Ravivihje: Toto64 Mantorp 13.1.2020

Julkaistu:

Toto64
Southwind Feji palaa voittokantaan Mantorpin Toto64-kierroksella.
Urallaan liki 70:n voittoprosentilla kilpaileva huipputamma Southwind Feji on Mantorpin maanantai-illan lähtöön kapasiteetiltaan ylivertainen hevonen, eikä se normaalisti ole tällaisessa porukassa yllätettävissä. Systeemien toinen varma on toisen kohteen Vicar, joka niin ikään on päässyt helppoon lähtöön ja Pasi Aikio pystyy tekemään väkivahvalla suojatillaan aikaisia ratkaisuja.

Peliaika Toto64-kierrokselle päättyy normaaliin tapaan neljännen lähdön starttiin noin kello 20.30.

Päivän pankki: 5 Southwind Feji (Lähtö 8, Toto64-5)

Hurjan statistiikan omaava 5 Southwind Feji on päivän todennäköisin voittaja. Pär Hedbergin suojatti on kilpaillut nyt kahdesti pitkän tauon jälkeen ja valmis palaamaan lähdön jälkeisiin seremonioihin sille poikkeuksellisen pitkän voitottoman jakson jälkeen. Viimeksi Axevallan 75-lähdössä hevosella kului paljon voimia alkumatkan revittelyyn, eikä maalisuoralla löytynyt enää merkittävää rytminvaihdosta tilojen auettua johtavan takaa. Tauolta paluussaan Axevallassa se taisteli vahvasti johtavan rinnalta toiseksi vain selästä iskeneelle Dear Friendille häviten. Tällä kertaa lähtö on tasoltaan huomattavasti edellisstartteja kevyempi ja voltista hyvin avaava tamma saattaa edetä aikaisessa vaiheessa keulapaikalle takamatkasta huolimatta. Suursuosikin voitto toteutuu noin 75 prosentin todennäköisyydellä ja se on tukeva pankki maanantai-illan T64-kupongeille.

Päivän varma: 12 Vicar (Lähtö 5, Toto64-2)

Pasi Aikion tallin 12 Vicar vaikuttaa kilpahevoselta, jolla tilipussi voi karttua tulevaisuudessa kummasti terveyden vain salliessa. Viimeksi Eskilstunan 75-lähdössä se laukkasi parijonosta yllättäen kierros jäljellä, mutta sitä edeltäneet suoritukset olivat todella vahvoja. Solvallassa 30. lokakuuta Örjan Kihlströmin ohjastama ruuna kiersi toisesta ulkoa vakuuttavasti ykköseksi ja sitä edeltäneessä Rommen startissa se jäi vahvan taistelun päätteeksi niukasti kakkoseksi juostuaan johtavan rinnalla. Tällä kertaa lähtö on tasoltaan luokkaa kevyempi ja keskipitkä juoksumatka sopii vahvalle ruunalle mainiosti. Piippuhyllyn lähtöpaikkakin taitaa olla vain alkumatkan hidaste, koska Pasi Aikio ajanee hevosella varhain johtavan rinnalle kontrolloimaan tapahtumia. Vicar nappaa voiton hieman yli kerran kahdesta, joten aamupäivän peliosuudessa on vielä hieman kasvunvaraakin.

Päivän ideaveto: 6 Digital Ocean (Lähtö 6, Toto64-3)

6 Digital Ocean kilpaili loppuvuodesta vahvassa vireessä, mutta voitto kiersi sitkeästi Thomas Dalborgin ohjastettavaa. Tauon jälkeisissä Örebron ja Färjestadin starteissa ruuna jäi voimissaan vaille kiritiloja ja Örebrossa 1. joulukuuta se kiri hopealle vahvan kirin päätteeksi vain niukasti keulahevoselle häviten. Viimeksi Axevallassa se menetti kierros jäljellä asemiaan edessä juosseen väsyessä ja epäonnistumisen kruunasi loppukaarteeseen tullut laukka. Toki aivan kärkisijat olivat tuossa vaiheessa jo karanneet, mutta kunto tuntuisi pitävän ja tällä kertaa paremmilla tuureilla voittokaan ei ole mahdottomuus. Alustavat kuusi prosenttia ovat Digital Oceanin kohdalla maistuva tarjous.

Päivän ideaveto: 14 Dropluggage Racing (Lähtö 9, Toto64-6)

Joulukuussa kahden vuoden kilpailutauolta kaviourille palannut 14 Dropluggage Racing on päässyt sopivaan lähtöön ja haastavista lähtöasemista huolimatta vahva menestyjäehdokas päätöskohteeseen. Färjestadin paluustartissa kaikki oli keulasta helppoa ja voitto irtosi väljään tyyliin. Viimeksi Jägersron 75-tammalähdössä Andre Ekhlund ajoi päättäväisesti johtavan rinnalta, josta ruuti ei enää maalisuoralla riittänyt terävämpien kirien edessä. Esitys oli vastus huomioiden kaiken kaikkiaan hyvä ja osoitti kunnon olevan mallillaan. Illan T64-päätöskohde ei vakuuta tasollaan ja ilman suurempia liikenneruuhkia tamma kirii lopussa voittokamppailuun mukaan.