Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Jägersro 13.5.2020

Julkaistu:

Toto86
Solvallan vauhti-illassa jaetaan Elitloppet-paikkoja.
Keskiviikon 86-kierroksen suurin mielenkiinto kohdistuu kahteen kahdeksan hevosen ryhmään, joissa voittajille on luvassa Elitloppet-lippu. Jo kutsun saaneen Elian Webin ohella suomalaisista ”paikkaa auringossa” tavoittelevat Sobel Conway, Next Direction ja Lexus Dream.

Lue lisää: Kahmivatko suomalaishevoset lisää Elitloppet-paikkoja? ”Jännittynyt olo”

Kierroksen luottohevoset löytyvät muista kohteista. Avauksessa Burning Manilla on kierrettävänään varsin sopiva vastus, viikko sitten vaikutuksen tehnyt Hell Bent For Am puolestaan on samanlaisena paha lyötävä 86-4:ssä.

Molemmat edellä mainitut ovat suuria suosikkeja, joten elävyyttä vihjesysteemeihin haetaan luottamalla aliarvostetuksi jääneeseen Prapai R:ään (86-5). Sen lisäksi kierroksen maistuvia hakuja ovat mm. Velvet Gio (86-2), Buffon Z.S. (86-3) ja Gladiateur (86-8).


Toto86-1

Suosikki: Pelkkiä voittoja tänä vuonna napsinut 10 Burning Man on vähäverisen kolmen kierroksen tasoituksen selkeä ykköshevonen. Talven 75-lähdöissä Petri Puron suojatti pääsi sujuvasti keulaan ja otti hallitut voitot, vaikka Åbyssä vastustajat pääsivätkin varsin lähelle. Isojen tasoerojen lähdössä voittosauma on hyvä pääsi keulaan tai ei, sillä vahva ruuna on myös vastustajiaan selvästi pätkänopeampi. Paljon pelattunakin Peter Untersteinerin ajokki jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 20 metriä edempää kiihdyttävä 6 Chablis D.K. viihtyy pidemmillä matkoilla ja on Burning Manin kovin haastaja. Jos vauhtikestävä ruuna pääsee etenemään vetotöihin ilman että suosikki on heti iholla, voi se tarjota hyvän vastuksen. Tämän vuoden voitot ovat tulleet kaikki erilaisilla juoksuilla, viimeksikin lopetus takaa oli aivan asiallinen, mutta voittaja oli jo karannut. Muista voittoon asti omaa pieniä mahdollisuuksia 9 Panamera, joka tosin on ollut viime startin jälkeen kerran poissa. Åbyssä sen meno oli 2. ulkoa varsin nihkeää. Nyt alla on kuitenkin reipasvauhtinen hiitti ja suosikin selän löytäessään ruuna noussee ainakin totokolmikkoon.

Juoksunkulku: 1 Sergie Phefirst pitänee ensimmäiset keulat, mutta luovuttaa paikkansa viimeistään eniten pelatuista ensimmäiselle kysyjälle. Chablis D.K. ja Burning Man miehittävät kärkipaikat hyvissä ajoin.

Pelijakauma: Burning Manin (64%) peliosuus on oikeutettu ja prosentit ovat muutenkin aika lailla kohdallaan.

Ranking: A) 10 B) 6, 9 C) 1, 2, 4, 5, 7

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto86-2

Suosikit: Meadow Roadin lähdön ensimmäisen osan ykkösmerkiksi nousee sisäradalta 1 Milliondollarrhyme. Lupaavasti kautensa Rommessa avanneelta ruunalta odotettiin paljon Paralympiatravet-finaalissa, mutta sen kiri 2. ulkoa hyytyi pahasti loppusuoran alussa. Fredrik B. Larssonin suojatin reissu länsirannikolle ei mennyt valmistautumisen osalta aivan putkeen ja tässä siltä voi odottaa taas normaalin hyvää suoritusta. Nuorempana hieman kuumenemiseen taipuvaisella menijällä on panostettu alkuun melko harvoin, mutta kuskin halutessa se avaa liukkaasti. Tässä on paikka käyttää lähtönopeutta ja koko matkan johtokin on aivan mahdollinen. Johtavan rinnalta voitolla kautensa Uumajan 5-vuotiskisassa avannut 5 Attraversiamo on Elitloppet-kutsunsa jo saanut ja se väistämättä näkynee Erik Adielssonin taktiikassa. Ori ei ole muutenkaan kaikkein räjähtävimpiä lähtijöitä ja takaa valjakko on muiden armoilla. Ei voitto tietysti mahdoton juoksun suosiessa ole, mutta alustava peliosuus on vahvasti yläkantissa.

Haastajat ja yllättäjät: Pelimielessä lähdön kiehtovin tapaus on selkeästi 2 Velvet Gio, joka on saanut tehdä kevään huippusuorituksensa muiden varjossa. Jägersrossa se kamppaili kuolemanpaikalta vahvasti takaa kirinyttä Cyber Lanea vastaan ja tuli Paralympiatravet-finaalissa myöhään tilaa saatuaan lopun todella ärhäkästi. Viimeiset 600 metriä ruuna kulki 08,0-kyytiä. Carl Johan Jepsonin ajokki ei ole mitenkään huono lähtijä ja saanee asemat kärjen lähettyviltä. Vaarallinen kirissä! Isompaan systeemiin nostetaan vielä pari muutakin alustavasti vähälle pelille jäänyttä. 7 Inti Boko ei onnistunut viime vuoden tärkeimmissä kilpailuissa, mutta näytti kuitenkin kuuluvansa aivan ikäluokan eliittiin. Onnistuneen treenitalven jälkeen kannattaa varautua heti vahvaan suoritukseen, sillä kengät on tarkoitus riisua ensimmäistä kertaa. Myös 3 Sobel Conwaylta voidaan odottaa tauosta huolimatta heti hyvää esitystä, kun Suomesta Solvallaan asti lähdetään. Viime vuoden kovimmilla suorituksilla ruuna ei ole ulkona tässäkään, varsinkin kun juoksupaikka voi löytyä sopivasti läheltä kärkeä. Kengätkin riisutaan pitkästä aikaa. Keulavoittojen sarjaansa Åbyssä verkkaisen matkavauhdin jälkeen jatkanut 8 Elian Web joutuu lähtemään hankalista asemista, jos toki nopean ruunan johtoon pääsy ei koskaan ole vapaalta radalta aivan poissuljettua. Plakkarissa oleva roosa tiketti voi kuitenkin heijastua senkin taktiikkaan ja ulkoa peliosuus tuntuu liian suurelta. 4 Rose Run Sydney tuli Örebrossa sisältä lopun terävästi ja voi parantaa balanssin keventyessä edelleen, mutta vastus on tosi kova.

Juoksunkulku: Milliondollarrhymella on panostettaessa hyvät mahdollisuudet puolustaa keulapaikka sisältä. Lähimpää kiihdyttävät se pystyy torjumaan ja suurin uhka lieneekin 6 Evaluate, jos Björn Goop lataa kunnolla alkuun. Myös Inti Boko ja Elian Web avaavat reippaasti, mutta miten paljon ulkoa alkuun panostetaan?

Pelijakauma: Milliondollarrhymen (28%) kuuluu olla eniten pelattu. Velvet Gio (7%) on tuntuvasti aliarvostettu, myös Inti Boko (5%) ja Sobel Conway (2%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Elitloppet-kutsunsa jo saaneet Attraversiamo (30%) ja Elian Web (18%) ovat liikaa pelattuja.

Ranking: A) 1, 2 B) 7, 3, 5, 8, 4 C) 6

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2, 7, 3

Toto86-3

Suosikki: 3 Kuyt F.Boko on kolmen startin jälkeen vailla tappiota, mutta erikoisempaa on, että kaikki ykköset ovat tulleet johtavan takaa. Lokakuun Breeders Course -finaalissa Jägersrossa Robin Bakkerin ajama ori nousi ulos loppukurvissa ja eteni 11-lopetuksella niukkaan voittoon. Taktiikka voi pysyä maltillisena kauden avauksessakin, ja ensisijainen tavoite lieneekin selvitä kahden parhaan joukossa Elitloppet-viikonlopun finaaliin. Lahjakas ori voi voittaa, mutta edellä mainituista syistä muiden rastaaminenkin on mielekästä.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Buffon Z.S. tuntuu alustavan pelijakauman perusteella pahasti aliarvostetulta. Kosolti rutiinia jo omaava 3-vuotias debytoi viimeksi Jerry Riordanin käsistä ja tuli vanhempia hevosia vastaan takapareista lopun mukavasti 13-vauhtia. Tammikuussa johtavan rinnalta ratkaissut ori voi startti kropassa otella tässä jo voitosta. 4 Philosopher voi olla lähdön keulahevonen. Kauden avauksessa se laukkasi johtopaikalta loppukaarteessa kovan paineen alla, mutta otti 2-vuotiskauden kolmesta täysosumasta kaksi juuri keulasta. Siitä se ei olisi helppo ohitettava nytkään. 1 Billions vaihtoi Solvallassa puolivälissä takaa johtavan rinnalle, josta tuli juosten perille. Färjestadissa Adrian Kolgjinin suojatti ei pystynyt takaa juurikaan parantamaan, vaikka kulki viimeiset 700 metriä 12,3-vauhtia. Valmentaja on optimistinen, ja jos eturivin paikka auton takana ei tuo ongelmia, kärkisija on mahdollinen. 2 Florist on ollut viime starteissa liian meneväinen, Färjestadissa keulassa ja viimeksi 3. sisällä, josta se ei lopussa saanut kunnon mahdollisuutta. Hyvistä asemista tamma ei ole mahdoton, mutta turha painaminen ei yleensä ole hyvä merkki ja paljon pelattuna se jää ulos systeemeistä. Kahdella voitolla aloittanut 7 Gilmore Trot teki Mantorpissakin hyvän suorituksen johtavan rinnalta, vaikkei keulavoittajaa uhannutkaan. Paikka nopeiden avaajien ulkopuolella hankaloittaa tehtävää tällä kertaa. Solvallassa keulasta niukkaan voittoon pinnistellyt 5 Tiny Rocket on nyt kovemman tehtävän edessä.

Juoksunkulku: Billionsin lähtönopeus on arvoitus, mutta kuski uskoo sen olevan hyvä. Florist lähtee reippaasti, mutta todennäköisimmältä keulahevoselta vaikuttaa Philosopher. Kuyt F.Bokolla pyrittäneen hankkimaan asemat kärjen lähettyviltä.

Pelijakauma: Kuyt F.Boko (38%) on oikea suosikki, mutta Buffon Z.S. (6%) on tuntuvasti alipelattu. Florist (17%) on kerännyt liikaa kannatusta.

Ranking: A) 3, 9 B) 4, 1, 2, 7, 5 C) 8, 6

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 3, 9
Suuri: 3, 9, 4, 1

Toto86-4

Suosikki: 3 Hell Bent For Am muutti viime keskiviikkona kaikki kysymysmerkit huutomerkeiksi pitämällä ensin vaivattomasti sisäradalta keulat ja irroteltuaan 09,8-vauhtisella päätöspuolikkaalla helppoon voittoon. Tällä kertaa Stefan Melanderin valmennettava on jo suursuosikki, mutta vastaavalla esityksellä voitto on jälleen erittäin lähellä. Varsoilla suoritukset voivat toki heitellä normaalia enemmän, eikä hurja peliosuus ole sikäli täysin oikeutettu. Tiivis starttirytmi ei kuitenkaan liene ongelma, sillä kuten todettua, viikon takainen suoritus syntyi varsin helposti. Örjan Kihlströmin ajokki jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Natorp Bo oli viikko sitten edellistä vastaan selvä suosikki, mutta yllättävän verkkaisesti käynnistynyt ori oli 3. ulkoa lopulta mahdottoman tehtävän edessä keulahevosta vastaan. Päätöskierroksen alussa kolmannelle radalle siirtynyt ori kulki kirilenkin peräti 11,0-vauhtia ja 700 metriä peräti 09,6-kyytiä, vaikka aivan lopussa veto jo hyytyikin. Ulkopuolelta tehtävä on jälleen haasteellinen. 9 Fire N'Fury on löytänyt Ruotsissa voittosävelen. Ensimmäinen täysosuma tuli 5. ulkoa 13-lopetuksella, viimeksi jenkkiori punnersi kärkeen johtavan rinnalta. Tallikaverin kukistaminen takaa on silti epätodennäköistä. 6 Benito Roc ei ole Italian starttien perusteella mikään supertähti, mutta Björn Goopin käsissä 3-vuotias on tietysti voinut mennä eteenpäin. 5.11. se hävisi johtavan rinnalta selvästi viime keskiviikkona Solvallassa voittaneelle Hills Angelille. Helmikuun kisassa ori otti 2. sisältä maksimisijoituksen. 8 Staro On The Rocks voitti talven starttinsa suhteellisen varmasti keulapaikalta ja oli maaliskuun alussa johtavan rinnalta toinen. Myös 10 Dollar Doc ja 7 Jeppas Unplugged ovat osoittaneet kelpo otteita.

