Ravivihje: Toto64 Eskilstuna 2.12.2019

Julkaistu:

Toto64
Maanantain Toto64-rivit rakennetaan Sofia Aronssonin valmennustallin kaksikon varaan.
Sofia Aronsson ja Erik Adielsson ovat maanantain Toto64-kierroksen avainhahmoja, kun vihjesysteemien varmat Hobby de L’iton (Toto64-4) ja Vichy Grif (Toto64-6) starttaavat saman kaksikon käsistä.

Adielssonilla on tämän kaksikon lisäksi tulessa monta muutakin vahvaa voittosaumaa, kun Bastian Boom (Toto64-2) ja Fille Am (Toto64-5) ovat lähtöjensä selviä pelisuosikkeja ja avauskohteen Scellino Luis lukeutuu lähtönsä pelihevosiin.

Sääennusteet povaavat kilpailupaikalle illaksi pikku pakkasta ja poutasäätä. Toto64-pelin jättöaika päättyy neljännen lähdön starttiin klo 20.30.

Päivän varma: 1 Vichy Grif (Toto64-6, lähtö 9)

Päätöskohteen 1 Vichy Grif on syttynyt elämänsä vireeseen ja tammalla on hyvät mahdollisuudet kasvattaa voittoputkensa jo neljän mittaiseksi. Viimeksi Solvallassa Sofia Aronssonin valmennettava oli kenties parempi kuin koskaan, kun se nujersi johtavan rinnalta väkisin Au Pair Girlin ohi. Sitä ennen Åbyssa se matkasi viimeisenä sisällä, nousi kiriin maalisuoran alussa ja ohitti muut ulkokautta aivan omaa vauhtiaan. Hevonen on kilpaillut urallaan paljon kengät jalassa, joten balanssikaan tuskin muodostuu esteeksi voiton suhteen. Erik Adielssonin ohjastama tamma avaa lujaa ja pitänee sisäradalta keulapaikan hallussaan, jonka jälkeen ohitukseen pystyvät ovat harvassa.

Päivän varma: 6 Hobby de L’iton (Toto64-4, lähtö 7)

Rivin toinenkin varma tulee Sofia Aronssonin tallista. Neljännessä kohteessa kilpaileva 6 Hobby de L’iton on kilpaillut pitkän taukonsa jälkeen neljästi ja kunto tuntuu jatkuvasti vain kohenevan. Årjangissa 6. lokakuuta voitossa se karkasi helpossa lähdössä johtavan rinnalta todella vakuuttavaan tyyliin. Viimeksi Färjestadissa hevonen tuli neljännestä ulkoa viimeiset 800 metriä 11-kyytiä ja edelle jäi vain kanuunakuntoinen Rocky Tilly. Pienessä lähdössä Erik Adielssonin ajokki pääsee heti iskuasemiin ja vahvalla oriilla voi tarvittaessa ajaa johtavan ulkopuoleltakin.

Päivän ideaveto: 4 Ruter Ess (Toto64-3, lähtö 6)

Amatööriohjastajien lähdössä viivalla on tasoltaan melko kirjava valjakkokattaus. Pelikohteeksi valikoituu vuoden kilpailutauon jälkeen neljästi startannut ja nousujohteisesti esiintynyt 4 Ruter Ess. Viimeksi Eskilstunassa Karl Aikion valmennettava matkasi aivan porukan hännillä, josta se nousi vahvalla 14,8-vauhtisella päätöskierroksella kolmanneksi. Sitä ennen Mantropissa se kesti johtavan rinnalta kunnialla hopealle. Madelen Beråsin ohjastettava on startista melko nopea ja saattaa avata startista suoraan keulaan asti, joka tapauksessa juoksuasemat löytyvät tällä kertaa läheltä kärkeä. Aamupäivän alle kymmenen prosenttia on vielä reilusti alakanttiin voiton todennäköisyyden pyöriessä lähempänä kahtakymmentä prosenttia.

Päivän pommi: 1 Imakethecashquick (Toto64-5, lähtö 8)

1 Imakethecashquick on kohonnut vahvaan syysvireeseen. Viimeksi Eskilstunassa tamma juoksi lyhyellä matkalla porukan hännillä, josta se lopetti maalisuoralla terävästi toiseksi. Solvallassa 6. marraskuuta se matkasi kolmannessa sisällä ja jäi täysissä voimissa pussiin menettäen mahdollisesti jopa voitonkin. Tässä lähdössä juoksupaikka saattaa löytyä juoksuradalta kiihdyttävän 7 Ivanhoen perästä ja väylien löytyessä Pierre Nyströmin ajokki voi räjäyttää totopommin. Lähdön suursuosikki 9 Fille Am on ainakin aamupäivän pelijakaumassa todella ylipelattu, voitokkaan ruunan kohdalla kysymysmerkkejä riittää ainakin kilpailutauon, lähtöpaikan ja balanssiasioiden muodossa.