Ravivihje: Toto64 Årjäng 22.5.2020

Julkaistu:

Toto64
Uncle Töll johtaa koko matkan Årjängissa?
Illan Toto64-peli ratkotaan aivan Norjan rajan tuntumassa sijaitsevalla Årjängin radalla. Vuonomaan hevosia kilpaileekin siellä kuin konsanaan suomalaisia Bodenissa. Niistä löytyy myös systeemien ensimmäinen tukipilari, vahvalla esityksellä pitkältä tauolta palannut Fröyu Birk (T64-2) on varsin maistuva tapaus. Toinen läpivarma on lupaava Uncle Töll (T64-5), joka hakee toista peräkkäistä voittoaan Årjängista.

Maistuvia merkkejä ainakin aamupäivän pelijakaumassa ovat varmojen lisäksi muun muassa avauskohteen Åsens Aragon & Global U.Neverknow sekä päätöskohteen Dokonjo.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy tuttuun tyyliin lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

12 Åsens Aragon nousee avauskohteen ideasuosikiksi. Se on ollut kauden molemmissa starteissaan sijoitustaan parempi. Axevallassa lähtölaukan myötä viidenteen sisälle jäänyt ruuna kiri pirteästi loppumetrit vapaat väylät löydettyään. Viimeksi Årjängin ihan tasokkaassa GS75-lähdössä tehtävä oli porukan hänniltä toivoton, vaikka Carl Johan Jepsonin ajokki 12,8-vauhtia päätöskierroksen tulikin. Nyt on käsillä kolmas startti tauolta ja vastus helpottuu. Åsens Aragon osaa lähteä voltista lujaa liikkeelle, viime syksyn Årjängin startissa sillä oli vastaavat asemat kuin tänään eli takamatkan juoksurata, ja silloin Jepson kiidätti ruunan keulaan jo 300 metrin juoksun jälkeen. Keulaan ei välttämättä ole tänään asiaa, mutta lähelle kärkeä Åsens Aragon tulee joka tapauksessa pääsemään. Aamupäivän 17 prosenttia on liian vähän.

1 Livi Opal H.M. kiri jo Åmalissa hyvin ja kiitti viimeksi Årjängissa nappireissusta johtavan takana työntymällä varmaan voittoon. Ykkösradalta on tiedossa taas loistoreissu joko keulassa tai sen takana, ja Paw Mahonyn suojatti on perusmerkkejä. 9 Global U.Neverknow oli viimeksi Gävlen T75-lähdössä kirimässä sisäratareissun jälkeen jo kohti selvän näköistä voittoa, kunnes laukkasi loppukurvissa. Kyseessä ei ollut erityisen tasokas T75-koitos, mutta alustava yhden prosentin peliosuus on naurettavan pieni lukema. Kaiken järjen mukaan ruuna tulee tosin olemaan päivän kovimpia prosenttinousijoita. Pieni systeemi yritetään selvittää tällä kolmikolla.

5 Quality Dancer oli Norjan Kriterium-karsinnassa neljäs painellen täyden matkan 14,3ake ja sellaista 3-vuotistulosta pitää tässä lähdössä kunnioittaa. Kauden avauskisassa Bjerkessä ruuna jätettiin sisäratareissun jälkeen viimeiseksi ja siihen nähden alustava 23 prosentin kannatus tuntuu turhan suurelta. Toki Björn Goopin ajokki parantaa taatusti saadessaan pitkältä tauolta startin alle. 14 Dolorosa Am saattaa hyvinkin olla luokaltaan lähdön paras hevonen ja ainakin viime vuonna se palasi hyvässä iskussa tauolta. Paalulta lapulle vielä 2 Keylor Navas & 4 Fly High Son sekä todellisena jättipommina 3 New Yankee. Se kiri viimeksi Bjerkessä ohi Quality Dancerin ja prosentit ovat alustavasti 23 vs 1, joten joku ei yhtälössä täsmää.

Ranking: A) 12-1-9-5 B) 14-4-2-3 C) 7-15-13-11-10-8-6

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 12, 1, 9
Suuri: 12, 1, 9, 5, 14, 2, 4, 3

Toto64-2

Toisen kohteen tasokkaasta DubbelCupenin karsinnasta löytyy illan ensimmäinen läpivarma. 9 Fröyu Birk palasi Bjerkessä loistoiskussa radoille runsaan seitsemän kuukauden tauolta. Orilla kierrettiin kierros jäljellä johtavan rinnalle, josta runnoi hienoa juoksupäätä osoittaen väkisin maalilinjalla ykköseksi. Päätöstuhannen se kulki 24,7-kyytiä. Anders Lundström Woldenin suojatti näytti muutenkin hienolta ja vastaavanlaisena kovan voittoprosentin omaava Fröyu Birk on nytkin korkealla. Lisäksi se parantanee entisestään saatuaan startin alle ja aamupäivän 12 prosenttia on niin maistuva tarjous, että Fröyu Birk jää varmaksi.

10 Löv Teddyn kolmen voiton putki irtosi yksinkertaisella kaavalla ja näytti kuin olisi uusintana katsonut samaa lähtöä. Keulassa juossut ruuna hallitsi varmoin ottein, mutta jokaisella kerralla sillä oli syystä tai toisesta isoja ongelmia ravinsa kanssa loppusuoran alkupuolella. Viimeksi Rommessa se juoksi johtavan rinnalla ja laukka tuli loppukurviin. Voittoa siihen ei palanut, mutta kärkipään sijoitus kuitenkin. Löv Teddyn on tietysti perusmerkkejä, mutta aamupäivän yli 40 prosentin kannatus on liikaa.

7 Lome Perla on ollut mainio viime Sörlandetin startteihin. Viimeksi se leiskautti johtavan takaa voittoon T75-lähdössä ja sitä ennen kiri sisäratareissun jälkeen hyvin. Tamma noteerasi tuloksen 25,6ake, jota kovempaa yksikään illan vastustajista ei ole täyttä matkaa mennyt. Löv Teddy on muista ainoa, jolta löytyy alle 1.26-tulos. 6 Troll Tundra on palannut hienossa iskussa radoille pitkän tauon jälkeen. Toissa kerralla Årjängissa kotiradan tamma meinasi lähteä kesken kisan varikon puolelle, mutta ehti silti kiriä 25-vauhteja helppoon voittoon. Färjestadin viime startissa sillä käännettiin johtavan takaa toiselle viimeisellä takasuoralla ja Tom Horpestadin ajokki irtosi loppusuoralla varmasti ykköseksi. Nyt vastus kovenee viime startteihin nähden.

Ranking: A) 9-10-7-6 B) 12-1 C) 11-2-5-4-3-8

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-3

2 Asa Ready To Glide on kenties ravien mielenkiintoisin seurattava. Kaksi kertaa Hambletonian voittaneen Per Henriksenin Ruotsiin muuton mukana seurannut kanadalaismenijä juoksee ensimmäistä kertaa kilpaa yli kahteen vuoteen. 3-vuotiaana molemmat starttinsa voittanut tamma tuli Åbyn koelähdössä 15,4-vauhtia päätöstuhannen näyttäen kaikin puolin moitteettomalta. Henriksen ei varmasti tuo hevosta keskentekoisena radoille ja sopivampaa lähtöä ainakaan sarjamäärityksen puolesta on vaikea enää löytää. Lähtöpaikkakin on paras mahdollinen, joten Asa Ready To Glide on luonnollinen suosikki. Ensimmäiseen starttiin näin pitkältä tauolta ja uudella mantereella liittyy kuitenkin niin paljon kysymysmerkkejä, että aamupäivän 44 prosenttia tuntuu kovalta lukemalta. Lähtö on yllättävän tasokas.

5 R.K. Queen omaa suosikin tavoin hienon statistiikan ja myös se palaa tauolta. Paw Mahony kertoo ennakkokommenteissa tamman kehittyneen talven aikana, joten luvassa voi olla rahakas kausi. 9 Un Mec d’Orin juoksu meni toissa kerralla Färjestadissa turhan raskaaksi ja sen kisan voi unohtaa. Viimeksi Åbyn T86-lähdössä ruuna jäi nakeliin johtavan taakse ja kiri pirteästi kolmanneksi vapaat väylät löydettyään. Norjalaisruuna 4 Excellent Maltin hakee jo kauden viidettä voittoaan. Vaatimattomiin kilometriaikoihin ei pidä liikaa tuijottaa, sillä esimerkiksi helmikuun kisoissa oli raskaahkot radat ja mailin matkalla se pystyy tiputtamaan ennätystään roppakaupalla.

Kohteessa moni kovassa iskussa oleva hevonen on jäänyt turhan vähälle huomiolle. Kaksi pinnaa pelattu 8 Sara Palema on paikannut väkevästi alkulaukkansa viime starteissaan ja kolmen prosentin 12 Destroyer N.O. ei ole sattumalta voittanut viime starttejaan. Yhtä hevosta ei viitsi jättää lapulta poiskaan, joten lähtö lyödään läpi.

Ranking: A) 2-5-9-4 B) 8-12-1 C) 3-10-6-7-11

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 2, 5, 9, 4
Suuri: 2, 5, 9, 4, 8, 12, 1, 3, 10, 6, 7, 11

Toto64-4

12 Ask Eld kävisi varmaksikin jos tietäisi sen olevan samassa iskussa kuin helmikuun lopun voittokisassaan Bjerkessä, jossa kiskaisi toisesta ulkoa omille teilleen. Tuon jälkeen pari kuukautta taukoa pitänyt ruuna ei ollut kovasta kilometriajasta huolimatta samalla tasolla Sörlandetissa. Viimeksi vireestä ei saanut kuvaa, kun se virui sisäradalla pussissa ja laukkasi loppusuoran alussa paineissaan. Huomioitavaa on, että Ask Eld tuntuu sopivan parhaiten tänään rattaille palaavan Åsbjörn Tengsareidin käteen.

4 Vollanfaks on malttanut ravata viime starteissa ja tulosta onkin tullut. Toissa kerralla Årjängissa ruuna kiri takajoukoista 24,3-vauhtia päätöskierroksen nousten toiseksi ja viimeksi Solvallassa hallitsi keulasta ihan tasokkaan lähdön jokaista metriä. 6 Rappnor voitti viime kaudella yhdeksän kertaa, mutta nyt on käynnissä suvantovaihe eikä ori tahdo saada koneestaan tehoja irti. Tasolleen palatessaan se olisi kova tekijä näihin lähtöihin. Olisi yllätys mikäli voitto karkaa suosikkikolmikon ulkopuolelle. Jättipommina lapulle otetaankin kuitenkin vielä hienon statistiikan omaava 13 Emil Mollyn, joka on juossut viime starteissa kaikista kovimpia kylmäverisiä vastaan.

Ranking: A) 12-4-6 B) 13-8-9-3-2-1 C) 15-10-14-10-11-5-7

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 12, 4, 6, 13
Suuri: 12, 4, 6, 13

Toto64-5

1 Uncle Töll on ollut hyvä molemmissa kauden starteissaan. Axevallassa se haki keulat kovassa avauksessa tsempaten umpirehdisti perille asti ja voitonkin ruuna hävisi vasta aivan kalkkiviivoilla. Årjängissa tapahtui paluu voittokantaan, kun Uncle Töll hallitsi varmoin ottein lähdön jokaista metriä. André Eklundhin suojatti juoksi tuossa kisassa ensimmäistä kertaa ilman kenkiä ja niin on tarkoitus jatkaa tänäänkin, mutta se ei ole kynnyskysymys. Uncle Töll lähtee voltistakin lujaa liikkeelle ja saanee hyvin todennäköisesti pidettyä keulapaikan hallussaan. Muilla tulee olemaan hikinen iltapuhde mikäli meinaavat ohi ajaa. Alustavassa pelijakaumassa Uncle Töll ei ole jostain syystä edes suosikki ja 26 prosentissa olisi runsaasti nousun varaa. Se toimiikin systeemien toisena läpivarmana.

