Ravivihje: Toto64 Axevalla 12.5.2020 – 173 670 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Zelante C.R. on Axevallan ideavarma.
Toto64-pelin jackpotit saavat jatkoa tänään Axevallassa, jossa kuusi oikein veikanneiden kesken jaettavaa ekstrarahaa on tarjolla yli 170 000 euroa. Viimeisestä kahdeksasta T64-kierroksesta seitsemän kertaa on päästy jahtaamaan jackpotia. Tilanteen harvinaisuutta kuvastanee, että esimerkiksi joulukuussa T64-pelissä oli vain kerran tarjolla jackpot-kierros.

IS-vihjesysteemien luottohevosena toimii Zelante C.R. (T64-4), joka on aamupäivän prosenteissa melkoisessa tarjouksessa. Hanna Lähdekorven suojatti kohtaa aiempaa selvästi helpomman porukan ja kirii takamatkan takarivistä huolimatta Axevallan pitkällä loppusuoralla voittomatsiin. Pienemmän systeemin toinen tukipilari on Full Metal Jacket (T64-1). Todennäköisyysarviot T64-kohteisiin löytyvät tekstin lopusta.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy tuttuun tapaan lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

4 Full Metal Jacketin ravi ei hivele silmiä, mutta ura on alkanut siitä huolimatta lupaavilla otteilla. Viimeksi Åbyn huomattavasti tämänkertaista tasokkaammassa lähdössä avauskierros meni turhan kovaksi, kun se haki kymppivauhtisella spurtilla keulat 1100 metriä ennen maalia. Koko avaustonni paineltiin 14-kyytejä eikä Full Metal Jacket missään vaiheessa täysin luovuttanut, vaikka verekset voimat ohi tulivatkin. Sitä ennen Axevallassa ruuna voitti keulasta arkisen lähdön leikittelevän helposti. Illan koitoksessa André Eklundhin ajokilla on hyvä sauma päästä alkumatkalla keulaan ja keskipitkällä matkalla vauhdinvaatijat lienevät vähissä. Full Metal Jacket on ansaitusti iso suosikki tässä porukassa ja toimii pienemmän systeemin tukipilarina.

1 Zadok Font voitti Hollannissa neljä kertaa viiteen ensimmäiseen starttiin, mutta sen jälkeen tuli kuivempi kausi. Ruuna teki asiallisen debyytin uudessa kotimaassa Tanskassa, kun se sai Skiven vauhtijuoksussa tasaisen reissun toisella radalla kirien lopussa ylivoimaisen voittajan takana toiseksi. Jeppe Juelin suojatti parantaa taatusti saatuaan tauolta startin alle. 9 Newlight Coger sai Mantorpissa kolmannessa sisällä nappireissun, jonka jälkeen kiri pirteästi toiseksi eikä hävinnyt voittoakaan kuin päänmitan. Ennakkotietojen mukaan ruunalta riisutaan nyt ensimmäistä kertaa uralla kengät pois. Tuo tieto kannattaa tarkistaa vielä ennen peliajan sulkeutumista.

6 Akbar ei ole niin huono tapaus kuin taulu antaa ymmärtää. Viimeksi Örebrossa se oli tasapaksu, mutta saattoi olla, että kahden hylkystartin jälkeen pääasia oli vain ajaa ehjä startti. Nyt ruuna kokee ison luokan kuskinparannuksen, kun valmentajan jälkeen kyytiin hyppää Björn Goop. 7 Flexible Launcher tuli toissa kerralla Solvallassa kiertelemättä 13,6-vauhtia päätöskierroksen ja siitä viimeiset 400 metriä hieman alle 12-kyytejä. Viimeksi Mantorpissa ruuna jäi pussista väsyneen kuolemanpaikkahevosen taakse jumiin menettäen kriittisiä metrejä. Nakelista pois päästyään se esitti ihan asiallisen kirin ehtimällä neljänneksi. 10 Eastandwest ei ole esittänyt kauden kummassakaan mitään startissa positiivista, mutta tekee nyt mielenkiintoisen debyytin huipputaitavan Flemming Jensenin treenistä.

Ranking: A) 4 B) 1-9-6-7-10-2-8 C) 12-5-3-11

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4
Suuri: 4, 1, 9, 6, 7, 10

Toto64-2

Illan suurimmat setelit ovat jaossa enintään 75 000 kruunua voittaneiden 3-vuotiaiden lähdössä. 40 000 kruunun ykköspalkintoa onkin jahtaamassa muutama lupaava ravurinalku. 8 Foreign Rain saa ykkösvihjeen. Se otti viimeksi Åbyssa uransa avausvoiton hyvällä tyylillä, kun suurimman osan matkasta toisessa ulkona juossut ori irtosi kirimerkin saatuaan herkästi ainoasta uhkaajastaan. Robert Berghin laatutallista tuleva menijä vaikuttaa lahjakkaalta tapaukselta, joka tuskin moittii paikkaa johtavan rinnallakaan. 6 Rossi Garline tuli toissa kerralla Jägersrossa johtavan rinnalta 14,1-vauhtia viimeisen kierroksen ollen loppuun asti mukana kärkitaistossa. Viimeksi Åbyssa ori kiri kolmannesta sisältä 12,7-vauhtia viimeiset 700 metriä ja nousi kolmanneksi hyvällä tuloksella 15,1ake. Jeppe Juelin osoitti myös lähtevänsä hyvin matkaan ja se voisi päästä nyt keulaan asti. Toki muut kovimmat haastajat eivät ole olleet ikinä auton takana eturivissä, joten niiden lähtönopeus on arvailujen varassa.

Kolmannneksi lapulle 2 Bombus Jet, joka sai Solvallassa nappireissun ensin kolmannessa sisällä ja sitten toisessa ulkona. Ori kiitti kirimällä voittoon tullen 12,8-vauhtia viimeiset 400 metriä. Nyt vastus kovenee viime startteihin nähden. 7 Protector Tile sai seurata viimeksi Åbyssa koko matkan Foreign Rainia, mutta ei pysynyt tämän perässä enää viimeisellä sadalla metrillä.

Ranking: A) 8-6-2 B) 4 C) 5

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 8, 6, 2
Suuri: 8, 6, 2

Toto64-3

6 Brave Dame Vivianin voittosumma jäi vielä 3-vuotiskauden jälkeen kykyihin nähden varsin pieneksi. Tamma väläytteli muutaman kerran sellaisia otteita, että se voi hyvinkin taistella tänä vuonna Suomessa ikäluokan tammojen lähdöissä muista totosijoista Mascate Matchin takana. Ehkäpä parhaan juoksunsa Tiia Pihamaan valmennettava teki lokakuussa Jyväskylän Kasvattajakruunun alkuerissä, jossa se irtosi hienolla tyylillä johtavan rinnalta voittoon. Taukoa on takana yli viisi kuukautta, mutta Tuomas Korvenojan ajokki tulee taatusti hyvin laiteltuna radoille eikä Brave Dame Vivianin tarvitse olla parhaimmillaan tässä porukassa pärjätäkseen.

10 Caviar’s La Marc ei ole vielä tällä kaudella päässyt kunnolla vauhtiin, mutta kyseessä on näihin lähtöihin luokkamenijä, joka on kukistanut urallaan koviakin hevosia. Åbyssa lähtöön laukannut tamma juuttui viimeksi Axevallassa valmentajansa ajamana koko matkaksi kolmannelle radalle, joten sen startin saa unohtaa. Nyt rattaille palaa jälleen ammattimies ja ainakin ennakkotietojen mukaan kengät riisuttaisiin pois. Toisin kuin suurin osa illan vastustajista, Caviar’s La Marc osaa voittamisen jalon taidon ja se otetaan ainoana Brave Dame Vivianin kaveriksi systeemeihin mukaan.

Viimeksi umpipussiin juuttunut 8 Alibi on hyvässä tikissä ja kuskikin paranee, mutta kasiradalta juoksu voi mennä liian vaikeaksi. 9 Raj Brillaconala on tehnyt ihan pirteät kirin viime startteihin. Varsinkin toissa kerralla Örebrossa, jossa tammalla ajettiin ilman takakenkiä ja niin on tarkoitus tehdä myös tänään. Voitontahtoa sillä saisi olla lisää. 2 Memento Vivere on toki juossut kovissa lähdöissä ja mennyt hyviä aikoja, mutta Ville Karhulahden suojatti ei ole ollut likikään parhaimmillaan. 4 Body Milk tuntuu piristyneen Pär Hedbergin treeniin siirryttyään. Se otti viimeksi Axevallassa uransa ensimmäisen kaksarisijan saadessaan neljännestä sisältä sujuvasti kiriväylät ja tamma kiitti työntymällä toiseksi. 1 Del Ray Pellini oli kesy keulajuoksun päätteeksi Årjängissa. Tamma parantaa saatuaan tauolta startin alle, mutta tuskin riittävästi.

Ranking: A) 6-10-8-9-2 B) 4-1-5 C) 11-3-12-7

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 6, 10
Suuri: 6, 10

Toto64-4

11 Zelante C.R. on tehnyt parin kuukauden huilinsa jälkeen hyvät startit. Varsinkin Jägersron kisoissaan ruuna vakuutti kiriessään ensin takajoukoista 11-kyytejä loppua ja seuraavassa se pakeni keulasta karkuteille. Viime starttiakaan ei sovi moittia, vaikka rauhallisen matkavauhdin jälkeen pari takamatkan hevosta ohi tulikin. Vaggerydin radalle keskipitkän matkan volttitulos 15,5 on hyvä noteeraus. Näin helpossa lähdössä Hanna Lähdekorven suojatti ei ole juossut aikoihin ja vaikka takamatkan takarivi onkin, niin se kirii viimeistään Axevallan pitkällä maalisuoralla korkealle. Ainakin alustavasti todella kummallisesti pelatussa lähdössä ruuna on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle 14 prosentillaan. Pinnat voisivat olla kaksi kertaa suuremmat, joten Zelante C.R. lyödään systeemien ideavarmaksi.

1 Listas Psycho sai viimeksi Årjängissa tehdä täysin oman juoksunsa keulassa ja ruuna piti niukasti uransa avausvoittoon. Sen esityksen perusteella ruunan alustava yli 50 prosentin kannatus tuntuu varsin hämmentävältä ja ennakkotietojen mukaan nyt ajetaan myös kengät jalassa. Yksin paalulta lähtevänä se toki vetää tätä lähtöä pitkään, mutta takamatkan huomattavasti enemmän ansainneet ovat heti hönkimässä niskaan. Uusista käsistä aloittavan 3 Farlander Amin aamupäivän 16 pinnan peliosuus tuntuu myöskin liian kovalta. Yli seitsemän kuukauden tauolta voitto on tiukassa vaikka miten Björn Goop rattailla onkin.

Lähdössä moni täysin potentiaalinen menestyjä on jäänyt pelaamattomaksi. Esimerkiksi 2 Alfredo Di Stefano, joka jäi toissa kerralla pussiin ja viimeksi jyräsi pitkällä kirillä rehdisti voittoon. Ennakkotietojen mukaan ruunalta otettaisiin pitkästä aikaa kengät pois.

Ranking: A) 11-1-2-3 B) 10-12-13-8-6-5-7 C) 4-9

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto64-5

Alkuvuodesta kolmen voiton putken ottanut 11 Milord vaikutti parissa startissa jo siltä, että kuntohuippu on ohi. Viimeksi Färjestadissa otteissa oli taas tuttua rähinää ruunan polkiessa takajoukoista viimeisen kierroksen 12,1-vauhtia ja se runnoi pitkällä kirillä ykköseksi. Carl Johan Jepsonin ajokin askellus ei ole järin sulavaa eikä se ulospäin näytä menestyjältä, mutta juoksupää on kultaa kuten jo hieno voittoprosentti kertoo. Illan tehtävässä takamatkan takarivin suljettu lähtöpaikka voi aiheuttaa ongelmia ja ensimmäinen tehtävä on päästä satimesta pois. Jepson on kuski, jota ei hirvitä mennä ahtaisiin väleihin ja väylät löytäessään lähtee todennäköisesti ajamaan aikaisessa vaiheessa kohti keulapäätä. Jos alkumatkasta ei tule kohtuutonta vastustamista, niin Milord on sopivan näköisessä porukassa jälleen voittomatsissa.

7 Viola Grif on kovaluokkainen ja epävarma tapaus. Tamman ravi on usein sen näköistä, että laukka voi tulla koska tahansa eikä Mantorpin startin perusteella ongelma ole tullut pienen huilin aikanaan kuntoon. Jos se ei erehdy kielletylle askellajille, niin tässä tehtävässä Viola Grif on väkisin kärkimatsissa ja alustava 13 pinnan kannatus on liian vähän. 12 Moneykeeper aloittaa Robert Berghin tallista ja mitä vain voi olla luvassa. Kaksi starttia Fredrik Perssonin treenistä juossut 5 The Real Star joutui viimeksi Kalmarissa haalarihommiin avauskierroksella, kun se juuttui aluksi kolmannelle radalle ennen keulaan pääsyään ja ei saanut sen jälkeenkään rauhoittaa vauhtia. Kaikesta huolimatta ruuna karkasi ylivoimaiseen voittoon. Toki lähtö oli todella helppo, mutta esitys oli sen verran vakuuttava, että Peter Ingvesin ajokki pystyy samanlaisena kärkitaistoon nytkin.

Liikaa peliä kerännyt 3 Armagnac jätetään ”luiskaan” ja paalun kolmikosta nostetaan ainoana lapulle yllätyshakuna vain kahden prosentin kannatukselle jäänyt 1 Superbopp E.T., joka aloitti Ulf Stenströmerin treenistä lupaavalla esityksellä viimeksi Axevallassa. Pahasti lähtöön laukannut ruuna polki viimeiset 2000 metriä 15,0-kyytiä ja siitä päätöslenkin 14,0. Hannu Torvisen ajokki sai tauolta startin alle ja parantanee edelleen.

Ranking: A) 11-7-12-5 B) 1-3-9-13-14 C) 4-8-6-2-10

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 11, 7, 12, 5, 1
Suuri: 11, 7, 12, 5, 1

Toto64-6

8 Floris Baldwin suorittaa jatkuvasti ihailtavan varmalla tasolla eikä ole tehnyt huonoa juoksua miesmuistiin. Viimeksikin Opland-Birin kultadivisioonassa ruuna kiri kolmannesta ulkoa vahvasti perille häviten vain piikkiselkä-parille. Nyt vastus helpottuu tuntuvasti eikä norjalaismenijä moiti paikkaa johtavan rinnallakaan, josta se voitti toissa starttinsa Opland-Birissa pystyyn. Tom Horpestadin ajokki on itseoikeutetusti suosikki selvä suosikki tässä porukassa.

4 Smevikens Cruiser aloitti lupaavalla esityksellä André Eklundhin treenistä viimeksi Vaggerydissa. Se eteni ensimmäisellä takasuoralla keulaan, josta hallitsi ihan tasokasta GS75-lähtöä helposti perille asti. Orin olemus oli niin hieno, että jatkoa seurataan mielenkiinnolla. Illan tehtävässä sillä olisi sauma päästä jälleen tuulenhalkojaksi, mutta paljon riippuu mitä Björn Goop tekee viimeksi johtavan takaa romahtaneella 1 Västerbo Exactilla. 5 Eldorado B. oli hyvä kauden avauksessaan Åbyssa, mutta viimeksi Halmstadin kultadivisioonassa kiriruuti oli märkää. Joakim Lövgrenin suojatti on silti perushevosia tähän lähtöön. Yllätyshakuna lapulle kolmen prosentin kannatukselle jäänyt 11 Mily, joka on luokkatamma ja tekee nyt debyytin Robert Berghin tallista.

Ranking: A) 8-4-5-1 B) 11-6-2 C) 10-7-9-3

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 8, 4, 5, 1, 11
Suuri: 8, 4, 5, 1, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 4
Toto64-2: 8, 6, 2
Toto64-3: 6, 10
Toto64-4: 11
Toto64-5: 11, 7, 12, 5, 1
Toto64-6: 8, 4, 5, 1, 11
Hinta: 15,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 4, 1, 9, 6, 7, 10
Toto64-2: 8, 6, 2
Toto64-3: 6, 10
Toto64-4: 11
Toto64-5: 11, 7, 12, 5, 1
Toto64-6: 8, 4, 5, 1, 11
Hinta: 90,00 €

Tästä kupongille:


Todennäköisyysarviot:

T64-1: 1/14. 2/3. 4/53. 6/7. 7/5. 8/3. 9/12. 10/3.

T64-2: 2/21. 4/5. 6/26. 7/9. 8/38.

T64-3: 1/8. 2/10. 4/9. 5/4. 6/23. 8/12. 9/11. 10/18.

T64-4: 1/15. 2/10. 3/10. 5/3. 6/4. 7/3. 8/4. 10/8. 11/27. 12/7. 13/7.

T64-5: 1/6. 3/6. 5/15. 7/18. 9/4. 11/24. 12/15. 13/4. 14/3.

T64-6: 1/13. 2/3. 4/19. 5/17. 6/5. 8/33. 11/7.