Ravivihje: Toto75 Gävle 30.11.2019

Julkaistu:

Toto75
Lauantain 75-kierros päättyy suomalaisyllätykseen?
Gävlen kierroksen luottohevoset löytyvät rivin loppupäästä. Magic Cashilla on pronssidivisioonan voimahevosista etukäteen parhaat asemat. Klass I:ssä Nina Pettersson-Perklénin kovakuntoinen Religious pääsee liikkeelle loistoasemista ja voi johtaa maaliin saakka.

Kultadivisioonan suursuosikkia, Milligan's Schoolia yrittävät kaataa mm. Mr Golden Quick ja Elian Web.

Kenkäpakko starttaa Ruotsissa huomenna, ja Gävlessä nähtäneen tänään vielä runsaasti kengättömiä, vaikka lämpötila onkin aavistuksen pakkasen puolella. Poutasää tietää hyviä olosuhteita.


Toto75-1

Suosikit: 3 Hazard Boko saa ykkösvihjeen tasaisessa hopeadivisioonassa. Toissa kerralla Per Lennartssonin suojatti laukkasi reippaassa avauksessa ensimmäiseen kurviin, mutta ori osoitti kunnon olevan edelleen hyvä otettuaan Gävlessä hallitun voiton keulasta. Eturivissä on iso liuta hyviä lähtijöitä, joten johtopaikka ei välttämättä irtoa. Passelissa porukassa Hazard Bokolla on kuitenkin hyvä voittosauma muullakin juoksulla. 7 Ebony Boko on esittänyt hyvää virettä koko syksyn. Viimeksi ruuna latasi voimalla Eldorado B:n ohi keulaan, mutta 10-vauhtinen avauskierros osoittautui voiton suhteen liian tiukaksi. Starttiraketilla on ulkoakin saumat keulaan ja Gävlen lyhyempi loppusuora suosii. Maaliin asti kestäminenkään ei yllättäisi. 2 Thrust Control sai viimeksi optimaalisen juoksun 2. ulkona kovassa vauhdissa ja löi Ebony Bokon varmasti lopussa. Mitenkään lennokasta jenkin askellus ei lopussa ollut, ja itse asiassa se näytti paremmalta edellisellä kerralla. Juoksusta voi toki tulla sopivalta lähtöpaikalta tässäkin suotuisa ja voitto on mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Weekend Fun näytti huonolta lokakuun startissa, mutta viimeksi suoritus oli taas selvästi parempi. Ruuna tuli takaa juosten maaliin. Kengittä, kokolapuilla ja jenkeillä se on tässä huomioitava. Luotettavasti esiintyvä 4 Flash Håleryd kipusi Bjerkessä ulkokautta kärjen tuntumaan. Sekin pääsee parhaimmillaan hyvin liikkeelle ja kärjen lähettyviltä saumoja yllätykseen voisi nyt olla. 6 Global Wise Guy teki Breeders Crown -lähdöissä lähinnä tasaiset suoritukset. Parhaassa terässään se olisi tietysti potentiaalinen menestyjä. Keulasta varmaan voittoon viimeksi ravannut 10 Dom Perignon on nyt takarivistä muiden armoilla. Rommessa avauskurviin laukanneen 9 Exclamation Markin päivän vire on pieni arvoitus, sillä edellisestä kunnon startista on jo pari kuukautta.

Juoksunkulku: Kaikki eturivin hevoset pystyvät lähtemään hyvin, mutta Ebony Boko ja 8 M.T.Insider ovat silti vielä muita pykälää liukkaampia. Ebony Boko on ulkoakin niukka keulasuosikki.

Pelijakauma: Ebony Boko (8%) tuntuu edullisimmalta tasaiseen lähtöön.

