrivistöään etevämpi menijä. Parissa viime startissa se on menettänyt parijonossa asemiaan väsyvän takana ja tehnyt hyvät kirit tilaa saadessaan. 4 Vulcano N.P. ja 9 Explosive Class tulevat rankingissa seuraavana, mutta kohteen kolmas merkki poimitaan jättiyllätysosastolta. 3 Bellzapp ei ollut lainkaan huono viimeksi Kalmarissa, kun sillä kierrettiin kierros jäljellä johtavan rinnalle, josta tsemppasi toiseksi. Nyt ruuna kokee ison luokan kuskinparannuksen Christoffer Erikssonin hypätessä rattaille ja hyvältä lähtöpaikalta sen ei saisi olla sentään olla alle prosentin hevonen, kuten aamupäivän pelijakaumassa.

Juoksunkulku: 2 Linda Sånna ja Bellzap ovat alussa nopeimmat. Tuskin kummallakaan ajetaan keulasta, joten lopullinen johtohevonen voisi olla Vulcano N.P. tai Gigant Coger. Oscar L.A. lähtee ajoissa reissuun.

Pelijakauma: Oscar L.A. (69%) on hieman liikaa luotettu. Bellzap (0,6%) on kiehtova jättiyllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 8
Suuri: 8, 5, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 1
Toto64-2: 4, 2, 11
Toto64-3: 6, 5, 7, 8
Toto64-4: 4, 2
Toto64-5: 10, 9, 7
Toto64-6: 8
Hinta: 7,20 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 1
Toto64-2: 4, 2, 11, 14, 15, 1, 9, 12
Toto64-3: 6, 5, 7, 8
Toto64-4: 4, 2
Toto64-5: 10, 9, 7
Toto64-6: 8, 5, 3
Hinta: 57,60 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
1 Now Or Never Flair 33%
4 Gomez 28%
6 Stand by Ken 21%
5 Roofparty 8%
3 Wingait Erik 5%
7 Tournado Dream 3%
2 Moon's Oki Doki 2%

Toto64-2
4 Global Best Lover 26%
2 Sally's Love 23%
11 Filip Winner 16%
14 Guidetti Sisu 10%
15 Nairajah 7%
1 Besa Hagh 4%
9 Finogo Pointer 3%
12 In Love Silas 3%
6 Hanne Tooma 2%
7 Always Sugar 2%
8 Navas 2%
3 Attackbollen G.G. 1%
10 C.D.C.'s Ludde 1%Toto64-3
6 Arno dell'Est 26%
5 M.T.Oscar 23%
7 Bring Me Bajern 21%
8 Galantis 21%
1 Grand Prix 3%
2 Universal Face 2%
3 Moons U.Bolt 2%
4 Gigantic Star 2%

Toto64-4
4 Image Rapida 58%
2 Willmer Gel 23%
6 Perfect Gede 8%
7 J.A.Connie Bell 4%
8 Gullabo Däck Bling 4%
1 Sergie Phefirst 1%
3 Lönshults Johannes 1%
5 Niras Bumblebee 1%

Toto64-5
10 Ofelia O.E. 25%
9 Hasty Helene 23%
7 Ritz Guiness 18%
8 Apple Rose 9%
5 Whitestripe Maid 7%
14 Micro Vick 4%
4 Bria Hagh 3%
12 Indian Front 3%
13 Crazymonsterheart 3%
1 K.A.Dacy 1%
2 Speedy Desideria 1%
3 Photograph 1%
6 See You Tomorrow 1%
11 Mhona's Sister 1%

Toto64-6
8 Oscar L.A. 62%
5 Gigant Coger 9%
4 Vulcano N.P. 8%
9 Explosive Class 7%
3 Bellzapp 3%
2 Linda Sånna 2%
6 Sempre Avanti* 2%
7 G.K.Ursus 2%
11 Au Revoire Font 2%
1 Xantino Bay 1%
10 Totti Face 1%
12 Ragga Loss 1%