Ravivihje: Toto64 Umåker 8.11.2019 - 85 419 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Mr Golden Quick ei mittaa matkaa Umåkerin Toto64-kierroksella.
Bergsåkerin eilinen Toto64-kierros oli lähes pelkästään suosikkien voittokulkua ja nelosten jäädessä voitto-osuudetta, saatiin sopivasti viikonlopun alkuun Umåkerin T64-peliin jahdattavaksi yli 85 000 euroa ekstrarahaa.

Ravien suurimmat setelit jaetaan kylmäveristen Norrlands Elitserienin finaaleissa, jotka ovat tarjolla tammoille sekä 3- ja 4-vuotiaille. 100 000 kruunun ykköspalkinnon lähdöistä kaksi on valittu 64-pelin kohteiksi, tammojen ja 3-vuotiaiden koitokset. Jos on nuorien suomenhevosten lähtöjä vaikea saada kasaan, niin auvoista ei ole Ruotsissakaan. 3- ja 4-vuotiaiden finaaleissa on yhteensäkin vain 15 hevosta. Näistä vaatimattomasti kymmenen tulee Jan-Olov Perssonin tallista.

Illan erikoisuus on kolmantena kohteena ajettava Prix Umåker, jossa perusmatkana on harvinainen 3640 metriä. Siinä nähdään myös kierroksen mielenkiintoisin yhteenotto, kun 60 metrin pakilta lähtevät kotiradan kovanaamat ja vahvasti suomalaistaustaiset Selmer I.H. ja Mr Golden Quick iskevät yhteen. Jälkimmäinen toimii systeemien ainoana läpivarmana.

Päivän varma: 10 Mr Golden Quick (lähtö 6, Toto64-3)

10 Mr Golden Quick osoitti toissa kerralla Åbyn hurjatasoisessa Ruotsin mestaruudessa ettei sillä tarvitse ujostella mitään tehtäviä. Ruuna juoksi viidennessä sisällä eikä kirikierroksella tullut missään vaiheessa kunnon etenemisväyliä ja voimia jäi ainakin jonkin verran varastoon. Viimeisen kierroksen Mika Haapakankaan suojatti kulki 11,2-vauhtia. Solvallan viime startissa se nostettiin toisen radan vetojuhdaksi noin maili ennen maalia ja ruuna tuli tapansa mukaan umpirehdisti perille eikä hävinnyt kuin Zenit Brickille. Mr Golden Quick lähtee voltista kovempaa kuin pahin haastajansa 8 Selmer I.H. ja kaiken järjen mukaan Magnus A Djusen ajokki saa kunnioitusta niin paljon, että pääsee halutessaan etenemään jo varhaisessa vaiheessa juoksua keulaan. 3600 metrin spesiaalimatka lienee Mr Golden Quickille pelkkä etu.

Päivän ideaveto: 12 African Coast (lähtö 9, Toto64-6)

12 African Coast on luokkaisa ja voitokas hevonen, joka ei ole kuitenkaan onnistunut viime starteissaan. Toissa kerralla se eteni kovassa avauksessa ulkoratoja pitkin keulaan ja sai sen jälkeen kovaa prässiä osakseen. Lopussa tuli väsy, mutta se oli ymmärrettävää yli kahden kuukauden paussilta pitkällä matkalla. Viimeksi Susanne H Osterlingin ajokki jäi koko matkaksi roikkumaan ulkoradoille ja loppukurvin laukka pilasi pelin lopullisesti. Huonojen sijoitusten vuoksi African Coast on jäänyt lähes pelaamattomaksi, vaikka luokaltaan ruuna voi olla jopa lähdön paras hevonen. 3 Global Wannabe on koko kierroksen selvästi eniten pelatuin hevonen 70 prosentin kannatuksella, vaikka se ei ole toistaiseksi urallaan mitään kovin erikoisia otteita esittänyt. Toki sen prosentit tulevat hyvin todennäköisesti tippumaan merkittävästi iltaa kohden ja African Coastin puolestaan nousevat. Joka tapauksessa African Coast jäänee todella maistuvaksi merkiksi.

Päivän ideaveto: 15 Art Kjarvald (lähtö 8, Toto64-5)

15 Art Kjarvald on ollut hyvä koko syksyn. Toissa kerralla tuli vihdoin vuoden avausvoitto, kun ori tykitti todellisella rakettikirillä ylivoimavoittoon ja näytti helpossa porukassa mitä tarkoittaa luokka. Viimeksi se veti Skellefteån T75-lähdössä keulassa reipasta tempoa, mutta laukkasi voittokamppailusta reilut sata metriä ennen maalia. Lähes samaan aikaan voittomatsista laukkasi myös tämän päivän lähdön selvä suosikki 13 Tangen Haap. Sellainen kuva ainakin jäi, että Art Kjarvald olisi pitänyt Tangen Haapin takanaan ja siihen nähden prosentit 34 vs 3 eivät tunnu oikealta. Art Kjarvald jäi yhdestä startista pois reilut kolme viikkoa takaperin ja se tietysti aina arveluttaa, mutta Magnus A Djusen ajokki kannattaa ottaa nopeasti lapuille mikäli Tangen Haapia varmistelee.


Toto64-1

4 Denali teki viimeksi ensimmäisen startin uudelta treenarilta ja se olikin aiempia startteja pirteämpi. Tamma avasi lujaa keulaan, veti tasaisen reipasta ja voitti helposti hyvällä tuloksella 13,3aly. Jos sen tietäisi pääsevän nytkin, niin Denalissa olisi jopa ideavarman aineksia, mutta myös sisäpuolella on hyviä lähtijöitä, joilla voidaan kokeilla maili keulasta. 5 Livi Majesty on luokaltaan varmasti lähdön paras hevonen, mutta viimeksi ruuna oli kaukana parhaastaan ja se pudottaa rankingissa toiseksi. Tasolleen palatessaan Daniel Wäjersterin suojatti pystyy lyömään muut vaativallakin juoksulla. 3 Dillon Power lopetti viimeksi tilaa saatuaan lujaa toiseksi vaikka loppusuoran alussa meinasi paineissaan hypätä edellä menevän selkään. Aleksi Kytölän treenattavan olemus oli aiempaa pirteämpi ja nopealla lähtijällä maili saatetaan hyvinkin ajaa keulasta. Dillon Power ei koskaan ole ollut erityisen voitontahtoinen ja sen takia ruuna löytyy vasta b-rankingista. 1 Mycrazydream ei ole ollenkaan niin nolo hepo mitä pari viime sijoitusta antavat ymmärtää. Ykkösradalta on tiedossa ainakin suojareissu, jollaisella pystyy irroittamaan terävän kirin. 12 Redhot Tap Dancerille kyyti oli kylmää toissa kerralla Åbyn kivikovassa lähdössä, mutta ”hiirenvärinen” ruuna osoitti siinä kuitenkin hyvää juoksupäätä. Se näytti monta kertaa antavan pahoinkin periksi, mutta tsemppasi lopulta viidenneksi. Viimeksi se jäi umpipussiin. Piippuhyllyn paikalta voitto tulisi pienenä yllätyksenä, joskin volttilähetyksellä rata 12 on inhimillisempi kuin auton takaa. 8 Global Trademark & 10 Mr Matjes voittivat viime starttinsa keulasta suuremmin vakuuttamatta helpommissa lähdöissä.

A) 4-5 B) 3-1-12-10-8 C) 6-2-7-9-11

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4, 5
Suuri: 4, 5, 3, 1, 12, 10

Toto64-2

8 Kalmar lienee lähdön lupaavin 3-vuotias, mutta kahdessa viime startissa se ei ole ollut niin hyvä kuin esimerkiksi elokuisen Kriteriumin aikaan. Birin viime startissa ori sai nappijuoksun toisessa ulkona 6 Byske Philipin takana, oli tästä jo selvästi edellä, mutta viimeiset 100 metriä olivat tervanjuontia ja se tuli hiljaa maaliin pitäen kuitenkin toiseksi. Kalmar on ykkösrankkaus, mutta varmaksi siitä ei nyt ole. Byske Philip joutui mainitussa Birin startissa epäkiitolliseen tehtävään joutuessaan vetämään toista rataa Norjan parhaan 3-vuotiaan Grisle Odin G.L:n kiskoessa keulassa hurjaa tempoa. Byske Philip tuli rehdisti perille ja matkan hiemankin jatkuessa se olisi ohittanut Kalmarin. Viimeksi ori tuli ihan asiallisesti perille takajoukoista. 7 Järvsö Elling voitti viime starttinsa helposti ja jätti mm. Byske Philipin taakseen, mutta sai silloin 20 metriä etumatkaa. 3 Järvsö Tord kerää paljon peliä, mutta paljon on pitänyt kehittyä sitten viime startin mikäli meinaa pitää takamatkan vauhtimyllyt takanaan.

A) 8-6-7 B) 3-5-1-2

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 8, 6, 7
Suuri: 8, 6, 7

Toto64-3

Prix Umåkerissa erottuu kaksi hevosta ylitse muiden. 10 Mr Golden Quick osoitti toissa kerralla Åbyn hurjatasoisessa Ruotsin mestaruuslähdössä ettei sillä tarvitse ujostella mitään tehtäviä. Ruuna juoksi viidennessä sisällä eikä kirikierroksella tullut missään vaiheessa kunnon etenemisväyliä ja voimia jäi ainakin jonkin verran varastoon. Viimeisen kierroksen Mika Haapakankaan suojatti kulki 11,2-vauhtia. Solvallan viime startissa se nostettiin toisen radan vetojuhdaksi noin maili ennen maalia ja ruuna tuli tapansa mukaan umpirehdisti perille eikä hävinnyt kuin Zenit Brickille. Mr Golden Quick lähtee voltista kovempaa kuin pahin haastajansa 8 Selmer I.H. ja kaiken järjen mukaan Magnus A Djusen ajokki saa kunnioitusta niin paljon, että pääsee halutessaan etenemään jo varhaisessa vaiheessa juoksua keulaan. Selmer I.H. on tehnyt asialliset juoksut pariin viimeiseen, mutta edelleen ihan se paras terä tuntuu olevan hukassa. Volttilähtö ei ainakaan suosi Samu Sundqvistin ajokkia. Bergsåkerin startissa se lähti voltista kuin saappaat jalassa ja viimeksikin ruuna otti ensimetreillä peitsinsekaisia askelia. Olisi iso yllätys mikäli voitto karkaa suosikkikaksikon ulkopuolelle.

A) 10-8 B) 5-9-7 C) 6-3-2-4-1

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto64-4

11 Torpa Olea kiri viimeksi ulkoratoja pitkin aivan joukon hänniltä 24,1-vauhtia päätöskierroksen häviten vain kolmelle kovalle poikahevoselle. Nyt vastus helpottuu tammalähdössä oleellisesti ja Hans Berghin ajokki kirii lopussa korkealle. 5 Nygårds Hillevi tuli viimeksi pitkän kirin hyvin perille asti ja osoitti, että homma toimii myös kengät jalassa. Nyt se saa 40 metriä etumatkaa pahimpiin vastustajiin ja se voi olla riittävästi. 12 Karlängs Linda & 13 Minelli ovat luokaltaan lähdön parhaat hevoset, mutta molempien yllä leijuu kysymysmerkkejä viime Gävlen startin jälkeen. Ensin mainittu ei ollut yhtään askelillaan ja startti päättyi keskeytykseen. Minelli puolestaan väsyi keskeytyskuntoon jo viimeisen takasuoran alussa. Molemmat ilmoitettu kuitenkin näin nopeasti starttiin, joten ilmeisesti epävireisyydelle on löytynyt syyt. Sekä Karlängs Lindan että Minellin kohdalla kannattaa tarkkailla erityisellä tarkkuudella balanssi-infoja, molemmat ovat ilman kenkiä todella paljon parempia. 9 Karlängs Lilja hävisi viimeksi vain parille kovalle Norjan tammalle. Jessika Sidbäckin ajokissa saisi olla enemmän voitontahtoa. 10 Forspärla tuli viimeksi asiallisesti perille toisesta ulkoa ja oletettavasti on nyt terävämpi kun startti on lähempänä.

A) 11-5-12-13 B) 9-10-7 C) 6-4-8-2-1-3

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 11, 5, 12, 13, 9, 10
Suuri: 11, 5, 12, 13, 9, 10

Toto64-5

13 Tangen Haap sai viimeksi tiukkaa prässiä avauspuolikkaalla ja muutama sata metriä paineltiin pitkälle alle 1.20-vauhteja. Näillä keleillä tuollaiset avaukset alkavat jo maksaa ja lopussa Lome Brage tuli ohi. Sedinin veljesten omistaman Tangen Haap on hyvin todennäköinen voittaja sopivan näköisessä porukassa. Se kelpaa pienempään systeemiin varmaksi, mutta isompaan otetaan yksi kaveri mukaan. 15 Art Kjarvald on jäänyt kolmella prosentillaan kummallisen vähälle huomiolle. Viime startissaan sekä keulassa juossut Art Kvarjald että Tangen Haap laukkasivat voittokamppailusta lähes samaan aikaan ja se kuva ainakin jäi, että Art Kvarvald olisi ollut maalissa edellä. Tuon kisan jälkeen Magnus A Djusen ajokki jäi kerran pois, joten se tuo tietysti kysymysmerkkejä, mutta joka tapauksessa Art Kjarvaldin pitäisi olla huomattavasti enemmän pelattu. 8 B.W.Sture on juossut paljon avoimia lähtöjä ja pääsee nyt lähtemään 20 metriä isokenkäisten edeltä. Skellefteån toissa startissa se sai myöhään kiritiloja ja sen kisan voi unohtaa. Viimeksi se voitti helpon porukan leikittelevän kevyesti. 2 Hvalstad Odin on tehnyt nyt kolme starttia valmentajavelho Öystein Tjomslandin treenistä, tuloksena kaksi voittoa ja kakkossija. Mitään niin erikoista ruuna ei ole kuitenkaan esittänyt, että se maistuisi kohtuullisen paljon pelattuna ja voitto olisi ainakin pieni yllätys. Mainittakoon, että Hvalstad Odin muistuttaa ulkomuodoltaan ja ravityyliltään hämmentävän paljon ravikuningas Costelloa. 6 Don Viking on kenties luokaltaan paalun paras, mutta jotain ruunasta on puuttunut pariin viime starttiin. 14 Myr Faksen on hurja kiritykki, mutta juoksun pitäisi onnistua sataprosenttisesti eikä ori ollut viimeksi parhaimmilaan. 7 Lex Peidei ei ole voittanut aikoihin, mutta sellainen roikkuu ilmassa. Kahdessa viime startissa se on hävinnyt vain Tangen Haapille ja Järvsöodinille. Jos lähtöön yhtään laittaa laajempaa rastitusta, niin Lex Peidei kannattaa mahduttaa mukaan vain yksiprosenttisena ja sijapeliin se voi olla megakohde.

A) 13 B) 8-15-2-6 C) 14-7-1-9-4-5-10-3-11-12

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 13
Suuri: 13, 15

Toto64-6

3 Global Wannaben viime startit ovat noudattaneet pitkälti samaa linjaa. Tamma on päässyt keulaan, saanut vetää rauhassa ja tullut ihan hyvin perille. Sillä voisi olla kaksikin voittoa peräkkäin, mutta toissa starttiin vastaan sattui kova Beware. Sitä ennen Daniel Wäjerstenin ajokki jäi Van Gogh Z.S:n jyrän alle. Global Wannaben pitää olla varsin sopivan näköisessä porukassa iso suosikki, mutta alustavat 70 prosenttia ovat aivan liikaa. Mitään mullistavaa tamma ei ole toistaiseksi esittänyt. 12 African Coast on tähän lähtöön luokkahevonen ja jäänyt turhan vähälle huomiolle kun viime starteissa näkyy vain nollaa. Niille löytyy kuitenkin syyt. Heinäkuisessa Halmstadin startissa kyseessä oli kovatasoinen Klass II-lähtö. Sen jälkeen ruuna jäi huilille. Östersundin tauoltapaluussaan Susanne H Osterlingin ajokki haki kovassa avauksessa keulat, sai jatkuvaa prässiä ja se oli ymmärrettävästi liikaa tauolta pitkällä matkalla. Viimeksi African Coast jäi roikkumaan koko matkaksi kolmannelle ja laukka loppukurviin pilasi pelin lopullisesti. 7 Conrads Gregor on luokaltaan hyvä, mutta lähes kymmenen kuukauden tauolta luonnollisesti arvoitus. 11 Freddie Islet on tehnyt ihan asialliset kirit viime startteihin ja se on perushevosia tähän lähtöön. 4 Uncontested Match voitti toissa kerralla keulasta 12-vauhtisen lopetuksen päätteeksi. Viimeksi ruuna laukkasi ensimmäiseen kurviin ja tullen sen jälkeen asiallisesti perille. 10 Only In Time O.C. kesti viimeksi raskaan juoksun positiivisesti ja nyt rattaille hyppää vahvistukseksi Ulf Ohlsson. 5 Sectumsempra ei ole vielä totosta erehtynyt ja viime startista oli tuliaisina Solvallan kolmossija. Se kuulostaa kuitenkin paremmalta mitä todellisuudessa olikaan. Lähtö oli todella arkisen tasoinen ja tamma antautui keulasta taisteluitta.

A) 3 B) 12-7-11-4-10-8-5 C) 2-13-15-1-6-9-14

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 3, 12, 7
Suuri: 3, 12, 7, 11, 4, 10