Ravivihje: Toto75 Mantorp 15.2.2020

Julkaistu:

Toto75
Ronaldo Malibu ottaa revanssin lauantain 75-kierroksella?
Mantorpin kierros ei vaikuta erityisen helpolta, varsinkin kun kumpikaan suursuosikeista ei tunnu täysin luotettavalta. Princess S.W:lle haetaankin vastavarmaksi Vichy Grif, American Hill puolestaan saa kaverikseen rinnalta kiihdyttävän Clean Cashin.

Pronssidivisioonan voitosta taistelevat tiukimmin suomalaiset Ronaldo Malibu ja Religious. Näistä vaakakuppi kallistuu ensin mainitun suuntaan.

Maistuvia pelihevosia ovat myös mm. Rally Hans (75-2), G.R.J.'s Wolverine (75-3) ja Roofie (75-7). Pilvipoutainen sää ja viis plusastetta takaavat hyvät olosuhteet lauantain kisoille.


Toto75-1

Suosikit: Tasaisen avauksen niukka suosikki on hyvistä asemista 2 Barista Oak. Åbyssä ruuna ratkaisi 2. ulkoa varmasti, viimeksi puolimatkassa johtavan rinnalle edennyt 5-vuotias tuli päätössatasella suojajuoksun saaneen ohittamaksi. Johan Untersteinerilla vahvistuva ruuna pääsee reippaasti liikkeelle ja menestyminen on mahdollista monenlaisella taktiikalla. Keulasta voittoon viimeksi vastanneella 11 Mellby Guardilla arvontatuurit 75-lähdöissä eivät vielä kääntyneet. Kalmarissa se kulki hänniltä lopun vahvasti 10,5-vauhtia, joten jos eturivissä tulee kisailua juoksupaikoista, ei Peter Untersteinerin valmennettava ole missään nimessä ulkona kuvioista. 3 Digital Class voitti Solvallassa 3. ulkoa varmasti ja teki virkeän kirin Eskilstunan 75-lähdössä 5. sisältä. Lähtöasetelmat ovat suosiollisemmat, ja vaikkei tamma olekaan aivan liukkaimpia auton takaa, voi Carl Johan Jepson hankkia sillä hyvät asemat. Vaarallinen. Loppuvuodesta keulajuoksuilla hieman lopussa taipunut 6 Gambit Brodde on tehnyt parissa viime startissa selästä asialliset suoritukset, mutta ehkä paras puristus on kuitenkin puuttunut. Melko paljon pelattuna ei kovin kiinnostava tapaus, vaikka Elias-Lugauer -yhdistelmän ”suolaaminen” tuntuukin riskaabelilta viime aikojen tulosten valossa.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Corleone D.K. hallitsi viimeksi keulasta ja teki kuusi päivää aiemmin sitkeän suorituksen kuolemanpaikalta. Sisäradalta keulan puolustaminen voi Mantorpissa olla liian vaikea tehtävä, mutta kärjen tuntumastakin Henna Halmeen ajokki voi menestyä. Johtavan rinnalta kontrolloidun voiton toissa kerralla ottanut 12 Surf'n Turf taipui viimeksi samalta paikalta selvästi lopussa. Lyhyt matka suosii sitä ja ruuna saa taas jenkkikärryt peräänsä. Lähtöasetelmat ovat toki haasteelliset, mutta 4-vuotias tuntuu silti liiankin unohdetulta. 7 Quick Vald voitti Jägersrossa keulasta varmaan tyyliin, mutta ruunan ravi oli lopussa varsin heikkoa. Tasaisessa lähdössä muidenkaan voitto ei tulisi aivan maailman suurimpana pommina.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole varsinaisesti huonoja avaajia, mutta ehkä Barista Oak ja 4 Valter L.P.C. ovat ripeimpiä. Myös Quick Vald voi osallistua ulkoakin taistoon kärkipaikoista. Paikkojen selvittely voi venyäkin.

