Ravivihje: Toto75 Gävle 23.5.2020 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto75
Suomalaisidea johdattaa 2 633 443 euron ekstrapotin äärelle?
Lauantain ykköstapaus on 75-pelin kuudes kohde, jonka voittajalle on luvassa lippu viikon kuluttua ajettavaan Elitloppetiin. Suosikkina starttaa kolmossijoilla Ruotsissa aloittanut Billie de Montfort.

Jackpot-kierroksen suurinta suosikkia lähdetään kaatamaan avauskohteessa vastavarmalla. Lähtöasetelmat ovat Falcon Amin puolella Vikens High Yieldiä vastaan, joten lähes kolme kertaa vähemmän pelattu haastaja jää yksin vihjesysteemeihin.

Toinenkaan läpivarma ei ole lähtönsä ykkössuosikki, mutta Mika Forssin In Royalty Bokolla (75-3) on hyvä sauma johtaa alusta loppuun. Pienempään systeemiin jää apuvarmaksi lisäksi kylmäverilähdön Spang Viktor.

Vähemmän pelattuja ideoita ovat mm. Dusktodawn Sisu ja And Stitch (75-2), Pyrmo (75-4), From The Mine (75-5), Zarenne Fas (75-6) sekä B.G.Pastor Jonte (75-7).

Gävleen on luvassa lauantaipäiväksi sateita, mutta rata kestää vettä varsin hyvin.


Toto75-1

Suosikit: Talvipaussin jälkeen pelkästään hyviä suorituksia tehnyt 7 Vikens High Yield on pelattu kierroksen suurimmaksi suosikiksi. Kolmen keulavoiton sarjan kehittänyt 6-vuotias ei välttämättä tarvitse johtopaikkaa voittaakseen, mutta kun sinne suurella todennäköisyydellä etenee tässä kovin vastustaja, tehtävä ei ole aivan simppeli. Starttiväli on normaalia pidempi ja onko virekään aivan tiptop, kun ensi lauantain finaali häämöttää? 6 Falcon Am on niin ikään voittanut kolme viimeistään, toki helpommalla tasolla. Kaksi näistä on tullut jopa johtavan rinnalta. Voltin juoksuradalta se pääsee reippaasti liikkeelle ja luultavasti keulaan, josta vuosi sitten useamman 75-voiton alemmissa divisioonissa napannut ruuna pystyy vetämään maaliin asti. Selvästi vähemmän pelattuna se on kiehtova varmaidea, sillä kuskien osaltakin asetelma tuntuu houkuttelevalta: Kihlström sisä- ja Lennartsson ulkopuolella.

Haastajat ja yllättäjät: Pronssidivisioona ei ole finaalin alla aivan kovatasoisin. Rankingin selvähkö kolmonen on 11 Hobby de L'iton, jolla on ollut monenmoisia terveysmurheita, mutta kaiken ollessa mallillaan kyseessä on tälle tasolle kyvykäs menijä. Åbyssä eväät loppuivat vaativan reissun seurauksena, mutta viimeksi tuli varma keulavoitto. Edellä mainittujen kukistaminen on toki näistä asemista vaikeaa. Jos eniten pelattuihin ei luota, kannattaa harkintaan ottaa 5 Golden News, joka ei vielä onnistunut tammikuussa debytoidessaan uusista käsistä, mutta ruunattiin talvitauon aikana ja esiintyi lupaavasti kuun alussa Solvallassa. Sisältä loppukurvissa ulos noussut ruuna kipusi 10-lopetuksella voittajan rinnalle. Tarkkoja juoksuja hakevat 2 Mr Clayton J.F. ja 1 Concrete Dee voivat sellaisella kamppailla totosijasta. Myös 8 Ribaudella on totosauma, jos ruuna pystyy menemään ilman kenkiä.

Juoksunkulku: Falcon Am lähtee juoksuradalta rivakasti ja ottanee suoraan keulapaikan. Vikens High Yield pystyy myös avaamaan hyvin, mutta edellisen ohi on vaikea päästä. ”Rauhallinen” kuolemanpaikka lienee sen todennäköisin taktiikka.

Pelijakauma: Suosikkipari on asetelmat huomioiden melko tasaväkinen, joten Falcon Am (23%) maistuu kovasti Vikens High Yieldiä (60%) vastaan. Golden News (2%) ansaitsisi muutaman lisäpinnan.