Ranking: A) 3, 7, 2 B) 5, 4, 6, 10, 9 C) 1, 12, 11, 8

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 3, 7, 2
Suuri: 3, 7, 2, 5, 4

Toto75-2

Suosikit: 9 Dusktodawn Sisu on esiintynyt uusista käsistä nousujohteisesti ja saa ykkösvihjeen tammatasoituksessa. Lokakuun kisassa se kiri 4. ulkoa jo lähelle voittoa ja otti viimeksi samalta juoksupaikalta täysosuman. Viimeisen kierroksen alussa kirikaistalle siirtynyt tamma eteni johtavan rinnalle päätöspuolikkaalla ja ratkaisi lopussa hallitusti. Kirikierros oli 12,9-vauhtinen. Se pystyy monenlaisella taktiikalla matsiin. Tallikaveri 6 Livi Othella H.M:lle on jäänyt viime starteissa jossiteltavaa. Sisärataa juossut 3-vuotias jäi viimeksi johtavan taakse pussiin ja sai Rommessa tilaa vasta aivan viime metreillä. Erik Adielssonin avulla yksin juoksuradalta lähtevä tamma pääsee jälleen hyviin asemiin ja on lopussa vaarallinen. 1 Nova Effe voi kuitenkin pitää sisältä keulapaikan hallinnassaan, josta se on tosin esiintynyt parissa viime startissa hieman pehmeästi lopussa. Vetolaput voivat tuoda siihen avun, ja Ulf Ohlssonin ajokki kuuluu aikaisin peleihin.

Haastajat ja yllättäjät: 13 Artemide Zackille lähetystavan ja lähtöpaikan sopiminen on pieni arvoitus, mutta jos homma toimii, menestys ei yllättäisi. Ruotsin debyytissään Solvallassa se jäi 4. ulkoa vähän huonoon selkään, mutta latoi viimeiset 400 metriä vahvasti 10,5-lukemiin. 5 Heather Deo aloitti uusista käsistä toissa kerralla vahvalla kirivoitolla 2. ulkoa tulleen lopun 12-vauhtia. Viimeksi Breeders Crownin välierässä jenkki oli aikaisin vaikeuksissa ja osoittautui kipeäksi. Jos kaikki on taas kunnossa, eikä lähtöpaikka pudota sitä liian kauas alussa, kärkipäähän on edellytyksiä. 11 Digital Class on tehnyt kelpo esityksiä, vaikka voitot puuttuvatkin tältä vuodelta. Jos hyvin voltista lähtevä 4-vuotias pääsee suotuisiin asemiin, kärkeen on saumoja. 7 Kavata Käll oli viimeksi varsin saamaton takaa, mutta aiemmat suoritukset olivat vastaavasti erinomaisia. Ei täysin ulkona. Täysin pelaamattomana isompaan systeemiin vielä 12 Flight Danseur. Se kiersi tauolta paluussaan 2. ulkoa puolivälissä keulaan ja piti varmaan voittoon. Elokuun lopussa se laukkasi 75-voittaja Rocky Tillyn takaa loppusuoran alussa näyttäen vielä tuoreelta siinä vaiheessa. Huippukauden tehneelle 15 Miss Soberille kierrettävää taitaa olla liikaa 40 metristä.

Juoksunkulku: Nova Effe ja Livi Othella H.M. ratkaisevat keulapaikan kohtalon. Etu ensin mainitulla. Dusktodawn Sisu voi kiertää puolimatkassa johtavan rinnalle, jos vauhti on verkkaista.

Pelijakauma: Dusktodawn Sisu (23%) voisi olla aavistuksen selvempikin suosikki. Nova Effe (19%) on hieman liikaa pelattu.

Ranking: A) 9, 6, 1 B) 13, 5, 11, 7, 12, 15, 2, 3 C) 8, 10, 4, 14

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 9, 6, 1, 13, 5
Suuri: 9, 6, 1, 13, 5, 11, 7, 12

Toto75-3

Suosikki: 5 Milligan's School on kolmella kilometrillä ajettavan kultadivisioonan suursuosikki. Rommen ja Eskilstunan 75-voitot se otti keulasta, mutta kauhean vakuuttaviksi esityksiä ei voi sanoa. Molemmilla kerroilla se oli loppusuoran alkupuolella jo pinteessä. Solvallan finaalissa suoritus takaa oli nihkeä. Jos Ulf Erikssonin ajokki pääsee sujuvasti keulaan, kuten mahdollista on, voitto on tietysti liki tässäkin. Korkeat prosentit houkuttelevat kuitenkin etsimään muitakin vaihtoehtoja.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Zenit Brick on ykkösvastustaja, ja ruunan vire vaikuttikin lokakuun lopun voiton perusteella varsin mukavalta. Wolvegassa se laukkasi parijonossa viimeisellä takasuoralla ilmeisesti häirittynä. Se joutunee nyt töihin, mutta voitto on mahdollinen, jos suosikki ei saa ilmaiseksi keulapaikkaa. Yllättäjistä löytyy myös pari potentiaalista. 1 Mr Golden Quick osoitti Vermossa erittäin vahvaa virettä. Ruuna esitti 4. ulkoa 09,7-vauhtisen 700 metrin kirin ja hävisi lopulta vain sisärataa kärjessä juosseille Lexus Dreamille ja Workout Wonderille. Tässä juoksupaikka löytyy läheltä kärkeä, joka on pitkälle matkalle hyvä. Vaarallinen tiloja saadessaan. Myös kolmella kierroksella debytoiva 12 Elian Web voi kiriä lopussa korkealle, jos juoksu takaa juontuu sopivasti. Rommen ja Solvallan suoritusten perusteella kunto on mallillaan. Färjestadissa yllättänyt 10 Ragazzo da Sopra oli vaisumpi seuraavalla kerralla, mutta näytti Solvallan finaalissa taas hyvältä saatuaan sisältä myöhään tilaa. Onnistuneella reissulla sekin omaa saumoja korkealle. 4 Digital Ink pyrkii reippaana avaajana sisäradalle kärjen tuntumaan. Sekin on huippukunnossa, mutta voitto tulisi silti yllätyksenä, totosija ei niinkään. 2 Doctor Doxey Zenz ei tunnu Gävlen vahvan suorituksen jälkeenkään tähän vakavalta voittajakandidaatilta, mutta se voi hyvinkin olla suosikkivoiton suhteen juoksun avainhevonen. Mathias Andersson mielii oriilla keulaan, joka osaltaan tekisi Milligan's Schoolin juoksusta kimurantimman.

Juoksunkulku: Digital Ink on eturivin hevosista nopein. Jos se pääsee keulaan, luovuttaa se paikkansa mielellään suosikille. Doctor Doxey Zenz voi kuitenkin välistä sotkea kuvioita. Zenit Brick kiertää jossain vaiheessa johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Milligan's Schoolin (63%) peliosuus on liian suuri. Mr Golden Quick (4%) on lähdön paras merkki.

Ranking: A) 5 B) 7, 1, 12, 10, 4, 8, 3 C) 2, 11, 6

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 5, 7, 1, 12, 10
Suuri: 5, 7, 1, 12, 10

Toto75-4

Suosikit: Kylmäveritasoituksessa erottuu trio. Öystein Tjomslandin tallista hyviä suorituksia tehnyt 7 Hvalstad Odin omaa kokemusta kovemmistakin lähdöistä ja saa takamatkasta huolimatta ykkösvihjeen. Uumajassa ruunan askel lyheni keulapaikalta ymmärrettävästi jonkin verran loppusuoralla 23,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen. Rommessa se eteni 2. ulkoa asiallisesti toiseksi. Ulf Ohlsson pyrkii tässä heti alussa toiselle radalle ja sitä kautta kärkikahinoihin. Paalulta lähtee kova norjalaiskaksikko. 5 Voje Jerv teki mainion suorituksen toissa kerralla Färjestadissa. Johtavan takaa toiselle radalle viimeisellä takasuoralla noussut ruuna vastasi ulkoa kirineille maaliin asti ja teki hyvän ajan. Viimeksi suoritus oli tuntuvasti huonompi, mutta valmentajan mukaan hevonen tuntuu nyt treenissä taas paremmalta. Keulasta sen kanssa vääntää alussa 4 Löv Teddy, joka tuli viimeksi keulasta ohitetuksi loppumetreillä, mutta voi olla lyhyemmällä starttivälillä taas parempi. Bollnäsin voitto tuli keulasta ylivoimaisesti, ja Jorma Kontio nousee nyt vahvistuksena rattaille. Mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: Edellä mainittu kolmikko on osoittanut suhteellisen varmoja otteita, joten muiden mahdollisuudet eivät ole järin hyvät. Virkeät loppuvedot viime starteissa esittänyt 14 Tangen Braute nostetaan kuitenkin mukaan hankalasta lähtöpaikasta huolimatta. Ori menee tällä kertaa ensimmäistä kertaa kengittä ja todennäköisesti myös jenkkikärryistä. Ei ulkona, kun kuntokin vaikuttaa mainiolta. Laiskansitkeä 2 Gnistas Filur eteni viimeksi johtavan rinnalta keulaan päätöskierroksen alussa ja vastaili voittoon. Lokakuun lopussa ruuna oli kerran poissa. Vauhtien riittävyys tähän on kysymysmerkki. Tamma 40 metrin takamatkalta ei tunnu tähän tehtävään äkkiseltään menestyjältä, mutta 15 Forspärlan kunto on mallillaan. Viimeksi se kiersi 6. ulkoa kärkeen viimeisellä takasuoralla ja voitti pitelemällä. Edellisellä kerralla 23-vauhtinen kiri nosti sen voittajan rinnalle. Takamatkan juoksuradoilta 12 Demex ja 13 Norrlands Scott voivat yltää totomatsiin, jos startti onnistuu.

Juoksunkulku: 6 B.W.Kurre ottaa juoksuradalta luultavasti ensimmäiset keulat. Löv Teddy ja Voje Jerv nahistelevat siitä, kumpi ehtii hakemaan vetotyöt sen jälkeen.

Pelijakauma: Hvalstad Odin (19%) on suosikeista edullisin. Gnistas Filur (12%) on saanut liikaa kannatusta.

Ranking: A) 7, 5, 4 B) 14, 2, 15, 12, 13, 6, 3 C) 8, 1, 10, 11, 9

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 7, 5, 4, 14
Suuri: 7, 5, 4, 14

Toto75-5

Suosikki: Alimmassa 75-sarjassa asetelmat ovat 1 Inspectorin puolella. Kyvykäs 4-vuotias on tehnyt kahdella viime kerralla 2. ulkoa ja keulasta hyvät suoritukset, vaikka molemmissa yksi onkin tullut ohitse. Reipas lähtijä omaa sisältäkin saumat keulapaikan puolustamiseen ja silloin olisi tietysti paljon voitettu. Pienempään lappuun ori jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Lähdön vähemmän pelatuista löytyy muutama kiinnostava tapaus, jotka nostetaan isoon systeemiin. Merkittävän kuskinvahvistuksen kokevan 9 Mint Sånnan voittosarja katkesi viimeksi, mutta 6. ulkoa lopussa välistä tilaa saanut ruuna latoi maalisuoran erittäin napakasti. Jos juoksupaikka löytyisi kärjen läheisyydestä, voittokaan ei olisi suuri yllätys. 6 Kryptonite Zon ei jaksanut viimeksi otella kuolemanpaikalta aivan kärkisijoista, mutta lokakuun lopussa ruuna kiritti 2. sisältä keulahevosta hyvin reippaassa lopetuksessa. Rivakka avaaja pääsee ulompaakin hyviin asemiin, ja jos viime juoksu ei paina, kärkisija on mahdollinen. 7 G.R.J.'s Wolverine on ottanut marraskuun voitot varsin hyvällä otteella johtavan rinnalta. Juoksunkulku ulkoa on luonnollisesti arvoitus, mutta edellytyksiä 5-vuotiaalla on. Kärjestä tai sen lähettyviltä voittaneelle 2 Turennelle juostava lyhyt matka ei tunnu suosiolliselta, mutta matkavauhdin suosiessa ruunalla on tietysti edellytykset kohota korkealle. Rommen voitto tuli niukasti keulasta. 8 Surf'n Turf oli viimeksi johtavan rinnalla erittäin virtava, mutta lasketteli siitä huolimatta lopussa selvään voittoon. Edellinen ykkönen tuli patisteltuna keulasta. Kuumenemisen välttääkseen päävarustusta vaihdetaan nyt avoimempaan suuntaan, mutta ulkoa se voi tietysti tietää juoksunkulkuun lisäongelmia. 3 Italiano Boko on kasannut näppärän tulosrivin, mutta riittävyys 75-tasolla on silti pieni kysymysmerkki. Toissa kerralla se tuli sisältä ihan mukavasti ja ratkaisi viimeksi 13-lopetuksella varmasti 2. ulkoa.

Juoksunkulku: Inspector pystynee torjumaan muut eturivin hevoset, mutta Kryptonite Zon voi olla sille liian liukas alussa. Fredrik B. Larsson voi toki raskas viime startti lähellä luovuttaa paikkansa silti suosikille.

Pelijakauma: Inspectorin (42%) suosikkiasema on perusteltu, mutta pinnat ovat jo ylärajoilla. Mint Sånna (5%), Kryptonite Zon (2%) ja G.R.J.'s Wolverine (3%) ovat liian vähän pelattuja. Italiano Boko (18%) on saanut liikaa kannatusta.

Ranking: A) 1 B) 9, 6, 7, 2, 8, 3 C) 10, 4, 5, 11

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1
Suuri: 1, 9, 6, 7

Toto75-6

Suosikki: 5 Magic Cash nousee tasokkaan pronssidivarin ykkösnimeksi, sillä kovimpiin kilpakumppaneihin nähden lähtöpaikka on sen puolella. Harvakseltaan kilpaillut 4-vuotias kiersi viimeksi 3. ulkoa puolimatkassa johtavan kupeelle, painui takasuoralla kärkeen ja vastasi varmaan voittoon. Vähintään johtavan rinnalle Jorma Kontion ajokki edennee nytkin hyvissä ajoin, aktiivisella taktiikalla ehkä keulaankin. Voittosauma on hyvä ja ruuna jää tasaisesti pelattuun lähtöön varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Tallikaveri 11 Global Winner voi olla kovin vastus. Se laukkasi viimeksi ennen lähtölinjaa ja jäi sitä ennen finaalissa sisälle pussiin. Lokakuun voitto pitkällä matkalla tuli parijonosta lopulta helposti, eikä ruuna ole tässäkään ulkona kuvioista. 4 Hakon von Haithabu on noussut pitkän tauon jälkeen mainioon iskuun ja punnersi Bjerkessä sitkeällä kirillä 4. ulkoa ykköseksi. Juoksusta tulee tällä kertaa parempi, eikä voittokaan ole mahdottomuus, jos lähdön vahvimmille tulee ongelmia. 8 Whipped Eggs eteni Eskilstunassa kärkeen pari kierrosta ennen maalia ja voitti selvällä erolla, vaikkei tyyli ollutkaan aivan priimaa. Alussa takajoukkoihin jäävä ruuna tullee nytkin ajoissa eteenpäin, mutta tehtävä on tiukka, kun vastassa on muitakin vahvoja. 2 Tale Of Jacks oli Solvallassa keulassa turhan virkeä ja väsyi loppua kohti. Selkäjuoksu lienee tämän kerran taktiikka ja sopivalla sellaisella totosija ei ole mahdoton. Pidemmillä matkoilla jyvät tuppaavat erottumaan tasaisen reippaan matkavauhdin myötä akanoista, joten muiden mahdollisuudet voittoon ovat melko ohuet.

Juoksunkulku: Nopeat 1 Melizza ja Tale Of Jacks hakevat selkäjuoksua, joten Hakon von Haithabulla on keskeltä hyvä sauma napata keulapaikka. Magic Cash etenee kysymään siltä vetotöitä.

Pelijakauma: Magic Cash (31%) voisi olla selvempikin suosikki. Whipped Eggs (23%) on liikaa luotettu.

Ranking: A) 5 B) 11, 4, 8, 2 C) 9, 3, 10, 1, 12, 7

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-7

Ideavarma: Päätöskohdetta lähdetään ratkaisemaan vähän pelatulla idealla. 3 Religious on osoittanut erinomaista kuntoa, vaikka sijoitukset eivät sitä täysin kerrokaan. Lokakuussa Solvallassa se tuli avoimessa 4-vuotislähdössä 2. ulkoa juosten perille, samoin sen jälkeen Kouvolassa samalta juoksupaikalta, jolloin vastassa oli avoimen sarjan menijöitäkin. Vermon kolmella kilometrilläkin aikaisin kirikaistalle lähtenyt ori tuli hyvin maaliin asti. Tällä kertaa sillä on mainiolta lähtöpaikalta tilaisuus napata keulapaikka, josta se ei olisi helppo lyötävä.

Suosikki: Hurjia kyytejä rapakon takana mennyt 11 Seismic Wave aloitti Ruotsissa tyylipuhtaalla keulavoitolla, mutta Hampurissa ruunan tyyli mureni johtavan rinnalta loppukaarteessa. Viimeksi voitto tuli taas 2. ulkoa helposti, mutta ravissa oli ajoittain sanomista. Kun tiedossa on tällä kertaa kiertämistä ulkoradoilla, ei se suurena suosikkina tunnu erityisen houkuttelevalta, vaikka kapasiteetti onkin tietysti kova.

Haastajat ja yllättäjät: 1 MAS Capacity on ottanut syksyn voittonsa hyvällä tyylillä keulasta, mutta Gävlen ykkösradalta Religiousille vastaaminen ei ehkä onnistu. Tiedossa on joka tapauksessa hyvä juoksu ja kärkisija on mahdollinen. Voitosta voittoon keulajuoksuilla kulkenut 7 Master Blaster joutuu nyt kovempaan testiin. Pari viimeisintä on kylläkin tullut helposti ja varaa parempaankin on. Juoksun luonnistuminen ulompaa on nyt sen sijaan kysymysmerkki. 10 Ribaude piti viimeksi sisäradalta yllättäen keulat ja hallitsi perille. Vauhtikestävä menijä voi nousta takaa kärkipäähän matkavauhdin puoltaessa. 2 Vagabond Bi on tehnyt syksyllä hyvää jälkeä ja nousi mm. viimeksi 3. ulkoa toiseksi vain Whipped Eggsille häviten. Jenkkikärryillä ja huippukuskilla ei aivan mahdoton. Voimissaan johtavan taakse Eskilstunassa jäänyt 5 No Limit Royalty, pari viime starttia laukkaan pilannut 9 Nyhet, sekä takajoukoista kahdesti voittoon noussut 8 Alvena Warrior voivat myös onnistuneilla juoksuilla olla totokuvioissa.

Juoksunkulku: MAS Capacity avaa hyvin, mutta satsattaessa Religious singahtanee kuitenkin sen edelle. Sillä ajetaan keulasta. Master Blaster kiertää ulkoa toisen radan vetäjäksi, myös Seismic Wave voi tulla ajoissa eteenpäin.

Pelijakauma: Religious (5%) on tuntuvasti aliarvostettu. Seismic Wave (52%) on paikka huomioiden aivan liian iso suosikki.

Ranking: A) 3, 11 B) 1, 7, 10, 2, 5, 9, 8 C) 6, 4

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3
Suuri: 3