Ravivihje: Toto64 Solänget – 172 231 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Vincent Horsessa on ideaa Solängetin Toto64-kierroksella.
Jackpotit jatkuvat Ruotsin raveissa myös tiistaina, kun eilinen Halmstadin rivi äityi helpoksi ja 4-oikein rivit jäivät voitto-osuudetta.

Solängetin systeemit rakennetaan alustavasti turhan vähän pelatun ideavarman varaan. Vincent Horse (T64-2) on ailahteleva kilpailija, mutta sopivassa lähdössä ja etenkin keulaan edetessä muille vaikeasti lyötävissä. Hyviä merkkejä illan riviin ovat ainakin Tekno Lynet (T64-1), Ronja N.N. (T64-3) ja Queer Fish (T64-6).

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Toto64-kohteisiin. Peliaika päättyy neljännen lähdön starttiin kello 20.30.


Toto64-1

Avauskohteessa suosikkikolmikko erottuu selkeästi muista. 9 Gorm selvitti viime kaudella tiensä Kriterium-finaaliin asti ja kehitys näyttäisi jatkuneen oikeansuuntaisena nelivuotiskaudelle tultaessa. Svante Båthin valmentama ori avasi kauden Umåkerin tasokkaassa nelivuotislähdössä asiallisella kolmossijalla ja viimeksi Hagmyrenin sopivassa porukassa olikin jo voiton vuoro. Ulf Ohlssonin ajokki hyökkäsi parijonosta viimeisellä takasuoralla ja tuli loppumatkan selvästi parasta kyytiä ehtien varmaan voittoon ja piti selässä kirineen Tekno Lynetin varmasti hevosenmitan päässä maaliin asti. Ori on hyvän kapasiteettinsa lisäksi myös poikkeuksellisen ravivarma nuoreksi kylmäveriseksi ja se on iso valtti näissä lähdöissä.

Mainittu 1 Tekno Lynet arvottiin nappipaikalle ja nopea avaaja tavoittelee koko matkan johtoa. Jörgen Westholmin suojatin virekin on viime starttien perusteella oikein mallillaan. Viimeksi ruuna kiri mainiosti kakkoseksi Gormin perässä ja toissa kerralla Gävlessä se otti päätöspuolikkaan alussa yllättävän laukan johtavan takaa oltuaan vielä voimissaan. Alustava alle kymmenen prosentin peliosuus on maukas tarjous. Kolmas merkki kupongeille on juoksuradan 7 Järvsömalla, joka niin ikään nopeana kiihdyttäjänä tavoittelee alussa kärkipaikkaa ja koko matkan johtoa. Bergsåkerissa se veti mailin ryhmää startista maaliin ja hyvällä statistiikalla kilpaileva ruuna on elementissään juuri joukon johtajana. Hevonen kilpailee nyt kolmannen kerran tauon jälkeen ja on ravilla tosi vaarallinen.

Muiden voitto olisi suuri yllätys. 6 Laxfaks kerää alustavasti jonkin verran peliä, mutta sen pitäisi parantaa hurjasti Skellefteåsta pärjätäkseen ja ohjastajankin onnistuminen juoksuradalta on suuri kysymysmerkki. Ruunan posketon statistiikka on peräisin viiden vuoden takaa, kun se ravasi voitosta voittoon Timo Nurmoksen valmennustallista.

Ranking: A) 9,1 B) 7,6 C) 8,4,3,5,2,11,10,14,12,13,15

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 9, 1, 7
Suuri: 9, 1, 7

Toto64-2

Toisena kohteena ajettavalta pitkältä matkalta poimitaan vihjesysteemien ideavarma. 9 Vincent Horse kamppaili viime marraskuussa tiukasti 75-finaalinkin voitosta, joten se on tähän porukkaan todella hyvä hevonen ja nopealla avaajalla on takamatkan juoksuradalta oivallinen sauma edetä ajoissa porukan johtajaksi. Viimeksi Dannerossa ruuna johti lyhyttä volttia alusta loppuun ja sitä edeltäneessä Umåkerin 75-lähdössä se jäi alussa tallikaverin prässin alle ja joutui lopussa hieman taipumaan 12,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen. Ohjaksissa teräspappa Jan Norberg on aktiivinen kuski ja volttauksen onnistuessa tähtäin lienee heti kohti keulapaikkaa. Ruuna on jäänyt alustavissa peliosuuksissa vasta kolmossuosikiksi ja se on maistuva ideavarmakokeilu tähän kohtaan.