Pelijakauma: Barista Oak (23%) on oikea suosikki ja voisi olla aavistuksen enemmänkin pelattu. Surf'n Turf (4%) on asemista huolimatta aliarvostettu. Gambit Brodde (19%) on liikaa luotettu.

Ranking: A) 2, 11, 3 B) 1, 12, 6, 7, 5, 9, 4, 8 C) 10

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 2, 11, 3, 1, 12
Suuri: 2, 11, 3, 1, 12

Toto75-2

Suosikit: Tasaisessa lähdössä on monia mahdollisia. Huippukuskin ansiosta ykköstipsi 8 Jimpeto Joylle, joka kiri Jägersrossa asiallisesti 4. ulkoa ja voitti viimeksi ajettuna varmasti keulasta. Se päässee voltin vitoseltakin riuskasti liikkeelle ja asemat voivat muotoutua sen johdosta muihin takamatkalaisiin nähden edullisiksi. 10 Ready To Roll palasi Örebrossa tauolta hyvässä iskussa. Kahdesta takamatkasta huolimatta se kiersi kärkeen jo toisessa kaarteessa ja hallitsi sen jälkeen helppoa lähtöä suvereenisti. Tyyli oli oikein hyvä ja 5-vuotiaalla on kosolti potentiaalia. Sen sijaan takamatkan juoksurata voi tietää vähemmän ajavalle kuskille ongelmia liiallisen kiertelyn muodossa. Tämän välttäessään valjakko olisi voiton syrjässä kiinni.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelatuista selvästi kiinnostavin on 12 Rally Hans. Eskilstunan 75-kisassa Ulf Ohlsson vaihtoi sillä 3. ulkoa puolimatkassa toisen radan veturiksi, josta ori väänsi sinnikkäästi maaliin asti. Jos juoksu takamatkan takarivistä ei aivan mahdottomaksi mene, voittokin on mahdollinen. 2 Jori Boko on tehnyt keulasta hyviä suorituksia, vaikka tulikin viimeksi yhden lähes aidan viertä kirineen ohittamaksi. Kärkeen selvitessään 4-vuotias voisi vetää nytkin pitkään, mutta Mika Forss lienee 1 Black Caviarin rattailla asiasta eri mieltä. Keulavoitolla Ruotsissa aloittanut ruuna ei pystynyt ohittamaan Jori Bokoa viimeksi tämän peesistä, mutta vire lienee tähän vetreämpi. 7 Winner Bac pystyy parhaana päivänään paljoon, mm. toissa kerran ykkönen tuli johtopaikalta helposti. Viimeksi kolmella kilometrillä menovesi ei riittänyt samalta paikalta lähellekään loppua. Nelosrata voi tuottaa hankaluuksia, mutta sen selvittäessään kärkisijakaan ei yllättäisi. 13 Loveexplosion H.C. voitti Åbyssä suoraan puolen vuoden tauolta johtavan takaa. Ruuna ei tarvitse yhtä hyvää juoksua menestyäkseen. 5 Högstenastalldräng ei ole ollut parissa viime startissa aivan tasapainoisin, mutta oriin kyvyt kyllä riittävät näissä sarjoissa pitkälle. 6 Zinzan Cash taivalsi tammikuun alun kisassa pari ensimmäistä kierrosta toisen radan veturina joka oli liikaa. Voittostarttien vireessä sekin on mahdollinen pärjääjä tähän. Juoksuradalta reippaasti matkaan pääsevä 9 Setauket, sitkeästi johtavan rinnalta viimeksi esiintynyt 14 Angel Raziel sekä jatkuvasti kärkisijoilla viihtyvä 11 Goodwill Pellini mahtuvat myös isoon systeemiin.

Juoksunkulku: Black Caviar voi pystyä vastaamaan Jori Bokolle alussa. Näistä jompi kumpi lienee joka tapauksessa keulassa. Jimpeto Joy ja Setauket lähtevät parhaiten 20 metristä. Myös Ready To Roll suuntaa kohti kärkeä jo avauskierroksella.