Ranking: A) 6, 7 B) 11, 5, 2, 1, 8, 10 C) 9, 3, 4, 12

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-2

Suosikit: Nuorten ohjastajien lähdössä niukaksi ykköshevoseksi kohoaa kauden avausvoiton Visbyssä ottanut 8 Lady Youline. Toissa kerralla Gävlessä takaa kärjen rinnalle kivunneen tamman paukut eivät enää lopussa riittäneet, mutta kotiradalla se piti keulasta mm. viime sunnuntaina Charlottenlundin tammalähdön voittaneen Ultra Brightin takanaan. Huippukuski jatkaa edelleen ohjissa. 1 Frozen Queen ei ole pystynyt jatkamaan enää talven voittotehtailuaan, mutta Katja Melkon suojatti vaikutti huhtikuun starttien perusteella silti edelleen hyvävireiseltä. Bergsåkerissa se oli ylivoimainen johtavan rinnalta ja kulki Solvallassa kaukaa takapareista päätöslenkin reippaasti 12,3-vauhtia. Jos Victor Rosleff onnistuu luovimaan hieman tasaisesti käynnistyvän ranskalaisen keulaan, takahevosillakin olisi tekemistä. Kärkeen mielii paalulta myös 3 Carry Cash, jonka kauden avaus pilaantui laukkaan avauskurvissa, mutta viimeksi tuloksena oli varma keulavoitto. Johtopaikalta korkealle. Monista muista osallistujista poiketen 12 Arbigganin kuski vahvistuu tähän lähtöön. Axevallassa johtavan rinnalta hieman lopussa taipunut 5-vuotias tuli Örebrossa lopun juosten tilaa löydettyään ja voi juoksuradan hyödyntäessään olla nytkin kärkitaistossa. 11 Lyx Hålerydin puristus ei ole kahdessa viime startissa riittänyt odotuksista huolimatta kärkeen asti, mutta Joakim Elfvingin valmennettavan esitykset ovat ennenkin vaihdelleet lyhyen ajan sisälläkin. Parhaana päivänään sen ärhäkkä kiri voi olla muille liikaa.

Haastajat ja yllättäjät: Muutaman epäonnistumisen myötä 9 Dusktodawn Sisu on pudonnut peleissä selvästi liian unohdetuksi, sillä kapasiteetiltaan Fredrik Wallinin suojatti on täysin tasaveroinen muiden 20 metrin pelihevosten kanssa. Kauden avauksessa se pisteli takaa juosten perille, mutta laukkasi viimeksi loppukaarteessa voimissaan vailla kiritilaa. Kuskin onnistuessa se pääsee voltista rivakasti liikkeellekin. Vähemmän pelatuista huomion arvoinen on myös nopea 4 And Stitch, joka latoi Åbyssä johtavan takaa maalisuoran open stretchiä pitkin ihan juosten vaikkei ohituksiin pystynytkään. Rommen voitto tuli keulasta ja Gävlessä samalta paikalta ohi ehätti vain kova Malkin. Pitkällä matkalla selkäjuoksu lienee paras vaihtoehto, mutta kärjen tuntumasta Felicia Molinin ajokki voisi yllättää. Nuorten ja innokkaiden kuskien ollessa asialla lähdön uusinnoilta ei ehkä voida välttyä. Alkuun panostaville ne olisivat tietysti myrkkyä, mutta vahvanoloinen 10 Euskara voisi niistä hyötyä. Kahdessa viime startissa se on tosin laukannut matkan aikana, mutta teki mm. viime elokuun kakkossijaan päättyneessä kisassa erittäin vahvan suorituksen kierrettyään alkulaukan jälkeen puolivälissä kuolemanpaikalle. Rommessa onnistuneella juoksulla yllättänyt 13 Jasmin Band ja asiallisesti kärjen tuntumaan Färjestadissa kivunnut 7 Restless nostetaan vielä suurempaan systeemiin, kuten myös 2 Infinite Knight, joka tosin ei ole voittanut aikoihin, mutta pisteli Åbyssä sisältä open stretchiä And Stitchin kanssa samaa tahtia.

Juoksunkulku: Nelosradasta huolimatta And Stitch voi olla liukkain ensi metreillä. Kaksikosta Frozen Queen – Carry Cash paremmin matkaan pääsevä etenee toisessa vaiheessa keulaan. Dusktodawn Sisu ja Argbiggan käynnistynevät parhaiten pakilta.

