Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Jägersro 18.3.2020

Julkaistu:

Toto86
Mika Forssilla ratkaisun avaimet keskiviikkoillan kierroksella. Makethemarkin avausstartti kääntää katseet Solvallaan.
Ruotsin 86-kohteissa koronavirustilanne näkyy siten, että tanskalaiset ovat vetäytyneet Jägersron kohteista. Siitä huolimatta huippuhevosia riittää molemmille radoille ja ilmassa on senkin suhteen kevään tuntua.

Elitloppetissa kolmanneksi sijoittuneen ja St Michel -ajon voittaneen Makethemarkin kauden avaus Solvallassa on illan seuratuin tapahtuma. Vastaan asettuu niin ikään kautensa avaava vuoden 2017 Hambletonian-voittaja Perfect Spirit.

Jägersron parasta antia tarjoavat 4-vuotiaat. Mukana on mm. viime syksyn hambofinalisti Osterc.

Selväpiirteisen kierroksen luottohevosia ajaa Mika Forss. Petri Salmelan lahjakkaalla My Swedenilla Forss voi johtaa alusta loppuun, oman tallin Ronaldo Malibu on myös loistopaikalta lähellä voittoa.

Molemmilla ravipaikkakunnilla saadaan päivän mittaan hieman sateitakin, mutta ravien ajaksi sään pitäisi ennusteen mukaan poutaantua.


Toto86-1

Suosikki: Tehtävä vaikuttaa varsin otolliselta 4 Get Ready On Tourille, joka singahtaa normaalissa tapauksessa hyvältä lähtöpaikalta keulaan. Kovimpien vastustajien joutuminen takariviin silottaa myös tietä. Kahdessa edellisessä autolähdössä ruuna on kuitenkin sortunut laukalle kiihdytyksessä, joten pieni epävarmuus ilmassa leijuu, vaikka tauon aikana terveyspuoli lieneekin saatu mallilleen.

Haastajat ja yllättäjät: Pari tasokasta haastajaakin nostetaan lapulle. 9 Terminator Facella ei ollut taukotukkoisuudesta tietoakaan viikko sitten Jägersrossa, kun avauskaarteen lopussa keulaan edennyt ruuna hallitsi 12-lopetuksella tapahtumia. Jos suunta on edelleen ylöspäin, pystyy 5-vuotias takaakin nousemaan voitto-otteluun. 10 Dallas yritti viime kerralla kuolemanpaikalta kierros ennen maalia kärkeen, muttei onnistunut manööverissä ja joutui lopussa hieman taipumaan. Suoritus välirevityksineen oli hyvä ja tässä paukut voivat säästyä paremmin loppuun. Suosikin takaa juoksu voi juontua hyvin, eikä vahvaan kiriin pystyvä ruuna ole ulkona. 3 Mamba ja 1 Celsius Evo eivät kalpene luokaltaan, mutta molempien vire on arvoitus. Mamban edellisestä startista on jo tovi, Celsius Evo puolestaan on ollut helmikuun alun jälkeen kipeänä. 5 Dornoch Am on laukannut kahdessa viime startissa jo ennen auton irtoamista. Kauden avauskisan voitto tuli johtavan takaa. 7 Bonny Boy ei uhannut Axevallan 75:ssä kärkeä takajoukoista ja puolsi viimeksi keulasta ulospäin loppusuoralla. Juoksun onnistuminen voiton arvoisesti ulkoa on tiukassa.

Juoksunkulku: Get Ready On Tour lataa ravilla vaivatta kärkeen. Jos se laukkaa, takarivin hevosista parempiin asemiin pääsevä iskee ajoissa johtoon.

Pelijakauma: Get Ready On Tourin (47%) suosikkiasema on liian iso. Dallas (11%) ansaitsisi enemmän peliä. Bonny Boy (13%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 4, 9, 10 B) 3, 1, 5, 7, 6, 8 C) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 4, 9, 10
Suuri: 4, 9, 10

Toto86-2

Suosikit: 2 Ronaldo Malibu esiintyi Mantorpissa ponnettomasti 2. ulkoa, mutta osoitti viimeksi vaisuuden olleen tilapäistä kirimällä johtavan takaa lopussa lyhyellä kirillä vaivattomaan voittoon. Mika Forss voi valita samankaltaisen taktiikan tälläkin kertaa ja kiritilojen auetessa voitto on jälleen täysin mahdollinen. Suomalaisruuna jää tasaisesti pelattuun lähtöön varmaksi. 4 Athos Race vyöryi Örebrossa ykköseksi johtavan rinnalta ja kiri viimeksi Axevallassa 4. ulkoa 12,3-vauhtisella 800 metrin kirillä varmaan voittoon. Ruunan tyyli ei toki enää loppusuoralla ollut aivan priimaa. Takakengittä nyt kilpaileva 8-vuotias mielii keulaan, mutta voi saada vauhdinpitäjäksi rinnalleen 8 Volare Garin. Se epäonnistui Solvallan finaalissa, pieleen menivät silloin niin juoksu kuin valmistautuminenkin pitkine kuljetuksineen. Nyt samaa ongelmaa ei ole ja Jägersron kuolemanpaikkavoiton perusteella ruunan kunto on edelleen vahvalla mallilla. Tiedossa lienee vaativa juoksu, muttei voitto silti poissuljettu ole.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Give Me Ten voitti toissa kerralla johtavan takaa varmaan tyyliin ja seurasi viimeksi stayerkisassa 4. sisältä ajettuna maaliin. Vaikkei nopea ori varsinaisesti vaikuta pidempien matkojen hevoselta, on se tehnyt aiemmin hyviä suorituksia juuri 2640 metrin matkalla. Kärkiporukasta ei aivan mahdoton väylien avautuessa. Voiton luisuminen edellä mainitun nelikon ulkopuolelle tulisi suurena yllätyksenä. 5 Rigel Face on tosin menossa hieman parempaan suuntaan, viimeksi se ajautui 3. sisältä viime metreillä pussiin. Kenkäpakon päättymistä odotellut 6 Lady Zappa pystyy vireessä ollessaan hyviin lopetuksiin, mutta tässä menestyminen on vielä vaikeaa.

Juoksunkulku: Give Me Ten, Ronaldo Malibu ja Athos Race avaavat hyvin, viime mainittu on kiinnostunein keulapaikasta. Volare Gar kiertää jossain vaiheessa toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Ronaldo Malibu (22%) on jäämässä edulliseksi Athos Raceen (30%) ja Volare Gariin (25%) verrattuna.

Ranking: A) 2, 4, 8 B) 1, 5, 6 C) 3, 9, 7

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto86-3

Suosikki: Vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta erittäin mielenkiintoisessa 4-vuotiskisassa ykkösmerkki on sisäradalta kiihdyttävä 1 Gulfstream Am. Viime kaudella se ei ehtinyt menestymään vielä rahakkaammissa lähdöissä, mutta väläytteli luokkaansa. Kausi päättyi Kriterium-karsintaan, jossa kiihdytyksessä tulleen laukan myötä hännille pudonnut ori nousi 12-lopetuksella kärjen tuntumaan. Conrad Lugauerin valmennettava avaa hyvin ja on todennäköisin keulahevonen. Kun moni vasta aloittaa kauttaan, ei suurempiin revittelyihin ehkä ole haluja, joten vauhdinjako voi muodostua suosikille suotuisaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Rinnalta lähtevä Hambletonian-finalisti 2 Osterc nostetaan myös systeemeihin. Hambokarsinnassa ori meni 08-ajan keulasta, mutta tuli viime metreillä Green Manalishin ohittamaksi. Finaalissa se ei riittänyt 3. sisältä kärkeen. Syksyllä Ruotsiin saapunut hevonen viimeisteli viime viikolla Jägersron harjoituslähdössä, jossa se paineli keulassa virkeällä otteella 12,3a/1600 metriä 11-lopetuksella. Tarjolla on hyvä juoksu kärjessä tai sen tuntumassa, eikä voitto yllättäisi. 3 Armour As on tehnyt hyvät suoritukset viime starteissa, mutta kohtaa nyt varsin erilaisen vastuksen. Hyvällä juoksulla eväitä kärkipäähän on. Ainoana tammana oriit ja ruunat haastava 4 Sashay My Way omaa hyvän kapasiteetin, mutta voitto voi olla tässä tiukassa, varsinkin jos joutuu yrittämään taaempaa. 7 Galantis kulki kauden avauksessa verkkaisen avauslenkin jälkeen 3. sisältä viimeiset 700 metriä 08,7-vauhtia Four Guys Dreamin voittamassa lähdössä. Johan Untersteinerin ajokki voi jäädä alussa porukan viimeiseksi, josta menestyminen ei ole hyvävireisenäkään helppoa.

