Ravivihje: Toto64 Boden 28.5.2020

Julkaistu:

Toto64
Yankee Blue ottaa viidennen peräkkäisen voittonsa.
Illan Toto64-kierrosta isännöi Boden, jossa nähdään jälleen runsas suomalaisedustus ja voittoja on härmäläisille odotettavissa iso liuta. Kierroksen itseoikeutettu pankki on Paldan Stablen Oy:n omistama Yankee Blue (T64-3), joka ei ole Petri Salmelalle siirryttyään hävinnyt vielä kertaakaan ja hakee jo viidettä peräkkäistä täysosumaa.

Yankee Blue toimii myös IS-vihjesysteemien tukipilarina. Rivin toinen jättisuosikki Gorm (T64-2) puolestaan varmistetaan ja elävyyttä systeemeihin haetaan myös rastaamalla läpivarmaksi Let’s Dance L.A. (T64-1).

Pienemmässä systeemissä kolmas yksinäinen merkki on Kivarin Raindance (T64-5), joka on ainakin aamupäivän prosenttien perusteella kierroksen maistuvin tapaus.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy normaaliin tapaan lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Avauskohde on ainakin alustavasti todella oudosti pelattu lähtö. 6 Let’s Dance L.A. on tehnyt lupaavat esitykset molemmissa kauden starteissaan. Toissa kerralla Bodenissa se kiri neljännestä sisältä tilaa saatuaan porukan parasta vauhtia neljänneksi tullen viimeiset 400 metriä hieman alle 12-kyytejä. Viimeksi Skellefteåssa Gunnel Fredriksson käänsi suojattinsa johtavan takaa ohituskaistalle viimeisellä takasuoralla ja Let’s Dance L.A. karkasi näyttävästi omille teilleen. Toki vastus oli perin arkinen, mutta ruunan olemus vaikutti siltä, että se olisi tuona päivänä hoidellut kovemmankin porukan. Kolmas startti tauolta, joten parannusta voi olla yhä luvassa ja ainakin kuski paranee huomattavasti, sillä Fredrikssonin jälkeen puikkoihin hyppää Hanna Olofsson. Juoksuradan paikalta Let’s Dance L.A. voi hyvinkin kiskaista keulaan, ja varsinkin siitä olisi paha lyötävä. Jostain syystä ruuna ei ole alustavasti edes suosikki ja 21 prosentin kannatuksella se maistuu ideavarmaksi.

Selvähkönä ykköshaastajana on pidettävä 5 Rose Stahlia, joka on ollut hyvä molemmissa Bodenin starteissaan Jaakko Alamäen treenistä. Ensimmäisellä kerralla tamma jäi alkulaukkansa myötä todella kauas kulisseihin, mutta 14,5-vauhtisella päätöstuhannella nousi vielä neljänneksi. Viimeksi se runnoi kolmannesta ulkoa pitkällä kirillä rehdisti voittoon. 9 Fux on juossut pari viime starttiaan ihan tasokkaissa 4-vuotislähdöissä, joissa tamma on tehnyt ok-juoksut. Se vaikutti uransa alussa niin lupaavalta, että rahkeita olisi varmasti parempaankin. Alustava kolmen prosentin kannatus on oudon vähän.

2 Sagredo Hanoverin vire jäi viimeksi Bodenissa hämärän peittoon, sillä pieneltä tauolta palannut ruuna laukkasi lähtöön. Tulosrivistö on korea, tosin se juoksi talvella huomattavasti helpommissa lähdöissä. Aamupäivän pelijakaumassa suosikiksi pelattu 1 Bwt Devilin pitää parantaa kahdesta viime startista mikäli meinaa tämän lähdön voittaa. Viimeksi Östersundissa tamma sai vetää keulassa niin hiljaa, että kakkoseksi taipuminen oli pettymys.

Takamatkalaisten voitto tulisi yllätyksenä. Niistä lapulle tulisi ensimmäisenä voitokas 11 Beach Lover.