Pelijakauma: Huipputasaisen kohteen paras merkki on ehdottomasti Dusktodawn Sisu (3%). Myös And Stitch (3%) on jäänyt liian vähälle pelille.

Ranking: A) 8, 1, 3, 12, 11, 9 B) 4, 10, 13, 7, 2 C) 5, 14

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 8, 1, 3, 12, 11, 9, 4, 10
Suuri: 8, 1, 3, 12, 11, 9, 4, 10, 13, 7, 2

Toto75-3

Suosikit: 1 In Royalty Boko ei ehkä ole Klass I:n paras hevonen, mutta erinomaista virettä osoittanut tamma on loistoasemista taas keulavoitossa kiinni. Mika Forssin tallin 5-vuotias teki jo huhtikuun puolivälissä pirteän suorituksen nousemalla 2. sisältä nytkin mukana olevan In Love Bokon rinnalle, ja sen jälkeen tuloksena on ollut tammalähdöistä kaksi helppoa voittoa johtopaikalta. Oriita ja ruunia vastaan tehtävä luonnollisesti kovenee, mutta ilman älytöntä revitystä In Royalty Boko voisi pitää pintansa maaliin asti, kun Gävlen rataprofiilikin suosii keulahevosia. Kokeillaan tasaiseen lähtöön varmaksi! 11 MAS Capacityn kunto ei ole jäänyt kenellekään epäselväksi. Toissa kerralla ärhäkkä loppuveto kaukaa takaa riitti vain maalikuvatappioon, mutta viimeksi etupuolella juoksi kevyempiä hevosia ja tuloksena oli helppo voitto porukan perältä 10,4-vauhtisen päätöskierroksen päätteeksi. Varsinkin alkumetrit ovat tuottaneet ruunalle suuria hankaluuksia ja vuoden seitsemästä kilpailusta Katja Melkon suojatti on laukannut viidessä. Ravilla voittosauma on toki hyvä. 4 Merritt teki hyvää jälkeä jo talvella, eikä puolentoista kuukauden huili näyttänyt vaikuttaneen ruunaan negatiivisesti, sillä Skellefteån kirivoitto 2. ulkoa irtosi kevyellä tyylillä. Kuolemanpaikan välttäessään Daniel Wäjerstenin suojatti kamppailee taas kärkisijoista.

Haastajat ja yllättäjät: 3 In Love Bokon voittoputki katkesi Åbyn 75-lähdössä, jossa 5-vuotiaan suoritus toiselta ilman vetoapua oli melko vaatimaton. Varusteissa palataan nyt vanhaan, voittostarttien perusteella ruuna pystyisi pitkälle. 2 Stonecapes Superb paransi kengittä huimasti otteitaan ja voitti viime kuussa kahdesti keulasta. Kuolemanpaikka oli viimeksi liikaa, mutta lyhyt starttiväli sopi sille ainakin huhtikuussa mainiosti. Keulaan ei tosin taida olla asiaa, joka laskee osakkeita. Uran avausvoittoon Solvallassa 4. ulkoa kirinyt 5 Feerie de Fael testaa tällä kertaa jenkkikärryjä ja saa Örjan Kihlströmin vahvistuksena rattailleen. Erityistä 75-voittajan fiilistä hevosesta ei kylläkään viimeksi jäänyt. Kelpo esityksellä kautensa avannut 6 Whelk ei näyttänyt viimeksi yhtä hyvältä ja laukkasi loppukaarteessa.

Juoksunkulku: In Royalty Boko torjuu Stonecapes Superbin alussa ja juoksee keulassa. Merrittillä on vaara jäädä johtavan rinnalle.

Pelijakauma: In Royalty Boko (17%) tuntuu edulliselta. Feerie de Fael (10%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 1, 11, 4 B) 3, 2, 5, 6, 12, 9 C) 8

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-4

Suosikki: Pelihevoset erottuvat melko selkeästi kylmäveritasoituksessa. Viime esityksen perusteella tiukimmin voitossa on kiinni 9 Spang Viktor, jolle takakengättömyys tuntui sopivan mainiosti. Takajoukoista aikaisin kiertoradalle lähtenyt ori porhalsi kärkeen viimeisellä takasuoralla ja meni menojaan kulkien kirikierroksen peräti 21,3-kyytiä. Osaava valmentaja Björn Karlsson sanoo 6-vuotiaan löytäneen nyt oikean meiningin, joten Bodenin temppu lienee toistettavissa. Kelpo suorituksia se on toki tehnyt jo ennenkin. Pienempään systeemiin Spang Viktor jää yksin.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Gott Klirr löysi myös keväällä kengittä uusia vaihteita ja otti kaksi tyylikästä voittoa. Viimeksikin 3. ulkoa loppupuolikkaalla kärjen rinnalle kiertynyt ori näytti olevan tilanteen herra, mutta kuski sortui pussitteluillaan hieman omaan näppäryyteensä, eikä 5-vuotias pystynyt kiinnioton jälkeen enää suoralla vaihtamaan rytmiä. Mats E. Djusen ajokki päässee Spang Viktoria paremmin liikenteeseen ja voi voittaakin, jos suosikki ei ole yhtä hyvä kuin viimeksi. Paalultakin löytyy pari potentiaalista. Varmuus ei ole ollut 4 S.T.C.C.Faksenin paras osa-alue, mutta Rommessa epävarmuudesta ei ollut tietoa, kun keulaan aikaisin edennyt ruuna irrotteli helppoon voittoon. Johtoon selvitessään se ei olisi takaa tuleville helppo pala. 2 Prins C.K:n tyyli on vielä kovin kulmikas ja epävarma, mutta voittoprosentti on silti päälle 50:n. Nopeat rytminvaihdokset eivät sovi, joten oriilla ajetaan mieluusti vapaalta radalta, josta kevään voitotkin ovat tulleet. Kuskinvaihdos vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Vähemmän pelatuista kiinnostavimmalta vaikuttaa 12 Pyrmo. Viimeksi se putosi 2. ulkoa lopussa tosi kauas, mutta valmistautuminen oli ollut puutteellista ja tilanne on nyt parempi. Ulf Ohlsson palaa rattaille ja kengät riisutaan. Juoksurata voi auttaa sen kelpo asemiin. Uumajassa se tuli Gott Klirrin tuntumassa maaliin. Hyvävireinen 11 Rubus nousi Östersundissa napakalla kirillä voittoon 3. ulkoa ja kiri viimeksikin takaa kärkirintamaan. Voittoon vaaditaan takamatkalta täydellistä onnistumista. 15 Aas Balderin juoksu 3. sisältä meni viimeksi kuin elokuvissa ja ruuna ratkaisi vaivattomasti maalisuoralla. Tehtävä on nyt huomattavasti tiukempi. 1 Moepilen laukkasi Rommessa hyvävoimaisen oloisena loppusuoran alussa. 7 Norrbo Odin paikkasi alkulaukkansa vahvasti Östersundissa.

Juoksunkulku: Paalulla ei ole erityisen ripeitä avaajia. Prins C.K. ja S.T.C.C.Faksen ovat kiinnostuneimpia keulapaikasta, etu jälkimmäisellä. Myös 6 Elsas Faks viihtyy vapaalla radalla. Pyrmo käynnistynee 20 metrin hevosista parhaiten, Gott Klirr ja Spang Viktor lähtevät parantamaan asemiaan aikaisessa vaiheessa.

Pelijakauma: Spang Viktor (30%) on melko oikein pelattu suosikki. Paalun pelihevosten pinnat ovat aavistuksen yläkantissa, Pyrmo (6%) ansaitsisi enemmän huomiota.

