Ravivihje: Toto64 Halmstad 22.6.2020

Julkaistu:

Toto64
Nelivuotiaiden tammojen Stosprintern-karsinnat pääosissa Halmstadin Toto64-kierroksella.
Halmstadin Toto64-rivin kohteista neljässä kilpaillaan rahakkaan Stosprinterin finaalipaikoista. Jokaisen karsintalähdön kaksi parasta ja näiden lisäksi kaksi parasta kolmosta etenevät heinäkuun alussa ravattavan ikäluokkakilpailun finaaliin.

Vihjesysteemien varmoiksi luotetaan Grande Diva Sisu (T64-3) ja Atik D.L. (T64-5). Kierroksen parhaita peli-ideoita ovat Dreamgirl Hall (T64-1), Svecak Palema (T64-2) ja Ies Elisabet (T64-4).

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Toto64-kohteisiin. Peliaika sulkeutuu neljännen lähdön starttiin noin kello 20.30.


Toto64-1

Suosikki: Kovin odotuksin Ruotsissa aloittanut 7 Golden Tricks sai viimeksi onnistumisenkin, kun se jyräsi Elitloppet-sunnuntain tammalähdössä tyylikkääseen voittoon johtavan rinnalta. Tällä kertaa juoksunkulkuun liittyy ulkoradan lähtöpaikalta suuria kysymysmerkkejä, ohjastajalla ei taida olla muita mahdollisuuksia kuin kiertää alkumatkasta eteenpäin ja keulapaikkakaan ei taida olla sille jatkossa tarjolla. Alustavat peliprosentit ovatkin turhan korkeat ja varmistukset paikallaan.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Dreamgirl Hall on maltillisesta voittosummastaan huolimatta suosikin ykköshaastaja ja pelillisestikin kiinnostava merkki. Peter Untersteinerin suojatti on nopeana kiihdyttäjänä todennäköisin keulahevonen lähtöön ja ilman kaikkia kenkiä ja jenkkikärryillä kilpaileva tamma voi vetää siitä porukkaa alusta loppuun. Valmentajan mukaan tammalla on tähdätty koko talvi tähän kilpailuun ja Jägersron keulavoitto allaan se on pakko huomioida aikaisin kupongeille.

6 Waiting Hill Hall on nouseva tamma sekin, mutta lyhyt matka ja keskiradan lähtöpaikka eivät nyt suosi Steen Juulin valmennettavaa. Viimeksi Solvallassa se jäi kaikki voimat tallella pussiin sisäratajuoksun jälkeen.

3 Global Anarchy on reipas avaaja ja saa suurella todennäköisyydellä onnistuneen juoksun kärkipäässä. Viimeksi paikka johtavan rinnalla oli alkumatkan kiertelyineen liikaa, mutta toissa kerralla se tuli johtavan takaa voimia tallella kakkosena maaliin.

2 M.B.S.Pretty Girl on niin ikään rivakka avajaa, eikä sen kuuluisi alle prosentin hevonen olla näistä lähtöasemista. Viimeksi tamma oli porukan hänniltä vailla mahdollisuuksia kovan ikäluokkalähdön finaalissa, mutta sitä edeltäneessä karsinnassa se seuraili kovan kärkikaksikon tuntumassa hyvin maaliin. Nyt sillä on hyvät mahdollisuudet saada nappijuoksu johtavan takana.

Juoksunkulku: Dreamgirl Hall on suosikki valtaamaan keulapaikan, mikäli varustevirittelyt eivät tee mitään tepposia. Rinnalta kiihdyttävä M.B.S.Pretty Girl saa paikan johtavan takaa. Golden Tricksillä on vaara ajautua johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Golden Tricks (76%) on alustavasti ylipelattu. Dreamgirl Hall (11%) on maistuvin.

Ranking: A) 7 B) 1,6,3,2,8 C) 5,4,9

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 7, 1
Suuri: 7, 1, 6, 3, 2

Toto64-2

Suosikit: 5 Vinci I.M. on parannellut starttien myötä jatkuvasti otteitaan ja nopea avaaja tähyilee nyt auton irrotessa tiukasti kohti kärkipaikkaa. Viimeksi Åbyssa se tuli keulasta viimeiset 700 metriä 11,8-kyytiä ja piti hienolla tuloksella kovan Rexinen takanaan. Kalmarissa tamma joutui rajun alkurynnistyksen jälkeen tyytymään paikkaan johtavan takana ja jäi lopussa vaille kiriväyliä.

4 Cassiopeia on voitokas tanskalaistamma ja pyrkii myös valtaamaan alussa kärkipaikan haltuunsa. Halmstadissa se oli jo kirimässä kärkeen sisäratajuoksun jälkeen, mutta sisäpuolella kirinyt Virgin Maiden vastasi sitkeästi perille asti. Åbyssa Flemming Jensenin suojatti ampui ulkoradalta hyvin matkaan ja irtosi keulasta varmaan voittoon.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Zosima Mag on Björn Goopin tallin italialaisvahvistuksia ja saattaa parantaa startti alla merkittävästikin vielä otteitaan. Årjangissa se lopetti neljännestä ulkoa viimeiset 700 metriä 1.13-kyytiä ja eteni sopivassa porukassa ykköseksi. Mahdollinen ylivauhti suosisi takarivistä kiihdyttävää tammaa.

8 Svecak Palema on arvottu murheelliselle paikalle, mutta ei sen siltikään kuuluisi ihan kaksi prosenttinen merkki olla. Viimeksi se seuraili sisäratajuoksulla oikein hyvin maaliin ja saattoi jäädä hieman voimissaankin keulahevosen taakse pussiin. Taakse jäi kuitenkin kovia hevosia Diana Zetin johdolla, joten hevosella on kapasiteettia pitkälle. Ennakkotietojen mukaan Linus Svenssonin suojatti juoksee tänään jenkkikärryillä ja onnistuneella reissulla pystyy järjestämään yllätyksen.

11 Key Mom on hyväluokkainen tamma ja pystyisi ylivauhtisella juoksunkululla nousemaan kamppailuun lähdön voitostakin. Kahdessa viimeisessään se on ollut keulajuoksujen jälkeen vain asiallinen. Tällä kertaa rattaille hyppää hirmuisessa voittovireessä ohjastava Örjan Kihlström.

Juoksunkulku: Cassiopeia ja Vinci I.M. iskevät alussa yhteen, joista jälkimmäinen on niukka suosikki valtaamaan keulapaikan. Matkavauhti rauhoittuu kovan avauspuolikkaan jälkeen.

Pelijakauma: Svecak Palema on maistuvin yllätyshaku (2%). Doyouknow (12%) tuntuu ylipelatulta.

Ranking: A) 5,4 B) 10,8,11,6,7,3,2,1 C) 9,12

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 5, 4, 10, 8, 11
Suuri: 5, 4, 10, 8, 11

Toto64-3

Suosikki/varma: 6 Grande Diva Sisu on ottanut hienoja kehitysharppauksia nelivuotiskaudelleen ja starttaa nyt jo selvänä suosikkina omaan karsintalähtöönsä. Viimeksi se leiskautti hurjassa Drotting Silvia Pokalenin finaalissa 1.10-vauhtisen 800 metrin loppuvedon ja nousi kakkoseksi vain niukasti Diana Zetille häviten. Tamma oli jo huhtikuussa aivan hurjassa iskussa, kun se noteerasi lyhyen matkan 10,4a tuloksen johtavan rinnalta. Tällä kertaa Per Nordström kannustaa ajokkinsa nopeasti keulaan ja siitä tappio tulisi tässä porukassa yllätyksenä.

Haastajat: 9 Sashay My Way on kilpaillut viime starteissaan kovin odotuksin, mutta laukannut molempiin. Åbyssa 9. toukokuuta se teki oikein sitkeän kirin kolmannella ilman selkää ja runttasi hienosti perille asti. Näistä asemista suosikin lyöminen on todella tukala tehtävä.

4 Bahama Breezellä ei ollut viimeksi kaikki kohdillaan ja tamma väsyi keulapaikalta jo varhaisessa vaiheessa. Halmstadissa se tuli joukon hänniltä terävästi maaliin asti ja nousi neljänneksi kovan kärkikolmikon takana. Alkuvuodesta se oli helpommissa lähdöissä ylivoimainen ja pystyy hyvistä lähtöasemista ainakin totosijakamppailuun mukaan.

1 Briljant Sensation on reipas avaaja ja kamppailee nappipaikasta suursuosikin takaa. Viimeksi Åbyssa se kärsi niukan tappion keulapaikalta ja toissa kerralla kiriluukku aukesi johtavan takaa turhan myöhään. Vastus kovenee nyt viime startteihin nähden merkittävästi.

2 Golden Girl D.T. on tauluaan kyvykkämpi tamma ja nappiasemista hyvä avaaja on mielenkiintoinen ainakin kaksaripelejä ajatellen. Alkukeväästä Stefan Perssonin ajokki ei ollut parhaimmillaan, mutta parin kuukauden tauko on voinut tehdä nyt ihmeitä ja onnistuneen sisäratareissun jälkeen totosijoituksetkaan eivät yllättäisi.

Juoksunkulku: Sisäratojen hevoset avaavat tulisesti, mutta eiköhän molemmille kelpaa ulkoa tulevan Grande Diva Sisun selkä. Suosikki saanee jatkossa määrittää matkavauhdin mieleisekseen.

Pelijakauma: Aika lailla oikein pelattu lähtö. Briljant Sensation (9%) on vähän ylipelattu ja siltä kuuluisi muutama prosentti Golden Girl D.T:lle (1%).

Ranking: A) 6 B) 9,4,1,2,8 C) 5,3,10,7

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto64-4

Suosikit: 7 Gina Mearas on palannut radoille huippuiskussa talvitaukonsa jälkeen ja ei voi enää pitkää välttyä kauden avausvoitoltakaan. Viimeksi Solvallan tammalähdössä se jäi kaikki voimat tallella pussiin ja olisi todennäköisesti voittanut lähdön luukun avautuessa. Tällä kertaa Johan Untersteiner tuskin enää tähtäilee suojajuoksuihin vaan nyt nopealla avaajalla voisi olla saumat edetä alkumatkasta keulaan asti. Siitä se olisi nykykunnossaan tosi lähellä kärkisijaa.

8 Dontlooseallmoney ei ollut viimeksi varustemuutosten myötä terävimmillään loppusuoralla ja taipui keulasta kakkoseksi. Nyt tarkoitus olisi palata entiseen varustukseen, mutta ulkoradalta juoksunkulku voi tällä kertaa mennä vaikeaksi. Jos hevonen onnistuisi ohittamaan alussa Gina Mearasin ja etenemään keulaan asti, se olisi tällä porukassa vaikeasti lyötävissä.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Ies Elisabet kilpailee huomattavasti tauluaan paremmassa iskussa ja se kannattaa huomioida ensimmäisten joukossa systeemeihin mukaan. Viimeksi se otti parijonosta yllättävän hypyn kirivaiheen koittaessa, mutta toissa startissa Solvallassa sen 10,9-vauhtinen 1000 metrin kiri oli komeaa katsottavaa. Fredrik Wallinin suojatti on reipas kiihdyttäjä ja ravia avatessaan mahdollisesti ensimmäinen keulahevonen lähtöön. Sillä on kuitenkin taipumus painaa rajusti naruille vapaalta radalta, joten selkäjuoksu tuntuisi lyhyellä matkallakin parhaalta taktiikalta. Kiritilojen sopivasti avautuessa Ies Elisabetilla on kaikki saumat voittaa tämä lähtö.

4 Gobi Princess tulitti Drotting Silvias Pokalenin karsinnassa kolmannesta sisältä mukaan finaaliin, mutta kompuroi siellä loppukaarteessa hylkyyn johtavan takaa. Terävä avaaja osallistuu alussa keulakamppailuun ja ravia polkiessaan jenkkitamma voi olla lyhyellä matkalla tosi paha.

3 Feel The Rush ja 6 Claire Di Quattro kohtaavat nyt huomattavasti aiempaa kovemman vastuksen, eivätkä korkeilla peliosuuksillaan lukeudu tässä lähdössä kiinnostavimpiin pelihevosiin.

Juoksunkulku: Tulinen kiihdytys. Ies Elisabet ja Gobi Princess pystyvät koviin avauksiin ja taistelevat ensimmäisenä paikasta sisäradalla. Gina Mearas ja Dontlooseallmoney käyvät myös ulkona oman kamppailunsa ja edelle pääsevä etenee kysymään keulapaikkaa ensimmäisellä takasuoralla.

Pelijakauma: Ies Elisabetin (9%) ja Gina Mearasin (17%) prosenteissa on vielä reilusti kasvunvaraa. Feel The Rush (14%) ja Claire Di Quattro (13%) ovat ylipelatuimmat.

Ranking: A) 7,8 B) 2,4,5,3,6,10 C) 9,1

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 7, 8, 2, 4
Suuri: 7, 8, 2, 4

Toto64-5

Suosikki/varma: 8 Atik D.L. taipui viimeksi Harper Hanoverissa raskaan juoksun jälkeen, mutta nelivuotias saa synninpäästön hurjatasoisen lähdön esityksestään. Carl Johan Jepson kierrätti oriin 1200 metriä jäljellä johtavan rinnalle ja puolusti paikkaansa hetken aikaa ulkoa tulevia vastaan. Välispurtti painoi ymmärrettävästi päätöspuolikkaalla liikaa ja se väsyi kauas kärkipäästä. Halmstadin tauolta paluussaan se leiskautti ulkoratoja pitkin koko porukan ohi huippuhienolla tyylillä. Ulkoradalta juoksunkulkuun liittyy omat riskinsä, mutta vähääkään onnistuneella reissulla alkuvuoden 75-menestyjä on näin sopivassa porukassa vaikeasti pideltävissä.

Haastajat: 3 Rajah Silvio palasi hyvässä vireessä talvitauolta ja hävisi johtavan takaa voitonkin vain äärimmäisen niukasti. Nyt nopea avaaja voi päästä aikaisin kärkipaikalle, mutta täysi matka ei ole sen mielimatka ja keulastakin se voi tulla selityksittä Atik D.L:n jyräämäksi. Korkealla peliosuudellaan se ei maistu nyt lainkaan.

5 Zizou kilpailee huomattavasti viime starttejaan paremmassa iskussa ja juoksun onnistuessa pystyy taistelemaan kärkipään sijoituksista. Solvallassa se tuli maalisuoraa hänniltä lujaa maaliin ja viimeksi Henna Halmeen ajokille jäi paljon jossiteltavaa sisäratajuoksun jälkeen. Alipelattu merkki alustavalla kuudella prosentillaan.

6 Kick The Dust Ås kerää tauko huomioiden yllättävän paljon peliä osakseen. Ori väläytteli jo kolmevuotiskaudellaan kovaa kapasiteettia, kruununa kauden päättänyt rahakas Kalmarin kolmivuotissarjan voitto. Nyt vastus on kovempi kuin aiemmin ja voitto olisi suoraan tauolta yllätys.

11 Arnie Express on vaihtanut maisemaa tällä kaudella hyvin menestyneen Hanna Lähdekorven talliin ja sen debyyttiä uusista käsistä on mielenkiintoista seurata. Ruuna kilpailee pitkästä aikaa ilman kaikkia kenkiä, mutta takarivi on keulapaikalle viihtyvälle hevoselle hankala lähtöpaikka.

Juoksunkulku: Champion Melon seuraa autoa parhaiten, mutta eiköhän sille kelpaa täydellä matkalla selkä eteen. Rajah Silvio on suosikeista ensimmäisenä kysymässä paikkaa.

Pelijakauma: Atik D.L. (24%) on alustavasti vasta kakkossuosikkina huippumerkki lähtöön. Myös Zizou (6%) maistuu. Rajah Silvio (47%) on tuntuvasti ylipelattu.

Ranking: A) 8 B) 3,5,6,11,2,9,7 C) 4,12,10,1

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto64-6

Suosikit: Päätöskohteen selväksi ykkösmerkiksi kohoaa 10 Amelie Grif, joka saattaa olla ehjällä juoksulla nyt muille mahdoton pideltävä. Viimeksi tamma paikkasi pahan alkumatkan laukkansa kirimällä viimeisen kilometrin 10,9-kyytiä ja tuli terävin potkuin maaliin asti. Vincennesiä myöten menestynyt italialaistamma voi kuitenkin olla ravinsa kanssa vaikeuksissa ulkoratoja kiertäessään ja siksi varmistuksetkin ovat paikallaan.

Daniel Redénin tallin 6 Award Kronos ei ole pystynyt vielä lunastamaan siihen asetettuja odotuksia. Viimeksi Östersundissa keulaan edennyt tamma jäi alakynteen Dixie Brickin mankelissa ja laukkasi maalisuoralla jo taipuneena. Toissa kerralla se kiri takajoukoista vinhasti 09,5-kyytiä viimeiset 700 metriä ja nousi kärkiryhmään mukaan. Ravilla se pääsee lujaa matkaan ja hyvänä päivänä voittokaan ei ole mahdoton.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Galant Sisu on nopea avaaja ja viihtyy hyvin näillä lyhyillä matkoilla. Viimeisissään Per Nordströmin suojatti ei ole päässyt esittelemään aivan parastaan takarivin lähtöpaikoilta, mutta kirinyt molemmissa silti kärkiporukassa hyvin maaliin. Nyt hevonen juoksee joko keulassa, tai johtavan takana ja pystyy venymään tässäkin lähdössä kärkisijoille.

2 Schweppes tuntuu parantaneen paljon nelivuotiskaudelleen ja oikeana päivänä sekin kehittää vihaisen kiriin onnistuneen reissun jälkeen. Viimeksi tehtävä oli joukon hänniltä toivoton kärkisijojen suhteen, mutta toissa kerralla se kiri todella tulisesti maalisuoraa ja nousi kovassa lähdössä neljänneksi.

4 Dior Ima ei ole saanut konetta kunnolla käyntiin vielä tämän vuoden kilpailuissa, mutta tammalla on silti kykyjä reilusti nähtyä parempaan. Viimeksi se oli parijonossa pitkään vailla kiritiloja, mutta vaikea sanoa millainen määrä paukkuja lopulta jäi varastoon. Peliosuus tuntuu nyt ilman tuoreita kuntonäyttöjä turhan korkealta.

7 Valuta E.W. voitti huhtikuussa sopivat porukat hyvin onnistuneiden juoksujen jälkeen, mutta nyt tehtävä tuntuu tosi vaikealta ulkoradan lähtöpaikalta. Svante Båthin valmentama tamma jää korkeilla peliprosenteillaan vain varahevosen rooliin.

Juoksunkulku: Galant Sisu kiihtyy sisältä hyvin, eikä Per Nordströmin keulataktiikka yllättäisi. Jatkossa se luovuttaa paikkansa korkeintaa Award Kronosille. Amelie Grif saattaa kiertää matkavauhdin salliessa aikaisin eteenpäin.

Pelijakauma: Amelie Grifin (20%) kuuluisi olla lähdön suosikki. Dior Ima (15%) ja Valuta E.W. (14%) ovat ylipelattuja.

Ranking: A) 10 B) 6,1,2,4,7,5 C) 8,3,9

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 10, 6, 1
Suuri: 10, 6, 1, 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 7, 1
Toto64-2: 5, 4, 10, 8, 11
Toto64-3: 6
Toto64-4: 7, 8, 2, 4
Toto64-5: 8
Toto64-6: 10, 6, 1
Hinta: 12,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 7, 1, 6, 3, 2
Toto64-2: 5, 4, 10, 8, 11
Toto64-3: 6
Toto64-4: 7, 8, 2, 4
Toto64-5: 8
Toto64-6: 10, 6, 1, 2
Hinta: 40,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
7 Golden Tricks 60%
1 Dreamgirl Hall 20%
6 Waiting Hill Hall 7%
3 Global Anarchy 5%
2 M.B.S.Pretty Girl 3%
5 Del Ray Pellini 2%
8 Ale' Pride Gar 2%
4 Betting Ace 0,5%
9 Fuel Burn 0,5%

Toto64-2
5 Vinci I.M. 28%
4 Cassiopeia 24%
10 Zosima Mag 15%
8 Svecak Palema 8%
11 Key Mom 7%
6 Doyouknow 5%
7 Zanzibar Effe 5%
3 Global Anniversary 3%
1 Livi Othella H.M. 2%
2 Hip Hurray Boko 2%
9 Orlando 0,5%
12 Made for Heaven 0,5%

Toto64-3
6 Grande Diva Sisu 55%
9 Sashay My Way 18%
1 Briljant Sensation 7%
4 Bahama Breeze 7%
2 Golden Girl D.T. 5%
8 Boxer Shrimp 3%
5 Digital Literacy 2%
3 Iceland Radio 1%
7 Aroseforyou 1%
10 Divane Godiva 1%

Toto64-4
7 Gina Mearas 30%
8 Dontlooseallmoney 26%
2 Ies Elisabet 16%
4 Gobi Princess 12%
3 Feel the Rush 4%
6 Claire di Quattro 4%
10 Matter of Fact 3%
5 Body Contact 2%
9 Global Allegiance 2%
1 Visual Condition 1%

Toto64-5
8 Atik D.L. 38%
3 Rajah Silvio 25%
5 Zizou 10%
6 Kick the Dust Ås 8%
11 Arnie Express 6%
2 Champion Melon 4%
9 Arapaho Ghostdance 4%
7 Stand by Ken 3%
1 Dynamite Light 0,5%
4 Champions Peak 0,5%
10 Dynamit Life 0,5%
12 Vagabond Vik 0,5%

Toto64-6
10 Amelie Grif 33%
6 Award Kronos 28%
1 Galant Sisu 12%
2 Schweppes 8%
4 Dior Ima 7%
7 Valuta E.W. 7%
5 Digital Pro 2%
3 Sideslip 1%
8 Alpha K. 1%
9 Mayfair Amok 1%