Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Bergsåker 4.12.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Keskiviikon 86-pelin ekstrapotti on kasvanut jo 1 417 935 euroon.
Kahdella edellisellä viikolla oikeita 86-rivejä ei ole löytynyt, mutta tällä kertaa rivi vaikuttaa ainakin ennakkoon selväpiirteisemmältä. Megapotin takia isompi vihjerivi on tällä kertaa normaalia hieman hintavampi.

Voitosta voittoon kulkenut Robert Berghin tallin Van Gogh Z.S. on kierroksen tukipilari Bergsåkerissa, Solvallassa samaa tehtävää hoitaa erinomaisella tyylillä tauolta viimeksi palannut Timo Nurmoksen Hawk Cliff.

Potintekijöitä keskiviikkoiltana voisivat olla Absurd (86-4), Jack Zon ja My Dream Art (86-6), Heading Reference (86-7), sekä Encore Un Sisu ja Global Tuxedo (86-8).

Molemmilla ravipaikkakunnilla ollaan tänään plussan puolella, eikä sateitakaan ole luvattu. Sunnuntaina alkaneen kenkäpakon myötä moni hevonen kuitenkin starttaa tänään uudella balanssilla.


Toto86-1

Suosikit: Kylmäveristen lyhyessä ryhmässä erottuu selkeä suosikkikaksikko. Ykkösvihje 5 Myr Faksenille, joka voi olla kovinta kilpakumppaniaan ripeämpi alussa. Toissa kerralla tuli takajoukoissa päätöskierroksen alussa laukka häiriöstä, mutta Harstadissa ori osoitti edelleen kelpo virettä kiertämällä 6. ulkoa hallittuun voittoon. Kun rodun kovimmat eivät ole vastassa, on voitto mahdollinen. Ikäluokkalähdöissä ison tilin tehnyt 5-vuotias 2 Tekno Eld on vasta kasvamassa avoimelle tasolle, mutta tehnyt kuitenkin syksyn lähdöissä hyvät suoritukset. Sisärataa molemmilla kerroilla juossut ori on tullut juosten maaliin asti, ja tässä voisi olla paikka jo rohkeampaan taktiikkaan. Vastus on kevyempi eikä voitto yllättäisi.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Art Kjarvaldin suoritukset parissa viime startissa ovat olleet varsin vaatimattomia, mutta tallitietojen mukaan ori treenaa silti hyvin. Lokakuun alussa se laukkasi kärkisijan lopussa ja samassa iskussa se voisi tässäkin hyvällä juoksulla pystyä pitkälle. Reipas lähtijä pääsee kärjen tuntumaan sisälle. 3 Super Gulletille päätössatanen on ollut usein hieman työläs, mutta hyvällä reissulla senkään ei tarvitse olla aivan ulkona kuvioista. 10 Art Nökkven kunnon ylle voi asettaa isohkon kysymysmerkin Solvallan esityksen perusteella, joka oli ponneton. Kenkäpakko ei ole sille eduksi ja matkakin on lyhyenlainen. Kapasiteettinsa puolesta se on lähdön parhaita. 9 Torpa Olea on mainiossa vireessä, mutta kaikkien kukistaminen tekee tammalle silti tiukkaa.

Juoksunkulku: Art Kjarvald lähtee rivakasti, mutta hakee selkäjuoksua. Myr Faksen voi olla Tekno Eldiä nopeampi kiihdytyksessä ja päästä hakemaan vetotyöt.

Pelijakauma: Myr Faksen (27%) ja Tekno Eld (35%) ovat ennakkoon varsin tasainen pari. Jälkimmäinen noussee silti päivän edetessä selvähköksi suosikiksi. Art Nökkve (12%) on hieman liikaa pelattu.

