Ravivihje: Toto64 Mantorp 29.6.2020

Julkaistu:

Toto64
Cab Lane sopivan tehtävän edessä Mantorpin Toto64-kierroksella.
Lyhyestä loppusuorastaan tunnettu Mantorp avaa raviviikon Ruotsissa. Vihjesysteemien tukipilariksi luotetaan pitkältä tauolta palaava Cab Lane (T64-5), jonka tilipussi jäi sairastelujen takia ikäluokkakisoissa kykyihin nähden vaatimattomaksi. Se pääsee avaamaan uuden kilpailukauden oikein sopivasta lähdöstä ja alustavasti vasta kolmossuosikiksi luotetussa oriissa on hyvät ideavarman ainekset.

Systeemien toinen tukipilari on päätöskohteessa juokseva Miriam Håleryd, jolla on aktiivisella ajolla saumat hakea juoksupaikka kärjen tuntumasta tai jopa keulasta, ja silloin lahjakas tamma on sopivassa lähdössä vahvoilla.

Maukkaita yllätysmerkkejä päivän kierrokselle ovat ainakin Pagano (T64-1), Stenson (T64-2) ja Kantens Rose (T64-4).


Toto64-1

Suosikit: Mantorpin lyhyellä loppusuoralla varustettu rata suosii keulahevosia, joten avauskohteen niukaksi suosikiksi kohoaa hyvältä paikalta piikkipaikalle tähyävä 4 Undigious Diamant. Viimeksi Bjerkessä sen tehtävä oli tuhoon tuomittu jo ennakkoon piippuhyllyn lähtöpaikalta, mutta sitä edeltäneessä Halmstadin kisassa ruuna osoitti ylivoimaisella keulavoitolla vireen olevan kohdillaan. Henriette Larsen ohjastettava on luokkahevonen tähän lähtöön ja saa ykkösvihjeen.

10 Choco Garline venyy aina parhaimpaansa ilman kaikkia kenkiä ja ennakkotietojen mukaan se jatkaa avojaloin tässäkin startissa. Viimeksi se kiri kaukaa takaa 10,8-vauhtia viimeiset 800 metriä ja punnersi väkevästi kolmanneksi, vaikka matkavauhti ei suosinut lainkaan takaa yrittäneitä. Huhtikuun puolivälin Solvallan voitossa se karkasi toisesta ulkoa ylivoimavoittoon. Nyt Emilia Leon ajokki on valmis iskemään kirissä, jos keulahevoset sortuvat yhtään ylivauhtiin.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Durello tekee jatkuvasti tasaisen varmaa työtä ja sijoittuu suurella todennäköisyydellä totoon tässäkin. Jägersrossa se iski hyvän kirin parijonosta, vaikka keulassa hajuraon turvin vetänyt Upstate Face jäikin ohittamatta. Kakkosradalta on tiedossa onnistunut reissu kärjen tuntumassa ja sellaisen jälkeen ruuna kirii loppua lujaa.

11 Pagano on vaikealta lähtöpaikaltakin kiinnostava merkki. Viimeksi Åbyssa se joutui lähtemään kaukaa takaa kiriin ja nousi vahvasti viidenneksi. Toissa startissaan se spurttasi neljännestä ulkoa todella tulisesti jopa helposti ykköseksi. Nyt vuorossa on neljäs startti tauon jälkeen, joten se voi edelleen kohentaa otteitaan ja se voi saada kirivaiheessa hyvää vetoapua suosikeihin lukeutuvan Choco Garlinen selässä.

5 Voila' Buio on mielenkiintoinen hyvällä statistiikalla kilpaileva italialaisori ja kannattaa ottaa mukaan ainakin laajempiin rastituksiin.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole varsinaisia starttiraketteja, joten Undigious Diamantilla on saumat edetä kärkeen ensimmäisessä kaarteessa. Voila' Buion lähtönopeus on kysymysmerkki, mutta eiköhän sillekin selkä kelpaisi suoraan pitkältä tauolta.

Pelijakauma: Paganon (3%) prosenteissa on reilusti kasvunvaraa.

