Ravivihje: Toto64 Solvalla 27.3.2020

Julkaistu:

Toto64
Djokovic lyö ässän pöytään?
Solvalla isännöi poikkeuksellisesti illan Toto64-kierrosta. Yleensähän maan pääradalla on ajettu perjantain lounasravit, mutta nyt siis iltaravit. Huomisia T75-finaaleja varten lämmitellään varsinkin pelimielessä mielenkiintoisilla lähdöillä.

Mattias Djuse saattaa olla päivän hahmo, sillä veljessarjan vanhimman tallista tulee kierroksen eniten pelatuimmat hevoset, Tinten (T64-1) ja Einari Vidgren Oy:n omistama Djokovic (T64-5). Hyvä voittosauma Djusella on myös päätöskohteen Dexter Brickilla eikä ulkona ole myöskään Je t'Aime Treasure (T64-2).

Vihjesysteemien tukipilareina toimivat Djokovic ja tallia vaihtanut Manuzio Hanover (T64-4). Pienemmän systeemin kolmas varma on hienolla esityksellä Ruotsissa aloittanut norjalaistamma AmazingSurpriseNO (T64-3).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30. Kaksarit ovat pelattavissa Veikkauksen kautta myös tänään joka lähtöön ja jokaisessa T64-kohteessa (L4-9) on 1000 euron kaksaribonus. Troikkaa pelataan lähtöihin 7 ja 9.

Päivän varma: 6 Djokovic (lähtö 8, Toto64-5)

Uransa ensimmäiset neljä kilpailua voittanut 6 Djokovic koki ensimmäisen tappionsa Kriteriumin karsinnassa, jossa Upset Face tuli niukasti ohi. Itse finaalissa ruunalta paloi hyvä sijoitus loppukurvin laukkaan. Eskilstunan seuraavassa startissa Einari Vidgren Oy:n omistama lupaus laukkasi myös loppukurviin ja jäi sen jälkeen talvitauolle. Djokovic avasi kautensa viikko sitten Rommessa, jossa se sai tarkan reissun johtavan takana. Mattias Djusen ajokilla näytti olevan vielä kaikki voimat tallella kunnes laukkasi, enää vähemmän yllättäen, loppukurvissa. Viimeisestä mutkasta onkin muodostumassa Djokovicille varsinainen peikko.

Luokaltaan 4-vuotias on niin kova hevonen ettei sen voittosumma kohtaa vielä lainkaan kykyjen kanssa ja nämä lähdöt pitäisivät olla sille vielä kohtuullisen helppoa kauraa. Pelin henki lieneekin selvä illan koitoksessa, joko laukka tai voitto. Uskotaan ravaamiseen ja 48 prosenttia aamupäivällä pelattu Djokovic jätetään varmaksi. Ainakin ennakkotietojen mukaan siltä riisutaan tänään ensimmäistä kertaa kenkiä pois.

Päivän ideavarma: 7 Manuzio Hanover (lähtö 7, Toto64-4)

7 Manuzio Hanover kärsi syksyllä ja alkutalvesta jatkuvasti huonosta ratatuurista ja sen vuoksi tulosrivistössä ei näy voittoja, vaikka ruuna teki muutamia koviakin esityksiä. Viimeisimmän startin jälkeen jenkkimenijä vaihtoi omistajaa ja siirtyi samalla Stefan Melanderin tallista Kenneth Haugstadin treeniin. Lainakuskina ennen tunnettu Haugstad aloitti hiljattain oman valmennustoiminnan ja omaa taatusti isot näyttöhalut pärjätä Melanderin jälkeen, joten tauosta huolimatta Manuzio Hanover lienee heti iskussa. Lähtöpaikka on taas kerran huono, mutta toisaalta vastus ei näytä kovin pahalta ja ruuna pystyy tekemään omaakin juoksua. Samanlaisena kuin ennen taukoaan Manuzio Hanover on kärkitaistossa, ja koska se on jäänyt alustavassa pelijakaumassa oudon paljon 10 Iron Creekin varjoon (51% vs 23%), niin Manuzio Hanoveria kokeillaan ideavarmana.

Päivän ideaveto: 7 AmazingSurpriseNO (lähtö 6, Toto64-3)

Norjalainen 7 AmazingSurpriseNO aloitti hienolla esityksellä Ruotsissa ja Anna-Karin Rundqvistin treenistä. Tauolta palannut tamma laukkasi alussa ja putosi sen myötä viidenteen sisälle. Rikard N Skoglundin ajokki sai takajoukoista tilaa loppukurviin mentäessä ja AmazingSurpiseNo tykitti jättiyllättäjänä näyttävästi selvään voittoon T86-lähdössä. Startti alla tamma parantanee edelleen ja kunhan juoksu ei mene täysin mönkään ulkoradan paikalta, niin AmazingSurpiseNo nousee korkealle. Viime startin perusteella se ehtii toki hieman kauempaakin. Aamupäivän 24 pinnan kannatuksessa olisi vielä nousun varaa ja AmazingSurpriseNo jätetään pienemmän systeemin kolmanneksi tukipilariksi. Isommassa systeemissä lähtöön revitetään paljon merkkejä.

Päivän ideaveto: 2 Emma Rae (lähtö 5, Toto64-2)

2 Emma Raen tulosrivistö ei kerro täyttä totuutta tamman iskukyvystä. Esimerkiksi toissa kerralla Mantorpissa sillä jouduttiin lähtemään neljännelle jo 600 metriä ennen maalia ja Kim Erikssonin ajokki punnersi hyvin perille. Hetken se ehti jo näyttää voittajaltakin, mutta aivan maalin tuntumassa neljä hevosta tuli ohi. Viimeksi samalla radalla Brad De Veluwen tytär sai kolmannesta sisältä myöhään tilat ja kiri 13,2-vauhtia viimeiset 400 metriä spurtaten toiseksi. Illan koitokseen Emma Rae on saanut parhaan mahdollisen lähtöpaikan ja nyt siltä raapaistaan kaikki kengät pois. Tamma kirmanneekin mailin lujaa läpi ja alustava 19 prosentin kannatus on turhan vähän. 3 Cala Mayor de B. oli toki 2-vuotiaana niin hyvä, että kyseessä lienee ikäluokkatamma, mutta tauko ja laukkariski huomioiden yli 30 pinnan kannatus on sille taas turhan paljon.

Päivän ideaveto: 12 Margareta Tooma (lähtö 4, Toto64-1)

12 Margareta Tooma ei ole vielä kuuden startin jälkeen urallaan totosta erehtynyt ja luokasta kertoo olennaisen, että se meni 3-vuotiaana jo kolmanteen starttiinsa tuloksen 14,6ake. Tamma on palannnut talvitaukonsa jälkeen mainiossa iskussa radoille. Kauden avauksessa se juoksi toisessa ulkona, paiskasi kärkeen puolikas ennen maalia ja kesti toiseksi, vaikka viimeiset sata metriä olivat vaikeita. Se ei ollut mikään ihme, sillä Margareta Tooma kiskaisi viimeisellä takasuoralla 400 metrin pätkän 10-vauhtia. Viimeksi se juoksi kaimansa Margareta Wallenius-Klebergin sponsoroimassa lähdössä, jossa ykköspalkinto oli peräti 300 000 kruunua. Luonnollisesti se tarkoitti myös kovaa vastusta. Oskar J Andersson yritti ensimmäisellä takasuoralla keulaan, mutta ne eivät olleet tarjolla. Juoksupaikaksi muodostui vaiherikkaan ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmas ulkona, josta tamma kiri tilaa saadessaan pirteästi perille ja sille saattoi jäädä jopa hieman jossiteltavaakin.

Illan tehtävään Margareta Tooma on saanut karun lähtöradan, mutta niin hyvä se on ollut, että kykenee nousemaan korkealle piippuhyllyn paikaltakin. Alustava kuusi prosenttia on liian vähän, oikea lukema kuuluisi olla vähintään kaksinkertainen. Kohde selvitetään kolmella merkillä, suursuosikki 5 Tinten lisäksi lapulle myös oudon vähälle huomiolle jäänyt 10 Crazeman, jonka u-tuurien on pian käännyttävä.

Päivän pommi: 11 Je t'Aime Treasure (lähtö 5, Toto64-2)

11 Je t'Aime Treasure ei voinut olla terve kauden avauksessaan helmikuun alussa ja sen startin voi unohtaa. Syksyllä tamma väläytteli pari kertaa. Esimerkiksi lokakuun kakkossijaan päättyneessä startissa se spurttasi toisesta ulkoa 12,2-vauhtia viimeiset 400 metriä. Seuraavassa startissa Mattias Djusen ajokki kiri puolestaan hieman kuraisissa olosuhteissa neljännestä ulkoa 13,1-vauhtia viimeiset 700 metriä ollen ihan tasokkaassa lähdössä viides. Ne startit 4-vuotias juoksi avojaloin ja ennakkotietojen mukaan tänään siltä riisutaan kengät pois. Paikka on kurja, mutta jos kärjessä pidetään ylivauhtia, kuten maileilla on usein tapana, niin Je t'Aime Treasure pystyy nousemaan korkealle. Vain kolme prosenttia pelattuna se kannattaakin mahduttaa lapuille mikäli suosikkikolmikkoa varmistelee.


IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 5, 12, 10
Toto64-2: 2, 3, 1, 11, 10
Toto64-3: 7
Toto64-4: 7
Toto64-5: 6
Toto64-6: 7, 9, 6, 12, 5, 1
Hinta: 9,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 5, 12, 10
Toto64-2: 2, 3, 1, 11, 10
Toto64-3: 7, 5, 3, 6, 2, 12, 9, 8
Toto64-4: 7
Toto64-5: 6
Toto64-6: 7, 9, 6, 12, 5, 1
Hinta: 72,00 €

Tästä kupongille: