Ravivihje: Toto75 Eskilstuna 9.11.2019

Julkaistu:

Toto75
Kierroksen suursuosikille varmistuksia lauantaina.
Eskilstunan 75:n luottohevosiksi kohoavat tammalähdössä sopivan tehtävän edessä oleva Polly Avenue, sekä otolliselta paikalta Klass I:een kiihdyttävä Hurricane River. Kolmella kilometrillä starttaava prosenttirohmu Whipped Eggs sen sijaan varmistetaan jo pienemmässäkin systeemissä.

Maistuvia ideahevosia ovat mm. Kapten Kidd ja Tiger Journey (75-1), Disco Volante (75-3), Vikings Preacher (75-6) ja Pastor Power (75-7).

Lauantain olosuhteet tulevat olemaan kosteat, sillä niukasti plussan puolella olevan lämpötilan ohella taivaalta on luvassa ainakin pientä sadetta jossain olomuodossa.


Toto75-1

Suosikit: Kaksi tulevaa kultadivisioonahevosta iskee yhteen avauskohteessa. 7 Man At Work palasi Solvallassa pitkältä tauolta loistovireessä ja löi M.T.Malkinin lopulta hallitusti johtavan rinnaltakin. Samanlainen reissu voi olla tiedossa tässäkin, mutta voittosauma on silti hyvä. Harvakseltaan starttaileva 6 Burning Man ei tavoittanut viimeksi parijonosta Ike Schermeriä, mutta punnersi hyvin maaliin asti. Örebron voitto tuli keulasta. Sisempi lähtöpaikka on sen puolella. Vaikka edellä mainittu onkin ehkä ensi metreillä hieman terävämpi, voi taitava volttikuski saada Burning Manin riittävän hyvin matkaan. Keulasta se olisi paha ohitettava. Käänteisillä lähtöpaikoilla Man At Work olisi ollut varmaehdokas, mutta näillä lähtöasetelmilla on otettava molemmat lapulle.

Haastajat ja yllättäjät: Edellisten pelittäessä muiden mahdollisuudet tuntuvat hieman ohuilta. Toki volttilähdössä voi tapahtua paljonkin ja ainakin lähdönuusinnat hyödyttäisivät haastajia. 5 Global Unspoked esiintyi lupaavasti jo Mantorpissa ja punnersi viimeksi voittajaksi johtavan kupeeltakin. Erik Adielsson voi saada sen hyviin asemiin vitosradaltakin, jolloin totosija olisi ulottuvilla. 9 Kennedyn paukut eivät riittäneet viimeksi keulasta kahdelle takaa kirineelle, mutta puhtaat paperit esityksestä voi silti antaa. 1 Mr Clayton J.F. voi saada makoisan reissun kärjen tuntumassa. Huoltotauolta tuleva 4-vuotias mennee tällä kertaa kengillä, joten suoritus on pieni arvoitus. 4 Höwings Unbeatable väänsi Jägersrossa hyvin johtavan rinnalta, 2 Falcon Amin suorituksissa ei sen sijaan ole ollut aivan parasta puhtia.

Juoksunkulku: Suosikit pääsevät normaalisti juoksuradoilta hyvin liikkeelle ja ratkaisevat keulapaikan kohtalon keskenään. Mr Clayton J.F. seuraa lähimpänä.

Pelijakauma: Ansaitun tasainen suosikkipari. Falcon Am (7%) tuntuu haastajista liikaa pelatulta.