Juoksunkulku: Galantista lukuun ottamatta muut pystyvät avaamaan hyvin, mutta sisimpien ratojen hevoset valloittanevat parhaat juoksupaikat. Gulfstream Am kärjessä ja Osterc sen takana?

Pelijakauma: Gulfstream Amin (52%) ja Ostercin (19%) ero pinnoissa on liian iso. Sashay My Way (18%) tuntuu yliarvostetulta.

Ranking: A) 1, 2 B) 3, 4, 7 C) 6

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2

Toto86-4

Suosikki: 6 My Sweden seurasi Bergsåkerin 75-lähdössä keulasta voittaneen Strong Heartbeatin takana tilaa saamatta voimissaan perille asti. Kolme edellistä starttiaan Petri Salmelan suojatti voitti keulasta. Ennätysjuoksussa marginaali kutistui viime metreillä niukaksi, aiemmat ykköset tulivat selvemmin. Johtopaikalla viihtyvä ruuna lataa tällä kertaa suurella todennäköisyydellä keulaan ja siitä sen ohittaminen on hankalaa. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Uret on näyttänyt viime aikoina aiempaa selvästi paremmalta ja nousi viimeksi 3. ulkoa 12-lopetuksella hallittuun voittoon. Örjan Kihlströmillä vahvistuva ruuna joutuu päätöskierroksella töihin tälläkin kertaa. Suosikin kukistaminen normaalilla vauhdinjaolla voi muodostua liian vaikeaksi, mutta totosija on ulottuvilla. 5 Jaguar Hill on ottanut pitkän tauon jäljiltä kaksi voittoa. Viimeksi ruuna piti keulasta hallitusti pintansa, Gävlessä se kiri 3. ulkoa myöhään tilaa saatuaan päätössatasella kärkeen. Paljon ongelmista kärsinyt ruuna avaa hyvin auton takaa, mutta suosikille vastaaminen tuskin hinnalla millä hyvänsä tulee samasta syystä kyseeseen. 10 MAS Capacity avasi kauden mainiolla suorituksella haettuaan voimalla puolimatkassa keulat ja hallittuaan perille asti. Bergsåkerin 75:ssä suomalaisruuna sortui taas laukkaan kiihdytyksessä. Ravilla kärkipäähän. 3 Great Winner on myös kelpo menijä sarjoihinsa, mutta suoraan tauolta voitto lienee liikaa vaadittu. Syksyn viime suorituksista paras terä puuttui totosijoista huolimatta. 1 Echo Gamble menestyi syksyllä 75-lähtöjä myöten, mutta tauko ja verkkaiselle avaajalle hankala lähtöpaikka laskevat osakkeita vielä tällä kertaa. Nopea 2 Digital Wave pääsee sisäradalle sopiviin asemiin ja voi nappireissulla venyä totosijalle. 7 Raclette aloitti talvitauolta varsin tasaisella suorituksella, mutta parantanee selvästi kengittä.

Juoksunkulku: Digital Wave ja Jaguar Hill lähtevät reippaasti, mutta My Sweden lataa silti nopeasti keulapaikalle.

Pelijakauma: My Sweden (45%) voisi olla enemmänkin pelattu. Echo Gamble (9%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 6 B) 9, 5, 10, 4, 1, 2, 7 C) 8, 11, 3, 12

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto86-5

Suosikki: Stayerspesialisti 11 Whipped Eggs palasi tauolta vahvassa iskussa Åbyssä. 1500 metriä ennen maalia kärkipaikan hakenut ruuna sai lopussa haasteen selässä matkanneelta Smokey Hermanilta, mutta piti 11,9-vauhtisella päätöspuolikkaalla hallitusti pintansa. Vaikka vastustajia on vähän, ei tehtävä ole Dwight Pietersin ajokille silti takaa aivan yksinkertainen, sillä keulan hakeminen ei välttämättä onnistu. Asema ykkössuosikkina on silti perusteltu.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Neelix on mielenkiintoisin vastustaja. Säännöllisempi menestys on jäänyt kyvykkäältä menijältä puuttumaan, mutta parhaana päivänään ruuna voisi pitää suosikin loppuun asti takanaan. Halmstadin suoritus puolen vuoden tauolta oli keulasta vaisu, mutta viimeksi 2. ulkoa loppukurvissa keulaan räväyttäneelle 6-vuotiaalle olisi tullut jo selvä voitto jos ravi olisi pysynyt läjässä maaliin asti. Adrian Kolgjini pyrkinee suojatillaan nopeasti tuulenhalkojaksi. 2 Breidabliks Cognac teki helmikuussa kaksi hyvää suoritusta johtavan rinnalta, vaikkei voittoon asti yltänytkään. Kengittä tällä kertaa menevä ruuna voi hyvällä juoksulla haastaa edellä mainitut. Myös 6 Dizzy River kiinnostaa pelimielessä. Johan Untersteinerin valmennettavalla ei ole ehkä kolmella kierroksella eväitä tehdä itse juoksuaan, mutta sopivasta selästä se kirii palan liukkaasti. Juoksu voi hyvinkin juontua suotuisasti ja viime starttien perusteella kunto on edelleen hyvällä mallilla. Kolmen voiton putken kehittänyt 9 Panamera voi myös nousta sopivissa selissä kärkikamppailuun tälläkin kertaa, mutta alustava peliosuus on liian korkealla. Täysin ulkona hyvällä juoksulla eivät ole myöskään 10-vauhtia lopun viimeksi pistellyt 4 Bag's Simoni sekä edullisesti sarjassa sisällä oleva 8 Comanche Moon.

Juoksunkulku: 1 Dream Of Nature johtaa alun, mutta Breidabliks Cognac ja erityisesti Neelix yrittävät 20 metristä kärkeen. Neelixillä keulaa puolustetaan, mutta sen laukatessa Whipped Eggs voi hakea johtopaikan aikaisessa vaiheessa.

Pelijakauma: Whipped Eggs (35%) on oikea suosikki, mutta Neelix (11%) on jäänyt vielä liian vähälle pelille. Myös Breidabliks Cognac (8%) ja Dizzy River (5%) ovat aliarvostettuja. Panamera (21%) on saanut liian tuhdin kannatuksen.

Ranking: A) 11, 3 B) 2, 6, 9, 4, 8 C) 1

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 11, 3
Suuri: 11, 3, 2, 6, 9, 4, 8

Toto86-6

Suosikki: 4 Makethemarkin kauden avaus on keskiviikkoillan merkkitapaus. Petri Salmela on ajanut Solvallassa 17-vauhtisen hiitin ja aiemmin ori on ollut tauolta heti menestysvalmis. Ulf Ohlssonin taktiikka on kysymysmerkki, mutta alkuun panostettaessa Makethemarkilla on saumat keulaan, josta lähtö olisi suurella todennäköisyydellä ohi. Muillakin juoksunkuluilla voitto on täysin mahdollinen, mutta avausstarttia tuskin halutaan ajaa johtavan rinnalta.

Haastajat ja yllättäjät: Juoksunkulkuun liittyvien epäselvyyksien takia systeemit tuplataan eturivin nousukkaalla. 2 Linus Boy ei ole luokaltaan lähdön parhaiden veroinen, mutta tuore kunto tasoittaa puntteja. Solvallan voitto tuli keulajuoksulla erittäin hyvällä tyylillä, mutta Bergsåkerissa tehtävä kaukaa takaa oli toivoton Disco Volanten hääriessä kärkipaikalla.
Jos suosikilla ei panosteta alkuun, Rikard N. Skoglund voi luovia ruunan keulaan, josta sen ohittaminen ei ole välttämättä aivan simppeliä. 9 Perfect Spiritin viime kausi ei ollut täysin onnistunut, ja se päättyi Färjestadin taipumiseen johtavan rinnalta. Kapasiteetti on kova, eikä menestyksestä tietysti suoraan tauoltakaan kannata suuresti yllättyä. Juoksuasemat jäävät kuitenkin todennäköisesti taakse, eikä tehtävä ole siltä osin erityisen helppo. 1 Ragazzo da Sopra pyrkii sisältä hyviin asemiin, josta totosija voi olla mahdollinen. 3 Im Your Captain teki hyviä juoksuja loppukaudesta, mutta rima on nyt korkeammalla.

Juoksunkulku: Makethemark on eturivin hevosista nopein jos alkuun halutaan satsata. Muuten Linus Boy voi pystyä pitämään suosikin ulkopuolellaan ja edetä keulaan.

Pelijakauma: Makethemark (48%) on ansaitusti selvä suosikki, mutta Linus Boy (19%) voi jäädä aliarvostetuksi. Ragazzo da Sopra (8%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 4 B) 2, 9, 1, 3 C) 6, 5

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 4, 2
Suuri: 4, 2

Toto86-7

Suosikit: 4 Zaira Del Ronco olisi parhaana päivänään pysäyttämätön otollisessa tammalähdössä. Sellainen sillä oli toissa kerralla ja kovasta avauksesta huolimatta Christian Fioren ajokki ratkaisi vaivatta johtavan takaa. Viimeksi 5-vuotias näytti 2. ulkoa oleellisesti huonommalta eikä pystynyt kirimään ollenkaan. Huoltotoimenpiteiden jälkeen tilanne voi tässä olla taas parempi, mutta tallikommentit kielivät puutteellisesta vireestä ja taktiikka voi olla varovainenkin. Ykkösvihjeen saa takarivistä huolimatta 11 Sobel Jasmine, joka osoitti viimeksi huippukuntoa porhaltamalla keulasta päätöspuolikkaan 10,0-vauhdilla vaivattomaan voittoon. Paikka näyttää äkkiseltään pahalta, mutta Peter Untersteiner voi poisjääntien pienentämässä lähdössä hyvän avaajan takaa olla aktiivinen heti alusta alkaen, eikä keulapaikan hakeminenkaan ole mahdotonta, varsinkin kun tallikaveri on nopein ensi metreillä. Jos alku ei maksa liikaa, voitto on ulottuvilla. 3 Global Wireless ei ole hevosena kovin erikoinen, mutta sisäratajuoksulla voittokaan ei tietysti ole poissuljettu. Helmikuun ykkössija tuli suuremmin vakuuttamatta johtavan takaa, viimeksi se piti 2. ulkoa vauhtinsa.

Haastajat ja yllättäjät: Yllättävämmällekin voittajalle voi olla sijaa. Valmentajaa vaihtanut 2 Anna S.H. teki kauden avauksessa 3. sisältä mukavan lopetuksen. Kengittä tamma voi pystyä hyvistä asemista kärkikamppailuunkin. 10 Zanzibar Effe kulki viimeksi 4. ulkoa päätöskierroksen vahvasti 12,9-vauhtia, mutta edellisen startin tapaan ravi hieman heikkeni loppua kohti. 6 Majors Corona latasi viimeksi keulaan josta joutui taipumaan päätössatasella yhdelle ulkoa kirineelle. Kengät napataan tässä pois, eikä kärjen lähettyviltä voittokaan täysi mahdottomuus ole jos pelihevosilla ei ole paras päivänsä. Isompaan systeemiin poimitaan myös johtavan rinnalta Kalmarissa helmikuun alussa voittanut 1 Miss Pastis sekä toissa kerralla noususta viimeisellä kierroksella laukannut 9 Maharanee Star. Kummaltakin riisutaan kenkiä tässä.

Juoksunkulku: Global Wireless lataa aluksi keulaan, mutta hyvä selkäkin voi sille kelvata. Jos Zaira Del Ronco ei ole parhaimmillaan, Sobel Jasmine voi ladata takaa nopeasti kärkeen.

Pelijakauma: Sobel Jasmine (17%) on jäänyt liian vähälle pelille, Global Wireless (29%) on selvästi yliarvostettu. Yllättäjistä Anna S.H. (6%) ja Zanzibar Effe (5%) ovat edullisia.

Ranking: A) 11, 4 B) 3, 2, 10, 6, 1, 9 C) 7

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 11, 4, 3, 2, 10
Suuri: 11, 4, 3, 2, 10, 6, 1, 9

Toto86-8

Suosikit: Rivi päättyy varsin tasokkaaseen tammalähtöön. 2 Vichy Grif teki toissa kerralla pienen tauon jälkeen parijonosta vahvan loppuvedon, mutta viimeksi menossa ei ollut takapareista samanlaista iskua. Toki tehtäväkin muodostui mahdottomaksi. Pienen huollon jälkeen suoritus voi olla taas parempi ja mainiolta kakkosradalta keulapaikka häämöttää. Siitä ykkösmerkki, mutta kovia vastustajiakin löytyy. 10 Bon Ego teki loppukaudella vahvaa jälkeä. Pari viimeisintä voittoa tuli hallitusti johtopaikalta, mutta Björn Röcklingerin valmennettava pystyy menestymään takaakin. Reipasvauhtinen juoksukaan ei tässä yllättäisi, jolloin Bon Egon osakkeet nousisivat korkealle.

Haastajat ja yllättäjät: Peliprosenttien valossa lähdön maistuvin tapaus on 6 Loser On Loser, joka kiilaakin rankingissa suosikkiparin väliin. 5-vuotias nousi tauoltakin melko kuumaksi tipsihevoseksi Färjestadin 75:ssä vahvojen treenitietojen ansiosta, mutta silloin avauskurviin tullut laukka vesitti pelin. Hyvä avaaja voi sopivat asemat löytäessään kamppailla tässä voitosta. 4 Digital Track otti hallitun keulavoiton toissa kerralla, mutta tuli viimeksi samalta paikalta minilähdössä Lovely Secretin ohittamaksi kadottaen hieman rytmiäänkin lopussa. 5 Au Pair Girl siirtyi viimeksi 3. ulkoa puolimatkassa johtavan rinnalle, mutta hiipui hieman lopussa. Startti alla vire voi olla parempi, mutta kärkeen tarvitaan onnistunutta juoksua. Myös 8 Digital Class ja 12 Global Vintage olisivat paremmilta paikoilta potentiaalisia pärjääjiä, mutta nyt juoksut voivat muodostua kärkisijoille ehtimisen kannalta liian vaikeiksi.

Juoksunkulku: Vichy Grif voi pitää alussa ulkopuolelta haastavat Digital Trackin, Au Pair Girlin ja Loser On Loserin kurissa ja edetä keulaan.

Pelijakauma: Vichy Grifin (23%) kuuluu olla eniten pelattu ja lopulta näin lieneekin. Loser On Loser (9%) on jäänyt pahasti aliarvostetuksi, Digital Track (22%) on puolestaan saanut liian suuren kannatuksen.

Ranking: A) 2, 6, 10 B) 4, 5, 8, 12 C) 1, 9, 7, 3, 11

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 2, 6, 10
Suuri: 2, 6, 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto86-1: 4, 9, 10
Toto86-2: 2
Toto86-3: 1, 2
Toto86-4: 6
Toto86-5: 11, 3
Toto86-6: 4, 2
Toto86-7: 11, 4, 3, 2, 10
Toto86-8: 2, 6, 10
Hinta: 18,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto86-1: 4, 9, 10
Toto86-2: 2
Toto86-3: 1, 2
Toto86-4: 6
Toto86-5: 11, 3, 2, 6, 9, 4, 8
Toto86-6: 4, 2
Toto86-7: 11, 4, 3, 2, 10, 6, 1, 9
Toto86-8: 2, 6, 10
Hinta: 100,80 €

Tästä kupongille: