Ravivihje: Toto64 Halmstad 9.12.2019

Julkaistu:

Toto64
Halmstadin Toto64-systeemit rakennetaan voitokkaan Bankrobberin varaan.
Maanantain kierroksen ehdoton hahmo on Johan Untersteiner, jolla on avauslähtöä lukuun ottamatta hyvä voittosauma jokaiseen Toto64-lähtöön. Pelikansan systeemeistä valtaosa nojaa kolmannen kohteen Gameboy Pellinin ja viidennen kohteen Bankrobberin varaan, jotka ovat lähtöjensä suursuosikkeja. Ensin mainittu päädytään kuitenkin varmistamaan vihjesysteemeissä, sillä kokemattoman nelivuotiaan suoritusvarmuus ei ole vielä 70 prosentin pelikannatuksen edellyttämällä tasolla.

Rataolosuhteet saattavat hyvinkin heittää oman sivumausteensa illan riviin. Halmstadissa on satanut reippaasti viime päivinä ja maanantai-illallekin on povattu vesisadetta sekä napakkaa tuulta. Peliaika Toto64-peliin päättyy neljännen lähdön starttiin klo 20.30.

Päivän pankki: 7 Bankrobber (T64-5, lähtö 8)

Peter Arnqvistin valmennustallin 7 Bankrobber on luokaltaan laadukas 75-tason hevonen ja se on tässä melko matalatasoisessa iltaravilähdössä lähes velvoitettu voittamaan. Ruunan voittoputki katkesi viimeksi Jägersrossa, mutta ei esitystä pääse moittimaan millään tapaa. Johan Untersteinerin ajokki matkasi kolmannessa ulkona, josta se kiri kolmatta ilman vetoapua tasaiseen voittovääntöön mukaan. Viimeiset 800 metriä ruuna liikkui 12,5-kyytiä. Tuota starttia edeltäneet Jägersron-voitot tulivat keulapaikalta varmoin ottein, vaikka voittomarginaalit eivät suuria olleetkaan. Untersteinerin taktiikka lienee tälläkin kertaa suoraviivaisesti ajoissa kohti keulapaikkaa ja tuskin vastustajilla on mitään suursuosikin selkää vastaan. Keulasta se ei taida olla tässä porukassa lyötävissä.

Päivän ideaveto: 9 Galant Sisu (T64-2, lähtö 5)

Nuorten hevosten erikoismiehen Per Nordströmin tallista tuleva 9 Galant Sisu on toisen Toto64-kohteen kiinnostavin merkki. Tamma palasi viimeksi Åbyn T86-lähtöön yli kuukauden kilpailutauolta ja suoritti kolmannesta ulkoparista vahvan kirin hopeasijalle, eikä hävinnyt voittoakaan kuin pään mitan. Tuota edeltäneessä Jägersron startissa se oli nousemassa totosijakamppailuun mukaan, mutta sotkeutui maalisuoralla askelissaan. Tamma on kilpaillut kesällä paljon ilman kenkiä, mutta avasi keväällä uransa kahdella kengät jalassa tulleella voitolla ja viime startissa Åbyssakin oli jo tossut jalassa, joten balanssilla ei tarvitse sen kohdalla suuremmin spekuloida. Untersteinerien hevoset keräävät lähdössä valtaosan peliprosenteista, joten alle kymmenen prosentin peliosuudella Galant Sisu kohoaa mukavaksi pelikohteeksi.

Päivän pommi: 2 Prodigitj (T64-3, lähtö 6)

Matalatasoisessa kolmoskohteessa suursuosikki 10 Gameboy Pellini voi olla muille ylikylän hevonen lyötäväksi, mutta ei sekään ole täysin varmasti esiintynyt ja peliprosentit ovat reilusti yläkantissa.

Pelimielessä lähdön kiinnostavin tapaus on 2 Prodigitj. Sekavalla taululla varustettu tamma on siirtynyt taukonsa aikana Jerry Riordanin huipputalliin ja on mielenkiintoista nähdä millä tasolla epävarma, mutta muutaman kerran urallaan väläytellyt tamma nyt uusista käsistä esiintyy. Uran toistaiseksi ainoa voitto irtosi huhtikuussa Årjangissa toisesta ulkoa ja sen jälkeen koko kesä menikin ravivaikeuksien kanssa taistellessa. Victor Rosleffin ohjastettava pääsee nyt matkaan parhaalta mahdolliselta lähtöradalta ja ravin rullatessa se voi järjestää totopommin suoraan tauoltakin.

Päivän pommi: 7 Global Raceway (T64-6, lähtö 9)

Rivin päätöskohde on tulinen mailin pyrähdys, jossa eturivi on kansoitettu starttinopeilla hevosilla ja aktiivisilla kuskeilla. Ylivauhdin uhka leijuu ilmassa.

7 Global Raceway on kilpaillut nyt kahdesti yli puolen vuoden taukonsa jälkeen ja esiintynyt molemmissa starteissa edukseen. Tauolta paluussaan 11. marraskuuta se matkasi toisessa ulkona, josta haastoi voittomatsiin keulassa juosseen, tässäkin lähdössä mukana olevan 3 Tropicana Åsin. Viimeksi se otti alun rauhassa ulkoradan lähtöpaikalta, eikä saanut sisäratajuoksun jälkeen kunnon mahdollisuutta sijoituksen parantamiseen. Lähtöpaikka on jälleen haastava, mutta sopivan etupainotteisella matkavauhdilla hienolla statistiikalla kilpailevan ruunan ei tarvitse olla ulkona voittomatsistakaan. Alle neljän prosentin peliosuudessa on vielä varaa ainakin tuplaantua.