Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Åby 6.11.2019

Julkaistu:

Toto86
3-vuotiaat vaikean kierroksen tukipilareina.
Solvalla ja Åby tarjoilevat keskiviikkoiltaan erittäin haastavat 86-kohteet. Timo Nurmoksen Gargamel Sisu häikäisi viime viikon startissaan ja saa luottamuksen tänään. 3-vuotiaiden tammojen kisassa Gloria Sisu on jäänyt selvästi vähemmälle pelille, mutta hyvistä asemista silläkin on hyvä voittosauma.

My Dream Art (86-2), Maggie Cash (86-3) ja Bodybuilder (86-5) voivat jäädä varsin edullisiksi pelihevosiksi.

Molemmilla ravipaikkakunnilla ollaan illalla nollassa tai jopa sen alapuolella, mutta sateita ei ole näköpiirissä.


Toto86-1

Suosikki: 5 Il Duce Boko on mennyt syksyn kisoissa mukavasti keulajuoksuilla. Vastassa on nyt huomattavasti enemmän rutiinia omaavia, mutta keulat sujuvasti hakiessaan Conrad Lugauerin valmennettava voi viedä avauskohdetta perille asti. Täyttä kuvaa sen kapasiteetista ei oikein ole saanut ja paljon pelattuna muillekin annetaan mahdollisuuksia.

Haastajat ja yllättäjät: Lähtö on kauttaaltaan kiharainen. 40 metristä tehtävä ei tunnu lähtökohtaisesti helpolta, mutta porukan mahdollinen harveneminen laukkojen muodossa voi muuttaa tilannetta nopeastikin. 15 Juan on profiloitunut pidempien matkojen menijäksi, mutta omaa kuitenkin kahden pakin hevosista parhaat mahdollisuudet. 4 He Is In on osoittanut hyvää virettä, mutta nelosrata voi tuoda pörhäkälle 3-vuotiaalle ongelmiakin. Mantorpin voitto tuli keulasta varmaan tyyliin. Veijo Heiskaselle siirtynyt 6 Grace Occagnes otti vuoden toistaiseksi ainoan voittonsa johtavan rinnalta ja voi startin onnistuessa yltää ylös. Örebrossa 2. ulkoa 800 metrin kirillä voittanut 3 Zeus Dipa laukkasi viime kerralla kuudennelta sijalta loppukaarteen alussa. Balanssiongelman takia päätöskierroksen alussa Hampurissa ravinsa kadottanut 2 Setauket, hyvin laukkansa Solvallassa paikannut 1 Heavy Duty ja kelpo kirit syksyn kisoissa esittänyt 8 Ingemar Palema ovat myös mahdollisia. 12 Bullyoung teki lokakuun starteissa asialliset suoritukset takajoukoista, joten ei unohdeta sitäkään täysin. 13 Super War Horsen kunto on tuskin pitkän tauon jäljiltä vielä lähellekään huippua, 14 Pacific Facelle matka on normaalisti liian lyhyt. Kapasiteettinsa puolesta kumpikin pystyy menestymään.

Juoksunkulku: Paalun kuviot ovat kysymyksiä täynnä, sillä Grace Occagnes'lla ei ole kokemusta Ruotsin volttilähdöstä. Il Duce Boko hakenee kuitenkin avauspuolikkaan aikana kärkipaikan. Välipaalun hevoset tyytyvät nätteihin reissuihin, joten 40 metristä tullaan aikaisin eteenpäin.

Pelijakauma: Il Duce Boko (33%) on oikea suosikki, mutta voi nousta Rajah Silvion poisjäännin myötä liian selväksi sellaiseksi. Tasaisesta kisasta löytyy vähemmän pelatuistakin useampia edullisia.

Ranking: A) 5 B) 15, 4, 6, 3, 2, 1, 8, 12, 13, 14 C) 11, 9, 7

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 5, 15, 4, 6
Suuri: 5, 15, 4, 6, 3, 2, 1, 8, 12, 13, 14

Toto86-2

Suosikit: 1 Carmine Am oli syyskuun kisassa keulapaikalta täysin omaa luokkaansa, mutta viimeksi ruunan ravi heikkeni johdossa loppua kohti ja kaksi painui maalisuoralla ohitse. Kuukauden tauolla terveyspuolta lienee taas hoidettu paremmalle mallille ja ravin käydessä voittosauma on hyvä. Alussa hitaaksi jäävälle menijälle voi kuitenkin olla tiedossa toista rataa tällä kertaa, joka voi tietää ongelmia loppuun. Syksyllä hetken huilannut 4 Tale Of Jacks ei ollut lokakuun ensimmäisessä kisassa avauskurvin laukan jälkeen erikoinen, mutta otti viimeksi hallitun voiton kevyessä lähdössä ladattuaan 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kärkeen. 4-vuotiaan ravi ei kuitenkaan ollut aivan sulavinta, ja kun kolmesta kierroksesta ei ole kokemusta, tuntuu senkin ympärillä olevan kysymysmerkkejä. Keulaan Kaj Widellin ajokki kuitenkin edennee. 7 Findus M. on osoittanut erinomaista virettä. Bergsåkerin voitto tuli vahvalla suorituksella johtavan rinnalta, viimeksi terävä lopetus 3. sisältä ei aivan riittänyt ykkössijaan asti. Juoksun juontuminen ulkoa on pieni arvoitus, mutta hyvästä selästä ruuna pystyy kirimään lopussa matsiin.

Haastajat ja yllättäjät: 2 My Dream Art on prosenttien valossa lähdön kiehtovin tapaus. Macellerian voittamassa Rommen kisassa sijoitus jäi vaatimattomaksi, mutta ruuna pinkoi 5. sisältä lopun hyvällä tyylillä. Tässä se päässee heti sisäradalle ja voi haastaa suosikit lopussa. 9 Tzatziki voitti kolmen kierroksen kisan syyskuussa sisäratajuoksun jälkeen terävällä loppuvedolla ja hakee samanlaista reissua nytkin. Kohtalaisia suorituksia tehnyt 6 Yieldson ja tauolta tuleva 5 Liam Dana voivat myös nappireissuilla yltää totomatsiin, mutta voitto olisi jo suurempi yllätys.

Juoksunkulku: My Dream Art, Liam Dana ja Yieldson lähtevät parhaiten, mutta Tale Of Jacks saa haettua kärkipaikan jokaiselta. Carmine Am nousee toiselle ja edennee jossain vaiheessa toisen radan veturiksi.

Pelijakauma: My Dream Art (3%) on selvästi lähdön paras merkki.

Ranking: A) 1, 4, 7, 2 B) 9, 6, 5 C) 3, 8

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 1, 4, 7, 2
Suuri: 1, 4, 7, 2

Toto86-3

Suosikit: Kolmannessa kohteessa on suurella todennäköisyydellä tiedossa vauhtia, ainakin alkumatkalle. 5 Joe Martini ei ole hyvistä suorituksista huolimatta onnistunut voittamaan tänä vuonna. Rommessa ruuna väänsi johtavan rinnalta hyvin perille ja tuli viimeksi 3. sisältä loppumetrit terävästi. Alussa Björn Goopin suojatti ei kamppaile kärkipaikoista, mutta juoksusta voi muodostua sille kuitenkin suosiollinen. Muiden revittelyä kärkkyy myös 10 Maggie Cash, jonka lähtöpaikka parani poisjäännin myötä. 75-voittoon toissa kerralla johtavan takaa kirinyt 4-vuotias jäi viimeksi 3. sisälle voimissaan pussiin, mutta tällä kertaa tammalla on jälleen pienet saumat päästä open stretch-paikoille. 2 Night Brodde laukkasi elokuun starteissa loppumatkalla ja on ollut sittemmin huoltotauolla. Conrad Lugauerin hevoset tulevat starttiin yleensä valmiissa iskussa ja kyvykäs ori pystynee ottelemaan heti voitosta. 4 Very Good Z.S. oli Ruotsin debyytissään keulassa turhan meneväinen ja askel lyheni lopussa. Ruuna ei silti jäänyt kakkossijasta kovin paljon. Paremmassa vireessä ja hieman rauhallisempana veto voisi kantaa perillekin. Avauksesta on tosin vaarana tulla entistä räväkämpi.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Avery taipui viimeksi hieman keulapaikalta ja jäi Jarlsbergissa johtavan taakse voimissaan pakettiin. Kärjen tuntumasta norjalaisori voi kiriä lopussa matsiin. Vähän pelattuna mukaan. 6 Jefferson Dotcom ei jaksanut Örebrossa johtavan takaa aivan perille asti, mutta kierrosta lyhyempi matka sopii virtavalle ruunalle paremmin. Hyviin asemiin päästessään se voi olla kärkipäässä, mutta jää varsin paljon pelattuna kuitenkin lapulta. Taka-alalle alussa jäävät 11 Counterfeightr, 3 Darshana ja 7 Liza With A Z. voivat rauhattomassa kisassa kohota korkealle nekin.

Juoksunkulku: Avery ja Night Brodde avaavat reippaasti, mutta Very Good Z.S:lle tai Jefferson Dotcomille vastaaminen tuskin silti onnistuu. Jälkimmäinen tavoittelee selkäjuoksua, joten Very Good Z.S. ehkä lopulta keulassa?

Pelijakauma: Joe Martini (37%) on liian selvä suosikki, myös Jefferson Dotcom (13%) tuntuu liikaa pelatulta. Maggie Cash (7%) on aliarvostettu.

Ranking: A) 5, 10, 2, 4 B) 1, 6, 11, 3, 7 C) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 5, 10, 2, 4, 1
Suuri: 5, 10, 2, 4, 1

Toto86-4

Suosikki: Kengittä ja jenkkikärryillä uusia vaihteita löytänyt 7 Gargamel Sisu on perustellusti 3-vuotislähdön selvä suosikki. Kriteriumin finaaliin paukut eivät aivan riittäneet, mutta heti seuraavassa startissa ruuna paikkasi lähtösuoran laukkansa vahvasti. Viime suoritus oli edelleen askel parempaan, sillä Jorma Kontion ajokki sai keulapaikalla painetta pariinkin otteeseen, mutta vastaili silti varmasti perille. Aktiivisella taktiikalla keulapaikka irronnee tässä suuremmitta mutkitta ja voitto on ulottuvilla. Starttiväli on tosin viime suoritukseen peilaten lyhyenlainen, mutta vaikealla kierroksella Gargamel Sisu tuntuu silti sopivalta tukipilarilta.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Brake Cooling esiintyi syyskuussa nousujohteisesti ja teki Aetos Kronoksen voittamassa Kriterium-karsinnassa hyvän suorituksen 2. ulkoa. Viimeksi tuli laukka avauskurviin. Ravatessaan ori lähtee reippaasti ja voisi päästä lähimmäs suosikkia. Ainakin kakkossija olisi silloin haarukassa. 5 Cruise oli toissa kerralla keulasta aikaisin valmis, Örebron suoritus sisältä oli varsin tasainen. Vire voi olla oikeaan suuntaan, mutta kärkisijaan vaaditaan onnistunutta juoksua. 1 Grevin Sisu on jättänyt hyvävireisen vaikutelman, vaikkei aivan kärkeen ole yltänytkään. Eskilstunassa se laukkasi johtavan takaa loppukaarteessa, mutta pisteli suoran vielä juosten. Kovissa porukoissa asiallisesti kesällä esiintynyt 9 Gordon Mearas on hakenut syksymmällä vauhtia helpommista lähdöistä. Rättvikissä ruuna vaihtoi 2. ulkoa puolimatkassa pykälää edemmäs, muttei voinut keulahevoselle lopulta mitään. Startti alla parempaa voi olla luvassa.

Juoksunkulku: Brake Cooling ja Cruise lähtevät keskeltä hyvin, mutta varsin todennäköistä on, että Gargamel Sisu on ulompaa nopeasti keulassa. Vauhti rauhoittuu alun jälkeen selvästi.

Pelijakauma: Gargamel Sisun (66%) pinnat alkavat sopivasta tehtävästä huolimatta olla jo hieman yläkantissa. Brake Cooling (3%) on haastajista kiinnostavin.

Ranking: A) 7 B) 4, 5, 1, 9 C) 2, 6, 8, 10, 3

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto86-5

Suosikit: Åbyn 3-vuotiskisa on erittäin tasainen. Kriterium-karsinnassa tasaisen suorituksen tehnyt 1 Conrads Massiv ratkaisi Kalmarissa 2. ulkoa hallitulla tyylillä. Paikka on kohtalaisen hyvälle lähtijälle edullinen, eikä voitto yllättäisi nytkään. 3 Gaya de Pervenche ei noussut Åbyssä takajoukoista, mutta Halmstadissa oli startti alla jo toinen ääni kellossa. Suoraan keulaan painunut tamma erkani lopussa selvään voittoon. Vaikka vastassa ovat oriit ja ruunat, tuntuu tamma silti potentiaaliselta kun paikkakin on mainio.

Haastajat ja yllättäjät: Lapulle nostetaan vähemmän pelatuista vielä 9 Bodybuilder, joka on jättänyt erittäin hyvän vaikutelman. Kalmarin ja Jägersron voitot tulivat keulasta, ja varsinkin jälkimmäisessä tyyli oli erinomainen. Viime kerralla tuli laukka lähtösuoralla, mutta ori kulki sen jälkeenkin takana mallikkaasti. 4 Bear A Perfection pääsi viimeksi ravia koko matkan ja esittikin 4. ulkoa vankan 10,9-vauhtisen 700 metrin kirin. Laukatta se voi nousta taas korkealle, muttei ole epävarmuutensa takia paljon pelattuna erityisen kiinnostava. Muutaman muun enemmän pelatun kohdalla on hieman kysymyksiä ilmassa. 2 Jockes Abbot ratkaisi toissa kerralla vaivattomasti johtavan takaa, mutta kadotti sunnuntain startissa ravinsa loppukaarteessa edettyään kärjen tuntumaan. Lyhyt starttiväli epäilyttää. 7 Kick The Dust Ås on tehnyt hyviäkin suorituksia, mutta alkoi viimeksi mutkitella edettyään lopussa ulkoratoja kohti kärkeä ja levisi loppusuoran alussa laukalle. Puutteellinen lähtönopeus tietää jäämistä hankaliin asemiin. Monet vähälle huomiolle jääneetkin ovat osoittaneet kelpo otteita ja pelimerkkien riittäessä niitä kannattaa harkita mukaan.

Juoksunkulku: Sisäradoilta lähdetään hyvin, todennäköisin keulahevonen on Gaya de Pervenche.

Pelijakauma: Conrads Massiv (14%) ja Bodybuilder (8%) ovat edullisia. Kick The Dust Ås (20%) on saanut liikaa kannatusta, samoin Bear A Perfection (16%)

Ranking: A) 1, 3, 9 B) 4, 2, 7, 12, 10, 6, 8, 11 C) 5

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 1, 3, 9
Suuri: 1, 3, 9

Toto86-6

Suosikki: Asialliset suoritukset tauon jälkeen takajoukoista tehnyt 4 Raijin Face on tällä kertaa otollisemman tehtävän edessä. Tammikuun voiton se nappasi keulasta, mutta joulukuun 75-lähdössä eväät eivät riittäneet samalta paikalta Pastor Poweria ja kumppaneita vastaan. Sopivalla vauhdinjaolla keulavoitto on ulottuvilla, mutta korkealla peliosuudella 6-vuotias kuitenkin varmistetaan isommassa systeemissä.

Haastajat ja yllättäjät: Pelillisesti kiinnostavin tapaus on 9 Karissa Bo. Bergsåkerissa se ajautui kirivaiheessa ulos ja meni lopulta vinoksikin, mutta viime suoritus oli taas huomattavasti parempi. Alkulaukassa paljon jäänyt tamma kiersi puolivälissä toisen radan vetäjäksi ja punnersi vahvasti perille. 12 Manuzio Hanoverin hyvät suoritukset eivät ole viime starteissa riittäneet täysosumiin saakka. Viime kerralla ruuna lähti 5. ulkoa kolmannelle radalle jo ennen viimeisen kierroksen alkua ja tuli päätöslenkin hyvin 12,2-vauhtia. Paikka ei ole helppo tässäkään, mutta hyvävireinen 4-vuotias pystyy silti pitkälle. 3 Right For Glory taipui Eskilstunassa johtopaikalta maalilinjalla toiseksi. Nopea lähtijä voi päästä tässä suosikin peesiin sisälle, josta kärkipään sijoitus olisi mahdollinen. Myös 7 Global Tuxedo voi päästä jo alussa useimpien sisäpuolelta starttaavien edelle. Viimeksi sen menossa ei 3. sisältä ollut erityistä puhtia, mutta edellisellä kerralla ruuna kiritti johtavan takaa virkeästi El Gumpertia. 6 Helios di Quattro on kelpo menijä, mutta ravin kanssa on ollut viime starteissa ongelmia.

Juoksunkulku: Right For Glory avaa reippaasti, mutta tyytynee niin ikään hyvin käynnistyvän Raijin Facen selkään. Ulompaa lähtevät rivakasti Global Tuxedo sekä 8 Mach Number, jolla on taipumusta turhaan ryöhäämiseen.

Pelijakauma: Raijin Face (60%) on liian iso suosikki. Karissa Bo (11%) on vielä alipelattu, mutta pinnat ovat noususuunnassa.

Ranking: A) 4 B) 9, 12, 3, 7, 6 C) 10, 5, 11, 2, 8, 1

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 4
Suuri: 4, 9, 12

Toto86-7

Suosikit: 3 Dekanen K. eteni elokuun alussa vakuuttavasti Tanskan derbyfinaaliin, mutta loppukilpailussa lähtösuoran päässä tulleen laukan jälkeen ruuna ei enää pystynyt kamppailemaan kärkitiloista. Alkulaukkoja on tullut sen jälkeenkin, mutta viimeksi 4-vuotias punnersi parijonosta erheen jälkeen asiallisesti perille. Björn Goopilla vahvistuva menijä ottanee ravilla vetotyöt ja on vaikea ohitettava. Lähdön toinen maistuva pelihevonen on Veijo Heiskasen käsistä viimeksi positiivisesti avannut 6 Panther Face. 75-kisassa tehtävä huonolta paikalta oli mahdoton, mutta ori kulki taustalla lopun 10-vauhtia. Asetelmat ovat nyt paremmat ja voittokin on täysin mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Quite A Quality jyräsi Kalmarissa johtavan rinnalta vakuuttavaan voittoon, muttei pystynyt viimeksi samaan. Loppukurvissa sisälle pudottanut ori oli suoralla jo melko puhditon. Conrad Lugauer suunnistanee kelpo avaajalla heti eteenpäin, mutta voittaakseen juoksupaikan pitäisi löytyä varsin sujuvasti. 9 Damien Hanover ei pysynyt viimeksi 2. sisältä Giant Shadown kyydissä enää maalisuoralla. Lyhyemmällä starttivälillä jenkkiruuna voi olla nyt parempi, mutta selät eivät ole vetävimmästä päästä alussa ja juoksupaikka voi jäädä kauaskin. 4 Cash Flow teki vahvaa jälkeä aiemmin syksyllä, mutta viimeksi tamman otteissa ei hankalasta juoksusta huolimatta ollut oikein ruutia. 1 Digital Science hyötyy matkasta, mutta ykkösradalta ruuna kylläkin jää alussa muiden jalkoihin. Solvallassa ruuna kesti kuolemanpaikan kovassa lähdössä kunnialla, mutta viime torstain kisassa sillä oli raviongelmia niin alussa kuin lopussakin. Muutamilla muillakin on tasaisessa lähdössä juoksun onnistuessa saumoja korkealle.

Juoksunkulku: Dekanen K. ottaa ravatessaan keulapaikan haltuunsa. Sen laukatessa Panther Face ja Quite A Quality etenevät ulompaa kärkipaikoille.

Pelijakauma: Panther Facen (14%) peliosuus on kovasti nousussa, joten Dekanen K. (19%) voi olla lopulta suhteessa edullisempi. Cash Flow (20%) on ylipelattu, samoin Damien Hanover (16%).

Ranking: A) 3, 6 B) 7, 9, 4, 1, 8, 10, 2, 12 C) 11, 5

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 3, 6
Suuri: 3, 6

Toto86-8

Suosikit: 1 Gloria Sisu erottuu hyvältä lähtöpaikalta päätöskohteen luottohevoseksi. Tammalla ei ole ollut kauden tärkeimmissä kisoissa aivan paras tuuri, sillä elokuun E3-karsinnassa kiritilat aukesivat myöhään ja Oaksin karsinnassa se puolestaan laukkasi avauskurviin mentäessä keulasta. Toissa kerralla menossa ei ollut 2. ulkoa potkua, mutta viimeksi Markus B. Svedbergin suojatti kiri taas 3. sisältä lopun vahvasti. Merkittävällä kuskinvahvistuksella voitto on nyt ulottuvilla keulasta tai sen läheisyydestä. Toistaiseksi kevyemmissä lähdöissä kisannut 4 Intercepted on luotettu pelisuosikiksi ja kyseessä onkin varsin mukavan oloinen 3-vuotias. Voittostarteissaan se on tullut selästä lopun vetävällä askeleella. Vastus kuitenkin kovenee nyt tuntuvasti.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Tonique esiintyi toissa kerralla parijonosta asiallisesti ja tuli viimeksi sisältä hyvällä tyylillä kovassa lopetuksessa perille. Juoksun onnistuessa kärkipäähän. 5 Boxer Shrimp antautui Oaks-karsinnassa toissa kerralla varhain keulasta ja oli sen jälkeen kerran poissa. Viimeksi se puursi takaa varsin tasaisesti perille, mutta jos suunta on ylöspäin, on Robert Berghin valmennettavalla edellytyksiä korkealle. 9 Orlando ei kyennyt lokakuun starteissa ottelemaan aivan voitosta, mutta vastus oli kummallakin kerralla kova. Seuran puolesta tehtävä on nyt sopivampi. Kesän E3-finalisti 3 Scarlet Hello ei näyttänyt viimeksi sisällä yhtä vireältä kuin syyskuun kisassa, mutta voi startti kropassa olla taas parempi. Oaks-karsinnassa virkeästi kirinyt 10 Heavenly May ei riittänyt finaalissa ja teki viimeksi varsin tasaisen suorituksen. Kengittä se voi nousta totokamppailuun takaakin.

Juoksunkulku: Gloria Sisulla on saumat pitää sisältä johtopaikka, sillä eturivissä ei ole erityisiä salama-avaajia.

Pelijakauma: Intercepted (48%) on aivan liian selvä suosikki. Gloria Sisu (17%) tuntuu tosi edulliselta. Boxer Shrimp (15%) on saanut liikaa kannatusta.

Ranking: A) 1, 4 B) 6, 5, 9, 3, 10 C) 2, 12, 8, 7, 11

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 1
Suuri: 1