Ravivihje: Toto64 Gävle 26.3.2020

Julkaistu:

Toto64
Tekno Jerven jatkaa voittokulkuaan Gävlessä.
Torstain Toto64-kierros ravataan Gävlessä, jossa onkin normaalia iltaraveja tasokkaammat kisat. Varsinkin molempien rotujen 4-vuotislähdöt sekä päätöskohteena ajettava kylmäverivoltti ovat urheilullisesti illan herkkupaloja. Suomalaisväriäkin nähdään ja erityisesti huomio kohdistuu viime syksynä Kriterium-karsinnan voittaneeseen Bwt Echoon (64-1) sekä Nina Pettersson-Perkléniltä aloittavaan Van Kronokseen (T64-5)

Vihjesysteemien varmoina toimivat huippulupaavan oloinen 4-vuotias kylmäverinen Tekno Jerven (T64-2) sekä liikaa lähtönsä suosikin varjoon jäänyt Solitary Champ (T64-4). Pienemmän systeemin kolmas tukipilari on Sedinin veljesten omistama Tangen Haap (T64-6).

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30. Veikkauksen kautta voi pelata Gävleen myös kaksaria jokaiseen lähtöön sekä troikkaa lähtöihin 7 ja 9. Molempia troikkia ryydittää 5 000 euron bonus.

Päivän varma: 8 Tekno Jerven (lähtö 5, Toto64-2)

8 Tekno Jervenin 3-vuotiskausi päättyi jo kesäkuussa ja suurimmat ikäluokkalähdöt jäivät väliin. Muuten sen voittosumma olisi aivan toisenlainen. Puolet uransa lähdöistä voittanut ori on palannut ryminällä radoille alkukaudesta. Ensimmäinen startti Bergsåkerissa meni vielä piloille pahan lähtölaukan takia, mutta Bollnäsin voittokisoissaan Tekno Jerven on ollut jäätävän hyvä. Toissa kerralla kuski meinasi nukahtaa parijonoon viimeisellä takasuoralla ja ori tykitti kiritilaa saadessaan 24-vauhteja lopun ehtien ylivoimaiseen voittoon. Viimeksi Jimmy Jonssonin ajokki laukkasi ensimmäisellä takasuoralla jääden todella kauaksi kärjestä, mutta Tekno Jerven kiersi muut kuin tyhjää vain voittaen jälleen ylivoimaisesti. Viimeiset 1400 metriä se tuli 25,7-kyytiä, josta viimeiset 400 metriä hieman alle 24-vauhteja.

Vastaavanlaisena Tekno Jerven on liki voittoa myös tänään, vaikka vastassa kovia 4-vuotiaita onkin Ruotsin Kriterium-voittaja 6 Bäcklös Urielin johdolla. Tosin se, kuten niin moni muukin lähdön osallistuja, palaa tauolta. Tekno Jervenin pahin uhka lieneekin laukka ja käy alustavalla 45 prosentillaan varmaksi.

Päivän varma: 11 Solitary Champ (lähtö 7, Toto64-4)

Neljäs kohde on rajattu nuorille ohjastajille, jotka ovat viime vuonna ajaneet enintään sata starttia. 11 Solitary Champ vakuutti etenkin kauden kahdessa ensimmäisessä startissaan. Bollnäsissä ruuna runttasi pitkällä kirillä voittoon ja Gävlessä kiri omaa vauhtiaan ykköseksi jo toivottomilta näyttäneistä asemista. Solvallan viime startissa esitys oli hieman tasapaksumpi toisesta ulkoa, vaikka toki edelle jäi vain piikkiselkä-pari, eikä sitä pääse suuremmin moittimaankaan. Illan koitos vaikuttaa kaksintaistelulta Solitary Champin ja pystyvän, mutta todella epävarman 7 Very Charmingin välillä. Sillä on etunaan eturivin lähtöpaikka, josta ravia polkiessaan Linn Stoltin ajokki saattaa hyvinkin edetä keulaan. Solitary Champin kohdalla isoksi eduksi on puolestaan laskettava ohjastaja Ludwig Wickman, joka on ajanut alkukaudesta jo yhdeksän voittoa 48 starttiin. Muilla kuskeilla on yhteensäkin vain neljä voittoa tältä vuodelta.

Alustavassa pelijakaumassa Very Charming on 48 prosenttinen suosikki ja Solitary Champ on yli kymmenen pinnaa vähemmän pelattu. Ruunien kuuluisi olla tasavahvoja suosikkeja, joten Solitary Champ jätetäänkin systeemien toiseksi tukipilariksi.

Päivän ideaveto: 9 Tangen Haap (lähtö 9, Toto64-6)

9 Tangen Haap teki talvitauon jälkeen lupaavan kauden avausstartin viimeksi Bergsåkerissa. Ori avasi mailin matkalla keulaan, sai vetää maltilla ja voitti 20-lopetuksessa leikittelevän kevyesti. Viime vuoden Elitkampen-voittajan olemus oli moitteeton ja startti vei todennäköisesti entisestään eteenpäin. Nopeana lähtijänä kiekkoveljesten Daniel ja Henrik Sedinin omistama ori päässee kiihdytyksessä 8 Björs Frej’n etupuolelle ja parhaimmassa tapauksessa se voi edetä alkumatkalla jopa keulaan asti. Luokaltaan Tangen Haap on lähdön paras hevonen ja aamupäivän kannatuksessa Björn Karlssonin ajokki on jäänyt oudon paljon Björs Frej’n varjoon prosenttien ollessa 38 vs 22. Tangen Haap jääkin pienempään systeemiin yksinäiseksi merkiksi.

Päivän ideaveto: 4 Findus M. (lähtö 6, Toto64-3)

4 Findus M. jäi kauden avauskisassaan Gävlessä johtavan rinnalle, josta se oli hyvä toinen keulassa hiljaa vetäneen 11 Everest Sisun jälkeen. Nyt asetelmat ovat siihen kisaan nähden täysin päinvastaiset, kun startin alle saatuaan todennäköisesti parantava Findus M. on saanut eturivin lähtöpaikan ja Everest Sisu on arvottu takarivin uloimmalle paikalle. Siitä huolimatta Everest Sisu on pelattu alustavasti 25 prosenttia ja Findus M. puolestaan vain 14 pinnaa. Findus M. teki niin jäätäviä juoksuja viime syksynä, että se on aivan liian vähäinen lukema ja Jenny A Björkin ajokkia rohkeimmat pelurit voivat koittaa ideavarmanakin. Everest Sisun ohella muista kovista haastajista 9 Matter Of Fact on saanut myöskin takarivin paikan ja 5 Selma Töll palaa tauolta.

Päivän pommi: 7 Mino (lähtö 9, Toto64-6)

7 Mino on voittanut kärrylähdön viimeksi yli kolme vuotta sitten, mutta sellainen roikkuu tällä hetkellä vahvasti ilmassa. Ori on noussut kovaan vireeseen ja voittaa heti kun kaikki natsaa kohdalleen. Viime starteissa sillä on ollut epäonneakin juoksunkuluissa. Esimerkiksi Rommessa se joutui lähes eeppisen tason taklauksen uhriksi ja seuraavaksi Bergsåkerissa kiristä muodostui hieman liian pitkä viidennestä ulkoa. Toki sielläkin Mino jätti taakseen muun muassa nyt suosikiksi pelatun 8 Björs Frej’n. Viime startissaan Rikard N Skoglundin ajokki kiri neljännestä ulkoa 18,5-vauhtia viimeiset 400 metriä ja ainoastaan keulassa juossut 9 Tangen Haap jäi edelle. Alustava kahden prosentin kannatus on Minolle liian vähän ja sitä ei kannata unohtaa ainakaan troikan alariveiltä.

Päivän pommi: 6 Vacqueyras (lähtö 8, Toto64-5)

6 Vacqueyras teki viimeksi Solvallassa pitkästä aikaa lupauksia herättäneen esityksen. Ruuna veti keulassa välillä isollakin marginaalilla muihin, vaikka juoksun aikana se ehti kerran jo menettämään keulapaikan, kun kuski ei pitänyt omaa rataansa. Vacquerays kesti hieman tempoilevan juoksunkulun hyvin ja ainoastaan selässään matkannut tuli ohi. Taakse jäi hyviä hevosia tuoreen T75-voittaja Star Costashortan johdolla. Tänään edessä oleva mailin matka lienee etu, sillä Vacqueyrasilla on ollut taipumusta jäädä painamaan ohjille ja se on verottanut pidemmillä matkoilla. Erityisen kiinnostavaksi ruunan tekee pelimielessä sen kokema kova kuskinparannus, kun valmentajan jälkeen rattaille hyppää hienoa alkukautta ajava Ludwig Wickman. Vastus on varsin hyvää tasoa Ranskassakin mainetta niittäneen 7 Minnestads El Pason johdolla ja lähtöpaikka on hieman ulkona, mutta Vacqueyrasin alustava kaksi prosenttia on niin maukas tarjous, että se otetaan pommihakuna mukaan suurempaan systeemiin. Samoin kuin Nina Pettersson-Perkléniltä aloittava 4 Van Kronos.


IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 1, 5, 3, 8, 6
Toto64-2: 8
Toto64-3: 4, 11, 9
Toto64-4: 11
Toto64-5: 7, 1, 5, 3, 6, 4
Toto64-6: 9
Hinta: 9,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 1, 5, 3, 8, 6
Toto64-2: 8
Toto64-3: 4, 11, 9, 5, 2, 3
Toto64-4: 11
Toto64-5: 7, 1, 5, 3, 6, 4
Toto64-6: 9, 8, 1, 7
Hinta: 72,00 €

Tästä kupongille: