Ravivihje: Toto75 Åby 7.12.2019

Julkaistu:

Toto75
Åbyn tukipilarit tulevat suomalaiskäsistä.
Pari viikkoa sitten 75-voittoon ravannut Martin de Bos ja samalla kierroksella vahvasti toiseksi kirinyt Man At Work ovat lauantain luottohevoset.

Erityisen todennäköisiä voittajia Åbyn kohteista ei löydy. Kierroksen suurimmaksi suosikiksi luotetulla Stonewashd Diamantillakin on vastassa muutama kova tamma. Kultadivisioonan pelisuosikki Betting Gangster jätetään kokonaan lapuilta.

Sää Åbyssä on tänään poutainen ja useamman asteen verran plussan puolella.


Toto75-1

Suosikki: 1 Martin de Bos pääsi viimeksi yllättävän hyvin liikkeelle auton takaa ja voitto irtosi lopulta keulapaikalta hallittuun tyyliin. Mainiota virettä jo pitkään esittäneelle oriille volttilähdön ykkösradalta kiihdyttäminen on pieni kysymysmerkki, mutta luultavimmin se sujunee kuitenkin hyvin ja Peter Ingvesin ajokki juossee kärkipäässä. Keula ei ole välttämättömyys voitolle varsinkaan Åbyssä, ja aiemmissa starteissa 5-vuotias esitti takaa erittäin vankkoja lopetuksia. Kengistäkään ei ole suurempaa haittaa, sillä viime talvena sillä balanssilla tuli kaksi 75-voittoa. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Reverend Wine oli suvereeni Bergsåkerissa keulasta, mutta on huilannut hetken sen jälkeen. Johtoon päästessään ruuna voi vetää tässäkin pitkään, mutta suosikin takana pitäminen voi tehdä tiukkaa, jos vire ei ole aivan sataprosenttisella tasolla. Selvä ykköshaastaja kuitenkin. 3 Island Life on noussut hyvään kuntoon ja otti Östersundissa hallitun keulavoiton. Jos Robert Berghin suojatti selviytyy alkumetreillä hyviin asemiin, ei menestys ole tässäkään mahdotonta. 10 Pacific Face palasi tauolta hyvässä iskussa kuukausi sitten, mutta tällä kertaa sen etupuolella tulee juoksemaan huomattavasti tasokkaampia hevosia. Ei silti ulkona kuvioista, jos kärjessä sorrutaan liian kovaan alkuvauhtiin. 8 J.H.Mannerheimin marraskuun suoritukset olivat myös erinomaisia. Halmstadin ykkönen tuli johtavan rinnalta, Färjestadin keulasta 10,5-lopetuksessa. Hyvällä juoksulla kärkipään sijoitus on jälleen mahdollinen.

Juoksunkulku: Martin de Bos pyrkii sisältä reippaasti liikkeelle, juoksuradan Reverend Wine lienee suurin uhka lähtösuoralla. Jos vauhti laskee paikkojen selvittyä, Pacific Face voi kiertää toisen radan veturiksi.

Pelijakauma: Martin de Bos (36%) on perusteltu suosikki muutenkin melko lailla oikein pelattuun lähtöön.

Ranking: A) 1 B) 6, 3, 10, 8 C) 9, 12, 2, 4, 5, 11, 7

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-2

Suosikit: Kolmesti johtavan takana juossut ja kahdella viime kerralla sinne pussiin jäänyt 3 Beartime on tällä kertaa open stretch -radalla kihisevä pelihevonen. Samanlaista pussiin jäämisen riskiä ei tällä kertaa ole ja voitto on onnistuneella juoksulla täysin mahdollinen. Silti tasaisessa lähdössä odotettavissa oleva (selvähkö?) suosikkiasema tuntuu kuitenkin liioitellulta. 5 Get Ready On Tour laukkasi viimeksi lähdössä, mutta osoitti sen jälkeen taustalla kunnon olevan edelleen hyvällä mallilla. Kokolaput varustukseensa saava ruuna on keskeltä suosikki keulapaikan ottajaksi, josta lyhyellä matkalla koko matkan johtokin olisi mahdollinen. 2 El Gumpert on pitänyt paussia Jokimaa Tekee Tähtiä -kisan jälkeen, jossa se joutui antautumaan keulasta niukasti Callela Einsteinille. Syyskuun lopun taipumista lukuun ottamatta sen esitykset ovat olleet hyviä ja voitto on tässäkin hyvistä asemista täysin mahdollinen. 1 Derby Simoni näytti viimeksi todella hyvältä sooloiltuaan keulasta selvään voittoon. Säännöllisempää menestystä se ei ole aiemmin saavuttanut, mutta Kalmarin suoritustasoon pystyessään voitto olisi mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: Huipputasaisessa lähdössä on liuta muitakin mahdollisia. 6 J.H.Respons hallitsi viimeksi tapahtumia 11,4-lopetuksessa haettuaan vetotyöt avauskurvissa. Viikkoa aiemmin ruuna esitti 3. sisältä todella jämäkän loppuvedon open stretchiä pitkin. Mahdollinen tässäkin. 4 No Limit Royaltyn paukut eivät riittäneet viime lauantaina keulasta aivan päätyyn asti, Eskilstunassa Janne Korven ajokki jäi johtavan taakse pussiin. Juoksun onnistuessa sillä on edellytykset voittoonkin. 9 Opalis on tehnyt huippusuorituksia Saksassa ja löi lokakuun puolivälissä koviakin hevosia. Kengittä juosseelle tammalle balanssin sopiminen on nyt arvoitus. Jägersrossa lähtöön laukannut 10 Eldorado Mearas jäi Eskilstunan 75:ssä toiselle radalle voimissaan pussiin. Jos Johan Untersteiner saa hankittua hyvät asemat, ei suuryllätys ole poissuljettu. Myös 12 Hurricane River voisi omata pienet saumat yllätykseen rauhattomassa kisassa. Viimeksi se taipui loppumetreillä keulasta, mutta on osoittanut aiemmin pystyvänsä kirimään takaakin hyvin. Viime viikolla keulasta toiseksi jääneelle 11 Claude Debussylle lyhyt matka on selkeä miinus.

Juoksunkulku: Beartime, Get Ready On Tour ja 7 Orbital Ås ovat osoittaneet eturivin hevosista parasta lähtönopeutta. Get Ready On Tour juossee keulassa.

Pelijakauma: Beartime (23%) noussee päivän mittaan selväksi suosikiksi. Get Ready On Tour (9%) vaikuttaa edulliselta, myös No Limit Royalty (5%) tuntuu aliarvostetulta.

Ranking: A) 3, 5, 2, 1 B) 6, 4, 9, 10, 12, 11 C) 8, 7

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3, 5, 2, 1, 6, 4, 9
Suuri: 3, 5, 2, 1, 6, 4, 9, 10, 12

Toto75-3

Suosikki: 11 Västerbo Lexington nousee takaakin 3-vuotislähdön ykkösmerkiksi. Toissa kerralla ori kiersi päätöskierroksen alussa aina keulaan saakka ja voitti hyvällä otteella vaivattomasti. Viimeksi se tuli keulapaikalta ohitetuksi lopussa, mutta vanhempia hevosia vastaan esitystä voi pitää silti hyvänä. Jos takakengistä ei ole suurempaa haittaa, voi positiivisen vaikutelman viime starteissa jättänyt menijä kiertää takaakin voittoon. Pienempään lappuun Robert Berghin valmennettava jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Starttien myötä jatkuvasti parantanut 3 Take The A.Train vaikuttaa myös mahdolliselta menestyjältä. Hyvällä kirillä 3. ulkoa toissa kerralla voittanut ruuna ehti viimeksi sisältä 12-lopetuksella linjalla kärkeen. Suljetumpaan päävarustukseen siirtyvä 3-vuotias voi edelleen parantaessaan jatkaa voittokannassa. Kokolappuihin niin ikään siirtyvä 5 Rally Hans otti avausvoittonsa toissa kerralla kuolemanpaikalta, eikä ollut huono viimeksikään kaukaa takaa. Lopun ori kulki 11,6-vauhtia. 8 Atik D.L. hävisi viimeksi 86:ssa suursuosikkina, muttei esitys silti huono ollut. Ori tuli lopun 2. ulkoa 11-vauhtia, mutta rutinoituneemmat pääsivät turhan helposti ”iholle” ja ohittivat lopussa. Ikätovereita vastaan tilanne voi olla nyt eri, paikka tosin hankaloittaa jonkin verran, sillä alkuun tuskin satsataan. Johtavan rinnalta lokakuun lopussa voittanut 7 Conrads Janne ei noussut viimeksi 5. ulkoa kärkeen, vaikka tulikin päätöslenkin 13,2-kyytiä. Vähän pelatuista 9 Enjoy The Coktail on esittänyt varsin pirteitä otteita. Lundenin pienessä lähdössä se tuli juosten perille ja Jägersrossa 3. ulkoa lopun 12-vauhtia. Kelpo otteita ovat esittäneet muutkin B-ryhmään kuuluvat hevoset.

