Ravivihje: Toto64 Solvalla 12.11.2019

Julkaistu:

Toto64
Nurmoksen ja Kontion juhlat jatkuvat Solvallassa?
Eskilstunassa viime viikonloppuna juhlineet Timo Nurmos & Jorma Kontio ovat pääroolissa myös tiistain Solvallan Toto64-kierroksella. Nurmos marssittaa kohdelähtöihin kolme hevosta, Mellby Heron (T64-3), Chicharitan (T64-4) ja My New Chapterin (T64-6). Jokainen on lähtönsä suosikki ja Kontio nähdään kaikkien rattailla.

Myös vihjesysteemit lepäävät tehoduon varassa. Systeemien läpivarmoina toimivat Mellby Hero ja My New Chapter.

Illan suurimmat setelit ovat jaossa T64-pelin avauskohteen 2-vuotislähdössä, jossa voittaja kuittaa 100 000 kruunua. Siinä iskevät yhteen Svampenin kärkikolmikko Sayonara, Custom Cheval & Global Bookmaker. Kaksi ensin mainittua ovat keränneet lähes 80 prosenttia lähdön merkeistä, vaikka tasoero muihin osallistujiin ei ole niin iso. Molempiin systeemeihin ruksitaankin kaikki lähdön kuusi varsaa.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy tuttuun tyyliin klo 20.30.Päivän pankki: 2 Mellby Hero (lähtö 6, Toto64-3)

2 Mellby Hero on aloittanut uransa lupaavilla esityksillä. Rommen debyyttistartissa ruuna veti tasaista 17-vauhtia läpi voittaen naureskellen. Solvallan viime startissa Jorma Kontion ajokki haki kovassa avauksessa keulat, näytti pitkään voittajalta, mutta tuli juuri maalilinjalla Pine Musclen ohittamaksi. Tappiosta huolimatta esitys oli hyvä ja haamumailiaika uran toiseen starttiin kuraradalla kertoo 3-vuotiaasta aina jotain. Ruuna vaikuttaa myös varsin ravivarmalta tapaukselta. Rommen startissa vastustaja ajoi lähtösuoralla törkeästi jaloille, mutta tilanteessa jossa suurin osa hevosista olisi laukannut, Mellby Hero otti vain pari haparointiaskelta ja jatkoi matkaa. Illan vastus on varsin heiveröistä tasoa, ruuna parantanee edelleen ja todennäköisesti se pääsee keulaan tekemään omaa juoksuaan. Timo Nurmoksen suojatin kuuluu ollakin olla tähän lähtöön yli 70 prosenttia pelattu eikä sen varmistaminen tunnu järkevältä.

Päivän varma: 8 My New Chapter (lähtö 9, Toto64-6)

8 My New Chapter vaihtoi Timo Nurmoksen treeniin syyskuun alussa. Färjestadin debyyttistartti uudesta tallista pilaantui lähtölaukkaan ja keskeytykseen. Kyseessä oli kolmas hylky peräkkäin, joten ruuna joutui hakemaan vauhtia koelähdöstä. Siinä meneväinen ruuna taisi innostua vähän liikaakin kulkien viimeiset 1700 metriä 14,4-kyytiä, tästä ensimmäiset 700 metriä 12-vauhtia. My New Chapter näytti hienolta, ravasi hyvin ja meni tuloksen 15,3ke patistelematta. Sen voittosumma on toistaiseksi naurettavan pieni kykyihin nähden ja ravia polkiessaan Jorma Kontion ajokki tuskin tätä lähtöä häviää. Juoksuradan paikka pienentänee laukkariskiä, sillä siitä pääsee ottamaan lähtöä varmemman päälle. Todennäköisesti Kontio suunnannee nopeasti eteenpäin eikä kukaan halua joutua My New Chapterin jyrän alle, joten keulapaikkakin lienee halutessaan tarjolla. Ruuna onnistuu useammin kuin kerran kahdesta ja repaleisen tulosrivistönsä vuoksi se jäänee alipelatuksi, joten My New Chapter on hyvä varma.

Päivän ideaveto: 5 Grand Princess (lähtö 4, Toto64-1)

5 Grand Princess voitti helposti kaksi ensimmäistä starttiaan keulasta. Samalta paikalta tuli tappio Bergsåkerissa, mutta esityksessä ei ollut moittimista. Tamma lopetti, joskin hölkkävauhdista, 11-vauhtia ja tuli Global Badmanin ohittamaksi muiden jäädessä kauaksi taakse. Global Badmanille ei ole mikään häpeä hävitä, se on suurin suosikki voittamaan Ruotsin suurimman 2-vuotislähdön, ensi viikolla ajettavan Svensk Uppfödningslöppningin. Viime startissaan Svampenissa Grand Princess pilasi pelinsä alkulaukkaan. Suosikkikaksikko 6 Sayonara & 4 Custom Cheval ovat keränneet alustavasti lähes 80 prosenttia lähdön merkeistä ja se on liikaa. Hyviä varsoja ovat muutkin ja etenkin Svante Båthin treenaman Grand Princessin pitäisi olla enemmän pelattu kuin kahdeksan prosenttia.

Päivän pommi: 10 Don’t Be A Loser (lähtö 7, Toto64-4)

10 Don’t Be A Loser ei ole ollut toistaiseksi nimensä veroinen ja voittotili on vielä avaamatta, mutta pitkään kuparinen ei voi olla rikkoutumatta. Elokuisessa Rommen startissa se jyräsi väkivahvasti perille pitkällä kirillä kolmatta ilman vetoapua. Toissa kerralla kaikki meni pieleen ja laukka sinetöi lopullisesti pelin. Viimeksi sillä ajettiin pikkutauolta passiivisesti sisäratajuoksu. Kiritilat eivät avautuneet ja hienolta näyttänyt Don’t Be A Loser tuli kaikki voimat tallella maaliin. Startti vei todennäköisesti entisestään eteenpäin ja nyt kuski vahvistuu hurjasti uran aiempiin startteihin nähden Rikard N Skoglundin hypätessä rattaille. Rautias ori pystyy hyvissä olosuhteissa taatusti pitkästi alle 1.15-tulokseen ja sellaisella ollaan tässä korkealla. Don’t Be A Loser on jäänyt viiden prosentin kannatuksellaan liian vähälle huomiolle.

Päivän pommi: 5 Epic Victory (lähtö 5, Toto64-2)

5 Epic Victory on viime starttien perusteella kohonnut hyvään iskuun. Toissa kerralla se runnoi voittoon pitkän kirin päätteeksi. Lähtö oli tasoltaan varsin arkinen, mutta esitys oli silti kiitettävää luokkaa. Viimeksi Epic Victory tuli takapareista kirikierroksen 12,3-vauhtia ulkoratoja pitkin ollen sijoitustaan parempi. 12 Southwind Queen & 7 Odds Indicator ovat toki luokaltaan pykälää-kahta parempia, mutta molemmilla on huonot paikat ja amatöörilähdöissä voi sattua kaikenlaista. Epic Victoryn kyytiin hyppää valmentajansa Christer Otterström ja vaikkei hän lähdön kovimpiin narumiehiin lukeudukaan, niin tänä vuonna Otteström on ollut ajamissaan 13 startista yhdeksän kertaa totossa. Ranskalaissukuinen Epic Victory jaksaa jyrätä eikä moiti mitään juoksupaikkaa ja jos suosikkikaksikkoa varmistelee, niin kolme prosenttia pelattu Epic Victory kannattaa mahduttaa kupongeille mukaan.