Ravivihje: Toto64 Solvalla 10.12.2019

Julkaistu:

Toto64
Solvallassa nähdään suomalaisjuhlat?
Solvallan Toto64-kierroksella nähdään suomalaisväriä poikkeuksellisen paljon ja oletettavasti myös menestystä on luvassa. Kolmessa kohteessa on suomalaissuosikki. Timo Nurmoksen treenaama Marrakesh (T64-1) on kierroksen pelatuimpia hevosia ja suosikin viittaa kantaa myös Tuomas Korvenojan kaksikko Salty Dog (T64-2) ja Love No Pain (T64-6)

Myös IS-systeemeissä luotetaan suomalaishevosiin. Isomman systeemin tukipilareina toimivat Marrakesh ja neljännen kohteen E.V. Mici. Jälkimmäinen on varsin maistuva vastavarma kierroksen pankiksi pelatulle Galba Ringeatille. Pienemmän systeemin kolmantena varmana toimii Salty Dog.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.

Hyvä Suomi- veto! / Päivän pankki: 7 Marrakesh (lähtö 4, Toto64-1)

7 Marrakeshin 4-vuotiskausi ei ole sujunut toivotusti, Vermon derbykarsinnassa tuli laukka ja muutenkin se on pilannut kauden viidestä startista kolme laukkoihin. Toissa kerralla pronssidivarin finaalissa ori oli tekemässä kovaa juoksua johtavan rinnalle kierrettyään, mutta sekosi peitsin kautta laukalle vähän ennen maalia ja erheeseen paloi todennäköisesti kakkossija. Viime startissa Breeders’ Crownin välierässä mikään ei onnistunut. Timo Nurmoksen valmennettava tarpoi ensimmäiset 700 metriä kolmatta ennen pakitusta kuudenteen ulos. Sieltä se hyökkäsi jo kierros jäljellä ulkoradoille ja vaativan juoksun pilasi lopullisesti laukka viimeisellä takasuoralla. Marrakesh on pitänyt tuon kisan jälkeen lähes kaksi kuukautta taukoa ja se on voinut tehdä vain hyvää. Orin luokka on niin kova, että sen voittosumman pitäisi olla ihan erilainen ja nämä sarjat pitäisi olla sille vielä suupaloja. Illan koitoksessa kaikki muu paitsi voitto olisivat pettymys ja Jorma Kontion ajokki päässee vieläpä kuskin niin halutessaan keulaan varhaisessa vaiheessa juoksua. Laukka on pahin vastus ja alustava 60 prosentin kannatus on liian vähän, joten Marrakesh on hyvä varma avauskohteeseen.

Hyvä Suomi- veto! / Päivän ideavarma: 9 E.V. Mici (lähtö 7, Toto64-4)

Vidgrenien kasvattama ja omistama 9 E.V. Mici on säilyttänyt kuntonsa jo pitkään ja vire tuntuu jopa paranevan. Viime starttinsa Teivossa se voitti leikittelevän kevyesti johtavan rinnalta ja toissa kerralla Vermossa hävisi samalta paikalta äärimmäisen niukasti nappijuoksun saaneelle. Illan vastusta on vaikea verrata viime startteihin, mutta on muistettava tosiasia, että Suomessa on palkintoihin nähden todella kova taso ja Ruotsissa ne pääsevät edullisiin lähtöihin. Lähdön suursuosikki 1 Galba Ringeatkin on juossut 75 500 kruunun voittosummansa tavallisista lähdöistä vain kolmeen starttiin ja luonnollisesti E.V. Micille on jo rutiininsa puolesta laskettava etua. Hannu Korven ajokille 2640 metrin matka on pelkkää plussaa ja E.V. Micilla voi huoletta ajaa eteenpäin mikäli keulapäässä vauhti yhtään rauhoittuu. Galba Ringeat on ensimmäistä kertaa ainakin starttitilanteessa auton takana, joten sen lähtönopeus on arvoitus, mutta luultavasti se ei pysty hyödyntämään ykkösradan lähtöpaikkaa. Lisäksi suursuosikki ei ole mikään ravivarmin tapaus, viimeksikin laukka oli enemmän kuin lähellä loppusuoran alussa. Sen ja E.V. Micin prosenttien kuuluisi olla paljon lähempänä toisiaan ja E.V. Micin alustavalla 17 pinnan kannatuksellaan se on todella maistuva vastavarma Galba Ringeatille. Prosenttien kuuluisi olla noin 30 tienoilla. Mainittakoon ainakin jatkoa ajatellen, että viime talvena Hannu Korven treenattavat pärjäsivät upeasti Ruotsissa ja systemaattisesti niitä pelaamalla olisi tehnyt kovaa tulosta.

Hyvä Suomi- Veto! / Päivän ideaveto: 2 Salty Dog (lähtö 5, Toto64-2)

2 Salty Dog on päässyt starttailemaan katkonaisesti 3-vuotiskaudellaan ja tähänkin kisaan se palaa melkein kolmen kuukauden huililta. Vermon parissa viime startissa ori lopetti lujaa loppua, mutta takapareista oli melkeinpä mahdoton pärjätä paremmin. Tuomas Korvenojan treenattavan voittosumma ei vastaa vielä lainkaan kykyjen kanssa, se liikkuu hienolla tyylillä ja ensi vuonna Salty Dogissa voi olla hevosta ikäluokkalähtöihinkin. Illan tehtävä vaikuttaa ainakin paperilla todella sopivalta, lähtöpaikka on paras mahdollinen ja vastassa ei ole mitään maailmankaatajia. Salty Dogin pitäisi olla selvempi suosikki ja alustavalla 19 prosentin kannatuksella se toimii pienemmän systeemin kolmantena varmana. Tasaisesti pelattu lähtö koitetaan selvittää isommassa systeemissä kolmella suomalaishenkisellä merkillä, Salty Dog saa siihen seurakseen Timo Nurmoksen 10 Maxtimen ja Pekka Korven 9 Arctic Funin.

Päivän ideaveto: 10 Global At Work (lähtö 9, Toto64-6)

10 Global At Work osallistui toissa kerralla vain kolmen startin kokemuksella Oaksin karsintaan. Pitkä kiri ilman vetoapua oli vielä liian kovaa keittoa, mutta tamma meni kovan 14,3-tuloksen täydellä matkalla ja oli sijoitustaan parempi. Viimeksi se palasi yli kahden kuukauden huililta suoraan kovaan T75-sarjaan, josta se oli keulasta aseeton takamatkan hurjia vastaan. Täysin puhtaat paperit Jörgen Westholmin suojatti siitäkin juoksusta saa. Edelle jäi vain hevosia, jotka olisivat isoja suosikkeja tähän lähtöön. Takarivin paikasta ja kengistä huolimatta Global At Work maistuu isosti kuudella pinnallaan, nyt vastus kevenee edellisstartteihin nähden todella paljon. Se voi jopa parantaa saatuaan startin alle ja tamma nousee lopussa korkealle.