Pelijakauma: Rally Hans (7%) on pinnojen valossa lähdön paras merkki. Jori Boko (14%) on hieman liikaa pelattu.

Ranking: A) 8, 10, 12 B) 2, 1, 7, 13, 5, 6, 9, 14, 11 C) 3, 4, 15

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 8, 10, 12
Suuri: 8, 10, 12, 2, 1, 7, 13, 5, 6, 9, 14, 11

Toto75-3

Suosikit: 8 G.R.J.'s Wolverine saa haasteellisesta lähtöpaikasta huolimatta niukan ykkösvihjeen. Hyviä otteita marraskuussa esittänyt ruuna on jäänyt kahdesti 75-lähdössä voimissaan pussiin. Kolmaskin kerta on tietysti mahdollinen, mutta kiritilat saadessaan sillä on täydet edellytykset voittoonkin. 1 Cayucosin olisi voinut viime startin jälkeen kuvitella olevan Klass II:een selväkin suosikki, mutta ehkä tuntemattomampaa kuskia vierastetaan. Åbyn pitkällä matkalla se jäi heti startissa Burning Manin taakse, mutta nousi kuitenkin 3. ulkoa lopussa urheasti haastamaan tätä tullen 700 metriä 11,9-vauhtia. Keulan puolustaminen voi osoittautua vaikeaksi, mutta onnistuneella juoksulla voitto on mahdollinen. 6 Hubba Go Alone on pelattu kolme voittoa alla selväksi suosikiksi luultavasti keulapsyykillä, mutta aivan niin yksinkertainen tehtävä ei ole. Bergsåkerin ja Örebron ykköset ruuna nappasi helposti keulasta. Viimeksi se painui johtavan rinnalta kärkeen loppukurvissa ja voitti niin ikään vaivattomasti, mutta ravi ei lopussa ollut enää kovin sulavaa. Vastus kovenee ja ainakin 4 Ikaros Di Quattro mielii sisäpuolelta myös keulapaikalle. Nelosradasta huolimatta siihen on mahdollisuudet ja Kalmarin viime suorituksen perusteella voittokaan ei olisi siitä mahdottomuus.

Haastajat ja yllättäjät: Isompaan systeemiin nostetaan vähemmän pelattujakin. 2 Father Of Sunilta odotettiin hyvien suoritusten jälkeen paljon Eskilstunan 75:ssä, mutta vähän stressaantuneen oloinen ruuna taipui rauhallisesta avauslenkistä huolimatta keulasta melko helposti lopussa. Nyt on selkäjuoksun vuoro, joten ei unohdeta vielä. 5 Vikens Brummer on vastannut 2640 metrillä kahdesti keulasta perille asti, ja ruuna omaa vitosradaltakin edellytykset reippaaseen starttiin. Myös 10 Ivanhoella on eväitä 75-menestyjäksi. Viimeksi vauhdinjako oli takapareissa juossutta ruunaa vastaan. Gävlen voitto tuli johtavan rinnalta.

Juoksunkulku: Hubba Go Alone pyrkii juoksuradalta reippaasti liikkeelle, mutta Ikaros di Quattro ja Vikens Brummer voivat olla sisäpuolelta suosikin keulapaikan tiellä. Cayucos voi vapaille päästessään edetä jossain vaiheessa kärjen rinnalle.

Pelijakauma: Hubba Go Alone (42%) on liian selvä suosikki. G.R.J.'s Wolverine (14%), Cayucos (14%) ja Ikaros di Quattro (10%) ovat aliarvostettuja.