6 Millmighty oli oikein hyvä viimeksi Årjängissä kirittyään neljännestä ulkoa alle 1.10-vauhteja Uncle Töllin jälkeen toiseksi. Jos lähtöasetelmat olisivat toisinpäin, niin Paw Mahonyn ajokkia voisi pitää suosikkina, mutta nyt se tuskin pystyy ohittamaan juoksuradasta huolimatta Uncle Tölliä alussa ja joutuu yrittämään ohitusta ulkopuolelta. Björn Goop tarjosi viimeksi Årjängissa 8 Twigs Ceasarille nappireissun. Toisessa ulkona matkannut ruuna pääsi vielä loppukurvissa huilaamaan johtavan takana ja maalisuoralla se lipui eleettömästi ykköseksi hienolla tuloksella 13,1ake. Twigs Ceasar onkin lähdön kolmas kova, joskin alustava lähes 40 prosentin kannatus on turhan paljon.

Ranking: A) 1-6-8 B) 3-7 C) 14-10-5-4-12-2

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-6

Päätöskohteessa erottuu selkeästi kaksi hevosta. Kovissa liemissä keitetty 7 Only One Winner tulosrivistö ei vakuuta sijoituksien puolesta, mutta lähdötkin ovat olleet täysin toista luokkaa ja lisäksi se on kärsinyt heikosta ratatuurista. Kunnossa ei ole vikaa, kuten viime Solvallan kisa osoitti. Neljännessä sisällä matkannut ruuna sai myöhään tilaa kirien lujaa kolmanneksi ja voimiakin jäi varmasti varastoon. Björn Goopin suojatti ei ole näin sopivassa tehtävässä juossut aikoihin ja varsinkin keulaan päästessään se olisi hyvin liki voittoa.

2 Dokonjo on kohonnut kuin varkain hienoon iskuun. Toissa kerralla Årjängin GS75-lähdössä sillä kierrettiin etusuoralla johtavan rinnalle, josta ruuna moukaroi voittoon 11,6-vauhtisen päätöstuhannen päätteeksi. Viimeksi Åbyn tasokkaassa T86-lähdössä kolmannessa ulkona matkannut Dokonjo kiri lujaa loppua neljänneksi ja se hävisi äärimmäisen niukasti Giant Shadow’lle, joka olisi jättisuosikki tähän lähtöön. Anders Christiansson ei varsinaisesti ole vahvistus, mutta uusi kuski voi piristää vanhaa ruunaa, kun valmentaja on ajanut pitkään itse.

Ykkösvarmistus suosikkikaksikolle olisi pitkältä tauolta palaileva luokkahevonen 1 Barkevious Mingo, joka parantaa saatuaan startin alle ja ainakin ennakkoinfon mukaan tänään raapaistaisiin kaikki kengät pois.

Ranking: A) 7-2 B) 1-10-2-3-8 C) 12-5-9-11

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 7, 2
Suuri: 7, 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 12, 1, 9
Toto64-2: 9
Toto64-3: 2, 5, 9, 4
Toto64-4: 12, 4, 6, 13
Toto64-5: 1
Toto64-6: 7, 2
Hinta: 9,60 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 12, 1, 9, 5, 14, 2, 4, 3
Toto64-2: 9
Toto64-3: 2, 5, 9, 4, 8, 12, 1, 3, 10, 6, 7, 11
Toto64-4: 12, 4, 6, 13
Toto64-5: 1
Toto64-6: 7, 2
Hinta: 76,80 €

Tästä kupongille:


Todennäköisyysarviot:

T64-1: 1/23. 2/4. 3/3. 4/4. 5/11. 6/1. 7/2. 8/1. 9/14. 10/1. 11/11. 12/24. 13/1. 14/8. 15/2.

T64-2: 1/3. 2/1. 3/1. 4/1. 5/1. 6/17. 7/17. 8/1. 9/27. 10/23. 11/2. 12/6.

T64-3: 1/4. 2/29. 3/2. 4/10. 5/19. 6/2. 7/2. 8/7. 9/16. 10/2. 11/1. 12/6.

T64-4: 1/3. 2/5. 3/5. 4/26. 5/1 6/11. 7/1. 8/5. 9/5. 10/2. 11/1. 12/28. 13/5. 14/1. 15/1.

T64-5: 1/35. 3/3. 4/1. 5/1. 6/27. 7/2. 8/26. 10/1. 14/2.

T64-6: 1/8. 2/33. 3/3. 4/3. 5/1. 6/2. 7/40. 8/3. 9/1. 10/4. 11/1. 12/1.