Ranking: A) 6-5 B) 9-2-1-8-11-15-10 C) 13-3-4-14-12-7

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto64-2

4 Gorm on jatkanut tällä kaudella siihen mihin 3-vuotiaana jäi eli menestyksen tiellä. Varsinkin Hagmyrenin esitys oli hieno, sillä ori oli vielä viimeiselle takasuoralle käännyttäessä kaukana kärjestä, mutta 23,1-vauhtisen viimeisen 700 metrin kirin päätteeksi Gorm eteni lopulta varmaan voittoon. Viime viikolla Solängetissa se voitti toisesta ulkoa marginaaliaan helpommin. Svante Båthin treenattava on kylmäveriseksi harvinaisen suoritusvarma tapaus. Laukkoja ei uralla vielä yhtään ja se on jäänyt vasta kaksi kertaa ulos totosijoilta, ne olivatkin Kriterium-karsinta ja finaali. Kylmäverilähdöissä sattuu ja tapahtuu, joten alustavasti yli 70 prosenttia pelattu Gorm varmistetaan.

Lähdön toinen 4-vuotias eli 6 Holter Oda kiri Umåkerissa kolmannesta sisältä alle 23-kyytejä niukkaan voittoon eikä tamman esitystä Skellefteåssakaan voi moittia. Se tuli keulasta päätöskierroksen 25,4-vauhtia ja vastassa oli ihan ikäluokan parhaimmistoon kuuluvia hevosia, joille ei ollut häpeä hävitä. Viime kaudella Norjan Tammakriteriumissa kuudenneksi sijoittunutta Holter Odaa onkin pidettävä suosikin ykköshaastajana.

Mats Gällerstedtin kolmikosta lapulle nousee 3 Guli Vinn & 8 Källsjöviking, vaikka kummaltakin oli viime startissa paras terä poissa. Luokka riittäisi molemmilla kärkitaistoon. Varsinkin Guli Vinn voisi olla pelimielessä ihan kiinnostavakin tapaus, sillä alustavasti vain kaksi prosenttia pelattu ruuna saa taas kyytiinsä ammattimiehen ja lähtöasetelmat ovat kerrankin suosiolliset.

Ranking: A) 4 B) 6-8-3 C) 5-11-7-1-2-10-12-9

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 4, 6, 8, 3
Suuri: 4, 6, 8, 3

Toto64-3

3 Yankee Blue on ollut pitelemätön Petri Salmelan treenistä ja voittanut sieltä käsin helposti kaikki neljä starttiaan. Viimeksikin se lähti varhain parantelemaan takajoukoista asemiaan, pääsi hetkeksi huilaamaan toiseen ulos ja lopullisen kirimerkin saatuaan karkasi vastustajiltaan pisteeksi taivaanrantaan. Päätöskierroksen Ulf Ohlssonin ajokki kulki kuin hölkäten 13,6-vauhtia. Sitä edellisessä startissa voitto näytti menevän tiukoille, mutta eipä silloin ajaneen Mika Forssin tarvinnut juurikaan kuin istuskella kyydissä. Ruunan pohjia ei ole vielä likikään katsottu ja Paldan Stable Oy:n omistamalla menijällä voi olla edessään vaikka kuinka ruusuinen tulevaisuus. Illan tehtävä näyttää niin sopivalta, että Yankee Bluen tappiolla on hyvin vaikea lähteä spekuloimaan ja se on ansaitusti jättisuosikki.

Ykkösvarmistus olisi 2 Swagger, joka esitti 3-vuotiaana lupaavia otteita. Tosin paljon pitää parantaa kauden avausstartista mikäli suosikin meinaa lyödä.