8 Kalashnikov on tähän lähtöön riittävä hevonen, mutta ei ole korkealla peliosuudellaan kiinnostava pelikohde suoraan kolmen kuukauden tauolta. Ennen paussia se oli huippuhieno johtavan rinnalta ja piti loppusuoralla kurissa Redhot Tap Dancerin ja kumppanit. 3 Lollipop Girl kilpaili syksyllä hienossa iskussa ja jäi Bergsåkerin paluustartissaan sisäratajuoksun jälkeen ilman kiritiloja. Kyseessä on oikein hyvä tamma tämän tasoiseen lähtöön ja alustava viiden prosentin peliosuus on reippaasti alakanttiin.

2 Otroligosåfin taisteli viimeksi johtavan rinnalta vahvasti kakkoseksi, mutta alustava peliosuus on silläkin karannut turhan korkealle. Ruuna ei ole koskaan aikaisemmin juossut pitkää matkaa ja lisäksi viime kerran huippuesitys syntyi jenkkikärryillä ja nyt varustukseksi on ilmoitettu normaalit kärryt, mikä on laskettava heikennykseksi. 6 Hungarian Hotwax on rakennellut kuntoaan kevyissä pistelähdöissä ja pystyy taistelemaan totosijoista tässäkin. Viimeksi se ei mahtanut mitään ylivoimaiselle Balotelli Crownille, mutta kiersi hänniltä uloimpaa hyvin hopealle. 7 Magic Allybis juoksee ennakkotietojen mukaan pitkästä aikaa ilman kaikkia kenkiä ja onnistuneella reissulla totosija ei suuremmin yllättäisi.

Ranking: A) 9 B) 8,3,2,6,7,1 C) 4

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-3

Kolmas kohde on matalatasoinen kylmäverilähtö. 6 Bara Blixten olisi ravilla vahvoilla tässä porukassa, mutta uran ensimmäinen autolähtö asettaa omat haasteensa alkumatkalle. Ruuna teki toistaiseksi vahvimman juoksunsa Östersundissa 29. maaliskuuta, kun se tarjosi keulasta hyvän haasteen huippulahjakkaalle Ulvåsenille. 9 Slotts Rigel on kehityskelpoisen ja ravivarman tuntuinen aloittelija, mikä tekee siitä mukavan pelikohteen tällaiseen lähtöön. Viimeksi se eteni takajoukoista asiallisesti neljänneksi kaukana ylivoimaisen voittajan takana ja toissa kerralla se piti keulasta asiallisesti kolmanneksi.

2 Månsagalle jäi Dannerossa jossiteltavaa, kun kiriväylät pysyivät maaliin asti tukossa ja tamma näytti pitkä kilpailutauko huomioiden oikein hyväkuntoisen oloiselta. Emil Erikssonin ajokki on nappipaikalta ihan ansaitusti yksi suosikeista. 5 Järvsö Johanna kellotteli kovia tuloksia jo kolmevuotiaana ja ravia kulkiessaan yksi mahdollisista voittajista. Rommen paluustartissa se otti hypyn heti lähtösuoralla.

Suosikkien lisäksi kupongille nostetaan äärimmäisen epävarmat, mutta ravilla tähän lähtöön riittävät yllättäjäehdokkaat. 3 Ronja N.N. olisi tähän seurakuntaan oikein pystyvä hevonen, mutta se ei ole mennyt urallaan koko matkan ravia kuin yhden ainoan kerran ja sekin tapahtui uran ensimmäisessä lähdössä. Toissa kerralla Bergsåkerissa se eteni loppukaarteessa johtavan takaa jo keulaan asti, mutta hyppy tuli melkein heti perään. Se paikkasi laukan vielä niin vauhdikkaasti, että olisi ravilla todennäköisesti voittanut lähdön. 4 Slots Leffe seuraili Hagmyrenissä hyväksi kakkoseksi ylivoimaisen Eld Teknon takana ja ravilla sekin pystyisi osallistumaan taisteluun jopa lähdön voitosta. Alustavalla parin prosentin peliosuudella kuskinvaihdoksen kokeva ruuna on ihan kiinnostava yllätyshaku kolmanteen kohteeseen.

Ranking: A) 6,9,2 B) 5,3,4,1,10,8 C) 12,11,7

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 6, 9, 2, 5
Suuri: 6, 9, 2, 5, 3, 4

Toto64-4

Neljäs kohde jatkaa heikkotasoisten lähtöjen sarjaa, mutta tällä kertaa asialla ovat vähän ansainneet lämminveriset. 7 Nomo oli viimeksi johtavan rinnalta hyvä kakkonen ja vahva kuntonäyttö tähän lähtöön. Leif Erikssonin ajokki on reipas avaaja ja saa ulkoakin hyvät asemat kärkiryhmästä. Bodenin voiton se otti keulapaikalta.

5 Global Vertigolla on kaksi asiallista starttia tauon jälkeen ja se parantanee edelleen talvitauon jälkeen. Toissa kerran hopeasija irtosi hyvän sisäratareissun jälkeen. 9 Diva Å. ei riittänyt alku-urallaan Solvallan lähdöissä, mutta näihin tehtäviin se on ihan riittävä hevonen. Tamma avasi viimeksi Mikael Lindqvistiltä asiallisella lopetuksella viidenneksi ja startti alla vire varmasti kohenee. Ulf Ohlsson vahvistaa rattailla. 4 Empereur d'Inverne riittäisi ravilla, mutta laukka on turhan pinnassa jatkuvasti. Valmentaja Henrik Svensson on ennakkokommenteissaan varovaisen positiivinen ja odottaa ravilla hyvää esitystä.

Suurempaan systeemiin mukaan vielä 11 Vally Doc ja 14 Zekrom Jons, jotka voivat sopivalla juoksunkulkiertää heikoiltakin paikoilta kärkitaistoon mukaan. Todellisia potinräjäyttäjiä voisivat olla uransa asiallisesti avannut, mutta sittemmin virettään hakenut 8 Palabra, sekä hyvälle paikalle arvottu nopea 2 Donna Beyonce.

Ranking: A) 7,5 B) 9,4,11,14,8,2,6 C) 1,12,10,13,15

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 7, 5, 9, 4
Suuri: 7, 5, 9, 4, 11, 14, 8, 2

Toto64-5

7 Tangen Haap on yksi kierroksen pelatuimmista hevosista ja auton takaa terävästi avaavalla oriilla on ennakkoon aika suoraviivaisen keulavoiton avaimet tässä käsissään. Toissa kerralla Björn Karlssonin suojatti voitti 75-lähdön erittäin suotuisan juoksunkulun jälkeen ja viimeksi se seuraili toisesta ulkoa hurjien Lome Bragen ja Månprinsen A.M.:n takana kolmanneksi. Ohjastaja-valmentaja Björn Karlsson on ennakkokommenteissa maininnut tämän tehtävän palvelevaksi startiksi parin viikon päästä ajettavaa Elitkampenia silmällä pitäen, joten pieniä kysymysmerkkejäkin on ilmassa ja korkeilla peliprosenteilla sen varmistaminen tuntuu järkevältä.

9 Pydin on lähestymässä huippukuntoa talvitauon jälkeen ja vahva ori ei moiti hieman pidempää juoksumatkaakaan. Viimeksi Bergsåkerissa Ulf Ohlsson kierrätti ajokkinsa puolimatkassa keulaan, josta se tuli aivan kalkkiviivoilla ulkoa kirineen ohittamaksi. Rommessa se puolestaan urakoi 22,8-vauhtisen päätöskilometrin ulkoradoilla ja nousi Tangen Haapin voittamassa lähdössä takajoukkojen parhaaksi. 6 Björs Frej kilpailee tasaisen kovassa iskussa ja viime vuonna Ruotsin mestaruuden vastaavalla juoksumatkalla nimiinsä vienyt ori on tässäkin yksi mahdollisista. Viimeksi se kiri Månprisen A.M.:n ja Åsrud Viljan takana vahvasti kolmanneksi ja toissa kerralla se haastoi johtavan rinnalta hyvin johtanutta Pydiniä. Tällä kertaa rattaille hyppää Magnus A Djuse.

Neljäntenä kupongille vielä nousukuntoinen 3 Järvsöodin, joka hävisi viime syksynä niukasti Ruotsin mestaruudessa Björs Freille. Viimeksi Åbyn tasokkaassa Odd Heraklesin voittamassa lähdössä hevonen jäi parijonoon kun takaa hyökättiin, mutta paranteli päätöspuolikkaalla ulkoratoja pitkin vielä vahvasti viidenneksi. Jan-Olov Perssonin ajokki on tehnyt hienoa jälkeä näillä normaalia pidemmillä juoksumatkoilla ja pystyy juoksun onnistuessa jälleen pärjäämään.