Ranking: A) 7, 6 B) 5, 9, 1, 4, 2, 8, 3 C) 12, 10, 11

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 7, 6
Suuri: 7, 6

Toto75-2

Suosikit: Klass II ratkaistaan kolmen kilometrin matkalla, josta valtaosalla ei ole aiempaa kokemusta. 6 Fighter Mearas on esiintynyt syksyn mittaan varsin tasapainoisesti, eikä pitkästä matkastakaan ole luultavasti enää sikäli haittaa. Lokakuun voitot tulivat keulajuoksuilla, toissa kerralla avauskurvin laukka tuli pienestä häiriöstä. Johtopaikka on mahdollinen ja siitä voitto olisi ulottuvilla. 1 Mellby Hoffa on aloittanut uransa mallikkaasti. Viimeksi 2. ulkoa johtavan rinnalle puolimatkassa vaihtanut ruuna ratkaisi lopussa varmasti, pari edellistä ykköstä tuli helposti keulapaikalta. Varsin rutinoimattomalle 3-vuotiaalle pitkä matka on tietysti aina lievä kysymysmerkki, mutta nähdyn perusteella ongelmia ei pitäisi olla.

Haastajat ja yllättäjät: Suosikkien takana pelillisesti kiehtovimmalta tuntuu 2 Kapten Kidd. Aikaisemmin 75-starteissa epäonnistuneella ruunalla ajettiin viimeksi ehkä korostetunkin varman päälle huonolta paikalta, mutta lopun 5-vuotias tuli kuitenkin hyvällä tyylillä. Pitkä matka sopinee hyvin kun alussa ei tarvitse stressata. Kykyjensä puolesta korkealle. Vähemmän pelatuista poimitaan mukaan myös 5 Tiger Journey, joka voi reippaana avaajana päästä sisäradalle. Ruuna on voittanut keulasta 2640 metrillä, joten taulusta huolimatta matkan pitäisi käydä. Patisteltavan sorttiselle menijälle kuskikin sopinee erinomaisesti. Dieselmäinen 8 Vicar on oikealla matkalla, mutta voi kuitenkin olla turhan tasavauhtinen tapaus tähän. Alussa taustalle jäävä ruuna joutuu kiertämään, eikä ole melko paljon pelattuna erityisen kiinnostava. Viime startissa 2. ulkoa päätöslenkin alussa kolmannelle lähtenyt 5-vuotias teki loppukurvissa pienen mutka ulospäin, mutta ratkaisi siitä selvittyään suoralla hallitusti. 10 Very Charming on ainoana osallistujana kokeillut kolmen kilometrin matkaa ja tekikin sen tyylillä Gävlessä. Puolimatkassa 4. ulkoa johtavan rinnalle kiertynyt ruuna oli lopulta ylivoimainen. Rima on nyt korkeammalla ja takakengät jalassa. 7 Cyrano de B. aloitti uusista käsistä helpolla keulavoitolla, mutta ulkoa tehtävä vaikuttaa nyt varsin vaativalta. Kovin aggressiivista taktiikkaa on tuskin luvassa.

Juoksunkulku: Mellby Hoffa on avannut muutaman kerran asiallisesti ja omaa pienet saumat keulan puolustamiseen Sundbyholmin hieman hankalalta ykkösradaltakin. Tiger Journey voi kuitenkin olla keskeltä nopeampi. Ulkopuolelta Fighter Mearas lähtee myös reippaasti ja voi olla kysymässä siltä keulaa.

Pelijakauma: Fighter Mearas (29%) ja Mellby Hoffa (37%) ovat myös melko tasaveroinen suosikkipari. Kapten Kidd (3%) ja Tiger Journey (3%) ovat jääneet kuitenkin liikaa niiden varjoon. Vicar (14%) tuntuu liikaa luotetulta.

Ranking: A) 6, 1 B) 2, 5, 8, 10, 7, 4, 9 C) 11, 12, 3

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 6, 1, 2, 5
Suuri: 6, 1, 2, 5

Toto75-3

Suosikit: Kultadivisioona on hieman hankala pelipähkinä. Ykkösvihje 2 Food Moneylle, joka on esittänyt varsin hyvää virettä. Sijoituksesta huolimatta veteraaniruuna teki Axevallassa takaa kelpo esityksen, Bollnäsissä se vastasi 09-lopetuksessa keulasta voittoon. Samalle paikalle ilman älytöntä revitystä päästessään sillä olisi saumat vetää tätäkin kisaa perille asti. Sisäpuolelta voi kuitenkin tulla vastusta alkuun. 5 Milligan's School on normaalisti muita päätä pidempi, mutta viime suoritukset ovat jättäneet kysymyksiä ilmaan. Rommessa ori joutui tiukalle hyvästä juoksusta huolimatta, finaalissa se oli takaa lähinnä tasainen. Toki lähdönuusinta saattoi vaikuttaa esitykseen. Juoksun juontuminenkin on tässä arvoitus, sillä keulaan ei liene asiaa.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Disco Volantelle takarivi on normaalisti selvä miinus, mutta Bollnäsissä ruuna punnersi 4. ulkoa tätä huomattavasti kovemmassa lähdössä hyvin perille. Viime kerralla se oli selässä aivan liian virkeä jo matkalla, eikä lopussa enää ollut puhtia. Mahdollinen nyt. 8 Mack Dragan ei saanut viimeksi lopussa mahdollisuutta juostuaan matkalla sisärataa pitkin. Jos juoksupaikoista tulee keulan osalta erimielisyyksiä, voi hyvävireinen ruuna kohota lopussa korkealle. 3 Lucifer Lane ei saanut kiritilaa viimeksi johtavan takaa, Axevallassa kuolemanpaikka oli hieman liikaa. Food Moneyn ohi se ei alussa pääse, mutta juoksun juontuessa kärkeen on tietysti edellytyksiä. 12 Dreammoko on osoittanut muutaman kerran erittäin vahvoja lopetuksia takaakin, eikä sitä voi mustasta lähtöpaikasta huolimatta täysin unohtaa. Myös 11 Pastore Bob voi nousta sopivalla juoksulla korkealle, sillä Axevallan startin perusteella kunto vaikuttaa hyvältä. Pidemmät matkat eivät ole sille sopineet. Kokolapuilla varustettava 1 Zack's Zoomer voi aiheuttaa alussa ongelmia erityisesti Food Moneyn keulapaikan suhteen, mutta jenkin oma vire on ollut melko vaatimaton viime aikoina. 10 Evaluaten otteissakaan ei ole ollut potkua lokakuussa. Kuski toki vahvistuu tällä kertaa.

Juoksunkulku: Food Money pitää ulkopuolelta kiihdyttävät kurissa, mutta Zack's Zoomerin ohittaminen voi tehdä alusta hintavan. Huonommilta paikoiltakin saatetaan nähdä tilaisuuden tullen yllätysiskuja kohti kärkeä.

Pelijakauma: Vaikeasti arvioitavassa lähdössä Disco Volanten (7%) pinnat tuntuisivat olevan eniten alakantissa. Milligan's Schoolin (37%) prosentit ovat liian isot.

Ranking: A) 2, 5, 9 B) 8, 3, 12, 11, 1, 10 C) 6, 4, 7

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2, 5, 9
Suuri: 2, 5, 9, 8, 3, 12, 11

Toto75-4

Suosikki: 6 Polly Avenue palasi vajaan kolmen kuukauden tauolta hyvässä iskussa Åmåliin, joka ei sinänsä ole tavatonta Berne Gustafssonin hevosille. Rapsakan alun jälkeen johtavan kantaan pudottanut tamma nousi ulos viimeisellä takasuoralla ja puristi niukasti edelle. 5-vuotias pääsee voltista varsin hyvin matkaan, joten juoksupaikka voi löytyä melko läheltäkin kärkeä takamatkasta huolimatta. Vaativampikaan juoksu ei sitä haittaa, joten voittosauma vaikuttaa kohtalaisen hyvältä. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Leia Palema vaikuttaa paaluhevosista terävimmältä ja voi hankkia vetotyöt alussa. 4-vuotias teki viimeksi kelpo esityksen johtavan rinnalta ja voitti sitä ennen kahdesti keulasta. 10 True Devotion on hankkinut jo kosolti kokemusta kovemmistakin lähdöistä. Viimeksi se tuli lopun 3. sisältä asiallisesti, samoin Åbyssä, jossa se jäi porukasta ennen lähtölinjaa. Viime startin jälkeen se oli kerran kaviopaiseen takia poissa ja joutuu samasta syystä menemään nyt kengät jalassa. Mahdollinen silti. 11 Mattielle olisi voinut viime vuoden syyskuun voiton perusteella povata loistokasta tulevaisuutta, mutta sen jälkeen onnistumisia ei ole tullut. Paikka on paha, mutta kapasiteetin puolesta voittokaan ei yllättäisi. 5 Krakasin veto loppui kuolemanpaikalta viimeksi jo takasuoralla, mutta selkäjuoksuilla 3-vuotias on tehnyt mukavia loppuvetoja. Årjängissä huippusuorituksen kesällä tehnyt 14 Timotejs Godis oli välillä vaisumpi, mutta kulki viimeksi porukan perällä hyvävireisen oloisesti. Suuryllättäjistä maininnan ansaitsee tahmeasta viime esityksestä huolimatta 9 Wordfeud, joka pystyy hyödyntämään 20 metrin juoksuradan. Färjestadissa tamma porhalsi keulasta hyvällä otteella voittoon. Viime startissa kipeäksi osoittautunut 4 Ti Amo Face pystyy hyvänä päivänään paljoon, kuten näytti elokuun lopussa pitkällä kirillä. Kärkisijoilla aloittanut 2 Fair Enough Am tuntuu 75-ympyröihin vielä turhan tasavauhtiselta. 7 Miss Silver on pohjimmiltaan riittävä hevonen, miinuspuolella ovat pari poisjääntiä ennen tätä ja epävarmuus volttilähdössä.

Juoksunkulku: Leia Palema voi päästä sisäpuolelta starttaavien edelle alussa ja puolustaa keulapaikkaa. Takamatkan juoksuradalta ollaan nopeasti tuntumassa. Polly Avenue hankkii paikan kärjen lähettyviltä ja voi tulla puolimatkassa keulan rinnalle.

Pelijakauma: Polly Avenuen (37%) pinnat alkavat olla ylärajoilla. Miinustekijöistä huolimatta True Devotion (6%) on haastajista ehkä edullisin. Goopin kaksikko on jäänyt myös liian vähälle pelille.

Ranking: A) 6 B) 3, 10, 11, 5, 14, 9, 4, 2, 7 C) 1, 8, 12, 13, 15

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-5

Suosikit: Tasaisen Klass I:n ykköshevoseksi ja ideavarmaksi kohoaa 5 Hurricane River. Kelpo esityksiä vuoden mittaan kovissa 4-vuotiskisoissakin tehnyt ruuna osoitti viimeksi hyvää virettä nousten 4. sisältä lopussa Giant Shadown takana toiseksi. Suoritus tosin hylättiin murtautumisen takia. Ulf Ohlssonin ajokilla on tällä kertaa saumat johtoon, josta se voisi viedä lähtöä maaliin saakka. Kovakuntoinen 6 Velasquez Gar vaikuttaa kovimmalta vastustajalta, mutta pääsee tuskin rinnalta alussa edelle. Samassa Jägersron kisassa se kiri lopussa edellisen rinnalle, mutta loppukaarteessa ravin kanssa oli ongelmia. Matsiin nyt, jos ongelmat eivät kasaannu. 2 No Limit Royalty hallitsi viimeksi keulasta. Sisäpuolen poisjäänti hankaloittaa selvästi Janne Korven ajokin tehtävää, sillä nopeus ei todennäköisesti riitä johtopaikan puolustamiseen. Juoksun onnistuessa mahdollisuudet toki ovat olemassa. 7 Istanbul Boko kamppaili Rommessa johtavan rinnalta sinnikkäästi perille, sitä ennen finaalissa se jäi loppukurvissa hakaukseen taustalla. Edelleen mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Eclipse Am on kiertänyt kahdessa viime startissa johtavan rinnalle, josta putosi viimeksi hieman lopussa. Oriilla kokeillaan tässä mahdollisesti jenkkikärryjä, mutta voittaakseen juoksusta pitäisi yrittää saada ehkä viime kertoja suotuisampi. 8 Get Ready On Tour voitti Åbyssä johtavan takaa ja teki viimeksikin parijonosta kelpo kirin. Ulkoradalta vaaditaan juoksunkulun suhteen vähän tuuriakin. Jenkkikärryt peräänsä saava 9 Noble Boy voi olla takarivin hevosista potentiaalisin tällä kertaa. Rommessa eväät eivät riittäneet ulkokautta, viimeksi ruuna jäi pussiin. 10 Maximus M.M. taipui viimeksi keulasta loppumetreillä, mutta paransi silti selvästi edelliskerrasta. 12 Nyhet on tehnyt syksyn starteissa asialliset suoritukset sisältä, mutta voiton suhteen paikka tuntuu nyt liian jäykältä.

Juoksunkulku: Hurricane River ja Velasquez Gar käynnistynevät keskeltä parhaiten. Ensin mainittu on todennäköisimmin keulassa.

Pelijakauma: Mahdolliseen juoksunkulkuun peilaten Hurricane River (17%) tuntuu edulliselta, mutta lähtö on tasainen.

Ranking: A) 5, 6, 2, 7 B) 4, 8, 9, 10, 12 C) 3, 11

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-6

Suosikki: 8 Whipped Eggs ei ole tauon jälkeen vielä onnistunut voittamaan, mutta esitykset ovat olleet aivan hyviä. Avauskisassa sen tyyli heikkeni keulasta hieman loppua kohti ja hopeadivarin pelihevosiin kuuluvat Niky Flax ja Pastor Power ehtivät edelle. Viime kerralla ruuna ei saanut johtavan rinnalta otetta Thriller N.P:stä hyvästä yrityksestä huolimatta. Jos Örjan Kihlström saa luovittua 5-vuotiaan sujuvasti keulaan, voitto on liki. Kovilla pinnoilla se ei kuitenkaan tunnu erityisen houkuttelevalta ja samalla monen muun peliosuus jää herkullisen matalaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Alkuvuonna 75-finaalinkin voittanut 9 Vikings Preacher oli reilut puoli vuotta tauolla. Örebrossa sisällä ravannut ruuna ei saanut lopussa mahdollisuutta ja olemus oli varsin positiivinen. Toista kertaa sillä ei haluta jäädä pussiin ja suosikin etupuolelle päästessään ruuna ei olisi sille helppo pala. 15 Vischio Holz juoksi Axevallassa taustalla pääosin toista rataa ilman vetoapua ja teki kelpo suorituksen. Pitkä matka käy hyvin ja voitto on mahdollinen 40 metristäkin. 1 Jas debytoi Solvallassa uusista käsistä, eikä pysynyt johtavan takaa loppuun asti No Limit Royaltyn kyydissä. Valmentajan mukaan ruuna jännitti toisen takana ja varusteita hieman muutetaan. Hyvistä asemista startti alla mielenkiintoinen. Voitokas 4 Global Unesco ratkaisi Årjängissä 3. ulkoa pitkällä kirillä varmasti lopussa. Juoksun onnistuessa ei ulkona. 13 Doctor Doxey Zenz sai viimeksi nätimmän juoksun ja kiri 5. ulkoa lopun 11-vauhtia kärkiparin tuntumaan. Kuskin malttaessa mielensä ori voi ohittaa tässäkin monet päätöskierroksella. Hyvää vetoapua kärkkyvä 14 O.P.Q.C. voi myös aiheuttaa kiripuolikkaalla yllätyksen, jos juoksu juontuu suotuisasti. Viimeksi kiritilat 3. sisältä avautuivat vasta päätössatasella. Myös Björn Goopilla vahvistuva 5 Vagabond Bi ja kohtalaisesti Rommen 75:ssä esiintynyt 3 Editor kuuluvat paaluhevosista huomioitaviin. Välipaalun pelaamaton, mutta hyvävireinen kolmikko 10 Empire Garbo, 7 Global Skipper ja 11 Global Tailwind otetaan myös mukaan isompaan systeemiin.