Ranking: A) 8, 1, 6, 4 B) 2, 5, 10 C) 3, 11, 12, 7, 9

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 8, 1, 6, 4
Suuri: 8, 1, 6, 4, 2, 5, 10

Toto75-4

Suosikki: Campo Bahian pikkusisko 6 American Hill väläytteli osaamistaan jo viime vuonna, mutta laukat sotkivat menoa jatkuvasti. Tämä vuosi on sen sijaan alkanut paremmissa merkeissä ja alla on jo kaksi helppoa voittoa johtavan rinnalta. Viimeksi se painui kärkeen päätöspuolikkaan alussa ja meni 12,1-lopetuksella menojaan. Ravilla se tekee takahevosten tehtävän vaikeaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Jos suosikille tulee ongelmia, 7 Clean Cashilla on mainio tilaisuus hallita lähtöä. Se on ottanut kaksi viimeisintä voittoa keulapaikalta oikein hyvällä tyylillä. Peter Ingvesin ajokki saa huippuvauhdin nopeasti päälle ja johtopaikka häämöttää tässäkin. Yritetään selvittää tämä kohde kapeasti kahdella merkillä. 4 Catwalk Ima tuli Åbyssä hieman yllättäenkin keulasta ohitetuksi maalisuoralla. Aiemmat suoritukset olivat oikein hyviä. Takamatkalta starttaa muutama mielenkiintoinen tekijä, mutta normaalisti kaikkien edellisten tavoittaminen on hankalaa. 12 Opalis jäi viikko sitten 3. ulkoa lopussa huonoihin selkiin ja kärki karkasi. Vire vaikutti muuten hyvältä. 15 Olga Utca ei saanut toissa kerralla sisäratajuoksun jälkeen kunnon mahdollisuutta ja todisti kuntonsa viimeksi vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. Jos juoksupaikka löytyy sujuvasti, ei mahdoton. 9 Lyx Håleryd tekee parhaat suoritukset selistä, viime voitossa toki juoksunkulkukin suosi sitä kovasti. Kärkipäästä pari näppärää voittoa napanneelle 14 Die Kaiserinille tehtävä vaikuttaa tällä kertaa oleellisesti työläämmältä. 3 Ella Victorystone nousi viimeksi 2. sisältä Catwalk Iman rinnalle lopussa.

Juoksunkulku: Clean Cash on todennäköisesti nopein ensi metreillä, mutta myös American Hill pääsee ravatessaan luultavasti varsin hyvin matkaan. Tämä kaksikko lähtee pitämään tasaisen reipasta tempoa. Olga Utca voi olla ripein takaa starttaavista.

Pelijakauma: American Hill (59%) on hieman liikaa pelattu Clean Cashiin (15%) nähden.

Ranking: A) 6, 7 B) 4, 12, 15, 9, 14, 3, 5, 11 C) 10, 1, 13, 2

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6, 7
Suuri: 6, 7

Toto75-5

Ideavarma: 11 Vichy Grif ei ollut ennen joulua kakkossijasta huolimatta aivan makeimmillaan ja jäi pienelle huoltotauolle. Viimeksi sillä ei panostettu alkuun ja juoksupaikka jäi 3. ulos. Sieltä loppu kulki vahvasti 09-vauhtia, mutta keulavoittajan suhteen ei ollut mitään tehtävissä. Startti alla siltä voi odottaa vielä parempaa ja voitto on takaakin aivan mahdollinen, jos suosikki ei pääse etupuolella liian helpolla.

Suosikki: 4 Princess S.W:n taulu on kunnossa ja kyseessä onkin kyvykäs menijä. Aivan niin ravivarma se ei kuitenkaan ole kuin tulosrivistä voisi päätellä. Toissa kerralla se tuli keulasta lopussa nytkin mukana olevan tallikaveri Ofelia O.E:n ohittamaksi. Kalmarissa Peter Untersteinerin suojatti oli keulassa turhan virkeä, mutta piti varmaan voittoon, vaikka tahti laantuikin selvästi loppua kohti. Voitto on ulottuvilla, jos suosikki pääsee keulaan tekemään omaa juoksuaan, mutta sisäpuolelta voi tulla vastusta. Siinä tapauksessa se olisi haavoittuvainen.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Ofelia O.E. kukisti toissa kerralla edellä mainitun rinnaltakin ja ratkaisi 11,8-lopetuksella viimeksi 2. ulkoa. Alussa se ei ole ripeimpiä, mutta pystyy tekemään siis itsekin juoksuaan. Vähän pelatuista 6 Bara Min jatkaa mainiossa kunnossa ja on tehnyt takaa jatkuvasti hyviä loppuvetoja. 2 Linda's Girl esiintyi Solvallassa takaa nihkeästi, mutta on tehnyt parhaat suorituksensa vapaalta radalta. Oskar Kylin Blom yrittääkin tässä kaikin keinoin keulaan. Voittoon asti venyminen voi olla liikaa vaadittu, mutta suosikin tehtävää se hankaloittaisi oleellisesti. 12 I'm A Believerin Solvallan kiri ei ehkä ollut aivan yhtä makea Eskilstunassa.

Juoksunkulku: Linda's Girl pyrkii torjumaan Princess S.W:n kiihdytyksessä ja omaa siihen kohtalaisen hyvät mahdollisuudet, sillä suosikkiakaan ei useimmiten pysty alussa ”päästämään” aivan täysillä.

Pelijakauma: Princess S.W. (60%) on aivan liikaa pelattu. Vichy Grif (13%) ansaitsisi selvästi tukevamman kannatuksen.

Ranking: A) 11, 4 B) 3, 6, 2, 12 C) 10, 1, 8, 5, 9, 7

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto75-6

Suosikit: Kolme viikkoa sitten 75-kisan avauskurvin laukkaan kärkipaikkaa puolustaessaan pilannut 3 Ronaldo Malibu osoitti helmikuun alussa vahvaa virettä. Viimeisen takasuoran alussa 3. ulkoa kirikaistalle kääntänyt ruuna eteni kärkeen loppusuoran alussa ja hallitsi varmasti perille. Viimeiset 700 metriä kulkivat 10,2-vauhdilla. Mika Forssin ajokki lähtee hyvin, mutta parempi taktiikka voi tässä olla vain sopivien iskuasemien hankkiminen. Suomalaisvaljakko voi olla lopussa paras. Maistuva varmayritys! 7 Religious pääsi toissa kerralla Ronaldo Malibun laukattua keulaan ja nappasi 10-lopetuksella vaivattoman voiton. Viimeksi finaalissa ori kohtasi sisältä hieman liikenneongelmia, eikä saanut täyttä mahdollisuutta lopussa. Kunto pitää, mutta kärkeen ei luultavasti ole nopean hevosen ulkopuolelta asiaa ja juoksusta voi tulla hankalakin. Nykykunnossaan toki varteenotettava tekijä.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Taiga Woodland ei antanut Jägersrossa keulasta muille mahdollisuuksia, mutta matkan piteneminen ei ole ruunalle suoranainen etu. Christian Fiore mielii silti kärkeen tässäkin ja valjakko voi vetää pitkään. 1 Zio Tom Jet sai viimeksi 3. ulkoa loikkarin päälle loppusuoralla ja kiri 10-vauhtia hyvin perille. Sisäradan puolustaminen ei onnistune, mutta hyvällä juoksulla ori voi nousta lopussa kahinoihin. Nelosrata oli viimeksi odotetun vaikea 8 Thriller N.P:lle, mutta auton takaa ruuna pääsee paremmin ravilla matkaan. Alussa se tosin jäänee jälleen taka-alalle, eikä voittoon asti nouseminen ole yksinkertaista. 9 Yankee Boy on 75-tasolle kelpo tekijä. Viimeksi se painoi 2. ulkona liikaa ja henki ilmeisesti loppui. Ennen joulua edelle ehätti vain Grainfield Aiden. 12 Boulder Luke sai viimeksi palkinnon hyvälle vireelleen vastailemalla keulasta voittoon saakka. Tehtävä on nyt hankalampi.