Ranking: A) 3 B) 2-1-5-4 C) 6-7

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto64-4

7 Forspärla runnoi viimeksi Skellefteåssa helppoon voittoon 60 metrin takamatkasta huolimatta. Vastus oli todella helppo, mutta olemus vakuutti ja nyt se lienee entistä terävämpi saatuaan pieneltä paussilta startin alle. Kylmäveritammaksi harvinaisen suoritus- ja ravivarma tamma ei ensimmäisenä nitkahda raskaammaankaan juoksun jälkeen ja kohoaa niukaksi suosikiksi. Norjalaismenijä 13 Lille Jim vaikuttaa piristyneen siirryttyään pohjoiseen ja Louise Vebostad Trudvangin treeniin. Ensimmäisessä startissa Harstadissa se jäi pussiin keulasta voittaneen Myr Faksenin taakse, mutta viimeksi ei jätetty mitään sattuman varaan. Ruunalla kaasuteltiin kasiradasta huolimatta keulaan, josta voitti parastaan antamatta hyvällä tuloksella 24,2ake. Vastaavanlaisena Lille Jim nousee 40 metrin takamatkasta huolimatta korkealle ja kuski vahvistuu Ove A Lindqvistin hypätessä rattaille.

6 U.R. Faxen viime kauden ainoa voitto osui DubbelCupenin finaaliin, josta kuittasi 200 000 kruunun ykkösrahat. Tuon jälkeenkin se juoksi kivikovissa tehtävissä, joissa olisi ollut vaikea riittää minkään tämän lähdön hevosista. Ori teki viimeksi Hagmyrenissa asiallisen juoksun yli puolen vuoden tauolta kiriessään hyvän reissun päätteeksi kolmanneksi. Startti alla Jimmy Jonssonin ajokki parantaa taatusti ja ennakkotietojen mukaan juoksee nyt optimibalanssillaan ilman kenkiä. Hieman yllättäen U.R. Faxe on ainakin aamupäivän pelijakaumassa viisi prosenttia vähemmän pelattu kuin tallikaveri 2 Spik Loke, jolta on puuttunut puristus viime starteissaan. Tosin tänään siltä riisutaan pitkästä aikaa etukengät pois.

Hurjia juoksuja viime kauden lopussa tehnyt 12 Björlifant oli kuin varjo parhaastaan maaliskuun startissa ja palaa taas pieneltä tauolta, joten vire on täysi mysteeri. 8 Norrlands Scott menee tänään ainakin ennakkotietojen mukaan ensimmäistä kertaa urallaan ilman kenkiä. Tosin niin piti olla myös viimeksi Umåkerissa, joten tuo tieto kannattaa tarkistaa vasta lähempänä peliajan sulkeutumista. Lapulle vielä täysin pelaamattomaksi jäänyt 11 Cali Maks. Harvakseltaan kilpailemaan päässyt ruuna laukkasi viimeksi Östersundissa loppukurvissa eikä näyttänyt siinä vaiheessa tyhjältä.

Ranking: A) 7-13-6-2-12 B) 8-11-5-9-10 C) 1-4-3

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 7, 13, 6
Suuri: 7, 13, 6, 2, 12, 8, 11

Toto64-5

Viidennessä kohteessa erottuu edukseen kolme suomalaisomisteista hevosta. 7 Redhot Tap Dancer on pitänyt kuntonsa ihailtavan pitkään ja Mika Haapakankaan treenattava on jäänyt tällä kaudella vain kerran ulos totosta. Viimeksi Skellefteåssa ruuna sai nätin reissun johtavan takana, josta kuittasi open stretchia pitkin toiseksi uudella ennätystuloksellaan 13,2aly. Edelle jäi vain tuore T75-sankari Merritt. Magnus A Djusen ajokki lähtee lujaa matkaan ja voi seiskaradaltakin pommittaa keulaan. Tosin Redhot Tap Dancer kykenee pärjäämään mailin matkalla vaikka jäisi johtavan rinnallekin.

Jaakko Alamäen suojatti 5 Bottnas Easy Cash on kohonnut kovaan iskuun. Toissa kerralla se hallitsi näyttävällä tyylillä keulajuoksun päätteeksi ja viimeksi kiri täysin toivottomilta tuntuneista asemista aivan voittaneen 4 Titan Asin kupeelle. Miinuspuolena ruunalla ajetaan tämä startti kengät jalassa. Tallikaveri 10 Kivarin Raindance oli loistava jo ensimmäiseen starttiin Alamäen treenistä taisteltuaan johtavan rinnalta toiseksi ja ainoastaan unelmareissun saanut 8 B.W.L. Ruthless kuittasi ohi. Viimeksi tamma leiskautti ulkoradalta omaa vauhtiaan keulaan, josta voitti pystyyn. Kivarin Raindance ei häviä tässä kyvyiltään kenellekään ja aamupäivän seitsemän prosenttia on hämmentävän pieni lukema. Toki takarivi on nopealle lähtijälle haitta, mutta jos keulapäässä pidetään yhtään ylivauhtia, niin Sandra Erikssonin ajokki nousee korkealle ja jää pienemmän systeemin varmaksi.

Ranking: A) 7-10-5 B) 4-3-2-8-6-1 C) 9-12-11

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 10
Suuri: 7, 10, 5

Toto64-6

7 Mr Golden Quick ei ole näin sopivassa lähdössä juossut aikoihin ja normaalissa tapauksessa se olisi jättisuosikki, mutta viime viikon Solängetin startti jätti hieman kysymysmerkkejä. Takajoukoissa juossut ruuna oli tasapaksu eikä viimeisellä takasuoralla pitänyt edes selkäänsä. Toki loppusuoraa se tuli tapansa mukaan taas hyvin ja ohitti väsyneimmät. Mika Haapakankaan treenattava jaksaa tehdä omaakin juoksua ja olisi tässä porukassa suosikki voittamaan vaikka jäisi johtavan rinnalle.

10 Voulez Vous palasi Solängetissa pitkältä tauolta ja oli johtavan takaa asiallinen kolmas jättäen taakseen muun muassa Mr Golden Quickin. Voitokas menijä parantaa varmasti saatuaan startin alle ja on perusmerkkejä tähän lähtöön. 6 Brooklyn Hill tekee mielenkiintoisen debyytin Petri Salmelan treenistä. Peruskyvyiltään se on lähdön eliittiä, mutta pitkä tauko toki laskee odotuksia. Neljäntenä lapulle 9 Callela Leonard, jolta on viime starteissa kadonnut ravi loppumatkasta. Jos ne ongelmat on saatu ratkottua, niin mikään sijoitus ei saa yllättää.

Ranking: A) 7-10-6 B) 9-1-3-12-11 C) 8-5-4-2

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 7, 10, 6, 9
Suuri: 7, 10, 6, 9

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 6
Toto64-2: 4, 6, 8, 3
Toto64-3: 3
Toto64-4: 7, 13, 6
Toto64-5: 10
Toto64-6: 7, 10, 6, 9
Hinta: 4,80 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 6
Toto64-2: 4, 6, 8, 3
Toto64-3: 3
Toto64-4: 7, 13, 6, 2, 12, 8, 11
Toto64-5: 7, 10, 5
Toto64-6: 7, 10, 6, 9
Hinta: 33,60 €

Tästä kupongille:


Todennäköisyysarviot:

T64-1: 1/9. 2/9. 3/2. 4/1. 5/18. 6/31. 7/1. 8/5. 9/9. 10/3. 11/4. 12/1. 13/2. 14/2. 15/3.

T64-2: 1/2. 2/1. 3/7. 4/56. 5/3. 6/14. 7/3. 8/10. 11/3.

T64-3: 1/4. 2/5. 3/81. 4/4. 5/4. 6/1. 7/1.

T64-4: 1/1. 2/12. 3/1. 4/1. 5/4. 6/17. 7/18. 8/8. 9/3. 10/3. 11/4. 12/11. 13/17.

T64-5: 1/3. 2/5. 3/5. 4/5. 5/22. 6/4. 7/24. 8/5. 9/2. 10/22. 11/1. 12/2.

T64-6: 1/7. 2/1. 3/5. 4/1. 5/1. 6/15. 7/36. 8/1. 9/8. 10/19. 11/3. 12/3.