Ravivihje: GS75 Färjestad 22.3.2020

Julkaistu:

Toto75
Rapide Cash ja Un Mec d´Or ovat Färjestadin Grand Slam-pelin luottohevoset.
Ruotsin Grand Slam 75-karavaani matkaa sunnuntaina Färjestadiin. Rata tunnetaan nopeana ovaalina, jossa takahevoset ovat normaalilla juoksunkululla usein vaikeuksissa. Tilastojenkin valossa keulahevoset voittavat siellä noin 45 prosenttia lähdöistä, mikä on selvästi keskimääräistä rataa korkeampi lukema.

Sääennusteet povaavat kilpailupaikkakunnalle poutaista päivää ja muutamia lämpöasteita, joten ravit päästään ajamaan läpi huippuolosuhteissa. Grand Slam 75-pelin jättöaika päättyy neljännen lähdön starttiin noin kello 16.

Päivän varma: 6 Rapide Cash (Lähtö 8, Toto75-5)

Viidennen kohteen 6 Rapide Cash on pelikupongeilla päivän luotetuin hevonen ja normaalisti se on tässä erittäin lähellä kärkisijaa. Eric Martinssonin valmentama tamma on kilpaillut viime ajat 75-tasolla hyvällä menestyksellä ja nyt vastus kevenee huomattavasti. Viimeksi Färjestadissa kirivaihe ei mennyt täysin sujuvasti edellä juosseen väsyessä eteen, mutta sijoitukseen se ei tainnut juurikaan vaikuttaa sisäradan vetäessä reipastempoisessa juoksussa. Solvallassa 8. helmikuuta edelle jäi vain kovempiin tehtäviin matkalla oleva Aura S.L. ja Eskilstunassa pitkään häämöttänyt keulavoitto vaihtui hopeaan aivan kalkkiviivoilla.

Tämä Färjestadin lähtökään ei ole tasoltaan mikään rangaistuspotku, mutta viime näyttöjä vertailtaessa Rapide Cashilta ei voi odottaa tässä muuta kuin voittoa. Kim Eriksson saattaa ladata alussa aggressiivisesti kohti keulapaikkaa, mutta tasainen ajo johtavan ulkopuolellakin sopii väkevälle tammalle, kuten Färjestadissa 13. tammikuuta nähtiin. Alustava 70 prosentin peliosuus on vielä hieman yläkanttiin, mutta suoriin 75-systeemeihin se on silti kelpo varma noin 65 prosentin arviolla.

Päivän ideavarma: 10 Un Mec d´Or (Lähtö 9, Toto75-6)

Färjestadin championin Björn Goopin valmennettavat ovat harvemmin kotiradallaan järin kiinnostavia pelikohteita, mutta kuudennen kohteen 10 Un Mec d´Or tekee alustavalla 25 prosentin peliosuudellaan nyt poikkeuksen. Tauon jälkeen kahdesti kilpaillut ruuna on päässyt nyt kokonaisuudessaan melko köykäiseen lähtöön ja kuntokäyrän jatkaessa normaaliin suuntaan se on tässä hankalasti lyötävissä. Viimeksi Färjestadin 75-lähdössä tehtävä oli jo ennakkoon melko toivoton radalta 12 ja viides sija oli parasta mitä niistä asemista oli otettavissa. Ruuna kellotti viidennestä ulkoa päätöstuhannen 13,6-vauhtiseksi ja tuli kärjen kanssa samaa kyytiä maaliin. Tauolta paluussaan Solvallassa sille jäi roppakaupalla jossiteltavaa johtavan takaa ja kiritilojen auetessa hieman aikaisemmin se olisi napannut voiton heti kauden avausstarttiinsa.

Arviossa lähdetään siitä oletuksesta, että rakentavammat startit ovat tältä erää ajettu ja rattailla Björn Goop on valmiina kierrättämään ajokkinsa todennäköisesti keulaan etenevän suosikin 6 Kinky Bootsin ulkopuolelle matkavauhdin niin vaatiessa. Tauolta palaavan suosikin ja kohti huippuvirettä lähestyvän pelikohteemme ero alustavissa peliosuuksissa on 55 – 26, mitä ei pysty tässä millään allekirjoittamaan ja Un Mec d´Or rastitaankin 40 prosentin arviolla rohkeasti varmaksi asti.

Päivän ideaveto: 1 Puccy Italia (Lähtö 4, Toto75-1)

Veijo Heiskasen tallin veteraaniruuna 1 Puccy Italia on kohonnut kevätauringon myötä terävään iskuun ja valmiina hyödyntämään lähtöasemansa avauskohteena ajettavassa mailin pyrähdyksessä. Viimeksi Färjestadissa se kilpaili kovassa hopeadivisioonassa, jossa kirivoimat jäivät tyystin talteen neljännestä sisältä. Kärjen vauhti oli päätöspuolikkaalla 1.10-lukemissa ja Henna Halmeen ohjastettava seuraili ajamatta mukana, joten esitystä voi varmuudella pitää nousukuntoa uhkuvana. Tällä kertaa ohjastaja lataa varmasti täydet alkukiihdytykseen ja keulapaikan puolustaessaan se kykenisi vetämään lähtöä startista maaliin. Keskiradalta kiihdyttävä 4 Maze Runner on silti suosikki valtaamaan alussa keulapaikan, mutta se ei missään nimessä ole prosenttiensa veroinen voittokone, vaikka viimeksi keulasta vakuuttikin. Puccy Italia korkkaa lähdön noin kerran viidestä, joten alustava 10 prosenttia on vielä rutkasti alakanttiin.

Päivän pommi: 5 Papaya Roadrunner (Lähtö 5, Toto75-2)

Toinen kohde on avoin nelivuotislähtö, jossa pelisuosikeilla on järjestään omat kysymysmerkkinsä. Tarjotaankin yllättäjäksi 5 Papaya Roadrunneria, jota totosijat ovat tämän vuoden puolella sitkeästi vältelleet. Rommessa helmikuun puolivälissä kiriluukku oli sisäradalla pitkään kiinni, eikä tamma ihan ehtinyt viimeisellä satasella enää totokolmikkoon. Hevosenmitan päähän jäi tämänkin päivän lähdössä varsin hyvin riittäviä hevosia And Stitchin ja Qrystal Rocin johdolla, joten oikealla reissulla Kajsa Frickin suojatti ei ole ulkona tälläkään kertaa. Voitto on aivan mahdollinen tarkalla juoksulla ja oikein ajoitetulla kirillä, joten muutaman prosentin peliosuudella se kannattaa nostaa jo pienempiinkin systeemeihin mukaan.


IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 1
Toto75-2: 2, 10, 3, 7, 5
Toto75-3: 2, 1, 3, 4
Toto75-4: 9, 3
Toto75-5: 6
Toto75-6: 10
Toto75-7: 6, 4, 2, 5
Hinta: 16,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 4, 1, 10, 5
Toto75-2: 2, 10, 3, 7, 5
Toto75-3: 2, 1, 3, 4, 11, 10
Toto75-4: 9, 3
Toto75-5: 6
Toto75-6: 10
Toto75-7: 6, 4, 2, 5
Hinta: 96,00 €

Tästä kupongille: