Ravivihje: Toto64 Gävle 23.4.2020

Julkaistu:

Toto64
Gävlessä on luvassa suomalaisjuhlat?
Illan Toto64-kierrosta isännöi Gävle, jossa nähdään ilahduttavan paljon suomalaisväriä ja menestystäkin on hyvin todennäköisesti tiedossa. Katja Melkko marssittaa kovavireisestä tallistaan T64-kohteisiin kolme hevosta, joilla on kaikilla realistinen voittosauma. Suurimmat odotukset kohdistuvat Ecco Quihin (T64-4), joka on ainakin aamupäivän pelijakaumassa peräti yli 70 prosenttia luotettu. Mika Forssin tallista tulee puolestaan suosikit kahteen ensimmäiseen kohteeseen.

Vihjesysteemeissä luotetaan Forssin treenaamaan In Royalty Bokoon (T64-2) ja toinen tukipilari on kylmäveritammojen lähdössä juokseva Åsrud Vilja (T64-3). Kohteiden todennäköisyysarviot löytyvät tekstin lopusta.

Toto64-pelin jättöaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

10 Immersive Workout on aloittanut Ruotsissa kahdella mukavalla esityksellä. Solvallan kolmossija tuli keulasta reippaan matkavauhdin jälkeen ja viimeksi Rommessa se kiri takajoukoista hyvin perille. Immersive Workout vaikutti tosin syksyisten Vermon voittojensa perusteella siltä, että tammassa olisi kykyjä parempaankin. Mika Forssin suojatti palaa nyt yli kolmen kuukauden huililta ja se voi näkyä varovaisuutena ajotaktiikassa. Lähtö on kuitenkin niin sopivan näköinen, että Immersive Workoutia on kaikesta huolimatta pidettävä isona suosikkina ja kaksi kovinta vastustajaa jäi vieläpä aamulla pois.

5 Lucky Charm jäi toissa kerralla Rommessa roikkumaan alussa kolmannelle ja kiri hänniltä lupaavasti neljänneksi, vaikka joutui loppukurvissa tulemaan osin viidettäkin rataa pitkin. Viimeksi Gävlessä uran avausvoitto oli jo todella liki, kun tamma kiri kolmannesta sisältä porukan parasta kyytiä ja metri maalin jälkeen oli jo ykkösenä. 11 Grace Journey on laukannut kahdessa viime startissaan jo ennen auton irtoamista. Katja Melkon treenattava teki ennen niitä asiallisia juoksuja ja optimitilanteessa saa nyt kirissä suosikin vetoavut. 9 Nicho Sånna on huippukuskin ajaessa pakkorasti tähän porukkaan tauosta huolimatta. Taulussa näkyvän voittonsa se otti raskaissa olosuhteissa, joten kilometriaikaan ei pidä tuijottaa. 8 Hagaz T.N.T. on pilannut viime starttinsa ensimmäisen kurvin laukkoihin. Bergsåkerin T75-lähdössä ruuna paikkasi erheensä hyvin nousemalla kuudenneksi. Se hyötyy paljon poisjäänneistä ja voi hyvinkin ampua kutosradalta keulaan.

12 First Wild oli hyvä varsinkin jälkimmäisessä Solvallan kakkossijaan päättyneessä startissa. Siinä tamma tuli neljännestä ulkoa 14,3-vauhtia viimeisen kierroksen ja loppusuoraa Kenneth Danielsenin suojatti pinkoi porukan parasta kyytiä. Viimeksi Bergsåkerissakin se kiri takajoukoista hyvin loppua eikä hävinnyt kakkossijaakaan lopulta kuin puoli mittaa. 1 Valbuena teki toissa kerralla Bergsåkerissa sitkeän juoksun johtavan rinnalta. Gävlessä tamma laukkasi häirittynä lähtöön ja uudestaan loppusuoran alussa ollessaan nousussa. Mattias Djusen laatutallista tuleva 7 Bottnas Felicia ei ole urallaan vielä kaksarisijoille yltänyt. Nyt siihen olisi ainakin vastuksen puolesta mahdollisuus ja kuski paranee. Lapulle vielä 2 Glamour Sisu ja 3 Fläsk Ken, jotka saanevat hyviltä lähtöpaikoiltaan loistoreissut.

Ranking: A) 10 B) 5-11-9-8-12-1-7-3-2 C) 13-14-15

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 10, 5, 11, 9, 8
Suuri: 10, 5, 11, 9, 8, 12, 1, 7, 3, 2

Toto64-2

3 In Royalty Boko ei sijoittunut 4-vuotiskaudellaan seitsemässä startissa kertaakaan totoon, mutta kyse oli lähinnä huonosta tuurista. Kovia lähtöjä kolunnut tamma sai esimerkiksi jatkuvasti huonoja lähtöpaikkoja ja pääsi starttaamaan 7-rataa sisempää vain kerran. In Royalty Boko teki muutaman oikeinkin hyvän juoksun, esimerkiksi Jägersron Tammaderby-karsinnassa se tykitti takajoukoista kuin tuli hännän alla loppua. Tamma vaihtoi kauden jälkeen Tuomas Korvenojan tallista Mika Forssille, jonka käsistä on juossut kaksi starttia. Färjestadissa se tuli alkulaukkansa jälkeen takajoukoissa pussissa maaliin ja viimeksi Rättvikissä tamma kiri johtavan takaa hyvin kovassa lopetuksessa hyvin toiseksi. Tänään mailin matkalla on todennäköisesti keulataktiikka ja sinne In Royalty Boko kovana avaajana päässee. Ainakin ennakkotietojen mukaan tänään raapaistaan vieläpä kengät pois ja Magnus A Djusen ajokki lyödään systeemien läpivarmaksi, vaikka nuorille ohjastajille suunnattu tammalähtö on yllättävän hyvätasoinen.

6 Quarcia on luokaltaan kova tamma, mutta yli puolen vuoden tauolta tuskin terävimmillään. Kim Mobergin ajokki lähtee niin lujaa auton takaa, että voi yllättää suosikinkin kiihdytyksessä. 1 Filippa Am aloitti Bergsåkerissa lupaavalla esityksellä Nicklas Westerholmin tallista kirittyään toisesta ulkoa toiseksi uudella ennätysajallaan. Tamma parantanee edelleen saatuaan tauolta startin alle ja uran voittosaldo tulee pikapuolin tuplaantumaan. Hieman yllättäen sen tallikaveri 4 Whataboutyou Zaz on kerännyt ainakin alustavasti paljon enemmän peliä pinnojen ollessa 14 vs 7. Jättiyllätysten metsästäjät huomioivat aamukapäivän pelijakaumassa vain kolmen prosentin kannatukselle jääneen 11 Fragolini Amin, joka kokee merkittävän kuskinparannuksen.

Ranking: A) 3-6 B) 1-10-4-5-11-2 C) 9-12-7-8

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto64-3

8 Åsrud Vilja kuuluu kylmäveritammojen absoluuttiseen parhaimmistoon ja erottuu muista selkeästi illan koitoksessa. Norjalaismenijän kyvyistä kertoo kaiken olennaisen ennätysnoteeraus 20,6ake. Vertailuna suomenhevostammojen SE-tulos on 22,8ake ja tämän päivän vastustajista yksikään ei ole alittanut täydellä matkalla 1.23-rajaa. Luokkaero on siis huomattava ja Åsrud Vilja on vieläpä kylmäveriseksi harvinaisen suoritusvarma. Viime vuonnakin se jäi kymmenessä startissa vain kahdesti ulos totosta huonoimman sijoituksen ollessa viides. Lisäksi se nakutteli valiotuloksen yhtä vaille kaikissa kilpailussa. Åsrud Vilja jäi muutama viikko sitten Bollnäsistä pois, mutta siitä ei tarvinne olla huolissaan, sillä Tor Örjan Johansen on tuonut suojattinsa aina tikissä radoille. Nyt vieläpä kuski vahvistuu Örjan Kihlströmin hypätessä puikkoihin ja Åsrud Vilja on hyvin lähellä voittoa tässä seurassa.

Ensimmäinen varmistusrasti olisi 10 Torpa Olea, joka näytti kauden avauskisassa Gävlessä hyvältä, mutta jäi sisäratareissun päätteeksi umpipussiin hyvätasoisessa lähdössä. 7 Alfie & 5 Klack Vilja olivat viime vuonna tammojen Ruotsin mestaruuslähdössä toinen ja kolmas. Molempien vire on iso arvoitus. 4 Lill Maria voitti viimeksi Färjestadissa T75-sarjan ja on kerännyt kenties sen myötä yllättävän paljon peliä aamupäivän 16 prosentillaan. Lähtö oli nimittäin varsin heikkotasoinen ja Lill Maria sai unelmareissun.

Ranking: A) 8 B) 10-5-4-7 C) 6-3-9-1-2

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto64-4

Vasta 5-vuotiaana radoille päässyt 1 Ecco Qui on aloittanut kilpauransa hienoilla otteilla ja Katja Melkon treenattava lähtee kisaan kaksi Solvallan voittoa alla. Molemmilla kerroilla tyyli on ollut sama, Ecco Qui on edennyt 1500 metriä ennen maalia keulaan ja hallinnut eleettömästi perille asti. Vahvuuden lisäksi Soila Polson kasvatilla tuntuu olevan viime startin perusteella nopeuttakin, sillä viimeiset sadat metrit tultiin 12-kyytejä. Ecco Qui tulee nousemaan vauhdilla sarjoissaan ja sen pitääkin olla illan tehtävässä iso suosikki, mutta alustava 71 prosentin kannatus on turhan iso lukema. Jorma Kontion ajokki juoksee vasta neljännen starttinsa ja muutenkin aiempia kisoja kovemmassa lähdössä vastassa on nyt kaksikin kertaa enemmän tienanneita rutinoituneita hevosia. Lisäksi ykkösrata ei varmasti ollut taustajoukoille se mieluisin, sillä ruuna on ainakin toistaiseksi lähtenyt varsin hitaasti matkaan.

12 Bottnas Gouverneur vakuutti Solvallan voitoissaan, mutta pari viime starttiaan ruuna on pilannut laukkoihin. Claes Sjöströmin ajanee matkalla aktiivisesti eteenpäin ja 3140 metrin matka on pelkkää plussaa. 8 E.V. Mici tekee jatkuvasti hyviä juoksuja ja ansaitsisi jo voiton. Viimeksikin sillä kierrettiin Solvallan kovassa lähdössä johtavan rinnalle, josta ori tsemppasi kolmanneksi vain piikkiselkä-parille hävinneenä. Jos Hannu Korven ajokki onnistuu pääsemään kiihdytyksessä suosikin etupuolelle, niin E.V. Mici voi hyvinkin edetä keulaan. Örjan Kihlströmin ajama 11 Code jäi viimeksi Rommessa umpipussiin ja teki ennen niitä asiallisia juoksuja.

Alustavassa pelijakaumassa peräti kymmenen hevosta on jäänyt alle prosentin kannatukselle. Niistä poimitaan lapulle 15 Casanova Majo, joka on väläytellyt nousukuntoa viime starteissa. Toissa kerralla Rommessa se oli mukana kovassa avauksessa ja lopulta kolmannessa ulkona juossut ruuna tuli mukavasti perille. Kovassa porukassa edelle jäi viisikko, jotka kaikki olisivat pelihevosia tähän lähtöön. Viimeksi se jäi puolestaan kaikki voimat tallella pussiin. Hans G Erikssonin ajokki on siitä hämmentävä tapaus, että viime vuonnakin se oli 15 startissa seitsemän kertaa totossa, mutta uran voittotili on edelleen avaamatta. Tammikuun viimeisen päivän Rommen kisassakin se johti vielä 150 metriä ennen maalia ylivoimaisesti, mutta niin vain yksi vastustaja tykitti maalilinjalla ohi.

Ranking: A) 1 B) 12-8-11-15-5 C) 14-6-3-2-9-4-7-13-10

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 1, 12, 8
Suuri: 1, 12, 8, 11, 15

Toto64-5

1 Lucifer Lane voitti Axevallassa tauosta huolimatta keulapaikalta naureskellen ja viimeksi Jägersron kultadivisioonassa tuli sisäratareissun jälkeen voimia tallella maaliin. Vastus on tänään varsin sopivan näköinen ja Lucifer Lanen kuuluu olla selvä suosikki. Aamupäivän 37 prosentin kannatuksella siinä olisi varma-ainestakin, mutta kuskin aivoituksista ei aina pääse perille, joten muutaman varmistuksen se saa. 2 Nappa Scar otti taulussa näkyvät voittonsa keulapaikalta helpoista porukoista. Viimeksi Eskilstunassa ori oli kovalla tuloksella 10,1aly mainio kolmas Sorbetin ja Diamantenin jälkeen, taakse jäi mm. Dreammoko. Per Lennartssonin suojatti jatkaa viime startin tavoin ilman kenkiä ja se osaa lähteä niin kovaa matkaan, että voi yllättää Lucifer Lanen ja päästä keulaan.

6 Michelangelo Ås ei viimeksi pysynyt Bergsåkerin T75-lähdössä kirivaiheessa Minnestads El Pason perässä, mutta kuittasi kuitenkin kakkosrahat. Daniel Redénin valmennettava on perushevosia tähän lähtöön jos suosikkikaksikkoa varmistelee. 5 Lover Face kiri Axevallassa neljännestä ulkoa positiivisesti ja hävisi niukasti vain nappireissun saaneelle Test Drivelle. 7 Usain Henna teki asiallisia juoksuja talvella Ranskassa ja Jörgen Westholmin suojatille sopii ainakin juostava 2640 metrin matka. Viimeksi Rommen kuraradalla ori ei vakuuttanut, mutta toki lähtökin oli kivikova kultadivisioona.

Ranking: A) 1-2 B) 6-5-7-9-3-4 C) 11-8-10

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2, 6, 5, 7

Toto64-6

Viime kaudella pronssidivisioonassakin voittanut 5 Falcon Am on ollut mainio molemmissa Rommen kisoissaan talvitauon jälkeen. Ensimmäisessä sillä ajettiin vielä passiivisesti ja ruuna esitti takajoukoista vinhan loppukirin nousemalla toiseksi. Viimeksi oli jo merkki päällä, kun kengät otettiin pois ja Fredrik Linder ajoi valmennettavallaan aikaisin johtavan rinnalle. Siitä Falcon Am runnoi tyylikkäästi voittoon ja voimiakin näytti jäävän varastoon. Nyt on käsillä kolmas startti tauolta, ruuna jatkaa kengittä ja vieläpä kun Linder vaihtuu Örjan Kihlströmiin, niin Falcon Am on itseoikeutetusti iso suosikki. Kaksi varmistusta se kuitenkin saa.

Katja Melkon treenaama 2 Bwt Echo ei ole vielä talvitauon jälkeen onnistunut. Gävlessä ori oli mukana hyvätasoisessa 4-vuotislähdössä, jossa se jätettiin ravanneista viimeiseksi, vaikka polki päätöskierroksen 12,0-kyytiä. Siitä ensimmäiset 600 metriä olivat 10,8-vauhtisia, joten ei ihmekään, että loppusuoralla askel rupesi painamaan. Solvallassa tuli puolestaan paha lähtölaukka ja juoksu meni hiitinajoksi. Jorma Kontion ajokki lähtee lujaa liikkeelle ja keulaan päästessään Bwt Echo pystyisi luokkansa puolesta laittamaan hanttiin suosikillekin. 10 Dexter Brick oli hyvä Solvallan kauden avauksessaan, jossa kiri kolmannesta ulkoa hyvin maaliin häviten vain selässään nappireissun saaneelle Zinco Jetille. Magnus A Djusen ajokki parantaa startti alla ja nousee takarivistäkin korkealle.

Ranking: A) 5 B) 2-10-4-1 C) 3-8-7-6-9-12-11

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 5, 2, 10
Suuri: 5, 2, 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 10, 5, 11, 9, 8
Toto64-2: 3
Toto64-3: 8
Toto64-4: 1, 12, 8
Toto64-5: 1, 2
Toto64-6: 5, 2, 10
Hinta: 9,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 10, 5, 11, 9, 8, 12, 1, 7, 3, 2
Toto64-2: 3
Toto64-3: 8
Toto64-4: 1, 12, 8, 11, 15
Toto64-5: 1, 2, 6, 5, 7
Toto64-6: 5, 2, 10
Hinta: 75,00 €

Tästä kupongille:


Todennäköisyysarviot:

T64-1: 1/5. 2/3. 3/3. 5/12. 7/4. 8/7. 9/11. 10/34. 11/12. 12/6.

T64-2: 1/11. 2/3. 3/33. 4/8. 5/7. 6/18. 10/9. 11/7.

T64-3: 4/8. 5/9. 6/7. 8/63. 10/10.

T64-4: 1/45. 5/3. 8/13. 11/9. 12/18. 15/3.

T64-5: 1/39. 2/22. 3/3. 4/3. 5/7. 6/12. 7/7. 9/4.

T64-6: 1/3. 2/17. 4/8. 5/46. 10/17.