Ravivihje: Toto64 Jägersro 14.1.2020

Julkaistu:

Toto64
Global Takeover ja Dario Sotto ovat Jägersron parhaat varmat.
Jägersron Toto64-kierroksella on vahvasti Ruotsi vs. Tanska-maaottelun makua, mutta myös suomalaisväriä nähdään. Koko kierroksen eniten pelatuin hevonen on Petri Puron valmentama Burning Man (T64-3) ja Run And Repeat (T64-2) aloittaa Kari Lähdekorven omistuksesta.

IS-pelisuositusten varmat löytyvät kahdesta ensimmäisestä kohteesta Global Takeoverin ja Dario Sotton toimiessa systeemien tukipilareina. Burning Man puolestaan varmistetaan jo pienemmässä lapussa.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.

Päivän ideavarma: 3 Global Takeover (lähtö 4, Toto64-1)

3 Global Takeoverin kauden avaus meni viimeksi pieleen, kun ruuna jäi tasokkaassa hopeadivisioona-lähdössä roikkumaan alussa kolmannelle ja pääsi vasta 600 metrin juoksun jälkeen laskeutumaan johtavan rinnalle. Missään vaiheessa Global Takeover ei kuitenkaan täysin luovuttanut ja saa esityksestä puhtaat paperit. Sitä ennen ruuna oli mainio kakkossijoihin päättyneissä startissa. Toissa kerralla Jägersrossa Adrian Kolgjinin ajokki hävisi kuolemanpaikalta vain Sevillalle ja Halmstadissa se lopetti neljännestä sisältä lujaa toiseksi. Illan tehtävä on helpompi missä Global Takeover on tottunut juoksemaan ja sillä on hyvä sauma päästä pitkästä aikaa keulapaikalle hallinnoimaan juoksua. Varsinkin siitä tappio tulisi yllätyksenä. Hieman yllättäenkin selvästi pahin vastus 7 Stella Newmen on alustavasti pelattu niukaksi suosikiksi, joten noin neljä kertaa kymmenestä voittava Global Takeover käy 32 prosentilla ideavarmaksi.

Päivän ideavarma: 4 Dario Sotto (lähtö 5, Toto64-2)

Viimeksi lähtölaukkaan pilannut 4 Dario Sotto oli tulosrivistössä näkyvissä voittostarteissaan jäätävän hyvä. Marraskuun lopussa se runnoi johtavan rinnalta väkisin voittoon ja seuraavalla kerralla karkasi neljännestä ulkoa omille teilleen. Charlottenlundin lähtöjä on toki hieman vaikea verrata Ruotsiin tasoon nähden, mutta Dario Sotton olemus on sellainen, että näin matalissa sarjoissa ruuna ei tule pitkään viihtymään eikä vastassa ole tänään ainakaan mitään maailmankaatajia. Vaikka pidempi matka olisi varmasti sopinut Dario Sottolle nyt juostavaa mailia paremmin, niin Ken Eccen ajokin pitäisi olla huomattavasti enemmän kuin 34 prosenttia pelattu, joten Dario Sottosta leivotaan systeemien toinen läpivarma.

Päivän ideaveto: 4 Takemon (lähtö 7, Toto64-4)

4 Takemon palasi viimeksi yli vuoden tauolta ja teki Ruotsin debyytissään asiallisen juoksun olemalla keulasta neljäs. Startti kropassa Wilhelm Paalin ajokki parantanee taatusti paljon ja virtavalle hevoselle mailin matka lienee todella iso etu. Ori lähteekin sen verran reippaasti, että se on todennäköinen keulahevonen. 8 Zeeland Kronos on kummallisen iso suosikki 32 prosentillaan. Vaikka se hyötyy tammoja suosivasta sarjamäärityksestä, niin jotain siitä on puuttunut viime starteissa ja kasiradalta juoksu voi mennä vaikeaksi. Takemonin pitäisi olla niukka ykköshevonen ja alustavalla 20 prosentin peliosuudella se laitetaan pienempään systeemiin kolmanneksi varmaksi.

Päivän ideaveto: 2 Barolo D.K. (lähtö 6, Toto64-3)

2 Barolo D.K. oli toissa kerralla Åbyn pronssidivisioona-lähdössä vailla mahdollisuuksia seitsemännestä ulkoa ja sen kisan voi unohtaa. Flemming Jensenkin taisi huomata tilanteen ja antoi tamman vain rullailla maaliin. Viimeksi Charlottenlundissa sillä kierrettiin kolmannesta ulkoa johtavan rinnalle kierros jäljellä ja Barolo D.K. tuli hyvin maaliin asti häviten kakkossijankin vasta maalikameran kuvassa. Lähtöpaikka on paras mahdollinen ja voitokasta menijää suosii myös tammoja suosiva sarjamääritys. 8 Burning Man on toki kunnioitettava vastus, mutta sillä ei pieneltä tauolta välttämättä ajeta tätä lähtöä kovin aggressiivisesti ja yli 60 prosentin kannatus on tällä kertaa sille liikaa.

Päivän pommi: 2 Forrest Hornline (lähtö 9, Toto64-6)

Tasaisessa päätöskohteessa voisi pari muutakin nostaa pommiehdokkaaksi. 2 Forrest Horline on kuitenkin se kiehtovin haku. Ruunan tulosrivistö on päässyt huonoon kuntoon, mutta juoksunkuluissa on ollut vastustusta. Toissa kerralla Niklas Lindbladin suojatti jäi kaikki voimat tallella pussiin neljänteen sisälle. Viimeksi se sai vasta loppusuoran alussa kiritilat lopettaen pirteästi neljänneksi. Lähtöpaikka on nyt paras mahdollinen ja vahvalle hevoselle 2640 metrin matka on pelkkä etu. Vastus on ihan tasokasta luokkaa 10 Jimpeto Joyn johdolla, mutta ei Forrest Hornlinen saisi sentään olla vain 1,3 prosenttia pelattu.