Ranking: A) 5, 2 B) 4, 3, 10, 9 C) 6, 12, 11, 1, 7, 8

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 5, 2, 4
Suuri: 5, 2, 4

Toto86-2

Suosikki: 4 Hawk Cliff palasi Jägersron 75-kisaan pitkältä tauolta, mutta se ei otteissa näkynyt. Ruuna pisteli 5. ulkoa oikein hyvävireisellä otteella maaliin saakka ja tuli viimeiset 700 metriä 09,4-kyytiä. Maalisuoralla oli vielä pientä häiriötäkin. Muutama hyvä on vastassa, mutta kauttaaltaan vastus on helpompi ja voitto on ulottuvilla. Timo Nurmoksen suojatti ei ole starttiraketti, mutta pystyy menestymään monenlaisella juoksulla. Se teki viime talvena kengät jalassakin erinomaisia juoksuja. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Jos suosikkia varmistelee, 2 Gandhi Boko kannattaa huomioida aikaisin. Se otti toissa kerralla 4. sisältä maksimisijoituksen, mutta jätti viimeksi vastaavalla juoksulla huomattavasti terävämmän vaikutelman. Myöhään tilaa saanut ruuna pinkoi virkeästi perille. Nyt voi olla keulajuoksun vuoro, eikä kärkisija ole poissuljettu. Hawk Cliffiin verrattuna se kuitenkin tuntuu numeroa pienemmältä. 3 Dizzy River ei pystynyt Bjerkessä nousemaan takaa kärkikamppailuun, mutta valmentajan mukaan alusta ei sopinut ruunalle. Jägersron voiton se otti johtavan rinnalta ja osoitti jo aiemminkin syksyllä hyvää kuntoa. Vireen pitäessä kärkipäähän. 8 Track Angle on edelleen asiallisessa vireessä, vaikka hopeadivisioonissa menestystä ei ole vielä tullutkaan. Paikka tietysti hankaloittaa. 1 Da Vinci B.R. kiersi viimeksi 3. ulkoa puolimatkassa pykälää edemmäs ja ratkaisi maalisuoralla varsin kevyellä askeleella. Laukkoihin syksyn startit pilannut 10 Jaques Noir omaa hyvän kapasiteetin, mutta ehjä juoksu on tietysti takaa nyt ykköstavoite. Montéssa erinomaisesti menestynyt 6 Tobacco ei ole normaalisti suosikkien veroinen menijä ja niiden ulkopuolelta tehtävä on tiukka.

Juoksunkulku: Gandhi Boko, 5 Obi Degato ja 7 Wannabe Kemp ovat eturivin liukkaimmat. Ensin mainitulla oltaneen kiinnostuneimpia keulajuoksusta. Dizzy River ja Hawk Cliff hakevat paikat toiselta radalta.

Pelijakauma: Hawk Cliffin (40%) pinnat ovat melko kohdallaan. Tobacco (13%) on ylipelattu. Gandhi Boko (7%) ja Track Angle (4%) ovat aliarvostettuja.

Ranking: A) 4 B) 2, 3, 8, 1, 10, 6, 5, 11 C) 9, 7

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto86-3

Suosikit: 1 Vici Volantes nousee 2-vuotislähdön ykköshevoseksi. Gävlessä 2. ulkoa reippaassa lopetuksessa niukkaan voittoon kirinyt ori kulki viimeksi kärjen takana lopun asiallisesti 15-vauhtia. Hyvää kapasiteettia ja kelpo lähtönopeutta osoittanut aloittelija on tässä vakava voitontavoittelija ja pienemmän systeemin luottohevonen. 8 Thelma M.M. lienee porukan vauhdikkain ja voi pätkällä olla useimmille vastustajilleen liian paha pideltävä. Toissa kerralla se kiri sisältä 13-lopetuksella kärkirintamaan. Viimeksi se eteni takamatkalta nopeasti johtavan rinnalle, josta hävisi vasta kalkkiviivoilla.

Haastajat ja yllättäjät: Varsoilla voimasuhteet voivat muuttua äkistikin, eikä muidenkaan mahdollisuuksia voittoon voi pitää huonoina. 3 Global Bookmaker on myös ehtinyt jo ottaa tuntumaa kovempiin lähtöihin. Örebron Svampenissa se seuraili johtavan takaa maksimisijoitukseen. Viimeksi tuli laukka jo ennen lähtölinjaa, mutta ravilla se on avannut reippaasti. Hyvällä juoksulla korkealle. 5 Axel Ruda meni Uumajassa keulapaikalta varsin hyvällä otteella maaliin saakka ja vaikuttaa hevoselta, joka voisi ottaa isommankin harppauksen eteenpäin. 7 Grand Princess on laukannut viime starteissa lähtösuoran päässä, mutta ehti osoittaa uran alussa hyviä otteita keulajuoksuilla. Alkuun panostaminen tuskin tulee nyt kysymykseen, mutta ravilla pysyessään se voi nousta silti korkealle. Kelpo otteita on esittänyt myös Petri Salmelan kaksikko 2 Hector Sisu6 Amperage Hanover.

