Ravivihje: GS75 Hagmyren 28.6.2020

Julkaistu:

Toto75
Suuria suosikkeja Hagmyrenin Grand Slam 75-kierroksella.
Hagmyren isännöi sunnuntain Grand Slam 75-kierrosta, jonka kohteina on tällä kertaa ainoastaan kylmäveristen lähtöjä.

Kierros tarjoilee kolme melko selvää varmaehdokasta, joista vihjesysteemien tukipilareiksi luotetaan superlahjakas L.Q.Widde (T75-2) ja lähtöönsä kyvyiltään ylivoimainen Smedheim Solan (T75-3).

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Toto75-kohteisiin. Päivän pääpelin jättöaika päättyy neljännen lähdön starttiin noin kello 16.


Toto75-1

Suosikit: 5 Häsen Räsern on takonut hienon tolpparivistön tämän vuoden starteissaan. Viimeksi se piti megasuosikkina porukan kurissa keulapaikalta ja tehtävää vielä helpotti pahimman haastajan laukka maalisuoralla. Tällä kertaa lyhyt matka ei ole sille etu ja juoksu voi mennä haastavaksikin keskiradan paikalta. Voitoista huolimatta se ei ole vielä esittänyt mitään aivan superhevosen otteita, joten suosikkiasema on näistä lähtökohdista vain niukka.

1 Lill Brisa kokee nyt huiman ohjastajanvaihdoksen Örjan Kihlströmin hypätessä valmentajan jälkeen rattaille. Rättvikissä se pääsi takarivistä hyvin läpi ja eteni 21,8-avauksessa keulaan, mutta kova avaus painoi sen verran lopussa, että tamma putosi niukasti ulos kärkikolmikosta. Toissa kerralla se ei ehtinyt haastavista lähtöasemista oikein missään vaiheessa lähtöön mukaan. Nyt asemat ovat lyhyelle matkalle mitä parhaat ja hyvänä päivänään se taistelee voitosta tässä porukassa.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Prins C.K. on kyvyiltään porukan paras, mutta äärimmäisen epävarmana kilpailijana näistä asemista vain yksi monista. Haparoivasti askeltava ori voi laukata missä vaiheessa matkaa vain, joten se on aina hankalasti veikattavissa. Toissa kerralla Jan-Olov Perssonin valmennettava noteerasi kolmannesta ulkoa hienon täyden matkan tuloksen, vaikka ei silloinkaan ollut juuri ajettavissa. Ennakkotietojen mukaan se kilpailee nyt ilman takakenkiä ja ravin rullatessa se olisi vaikeasti pysäytettävissä.

7 Thess Vilja tulitti viimeksi terävästi maaliin asti kiritilojen löydyttyä sisäradan syövereistä ja sen perusteella kunto on hyvässä noususuhdanteessa. Tällä kertaa Magnus A Djuse vielä vahvistaa rattailla ja juoksun yhtään onnistuessa sekin kirii mukaan voittomatsiin.

3 Järvsö Bukefalos on nopea kiihdyttäjä ja saa kolmosradalta juoksun keulassa tai johtavan takana. Viimeksi ruunan otteissa oli vielä selvää taukotukkoisuutta ja se taipui keulasta neljänneksi. Startti vei varmasti virettä kohisten eteenpäin ja nyt rattaille hyppää Djusen veljeksistä Mats.

Juoksunkulku: Hagmyrenin ykkösrata ei ole helppo paikka kiihdyttää, joten Järvsö Bukefalos heittää Lill Brisalle kovan haasteen kiihdytyksessä. Perssonin kaksikko Häsen Räsern ja Prins C.K. tulevat aikaisin eteenpäin.

Pelijakauma: Thess Vilja (5%) kiinnostaa.

Ranking: A) 5,1 B) 10,7,3,6,2 C) 4,9,8

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 5, 1, 10, 7, 3
Suuri: 5, 1, 10, 7, 3

Toto75-2

Suosikki/varma: Jörgen Westholmin tallin 4 L.Q.Widde oli kovista odotuksista huolimatta mykistävän hyvä uransa avausstarttiin ja samanlaisena se ei ole tätäkään lähtöä häviämässä. Ruuna paineli starttihetkestä lähtien aivan ylhäisessä yksinäisyydessään muiden edellä ja voitti lopulta noin 70 metrin marginaalilla seuraaviin. Nelosratakaan tuskin tuottaa nyt suurempia ongelmia kun ulkopuolella ei ole hevosia, joten nopealla avaajalla on hyvät saumat vetää porukkaa alusta loppuun.

Haastajat: 6 Röluvan on kyvykäs tamma ja pystyy parantamaan edelleen otteitaan pitkän tauon jälkeen. Viimeksi se tyytyi vain seurailemaan avauskaarteen laukkansa jälkeen, mutta oli parempi Dannerossa häviten keulasta vain äärimmäisen niukasti. Ravilla nopea kiihdyttäjä saa takamatkaltakin hyvät asemat ja taistelee suosikin jälkeisistä sijoituksista.

1 Eldmarte ei ole pystynyt lunastamaan uran alkuun kohdistuneita kovia odotuksia, mutta esitykset ovat olleet joka tapauksessa varsin asiallisia. Viimeksi se joutui hieman peruuttelemaan löytääkseen kiritilat johtavan takaa ja maalisuoran veto kantoi himmeimmälle totosijalle.

2 Wilda Simon on edellä mainitun tapaan kehityskelpoinen kolmevuotias, mutta kakkosradalta epäonnistumisriski on nyt erittäin suuri. Uran avauksen se voitti keulapaikalta parastaan antamatta.

14 Åsa Klipp paikkaili viimeksi komeasti alkulaukkansa ja nousi tätä kovemmassa lähdössä ylivoimaisen kärkiparin takana kolmanneksi. Ravaavan suosikin tavoittaminen 40 metriä taaempaa on miltei mahdotonta, mutta totosijoille se pystyy nousemaan.

Juoksunkulku: L.Q.Widde ottaa porukan komentoon ja saattaa lähteä heti karkuun.

Pelijakauma: L.Q.Widde (59%) on ansaitusti suursuosikki. Epäonnistumisherkkä Wilda Simon (10%) on ylipelattu.

Ranking: A) 4 B) 6,1,2,14,10,5 C) 12,11,7,13,8,3,15,9

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-3

Suosikki/varma: 5 Smedheim Solan on päässyt kykyhinsä nähden todella köykäiseen lähtöön ja ori on suorastaan velvoitettu voittamaan tämä porukka. Viimeksi se kilpaili tasokkaalla Härmän Juhannusmaililla, jossa kaukaa lähtenyt kiri kantoi vahvasti viidenneksi. Jan-Olov Perssonin valmennettava on kilpaillut urallaan kerran raviratsastuksessa ja voitti silloinkin selvällä marginaalilla. Nyt rattaille hyppää tuon voiton ohjastanut montéohjastajien eliittiin lukeutuva Emilia Leo ja tappioon on tässä porukassa vaikea uskoa.

Haastajat: 10 Minelli on hyvä montéhevonen ja taistelee hankalista asemista huolimatta suosikin jälkeisistä sijoituksista. Bergsåkerissa se taisteli keulasta minkä pystyi kovaa Tand Kraftia vastaan, mutta jäi loppumetreillä kakkoseksi.

8 Emil Mollyn ei ole ollut viime aikoina parhaimmillaan kärrylähtöjen puolella ja hakee nyt uutta virtaa raviratsastuksesta. Kapasiteetti riittää takuulla taistelemaan totosijoista, jos vain huumoripuoli riittää.

4 Hellin Faxen on saanut pari starttia kroppaansa pitkän tauon jälkeen ja montén sujuessa sekin taistelee totosijoista.

3 Åsarappen ja 9 Super Gullett ovat menneet viime aikoina hyvin juuri montéssa ja taistelevat suosikin jälkeisistä sijoituksista.

Juoksunkulku: Smedheim Solan etenee avauspuolikkaan aikana kärkeen, eikä enää luovu paikastaan.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Smedheim Solan (87%) ansaitsee jättisuosikin asemansa.

Ranking: A) 5 B) 10,8,4,3,9 C) 6,7,1,2

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-4

Suosikki: Myös neljännessä kohteessa kilpailee vahva suosikki. 6 Åsrud Vilja on kyvyiltään omaa luokkaansa tähän lähtöön ja haavereitta voitto on erittäin lähellä. Viimeksi tamman piti kilpailla Elitkampenissa, mutta joutui jäämään kuumeen takia pois. Sitä ennen se kiritti hurjaa Månprinsen A.M.:ia maaliin asti. Valmentajan mukaan tamman vire ei ole laskenut sairasteluista huolimatta, mutta kyllä sairastelut pientä kysymysmerkkiä sen ylle asettaa. Lisäksi kesäisissä olosuhteissa mailin voltin voittaminen takamatkalta on aina haastava tehtävä ja juoksunkin täytyy onnistua. Haetaan potin toivossa varmistuksiakin mukaan.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Osen Expressa ei ole ollut pariin viimeiseen parhaimmillaan, mutta hyvänä päivänä se voisi kipitellä paalulta matalan 24-tuloksen ja laittaa suosikinkin juoksemaan tosissaan. Rommessa se otti helpon kirivoiton huhtikuun puolivälissä, mutta toki vastassakaan ei ollut lähellekään Åsrud Viljan kaltaista menijää.

Vahvalle 7 Torpa Olealle lyhyt juoksumatka ei ole nyt mieleen, mutta kunto riittää taistelemaan ainakin kaksarisijoituksista. Viimeksi se sai kolmannesta sisältä myöhään kiritilat, eikä ehtinyt uhkaamaan kovaa kärkikaksikkoa. Sitä ennen Gävlessä sille saattoi jäädä hieman jossiteltavaakin parijonosta, mutta rehellisyyden nimissä on myös huomioitava, että se hävisi yli 50 metriä Åsrud Viljalle tuossa lähdössä. Gävlessä maaliskuun puolivälissä taistelu oli tasaisempi ja Hans Berghin ohjastettava jäi vain mitan päähän suursuosikista.

10 Klack Vilja on kyvykäs tamma, mutta suosikin lyöminen samalta paalulta taitaa olla mahdoton tehtävä. Tamma juoksee nyt ilman kaikkia kenkiä ja taistelee totosijoista.

Juoksunkulku: Osen Expressa tai Jo Sefin johtaa porukkaa, mutta Åsrud Vilja ilmestynee ajoissa rinnalle ja saattaa edetä väkisin keulaan asti.

Pelijakauma: Åsrud Vilja (77%) on hieman ylipelattu. Torpa Olea (4%) voisi olla vähän enemmänkin pelattu.

Ranking: A) 6 B) 1,7,10 C) 9,4,2,3,11,5,12,8

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6, 1
Suuri: 6, 1, 7

Toto75-5

Suosikit: 5 Tigerlilje tuppaa menestymään aina ravatessaan ja se kohoaa niukaksi suosikiksi tasaisessa vitoskohteessa. Viimeksi Bergsåkerissa nelivuotias pääsi laskeutumaan loppukaarteessa toiseen ulos ja ratkaisi pelin maalisuoralla varmasti edukseen. Ravilla Ulf Erikssonin ajokki riittää aina pitkälle, mutta epävarmuus on silmiinpistävää. Taustavoimien mukaan hevoselle saatetaan kokeilla uusia varusteita tammaderbyä silmällä pitäen ja niiden vaikutusta esimerkiksi ravivarmuuteen on vaikea arvioida etukäteen.

11 Kaksi on hyväkapasiteettinen hevonen ja pystyy ravilla nousemaan takarivistäkin kärkisijoille. Viimeksi tamma matkasi johtavan rinnalla ja rutisti siitä vahvasti kakkoseksi, vain edellä mainitulle Tigerliljelle häviten. Jo Östersundissa sen kiri oli loppukurvissa lupaavan näköinen, mutta paras vauhti hyytyi silloin maalisuoran puoliväliin. Varustepuoli on tällä kertaa tosi mielenkiintoinen, kun se kilpailee ilman kenkiä ja jenkkikärryillä ensimmäistä kertaa, eikä rattaille hyppäävä Örjan Kihlström ainakaan heikennä tamman mahdollisuuksia.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Moi Edel on tehnyt kaksi nousukuntoista starttia tauon jälkeen ja hyvällä statistiikalla kilpaileva tamma on tässä aikaisin huomioitava. Viimeksi se kärsi niukan tappion selästään iskeneelle, mutta muut jäivät selvästi. Hevonen pystyy varmasti edelleen parantamaan otteitaan ja kuuluu kaikille kupongeille mukaan.

2 Järvsö Majlis on ravivarma menijä ja yksi mahdollisista hyvältä paikaltaan. Jan-Olov Perssonin valmennettava ei ole ollut parhaimmillaan viimeisiin, mutta oikeana päivänään se pystyy kärkikamppailuun mukaan. Viimeksi se antoi keulasta pahasti periksi sata metriä ennen maalia, mikä jätti runsaasti kysymyksiä ilmaan.

1 Backestjärna on oikein kyvykäs hevonen tähän porukkaan ja riittää varmasti ravatessaan. Viimeksi tamma malttoi ravata pitkästä aikaa koko matkan ja ratkaisi pelin maalisuoralla varmasti edukseen. Ykkösrata voi tosin olla nyt vaikea paikka kiihdyttää.

Juoksunkulku: Tigerlilje ja Järvsö Majlis ovat kiihdytyksen terävimmät, joista ensin mainittu lienee todennäköisempi keulahevonen lähtöön.

Pelijakauma: Kaksi (18%) on vielä hieman alipelattu, mutta saattaa päivän mittaan kuumua liikaakiin varustevirittelyiden takia. Järvsö Mailis (20%) ei maistu.

Ranking: A) 5,11 B) 4,2,1,3,10 C) 6,12,7,9,8

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5, 11, 4
Suuri: 5, 11, 4, 2, 1

Toto75-6

Suosikki: 6 Modson suorittaa jatkuvasti vakuuttavalla tasolla ja ruunalla on hyvät mahdollisuudet napata jo yhdeksäs voitto uran kymmenenteen kilpailuun. Viimeksi Rommessa se otti toistaiseksi arvokkaimman ykkösensä Sleipner Cupin finaalissa, kun voitto irtosi keulapaikalta melko väljästi. Uran ainoan tappionsa ruuna koki toissa startissaan Bergsåkerissa, kun kiritilat aukesivat sisäradalta liian myöhään ja se ei aivan ehtinyt tavoittamaan keulan Järvsö Ellingiä. Keulaan päästessään se olisi jälleen tosi lähellä voittoa, mutta kovien avaajien ulkopuolelta se ei välttämättä ole nyt aivan helppoa.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Järvsö Ellingillä on vyöllään kova rutiini vasta nelivuotiaaksi kylmäveriseksi. Viimeksi Rommessa se kiihdytti matkaan 40 metriä Modsonin takaa ja oli jo 800 metrin juoksun jälkeen edennyt tämän rinnalle. Raju avauskierros painoi kuitenkin lopussa sen verran, että ori putosi tasokkaassa lähdössä kärkikamppailusta ulos. Nopea avaaja pyrkii kiihdytyksessä kohti kärkipaikkaa ja etenkin keulasta se olisi vaikeasti lyötävissä.

1 Alfa Lina on kartuttanut uraltaan jo hienon tilipussin, mutta tehtävä on nyt hyvistä lähtökohdistakin tosi kova oriita ja ruunia vastaan. Viimeksi Rommessa tamma tuli reilusti voittajasta jääneenä maaliin, mutta oikein selvänä kakkosena kuitenkin. Nopea kiihdyttäjä saa takuulla onnistuneen juoksun ja pystyy kärkikamppailuun.

3 Mo Sjur juoksi viimeksi Modsonin ja Järvsö Ellingin kanssa samassa lähdössä ja kohosi lopussa hienosti kakkoseksi onnistuneen reissun jälkeen. Jan Roar Mjölnerödin suojatti tuntuu menevän startti startilta eteenpäin ja asiallinen avaaja saanee taas onnistuneen reissun aivan kärjen tuntumassa.

5 Järvsö Micke on kerännyt menestyksensä kevyemmistä lähdöistä, eikä nyt lukeudu tässä tehtävässä maistuvimpiin.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta rivakkaa kiihdyttäjää. Modson kiihtyi Gävlessä samoista asemista katapultin lailla ja todennäköisin keulahevonen tässäkin. Alfa Lina liimautuu selkään. Järvsö Ellingillä on vaara jäädä johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko voisi erottua hieman enemmän muusta porukasta. Alfa Lina (20%) ei ole kovin hanakka voittamaan, joten se on kuumentunut vähän liikaa.

Ranking: A) 6,4 B) 3,1,5,7,2 C) 9,8

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 6, 4
Suuri: 6, 4

Toto75-7

Suosikit: 3 S.T.C.C.Faksenilla on kova kapasiteetti näihin sarjoihin ja lahjakas menijä pärjää aina ravatessaan. Rommen voitossaan se avasi omaa vauhtiaan kärkipaikalle ja veti porukkaa varmasti maaliin asti. Gävlen kakkosessa se juoksi keulassa ja ohitse pääsi vain lahjakas Gott Klirr. Ravilla Ulf Erikssonin ajokki olisi jälleen vaikeasti lyötävissä, mutta epäonnistuminenkin on usein pinnassa.

7 Hvalstad Odin on tehnyt hienot juoksut molempiin tauon jälkeisiin startteihin ja tuntuu löytäneen reilusti lisää ruutia otteisiinsa. Viimeksi Hagmyrenissä se teki päätöskierroksen alussa terävän spurtin parijonosta edeten takasuoran lopussa jo kärkeen, mutta tuli maalisuoralla voitokkaan Månlykke A.M.:n ohittamaksi. Bollnäsissä se oli suoraan tauolta oikein hyvä, kun hevonen roikkui mukana tasaisessa voittoväännössä loppuun asti. Juoksun onnistuessa kunto riittää varmasti voittoon ja nyt rattaille hyppää Rikard N Skoglund.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Pyrmo laukkasi toissa kerralla Gävlessä kovasta noususta ja olisi saattanut voittaa ilman loppukaarteen kompurointiaan. Sen jälkeen se voitti Ovikenissa valmentajansa ajamana helpon lähdön. Hevosella on kova kapasiteetti tällaiseen tehtävään, mutta juoksusta voi tulla ulkoa haastava.

6 B.W.Prinsen on pystyvä menijä ja pystyy startti alla petraamaan rutkasti otteitaan. Bergsåkerissa se avasi lujaa keulapaikalle, mutta 20-avaus oli tauolta liikaa ja ruuna väsyi lopussa hännille. Kuski vahvistuu nyt merkittävästi Örjan Kihlströmin hypätessä rattaille.

10 Gomnes Hans T. sai Rommen pitkällä matkalla tarkan juoksun johtavan takana ja kiitti siitä kirimällä niukkaan voittoon. Tällä kertaa juoksusta tulee selvästi haastavampi, mutta sopivalla vauhdinjaolla sekin osallistuu taisteluun lähdön parhaista paloista.

Juoksunkulku: Tiukka kiihdytys S.T.C.C.Faksenin ja B.W.Prinsenin välillä, jossa ensin mainitulla on yliote sisemmän lähtöratansa turvin.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

Ranking: A) 3,7 B) 8,6,10 C) 4,2,11,1,9

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3, 7, 8
Suuri: 3, 7, 8, 6, 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 5, 1, 10, 7, 3
Toto75-2: 4
Toto75-3: 5
Toto75-4: 6, 1
Toto75-5: 5, 11, 4
Toto75-6: 6, 4
Toto75-7: 3, 7, 8
Hinta: 18,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 5, 1, 10, 7, 3
Toto75-2: 4
Toto75-3: 5
Toto75-4: 6, 1, 7
Toto75-5: 5, 11, 4, 2, 1
Toto75-6: 6, 4
Toto75-7: 3, 7, 8, 6, 10
Hinta: 75,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
5 Häsen Räsern 27%
1 Lill Brisa 20%
10 Prins C.K. 17%
7 Thess Vilja 13%
3 Järvsö Bukefalos 12%
6 Åstas Gotthard 5%
2 Klocksve Skott 3%
4 Lennart Viking 1%
8 Klack Blixten 1%
9 Justus N.A. 1%

Toto75-2
4 L.Q.Widde 65%
6 Röluvan 9%
1 Eldmarte 7%
2 Wilda Simon 5%
10 Pysola 3%
14 Åsa Klipp 3%
5 Lysjö Kasper 2%
12 Koldemo Kristall 2%
11 Storm Wilma 1%
3 Lill Wilma 0,5%
7 Styfs Vilda 0,5%
8 Vinnare Vinna 0,5%
9 Sundbo Äventyr 0,5%
13 Tyholt Odin 0,5%
15 Önnes Eira 0,5%

Toto75-3
5 Smedheim Solan 83%
10 Minelli 4%
4 Hellin Faxen 3%
8 Emil Mollyn 3%
3 Åsarappen 2%
9 Super Gullet 2%
6 Faks Nils 1%
7 Hibo Faksen 1%
1 Smefaksen 0,5%
2 Rönningsholms Bryn 0,5%

Toto75-4
6 Åsrud Vilja 67%
1 Osen Expressa 15%
7 Torpa Olea 6%
4 Jo Sefin 3%
10 Klack Vilja 3%
9 Alfie 2%
2 Hönn Blesa 1%
3 Optandsfröken 1%
5 Lysjö Mocca 0,5%
8 Karlängs Lill 0,5%
11 Karlängs Linda 0,5%
12 Linda Kavat 0,5%

Toto75-5
5 Tigerlilje 26%
11 Kaksi 25%
4 Moi Edel 15%
2 Järvsö Majlis 12%
1 Backestjärna 10%
3 Klack Alva 4%
10 Grude Tilla 3%
6 Inga Ålj 2%
7 Månskens Pärla 1%
12 Joli Strimma 1%
8 Gull Tora 0,5%
9 Storm Greta 0,5%

Toto75-6
6 Moddson 38%
4 Järvsö Elling 28%
1 Alfa Lina 14%
3 Mo Sjur 10%
5 Järvsö Micke 3%
7 Alfa Linus 3%
2 Oss Can 2%
8 Mustang 1%
9 Byske Philip 1%

Toto75-7
3 S.T.C.C.Faksen 29%
7 Hvalstad Odin 20%
6 B.W.Prinsen 16%
8 Pyrmo 16%
10 Gomnes Hans T. 12%
2 Guli Glöd 2%
4 Hägern T.H. 2%
1 Minessa 1%
9 Närby Panik 1%
11 Joel Klipp 1%
5 Talls Odin 0%
12 Lykkerus 0%