Ravivihje: Toto64 Bergsåker 7.11.2019

Julkaistu:

Toto64
Bergsåkerin Toto64-kierroksella luotetaan Craizy Daizyyn ja Whitsun Madonnaan.
Bergsåkerin Toto64-kierros sai aivan uutta luonnetta jättisuosikki Highspeed Dynamiten poisjäännin myötä ja kierros vaikuttaa mielenkiintoiselta pelipähkinältä.

Kohteissa on kaksi isoa suosikkia, lähes 60 prosenttia pelatut Digital Ink ja Hulte Sofia. Molemmat saavat kuitenkin tukevan varmistuksen jo pienempään systeemiin. Digital Ink on toki tehnyt hurjatasoisissa lähdöissä hienoja juoksuja, mutta viime lauantain välistartissaan ruunan ravi ei ollut parasta mahdollista ja sen myötä lyhyt starttiväli arveluttaa. Hulte Sofia on puolestaan näyttänyt monta kertaa alkumatkasta niin epävarmalta ettei laukka tulisi yllätyksenä.

Systeemien tukipilarit ovat neljännen kohteen Craizy Days ja toisen kohteen Whitsun Madonna.

Päivän varma: 4 Craizy Daizy (lähtö 7, Toto64-4)

4 Craizy Daizy teki hyvät esitykset kaikissa lokakuun kolmessa startissaan. Hagmyrenissa tamma tsemppasi umpirehdisti perille toiselta ilman vetoapua ja hävisi kakkossijankin vasta maalikamerassa. Toissa kerralla se jäi takamatkan suljetulta paikalta porukan hännille, josta kiri kiihtyvässä vauhdissa sijoitustaan paremmin maaliin. Päätöskierroksen Craizy Daizy kulki 14,3-vauhtia, mutta seitsemättä sijaa parempaan oli vaikea nousta. Viimeksi tamma pääsi keulaan ja nytkin kärryillä jatkava Jimmy H Andersson pääsi leikkimään muiden kanssa kissaa ja hiirtä. Loppukurvissa vastustaja näytti jo saavan otteen, mutta Anderssonin avatessa korvat, lähti Craizy Daizy suorastaan lentoon ja jätti 12-lopetuksessa muut kymmenien metrien päähän.

Nyt kyseessä on samantasoinen lähtö ja Craizy Daizy päässee nopeana avaajana tälläkin kertaa keulaan. 2640 metrin matkalla matkavauhti lienee vieläpä korostetun rauhallista. Pahin vastustaja 3 Perfect Attraction palaa yli kolmen kuukauden tauolta, joten Craizy Daisyn kuuluisi olla enemmän pelattu kuin alustavat 32 prosenttia ja se on hyvä varma.

Päivän ideavarma: 13 Whitsun Madonna (lähtö 5, Toto64-2)

13 Whitsun Madonna teki toissa kerralla hienon juoksun suoraan yli kolmen kuukauden paussilta. Se joutui tekemään kaikki työt lähes kierroksen kirillä kolmatta ilman vetoapua, mutta taisteli viimeiseen asti voitosta. Tuon lähdön voitti niukasti Lipstick Tooma, joka olisi jättisuosikki tähän lähtöön. Viimeksi kovatasoisessa Klass II-karsinnassa Whitsun Madonna joutui tulemaan kirissä kuraradalla ulkoratoja pitkin ja kiri tyrehtyi loppusuoralla. Tehtävä oli muutenkin toivoton ja tamma saa tuostakin esityksestä puhtaat paperit.

Whitsun Madonna vaikuttaa vastustajiaan luokkaa kovemmalta, Emilia Leo on huippuluokan kuski oppilaslähtöön eikä kolmosrivin lähtöpaikka ole niin paha mitä annetaan ymmärtää. Hyvin usein suuret numerot jylläävät luokallaan 15 hevosen autolähdöissä, varsinkin kun tällaiset lähdöt ovat juoksunkuluiltaan monesti levottomia. Whitsun Madonna ei jostain syystä ole edes suosikki ja 14 prosenttia pelattuna siitä leivotaan ideavarma.

Päivän ideaveto: 10 Empty The Tanks (lähtö 8, Toto64-5)

Harvoin ideahevoseksi voi nostaa hevosta, joka viime startissaan on ollut niin luokaton, että jopa tuomarit antavat starttikiellon. 10 Empty The Tanksin kohdalla tehdään kuitenkin poikkeus. Ruunalla haettiin viimeksi toisesta sisältä keulat 1200 metriä ennen maalia ja sai heti rinnalleen hurjan Dante Godivan. Sen saadessa otteen Empty The Tanks masentui totaalisesti keskeytyskuntoon. Tuona päivänä Uumajassa oli kuitenkin todella raskaat olosuhteet ja silloin varsinkin sisärataa juosseilta nähtiin muitakin yllättäviä totaalisippaamisia. Svante Båth ei taatusti ilmoittaisi hevosta starttiin ellei kaikki ole kunnossa ja viime kisan saanee unohtaa. Toissa kerralla Empty The Tanks laukkasi ensimmäisen ja ainoan kerran urallaan, mutta silloin 3-vuotias taisi pelästyä vastustajan poikittaista ajovitsaa. Sitä ennen ruuna oli mainio kestäessään keulasta kovalla ajalla 11-vauhtisen kierroksen.

Kaksi hylkyä alla Empty The Tanks on nyt jäänyt alipelatuksi 17 prosentillaan, vaikka luokaltaan se vaikuttaa lähdön parhaalta. Ulf Ohlssonin ajokki onkin pienemmän systeemin kolmas tukipilari.

Päivän ideaveto: 10 Tempel L.B. (lähtö 9, Toto64-6)

10 Tempel L.B. teki hyvät startit pohjoisen T75-kierrosten Klass I-lähdöissä. Solängetin karsinnassa se tappeli umpirehdisti johtavan rinnalta neljänneksi eikä hävinnyt kakkossijaakaan paljoa. Skellefteån finaalissa Micael Melanderin ajokki lopetti kolmannesta sisältä open stretchia pitkin kolmanneksi, edelle jäivät vain Giant Shadow ja Vincent Horse. Viimeksi Leangenissa ruuna pääsi keulaan ja tuli äärimmäisen niukasti ohitetuksi selästä hyökänneen toimesta. Suursuosikki 6 Highspeed Dynamiten aamuinen poisjäänti sekoitti koko lähdön luonteen ja nyt 4 Frida Zonett tulee olemaan iso suosikki. Se on kuitenkin huonontanut kerta kerralta viime startteihin eikä 2640 metrin matka ole tamman leipälaji. Myös Tempel L.B:n pinnat tulevat iltaa kohti nousemaan roimasti nykyisestä kuudesta prosentista, mutta silti se jäänee turhan aliarvostetuksi.