Ranking: A) 9 B) 10, 4, 2, 12, 11, 15, 1, 7 C) 3, 6, 8, 13, 14, 5

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 9
Suuri: 9, 10, 4, 2, 12

Toto75-5

Suosikit: Kolme voittoa alla 75-ympyröihin tulevan 6 Valley Brodden suosikkiasema 2640 metrillä ajettavassa hopeadivarissa ei varsinaisesti yllätä, mutta peliosuus on kasvanut turhan suureksi. Keulavoitolla Rommessa aloittanut 7-vuotias laukkasi seuraavalla kerralla avauskurviin, mutta punnersi sen jälkeen kuolemanpaikalta vielä ykköseksi. Viimeksi se noukki vastustajansa 10,8-lopetuksella parijonosta. Vastus on tällä kertaa kovempi, eikä keulaan selviäminen ulkoa ole sanottua. Johtavan rinnalta voittaminen tällä tasolla vaatii jo paljon. Hevosena parempi 2 Viking Brodde nouseekin sen ohi ykkösmerkiksi. Loistokauden 4-vuotiaana tehnyt ruuna kohtasi usein turhan virtavuuden takia ongelmiakin ja auton takaa lähteminen oli ajoittain vaikeaa. Parhaat suoritukset olivatki sitten tosi kovia, kuten mm. 75-finaalin voitto Elitloppet-lauantaina ja Breeders Crown -semifinaalin kiri hänniltä toiseksi. Treenitiedot ovat melko lupaavia ja kannattaa myös huomioida, että ikäluokkamenestyksestä huolimatta se aloitti käytännössä uransa vasta 4-vuotiaana ja parannusta voi sen takia tulla tuntuvastikin tänä vuonna. Lähtönopeutta löytyy, mutta ehkä alkuun ei taustat huomioiden pitkällä matkalla vielä tässä panosteta? Kaiken ollessa kunnossa silti hyvä voittosauma.

Haastajat ja yllättäjät: Voiton luisuminen Brodde-kasvattien ulkopuolellekaan ei olisi suuri yllätys. Jenkit ensimmäistä kertaa peräänsä saava 7 Staro Leonardo laukkasi toissa kerralla yllättäen parijonosta takasuoralla, mutta puristi viimeksi johtavan rinnalta Norton Commanderin ohi. Paikka on hieman kimurantti, mutta juoksun juontuessa kärkeen on eväitä. Sama tilanne on alkukeväällä hieman ongelmia kohdanneella 8 From The Minella. Huhtikuun lopussa ruuna väläytteli tulemistaan ottamalla tyylikkään voiton johtavan takaa ja kaiken järjen mukaan suunnan pitäisi olla edelleen parempaan päin. Syksyn kovat suoritukset ovat vielä muistissa ja sellaisilla voitto olisi täysin mahdollinen. 11 Figaro Vici punnersi Örebron stayerlähdössä johtavan rinnalta kelvollisesti totoon ja voi pystyä selästä parempaankin suoritukseen. Samassa kisassa taustalla vaille kiritilaa jäänyt 9 Making Love käynnistyi voltista kankeasti, joten autolähtö hyödyttänee. 5 Exodus Brick teki Kungapokal-karsinnassa ja -finaalissa kelvolliset suoritukset riittämättä aivan parhaille. Rahasarja tuntuu 4-vuotiaalle ehkä aavistuksen kovalta.

Juoksunkulku: 1 Doctor Doxey Zenz pyrkii puolustamaan sisäradalta keulan, eikä sen saadessaan ole luultavasti valmis luopumaan siitä vapaaehtoisesti. Jos 4 Smevikens Cruiser onnistuu pääsemään sen edelle, keulaa voi olla ensimmäisenä kysymässä jompi kumpi suosikeista, tai jopa ulompaa panostettaessa From The Mine.

Pelijakauma: Valley Brodde (43%) on selvästi yliarvostettu, Viking Brodde (17%) taas on jäänyt alipelatuksi. From The Mine (6%) on myös liian vähän huomioitu.

Ranking: A) 2, 6 B) 7, 8, 11, 9, 5, 1, 4 C) 3, 10, 12

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 2, 6, 7, 8
Suuri: 2, 6, 7, 8

Toto75-6

Suosikit: Taistelu Elitloppet-paikasta on tänäkin vuonna mielenkiintoinen. 2 Billie de Montfort juoksi molemmissa Åbyn starteissa sisärataa kolmantena ja esitti open stretchiä pitkin napakan loppuvedon. Björn Goopin ajama ranskalaistamma on ensi metreillä suosikki keulaan, ja tällä kertaa siitä luultavasti ajetaan, kun varmaa luukkua ei ole muuten sisäradalta luvassa. Voittomatsiin. 4 Racing Mange on aloittanut kauden hyvillä suorituksilla, mutta hankalat lähtöpaikat ovat tehneet 75-lähdöissä menestymisestä liian vaikeaa. Tässä juoksupaikka löytyy lähempää kärkeä, eikä nykyvireessään oriin voitto ole johtavan rinnaltakaan mahdoton. Åbyssä 5. sisältä takasuoralla kirikaistalle noussut 7-vuotias latoi viimeiset 600 metriä 08,7-vauhtia. Pikamatkalla debytoiva 1 Conrads Rödluva on tähän tehtävään kääntämätön kortti. Tammojen ikäluokkalähdöissä sillä on otettu alku usein rauhallisesti, mutta tällä kertaa lähtönopeuttakin on yritettävä kaivaa lisää. Luvassa voi olla hyväkin suoritus, mutta peliosuus tuntuu turhan korkealta, sillä keulapaikan menettäminen on suosiollisesta paikasta huolimatta todennäköisempää kuin sen pitäminen.

