Ravivihje: Toto64 Åby 14.5.2020

Julkaistu:

Toto64
Åbyn luottohevosena toimii Thai Sansa.
Illan Toto64-kierrosta isännöi Göteborgin ravirata Åby. IS-vihjesysteemien tukipilari on huippulahjakkaan oloinen Thai Sansa (T64-3), joka häikäisi viime Åbyn vierailullaan ja samanlaisena ei kohtaa parempaansa myöskään tänään. Pienemmän systeemin toinen varma on viime starteissaan laukkoihin pilannut Whipped Eggs (T64-1).

Pelimielessä kiehtovin lähtö on viidentenä kohteena ajettava tammojen maili, jossa vedetään kokonaan ohi aamupäivän pelijakaumassa 78 prosenttia keränneestä suosikkikaksikosta. Ykkösmerkki siihen on vain kaksi prosenttia pelattu Tiffany Stars. Todennäköisyysarviot T64-kohteisiin löytyvät tekstin lopusta.

Toto64-pelin jättöaika päättyy tuttuun tyyliin lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Viime vuonna kovan nousun sarjoissaan tehnyt 9 Whipped Eggs aloitti kauden tyylipuhtaalla voitolla, mutta tuon jälkeen ravaamisesta ei ole tahtonut tulla mitään alkumatkasta. Viime lauantain Åbyn startissakin se laukkasi pahoin ensimmäiseen kurviin mentäessä ja lujaa porukan kiinni ajanut ruuna sai jatkossa täysin mahdottoman reissun, eikä juuri mikään hevonen olisi sellaista kestänyt. Positiiviselta puolelta katsottuna henget ovat ainakin auki ja etenkin se, että Whipped Eggs ravasi laukkansa jälkeen omaksi itsekseen jopa hämmentävän hyvin. Se on luokkansa puolesta omassa kastissaan illan koitoksessa ja pelin henki lieneekin joko laukka tai voitto. Voltin vitosrata voi tässä tapauksessa olla jopa etu, sillä Robert Bergh saa ottaa lähdön niin rauhassa kuin haluaa, eikä stayer-matkalla ole niin merkitystä, vaikka antaisikin etumatkaa lähdössä. Whipped Eggs käy pienemmän systeemin varmaksi, mutta suurempaan systeemiin se varmistetaan.

Epävarmuus riivaa myös 4 Typhoeus Facea, joka viimeksikin Jägersrossa otti yllättävän laukan toisesta ulkoa 850 metriä ennen maalia. Ravia polkiessaan ruuna on esittänyt viime aikoina sellaista kuntoa, että uran toinen voitto roikkuu ilmassa ja vahvalle jyrälle pitkä matka on pelkkä etu. 2 Goldstile teki viimeksi Ålborgissa kolmannesta ulkoa asiallisen kirin ja oli paras toista rataa juosseista. Ruuna ei ole sijoittunut aikoihin edes totoon, mutta esimerkiksi viime Åbyn vierailullaan se laukkasi vahvasta noususta. Alustavalla kolmen prosentin kannatuksella Goldstile on maistuva merkki. Edellisen tallikaveri 8 Obi juuttui viimeksi Åbyssa alkumatkalla kolmannelle ja sen startin voi unohtaa. Ålborgissa ruuna voitti ihan tasokkaan lähdön hyvällä tyylillä toisesta ulkoa ja samanlaisena Obi pystyy kärkitaistoon tänäänkin. 6 Digger Lord on hyvä sijapelihevonen, mutta voittaminen on ollut vaikeaa ja alustava 15 prosentin kannatus on turhan paljon. Ruuna jääkin varahevoseksi.

Ranking: A) 9 B) 4-2-8-6-5 C) 7-1-3

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 9
Suuri: 9, 4, 2, 8

Toto64-2

Toisen kohteen niukan ykkösvihjeen saa Jerry Riordanilta debytoiva 4 Zanna Jet, joka voitti viime kaudella Italiassa peräti puolet juoksemastaan 16 startista. Sellainen statistiikka ei tule vahingossa ja tamma vaikuttaakin jo ulkoisesti luokkamenijältä. Toki ensimmäinen startti uudessa maassa ja yli kolmen kuukauden tauolta on aina arvoitus. 6 Ace To Play näytti toissa kerran Solvallan startissaan karkaavan helposti muilta keulajuoksun päätteeksi, mutta taisi jäädä loppumetreillä odottelemaan ja voitto meni lopulta tiukoille. Viimeksi ruuna pilasi ensimmäisen takasuoran laukkaan eikä se tullut yllätyksenä, sillä Ace To Play näytti jo ennen lähtöä epävarmalta. Viime vuonna enintään 75 starttia ohjastaneiden lähdössä on iso etu, että tuttu kuski ajaa.

14 Te Amo Corazonin tähtihetki osui viime kaudella Norjan Kriteriumin finaaliin, jossa se meinasi järjestää jättiyllätyksen, kun yli sadan voittajakertoimella juossut ori hävisi voiton vasta aivan kalkkiviivoilla. Bo Westergaardin treenattava tuskin on pitkältä tauolta parhaimmillaan, mutta siitä huolimatta se nousee kurjalta paikaltaankin korkealle. Robert Berghin kaksikosta kovemmalta vaikuttaa 12 J.H. Respons, joka runnoi Mantorpissa kauden avausvoittoaan juostuaan valtaosan matkasta toisella ilman vetoapua. Lähtörata on nyt se kaikista synkin 15 hevosen ryhmäajoon. Jättiyllättäjänä suurempaan systeemiin poimitaan vielä alustavassa pelijakaumassa alle prosentin kannatukselle jäänyt 2 Goin To The Limit. Se aloittaa tänään Johan Untersteinerin treenistä, joten parannuspotentiaalia lienee runsaasti.

Ranking: A) 4-6-14-12 B) 2-13-11-7-3 C) 9-1-5-15-10-8

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 4, 6, 14, 12
Suuri: 4, 6, 14, 12, 2

Toto64-3

Kolmannen kohteen 3-vuotiaiden tammojen lähtö on varsin tasokas. 7 Thai Sansa voitti jo 2-vuotiskauden ainoan starttinsa Ålborgissa siihen tyyliin, että kyseessä on todelllinen lupaus. Axevallassa kauden avausstartissaan pahan lähtölaukkansa mallikkaasti paikannut tamma oli viimeksi Åbyssa jäätävän hyvä. Bo Westergaard käänsi suojattinsa toiselle ilman vetoapua kierros jäljellä, Thai Sansa paiskasi kärkeen viimeisellä takasuoralla ja se pakeni murskaavaan voittoon tullen päätöskierroksen 11,4-kyytiä. Kaikki ei vaikuttanut olevan vielä likikään pelissä, joten jatkoa seurataan suurella mielenkiinnolla. Prosentit lähentelevät kuuttakymmentä, mutta niin pitääkin ja Thai Sansa kelpaa systeemien läpivarmaksi.

4 Fiore ei ole kolmen startin jälkeen vielä parempaansa kohdannut ja Ken Eccen suojatti on ottanut voittonsa ilmavalla tyylillä. Vastus kovenee viime startteihin nähden tuntuvasti ja Fiore joutuu nyt ensimmäistä kertaa kunnolla testiin. Hollantilainen 1 Konark F. Boko teki hyviä juoksuja 2-vuotiaana ja tulee niin taitavista käsistä, että se on varmastikin heti iskussa suoraan tauolta. Yllätysten metsästäjät huomioivat 9 Hazyshadeofwinterin, joka on 2-vuotisstarttiensa perusteella tulee tekemään hyvän tilin tammalähdöissä ja alustava kolmen prosentin kannatus on liian vähän.

Ranking: A) 7 B) 4-1-9 C) 2-5-10-12-8-11-3-6

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto64-4

7 Eros Zola on ollut mainio molemmissa kauden Åbyn starteissaan. Toissa kerralla se juoksi levottomassa lähdössä suurimman osan matkasta toisella ilman vetoapua runnoen helppoon voittoon, vaikka joutui matkalla spurttailemaan useampaankin kertaan. Viimeksi se menetti metrejä väsyneen takana kolmannessa ulkona ja edes 10,1-vauhtinen viimeisen 700 metrin kiri ei kantanut kuin toiseksi. Flemming Jensenin suojatin reissusta tuskin tulee seiskaradalta nytkään helppoa, mutta Eros Zola ei ole ensimmäisenä antamassa periksi. Aamupäivän 19 prosentissa olisi nousun varaa, sillä pahimpien haastajien vire on vähintään lievä arvoitus.

6 Global Agreementin on lahjakas tapaus, jonka voittosumma olisi täysin toisenlainen jos olisi päässyt kilpailemaan säännöllisemmin. Vaivat ovat varjostaneet uraa ja 4-vuotias juoksee vasta kuudennen starttinsa. Viimeksi Åbyssa ruunan kiri katkesi niin pahoin, että Peter Untersteinerin ajokkiin tulee nyt suhtautua varauksella. 3 Vision d'Invernen uran alku sujui takellellen, mutta pääsi viime syksynä vauhtiin ottaen kolmen voiton putken. Robert Berghin tallista tuleva väkivahva tamma on voinut kehittynyt talvitauon aikana entisestään ja se on perushevosia tähän lähtöön. Lapulle vielä kyvykäs hollantilaisvieras 9 Alex H.P., joka sekin palaa pitkältä tauolta. Kohde pitäisi olla ”tukossa” näillä neljällä merkillä, sillä 12 Chili Vololla on tulemista piippuhyllyn paikalta.

Ranking: A) 7-6-3-9 B) 12-4-1-11 C) 8-2-5

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 7, 6, 3, 9
Suuri: 7, 6, 3, 9

Toto64-5

Viidennen kohteen tammojen maili on ainakin alustavasti todella oudosti pelattu lähtö, johon otetaan reilusti kantaa.

2 Envy Secret työntyi viimeksi Odensen helpossa lähdössä ykköseksi saatuaan nappireissun toisesta sisällä. Sitä ennen Jägersrossa tamma oli mukana kovassa avauksessa ja spurttasi lopussa johtavan takaa voittomatsiin. Envy Secret päässee halutessaan keulaan, mutta alustava 59 prosentin kannatus tuntuu hämmentävän isolta, sillä tamman taistelutahto ei ole vakuuttanut ja tamman suosikkiasemankin voi kyseenalaistaa. 9 Loes hävisi toissa kerralla niukasti hyvälle Diversity Pellinille ja viimeksi Vaggerydissa marginaalit olivat puolella, kun kolmannessa ulkona matkannut tamma kiri viimeisellä metrillä ykköseksi. Lähdöt ovat olleet tämänkertaista helpompia ja alustava 19 prosentin peliosuus on liian suuri.

Suosikkikaksikosta leivotaankin kokonaan ohi ja lapulle otetaan vain kolme ideamerkkiä, jotka ovat kaikki jääneet aamupäivän pelijakaumassa alle kymmenen prosentin kannatukselle. 10 Tiffany Stars teki mainion juoksun viime viikolla Jägersrossa tsempatessaan tasokkaassa lähdössä toiseksi. Tamma tuntui piristyneen kengättömyydestä ja ainakin ennakkotietojen mukaan niin on tarkoitus jatkaa tänäänkin. Alustava kahden prosentin kannatus on lähinnä vitsi, sillä pinnojen kuuluisi olla noin kymmenkertaiset. 5 Elle Titation oli samassa lähdössä pieni pettymys, kun nappijuoksun johtavan takana saanut tamma ei lähtenytkään kirimään kuin oli odotettavissa. Toki se meni uudet ennätysnumeronsa ja yhteen starttiin ei pidä liikaa tuijottaa. Kolmen prosentin kannatus on Elle Titationille kova tarjous. 6 Dixi sai viimeksi Åbyssa toisessa ulkona loistoreissun, josta tamma kiitti kirimällä helposti voittoon eikä Sören Klitgaardin tarvinnut kuin nauttia kyydistä. Ennakkotietojen mukaan Bo Westergaardin treenattavalta on tarkoitus ottaa tänään kaikki kengät pois.

Ranking: A) 10-2-5-6-9 B) 7-1-11-12 C) 3-8-4

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 10, 5, 6
Suuri: 10, 5, 6

Toto64-6

Ruotsalaisten ”suosikkivalmentajalla” Alessandro Gocciadorolla aiemmin vaikuttanut 5 Bubble Effe aloitti Riccardo Bianchin treenistä viimeksi Solvallassa. Keulassa juossut ori joutui antautumaan parille lupaavalle 3-vuotiaalle, mutta täysin puhtaat paperit Bubble Effe tuosta startista saa. Näyttävän näköinen hevonen parantaa varmasti tähän starttiin saatuaan startin alle ja nyt ei ole vastassa Magical Princessin tasoisia hevosia kuten viimeksi. Peter Ingvesin ajokki kykenee menemään mailin lujaa läpi ja siinä voisi olla ideavarmankin ainesta. Kaksi varmistusta Bubble Effe kuitenkin saa.

1 Yankee Eagle on pienen huilinsa jälkeen ollut aiempaa pirteämpi. Toissa kerralla Åbyssa ruuna voitti hallitusti keulajuoksun jälkeen ja viimeksi Åmalissa se kiri lujaa sisäratareissun päätteeksi, mutta ei aivan ehtinyt ykköseksi. Loistopaikalta Henna Halmeen ajokki saanee namureissun. Onkel Invest Oy:n omistama 7 Piteraq ei riittänyt viimeksi Kungapokalenin karsinnassa Powerin ja kumppaneiden seassa, mutta nyt vastus helpottuu ja Ville Karhulahden suojatilta otetaan ainakin ennakkotietojen mukaan ensimmäistä kertaa kengät pois. Ruuna lähtee lujaa matkaan ja se voi saada seiskaradasta huolimatta hyvän reissun. Alustava 10 prosentin kannatus on liian vähän.

3 Key West Snapper on hyväluokkainen hevonen, mutta on nyt iso arvoitus, sillä parissa viime startissa meneminen on näyttänyt vaivalloiselta eikä laukat ole tulleet yllätyksenä.

Ranking: A) 5-1-7-3 B) 10-8-4-2 C) 9-11-2-6-12

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 5, 1, 7
Suuri: 5, 1, 7

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 9
Toto64-2: 4, 6, 14, 12
Toto64-3: 7
Toto64-4: 7, 6, 3, 9
Toto64-5: 10, 5, 6
Toto64-6: 5, 1, 7
Hinta: 14,40 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 9, 4, 2, 8
Toto64-2: 4, 6, 14, 12, 2
Toto64-3: 7
Toto64-4: 7, 6, 3, 9
Toto64-5: 10, 5, 6
Toto64-6: 5, 1, 7
Hinta: 72,00 €

Tästä kupongille:


Todennäköisyysarviot:

T64-1: 2/9. 4/15. 5/3. 6/8. 8/9. 9/53.

T64-2: 2/4. 3/3. 4/22. 6/21. 7/4. 11/4. 12/17. 13/4. 14/17.

T64-3: 1/13. 4/17. 7/57. 9/6.

T64-4: 1/3. 3/15. 4/5. 6/23. 7/26. 9/14. 11/3. 12/8.

T64-5: 1/3. 2/18. 5/17. 6/15. 7/4. 9/12. 10/21. 11/3. 12/3.

T64-6: 1/19. 2/3. 3/12. 4/5. 5/29. 7/15. 8/4. 10/9.