Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Jägersro 13.11.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Ideavarmoilla potin äärelle keskiviikkoiltana, kun pelissä on ekstraa 594 244 euroa.
Solvallan ja Jägersron kierros on ennakkoon varsin kiharainen. Suosikeista luottamuksen saa hyvää virettä esittänyt Franklin Face. Muut varmat ovat tuntuvasti vähemmän pelattuja. Avauskohteiden Van Gils ja Total Recall siirtävät onnistuessaan ison nipun kuponkeja heti laulukuoroon.

Ennusteen mukaan illan sää pysyy poutaisena molemmilla ravipaikoilla. Lämpötila on selvästi plussan puolella.


Toto86-1

Ideavarma: 7 Van Gilsin tyyli ei ole kaikkein sulavimmasta päästä, mutta kykyjä ja vauhtia 5-vuotiaalla tuntuisi olevan. Hieman sekavasta ravista huolimatta se ratkaisi viimeksi 2. ulkoa tullen 11-vauhtia viimeiset 400 metriä, josta maalisuoran vielä rivakammin. Syyskuun voitto tuli keulasta ylivoimaisesti, toissa kerralla kohtalona oli jäädä sisäratajuoksun jälkeen pakettiin. Ruuna pääsee varsin reippaasti matkaan ja sopivat asemat löytäessään voitto olisi ulottuvilla. Vähän pelattuna hankalaan lähtöön yrittämisen arvoinen!

Suosikit: 1 Strangerinthenight on tehnyt asiallisia suorituksia 3-vuotiaiden tammojen ikäluokkalähdöissä ja ne otteet riittänevät tässäkin. Solvallassa se seuraili mukavasti sisärataa, viimeksi esitys takajoukoista oli ihan ok. Keulan puolustaminen voi kuitenkin pikamatkalla tulla tyyriiksi. 4 Deep Sea voitti toissa kerralla 4. ulkoa selvällä marginaalilla ja esiintyi viimeksi hänniltä kohtalaisesti. Kuski vahvistuu, mutta peliosuus tuntuu silti liian suurelta.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Global Whitechapel jäi viimeksi painamaan johtavan rinnalla ja sen kisan saa unohtaa. Halmstadissa kiri kaukaa takaa oli vahva ja kärjen hurjastellessa tamma voi hyvinkin kivuta lopussa voitto-otteluun. 3 Aperfectmate kärsi valmentajan mukaan viimeksi olosuhteista. Kalmarissa se veti keulassa avauskierroksen alle 11-vauhtia ja taipui ymmärrettävästi lopussa. Kevin Oscarsson ladannee nytkin täysillä alkuun. 8 Explosive Class veti viimeksi toista rataa ja työntyi 16-vauhtisessa lopetuksessa voittoon. Tasaiselle avaajalle paikka on pikamatkalla nyt haasteellinen. 2 Hector Greenwood ei riittänyt viimeksi 75-tasolla juostuaan alkumatkan toisen radan vetäjänä. Hyvällä juoksulla se ei ole tässä ulkona kuvioista. 11 Borin T.N. on kelpo 3-vuotias. Viimeksi sen juoksusta tuli kolmannella radalla aivan liian vaativa, mutta ruuna punnersi sitkeästi perille. 9 Evangeline Face hallitsi toissa kerralla keulasta ja kesti viimeksi mukavasti kierrettyään johtavan rinnalle.

Juoksunkulku: Strangerinthenight avaa hyvin, mutta Aperfectmate voi olla sille liian nopea. Deep Sea ja Van Gils pyrkivät myös heti kelpo asemiin.

Pelijakauma: Van Gils (9%) on aliarvostettu. Explosive Class (17%) on selkeästi liikaa pelattu.

Ranking: A) 7, 1 B) 4, 10, 3, 8, 2, 11, 9, 12, 6 C) 5

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto86-2

Ideavarma: Myös toinen kohde yritetään ratkaista rohkeasti. 5 Total Recall osoitti viime startissa vahvaa virettä kirimällä kaukaa 6. ulkoa kolmanneksi. Se omaa hyvän lähtönopeuden, jota tosin ei ole usein päässyt käyttämään, mutta nyt siihen on paikka. Kärjestä tai sen läheisyydestä voitto ei yllättäisi millään lailla. Peliosuus jäänee kuitenkin herkullisen matalaksi.

Suosikit: 6 Vine Vision on suosikeista vahvemmilla. Se sai parin laukkastartin jälkeen juosta viimeksi parijonossa ja esitti 3. ulkoa oikein vankan 10,6-vauhtisen lopetuksen. Gävlen kisassa se laukkasi viimeisellä takasuoralla oltuaan siirtymässä johtavan ulkopuolelta kärkeen, Solvallassa samalta juoksupaikalta loppusuoran laukka vei kehnomman sijoituksen. Vaativampikin juoksu käy ja ravilla ruuna on voittomatsissa. 1 Ribaude on kelpo menijä, mutta ykkösrata tietää sille ongelmia. Verkkainen lähtijä teki syyskuussa Färjestadissa johtavan rinnalta kelpo suorituksen, mutta on huilannut sen jälkeen ja vire on arvoitus. Alustava peliosuus tuntuu hurjan korkealta.

Haastajat ja yllättäjät: Carl Johan Jepsonin rattailleen saava 2 Yieldson on tehnyt asiallisia suorituksia. Ruuna avaa suhteellisen hyvin, joten juoksupaikka löytynee suhteellisen läheltä kärkeä ja menestyminen on sitä myöten mahdollista. Muiden mahdollisuudet tuntuvat melko pieniltä voiton suhteen. 3 I'll Fixit osoitti kelpo virettä aiemmin syksyllä, mutta yhden poisjäännin myötä starttiväli on nyt venynyt. Örebrossa keulasta voittanut 7 Pecorino teki sen jälkeen 75-lähdössäkin mukiinmenevän suorituksen 4. ulkoa, mutta viimeksi eväät loppuivat pahoin johtopaikalta. 11 One Two Beat on tauluaan paremmassa iskussa, mutta asetelmat ovat harvoin voittavalle ruunalle vaativat.

Juoksunkulku: Ribaude avaa verkkaisesti, joten Yieldson pääsee heti sisäradalle. Ulompaa sen haastavat 4 Sean Banan ja Total Recall, ehkä myös Pecorino pyrkii heti pelipaikoille. Yieldson tai Total Recall keulassa, Vine Vision kiertää puolimatkassa johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Vine Vision (45%) on nousemassa jo liian isoksi suosikiksi. Ribaude (30%) on vielä ylipelattu. Total Recall (6%) on aivan liian unohdettu.

Ranking: A) 5, 6 B) 1, 2, 3, 7, 11 C) 4, 10, 8, 9

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto86-3

Suosikit: Tässäkään eniten pelatut eivät tunnu täysin luotettavilta, vaikka lähtö on tasoltaan kehno. Todennäköisimmältä voittajalta vaikuttaa 5 Coram d'Inverne, vaikkei se olekaan loppumetreillä aivan kovinta taistelumoraalia aina esittänyt. Viimeksi juoksu juontui 2. ulkoa hyvin, mutta vetoapunsa ohitse ruuna ei aivan päässyt. Hampurissa se tuli lopun takaa asiallisesti, mutta ilmeisesti loppukaarteen alun pienen häiriön takia suoritus hylättiin. Kelpo avaajana se päässee pelihevosista etummaiseksi, joka voi olla voiton avain. 2 Mabel's Dream palasi viimeksi pieneltä paussilta, mutta osoitti ihan hyvää virettä. Lopussa 4. sisältä tilaa saanut tamma tuli 12-vauhtia perille. Lähtönopeuden puute voi tietää ongelmia, mutta luokaltaan se on tähän riittävä.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Enjoy The Game väänsi lokakuun alun kisassa asiallisesti johtavan rinnalta, mutta laukkasi sen jälkeen Åbyssä ensimmäisellä takasuoralla ja viimeksi kuolemanpaikalta maalisuoralla. Ravin luistaessa sillä olisi edellytyksiä pärjätä. 9 G.K.Ursus ratkaisi Kalmarin tauolta paluussaan 2. sisältä varmasti lopussa, muttei suoritus mitenkään häikäisevä ollut. Taukoa oli toki reilusti takana ja otteet voivat vielä terävöityä. 4 Alert Vendil oli viimeksi aiempaa parempi ja voi reippaana avaajana saada hyvän juoksun. Voittoon pitää tosin parantaa vielä edelleen. 8 Dandit omaa kelpo kyvyt, mutta 4-vuotias joutuu menemään ainakin vielä vähän kannattelemalla. Viime kerralla se tosin ratkaisi siitä huolimatta melko varmasti parijonosta. Alussa Axel Jacobsenin ruuna jäänee kuitenkin taustalle. 12 Greenstream nousi viimeksi vähän kantikkaalla ravilla lopussa takaa virkeästi toiseksi.

Juoksunkulku: 1 Neva Futura lähtee sisältä hyvin, mutta Alert Vendil voi napata silti keulat. Coram d'Inverne voi olla avauskurvin jälkeen kyselemässä vetotöitä.

Pelijakauma: Eniten pelattujen ero muihin tuntuu pinnoissa turhan suurelta. Enjoy The Game (7%) on ehkä edullisin merkki.

Ranking: A) 5 B) 2, 3, 9, 4, 8, 12, 7, 11, 1 C) 6, 10

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 5, 2, 3, 9, 4, 8, 12
Suuri: 5, 2, 3, 9, 4, 8, 12

Toto86-4

Suosikit: Ruotsissa aloittava 10 Artemide Zack osoitti Italiassa kelpo otteita ja on lyhyen ryhmän mielenkiintoisin nimi. Tämän vuoden molemmat voitot ovat tulleet keulasta, kesäkuun kisassa 3-vuotias oli suorastaan ylivoimainen. Viimeksi kuolemanpaikka oli liikaa. Kova matkavauhti nostaisi vetävällä tyylillä menevän 3-vuotiaan osakkeita tässä. Pelillisesti kiehtoviin lukeutuu myös 6 So Bear, joka vastasi Färjestadissa keulasta ajettuna varmaan voittoon ennätysajallaan. Petter Karlsson yrittää saada tällä kertaa suojatilleen jenkkikärryt, joka toisi vielä lisäruutia suoritukseen. Tuulennopea tamma lähtee ulkoa kovaa ja voi ilman hurjaa revitystä olla kärjestä tai sen lähettyviltä voittomatsissa. 7 Pastorns Lady on tehnyt pitkän tauon jälkeen kaksi vahvaa suoritusta onnistuneiden juoksujen jälkeen. Syyskuun kisassa se lopetteli 2. sisältä terävästi voittoon ja nousi viimeksi 2. ulkoa lopussa voittajan rinnalle. Sisäpuolella on nyt liuta nopeita avaajia, joten juoksun onnistuminen yhtä hyvin on kysymysmerkki. Peliosuus tuntuukin hurjalta, vaikka kunto onkin kova.
Haastajat ja yllättäjät: 1 Angel From Above laukkasi viimeksi ahtaassa tilanteessa loppusuoralla. 3-vuotias tamma on tehnyt mallikkaitakin suorituksia ja saa nyt nopeana lähtijänä hyvät asemat. Ei mahdoton. 8 Digital Class teki toissa startissa juuri Björn Goopin ajamana varsin hyvän suorituksen keulasta voittaneen MAS Capacityn takana. Kyvykäs tamma tuntuu ulkoa turhan unohdetulta. 3 Drottning Pace ei osallistu alkurevitykseen, mutta kuntonsa puolesta se voi olla lopussa yllättävänkin korkealla, jos matkalla pidetään vauhtia. Viimeksi se kesti kuolemanpaikan kunnialla. Breeders Crown -finaaliin viime syksynä selviytynyt 4 Fixi Mearas laukkasi tämän vuoden ainoassa kisassa heti alussa ja oli lokakuussa kerran poissa. Kysymyksiä on siis ilmassa melko lailla. 2 Lingbo Eivorin paukut eivät ole riittäneet keulasta perille asti, mutta kahdessa viime startissa tappiot ovat toki olleet varsin niukkoja. Muutkaan lähdön osanottajat eivät ole juoksun onnistuessa ulkona kuvioista.
Juoksunkulku: Tiukka kiihdytys lienee luvassa, sillä Angel From Above, Lingbo Eivor, 5 C.R.Nobless, So Bear ja Pastorns Lady lähtevät reippaasti. So Bear voi painua lopulta kärkeen.
Pelijakauma: Pastorns Lady (48%) on aivan liian suuri suosikki. Artemide Zack (10%) ja So Bear (7%) tuntuvat huippuedullisilta. Fixi Mearas (15%) on ylipelattu.
Ranking: A) 10, 6 B) 7, 1, 8, 3, 4, 2, 12, 9, 11, 5 C) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 10, 6
Suuri: 10, 6, 7, 1, 8, 3

Toto86-5

Suosikit: Selkeä suosikkitrio erottuu, mutta niiden keskinäiseen järjestykseen laittaminen ei ole helppoa. 4 Cobbys Olifant nousee rankingin kärkeen lähinnä sisimmän lähtöpaikkansa ansiosta. Thomas Uhrbergin suojatti pinnisteli viimeksi 3. ulkoa maalilinjalla 75-voittoon. Vaikka se pääsisikin suosikeista etummaiseksi, ei keulapaikka tässä ole silti sanottua. 6 Stonewashd Diamant ei ole yltänyt tänä vuonna aivan siihen mitä tammalta saattoi odottaa. Axevallassa tuli kuitenkin keulasta vuoden avausvoitto. Se vastasi Wild Lovelle hyvin maaliin saakka. Johtavan rinnalta voitto tuskin tässä irtoaa, mutta muilta juoksupaikoilta se on mahdollista. 8 Staro Leonardo oli pieni sairastauko huomioiden yllättävän terävä viimeksi, vaikka juoksukin meni toki aivan nappiin. Joakim Lövgren sai säästää 2. ulkoa kirin aivan loppuun ja ruuna ratkaisikin sitten helposti. Kovin kauas pienessä lähdössä se ei nytkään jää, joten voitto on mahdollinen. Tämä kolmikko lapuille.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Kung Edward ei saanut viimeksi mahdollisuutta 4. sisältä ja säästyneitä voimia voidaan hyvinkin yrittää hyödyntää tässä keulataktiikan muodossa. Perille asti kestäminen voi kuitenkin olla työlästä, sillä joku edellä mainitusta kolmikosta kuitenkin saanee väkisin riittävän hyvän juoksun. Åbyssä johtavan takaa voittanut 2 Dokonjo ehti olla jo kerran pois sen jälkeen. Starttiväli voi olla turhan pitkä, mutta hyvällä reissulla ruuna voi tietysti kamppailla totosijasta. 3 Gandhi Boko ja 5 Global Takeover omaavat myös nappionnistumisilla totosauman.

Juoksunkulku: Kung Edward puolustaa kuskin halutessa sisältä johtopaikan. Cobbys Olifant lähtee parhaiten suosikeista ja on ykkösehdokas keulaan, jos ensin mainitulla halutaan siitä paikasta luopua.

Pelijakauma: Tasainen suosikkikolmikko, josta Cobbys Olifantin (28%) kuuluisi olla niukasti eniten pelattu. Kung Edward (3%) on jäänyt hieman liian vähälle pelille.

Ranking: A) 4, 6, 8 B) 1, 2, 3, 5 C) 7

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 4, 6, 8
Suuri: 4, 6, 8

Toto86-6

Suosikit: Suurimmalla osalla lähdön osallistujista ei ole kokemusta juostavasta kolmen kierroksen matkasta. 9 Monet Augustinu on tehnyt Ruotsissa vahvaa jälkeä. Toissa kerralla se voitti keulasta oikein helposti ja kiri viimeksi sisältä 10-lopetuksella ohi johtopaikalla ravanneen Inspectorin. Jos voltin vitosrata ei tuo murheita, pystyy ruuna taas korkealle. Myös Camilla Highnessin poika 4 Peter Highness on perustellusti pelatuimpia. Se punnersi Färjestadissa asiallisesti johtavan rinnalta ja hallitsi viimeksi tapahtumia edettyään 600 metrin jälkeen johtoon. Mahdollinen tässäkin, varsinkin jos pääsee keulaan. 3 Berberis ei yltänyt vielä tänä vuonna ikäluokkamenestyjäksi, mutta kelpo suorituksia 3-vuotias on kuitenkin tehnyt. Viimeksi se pudotti johtavan rinnalta päätöskierroksella sisälle ja sinnitteli tasaisesti. Startti alla vire voi olla nyt toinen ja plusmerkkisiä muutoksia on tulossa niin varustepuolelle kuin rattaillekin. Aikaisin mukaan.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Pretty Boy Floyd näytti viimeksi keulassa loppusuoralle tultaessa saletilta voittajalta, mutta päätössatasella alkoi vastustamaan ja yksi ehätti edelle. Jos ruuna pysyy rauhallisena, on sillä kolmella kilometrilläkin edellytyksiä pärjätä. 13 Tyson Dimanche tuntuu myös mielenkiintoiselta, sillä ruuna on juossut kovemmissakin lähdöissä. Toissa kerralla se hyytyi keulasta kolmanneksi, mutta kulki viimeksi taustalla juosten perille. 1 Let It Be Tooma on tehnyt kelpo esityksiä, mutta ollut viime kisan jälkeen kerran poissa. Tuntuvalla kuskivahvistuksella kärkipään sija ei ole aivan mahdoton. 2 Highman J.G. on ottanut kahdella viime kerralla varmat keulavoitot, mutta nyt hakusessa on selkäjuoksu. Ruunan kavioita säästellään tuleviin koitoksiin, joten komeasta tulosrivistä huolimatta se ei tunnu aivan kiehtovimmalta pelihevoselta. Viimeksi johtavan takaa toiselle radalle takasuoralla noussut ja hallittuun voittoon liukunut 10 Rolex Tilly voi saada nyt vaativamman reissun. Voitto yllättäisi edelleen.

Juoksunkulku: Berberis tai Peter Highness ottaa paalulta vetotyöt. Monet Augustinu lienee takahevosista kiinnostunein aikaiseen iskuun kohti kärkeä.

Pelijakauma: Berberis (6%) on pelillisesti houkuttelevin. Myös Pretty Boy Floyd (9%) ja Tyson Dimanche (8%) tuntuvat hieman aliarvostetuilta.

Ranking: A) 9, 4, 3 B) 7, 13, 1, 2, 10 C) 5, 12, 8, 14, 11, 6

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 9, 4, 3, 7, 13, 1
Suuri: 9, 4, 3, 7, 13, 1

Toto86-7

Suosikki: Vaikean kierroksen vankimmalta tukipilarilta vaikuttaa 7 Franklin Face, jonka tie vienee ulkoakin sujuvasti keulapaikalle. Pari aiempaa voittoa se otti juuri keulasta ja esiintyi viimeksikin hyvävireisesti saatuaan 3. sisältä kovassa lähdössä myöhään mahdollisuuden. Alkumatkakaan ei silloin mennyt aivan kuin elokuvissa. Muutama kova vastustaja on nyt takarivissä, joten Adrian Kolgjinin ajama 4-vuotias jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Olivia Cheri esiintyi viimeksi lyhyen alkulaukan jälkeen taustalla tahmeasti, mutta oli huomattavasti parempi viikkoa aiemmin. Silloin se eteni ensimmäisen takasuoran lopussa tuulenhalkojaksi ja pisteli hyvällä tyylillä voittoon. Samanlaisena se voisi hyvällä reissulla otella tässäkin kärkisijoista. 9 Zeeland Kronos naputteli toissa kerralla Staro McMillanin vanavedessä asiallisesti perille, mutta viimeksi tamman menossa ei ollut oikein puhtia lopussa. Vastus on sillekin aiempaa sopivampi ja juoksun onnistuessa kärkipäähän on eväitä. 11 Virgin Maiden kesti viimeksi ajettuna voittoon keulapaikalta. Tehtävä on nyt selvästi työläämpi, mutta onnistuneella juoksulla totosija ei ole silti poissuljettu.

Juoksunkulku: 5 Ahsoka T.Dream voi olla ensi metreillä nopein, mutta hakee selkäjuoksua. Franklin Face lähtee reippaasti ulkoa ja lienee viimeistään avauskaarteen lopussa jo keulassa.

Pelijakauma: Franklin Facen (55%) pinnat ovat vielä siedettävät. Zeeland Kronos (19%) on liikaa pelattu, osa pinnoista kuuluisi Olivia Cherille (8%).

Ranking: A) 7 B) 2, 9, 11 C) 1, 10, 8, 3, 5, 6, 12, 4

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto86-8

Suosikit: Timo Nurmoksen käsistä debytoiva 3 Longcat Hanover saa ykkösvihjeen päätöskohteessa. Heinäkuun voitto tuli 2. ulkoa niukasti, mutta melko varmasti, ja ruuna teki Norjassa muutenkin kelpo suorituksia. Tässä pärjätäkseen sen ei tarvitse juurikaan parantaa, mutta valmentajanvaihdoksen voisi olettaa olevan positiivinen. Toki samasta syystä jenkki voi kuumeta peleissä turhankin paljon. Hyvää työtä jatkuvasti tekevä 4 Leader Brodde ei voita usein, mutta kunto tuntuu pitävän edelleen. Örebrossa ruuna kipusi 4. ulkoa kärkirintamaan. Suosikkiasema tuntuu voittotahtiin nähden tietysti liioitellulta, mutta eipä Mattias Djusen suojattia voi passelissa lähdössä oikein sivuuttaakaan. 2 Dom Perignon olisi Rommen suorituksen perusteella tähän kihisevä pelihevonen, mutta finaalissa esitys johtavan takaa oli viimeksi varsin tahmea. Jos vaisuus oli tilapäistä, ei voitto olisi tässä yllätys. Paikka puoltaa hyvää lähtijää.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Sir Henry P.Hill palasi parin kuukauden tauolta vahvassa iskussa punnertaen Rättvikissä johtavan rinnalta toiseksi. Kärkeen yltäminen voi vaatia aikaista kiertämistä eteenpäin, mutta oriilla on siihen edellytykset. Enemmän tasaiseksi puurtajaksi profiloitunut 1 Obi Degato omaa mahdollisuuksia hyvällä juoksulla. Solvallassa johtavan rinnalta taipunut ruuna ei pystynyt viimeksi ohituksiin 2. ulkoa. 8 Han Herred jätti kokeessa varsin virkeän vaikutelman, mutta uskaltaako ruunalla silti pitkän tauon jälkeen panostaa ulkoa alkuun? Varovainen reissu lienee todennäköisin vaihtoehto vielä tässä. Tasaisesti suorittava 6 Southwind Hydro kaipaisi otteisiinsa pykälän lisää, jotta voittoja alkaisi tulla. 9 Fame Boko on menestynyt kivasti tammalähdöissä, mutta voiton suhteen rima tuntuisi olevan nyt melko korkealla, varsinkin kun viime suoritus oli vähän tasapaksu.

Juoksunkulku: Dom Perignon ja Leader Brodde avaavat rivakasti, myös Obi Degatolla voi olla parhaana päivänään sisältä pienet saumat puolustaa paikkaansa. Leader Brodde hakee selkäjuoksua, joten ehkä Dom Perignon on kuitenkin todennäköisin vaihtoehto lopulliseksi keulahevoseksi. Sir Henry P.Hill kiertyy johtavan rinnalle, jos muita halukkaita ei ole.

Pelijakauma: Longcat Hanover (29%) kivunnee päivän mittaan selväksi suosikiksi. Dom Perignon (9%) jäänee edulliseksi, myös Sir Henry P.Hill (6%) on aliarvostettu.

Ranking: A) 3, 4, 2 B) 11, 1, 8, 6, 9 C) 12, 5, 7, 10

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 3, 4, 2
Suuri: 3, 4, 2, 11, 1