Juoksunkulku: 2 Mitos Gold voi päästä Zio Tom Jetin ohi ensi metreillä, mutta ulkoa keulaan syöksyy Taiga Woodland. Ronaldo Malibu pystyy avaamaan myös hyvin, mutta edellä mainitulle voi olla tarpeetonta alkaa vastaamaan. Religious voi jäädä johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Ronaldo Malibun (25%) kuuluisi olla suosikki Religiousin (29%) sijaan.

Ranking: A) 3 B) 7, 6, 1, 8, 9, 12 C) 4, 10, 11, 2

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-7

Suosikki: 2 Reverend Wine on hyvistä asemista hopeadivisioonan ykkösmerkki, mutta pieni tauko alla ruunasta ei ole varmaksi asti. Mantorpissa se otti ennen joulua hallitun voiton keulapaikalta, mutta sai tyytyä viikkoa myöhemmin samalta paikalta kolmossijaan. Muutaman kerran se on voittanut suoraan paussiltakin, mutta lähdöt ovat olleet helpompia. Sopivalla vauhdinjaolla mahdollinen. 7 Martin de Bosin juoksut juontuivat vuodenvaihteen tienoilla melko samaan tyyliin, mutta Jägersron kisassa oriin menossa ei kirissä ollut samaa potkua kuin Solvallan finaalissa. Vire on pieni arvoitus pidemmällä starttivälillä, ja ehkä samasta syystä alkuun ei välttämättä panosteta. Pidemmällä matkalla se kyllä ehtii myöhemminkin.

Haastajat ja yllättäjät: A-ryhmään nousee myös 3 Roofie, joka on tehnyt positiivisen suorituksen vuoden jokaisessa kilpailussa. Viimeksi ruuna eteni 5. ulkoa kirikierroksella toista rataa pitkin, muttei saanut lopussa tilaa ja voimia säästyi. Voitto roikkuu niin sanotusti ilmassa, ehkä tässä jo? 4 Perfect Dynamite ratkaisi viimeksi kolmen kilometrin kisan parijonosta 13,4-vauhtisella 800 metrin kirillä. Ante Lisellin ajamana ruuna ei kuitenkaan startti kropassakaan tunnu erityisen kiehtovalta pelihevoselta, sillä töitä on todennäköisesti tiedossa. Solvallassa johtavan rinnalta toiseksi punnertanut 9 Urgent Call kiri viimeksi takaa tilaa saatuaan lopun reippaasti. Potentiaalinen, jos lähtöön laittaa enemmän tavaraa. 12 Grainfield Aidenin suoritus finaalikierroksella jäi takapareissa enemmän hiitinomaiseksi. Voitto on tiukassa ilman muiden apua tälläkin kertaa, mutta kunto on tuskin minnekään kadonnut.

Juoksunkulku: Reverend Wine lähtee reippaasti, ulompaa vakavin uhka lienee 6 Dom Perignon, jolle kuitenkin haetaan selkää pitkällä matkalla. Roofie hakee asemat kärjen lähettyviltä, Perfect Dynamite toisen radan vetäjäksi? Peter Ingves säästänee Martin de Bosin kirin päätöskierrokselle.

Pelijakauma: Roofien (13%) pitäisi olla pinnoissa lähempänä suosikkikaksikkoa. Perfect Dynamite (15%) on liikaa luotettu.

Ranking: A) 2, 3, 7 B) 4, 9, 12 C) 5, 10, 6, 8, 11, 1

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 3, 7
Suuri: 2, 3, 7

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 2, 11, 3, 1, 12
Toto75-2: 8, 10, 12
Toto75-3: 8, 1, 6, 4
Toto75-4: 6, 7
Toto75-5: 11
Toto75-6: 3
Toto75-7: 2, 3, 7
Hinta: 18,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 2, 11, 3, 1, 12
Toto75-2: 8, 10, 12, 2, 1, 7, 13, 5, 6, 9, 14, 11
Toto75-3: 8, 1, 6, 4, 2, 5, 10
Toto75-4: 6, 7
Toto75-5: 11
Toto75-6: 3
Toto75-7: 2, 3, 7
Hinta: 126,00 €

Tästä kupongille: