Ravivihje: Toto64 Romme 22.11.2019

Julkaistu:

Toto64
Beauty Leg on Rommen Toto64-kierroksen paras varma.
Romme isännöi viime viikon tapaan myös tämän perjantain Toto64-kierrosta. Toivottavasti tällä kertaa sumu ei ole yhtä sakea kuin viikko sitten ja lähdöistä näkisi muutakin kuin etusuoran tapahtumat.

Illan päälähtönä ajetaan Treåringsserienin finaali (T64-4), jossa voittaja kuittaa 100 000 kruunua. Siinä selväksi suosikiksi pelattu Southwind Queen ansaitsee erityismaininnan. 3-vuotias tamma, joka on voittanut urallaan peräti 23 kertaa. Tosin 17 näistä on tullut varsin eksoottisesta ravimaasta, miljonääriomistajansa kotimaasta Venäjältä. Dennis Palmqvistin treeniin kesällä siirtynyt hurjasukuinen tamma on ollut voitokas myös Ruotsissa ja sen urakehitystä onkin varsin mielenkiintoista seurata.

Toto64-systeemien läpivarmana toimii päätöskohteen Beauty Leg, joka palasi hienossa iskussa tauolta viime viikolla ja on alle 40 prosenttia pelattuna tarjouksessa.

Kierroksen pankiksi pelattu toisen kohteen Van Gogh Z.S. varmistetaan suuremmassa systeemissä. Sitä ajaa nyt kokemattomampi kuski ja amatöörilähdöissä voi muutenkin sattua kaikenlaista.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy tuttuun tyyliin klo 20.30.

Päivän varma: 3 Beauty Leg (lähtö 9, Toto64-6)

3 Beauty Leg teki jäätäviä juoksuja kesällä huippuna kesäkuinen Diamondstoetin finaalin voitto. Tamma palasi kolmen kuukauden huililta viime torstaina Örebrossa ja tekikin varsin väkevän esityksen. Johanna Lindin ajokki laukkasi lähtösuoralla pienessä kontaktitilanteessa jääden muista. Sillä ajettiin tauolta vielä passiivisesti, hyökättiin kiriin kaukaa takaa vasta loppukurvissa ja loppua Beauty Leg latoi porukan selvästi kovinta kyytiä ehtien neljänneksi. Koko viimeisen kierroksen tamma kulki 12,4-vauhtia. Se lähtö oli iltaravilähdöksi todella kovatasoinen ja nyt vastus helpottuu tuntuvasti. Lars-Erik Granathin kasvattama, omistama ja valmentama Beauty Leg vieläpä parantanee saatuaan startin alle ja sen pitäisi olla enemmän pelattu kuin 37 prosenttia. Tamman kuuluu olla tässä porukassa liki voittoa menipä juoksu miten tahansa.

Päivän ideaveto: 6 Condior (lähtö 7, Toto64-4)

6 Condiorilla ei taulussa näy voittoja, mutta jatkuvasti vastaan sattunut joku 3-vuotisikäluokan kovanaamoista, joille ei ole ollut häpeä hävitä. Syyskuun lopun Solvallan startissa edelle jäi vain Hail Mary. Toissa kerralla se hävisi toisesta ulkoa Mister Donaldin voittamassa lähdössä vain piikkiselkä-parille. Viimeksi ruunalla ajettiin aggressiivisesti kolmannesta ulkoa johtavan rinnalle ja Peter G Norman prässäsi raivokkaasti keulan kovaa Gargamel Sisua. Kirikierroksen ensimmäiset 600 metriä sujuivat 10,3-vauhtia, joten ymmärrettävästi loppusuoralla vauhti oli hieman rauhallisempaa. Kolmanneksi Condior kuitenkin kesti ja esitys oli kokonaisuudessaan hyvä. Nyt vastus helpottuu viime startteihin nähden ja Condiorin kuuluisi olla huomattavasti enemmän pelattu kuin yhdeksän prosenttia.

Päivän ideaveto: 4 Zeus Sensation (lähtö 5, Toto64-2)

Toisen kohteen suursuosikki 9 Van Gogh Z.S. on niin vahva täryjyrä ettei se pysähdy kuin korkeintaan tiiliseinään ja sen varmistaminen voi olla täysin turhaa. Ori ei kuitenkaan vaikuta kaikista helpoimmalta ajettavalta ja amatöörilähdössä sen rattaille hyppää nyt Linda Artursson, joka herättää pieniä kysymysmerkkejä. Alustavasti sitä on pelattu 81 prosenttia, joten isompaan systeemiin muutama varmistus. Todennäköisin niistä on 4 Zeus Sensation. Se on tehnyt hyvät juoksut kaikissa kauden viidessä startissaan ja jäänyt vain kerran ulos totosta. Viimeksi se hävisi johtavan rinnalta voitonkin vain niukasti ja oli heti maalin jälkeen ohi keulan Adriatic Kronoksesta, joka on yksi suosikeista neljännen kohteen avoimessa 3-vuotislähdössä. Peter Larssonin ajokki siis jaksaa tehdä omaakin juoksua ja jos suosikkia varmistelee, niin Zeus Sensation kannattaa ottaa nopeasti lapuille.

Päivän pommi: 1 Järvsö Bukefalos (lähtö 8, Toto64-5)

1 Järvsö Bukefalos on jäänyt kylmäverikohteessa turhan vähälle huomiolle tulosrivistönsä takia. Se ei kuitenkaan kerro mitään voitokkaan ruunan kunnosta. Viimeksikin se jäi valmentajansa Jan-Olov Perssonin itsensä ajamana voittovoimissaan pussiin. Urallaan koviakin hevosia lyönyt Järvsö Bukefalos on saanut täydellisen paikan, josta Rikard N Skoglund yrittänee koko matkan johtoa ja kaksi prosenttia on ruunalle naurettavan vähän. Lähdön yllättävänkin selväksi suosikiksi pelattu 6 Stuve Sky jätetään systeemeistä kokonaan pois. Se ei ole esittänyt mitään erikoista ja toissa kerrallakin vastaavanlaisessa lähdössä tamma oli keulajuoksulla täysin aseeton.