Ranking: A) 4,10 B) 2,11,5,1,9,6,8 C) 12,7,3

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4, 10, 2, 11, 5
Suuri: 4, 10, 2, 11, 5

Toto64-2

Suosikki: 6 Happy Few on aloittanut uransa vahvasti ja saa toisessa kohteessa ykkösvihjeen. Viimeksi Jägersrossa se punnersi kirikierroksen johtavan rinnalla ja tuli selvänä kakkosena maaliin. Uran avausstartin se puolestaan voitti johtavan ulkopuolelta väkevän esityksen päätteeksi. Joakim Lövgrenin ajokki kehittyy varmasti edelleen starttien myötä, mutta silti alustava peliosuus on nyt tolkuton. Varmistuksiakin kannattaa ottaa mukaan.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Stenson on nopea avaaja, eikä Thomas Uhrbergin keulataktiikka suosikkia vastaan yllättäisi yhtään. Viimeksi ori avasi vastaavista asemista keulaan ja taisteli 12,7-vauhtisella päätöskierroksella kolmanneksi. Uran avausvoiton se nappasi juuri kärkipaikalta.

2 Protector Tile ei ole hyvistä suorituksista huolimatta onnistunut avaamaan vielä voittotiliään. Viimeksi se sai takamatkasta huolimatta tarkan reissun kolmantena sisäradalla ja seuraili sieltä 12,5-lopetuksessa mukavasti kolmanneksi. Nopea avaaja saa kakkosradaltakin hyvät asemat sisäradan jonosta ja pystyy tuurien käydessä voittamaankin lähdön.

9 Christer Palema voitti Lindesbergissä sopivan porukan johtavan rinnalta ja pystyy jatkamaan menestysputkeaan lähdön koventuessakin. Toissa kerralla Axevallassa se puristi hyvin kolmanneksi kovan kärkikaksikon imussa.

Seuraavina rankingissa tulevat 3 Hat Trick ja 5 Cracker Jack ovat aloittaneet nekin asiallisesti kilpauransa, mutta eivät hevosina tunnu aivan suosikkien veroisilta ja jäävät tässä vain varahevosiksi.

Juoksunkulku: Stenson on juoksuradalta tosi nopea ja todennäköisin keulahevonen lähtöön. Happy Few urakoinee jälleen johtavan rinnalta.

Pelijakauma: Happy Few (73%) on alustavassa jakaumassa reippaasti ylipelattu, mutta tulee laskemaan päivän mittaan. Stenson, Protector Tile ja Christer Palema ovat sen varjolla alipelattuja.

Ranking: A) 6 B) 7,2,9,3,5 C) 1,4,8

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 6, 7
Suuri: 6, 7, 2, 9

Toto64-3

Suosikki: 11 Flexible Launcher on parantanut hurjasti viimeisiin ja Linda Sedströmin ajokki on perushevonen tähän sopivaan tehtävään. Viimeksi ruuna kiersi päätöskierroksen alussa johtavan rinnalle ja murskasi lopussa muut varmasti alleen. Takamatkan juoksuradalta ajotaktiikka lienee jälleen aktiivinen ja vähääkään onnistuneella reissulla voittoputken jatkumiseen on hyvät mahdollisuudet.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Even Steven aloitti uransa menestyksekkäästi, mutta sen jälkeen laukat ovat sotkeneet Joakim Lövgrenin valmennettavan menoa. Äbyssa se paikkasi alkulaukan liikkumalla jatkossa hyviä kyytejä ja suoritus oli kokonaisuudessaan huomattavasti sijoitusta parempi. Maaliskuun alussa se voitti vastaavanlaisen tehtävän, joten hyvistä asemista kärkisijoille on hyvät saumat.

13 Elias Avant on kärsinyt urallaan paljon raviongelmista, mutta ravilla sillä olisi kapasiteettia tällaisiin tehtäviin. Viimeksi ruuna kiersi neljännestä ulkoa vahvan kirin kolmatta ilman vetoapua ja jyräsi niukkaan, mutta varmaan voittoon. Jorma Kontio on nyt iso vahvistus rattailla.

6 Girlpower Sisu on myös epäonnistumisherkkä tapaus, mutta ravilla kyvyt riittäisivät pitkälle. Tammalla on uraltaan menestystä tasokkaista ikäluokkasarjoistakin. Tällä kertaa kyytiin hyppää Mika Forss.

7 Icarus Boko kiri viimeksi takapareista asiallisesti kolmanneksi ja kunto on selvässä nousussa. Matka sopii ja onnistuneella juoksulla Kenneth Haugstadin valmennettava on yksi mahdollisista.