Haastajat ja yllättäjät: Kahden ensin mainitun ohella isompaan systeemiin nostetaankin mukaan vähälle pelille jäänyt 5 Zarenne Fas, joka kiri Färjestadissa ärhäkästi Missle Hillin takana toiseksi. Viime suorituksessakaan ei ollut suurempaa vikaa, vaikka suursuosikilta nelossija olikin tuloksellisesti kehno. Alussa taustalle pakitellut ori kulki lopun kuitenkin 09-kyytiä. Jos Rikard N. Skoglund onnistuu löytämään sopivat iskuasemat toiselta radalta, voittoisa kirikin on aivan mahdollinen. 3 Baron Gift jäi Rommessa Sorbetin taakse 2. ulos vaille kiritilaa, mutta ratkaisi viimeksi samalta juoksupaikalta hallitusti helpommassa lähdössä. Kärjen lähettyviltä silläkin on jonkinlaiset saumat tarrata Elitloppet-tikettiin. Enemmän rastaavien kannattaa huomioida myös 9 Rose Run Sydney, joka aloitti Örebron tammaeliitissä lupaavalla kirillä, mutta oli Solvallassa keulapaikalla turhan meneväinen ja taipui lopussa melko helposti. Valmentajan mukaan kyse ei ollut väsymisestä, joten nyt taas tarjolla oleva selkäjuoksu voi sopia kokeneelle tammalle huomattavasti paremmin. 6 Diamanten riitti maaliskuun lopussa Sorbetia vastaan keulasta kovalla tuloksella kakkoseksi, mutta on kärsinyt sen jälkeen taas terveysmurheista.

Juoksunkulku: Juostava matka 1609 metriä tarkoittaa normaaliin Ruotsin-malliin 31 metriä pidempää kiihdytystä, joka hyödyttää sisältä starttaavia paljon. Billie de Montfort on todennäköisesti nopein alussa, mutta penkiltä ei kannata pudota, vaikka Conrads Rödluva onnistuisikin puolustamaan johtopaikan. Racing Mange käynnistyy keskeltä hyvin, mutta omin avuin keulaan ei liene asiaa. Diamanten ja 8 Snowstorm Hanover voivat ladata ulompaa kovaa, mutta kaikkien sisäpuolelta lähtevien ohittaminen ei onnistune.

Pelijakauma: Billie de Montfortin (37%) suosikkiasema on ansaittu, mutta Racing Mangen (17%) kuuluisi olla selvähkö kakkossuosikki yliarvostetun Conrads Rödluvan (22%) sijaan. Zarenne Fas (5%) on aivan liian vähän pelattu, myös Rose Run Sydney (2%) ansaitsisi muutaman lisäprosentin.

Ranking: A) 2, 4 B) 1, 5, 3, 9 C) 6, 10, 7, 8

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4, 5

Toto75-7

Suosikit: Selvähkö suosikkipari erottuu Klass II:sta. 5 Expensive oli toissa kerralla mukana Kungapokal-karsinnassa, jossa se teki 3. ulkoa Aetos Kronoksen ja Green Manalishin takana loistosuorituksen, eikä juurikaan pudonnut näiden kyydistä maalisuoralla. Viimeksi Solvallassa muut huolehtivat vauhdinpidosta ja Örjan Kihlströmin ajokilla oli helppo työ noukkia vastustajansa kiripuolikkaalla. Erityistä lähtönopeutta ori ei ole osoittanut, mutta pystyy ehkä sen verran petraamaan, ettei jää aivan hännille. Lyhyellä matkalla suurempiin kiertelyihin ei ole varaa. 2 Arabesque voi olla lähdön keulahevonen, ja viime suoritukseen pystyessään ruuna voi vetää perille. Rommessa muut pysyivät keulasta loitolla maaliin asti. 5-vuotiaan suoritukset ovat kuitenkin hieman ailahdelleet aikaisemmin. Takakengät on tarkoitus napata ensimmäistä kertaa pois.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Mellby Hurricane olisi ilman Örebron starttia ollut takarivistäkin vakava voittajaehdokas, ja on sitä tietysti edelleen, jos kaikki on kunnossa. Viime suoritus oli kaikin puolin ponneton ja jätti kysymyksiä ilmaan. Huhtikuussa Solvallassa ruuna kiri 3. ulkoa hyvällä otteella voittajaksi vastaavalla matkalla. Yllätysosaston kiinnostavin on kengittä huomattavasti otteitaan parantanut 6 B.G.Pastor Jonte. Magnus A. Djuse kiidätti sen Färjestadissa 4. ulkoa takasuoran mitalla aina kärkeen saakka ja 09,8-vauhtisiksi viimeiset 700 metriä kellottanut ori hallitsi tapahtumia maaliin asti. Samanlaisena vaarallinen! Johtopaikalta Bergsåkerissa selvään voittoon sooloillut 11 Jamaica Boko omaa myös edellytyksiä aivan kärkeen, jos juoksu jotenkin juontuisi takarivistä. Viimeksi sen esitys oli 4. ulkoa tahmea, mutta Bergsåkerin voitto tuli komealla soololla. Tamma on voittanut kerran takaakin. 1 Global Agency vaikuttaa hieman arkiselta hevoselta, mutta saa hyvän juoksun. Kolmesti alkumatkalla laukanneella 8 My First Offspringilla olisi kykyjä 75-tasollekin. Kaikenlaisilla juoksuilla hyvin suorittaneelle 12 Ready Docille paikka tuntuu turhan hankalalta.

Juoksunkulku: Global Agency on lähtenyt ulompaa varsin hyvin, mutta sisältä keulan puolustaminen ei ehkä onnistu. Arabesque pitänee heti ulkopuolelta kiihdyttävät ruodussa ja on keulasuosikki. Expensivelle pyritään hankkimaan asemat puolenvälin paremmalta puolelta.

Pelijakauma: Expensiven (47%) peliosuus on hieman liian suuri. B.G.Pastor Jonte (2%) on huippumerkki, myös Jamaica Boko (4%) saisi olla vähän enemmän huomioitu.

Ranking: A) 5, 2 B) 10, 6, 11, 1, 8, 12 C) 7, 4, 9

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 5, 2, 10, 6, 11
Suuri: 5, 2, 10, 6, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 6
Toto75-2: 8, 1, 3, 12, 11, 9, 4, 10
Toto75-3: 1
Toto75-4: 9
Toto75-5: 2, 6, 7, 8
Toto75-6: 2, 4
Toto75-7: 5, 2, 10, 6, 11
Hinta: 16,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 6
Toto75-2: 8, 1, 3, 12, 11, 9, 4, 10, 13, 7, 2
Toto75-3: 1
Toto75-4: 9, 10, 4, 2, 12
Toto75-5: 2, 6, 7, 8
Toto75-6: 2, 4, 5
Toto75-7: 5, 2, 10, 6, 11
Hinta: 165,00 €

Tästä kupongille:Todennäköisyysarviot:

T75-1: 1/3, 2/3, 3/1, 4/1, 5/5, 6/37, 7/36, 8/3, 9/1, 10/2, 11/7, 12/1

T75-2: 1/15, 2/2, 3/14, 4/6, 5/1, 7/2, 8/17, 9/10, 10/5, 11/11, 12/14, 13/2, 14/1

T75-3: 1/26, 2/9, 3/9, 4/19, 5/6, 6/4, 8/1, 9/3, 11/20, 12/3

T75-4: 1/3, 2/11, 3/1, 4/14, 7/2, 9/34, 10/18, 11/4, 12/10, 15/3

T75-5: 1/2, 2/28, 4/2, 5/3, 6/27, 7/13, 8/12, 9/5, 11/8

T75-6: 1/13, 2/34, 3/8, 4/23, 5/12, 6/2, 7/1, 8/1, 9/5, 10/1

T75-7: 1/4, 2/23, 5/39, 6/9, 8/3, 10/13, 11/7, 12/2.