Ravivihje: Toto75 Bergsåker 11.1.2020

Julkaistu:

Toto75
Elian Web haastaa Propulsionin lauantain päälähdössä. Ideavarma vie potin äärelle?
Prix d'Ameriqueen mielivä Propulsion on Bergsåkerin 75-kierroksen supertähti. Kultadivisioona on suomalaisittainkin erittäin mielenkiintoinen, sillä suursuosikin kovin vastustaja on keulaan pyrkivä Elian Web. Pelillisesti suomalaishaastajan ottaminen mukaan kupongille kiehtoo.

Kierroksen idea löytyy alimmasta divisioonasta. Erinomaisia otteita viime aikoina esittänyt Huddlestone voi ratkaista tasaisen lähdön monenlaisella taktiikalla.

Kylmän yön jälkeen lämpötila kohoaa iltapäivällä selvästi plussan puolelle.


Toto75-1

Suosikit: Jyvät erottuvat akanoista avauskohteessa. 4 Doctor Doxey Zenz on sooloillut keulasta selviin voittoihin kahdessa edellisessä ja sama taktiikka on erittäin todennäköinen nytkin. Mathias Anderssonin huippukuntoinen suojatti voi johtaa maaliin asti, vaikka vastus koveneekin. 6 Hawk Cliff on jäänyt kahdella viime kerralla hyvistä lopetuksista huolimatta toiseksi. Viimeksi finaalissa edelle jäi vain Esprit Sisu. Örjan Kihlström hakee ruunalla tarkkailuasemat ja voitto on mahdollinen, mikäli Doctor Doxey Zenz on turhan innokas keulapaikalla.

Haastajat ja yllättäjät: Suosikki tuskin pääsee rauhallisempana pysyessäänkään ottamaan vauhtia matkalla pois, sillä vahva 2 Pacific Face ilmestynee siinä tilanteessa nopeasti pitämään tempoa. Giuseppe Lubranon ruuna on osoittanut voittostartin jälkeenkin hyvää virettä, mutta tässä keulan nujertaminen ja samalla hyvän juoksun saavan Hawk Cliffin torjuminen voi olla vaikeaa. Myös 8 Importedfrmdetroit lukeutuu hyviin hopeadivarilaisiin ja kuntokin vaikuttaa nousujohteiselta. Östersundissa Daniel Wäjerstenin ajokki kiersi keulaan 1500 metriä ennen maalia ja hallitsi tapahtumia perille. Kaikkien edellä mainittujen kukistaminen tekee kuitenkin tiukkaa. 1 Sir Henry P.Hill teki viimeksi parijonosta asiallisen suorituksen, vaikka kärki jäikin kauas. Hyvällä reissulla kelpo stayerilla on totosauma. 3 Cobourg Hanover juoksee todennäköisesti johtavan takana, mutta voitto jäänee silti haaveeksi.

Juoksunkulku: Doctor Doxey Zenz hakee keulat Cobourg Hanoverilta ja vetää reipasta. Pacific Face tarjoaa vetoavut Hawk Cliffille?

Pelijakauma: Doctor Doxey Zenz (34%) ja Hawk Cliff (29%) ovat ansaitusti varsin tasainen suosikkipari. Melko oikein pelattu lähtö muutenkin.

Ranking: A) 4, 6 B) 2, 8, 1, 3 C) 5, 7

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 4, 6
Suuri: 4, 6

Toto75-2

Suosikit: Kylmäveristen lyhyt voltti ei ole pelillisesti helpoimmasta päästä, vaikka mukana onkin 15 Ängsborken. Pitkän tauon jälkeen huippuhyvältä näyttänyt ori sai viimeksi pidettyä juuri ja juuri sisäradalta kärkipaikan, mutta se olikin kisan ainoa vaikeus. Lopussa Jimmy Jonsson tyylitteli oriilla vaivattoman voiton. Takamatkan juoksuradalta tiedossa voi hyvinkin olla ongelmia, eikä riuskakaan loppuveto riitä silloin välttämättä voittoon saakka. Ykkösvihjeen saakin paalulta 3 Hvalstad Odin, joka voi olla lähdön keulahevonen. Todistetussa vireessä se olisi jopa varmaehdokas, mutta kurkkuongelmien takia viimeksi vaisusti esiintynyt ruuna on pitänyt paussia ja tallitietojen mukaan aivan parasta ei ehkä vielä nähdä. Keulaan mielii myös 6 Osen Prinsessa, mutta senkin edellisestä startista on vierähtänyt jo tovi, eikä vuodenaikakaan ole kengittä paremmin viihtyvälle tammalle optimaalisin. Startin onnistuessa voitto on toki mahdollinen. 2 Guldtopp esiintyi asiallisesti viimeksi ja nousi neljä viikkoa sitten B.W.Sturen takana positiivisesti toiseksi. Hyvällä selkäjuoksulla ruuna voi olla tässäkin kärkikahinoissa.

Haastajat ja yllättäjät: Yllätyskään ei tunnu poissuljetulta, varsinkin kun monen edellä mainitun vire on pieni arvoitus ja parhaalle hevoselle voi tulla liikaa mutkia matkaan. 12 Guli Rubin laukkasi viimeksi keulasta maalisuoralla todennäköisen kakkossijan. Ruuna vaikutti muuten hyvävireiseltä ja on nyt melko lailla unohdettu. 8 Zitorin esitys sen sijaan oli joulukuun alussa ponneton keulasta, mutta se on pohjimmiltaan tähän riittävä menijä ja matkakin passaa. Takarivistä läpi päästessään mahdollinen. Mukaan napataan myös sitkeästi johtavan rinnalta viimeksi puristanut 11 Jardar, jolle nälkäinen kuski ja ajovitsa voivat tuoda vielä lisävirtaa. 14 Minelli pystyy parhaimmillaan paljoon, mutta syksyn viimeiset startit olivat erittäin huonoja. Treeneissä tamma on tuntunut valmentajan mukaan taas paremmalta. Sen sijaan kelpo luokan omaava 9 Joker C.K. tulee viivalle pessimististen tallikommenttien saattelemana, joten menestys jäänee vielä tuleviin koitoksiin.

Juoksunkulku: Hvalstad Odin ja Osen Prinsessa mielivät eturivistä hanakimmin keulaan, vaikka kumpikaan ei varsinaisesti starttiraketti olekaan. Ängsborken tulee tilaisuuden ilmaantuessa eteenpäin.

Pelijakauma: Suosikkien osalta ei isompaa huomauttamista. Guli Rubin (5%) tuntuu liian vähän pelatulta.

Ranking: A) 3, 6, 15, 2 B) 12, 8, 11, 14, 9 C) 10, 7, 5, 4, 1, 13

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3, 6, 15, 2, 12, 8, 11, 14
Suuri: 3, 6, 15, 2, 12, 8, 11, 14

Toto75-3

Suosikki: 10 Propulsion palasi kaksi viikkoa sitten huililta ja otti keulapaikalta kontrolloidun voiton. Tyyli ei hokeilla varsinaisesti hivellyt silmiä, mutta ykkössija oli toki huomattavasti helpompi kuin mitä marginaalista voi päätellä. Tällä kertaa johtoon on tuskin asiaa, mutta riittävän aikaisessa vaiheessa takaa ratkaisuja tekemällä supertähdellä on tietysti jälleen hyvä voittosauma.

Haastajat ja yllättäjät: Yhden kaverin suursuosikki kuitenkin lapulle saa. Solvallan finaalissa 3. sisältä lopussa voittajan taakse voimissaan pussiin ajautuneella 5 Elian Webillä on nyt sauma keulajuoksuun, josta se voisi tehdä suursuosikin tehtävänkin vaativaksi. Kunto vaikuttaa erinomaiselta. 4 Zenit Brick osoitti viimeksi taas oikeita otteita muutaman kehnomman startin jälkeen kokeiltuaan pitkästä aikaa jenkkikärryjä. Jatkossa ruuna voi taas olla 75-voittajakin, mutta tämänkertainen tehtävä tuntuu liian vaativalta. Sama koskee 7 Diamantenia, jonka suuremmista saavutuksista on jo aikaa, mutta kiri viimeksi oli taas ihan lupaava. Toissa kerralla takaa yllättänyt 11 Digital Ink ei pystynyt viimeksi johtavan takaa ottelemaan voitosta ja paikka on nyt vaativampi.

Juoksunkulku: Elian Web lataa keskeltä keulaan. Alussa takajoukkoihin jäävä Propulsion voi kiertää puolimatkassa toisen radan vetäjäksi. Kärkihevosen mahdollisuudet paranevat, jos Örjan Kihlström jättää kirin suosikilla päätöskierroksen varaan.

Pelijakauma: Propulsionin (82%) ja Elian Webin (11%) ero pinnoissa on liian suuri.

Ranking: A) 10 B) 5, 4, 7, 11 C) 2, 8, 3, 6, 1, 9

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 10, 5
Suuri: 10, 5

Toto75-4

Suosikki: 1 Rocky Tilly joutui tyytymään Rommessa 3. ulkoa Electrical Stormin takaa kakkosrahoihin, muttei ruunan suorituksessa silti mitään vikaa ollut. Färjestadin ja Solvallan kirivoitot tulivat helpolla tyylillä. Lokakuun 75-voiton tapaan Rikard N. Skoglundin ajokilla on tällä kertaa hyvä sauma keulajuoksuun, josta sen ohittaminen on normaalilla vauhdinjaolla muille vaikeaa. Pikkulappuun se jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Mikäli 8 Remarkable Feet saisi pidettyä kiihdytyksessä tallikaverinsa selän, olisi se lopussa erittäin vaarallinen. Jenkillä on kosolti kykyjä, mutta säännöllisempi menestys on jäänyt vielä tulematta. Solvallan pitkällä matkalla se teki parijonosta oikein pontevan esityksen tullen lopun 12,5-kyytiä. 10 Knifetown Lover paikkasi toissa kerralla lähtölaukkansa asiallisesti ja ratkaisi viimeksi 3. ulkoa varsin kevyellä askeleella. Juoksun suosiessa nousuvireisellä ruunalla on voittosaumakin. 9 Grainfield Aiden on ottanut kaksi selvää kirivoittoa, joista varsinkin Mantorpin suoritus oli vakuuttava ja tuli ylivoimaisella erolla. Hannu Korven ruunalla on tässäkin mahdollisuudet korkealle, mutta keulaan on nyt tarjolla viimekertaista selvästi kovempi hevonen ja suomalaisvaljakon selkä lähdössä ei ole vetävimmästä päästä. 6 Vincent Chase voitti viimeksi nappireissulla johtavan takaa ja voi hyvänä päivänään riittää tässäkin vastaavalla juoksulla pitkälle. Kelpo suoritukset takajoukoista tekivät viimeksi 7 Scarlets Mirakel sekä 2 Radjah d'Inverne. Jälkimmäiselle kakkosrata voi tietää ongelmia.

Juoksunkulku: Rocky Tilly omaa sisältä hyvät mahdollisuudet keulapaikan puolustamiseen. 3 Demo ja Vincent Chase pääsevät myös reippaasti matkaan, mutta selkäjuoksu sopii kummallekin.

Pelijakauma: Rocky Tilly (35%) on melko oikein pelattu. Remarkable Feet (12%) ja Knifetown Lover (10%) ansaitsisivat hieman lisää peliä. Vincent Chase (12%) on saanut liikaa kannatusta.

Ranking: A) 1 B) 8, 10, 9, 6, 7, 2, 4 C) 12, 3, 11

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 1
Suuri: 1, 8, 10

Toto75-5

Ideavarma: Tasaisesti pelattu Klass II ratkaistaan idealla. 6 Huddlestone osoitti kelpo otteita 3-vuotiaana ja varsinkin pari viimeistä suoritusta jättivät positiivisen maun. Viimeksi ruuna ratkaisi johtavan rinnalta hyvällä tyylillä ja kiri sitä ennen kauempaa takaa toiseksi. Erityisen hyvin se on vastannut korvien avaamiseen, joka on tuonut selvän lisävaihteen loppuun. Lähtönopeuttakin on, ja vaikkei keulaan luultavasti pääsekään, on Henrik Svenssonin ajokilla hyvät mahdollisuudet voittoon johtavan ulkopuoleltakin. Peliprosenteissa on vielä kosolti nousuvaraa.

Suosikit: 3 Staro Mojito porhalsi toissa kerralla keulassa virkeällä tyylillä, mutta kesti kuitenkin hallittuun voittoon. Viimeksi ori ajautui sisäratajuoksulla lopussa voimissaan pussiin. Keulaan ei liene asiaa, mutta kärjen lähettyviltä on edellytyksiä pitkälle. 2 Fluke on ottanut kaksi vaivatonta keulavoittoa, mutta tehtävä kovenee, eikä johtopaikkakaan ole aivan kirkossa kuulutettu. Mahdollinen kuitenkin.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Springbank oli vakuuttava voittostartissaan marraskuussa vaihdettuaan puolimatkassa johtavan rinnalle. Seuraavalla kerralla ruuna oli vaisu ja laukkasi viimeksi voltista heti lähtöön, joten vire on nyt pieni arvoitus. Matkaakin saisi olla enemmän. 7 Whitsun Madonna on tehnyt hankalilta paikoilta positiivisia lopetuksia, myös 9 Infinite Knight pinkoi viimeksi loppumetrit mukavasti sisältä ulos noustuaan. 1 Oki Hörsta pyrkii sisältä reippaasti matkaan ja voi isommat revitykset alkumatkalla välttäessään olla myös totomatsissa. 8 Atlas Vendilin paukut eivät riittäneet viimeksi johtavan takaa, mutta ruuna esitti kyllä aiemmin parempia otteita.

Juoksunkulku: Sisimmältä radoilta avataan hyvin. Fluke on ehkä nopein, mutta Oki Hörstan ohi pääseminen ei ole silti varmaa. Huddlestone lähtee myös reippaasti ja voi päästä kärjen lähettyville, tai kiertyä vaihtoehtoisesti johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Huddlestonen (10%) pinnat ovat nousussa, mutta varaakin on vielä reippaasti. Fluke (22%) on hieman liikaa pelattu.

Ranking: A) 6 B) 3, 2, 5, 7, 9, 1, 8, 10, 11 C) 12, 4

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-6

Suosikki: 8 Indra's Secretin voittosarja katkesi viimeksi kun tamma juuttui avauskierroksen ajaksi kolmannelle radalle 75-finaalissa ja Robert Bergh päätti lopulta keskeyttää. Tällä kertaa vastassa on pelkkiä tammoja ja tehtävä vaikuttaa otolliselta. Jos voltin nelosrata ei tuota hankaluuksia, voi vahva menijä edetä aikaisin kohti kärkeä ja voitto on mahdollinen. Suurena suosikkina ei kuitenkaan varmaksi asti.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Abrystir omaa myös hyvän kapasiteetin ja kuntokin vaikuttaa varsin mainiolta loppuvuoden esitysten perusteella. Toissa kerralla se pisteli 4. ulkoa juosten perille ja ratkaisi viimeksi samalta paikalta helposti kierrettyään jo neljättä rataakin. Kuskin vahvistuessa voittosauma. 3 Red Alert W.F. on paalun potentiaalisin ja voisi keulaan päästessään vetää jopa maaliin asti. Viime sunnuntaina se hallitsi valmentajan ajamana juuri johtopaikalta. 9 Hossiana Boko on osoittanut positiivisia otteita kengät jalassakin ja voisi startin onnistuessa kamppailla jälleen kärkipäässä. 5 Au Pair Girl voitti toissa kerralla varmasti keulasta, mutta esiintyi viimeksi 2. ulkoa perin nihkeästi. Parhaana päivänään sen voittokaan ei olisi iso yllätys. Suuremmista yllättäjistä mukaan poimitaan isoon systeemiin vielä 11 Melizza, jonka pari viime juoksua eivät ole menneet kaikilta osin aivan putkeen. Jos Robert Wilhelmsson onnistuisi luovimaan suojattinsa juoksuradalta hyviin asemiin, ei menestyminen olisi aivan poissuljettua. Lähes kaikilla muillakin on onnistuneella reissulla edellytyksiä kärkipäähän. 14 Ginny Weasley yllätti toissa kerralla tarkalla reissulla, mutta 40 metristä juoksusta voi tulla turhan mutkikas. 13 Jazza Håleryd on kunnossa, mutta silläkin paikka hankaloittaa.

Juoksunkulku: 1 Lovely Secret ottaa ensimmäiset keulat ja on ainakin Red Alert W.F:n menestymisen kannalta avainasemassa, antaako Hannu Korpi tälle vetotyöt suosiolla vai ei. Indra's Secret tulee lähdön selvittäessään ajoissa eteenpäin. Jos paaluhevoset ovat tuhlanneet voimiaan alussa, suosikki voi päästä kärkeen asti.

Pelijakauma: Indra's Secret (54%) on aavistuksen liikaa pelattu. Abrystir (8%) on erittäin edullinen.

Ranking: A) 8, 6, 3 B) 9, 5, 11, 14, 13 C) 7, 10, 12, 2, 1, 4, 15

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 8, 6, 3
Suuri: 8, 6, 3, 9, 5, 11

Toto75-7

Suosikki: 1 Arch Lane jätti puolitoista viikkoa sitten hyvän kuvan debytoidessaan uusista käsistä. Emilia Leon ajokki sai johtavan takaa tilaa vasta aivan viime metreillä ja voimia jäi kosolti käyttämättä. Tällä kertaa tähtäimessä on keulapaikka ja sen saadessaan ruuna on tietysti vahva voittajaehdokas. Erityisen reipasta nopeutta se ei kuitenkaan ole voltista osoittanut, joten muutkin juoksukuviot ovat mahdollisia, eikä voittaminen varsin tasokkaassa lähdössä olisi enää siinä tapauksessa yhtä helppoa.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Odds Indicator teki sinnikkäät suoritukset joulukuussa divisioonaa alempana, vaikka voitto jäikin niukasti saavuttamatta niin karsinnassa kuin finaalissakin. Juoksuradan turvin ruuna voisi päästä suosikin etupuolelle ja vetää keulasta pitkäänkin. 5 Ivory di Quattro on esittänyt erittäin vahvaa virettä. Voittoputki katkesi viimeksi, mutta lopetus johtavan takaa open stretchiä pitkin olisi silti oikein mallikas. Voltin jyrkemmiltä radoilta ori on osoittanut aiemmin epävarmuutta, mutta alun karikot selvittäessään se on vakava voitontavoittelija. 4 Bowling Triple X. piti viimeksi keulasta Arch Lanen takanaan maaliin asti kun tämä virui turhan pitkään pussissa. Nelosradalta juoksuasetelmat voivat nyt kääntyä toisinpäin, muttei erinomaista virettä esittänyt Daniel Wäjerstenin suojatti silti ulkona kuvioista ole. 11 Xanthis Coktail kiri joulukuussa takajoukoista toiseksi Indra's Secretin takana. Parantaessaan ruuna voi ohittaa tässäkin monet loppupuolikkaalla. Vähemmälle huomiolle jääneistä poimitaan mukaan vielä 8 Ellis Pride, joka voi saada suotuisan juoksun. Virekin on mallillaan viime starttien perusteella, voitto tuli keulasta. Myös 6 Jeppas Qurt on mennyt mukavasti, mutta voittoon venyminen varsin kovia hevosia vastaan tuntuu haasteelliselta.

Juoksunkulku: Arch Lane voi pystyä pitämään sisäradalta johtopaikan. Rinnaltakin lähdetään hyvin, mutta juoksuradan hevoset lienevät kuitenkin suurin uhka. Jos Jeppas Qurt ehtii Erik Adielssonin avulla eteen, voi kärkipaikka olla toisessa vaiheessa tarjolla Odds Indicatorille.

Pelijakauma: Aika lailla oikein pelattu lähtö. Yllättäjistä Ellis Pride (3%) voisi olla vähän enemmän rastittu.

Ranking: A) 1, 7, 5 B) 4, 11, 8, 6, 3, 12 C) 2, 9

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1, 7, 5, 4, 11, 8
Suuri: 1, 7, 5, 4, 11, 8