Juoksunkulku: Vici Volantes, Global Bookmaker, Axel Ruda ja Amperage Hanover ovat ehtineet osoittaa lähtönopeutta. Sisimmän paikan turvin Vici Volantes on suosikki keulahevoseksi.

Pelijakauma: Vici Volantes (43%) on oikea suosikki, mutta Thelma M.M. (15%) ja varsinkin Global Bookmaker (7%) ovat alipelattuja. Axel Ruda (15%) ja Amperage Hanover (8%) ovat saaneet hieman liikaa kannatusta.

Ranking: A) 1, 8 B) 3, 5, 7, 2, 6 C) 9, 4

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 1
Suuri: 1, 8, 3, 5, 7

Toto86-4

Suosikit: 2 Pastorns Lady ei riittänyt toissa kerralla kärkisijoille, mutta kiri pari viikkoa sitten 5. ulkoa loppusuoralla varmaan voittoon. Toki muiden meno oli lopussa jo varsin työlästä. Hyvin auton takaa käynnistyvä tamma voi päästä nyt keulaan, josta voittosauma pikamatkalla olisi tietysti hyvä. Haastetta voi kuitenkin alussa tulla. Halmstadissa uusista käsistä avannut 4 Cherish Love taipui keulapaikalta pahoin lopussa, kuten syyskuun lopussa Solvallassakin. Virtavalle tammalle valittaneen lyhyestä matkasta huolimatta tällä kertaa selkäjuoksu, jollaisella se esitti terävän loppuvedon 10. syyskuuta. Vaarallinen edelleen. Rahallisesti ylisarjassa kilpaileva 10 Be The One on ehtinyt osoittaa jo erinomaisia otteita ja varsinkin viime esitys johtavan rinnalta oli todella hyvä. 3-vuotias meni 12,6-lopetuksella menojaan maalisuoralla. Ainakin reippaalla matkavauhdilla se voi nousta tässäkin ottelemaan voitosta.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Absurd laukkasi toissa kerralla voltista heti starttiin, eikä noussut viimeksi 4. ulkoa. Lokakuun lopussa se tuli takajoukoista viimeiset 700 metriä vahvasti 11-vauhtia, eikä ole sen perusteella tässäkään mahdoton, vaikka asetelmat tietysti ovatkin haastavat. Vielä voitoitta oleva 5 Minou Båven on tehnyt viime starteissa kelpo lopetuksia ja voi hankkia suotuisat asemat kärjen lähettyviltä. Lyhyellä kirillä se ei ole aivan mahdoton. Hankalasta paikasta kärsivä Frode Hamren tallin 12 Given on tehnyt kolme vahvaa suoritusta kuolemanpaikalta. Matkavauhdin suosiessa korkealle. Kärjen rinnalta loppukurvissa viimeksi laukannut 1 Syria A.T. teki Mantorpissa vankan kirin 5. ulkoa ja voi myös pystyä yllätykseen.

Juoksunkulku: Pastorns Lady saa alussa haastajikseen Cherish Loven, Minou Båvenin ja varsinkin 6 Carmencita Majon, joka voi olla panostettaessa vaikea torjuttava. Sen kohdalla keulasta luopuminen vapaaehtoisesti ei välttämättä ole selviö, vaikka kyseessä onkin pelaamaton hevonen.

Pelijakauma: Pastorns Ladyn (37%) pinnat ovat melko lailla ok. Absurd (6%) ansaitsisi hieman enemmän huomiota.

Ranking: A) 2, 4, 10 B) 7, 5, 12, 1 C) 6, 3, 8, 9

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 2, 4, 10, 7
Suuri: 2, 4, 10, 7, 5, 12, 1

Toto86-5

Suosikki: Jackpot-kierroksen suurin suosikki 3 Van Gogh Z.S. on ollut tänä vuonna voittamaton. Rommessa ori kiersi puolimatkassa keulaan ja voitti selvällä erolla, Gävlen ykkönen tuli takaa 11-vauhtisella kirillä. Juuri tuota 11-kyytiä ori menee varsin helposti ja kapasiteettia nousta sarjoissa on vielä kosolti. Italian starteissa tuli nuorempana lähtölaukkoja, mutta 5-vuotiaana ori on esiintynyt kauttaaltaan varmemmin. Uumajan erhe tuli pienestä häiriöstä avauskurvissa. Lähtönopeuttakin on, mutta Kenth Åkerlundin ajokilla on juoksunkulusta riippumatta sopivassa seurassa erinomainen voittosauma. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Suursuosikin takana lähtö on erittäin tasainen. 2 Digital Flash liukasteli viimeksi laukalle avauskurviin mentäessä ja samassa yhteydessä yksi kenkäkin irtosi. Siitä huolimatta tamma kulki juosten maaliin. Solängetissä se nujersi johtavan rinnalta keulahevosen, mutta tuli ohitetuksi lopussa. Jos se ei jää alussa liikaa, on hyvä sijoitus taas mahdollinen. 1 M.T.Lecavalier kulki viimeksi 3.ulkoa takasuoralla reippaasti, mutta hyytyi loppua kohti. Nopean ruunan juoksusta voi tulla nyt suotuisampi. 8 Noble Boylla on haastajista ehkä eniten potentiaalia, mutta paikka hankaloittaa. Kahdessa viime kisassa se ei ole saanut mahdollisuutta lopussa sisäratajuoksun jälkeen. Toissa kerralla yllätysvoittoon kierrellyt 9 Captain Knas laukkasi Solvallassa ennen puolimatkaa lähdettyään 3. ulkoa jo kohti kärkeä. Pitkähköllä starttivälillä vire on nyt pieni arvoitus. Tasavauhtinen 5 Casper W.F. laukkasi viimeksi kirikaistalla viimeisellä takasuoralla, mutta osoitti aiemmissa starteissa hyvää virettä.

Juoksunkulku: M.T.Lecavalier ja 4 Run For Liberty voivat olla alussa nopeimpia, mutta Van Gogh Z.S:lle kumpikaan ei ryhdy vastaamaan, jos ja kun se luultavasti tulee aikaisin eteenpäin. Suursuosikki on lähtenyt aiemmin Italian starteissa kovaakin auton takaa, mutta ehkä tässä suurempaan satsaamiseen ei ole tarvetta.

Pelijakauma: Van Gogh Z.S:n (77%) peliosuus on ehkä aavistuksen yläkantissa, muttei paljon. Captain Knas (8%) on liikaa pelattu. Digital Flash (1%) ja M.T.Lecavalier (1%) ovat jääneet liian vähälle pelille.

Ranking: A) 3 B) 2, 1, 8, 9, 5, 7, 14 C) 4, 13, 15, 11, 6, 12, 10

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto86-6

Suosikit: Axevallassa keulasta voittanut 3 Wreckless M.M. on jatkanut hyviä otteita senkin jälkeen, vaikkei ykkösiä ole tullutkaan. Solvallan 75-finaalissa ruuna sai 3. sisältä myöhään kiritilaa, viimeksi se taas joutui johtopaikalla väliprässin kohteeksi ja lopussa askel alkoi painaa. Se voi joutua tekemään nytkin töitä johtopaikan eteen, mutta on hyvistä asemista kuitenkin ykkösmerkki. 5 Lady Youline on tehnyt piippuhyllyn paikoilta kaksi kelpo esitystä, vaikka lopputulos olikin viimeksi kehnompi. Suosikin päästyä keulaan tehtävästä tuli Solvallassa mahdoton takaa. Reippaasti lähtevä tamma pyrkii nyt kärkipaikoille, ja jos alkuun ei kulu liikaa paukkuja, voitto on mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: Kelvollisesti suorittanut 1 Jack Zon on siirtynyt viime startin jälkeen Fredrik Wallinin menestystalliin ja jatkoa seurataan mielenkiinnolla. Paikka tarjoaa nopealle ruunalle saumat suotuisaan juoksuun, eikä menestys olisi suuri yllätys. Vähemmän pelatuista kiinnostava on myös 9 My Dream Art, joka laukkasi viimeksi montélähdössä avauskurviin, mutta osoitti Solvallan kolmella kierroksella hyvää virettä kirittyään takaa lopun alle 11-kyytiä. Juoksun suosiessa ei ulkona. Rommessa keulasta 75-voittoon vastannut tallikaveri 7 Rocky Tilly ei noussut finaalissa takajoukoista, mutta osoitti viimeksi kunnon olevan tallella ratkaistuaan 2. ulkoa hyvällä otteella lopussa. Paikka voi tietää nyt ongelmia, sillä sisäpuolella on useampia hyviä avaajia. 4 Duke Of Mearas ei jaksanut viimeksi johtavan rinnalta maaliin saakka, mutta pystyy selkäjuoksulla kirimään palan matkaa hyvin, jos vire on kuukauden starttivälillä kohdallaan. Nopea 2 Up To Me laukkasi viimeksi kärjen takaa rahasijan loppukaarteessa. Lokakuun lopun Breeders Crown -välierässä 4-vuotias tuli 2. ulkoa juosten perille ja voisi samanlaisena omata totosauman. Johtavan takaa asiallisesti viimeksi seuranneelle 8 Carisma Sisulle ja helpon lähdön kuolemanpaikalta vieneelle 11 Coffie U.N.G:lle asetelmat tuntuvat nyt liian vaativilta.

Juoksunkulku: Jack Zon ja Up To Me avaavat sisältä hyvin, mutta niille kelvannee hyvä selkä. Kisan keulapaikasta käynevät lopulta Wreckless M.M. ja Lady Youline. Anders Erikssonin ajokki voi pystyä sisemmän paikkansa turvin pitämään jalat etupuolella.

Pelijakauma: Wreckless M.M:n (43%) kannatus tuntuu liian isolta, samoin Rocky Tillyn (21%). Jack Zon (3%) ja My Dream Art (3%) ovat reilusti alipelattuja.

Ranking: A) 3, 5 B) 1, 9, 7, 4, 2, 8, 11 C) 10, 12

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 3, 5, 1, 9
Suuri: 3, 5, 1, 9

Toto86-7

Suosikit: 6 Cobourg Hanover palasi Östersundiin pieneltä huilita ja teki keulasta voittaneen Island Lifen takaa kelpo esityksen tullen juosten maaliin saakka. Jos kova avaaja välttää ulkoa kuolemanpaikan, on sillä tämänkertaisessa seurassa hyvä voittosauma. Mainiot suoritukset 75-sarjoissa tehnyt 1 Vincent Horse pääsee matkaan loistoasemista ja yrittää pitää edellisen ulkopuolellaan kiihdytyksessä. Voitto on mahdollinen keulasta tai sen takaa, kunhan vain välttää turhan paukkujen tuhlaamisen alkuun. Solvallan finaalissa se kipusi johtavan takaa lopussa puolittain Giant Shadown kupeelle. Uusi balanssi on sille toki kysymysmerkki, sillä kaikki kengät jalassa se ei ole aikaisemmin tienannut Ruotsissa kruunuakaan.

Haastajat ja yllättäjät: Haastajaosastolta oikeastaan ainoa kiehtova tapaus on 5 Heading Reference, jolle vuoden avausvoittokin olisi jo varsin ansaittu. Viimeksi se punnersi 4. ulkoa kierroksen kirillä vahvasti perille asti, mutta tuli linjalla kahden ohittamaksi. Hieman paremmalla juoksulla se voisi haastaa edellä mainitutkin kun balanssiakin päästään hieman keventämään. 9 Il Diablo osoitti vahvaa virettä lokakuussa, mutta ei ole tallin mukaan pienen tauon jäljiltä samassa iskussa. Suotuisalla juoksulla se ei toki ole ylisarjassakaan aivan pihalla, muttei paljon pelattuna kovin kiinnostava kuitenkaan. 11 Owen Face aloitti kahden vuoden tauolta lupaavasti keulavoitolla, mutta on esiintynyt sen jälkeen pari kertaa varsin tasaisesti. 4 Jeppas Picasso laukkasi viimeksi avauskurviin, eikä voinut edellisellä kerralla keulasta mitään Digital Inkille ja kumppaneille. 12 Pacific W.F. ei esittänyt viime kerralla vielä ihmeitä takaa, mutta voi startti alla parantaa selvästikin.

Juoksunkulku: Vincent Horse ja Cobourg Hanover iskevät yhteen alussa. Jälkimmäinen voi päästä kunnolla panostettaessa keulaan. Johtavan rinnalle ei liene sen jälkeen tungosta.

Pelijakauma: Cobourg Hanoverin (35%) ja Vincent Horsen (23%) pinnat ovat kohdallaan, mutta Heading Reference (11%) on ainakin vielä edullinen. Il Diablo (17%) on selvästi liikaa pelattu.

Ranking: A) 6, 1, 5 B) 9, 11, 4, 12, 2, 10, 3, 7 C) 8

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 6, 1, 5
Suuri: 6, 1, 5

Toto86-8

Suosikit: Keulaan todennäköisesti porhaltava 3 Got To Dash saa ykkösvihjeen päätöskohteessa. Viime kerralla hännillä päätöskierroksella toiselle radalle noussut ruuna laukkasi loppukaarteessa. Sen jälkeen 4-vuotiasta on hoidettu, joten vireen suhteen voi asettaa pienen kysymysmerkin. Aiemmat syksyn suoritukset olivat vankkoja niin keulasta kuin takaakin, ja samanlaisena Petri Salmelan suojatilla olisi hyvä voittosauma. 1 Payet D.E. vaikuttaa kovimmalta vastustajalta, vaikkei ruuna ehkä pysty ainakaan keulaa puolustamaan kiihdytyksessä. Rommessa 2. ulkoa varmaan voittoon punnertanut 4-vuotias ei ollut seuraavalla kerralla yhtä hyvä, mutta ratkaisi taas viimeksi hallitusti johtavan rinnaltakin. Voittomatsiin.

Haastajat ja yllättäjät: Pari kiinnostavaa ”pottihevostakin” nostetaan mukaan. 9 Encore Un Sisu aloitti Bjerkessä Frode Hamren tallista varmalla kuolemanpaikkavoitolla ja vire tuskin on startti kropassa ainakaan laskusuuntainen. Toissa kerralla sisäratajuoksulla terävästi kirinyt ja viimeksi keulasta varmaan voittoon vastannut 7 Global Tuxedo voi olla taas kärjen lähettyviltä vaarallinen. Sisäpuolella on nippu selvästi verkkaisempia avaajia, joten saumat suotuisaan reissuun ovat ulkoakin varsin hyvät. 11 Iglesias Boshoeve on ehkä tasaista tulosriviään hieman parempi. Viimeksi loppu 3. ulkoa sujui 11,5-vauhdilla. Toki voittoon vaaditaan muiden apuakin. Rauhattomassa juoksussa 12 Silvester voi myös kohota takaa korkealle, sillä vire vaikuttaa hyvältä. Kyvykäs 6 Fixi Mearas tyytyi seurailemaan viimeksi takaa ja vaatinee vielä startteja alle. Juoksusta tullee edelleen passiivinen.

Juoksunkulku: Got To Dash napannee heti johtopaikan, Global Tuxedo pyrkinee ulkoakin sen tuntumaan. Payet D.E. hakee asemat kärjen lähettyviltä ja voi nousta toisen radan vetäjäksikin jossain vaiheessa.

Pelijakauma: Got To Dash (32%) voisi olla aavistuksen enemmänkin pelattu. Fixi Mearas (16%) on ylipelattu. Encore Un Sisu (8%) ja Global Tuxedo (5%) ovat edullisia.

Ranking: A) 3, 1 B) 9, 7, 11, 12, 6, 2, 5, 8, 10, 4 C) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 3, 1, 9, 7
Suuri: 3, 1, 9, 7