Ravivihje: Toto64 Axevalla 5.12.2019

Julkaistu:

Toto64
Kattis J.Boko ja Felix V.M. ovat Axevallan parhaat varmat.
Axevallan Toto64-kierros tarjoaa mielenkiintoisen haasteen ja voitto-osuus tuskin jää pohjalukemiin. Varmat ovat kortilla ja moni kohde on todella tasainen.

Kierroksen pelatuimmat hevoset ovat avaus- ja päätöskohteen Uncle Töll ja Wolf Of Wallstreet, jotka ovat ainakin alustavasti lähes 60 prosenttia vedettyjä. Molemmat olisivat huomattavasti vähemmän pelattuja "normaalimmalla" kierroksella.

IS-systeemit lyödään kahden ideavarman päälle. Jorma Kontion ajama Kattis J.Boko (T64-5) vaikuttaa todella lahjakkaalta 2-vuotiaalta ja Felix V.M. (Toto64-3) omaa niin monta puoltavaa tekijää, että se on toinen varma.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.

Päivän ideavarma: 3 Kattis J.Boko (lähtö 8, Toto64-5)

3 Kattis J.Boko avasi uransa Åbyssa vakuuttavalla esityksellä. Tamma lähti kolmannesta ulkoa reissuun 800 metriä ennen maalia ja se eteni hetkessä kärjen rinnalle. Loppukurvissa kuski joutui hieman korjaamaan ja hevonen menetti vauhtiaan, mutta Kattis J.Boko lähti vielä uudestaan kirimään punnertaen lopulta varmaan voittoon. Viimeisen takasuoran vauhti oli varmasti alle 1.12-lukemissa ja tapa, jolla Kattis J.Boko lähti kirissään latomaan, kertoo sen olevan poikkeuksellisen lahjakas 2-vuotias. Hyvällä voittoprosentilla kilpailevan Helena Burmanin tallista tuleva varsa parantaa taatusti saatuaan yhden startin alle ja Jorma Kontion ajokki pystyy menemään mailin hyvissä olosuhteissa ainakin 14-vauhtia läpi. Kohteen selväksi suosikiksi pelattu 1 Global Benchmark ei lähdön isoimmasta voittosummasta ja parhaasta ennätyksestä huolimatta ole mitään ihmetekoja esittänyt ja Kattis J.Boko onkin alustavalla 23 prosentin peliosuudellaan varsin maistuva varmahaku.

Päivän ideavarma: 1 Felix V.M. (lähtö 6, Toto64-3)

1 Felix V.M. on hyvässä tikissä. Toissa kerralla se kesti hyvin kovavauhtisen juoksun ja meni uransa kovimman täyden matkan tuloksen 13,0. Viimeksi ruuna voitti selvästi kolmannesta ulkoa lyhyen kirin päätteeksi. Moni asia puoltaa illan tehtävässä. Ykkösradalta on loistosauma pitää keulat ja matkavauhti voi olla hyvinkin rauhallista. Lisäksi pahimmilla vastustajilla on omat epävarmuustekijänsä. Suosikki 2 Dokonjolla on ollut tapana ajaa passiivisesti ja lisäksi kengät ovat sille pieni arvoitus. 7 Just Wait And See & 8 Maze Runner kärsivät ulkoradan lähtöpaikoista ja molemmat palaavat tauolta. Viime startissaan todella rumalla ravilla olleen 5 R.G.’s Thunderboltin viimeisintä voittoa kengät jalassa pitää hakea yli neljän vuoden takaa. Felix V.M. pitäisi tältä pohjalta olla suosikki ja 20 pinnan kannatuksella se on kierroksen toinen varma. Ruunan peliosuuden kuuluisi olla yli 30 prosenttia tässä tehtävässä. Mainittakoon, että viime talven kenkäpakon aikana Henrik Johanssonin suojatti juoksi statistiikalla 7 3-2-1.

Päivän ideaveto: 4 Andover Hudson (lähtö 4, Toto64-1)

4 Andover Hudson teki lupauksia herättäneen avausstartin Peter Untersteinerin treenistä Åbyssa. Ruuna jäi alussa roikkumaan kolmannelle ja juoksupaikka löytyi lopulta kuudennesta ulkoa. Sieltä oli mahdoton nousta kovassa lopetuksessa kuudetta sijaa korkeammalle, vaikka Andover Hudson 12,2-vauhtia viimeiset 700 metriä kirikin. Ruuna palasi tuohon kisaan reilun kolmen kuukauden huililta, joten oletettavasti se pystyy yhä petraamaankin. Lähdön selväksi suosikiksi on luotettu 3 Uncle Töll, joka toki on hyvä 3-vuotias, mutta tauolta lähes 60 prosentin kannatus on liian kova lukema. Myös kakkossuosikki 5 Hope Of Joy on kerännyt liikaa peliä, sille kengät ovat todella iso arvoitus. Andover Hudsonin pinnat tulevat todennäköisesti nousemaan aamupäivän yhdeksästä, mutta ainakin kaksi kertaa enemmän Johan Untersteinerin ajokin kuuluisikin olla pelattu. Lähdössä on toinenkin varsin maistuva merkki, 9 Bicc’s Lamborghini, jonka viime sijoitukset eivät kerro mitään hevosen iskukyvystä.

Päivän pommi: 10 Del Ray Pellini (lähtö 7, Toto64-4)

10 Del Ray Pellini voitti kesäkuussa heti ensimmäisessä startissaan 50 000 kruunun ykköspalkinnolla ajetun lähdön ja ei ole sittemmin totoon sijoittunut, mutta se on ollut enemmän huonoa tuuria kuin hevosen huonoutta. Viimeksikin tamma sai kolmannesta sisältä myöhään tilaa ja oli heti maalin jälkeen toisena. Toissa kerralla se laukkasi pahoin ensimmäisessä kurvissa ja kulki sitten taustalta viimeiset 1300 metriä 14,0-vauhtia, josta ensimmäisen tonnin 12,2. Vauhtia siis piisaa ja uransa ensimmäiselle mailille osallistuva Del Ray Pellini on jäänyt suotta ihan pelaamattomaksi vain kahdella prosentillaan. Takarivin paikka toki haittaa Ville Karhulahden ajokkia, mutta eturivistä lähdetään niin monesta luukusta kovaa, että ainakin avauspuolikas lienee kovavauhtinen ja se sataa luonnollisesti takahevosten laariin.