5 Zar Neo ei ole viimeisissään mitenkään erityisemmin loistanut hyvistä sijoituksista huolimatta, eikä se nyt lukeudu paljon pelattuna kovinkaan kiinnostaviin pelihevosiin. Carl Johan Jepson rattailla on toki hyvä vahvistus valmentajan jälkeen.

Juoksunkulku: Zar Neo on paalun nopein ja ainakin ensimmäinen keulahevonen lähtöön. Even Steven saattaa jatkossa hakea keulapaikan haltuunsa.

Pelijakauma: Flexible Launcher (27%) voisi selvempikin suosikki lähtöön.

Ranking: A) 11,1 B) 13,6,7,5 C) 2,12,14,9,10,8,3,4,15

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 11
Suuri: 11, 1, 13, 6, 7, 5

Toto64-4

Suosikit: 5 Happy Celebration on huippukyvykäs tamma ja olisi ravia polkiessaan vaikeasti pideltävissä. Halmstadissa se paikkasi pahan alkulaukkansa kiertelemällä vielä voittokamppailuun mukaan ja suoritus oli miltei vuoden tauko huomioon ottaen todella väkevä. Peter Untersteinerin suojatti on tulinen avaaja ja etenkin keulaan päästessään se olisi lähellä voittoa. Laukkariski on kuitenkin verrattain suuri.

2 Lamona Håleryd höyrysi Eskilstunassa kovaa vauhtia kärkipaikalla ja kesti hienon esityksen päätteeksi ylivoimaiseen voittoon. Joakim Elfvingin valmentama tamma on löytänyt huippukunnon, mutta ei se kuitenkaan aina ole rehellisin taistelija maalisuoralla ja tamman alustava 45 prosentin peliosuus tuntuukin nyt turhan korkealta.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Nika on viime startin perustella rajussa iskussa, mutta lähtörata on jälleen pirullinen voittoa ajatellen. Solvallassa se juuttui kiertämään kolmatta rataa koko matkan ajaksi ja runttasi siihen nähden tosi vahvasti maaliin asti. Nyt rattaille hyppää valmentajan jälkeen Jorma Kontio ja tuurien käydessä tamma osallistuu taisteluun lähdön voitosta.

10 Lutecia on äärimmäisen kyvykäs tamma, mutta se on kärsinyt urallaan suurista ravivaikeuksista. Viimeksi Sofia Aronssonin valmennettava punnersi asiallisesti kakkoseksi johtavan takaa ja toissa kerran voitto irtosi kärkipaikalta. Nyt hevonen joutuu parantelemaan asemiaan ulkoratoja pitkin, mikä lisännee laukkariskiä.

11 Kantens Rosen debyytti Robert Berghin valmennuksesta päättyi keskeytykseen heti aja-komennolla ja iskukyky jäi hämärän peittoon. Treenarin kyvyt viritellä uusia tulokkaita ovat kuitenkin hyvin tiedossa, joten parilla prosentilla se on hieno yllätyshaku lähtöön.

1 Au Revoire Font debytoi Ruotsissa positiivisella lopetuksella sisäratareissun jälkeen ja parantaa varmasti saatuaan startin koneeseen. Ykköseltä tiedossa on jälleen tarkka juoksu ja alle prosentin peliosuudella se nostetaan mukaan suurempaan systeemiin.

9 Linda Sånna leiskautti viimeksi toisesta ulkoa selvään voittoon ja pystyy tarkalla reissulla osallistumaan jälleen taisteluun ainakin totosijoituksista.

Juoksunkulku: Lamona Håleryd ja Happy Celebration iskevät yhteen jo kiihdytyksessä. Jälkimmäisen laukatessa Lamona Håleryd etenee keulaan ja matkavauhti voi olla jälleen melko reipasta.

Pelijakauma: Suosikeista Lamona Hålerydin (44%) pinnat ovat yläkantissa ja Happy Celebrationilla (18%) olisi vielä varaa noustakin. Yllättäjäosastolta maistuvin on Kantens Rose (2%).

Ranking: A) 5,2 B) 8,10,11,1,9,4 C) 3,7,6,12

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 5, 2, 8, 10, 11
Suuri: 5, 2, 8, 10, 11, 1, 9

Toto64-5

Suosikki/varma: 9 Cab Lane on kapasiteetiltaan tällaiseen lähtöön ylivoimainen hevonen ja maukas varmayritys suoraan tauoltakin. Timo Nurmoksen valmennettava lukeutui suosikkien joukkoon sekä Kriteriumissa, että Derbyssä, mutta oli sairaana molemmissa kilpailuissa ja lihavammat tilipussit jäivät haaveeksi. Treenarin hevoset tulevat pääsääntöisesti hienossa kunnossa suoraan tauoltakin ja lähtö on tasoltaan oikein sopiva aivan eri luokan hevosia aiemmin kohdanneelle Cab Lanelle. Ori on alustavassa pelijakaumassa vasta kolmossuosikki ja kokeillaan sitä maltillisella peliosuudella heti varmaksi.

Haastajat: 5 In Line Tooma on keulariippuvainen kilpailija ja Carl Johan Jepson lyö sillä takuulla kaiken peliin jo lähtökiihdytyksessä. Rommessa ja Färjestadissa se sai tehdä mielipaikallaan oman juoksunsa ja veti porukkaa varmasti maaliin asti. Kiihdytyksen onnistuessa ja sopivalla matkavauhdilla se voi heittää kovan haasteen Cab Lanelle.

1 In Love Boko kamppaili viimeksi selvällä marginaalilla kakkoseksi In Line Tooman takana. Rommessa se jyräsi johtavan rinnalta varmaan voittoon. Sisäradalta tiedossa on tarkka reissu, eikä totosijoitus yllättäisi.

4 Mr Southwind ravasi viimeksi huonosti ja väsyi keulasta jo aikaisin. Toissa startissaan Solvallassa se voitti tasokkaan lounasravilähdön kärkipaikalta. Parhaimmillaan se ampuu lujaa matkaan ja pystyy värittämään alkumatkan tapahtumia.

8 Fonda Boko on kohonnut hienoon vireeseen, mutta ulkoradan paikalta voittoon asti venyminen tulisi suurena yllätyksenä.

Juoksunkulku: Raju kiihdytys, jossa Mr Southwind ja In Line Tooma erottuvat. Vauhti pysyy reippaana läpi matkan. In Love Boko pyrkii pitämään johtavan selän. Kovin moni tuskin haluaa ajaa reippaassa vauhdissa toista rataa, joten Cab Lanella on saumat saada juoksupaikka läheltä kärkeä.

Pelijakauma: Cab Lane (21%) on todella maistuva merkki.

Ranking: A) 9 B) 5,1,4,8,7 C) 3,2,10,6

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-6

Suosikki/varma: 11 Miriam Håleryd on tähän porukkaan kova tekijä ja haavereitta lähellä päätöskohteen kärkisijaa. Solvallan voitossaan se kiersi kierros jäljellä johtavan rinnalle ja piti lopussa vuorenvarmaan voittoon. Jo kauden avauksessaan se lopetteli takapareista vahvasti kärjen tuntumaan. Tamma voi edelleen parantaa starttien myötä otteitaan ja aktiivisella ajolla keulapaikkakin saattaisi olla nyt haettavissa. Alustava peliosuus on tolkullisissa lukemissa ja Peter Untersteinerin suojatti luotetaan päätöskohteeseen varmaksi asti.

Haastajat: 13 Jeans'n Passion on ottanut kaksi helppoa voittoa peräkkäin köykäisissä lähdöissä. Visbyssä sillä ei ollut keulapaikalta hädänpäivää ja Kalmarissa se voitti tyylikkäästi johtavan rinnalta. Nyt paikka on paha ja valmentajan ajolinjojen on onnistuttava aivan nappiin.

12 Qrystal Roc on paljon riviään kyvykkäämpi hevonen. Tamma kilpaili etenkin alkuvuodesta todella jämäkässä iskussa ja saman vireen löytyessä se riittäisi näissä sarjoissa pitkään. Viimeksi se pilasi lähtölaukkaan ja toissa kerralla nousi asiallisesti toisesta ulkoa neljänneksi. Nyt sillä on kolmas startti tauon jälkeen ja vire voi mennä edelleen eteenpäin.

15 Juvelens Miss F. on noussut mahtivireeseen, mutta lähtöpaikat ovat jatkuvasti hankalia. Viimeksi se kiersi kierros jäljellä johtavan rinnalle ja runttasi kovalla tuloksella kakkoseksi. Aktiivinen ajotaktiikka ei yllättäisi tässäkään, mutta koko porukan kiertäminen vaatisi kanuunaesitystä.

2 Gusto tekee mielenkiintoisen debyytin Joakim Lövgrenin tallista ja asiallisesti uransa avannut tamma on hyvältä paikalta ainakin totosijakamppailussa mukana. Tasainen lähtijä ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta pystyy parantelemaan lopussa asemiaan.

6 Geena Journey on mennyt Hanna Lähdekorven treenistä hyvin ja tamma tuntuu kehityskelpoiselta tapaukselta. Viimeksi se lopetteli hyvin sisäratareissun jälkeen ja toissa kerralla se väänsi johtavan rinnalta voitosta loppuun asti.

4 Marres Diva on pärjännyt kevyissä lähdöissä viime aikoina, mutta ei nyt alustavasti paljon pelattuna ole kovin maistuva.

Juoksunkulku: Livi Online on ulkoradaltakin keulasuosikki lähtöön. Miriam Hålerydillä saatetaan ajaa aikaisin eteenpäin ja keulapaikka lienee suosikille tarjolla.

Pelijakauma: Suosikin haastajista kiinnostavin on Qrystal Roc (4%). Marres Diva on (14%) on ylipelattu.

Ranking: A) 11 B) 13,12,15,2,6,4,8,3,7,5 C) 9,10,14,1

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 11
Suuri: 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 4, 10, 2, 11, 5
Toto64-2: 6, 7
Toto64-3: 11
Toto64-4: 5, 2, 8, 10, 11
Toto64-5: 9
Toto64-6: 11
Hinta: 5,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 4, 10, 2, 11, 5
Toto64-2: 6, 7, 2, 9
Toto64-3: 11, 1, 13, 6, 7, 5
Toto64-4: 5, 2, 8, 10, 11, 1, 9
Toto64-5: 9
Toto64-6: 11
Hinta: 84,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
4 Undigious Diamant 30%
10 Choco Garline 28%
2 Durello 10%
11 Pagano 10%
5 Voila' Buio 8%
1 Scotch Brodde 4%
9 Mellby Empire 4%
6 Attack Photo 2%
8 Qeen Roc 2%
12 Personal Jesus 1%
3 Fighter Marke 0,5%
7 Jullan Palema 0,5%

Toto64-2
6 Happy Few 52%
7 Stenson 20%
2 Protector Tile 9%
9 Christer Palema 8%
3 Hat Trick 4%
5 Cracker Jack 4%
1 Chip Mc Kei'em 1%
4 Black Eagle 1%
8 Zeroguning 1%

Toto64-3
11 Flexible Launcher 36%
1 Even Steven 20%
13 Elias Avant 12%
6 Girlpower Sisu 10%
5 Zar Neo 8%
7 Icarus Boko 8%
2 Mäster Sauron 1%
12 Share Market 1%
14 A Gogo Girl 1%
3 Home Run Sox 0,5%
4 Major Sånna 0,5%
8 Passa 0,5%
9 Speed Marke 0,5%
10 Veams Allegro 0,5%
15 Speedy Desideria 0,5%

Toto64-4
2 Lamona Håleryd 28%
5 Happy Celebration 28%
8 Nika 15%
10 Lutecia 9%
11 Kantens Rose 6%
1 Au Revoire Font 3%
4 Global Whitechapel 3%
9 Linda Sånna 3%
3 Anna Baffel 2%
6 Dolly Streamline 1%
7 Crazymonsterheart 1%
12 Donna de la Creme 1%

Toto64-5
9 Cab Lane 40%
5 In Line Tooma 20%
1 In Love Boko 15%
4 Mr Southwind 14%
8 Fonda Boko 4%
7 Copaca Banana 3%
3 Racing Ribb 2%
2 Valbondione Luis 1%
6 C.R.Nobless 0,5%
10 Nelle Atticus Jake 0,5%

Toto64-6
11 Miriam Håleryd 45%
13 Jeans'n Passion 11%
12 Qrystal Roc 10%
2 Gusto 5%
15 Juvelens Miss F. 5%
3 Bonkers 4%
4 Marres Diva 4%
6 Geena Journey 4%
8 Livi Online 4%
5 Looklikeasymphony 3%
7 Upontop 3%
1 Whispering Star 0,5%
9 Mahara Gutha 0,5%
10 Lisa Marke 0,5%
14 Gumman Sisu 0,5%