Ravivihje: Toto64 Arvika 3.7.2020

Julkaistu:

Toto64
Arvikan luottohevosina toimivat Frodo S. ja Moneykeeper.
Illan Toto64-kierrosta isännöi Arvika. Kesäradalla on mittaa vain 800 metriä ja loppusuora on todella lyhyt, joten luonnollisesti keulahevoset ovat vahvoilla.

T64-kohteet vaikuttavat hyvin suosikkipitoisilta ja pelillistä "svengiä" on hyvin vaikea keksiä. Normaalia kapeammat laput lyödään sisään Frodo S. (T64-2) ja Moneykeeper (T64-4) varmoina. Pienemmässä systeemissä kolmantena tukipilarina toimii Zosima Mag (T64-1).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy tuttuun tyyliin lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Avauskohteessa pitää ensimmäisenä huomioida kyseessä olevan volttilähtö. 6 Zosima Mag on yksi monista Italiasta Björn Goopille siirtyneitä hevosia. Ruotsin debyyttistartissaan Årjängissa tamma juoksi neljännessä ulkona, ohitti ovelasti sisäkautta loppukurvissa vastustajia ja kiri maalisuoralla selvään voittoon. Viime kisan Halmstadissa voi unohtaa, sillä Goop jäi parijonoon, kun takaa hyökättiin ja Zosima Mag pakitti porukan läpi väsyneen kuolemanpaikka hevosen takana. Kulisseissa vapaalle radalle käännettyään se meinasi vielä laukata ja Goop antoi vain hevosen rullailla maaliin. Illan tehtävä näyttää varsin sopivalta, pahimmilla vastustajilla on heikot lähtöpaikat ja juoksuradalta on hyvä sauma päästä keulaan, josta Zosima Mag olisi todella liki voittoa. Pienempään lappuun varmaksi, suurempaan muutama kaveri.

11 Just Like Messi rynnisti jo Färjestadissa takapareista hyvin loppuun ja noteerasi tähän lähtöön kovan tuloksen 12,5ake. Åbyssa ruuna juoksi toisessa ulkona, josta kiri huomattavasti tämänkertaista tasokkaammassa koitoksessa niukkaan voittoon. 2 Åsens Aragorn kiri viime Arvikan vierailuillaan melkein voittoon asti. Ruuna lähtee voltistakin lujaa ja saanee voltin kakkosradasta huolimatta asemat suosikin takana. 12 Notation laukkasi viimeksi Årjängissä johtavan takaa loppusuoran alussa todennäköisen kakkossijan. Nyt ruuna juoksee ensimmäistä kertaa ilman kenkiä

Juoksunkulku: Zosima Mag leiskauttaa juoksuradalta keulaan ja saa tehdä oman juoksunsa. Åsens Aragorn saa asemat sen takaa.

Pelijakauma: Ei huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 6
Suuri: 6, 11, 2, 12

Toto64-2

Toisessa kohteessa yksi hevonen erottuu muista. 5 Frodo S. juoksi toissa kerralla Klass II-finaalissa. Ruuna matkasi neljännessä sisällä, menetti loppukurvissa asemiaan väsyneen takana ja kiri takaporukoista pirteästi neljänneksi tämänkertaista noin kolme pykälää kovemmassa lähdössä. Viime Solvallan startissakin oli epäonnea, kun slovenialaismenijä menetti taas asemia väsyneiden takana neljännessä sisällä ja vapaille kiriväylille löydettyään esitti hyvän loppuvedon tullen paljon voimia tallella maaliin. Lähtö on nyt niin sopivan näköinen, että Björn Goopin suojatti on todella liki voittoa, vaikka juoksu menisikin vaikeimman kautta. Todennäköisesti niin ei käy, vaan Frodo S. pääsee hakemaan keulapaikan ensimmäisellä takasuoralla.

1 Petunia saanee reissun toisessa-kolmannessa sisällä ja on lähimpänä kakkossijaa.

Juoksunkulku: Petunia ja 3 Aces High tavoittelevat ensimmäistä keulaa. Jatkossa Frodo S. etenee tuulenhalkojaksi.

Pelijakauma: Ei huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto64-3

Viimeksi lähtölaukkaan pilannut 6 Livi Opal H.M. oli hyvä molemmissa Årjängin starteissaan toukokuussa. Ensin se kiri johtavan takaa voittoon ja jälkimmäisellä kerralla hävisi keulasta niukasti hyvälle vastustajalle. Samanlaisena tamma on väkisin tässä porukassa voittomatsissa. 9 Mellby Hawaii lienee kyvyiltään lähdön paras hevonen. Kauden avauksessa Gävlessä se sai takapareista myöhään kiritilaa ja tuli paljon voimia tallella maaliin. Eskilstunassa tamma kiersi johtavan rinnalle ja laukkasi loppukurvissa, mutta ei näyttänyt siinä vaiheessa menestyjältä.

4 Alexia Marshall tekee parhaimmillaan koviakin juoksuja, mutta tamma osaa ailahdella suuresti. Tauolta vire on arvoitus. 3 Onassis M.R. kiri toissa kerralla Klosterskogenissa hyvin toisesta ulkoa. Viimeksi Bjerkessä tamma jäi roikkumaan alussa ulkoradoille, mutta meni täysin pieleen mennellä juoksunkulullakin uudet ennätysnumeronsa 13,3aly.

Juoksunkulku: Alexia Marshall avannee keulaan, mutta välttämättä siitä ei ajeta tauolta.

Pelijakauma: Mellby Hawaii (22%) voisi olla enemmänkin pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 6, 9, 4
Suuri: 6, 9, 4

Toto64-4

1 Moneykeeper on tehnyt hyviä juoksuja Robert Berghille siirryttyään. Axevallassa se teki pitkän ja sitkeän kirin nousten toiseksi. Seuraavassa startissa Åbyssa Bergh ajoi turhan aggressiivisesti ja ruuna taipui kuudenneksi, mutta saa täysin puhtaat paperit tuostakin esityksestä. Viimeksi samalla radalla Moneykeeper juoksi matkalla toisessa-kolmannessa ulkona, sai kiritilat loppukurvissa ja nousi toiseksi. Lähdön tasosta kertoo, että voiton vei Unoicsdue Gnafa', joka on huomisen T75-kierroksen eniten pelatuin hevonen. Nyt ruuna kohtaa aiempaa selvästi helpomman porukan ja on liki voittoa. Moneykeeper toimiikin systeemien toisena läpivarmana.

4 Milord ei ollut lainkaan oma itsensä toissa kerralla Axevallassa ja huilasikin sen jälkeen yli kuukauden. Lindesbergissä ruuna palasi jälleen tasolleen. Sillä kierrettiin johtavan rinnalle, josta tsemppasi suomalaisille tutun Frozen Queenin jälkeen toiseksi. Startti alla Carl Johan Jepsonin ajokki parantaa, mutta Moneykeeperin lyöminen tulisi ainakin pienenä yllätyksenä.

Juoksunkulku: Ykkösrata ei ole helpoin paikka kiihdyttää Arvikassa, mutta silti Moneykeeper on todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Moneykeeper (47%) on yllättäen jopa tarjouksessa.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-5

Kohteiden ainoa kylmäverilähtö on 2900 metrin matkalla ajettava DubbelCupenin karsinta, joka on jälleen hyvätasoinen. 2 Fröyu Birk on ollut jäätävän hyvä pitkän taukonsa jälkeen. Bjerkessä se runnoi johtavan rinnalle kierrettyään väkisin voittoon 24,7-vauhtisen kirikierroksen päätteeksi. Årjängissa ori eteni 1200 metriä ennen maalia keulaan voittaen todella helposti. Åmålin viime startissa Anders Lundström Wolden kierrätti suojattinsa keulahevosen rinnalle runsas kierros ennen maalia ja lopussa Fröyu Birk karkasi omille teilleen. Nähdyn kaltaisilla suorituksilla puolet starteistaan voittanut ori tulee nousemaan vielä pitkälle ja on pidettävä etumatkansa turvin suosikkina.

Selvästi pahin uhka on toinen norjalainen, 14 Komnes Bork. Sen voittokulku katkesi viimeksi Bjerkessä, mutta ei ollut yhtään aiempia startteja huonompi. Ori jäi kivikovassa lähdössä toisesta ulkoa ilman vetoapua viimeisellä takasuoralla ja tsemppasi toiseksi T75-lähdössä. Edelliset startit Jan Rune Gaustadin ajokki voitti hienolla tyylillä, etenkin Jarlsbergissa. Fröyu Birkiin nähden 40 metrin takamatka on paljon, mutta pitkä matka auttaa ja Komnes Bork on kuitenkin mennyt täyttä matkaa 23-kyytejä, kun taas Fröyu Birk ei ole alittanut toistaiseksi 1.26-rajaa.

Juoksunkulku: Fröyu Birk etenee viimeistään ensimmäisellä takasuoralla keulaan.

Pelijakauma: Sekä Fröyu Birk (28%) että Komnes Bork (22%) voisivat olla enemmänkin luotettuja.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 2, 14
Suuri: 2, 14

Toto64-6

Illan päälähtö on avoin lämminveristen ryhmä. Niukkana suosikkina 70 000 kruunun ykkösrahan jahtiin lähtee 1 Chianti. Ori palasi viimeksi Halmstadissa pitkästä aikaa voittajakehään saatuaan namureissun toisessa ulkona. Edelleenkään Björn Goopin suojatti ei vaikuta olevan sellainen kuin pystyisi parhaimmillaan olemaan, mutta suunta on oikea. 9 Baron Gift on juossut viime startit huomattavasti tämänkertaista kovemmissa lähdöissä tehden niissä plusmerkkisiä esityksiä. Ori olisi sadekelien erikoismies, mutta sen kannalta valitettavasti Arvikaan luvataan poutasäätä.

2 Donatomite omaa todella luokan luokan, mutta yli vuoden tauolta vire on luonnollisesti arvoitus. 6 Poet Broline ei ollut viime starteissa parhaimmillaan ja palaakin nyt tauolta. Jos se suorittaa vähänkin tasollaan niin ori on kärkihevosia tässä sakissa. Suurempaan systeemiin vielä 5 M.T. Insider & 3 Peder Mykla. Molemmille 1700 metrin matka voi olla liian pitkä, mutta jompikumpi pääsee keulaan ja se on Arvikassa kultaakin arvokkaampi positio.

Juoksunkulku: M.T. Insider on niin rakettiavaaja, että pystyy ottamaan keulat Peder Myklaltakin.

Pelijakauma: Chianti (38%) on liikaa pelattu. Peder Mykla (2%) on kiinnostava yllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 1, 9, 2, 6
Suuri: 1, 9, 2, 6, 5, 3

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
6 Zosima Mag 53%
11 Just Like Messi 15%
2 Åsens Aragon 14%
12 Notation 7%
9 Lovely Star 3%
3 S:t Raphael Decoy 2%
1 Cotton Club 1%
4 Muscle Salt 1%
5 Wiliam W. 1%
7 Absolutelynoexcuse 1%
8 Amber Brick 1%
10 Zolo Sensation 1%

Toto64-2
5 Frodo S. 76%
1 Petunia 7%
9 Veritas Grif 6%
3 Aces High 2%
6 Dolorosa Am 2%
2 Piglet Pil 1%
4 Racer Reo 1%
7 Belinda Thrust 1%
8 Kenwitj 1%
10 Valzer Jet 1%
11 Domingo Frei 1%
12 Angelo Zaz 1%

Toto64-3
6 Livi Opal H.M. 29%
9 Mellby Hawaii 28%
4 Alexia Marshall 24%
1 Cityglow 4%
2 Ibby Jean Boko 3%
5 Giannini 3%
7 Sorella Rick* 3%
10 Effin Dibs 3%
8 Notre Dame Broline 1%
11 Svartsångs Annie 1%
12 Nelli Madame 1%


Toto64-4
1 Moneykeeper 55%
4 Milord 22%
11 Nisse Sånna 8%
6 Wir Ideal 5%
5 B.T.'s Viclando 3%
3 Mr Crazed 2%
2 Sukpoint C.C. 1%
7 Alvena Vagaboy 1%
8 Hugo R.C. 1%
9 Jaanus Tooma 1%
10 Prince Tanic 1%

Toto64-5
2 Fröyu Birk 34%
14 Komnes Bork 32%
7 Battimo 8%
6 Mietor 4%
8 Järvsö Aron 4%
13 Vollanfaks 4%
3 Buska Blyg 4%
1 Kaptein Kuling 3%
5 Skorpion 2%
9 Ra Tore 1%
10 Reiug 1%
11 Vesle Maia 1%
12 Björkeviking 1%
4 Pelle Prins 1%

Toto64-6
1 Chianti 24%
9 Baron Gift 23%
2 Donatomite 15%
6 Poet Broline 13%
5 M.T.Insider 9%
3 Peder Mykla 8%
10 Allaballakaitoz 5%
4 Pathos O.M. 1%
7 Rapido Va Bene 1%
8 Thewayiam Ås 1%