Juoksunkulku: Viime startin perusteella Hell Bent For Am hankkii nopeasti keulapaikan. Natorp Bo on luultavasti ainoa, joka sille voisi vastata, mutta ulkopuolelta edelle pääseminen ei onnistune.

Pelijakauma: Hell Bent For Am (70%) on saanut jonkin verran liikaa peliä. Natorp Bon (6%) kuuluisi olla selvähkö kakkossuosikki.

Ranking: A) 3 B) 5, 9, 6, 8, 10, 7 C) 1, 2, 4

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto86-5

Ideavarma: Tammojen lyhyen ryhmän kiinnostavin on Bo Westergaardilta kahdella mainiolla esityksellä avannut 6 Prapai R. Axevallassa se kulki 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 10,5-vauhtia nousten toiseksi hieman karkuun päässeen voittajan takana. Åbyn keskipitkällä matkalla sisällä juosseen 6-vuotiaan edelle jäi vain voimanpesä Indra's Secret. Norjalaistamma avaa hyvin, mutta keulaan ei luultavasti ole asiaa. Kisa haiskahtaa kuitenkin vauhdikkaalta ja kuolemanpaikan välttäessään saumat voittoon ovat varsin mukavat. Kun peliosuus on jäänyt tasaisesta suosikkinelikosta selvästi alhaisimmaksi, kokeillaan varmaksi.

Suosikit: 4 Sobel Jasmine palasi toukokuun alussa parin kuukauden paussilta, mutta jäi kiihdytyksessä johtavan ulkopuolelle, josta joutui tyytymään nelossijaan. Maaliskuussa Halmstadissa tamma latasi omaa vauhtiaan keulaan ja irrotteli verkkaisen avauskierroksen jälkeen selvään voittoon. Peter Untersteinerin suojatti on keskeltä suosikki keulapaikan ottajaksi ja voitto on tietysti sitä kautta mahdollinen. Loppusuorasta voi tulla tosin pitkäkin, jos ja kun vauhtia pidetään yllä. 1 Hindy Heikant aloitti kauden hallitulla keulavoitolla ja kiri parijonosta hyvin toisessa startissa. Viimeksi sillä oli jo loppusuoran alussa johtavan rinnalta selkeä ote keulahevosesta, mutta osat kääntyivät aivan lopussa. Taustavoimilla on hevoseen vahva luotto tauosta huolimatta. 8 Virgin Maiden pystyy parhaana päivänään paljoon, mutta ulkoradalta johtoon ei ole asiaa, tai se ainakin tulisi maksamaan kohtuuttoman paljon. Luultavasti tiedossa on juoksupaikka johtavan rinnalla, josta voitto on tiukassa, kun joku pelihevosista saa väkisinkin paremman reissun tuntumassa.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Zanzibar Effe pinnisteli toissa kerralla johtavan rinnalta voittoon loppukurvin ongelmista huolimatta. Huhtikuun lopun kisassa kaarteessa vielä ulommas joutuneen tamman huono kurvitekniikka korostui entisestään, eivätkä paukut riittäneet. Kovavauhtisessa kisassa se voisi nousta kärkipäähän, muttei vaikuta silti tällä kertaa kovin kiinnostavalta pelillisesti. 9 Floalts Cesna teki toissa kerralla kelpo esityksen takaa, mutta putosi viimeksi kärjen kyydistä. Kengittä ja jenkeillä luvassa voi olla taas parempi suoritus.

Juoksunkulku: Hindy Heikant pyrkii sisältä torjumaan keskeltä syöksyvän Sobel Jasminen, mutta se voi olla liian vaikea tehtävä. 2 Blackbird D.K. lähtee myös reippaasti, mutta hakee vain hyvää selkää. Virgin Maiden suuntaa ulkoa myös eteenpäin tavoitteenaan vähintään paikka johtavan rinnalla.

Pelijakauma: Prapai R. (9%) on erittäin edullinen. Zanzibar Effe (14%) ja Virgin Maiden (19%) ovat saaneet liian suuren kannatuksen.

Ranking: A) 6, 4, 1 B) 8, 3, 9 C) 7, 2, 10, 5

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto86-6

Suosikit: Toisen tulisen lyhyen ryhmän niukka ykkösrankkaus on tauosta huolimatta 4 Une Etoile Gar, joka ehti jo viime syksynä tehdä Timo Nurmoksen tallista huimia kirejä tammalähdöissä. Resepti kaikissa voittostarteissa oli jotakuinkin sama: parijonosta vastustamattomalla loppuvedolla maalisuoralla kärkeen. Italialaistamma tulee starttiin hyvin valmistautuneena, sillä alla on jo Nurmoksen mittapuulla reipasvauhtinen 17,5-vauhtinen hiitti. Vaikka vastus on kova, ei kirivoitto viime kauden otteiden perusteella yllättäisi tässäkään. Ensimmäisen Elitloppet-kutsun jo varhain keväällä saanut 5 Vivid Wise As on siirtynyt hiljattain Björn Goopin talliin. Cagnes-Sur-Merin ykkösen ori otti kovassa seurassa varsin hallitusti edettyään aikaisin keulaan. Kun edellisestä startista on jo aikaa, lienee tavoitteena kunnon ”ulospuhallus” ennen kauden päätähtäintä, eikä ruutia ehkä säästellä. Voittomatsiin. Vaivattomasti Uumajassa johtavan rinnalta ratkaissut 1 Next Direction putosi Åbyssä rajussa vauhdissa maalisuoralla samalta paikalta neljänneksi, muttei esitysti silti voi moittia. Sisäradalta Iikka Nurmosen taktiikka on selvä, ja suomalaisruuna voi vetää pitkään, jopa maaliin saakka? Himoittua Elitloppet-paikkaa ei vielä ole, joten Next Direction on varmasti viritetty mahdollisimman hyvään iskuun. Myös 2 Sorbet kuuluu aikaisin peleihin. Rommessa Elian Web jäi ohittamatta ja Åbyssä kiri 3. ulkoa kantoi vain kuudenneksi. Loppua Örjan Kihlströmin ajokki tuuletti kuitenkin muiden mukana 08-kyytiä, joten kunto pitää. Kakkosradalta se hankkii kelpo asemat.

Haastajat ja yllättäjät: Suomalaisittain suurella mielenkiinnolla seurataan myös 6 Lexus Dreamin edesottamuksia, mutta ulkona oleva lähtöpaikka tekee nopeallekin lähtijälle ainakin voittamisesta vaikeaa, vaikka Markku Nieminenkin on varmasti virittänyt ruunan heti iskuun. 3 Shocking Superman jäi viimeksi kiihdytyksessä takajoukkoihin, eikä loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa pystynyt parantamaan. Parhaana päivänään se ei kalpene monille, mutta lyhyt matka ei suoranaisesti suosi.

Juoksunkulku: Next Direction torjuu normaalisti Sorbetin kiihdytyksessä ja juoksee keulassa. Myös Une Etoile Gar pystyy avaamaan rivakasti, mutta selkäjuoksu lienee edelleen ykkösvaihtoehto. Vivid Wise As johtavan rinnalle pitämään tempoa?

Pelijakauma: Une Etoile Gar (23%) ja Next Direction (15%) ovat alustavan jakauman perusteella edullisia. Vivid Wise As (33%) on saanut hieman liikaa pinnoja.

Ranking: A) 4, 5, 1, 2 B) 6, 3 C) 7, 8

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 4, 5, 1, 2
Suuri: 4, 5, 1, 2

Toto86-7

Suosikit: Kolme hevosta erottuu selvästi. Ykkösvihjeen saa sisäradalta Örebrossa hyvää lähtönopeutta esittänyt 1 Neelix. Ilman vastustajan jaloille tuloa Adrian Kolgjini olisi saanut pidettyä keulapaikan silloin hallussaan. Neljä viikkoa aikaisemmin ruuna taipui 75-lähdössä keulasta, mutta oli silloin kipeä. Keulan puolustaminen Jägersrossa ei ole aivan yksinkertaista, mutta ravilla pysyessään kyvykäs menijä omaa silti hyvän voittosauman onnistui se tai ei. Kovimman haasteen alussa tarjoillee rinnalta kiihdyttävä 2 Procalate, joka voi ensi metrien terävyydellään päästä edellekin. Lähtölaukkaan kauden avauksen pilannut tamma teki Åbyssä johtavan takaa napakan loppuvedon, mutta tällä kertaa sillä kokeiltaneen keulasta, jos sinne päästään. Alustavasti eniten peliä on kerännyt 6 Innovation Love, joka kuului ikäluokassaan Hollannin kärkinimiin. Robin Bakkerin ajokkikin pääsee reippaasti matkaan, mutta keulaan ei liene asiaa ja juoksusta voi kauden avaukseen tulla sen myötä ongelmallinenkin. Mukaan kuitenkin.

Haastajat ja yllättäjät: Ilman edellisten keskinäistä revittelyä muiden edellytykset voittomatsiin ovat kohtalaisen pienet. 8 Quite E.Wood joutui tekemään viimeksi keulapaikan eteen liian paljon töitä ja tuli mm. Procalaten ohittamaksi lopussa. Paikka on nytkin hankala, mutta jos ruuna jatkaa kengittä ja menee ennakkoilmoituksen mukaisesti jenkkikärryistä, kannattaa sitä vähän pelattuna harkita lapulle. Yhden nopean hevosen pois jääminen sisäpuolelta voi muuttaa taktisia suunnitelmia. 4 Key Largo lienee tanskalaisista lähinnä menestystä. Suoritus parin kuukauden paussilta Lundenissa oli tasainen, mutta parannusta voi olla tiedossa. Viime kesänä se ahdisteli Halmstadissa Shorthanden Jagiakin. Toissa kerralla loppukaarteessa laukannut 7 Zio Tom Jet kulki viimeksi lopun takaa juosten, mutta on kärsinyt sen jälkeen terveysmurheista ja treenejä on jäänyt väliin. 9 Zorn Brick on pärjännyt Ruotsissa ennenkin, mutta vire on arvoitus kun taukoa on taas takana.

Juoksunkulku: Neelix yrittää torjua ulkopuolelta kiihdyttävät, mutta jenkkikärryihin vaihtava Procalate voi päästä edelle. Innovation Lovelle voi jäädä kuolemanpaikka. Quite E.Wood pystyy panostettaessa myös rivakkaan aloitukseen.

Pelijakauma: Neelixin (30%) kuuluu olla eniten pelattu Innovation Loven (35%) sijaan ja lopulta näin lieneekin. Procalate (16%) ansaitsisi enemmän peliä.

Ranking: A) 1, 2, 6 B) 8, 4, 7, 9 C) 10, 3

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 1, 2, 6
Suuri: 1, 2, 6

Toto86-8

Suosikit: Etukäteissuosikki Alonen poisjäännin myötä keskipitkän tasoituksen ykkösmerkiksi nousee 7 Hawk Cliff. Talvella vahvasti hopeadivareissa esiintynyt ruuna pääsee tauon jälkeen kisaamaan avojaloin, joka on ollut sille aikaisemmin selvä etu. Virekin lienee heti kilpailukykyinen, joten Hannu Torvisen taakseen saava 8-vuotias voi kiertää voittoon asti. 1 Racing Ribb otti toissa kerralla vastaavalla matkalla vakuuttavan voiton vaihdettuaan ennen päätöskierrokselle lähtemistä 2. ulkoa johtavan kupeelle. Åbyn kovassa lähdössä juoksupaikka jäi aivan taakse, eikä kelvollinen lopetus riittänyt rahasijaa kummempaan. Ruunalla on voltissa toisinaan hieman vaikeuksia, mutta ykkösradalta taitavalla kuskilla johtopaikan pitäminen on silti mahdollista. Loppua kohti kiihtyvällä tahdilla se voisi pitää takahevosetkin loitolla. Viime kerralla toisen radan vetäjän paikalta ajoissa väsynyt 5 Ribaude kuuluu myös hieman helpommassa seurassa pelihevosiin. Huhtikuun alussa se teki pitkällä matkalla vahvan kirin takaa ravaten viimeisen lenkin 12,4-kyytiä. Sen kisan tavoin kengät otetaan nyt taas pois. Jos Racing Ribbille tulee ongelmia alussa, Björn Goop voi luovia Ribauden kärkkäästi vetotöihin.

Haastajat ja yllättäjät: Kiinnostavia löytyy myös vähemmälle huomiolle jääneiden joukosta. 3 Gladiateur meni toissa kerralla lopussa väsyneenä peitsille, mutta esiintyi kuukauden tauolta viimeksi erittäin vahvasti. Kärki jäi kauas, mutta 4-vuotias kulki parijonosta viimeiset 600 metriä 10,0-lukemiin. Sen perusteella ei mahdoton tässä. 14 J.H.Mannerheim ei yltänyt alkuvuonna Ranskassa voittoon asti, mutta suoritukset olivat kuitenkin varsin asiallisia. Vincennesin starteilla on usein ollut positiivinen vaikutus tultaessa pohjoisen ”helpommille” radoille. Samanlaisella ajatuksella huomioidaan myös Markku Niemiseltä debytoiva 13 Don Williams. Loppuvuoden starteissa ranskalaisori esiintyi haluttomasti, mutta sillä on viime vuodelta plakkarissaan hyviäkin suorituksia Vincennesistä. Mm. syyskuussa tuli yli 20 000 euron arvoinen ykkössija keulapaikalta. Paalultakin löytyy vielä pari yllätyspotentiaalia omaavaa. Sitkeän suorituksen maaliskuussa johtavan rinnalta tehnyt 4 Pikachu Face ei pystynyt viimeksi vesikelissä nousemaan takaa. Juoksun onnistuessa ei aivan mahdoton tällä kertaa. 6 Vera Spirolla on saumat hankkiutua kärjen tuntumaan hyviin asemiin, josta sopivilla väylillä kiri voi purra lopussa. Tarkkoja juoksuja kyttäävät 8 Only One Winner ja 10 O.P.Q.C. huomioidaan myös isommassa systeemissä. Kumpikin pystyy sopivasta selästä kirimään muutama sata metriä terävästi.

Juoksunkulku: Racing Ribb voi onnistua kärkipaikan puolustamisessa, Vera Spiro juoksuradalta sen kantaan? Ribaude on paalulta toinen vaihtoehto keulaan, jos ensin mainittu laukkaa. 20 metristä ensi metreillä liukkain lienee 11 Västerbo Grosbois, mutta Hawk Cliff on potentiaalisin kiertämään aikaisin kohti kärkeä.

Pelijakauma: Suosikin poisjäännin myötä prosentit elävät vielä paljon, joten tässä vaiheessa niihin on vaikea ottaa kantaa.

Ranking: A) 7, 1, 5 B) 3, 14, 13, 4, 6, 8, 10, 15, 2 C) 11, 12

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 7, 1, 5, 3, 14, 13
Suuri: 7, 1, 5, 3, 14, 13, 4, 6, 8, 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto86-1: 10
Toto86-2: 1, 2
Toto86-3: 3, 9
Toto86-4: 3
Toto86-5: 6
Toto86-6: 4, 5, 1, 2
Toto86-7: 1, 2, 6
Toto86-8: 7, 1, 5, 3, 14, 13
Hinta: 14,40 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto86-1: 10
Toto86-2: 1, 2, 7, 3
Toto86-3: 3, 9, 4, 1
Toto86-4: 3
Toto86-5: 6
Toto86-6: 4, 5, 1, 2
Toto86-7: 1, 2, 6
Toto86-8: 7, 1, 5, 3, 14, 13, 4, 6, 8, 10
Hinta: 96,00 €

Tästä kupongille:Todennäköisyysarviot:

T86-1: 6/23, 8/64, 9/8

T86-2: 1/23, 2/20, 3/10, 4/5, 5/10, 7/12, 8/8

T86-3: 1/13, 2/10, 3/37, 4/15, 7/5, 9/16

T86-4: 3/60, 5/15, 6/6, 9/7

T86-5: 1/22, 3/7, 4/26, 6/26, 8/13, 9/3

T86-6: 1/22, 2/19, 3/3, 4/27, 5/25, 6/4

T86-7: 1/33, 2/26, 4/5, 6/23, 8/6

T86-8: 1/19, 3/9, 4/4, 5/16, 6/4, 7/24, 8/3, 10/3, 13/6, 14/7