Juoksunkulku: Jas voi saada sisäradan turvin pidettyä alussa keulapaikan. Vikings Preacher pyrkii 20 metrin hevosista heti suosikin etupuolelle, joka voisi tietää Whipped Eggsille ongelmia. Vischio Holz johdattaa joukkoja takaa kirikaistalla päätöskierroksella.

Pelijakauma: Whipped Eggs (64%) on liian iso suosikki. Vikings Preacher (8%) on ainakin vielä edullinen. Isommista pommeista Jas (1%), Doctor Doxey Zenz (3%) ja O.P.Q.C. (1%) ovat prosenttejaan hieman todennäköisempiä.

Ranking: A) 8 B) 9, 15, 1, 4, 13, 14, 5, 3, 10, 7, 11 C) 6, 2, 12

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 8, 9, 15
Suuri: 8, 9, 15, 1, 4, 13, 14, 5, 3, 10, 7, 11

Toto75-7

Suosikit: Tasaisessa päätöskohteessa ykkösvihjeen saa loistokuntoa esittänyt 2 Niky Flax. Åbyssä 3. sisältä voittoon kirinyt ruuna ratkaisi viimeksi varmasti johtavan ulkopuoleltakin. Paikka on erinomainen ja mahdollistaa monenlaisen taktiikan. 10 Linus Boy teki lähes puolen vuoden tauolta vankan suorituksen lokakuussa. Timo Nurmoksen suojatti virui 7. ulkoa pitkään hännillä, mutta ehti loppusuoralla aidan viertä voittoon. Se pystyy rankaisemaan kärkeä vauhdinpidosta tässäkin. Treenibalanssilla kelpo suorituksen samassa Solvallan kisassa tehnyt 3 Hazard Boko juoksee tällä kertaa kengittä ja jenkeillä, joten selvästi terävämpää menoa on luvassa. Jos Per Lennartsson pääsee 5-vuotiaalla keulaan, voittokin on ulottuvilla.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelatuista kiinnostavin on 6 Pastor Power, joka on hävinnyt kahdesti peräkkäin Niky Flaxille, mutta tehnyt kuitenkin hyvät suoritukset. Viime kerralla viimeiset 600 metriä 3. ulkoa sujuivat 08,9-vauhdilla, joten huippuvire alkaa olla käsillä. Paljon peliä keränneistä 5 Esprit Sisu ja 9 Ural eivät sen sijaan tunnu tällä kertaa erityisen kiehtovilta, vaikka kummallakin on luonnollisesti edellytykset voittaa näitä lähtöjä. Esprit Sisu on ollut viime kisan jälkeen kerran poissa ja menee nyt kengät jalassa. Keulaankaan ei taida olla asiaa. Kärkipaikkaa puolustaessaan viime lauantaina avauskurviin laukannut Ural kärsii takarivin paikasta. 4 Island Lifen ja 1 Aron Paleman päivän vire on myöskin kysymysmerkki. Ensin mainittu laukkasi viimeksi takajoukoissa ja oli sen jälkeen kerran poissa. Jälkimmäinen sai kahdella viime kerralla vaativat reissut, joten tässä lienee suojaisamman juoksun vuoro.

Juoksunkulku: Aron Palema pystyy avaamaan reippaasti, mutta tyytynee selkään. Hazard Boko on Niky Flaxia nopeampi, mutta onko tarpeeksi paljon? Niistä jompikumpi keulassa.

Pelijakauma: Pastor Power (6%) on jäänyt turhan paljon muiden pelihevosten varjoon. Esprit Sisu (22%) ja Ural (17%) tuntuvat liikaa pelatuilta.

Ranking: A) 2, 10, 3 B) 6, 5, 9, 4, 1 C) 7, 8, 11, 12

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 10, 3, 6
Suuri: 2, 10, 3, 6