Ravivihje: Toto64 Kalmar 6.12.2019

Julkaistu:

Toto64
Kalmarissa nähdään Joakim Lövgrenin juhlat?
Viime viikon tapaan myös tänä perjantaina Toto64-kierros ratkotaan Kalmarissa. Illan päälähtönä ajetaan 150 000 kruunun ykköspalkinnolla ajettava E3-revanssi, jossa nähdään itsenäisyyspäivän kunniaksi suomalaisväriäkin.

Liekö kenkäpakon takia vai pelkkää sattumaa, että viime päivinä Ruotsin T-pelit ovat palauttaneet mojovia potteja. Eilenkin Axevallan Toto64-kierroksen kolme eniten pelatuinta hevosta voitti, mutta muissa kohteissa jysähteli siihen malliin, että kuusi oikein veikanneet palkittiin lähes 16 000 eurolla.

Kalmarin kierros näyttää ainakin ennakkoon selväpiirteiseltä kiitos Joakim Lövgrenin, joka marssittaa kohteisiin kaksi monsteritason suosikkia, Durellon (T64-2) ja Jairon (T64-5). Todennäköisesti miehen tallista tuleva Nanetta Hill (T64-6) kääntyy myös suosikiksi päivän aikana ja pelihevosiin lukeutuu myös Alfas Kennedy (T64-3)

Durello toimii IS-systeemien läpivarmana. Pienemmässä systeemissä varman virkaa toimittavat myös Jairo ja NoLimitJimMit.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.

Päivän pankki: 5 Durello (lähtö 5, Toto64-2)

5 Durello sai lokakuun starteissaan heikommat sijoitukset tauluun, mutta molemmilla kerroilla ruuna jäi kovissa lähdöissä kuolemanpaikalle. Varsinkin jälkimmäisellä kerralla ruuna oli kahdeksatta sijaansa paljon parempi. Viimeksi se matkasi kolmannessa ulkona, josta ei hölkkävauhtisessa kisassa olisi pitänyt ehtiä, mutta Durello kiri lopulta oikeinkin helppoon voittoon. Viimeiset 400 metriä se kiri 12,6-vauhtia, josta loppusuoran huomattavasti kovempaa. Illan lähtö on tasoltaan todella arkinen ja Durellon pitää olla todella liki voittoa menipä juoksu miten tahansa. Kalmarin ohjastajaliigassa viidentenä oleva Oscar Ginman on amatöörilähtöön ylivoimaisesti paras kuski. Ginman on ajanut tällä kaudella yksitoista voittoa, kun muilla on yhteensä vain yhdeksän. Lähes kaikki mahdollinen siis suosii Durelloa eikä sen varmistaminen tunnu järkevältä.

Päivän ideaveto: 1 NoLimitJimMit (lähtö 7, Toto64-4)

1 NoLimitJimMit oli viimeksi mukana alle 10-vauhtisessa avauksessa ja tuli siitä huolimatta rehdisti perille. Jos kuski olisi malttanut pysyä loppukurvissa sisäradalla, niin ruuna olisi voinut jopa ohittaa keulasta voittaneen Usain Cupin, joka olisi iso suosikki tähän lähtöön. NoLimitJimMit lähtee lujaa matkaan ja hyvin todennäköisesti se saa pidettyä keulat, josta myös viime voitto on peräisin. Kuten statistiikkakin kertoo, Conrad Lugauerin treenattava on kovaluokkainen ja voitokas menijä. Ilman taulussa näkyvää paria laukkastarttia se olisi taatusti paljon enemmän kuin 20 prosenttia pelattu. Plussaa vielä kuskista, Marc Elias on oppilaslähtöön kova tekijä. NoLimitJimMit toimiikin pienemmän systeemin toisena tukipilarina.

Hyvä Suomi! -ideaveto: 1 Quantum Roc (lähtö 4, Toto64-1)

Suomihenkinen idea ei johdu pelkästään itsenäisyyspäivästä vaan Kari Lähdekorven osaomistama 1 Quantum Roc on maistuva hevonen E3-revanssiin. Toissa kerralla ruuna oli mukana Brother Billin voittamassa Breeders’ Crownin välierässä. Kuudennesta ulkoa tehtävä oli luonnollisesti täysin toivoton, vaikka Quantum Roc 12,2-vauhtia päätöskierroksen ulkoratoja pitkin tulikin. Viimeksi sillä ajettiin aggressiivisesti eteenpäin ja ruuna pääsi kolmannen radan kautta keulaan kymppivauhtisessa avauksessa vasta 500 metrin juoksun jälkeen. Ymmärrettävästikin viimeiset sata metriä olivat vaikeita, mutta täysin puhtaat paperit Hanna Lähdekorven treenattava tuostakin juoksusta saa. Tehtävä on toki nyt tiukka, mutta ykkösradalta on hyvä sauma saada loistoreissu ja sellaisella Stefan Perssonin ajokki voi yllättää. Seitsemän prosenttia on Quantum Rocille liian vähän.

Päivän pommi: 4 C.D.C.’s Ludde (lähtö 6, Toto64-3)

4 C.D.C.’s Ludde joutui pitämään lähes vuoden taukoa ja vaihtoi sen aikana treenaria. Nyt ruuna on tehnyt kolme starttia pitkän paussin jälkeen ja viime startti oli lupauksia herättävä. Se laukkasi alkuun ja putosi viidenteen ulos. Takasuoralla ruuna eteni aivan omia vauhtejaan, mutta haparoi juuri kun oli paiskaamassa keulaan. C.D.C.’s Ludde sai uudestaan juonen päästä kiinni ja ehti johtaa jo selvästi, mutta tuli maalin tuntumassa parin hevosen ohittamaksi. Ilman viimeisen takasuoran haparointiaan se olisi todennäköisesti voittanut ja olisi nyt enemmän pelattu kuin kolme prosenttia. Micael Stjernströmin ajokki lähtee lujaa matkaan ja saanee loistoreissun. Kuten jo lähdön osallistujien statistiikoista voi päätellä, ei mukana ole mitään kovia kuolaimenpurijoita ja C.D.C.’s Ludde pystyy yllätykseen.