Juoksunkulku: 2 Gigantic Star, Take The A.Train ja 4 Superbopp E.T. avaavat reippaasti. Keskimmäinen on suosikki keulapaikan ottajaksi. Vauhdin tasaantuessa Västerbo Lexington voi kiertää takaa eteenpäin.

Pelijakauma: Oikeat suosikit, mutta Rally Hans (7%) ja Atik D.L. (7%) ansaitsisivat enemmän huomiota. Upstate Face (12%) ja Utah Broline (12%) ovat hieman liikaa pelattuja. Enjoy The Coktail (2%) vaikuttaa yllättäjistä kiinnostavalta.

Ranking: A) 11 B) 3, 5, 8, 7, 9, 6, 1, 10 C) 4, 2, 12

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 11
Suuri: 11, 3, 5, 8, 7, 9

Toto75-4

Suosikki: 1 Pine Muscle on aloittanut uransa mainiosti ja suunta näyttäisi olevan koko ajan ylöspäin. Toissa kerralla vahvan lopetuksen takapareista tehnyt ruuna hallitsi viimeksi tapahtumia keulapaikalta 09,6-vauhtisella kiripuolikkaalla. Suotuisalta paikalta juoksusta tullee nytkin hyvä ja voitto on mahdollinen. Vähäiseen rutiiniin peilaten suosikkiasema tuntuu kuitenkin vähän liiankin selvältä.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Inspector laukkasi viime lauantaina suursuosikkina heti kiihdytyksessä, mutta osoitti edellisissä starteissa hyviä otteita. Se ei vaikuta yhtään tallikaveriaan kehnommalta ja startin onnistuessa voi tämän kukistaakin. 11 Dragon Starfly otti marraskuussa kaksi voittoa putkeen lyhyen ajan sisään, ensiksi 2. ulkoa ja viimeksi 86-lähdössä hallitusti johtavan rinnalta. Juostava matka tuntuu sille suosiolliselta. Alku on otettava varovasti, mutta Robert Bergh tehnee sen jälkeen aikaisia ratkaisuja takaa. Voitto-otteluun. Muiden mahdollisuudet voittoon tuntuvat oleellisesti pienemmiltä. 5 Bellmondo punnersi viimeksi 75-kisassa 3. ulkoa lopun mukavasti 11-vauhtia. Lähtöpaikan kunnialla selvittäessään se ei ole täysin mahdoton. 9 Darah Bibo taipui Halmstadissa keulasta, mutta kiri viimeksi 3. ulkoa varmaan voittoon. Onnistuneella juoksulla saumoja kärkipäähän on olemassa. 12 Högstenastalldräng kiersi viime kerralla alkulaukan jälkeen ennen puolimatkaa keulaan ja vastasi tasapäävoittoon. Åbyssä Mikko Ahon suojatti hävisi Darah Bibolle. Matka puoltaa nyt.

Juoksunkulku: Pine Muscle pitänee sisäradalta johtopaikan hallinnassaan. Inspector pyrkii rinnalta myös sisälle. Dragon Starfly kiertää jossain vaiheessa johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Pine Muscle (43%) on liian selvä suosikki. Inspector (18%) ja Dragon Starfly (20%) ansaitsisivat osan sen pinnoista.

Ranking: A) 1, 3, 11 B) 5, 9, 12 C) 7, 4, 10, 8, 6

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 1, 3, 11
Suuri: 1, 3, 11

Toto75-5

Suosikki: Hyvän vireen löytänyt 4 Stonewashd Diamant vastasi Axevallassa keulasta niukkaan voittoon ja ratkaisi viimeksi 2. ulkoa vahvalla 09,5-lopetuksella. Jos Peter Untersteinerin suojatti pääsee tässä tuulenhalkojaksi, voittosauma on hyvä. Omin avuin se ei kuitenkaan onnistu, eikä vetotöiden saaminen suosiolla ole aivan selviö. Peliprosenteissa ero kovimpiin vastustajiin nähden on kasvanut liian suureksi.

Haastajat ja yllättäjät: 12 Wild Love tarjosi toissa kerralla suosikille kovan haasteen rinnaltakin, vaikka tuli siihen kisaan hieman huonolla valmistautumisella. Kalmarissa Kevin Oscarssonin ajokki näyttikin paremmalta. Se leiskautti keulaan toisessa kaarteessa ja erkani 11-lopetuksessa ylivoimaiseen voittoon. Aikainen hyökkäys lienee tiedossa tässäkin ja voittosauma on olemassa johtavan rinnaltakin. Huippupaikalta peleihin kuuluu myös 1 Miss Sober. Viikko sitten aikaisin johtavan rinnalle kiertänyt 4-vuotias punnersi hyvin maaliin asti. Axevallassa se hävisi edellisille selvästi, mutta saanee nyt paremman juoksun joko keulassa tai heti sen takana. Muiden voitto yllättäisi. 2 Vikens Fingerprint on osoittanut erinomaisia otteita, mutta vastus kovenee nyt tuntuvasti aiempaan verrattuna. Åbyn voitto tuli keulasta, Färjestadin 10,7-lopetuksella parijonosta. Se voi olla jatkossa kova tekijä avoimiinkin tammalähtöihin, mutta tuntuu vielä vähän vihreältä. 5 Stella Newmen vastasi viimeksi keulasta perille, mutta on ollut sen jälkeen kerran poissa. Juoksun onnistuessa totosauma. Yllättäjistä mainittakoon hyviin kireihin parhaimmillaan pystyvä 7 Beatriz ja nousukuntoinen 9 Julia Pellini. Voitto tuntuu ilman suosikkien epäonnea kuitenkin kaukaa haetulta.

Juoksunkulku: Miss Sober puolustanee sisältä keulat. Jos alku ei muodostu liian hintavaksi, pitänee Robert Bergh kiinni johtopaikasta. Muussa tapauksessa Stonewashd Diamant voi saada haettua vetotyöt. Wild Love kiertänee joka tapauksessa viimeistään puolimatkassa toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Stonewashd Diamant (59%) on saanut liian suuren kannatuksen. Wild Love (14%) ja Miss Sober (11%) ovat vastaavasti jääneet turhan vähälle pelille.

Ranking: A) 4, 12, 1 B) 2, 5, 7, 9 C) 11, 10, 8, 3, 6

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 4, 12, 1
Suuri: 4, 12, 1

Toto75-6

Suosikit: Kultadivisioona on erittäin kiharainen lähtö. Niukka ykkösvihje 10 Mack Draganille, joka hyytyi viimeksi kierrettyään johtavan rinnalle, mutta jätti selvästi paremman kuvan Jägersrossa ajauduttuaan 4. sisältä lopussa pussiin. Rauhaton alku auttaisi sitä tällä kertaa kovasti. MM-lähdössä lokakuussa toiseksi sijoittunut 8 Slide So Easy osoitti viimeksi kunnon olevan kohdallaan kirittyään takapareista hyvin loppuun. Juoksun onnistumisesta ulkoa ei ole takeita, mutta kapasiteettinsa puolesta Flemming Jensenin ruuna on lähdön parhaita. Pelisuosikiksi luotettu 5 Betting Gangster joutui taipumaan Breeders Crownin välierässä keulasta Tae Kwon Deolle, eikä saanut finaalissa 2. ulkoa otetta Forfantone Amista lopussa. 4-vuotiaille kultadivisioonassa menestyminen ei ole ollut helppoa, ja vaikkei vastus olekaan aivan pahimmasta päästä, on tehtävä silti tiukka. Kengät jalassa se on kilpaillut viimeksi puolitoista vuotta sitten.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Stepping Spaceboy tulee tallitietojen mukaan tauolta hyvin valmistautuneena, joten loistoasemista menestyminen voisi olla heti mahdollista. Hyvän lähtönopeuden ansiosta se pääsee heti kärkiryhmään. 7 Deep Sea Dream oli yllättää Milligan's Schoolin toissa kerralla ja esiintyi kelvollisesti viimeksikin 4. ulkoa. Rivakasti avaava ruuna voi hankkia ulkoakin hyvät iskuasemat, eikä kärkisija ole silloin poissuljettu. 9 Baron Giftille tauko ja kengät ovat pieni miinus, mutta tähän seuraan kyseessä on kova menijä, eikä juoksun onnistuessa voittokaan olisi yllätys. 3 Justice Ås laukkasi viimeksi lähdössä, mutta otti Charlottenlundissa sitä ennen keulavoiton. Matka ja paikka käyvät, mutta ruunan otteet ovat usein olleet hieman pehmeitä. Ehkä kärjen takaa kuitenkin pieniä saumoja on. 2 Montdoren luokka riittää, mutta kengät eivät ole eduksi. Ranskan kisoihin tähtäävä ori ansaitsee kuitenkin hyvältä paikalta tulla huomioiduksi.

Juoksunkulku: Justice Ås voi napata keulat, vaikka Stepping Spaceboy lähteekin sisältä hyvin. Deep Sea Dream on ulompaa avaavista ripein.

Pelijakauma: Betting Gangster (30%) on tuntuvasti ylipelattu. Mack Dragan (10%) vaikuttaa lähdön edullisimmalta. Deep Sea Dream (3%) on vähän pelatuista kiehtovin.

Ranking: A) 10, 8 B) 1, 7, 9, 3, 2, 5 C) 4, 6, 11, 12

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 10, 8, 1, 7, 9
Suuri: 10, 8, 1, 7, 9, 3, 2

Toto75-7

Suosikki: 9 Man At Work oli hieman nihkeämmän Eskilstunan esityksen jälkeen viimeksi taas oikein hyvä Jägersrossa, vaikkei kiri kantanutkaan aivan voittoon asti. Viimeiset 700 metriä Örjan Kihlströmin ajokki tuli 09,2-vauhtia, mutta keulan Chapuy jäi tavoittamatta. Täysi matka suosii takarivistä starttaavaa ruunaa ja sillä on hyvä sauma niputtaa vastustajansa maalisuoralla. Kovan luokan omaava ruuna kelpaa varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Hyväkuntoinen 3 M.T.Mighty Winner hiipui viimeksi hieman johtavan rinnalta, mutta parissa aiemmassa startissa jäi selkäjuoksujen jälkeen jossiteltavaakin. Tällä kertaa se voi päästä keulaan, ja jos alku ei maksa liikaa, on voittokin mahdollinen. 8 Night Brodde oli huippuhyvä viimeksi irroteltuaan 10-lopetuksella johtopaikalta selvään voittoon. Lähtönopeus ei riitä tässä edellä mainitun ohittamiseen alussa, mutta jos Conrad Lugauer jollain konstilla pääsisi keulaan, olisi se suosikillekin paha ohitettava. Erityisen todennäköiseltä se ei vaikuta ja muilta paikoilta voitto on jo tiukemmassa. 2 That's Art oli puhditon 75-finaalissa toissa kerralla, mutta parempi taas viimeksi ratkaistuaan kuolemanpaikalta lopussa. Sekin pääsee hyvin liikkeelle ja voi otella hyvällä reissulla kärkisijasta. Vähemmän pelatuista 4 Loser On Loser on tauluaan paremmassa iskussa. Viimeksi kiritilat 4. sisältä avautuivat myöhään, eikä tammaa ahdistettu enää lopussa. Eskilstunan Breeders Crown -finaalissa se kiri hyvin perille, eikä ole tässä sisäradan open stretch -paikoilta mahdoton. 1 Randemar R.D. kärsi viimeksi raviongelmista johtavan rinnalla, mutta työntyi silti lopussa voittoon. Pärjätäkseen tässä ravin pitää soljua paremmin. 10 Kennedy teki viimeksi 5. ulkoa mukavan lopetuksen.

Juoksunkulku: That's Art, M.T.Mighty Winner ja Loser On Loser lähtevät rivakasti, keskimmäinen on todennäköisin keulahevonen. Night Brodde voi tulla ulkoa myös heti eteenpäin.

Pelijakauma: Man At Work (35%) on perustellusti selvä suosikki. Muutenkin melko lailla oikein pelattu kohde, ehkä Loser On Loser (2%) voisi ansaita pari lisäpinnaa.

Ranking: A) 9 B) 3, 2, 8, 4, 1, 10, 6, 5, 11, 12 C) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 9
Suuri: 9