Ranking: A) 7 B) 9,6,3,8 C) 2,1,4,5

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 7
Suuri: 7, 9, 6, 3

Toto64-6

2 Esprit Sisu on urakoinut jatkuvasti huipputasokkaissa 75-lähdöissä ja nyt iltaravilähdössä luonnollisesti vaikeasti voitettavissa. Viimeksi Örebrossa se oli jo nousemassa tasaiseen kakkosvääntöön Tae Kwon Deon takana, mutta laukkasi juuri ennen maalia. Rommessa Svante Båthin valmennettava palasi neljän kuukauden tauolta suoraan Paralympiatravetin karsintaan, jossa se seuraili hienosti Elian Webin puserossa maaliin. Kiihdytyksen onnistuessa Ulf Ohlssonin ajokki pystyisi ryöväämään alussa keulapaikan ja siitä se olisi normaali matkavauhdilla todella vaikeasti lyötävissä.

Lähdön alustavasti kiinnostavin merkki on viime kesänä Sweden Cupin nimiinsä vienyt 5 Queer Fish, joka on löytämässä kanuunavireen jälleen Elitloppet-viikonvaihteen kynnyksellä. Viimeksi Umåkerin Paralympiatravet-karsinnassa hevonen kellotti takajoukoista päätöspuolikkaan 10,2-kyytiä, josta maalisuoraa 06,7-vauhtia ja tuli porukan keskellä lujaa maaliin. Ulf Erikssonin ohjastama ruuna ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta onnistuneella selkäjuoksulla se kirii vihaisesti loppua. Ruuna on alustavasti vasta nelossuosikki, kun se kuuluisi olla suosikin selvähkö ykköshaastaja.

1 Angle Of Attack oli erittäin vaisu Bergsåkerissa johtavan takaa ja sen pitää parantaa todella paljon suosikkikaksikolle riittääkseen. Nyt ruuna on saanut hengähtää kuuden viikon ajan ja virkistyä raskaan Ranskan kiertueen jälkeen, joten menossa voi olla taas uudenlaista puhtia. Solängetin ykkösrata ei ole mikään herkkupaikka kiihdyttää ja keulassa viihtyvä starttiraketti onkin vaarassa menettää alussa kärkipaikan. 11 Mr Golden Quick tunnetaan onnistuneen selkäjuoksun jälkeen irtoavasta kanuunakiristään, mutta ruuna on takarivin paikalta nyt täysin matkavauhdin armoilla. Bodenissa se oli päätöskierroksen alussa vielä kaukana kärjestä, mutta nousi vahvalla loppuvedolla vielä voittajan tuntumaan. Kovissa liemissä keitetty 7 Going For Gold Z kiri Skellefteåssa suoraan tauolta maalikameravoittoon, mutta rima nousee nyt selvästi ja lähtöpaikka nopeiden avaajien ulkopuolella on hankala. 4 Hard Times sai tulla Örebron pitkällä matkalla kiertelemättä ja otti lopussa maksimisijoituksen. Kolmen vuoden takainen Norjan Kriterium-sankari haki talvella lisäkovuutta Vincennesin kovissa lähdöissä ja napsi muutaman totosijankin Jean Michel Baziren tallista käsin. Suosikkien lyöminen tuntuu tässä silti liian kovalta tehtävältä.

Ranking: A) 2 B) 5,1,11,7,4 C) 9,3,10,12

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 2, 5
Suuri: 2, 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 9, 1, 7
Toto64-2: 9
Toto64-3: 6, 9, 2, 5
Toto64-4: 7, 5, 9, 4
Toto64-5: 7
Toto64-6: 2, 5
Hinta: 9,60 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 9, 1, 7
Toto64-2: 9
Toto64-3: 6, 9, 2, 5, 3, 4
Toto64-4: 7, 5, 9, 4, 11, 14, 8, 2
Toto64-5: 7, 9, 6, 3
Toto64-6: 2, 5
Hinta: 115,20 €

Tästä kupongille:


Todennäköisyysarviot

64-1: 1/22. 6/3. 7/22. 9/44.

64-2: 2/11. 3/12. 6/7. 7/4. 8/25. 9/38.

64-3: 1/4. 2/15. 3/10. 4/6. 5/15. 6/22. 8/3. 9/20. 10/3.

64-4: 2/3. 4/15. 5/20. 7/25. 8/3. 9/15. 11/6. 14/7.

64-5: 3/12. 6/12. 7/46. 8/5. 9/20.

64-6: 1/15. 2/40. 4/3. 5/25. 7/4. 11/9.